Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020

Υπουργείο Παιδείας: Έρχεται νέο νομοσχέδιο που θα βάλει «τέλος» στην οικογενειοκρατία στα ΑΕΙ. ΚΟΥΛΗ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Στο ελληνικό σύνταγμα πρέπει να προστεθεί το εξής άρθρο: "άτομο που επιθυμεί να καταλάβει δημόσιο αξίωμα, δεν πρέπει τα προηγούμενα 100 χρόνια να έχει στενό συγγενή, που κατέλαβε οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα στο ελληνικό κράτος".

ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.

Το Υπουργείο Παιδείας, επιχειρεί να βάλει τέλος στο φαινόµενο του νεποτισµού, που αποτελεί διαχρονικά πληγή για τα πανεπιστήµια.
​Η αλλαγή του υφιστάµενου συστήµατος, που ευνοεί την οικογενειοκρατία µέσα από θολές εκλογικές διαδικασίες, αποτελεί «στοίχηµα» για το υπουργείο Παιδείας.
​Για τον λόγο αυτό, προωθεί νέο θεσµικό πλαίσιο για την εκλογή των καθηγητών, το οποίο θα ενταχθεί στον νόµο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, το επόµενο διάστηµα.


Σύµφωνα µε πληροφορίες Κυριακάτικης εφημερίδας, στις ρυθµίσεις που θα φέρει το νέο θεσµικό πλαίσιο προβλέπεται ότι δεν θα µπορούν στα εκλεκτορικά σώµατα να συµµετέχουν, ή ακόµα και να είναι µέλη των εισηγητικών επιτροπών, καθηγητές των οποίων παλιοί φοιτητές ή ερευνητικοί συνεργάτες είναι υποψήφιοι.
​Επίσης, θα πρέπει να συµµετέχουν στα εκλεκτορικά σώµατα περισσότερα µέλη εκτός του πανεπιστηµίου και στις εισηγητικές επιτροπές να λαµβάνεται υπόψη η γνώµη επιστηµόνων και ακαδηµαϊκών του εξωτερικού. Οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να σχετίζονται µε τους εκλέκτορες σε καµία περίπτωση και αυτό θα αποτελεί ασυµβίβαστο.
«Η αξιοκρατία στα πανεπιστήµια και η εκλογή των καθηγητών είναι το σοβαρότερο θέµα προς αντιµετώπιση» τονίζει χαρακτηριστικά σε Κυριακάτικη εφημερίδα, o υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης ∆ιγαλάκης, προαναγγέλλοντας και τις σχετικές αλλαγές. Αναφερόµενος στις προωθούµενες νοµοθετικές ρυθµίσεις, ο υφυπουργός Παιδείας υπογραµµίζει ότι «θέλουµε για τα πανεπιστήµιά µας να επικρατήσει η κουλτούρα του καλύτερου. Πρόκειται για ένα σοβαρό θέµα, καθώς τα πανεπιστήµια είναι η “εικόνα” των καθηγητών, και αυτό πρέπει να διαχέεται σε όλες τις δραστηριότητες ενός πανεπιστηµιακού ιδρύµατος. Οταν συζητάς µε πρύτανη ιδρύµατος του εξωτερικού για το συγκεκριµένο θέµα, η απάντηση είναι “εµείς επιλέγουµε πάντα τους καλύτερους”.
Στη χώρα µας θα χρειαστεί το νοµικό πλαίσιο που θα επιτρέψει να βελτιωθεί το θέµα της αξιοκρατίας στα πανεπιστήµιά µας, διότι δεν πρέπει να σχετίζονται µε κανέναν τρόπο οι υποψήφιοι για κάποια θέση µε άλλα πρόσωπα του ιδρύµατος, ούτε να υπάρχουν κλειστές διαδικασίες».
Η χαμένη προσπάθεια
Κατά την περίοδο υπουργίας της Μαριέττας Γιαννάκου (2006) είχε γίνει µια προσπάθεια για την πάταξη του φαινοµένου -και όχι µόνο- της οικογενειοκρατίας στα ΑΕΙ, αλλά έµεινε ηµιτελής. Εκείνη µάλιστα την περίοδο, στο πλαίσιο του διαλόγου για τον νόµο-πλαίσιο, µέλος του Aνωτάτου Συµβουλίου Πανεπιστηµιακής Εκπαίδευσης είχε προτείνει να ιδρυθεί αυτόνοµο Iατρικό Πανεπιστήµιο, στο οποίο να υπαχθούν όλα τα τµήµατα των σχολών υγείας, µε ειδικό καθεστώς για την εκλογή και εξέλιξη των διδασκόντων µε στόχο τον περιορισµό του φαινοµένου.
​H προσπάθεια της πρώην υπουργού Παιδείας, Mαριέττας Γιαννάκου, να υπάρχουν εξωτερικοί εκλέκτορες στις διαδικασίες εκλογής και εξέλιξης µελών ∆EΠ είχε ακριβώς ως στόχο να εµποδίσει το φαινόµενο της οικογενειοκρατίας. Αρκετοί τότε εξέφρασαν διαφωνίες. Μετά άρχισαν οι καταλήψεις στα ΑΕΙ και το θέµα αυτό µπήκε στο... συρτάρι.
Oι αιχµηρές γωνίες του νόµου-πλαισίου, τότε, στρογγύλεψαν και η ασφαλιστική δικλίδα που τέθηκε στις διαδικασίες εκλογής και εξέλιξης των διδασκόντων στα πανεπιστήµια ήταν η υποχρεωτική παρουσία, κατά το 1/3, εξωτερικών εκλεκτόρων συναφούς γνωστικού αντικειµένου. Οµως, όπως έδειξε η ιστορία, ούτε και αυτό στάθηκε ικανό να λύσει το πρόβληµα, αφού µπήκαν µπροστά ζητήµατα του τύπου ότι πολλοί εκλέκτορες αδυνατούν να παρευρίσκονται στη διαδικασία της κρίσεως, µε αποτέλεσµα την έλλειψη απαρτίας ή την εκλογή µε µειωµένο αριθµό εκλεκτόρων. H απροθυµία, µάλιστα, πολλών εκλεκτόρων να συµµετάσχουν στις διαδικασίες υπήρχαν επειδή δεν είχε προβλεφθεί η κάλυψη της δαπάνης µετακινήσεώς τους!
Τότε βέβαια είχε γίνει και µια µεγάλη συζήτηση γενικότερη για το θέµα, µε την υπογράµµιση ότι ο νεποτισµός στο πανεπιστήµιο δεν παρουσιάζεται σε µεγαλύτερη έκταση απ’ ό,τι στους χώρους άσκησης της νοµοθετικής και της δικαστικής εξουσίας ή σε επαγγελµατικούς χώρους υψηλού status. Eπίσης, πολλοί καθηγητές υπογράµµιζαν -και δικαίως- ότι κάθε περίπτωση θα πρέπει να κρίνεται µεµονωµένα, γιατί αλλιώς ενδέχεται να οδηγηθούµε σε αποκλεισµούς άξιων επιστηµόνων µόνο και µόνο λόγω της συγγενικής τους σχέσης µε µέλη της ακαδηµαϊκής κοινότητας.
​«Πανεπιστήµια βρίθουν από σκανδαλώδη παραδείγµατα αναξιοκρατικών εκλογών. Kάποιοι εξαιρετικοί επιστήµονες παραµένουν και πολεµούν µε όσες δυνάµεις διαθέτουν. Αλλοι αποπνίγονται και δραπετεύουν στο εξωτερικό. Οµως, µια χώρα που αφήνει να της διαφεύγει το καλύτερό της δυναµικό είναι καταδικασµένη να µένει πάντα πίσω»: Αυτά ανέφερε, µεταξύ άλλων, το µακρινό 2006 ο Θέµης Λαζαρίδης, καθηγητής Xηµείας στο City University of New York, προς την τότε υπουργό Παιδείας, Mαριέττα Γιαννάκου, µε αφορµή τις συζητήσεις για την αλλαγή του νόµου-πλαισίου εκείνη την εποχή.
​Τι άλλαξε από τότε; Σχεδόν τίποτα. Αντίθετα, µάλιστα, βγήκαν στη δηµοσιότητα φαινόµενα όπως η περίπτωση οικογένειας η οποία είχε «καταλάβει» ολόκληρη τη Θεολογική Σχολή κεντρικού πανεπιστηµίου, υπόθεση που έφτασε έως τη ∆ικαιοσύνη.
Οσο για τις ιατρικές σχολές, εκεί µια απλή ανάγνωση της επετηρίδας αρκεί για να βγάλει κάποιος συµπεράσµατα όπως αυτά: Mόνο στην Iατρική Σχολή του Πανεπιστηµίου Aθηνών, πάνω από το 40% των τακτικών καθηγητών έχει γιους και κόρες γιατρούς που υπηρετούν σε κοντινά τους γραφεία. Aπό τους 50 τακτικούς -πρωτοβάθµιους καθηγητές της Iατρικής Σχολής Aθηνών, οι 24 έχουν παιδιά που είναι ήδη µέλη ∆EΠ σε όλες τις βαθµίδες. Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης, στη λίστα µε τους 90 λέκτορες και τους 99 επίκουρους καθηγητές, οι 39 και οι 30 αντιστοίχως έχουν συγγενική σχέση µε τους υπόλοιπους. Το νέο θεσµικό πλαίσιο, βέβαια, δεν αφορά µόνο τη λεγόµενη «οικογενειοκρατία» αλλά και τη «συναδελφική ακαδηµαϊκή αλληλεγγύη», τη «συντεχνιακή», τη «φιλική» – και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Οι αριθμοί
Πριν από περίπου µία δεκαετία, το υπουργείο Παιδείας για πρώτη φορά είχε κοινοποιήσει δεδοµένα όπως:
 • Στο Πανεπιστήµιο Αθηνών είχαν εκλεγεί και διοριστεί 44 παιδιά διδασκόντων.
 • Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης, σε σύνολο 189 καθηγητών οι 69 ήταν συγγενείς, ενώ σε τµήµα του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου υπήρχαν δέκα ζεύγη συζύγων καθηγητών.
 • Στο Πολυτεχνείο Κρήτης είχε διοριστεί ανδρόγυνο πανεπιστηµιακών, στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου εξελέγη µέλος ∆ΕΠ που είναι τέκνο πανεπιστηµιακού και στο Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας εντοπίστηκαν τρεις περιπτώσεις διορισµού ατόµων που είχαν συγγενείς στο συγκεκριµένο ΑΕΙ.
 • Στη Νοµική Σχολή Αθηνών υπήρχαν αρκετά µέλη ∆ΕΠ τα οποία... τύχαινε να είναι τέκνα διδασκόντων. Στην Οδοντιατρική διαπιστώθηκε η εκλογή δύο παιδιών διδασκόντων. Στο Τµήµα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας ήταν διορισµένος ο γιος µέλους ∆ΕΠ της σχολής. Στο Φυσικό είχαν πάρει θέσεις ∆ΕΠ ο γιος και η κόρη καθηγήτριας, ενώ µία λέκτορας ήταν κόρη καθηγητή. Κατόπιν αξιολόγησης και σε βάθος χρόνου, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει και την αναδιάταξη του «χάρτη» των ΑΕΙ. Στο πλαίσιο αυτό, ανάµεσα σε άλλα, προβλέπεται και η κατάργηση ή η µετονοµασία πληθώρας τµηµάτων µε το ίδιο επιστηµονικό αντικείµενο. Η δηµιουργία νέων τµηµάτων χωρίς σχετικές µελέτες έφερε δεκάδες οµοειδή τµήµατα, πολλά από τα οποία φυτοζωούν χωρίς φοιτητές, υποδοµές ή και χωρίς διδακτικό προσωπικό.
Χαρακτηριστικό παράδειγµα αποτελούν τα τµήµατα πληροφορικής, 31 συνολικά, σκορπισµένα σε διάφορα πανεπιστήµια. Ταυτόχρονα υπάρχουν τµήµατα χωρίς ουσιαστικά επαγγελµατικά δικαιώµατα και µάλλον ελάχιστες προοπτικές επαγγελµατικής αποκατάστασης για τους αποφοίτους. Βασικός στόχος του υπουργείου είναι σε βάθος χρόνου (2-3 χρόνια) η εικόνα αυτή να αλλάξει ριζικά, µε βασική πάντα προϋπόθεση να ληφθούν τα απαραίτητα µέτρα για τους υπάρχοντες φοιτητές προκειµένου να µη βρεθούν στον «αέρα».
Προς αξιολόγηση
 • Πληροφορική (Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί & Μηχ. Υπολογιστών, Μηχ. Πληροφορικής, Πληροφορικής): Σύνολο 31 τµήµατα (22 παλιά + 9 νέα).
 • Οργάνωση και ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων: 5 παλιά + 4 νέα
 • Λογιστικής: 3 + 7
 • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχ. Υπολογιστών: 7 + 3
 • Μηχανολόγων: 5 + 4 Αρκετά από τα νέα τµήµατα δεν έχουν καθόλου θέσεις ∆ΕΠ ή έχουν ελάχιστες θέσεις (λιγότερες από 5).
Ακραίο παράδειγµα το παράρτηµα του πανεπιστηµιακού Τµήµατος Νοσηλευτικής της Θεσσαλονίκης (∆ιεθνές Πανεπιστήµιο) στο ∆ιδυµότειχο, µε κανένα µέλος ∆ΕΠ και τα γνωστά προβλήµατα λειτουργίας.
«Μπόνους» στα ΑΕΙ µε τις καλύτερες επιδόσεις
Βασικό θέµα στην ατζέντα του υπουργείου αποτελεί ο τρόπος χρηµατοδότησης των πανεπιστηµίων από το 2021 και µετά, µε τις λεπτοµέρειες να ανακοινώνονται στη σύνοδο των πρυτάνεων στο τέλος του µήνα. Το 2021 ο προϋπολογισµός στα ΑΕΙ θα κατανεµηθεί µε βάση κριτήρια όπως ο αριθµός των ενεργών φοιτητών (αφορά όσους βρίσκονται στα κανονικά έτη σπουδών και όχι τους «αιώνιους»), το κόστος σπουδών ανά φοιτητή, τα εργαστήριά τους, ο χρόνος σπουδών, το προσωπικό και βέβαια το ερευνητικό τους έργο.


Από το 2022 και µετά τα πράγµατα ως προς τη χρηµατοδότηση θα αλλάξουν. Η χρηµατοδότηση κατά 80% θα γίνεται µε βάση τα παραπάνω κριτήρια και κατά 20% από την αξιολόγησή τους σε θέµατα που τα ίδια θα θέτουν. Οσα ιδρύµατα θα πετυχαίνουν τους στόχους τους θα λαµβάνουν το 20%. Οσα δεν τα καταφέρνουν θα το χάνουν και τα ποσά θα κατανέµονται στα υπόλοιπα πανεπιστήµια που είχαν καλύτερες... επιδόσεις.

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΗΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΚΟΜΗ.Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΩΝ ΧΑΧΟΛΩΝ. ΠΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΙΣ ΙΟΥΔΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΠΟΥ Η Goldman Sachs ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ".

Οι  έλληνες  γεννιούνται  με  πρωθυπουργούς  τους  παππούδες  των  "ελλήνων"  πολιτικών  και  πεθαίνουν  με  πρωθυπουργούς  τα  εγγόνια  των  "ελλήνων" πολιτικών.  Και  ο  καιρός  περνά.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

13 σχόλια :

 1. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

  ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. «… Μια άλλη μεγάλη αναπηρία των Ελλήνων είναι η ολέθρια και διεφθαρμένη πολιτική ζωή. Το μέγεθος στο οποίο παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην Ελλάδα και το σημείο στο οποίο ο Έλληνας πολιτικός θα φτάσει, ακόμα και να θυσιάσει την χώρα του μαζί και πολλές ζωές, προκειμένου να κρατήσει το κόμμα του στην εξουσία για ακόμη λίγες εβδομάδες, δύσκολα κάποιος μπορεί να το πιστέψει…»

   AMERICAN CONSULATE GENERAL
   SUBJECT: The Near Eastern Question
   George Horton,
   Athens, Greece, September 27, 1922

   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. «ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ».

   Ο Δήμος Μπότσαρης αναφέρει ότι το 1971 μαζεύτηκαν στο Παρίσι πάνω από εκατό έλληνες «πολιτικοί αρχηγοί» «αντιστασιακοί» στην «χούντα». Ανάμεσά τους, ο Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Μελίνα Μερκούρη με τον ιουδαίο άνδρα της και πολλοί άλλοι.
   Με την οικονομική ενίσχυση του Ρότσιλντ θα συζητούσαν και θα προγραμμάτιζαν ένα εφικτό σχέδιο για να πολεμήσουν και να ρίξουν την ελληνική στρατιωτική δικτατορία, η οποία έδειχνε ακλόνητη.
   Η κουβέντα κράτησε ένα χρόνο. Ο καθένας πρότεινε το κοντό του και το μακρύ του. Ακούστηκαν εκατοντάδες προτάσεις. Όλες όμως είχαν ένα αδύνατο σημείο. Οι «αντιστασιακοί» έπρεπε να «αγωνισθούν» και αυτό ήταν επικίνδυνο.
   Όταν μετά ατελείωτες κουβέντες έφθασαν σε αδιέξοδο, ένας είχε την σωτήρια φαεινή ιδέα: «Συναγωνιστές, προτείνω να μην κάνουμε τίποτε. Έλληνες είναι, θα πέσουν μόνοι τους».
   Και πράγματι δεν έκαναν τίποτε. Έφαγαν όλα τα λεφτά του Ρότσιλντ σε ταξίδια, διασκεδάσεις και γκόμενες (Τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου απέκτησε το εξώγαμο με την σουηδέζα τηλεπαρουσιάστρια).
   Η «Χούντα» πράγματι έπεσε με εκκωφαντικό τρόπο μόνη της. Μέσα σε προδοσίες, ίντριγκες, αλληλομαχαιρώματα, συνωμοσίες, μικρότητες, γελοία παιδιαρίσματα. Κανένας δεν αυτοκτόνησε από ντροπή και ενοχές. Μικρόψυχοι και άνανδροι μέχρι το τέλος. Πράγματι έλληνες ήταν.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Το καλοκαίρι του 1974 η Κύπρος σπαρασσόταν και η Ελλάδα βρισκόταν σε δραματικό σημείο. Στις 15 Ιουλίου 1974 η Εθνική Φρουρά (με εντολή του στρατιωτικού καθεστώτος της Αθήνας, το οποίο είχε ως ιθύνοντα νου τον «αόρατο» δικτάτορα Δημήτριο Ιωαννίδη) είχε ανατρέψει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Στη θέση του είχε τοποθετηθεί ο βουλευτής Νίκος Σαμψών.
   ΧΑΤΖΑΡΑΣ: «Ο ρουφιανο πρακτορίσκος της Κεντρικής Υπηρεσίας Δημήτριος Ιωαννίδης, της Στοάς «Πυθαγόρας», μαζί με τον αδελφό πτέραρχο Πέτρο Αραπάκη, της Στοάς «Προμηθεύς» διαφωνούσαν. Η αμερικανική πρεσβεία έψαχνε μάταια τον πρωθυπουργό Ανδρουτσόπουλο και τον υπουργό Κυπραίο. Το πραξικόπημα των στρατηγών είχε ήδη συντελεστεί. Οι άνθρωποι του Ιωαννίδη είχαν εκδιωχτεί και ανέλαβαν οι στρατηγοί. Υπουργός Εξωτερικών, ήταν πλέον ο πράκτωρ Αραπάκης, της Στοάς «Προμηθεύς», που συμφώνησε με τους Αμερικανούς για την έναρξη της εκεχειρίας στις 16.00. Το πρωί της 22ας Ιουλίου, οι Τούρκοι από το προγεφύρωμα στο Πέντε Μίλι, κινήθηκαν προς την Κερύνεια, η οποία βομβαρδιζόταν συνεχώς από θάλασσα και από ξηρά. Αφού κατέλαβαν τα γύρω χωριά λίγο μετά το μεσημέρι διεισέδυσαν στην Κερύνεια. Η τραγικότητα των στιγμών ήταν απερίγραπτη. Μεμονωμένες ομάδες εθνοφρουρών μάχονταν απεγνωσμένα, χωρίς να αναμένουν από πουθενά ενίσχυση. Οι κάτοικοι (κυρίως γυναικόπαιδα) κατέφυγαν στην προστασία της ειρηνευτικής δύναμης των Ην. Εθνών, στο ξενοδοχείο «Ντομ» και στα χωριά Πέλλαπαϊς και Άγ. Επίκτητος. Η ανακωχή στις 1600, βρήκε τους Τούρκους να ελέγχουν το προγεφύρωμα Πέντε Μίλι - Γλυκιώτισσας, μέσω Τέμπλους προς τον Άγ. Ιλαρίωνα ,το θύλακά τους στη Λευκωσία, και την Κερύνεια με μια έκταση 7 χλμ. στα δυτικά της και 3-4 χλμ. στα ανατολικά της. Κι ενώ ήδη από τις 4 το απόγευμα ίσχυε επίσημα η ανακωχή, οι Τούρκοι συνέχιζαν τις επιθέσεις».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

   Τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ής Ιουλίου 1974, ισχυρή τουρκική ναυτική μοίρα αποτελούμενη από αποβατικά σκάφη στα οποία επέβαιναν τουλάχιστον 30.000 άνδρες προσέγγισε τις βόρειες ακτές της Κύπρου και, δίχως να συναντήσει αντίδραση, αποβίβασε καταδρομείς σην παραθαλάσσια θέση "Πέντε Μίλι", κανονιοβολώντας, παράλληλα ολόκληρη την ακτογραμμή. Επιπλέον, αεροπορικές δυνάμεις των τούρκων πραγματοποιούσαν συνεχόμενους βομβαρδισμούς έως και τη Λευκωσία, ενώ εκατοντάδες αλεξιπτωτιστές ρίχτηκαν σε στρατηγικά σημεία, με στόχο τη δημιουργία προγεφυρώματος.
   Η καθυστερημένη κινητοποίηση των ελληνοκυπριακών μονάδων (Εθνική Φρουρά, ΕΛΔΥΚ κ.α.) επέτρεψε στους εισβολείς να παγιώσουν σε σύντομο χρόνο τις θέσεις τους από την Κερύνεια έως και την περιοχή του Αγίου Ιλαρίωνα, σε ένα εκτεταμένο μέτωπο εντός του οποίου εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες ελληνοκύπριοι στρατιώτες αλλά και οι κάτοικοι των ελληνοκυπριακών χωριών. Μόνο στην πρωτεύουσα κατέστη δυνατό να αναχαιτιστούν (κι αυτό μόνο προσωρινά) οι τούρκοι, από μια αντεπίθεση της ΕΛΛ.ΔΥ.Κ. σε συνδυασμό με τις προσπάθειες των κατοίκων να εξουδετερώσουν τους αλεξιπτωτιστές πυροβολώντας από τις ταράτσες και τα μπαλκόνια κατοικιών και δημόσιων κτιρίων.
   Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε ως αποτέλεσμα την κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας. Περίπου 200.000 Έλληνες εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι. Οι Τούρκοι κατακτούν το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης, το 70% του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας, το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  5. 20/7/20 Σπυρίδων Χατζάρας
   Ανήμερα του Προφήτη Ηλία, η εκδρομή των Τούρκων στην παραλία «Πέντε Μίλι», της Κερύνειας. Το μαύρο «Ίλιντεν» της Προδοσίας στην Κύπρο
   Οι προδότες χωρίζονται σε «δεξιούς» και «αριστερούς» ή σε «ΝΑΤΟδημοκρατικούς και ΝΑΤΟχουντικούς».
   Σαν σήμερα, πριν 46 χρόνια, η «οικουμενική» προδοσία της Κύπρου, σε σκηνοθεσία Cia, μπήκε στη φάση, της υλοποίησης της .
   Στις 5 το πρωί , επτά τουρκικά αποβατικά, που είχαν την κάλυψη 4 αντιτορπιλικών, αποβίβασαν στην παραλία «Πέντε Μίλι», οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κερύνειας, το πρώτο απόσπασμα του Αττίλα.
   Ήταν δυο Ουλαμοί αρμάτων και δύο ενισχυμένα τάγματα, που δεν συνάντησαν καμιά αντίσταση. Ήταν η απαρχή της Τουρκικής εισβολής την οποία είχε ζητήσει ο Μακάριος.
   Σχεδόν ταυτόχρονα, σμήνη μαχητικών F-100 από τις Μοίρες 171,132, και 184 της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έκαναν προσβολές κατά της ευρύτερης περιοχής της Κερύνειας και της Λευκωσίας.
   Στις 05: 30,έγινε ρίψη αλεξιπτωτιστών γύρω από τη Λευκωσία, στην οποία συμμετείχαν και τα 19 C-47, τα 6 C-130, και τα 11 C-160d της Τουρκικής αεροπορίας. Συμμετείχαν και 12 ελικόπτερα.
   Στις 20 Ιουλίου 1974 δεν αποβιβάστηκαν οι 40.000 του «Αττίλα» αλλά περίπου ένα Σύνταγμα. Το πόσοι ακριβώς αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» παραμένει ακόμα Εθνικό μυστικό της Τουρκίας που καλύπτει τους πράκτορες «έλληνες» φίλους της.
   Τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα εδώ και 45 χρόνια από τους διαφόρους «ερευνητάς» ιστορικούς, πολιτικούς κλπ είναι πολύ απλά.
   1.Πόσοι Τούρκοι αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» στις 20 Ιουλίου 1974; 2. Μετά από πόσες ώρες ακολούθησε το δεύτερο κύμα; 3. Πόσα πλοία αποτελούσαν τον τουρκικό αποβατικό στόλο;

   Για 46 χρόνια, αυτή είναι η ουσία της Προδοσίας των Ιωαννίδη, Αραπάκη, Παπανικολάου, Μπονάνου, Γεωργίτση, Καραμανλή, Αβέρωφ, Μακάριου, κλπ, εκ των οποίων ουδείς δικάστηκε.

   Πόσοι Τούρκοι αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» στις 20 Ιουλίου 1974, μετά από πόσες ώρες ακολούθησε το δεύτερο κύμα, και πόσα πλοία αποτελούσαν τον τουρκικό αποβατικό στόλο;

   Και οι «έλληνες προδότες» δεν απαντούν στο ερώτημα, γιατί δεν βύθισαν τα τουρκικά αποβατικά που συνέχιζαν το πήγαινε έλα διαρκούσης της Γενεύης.
   Η κορυφή της προδοσίας του 1974 δεν ήταν ο αόρατος Ταξίαρχος, αλλά η τότε ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

   Ο μεν ναύαρχος Αραπάκης, δεν χρησιμοποίησε κατά του Τουρκικού αποβατικού στολίσκου από 6 «παντόφλες» και ένα αρματαγωγό , τα «Γλαύκος ΙΙΙ», «Νηρευς ΙΙ», «Τρίτων ΙΙ», και δεν ανέκοψε το πήγαινε έλα του Αττίλα.
   Ο δε (αεροπόρος) Παπανικολάου, δεν έστειλε ποτέ εναντίον του Τουρκικού αποβατικού στολίσκου, τα 7 Φάντομ -4Ε που είχαμε και που μεταστάθμευσαν από την Ανδραβίδα στο Ηράκλειο και έμειναν εκεί .
   Και παρά την απομάκρυνση των προδοτών, από την "Δημοκρατία", η προδοσία συνεχίστηκε και επί της άλλης βάρδιας των προδοτών. Ο Τουρκικός στολίσκος συνέχισε να μεταφέρει στρατό ως και τον Αύγουστο. Επί των ημερών του «Εθνάρχη». Διότι, «η Κύπρος κείται μακράν». Και για τα Φάντομ.

   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Πέθανε ο Έλληνας περιπτεράς που τον είχε μαχαιρώσει ο Αλβανός στην Αταλάντη. ΑΡΑΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.
  Ο 66χρονος περιπτεράς από την Αταλάντη που έδινε μάχη για τη ζωή του 22 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας, βαρύτατα χτυπημένος από τις μαχαιριές που δέχθηκε από τον 31χρονο ληστή του, άφησε την τελευταία του πνοή.
  Οι μαχαιριές στο λαιμό και την πλάτη που του κατάφερε ο Αλβανός δράστης, τον έφεραν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ και παρά την αρχική σταθεροποίηση, τα διάφορα προβλήματα που αντιμετώπιζε επιδεινώθηκαν, με αποτέλεσμα να καταλήξει το πρωί της Κυριακής, 19 Ιουλίου.
  Την ίδια ώρα ο δράστης βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού, έχοντας υποστηρίξει ότι όλα έγιναν εξαιτίας της κακιάς ώρας και της κακιάς στιγμής!
  Η υπεράσπισή του βασίστηκε στα σημεία της μεταμέλειας και του μεθυσιού, ωστόσο η εν γένει στάση του δεν αφήνει περιθώρια για ελαφρυντικά. Μαζί του κουβαλούσε μαχαίρι 38 εκατοστών με μήκος λάμας 25 εκατοστών με το οποίο, κατά δήλωσή του, έσφαζε γουρούνια και μεγάλα ζώα!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άλλοι 90 λαθρομετανάστες έφτασαν χθες στη Λέσβο.
   Δύο βάρκες με συνολικά 90 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν χθες, Κυριακή 19 Ιουλίου, στη Λέσβο. Η πρώτη με 56 επιβαίνοντες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων, έφθασε στην περιοχή Τάρτη της νότιας Λέσβου και η δεύτερη με 34 επιβαίνοντες έφθασε το απόγευμα στη Σκάλα Μυστεγνών στην ανατολική Λέσβο.
   Συνολικά, από την 1η Ιουλίου έχουν φτάσει στη Λέσβο έξι βάρκες με 194 άτομα.
   Οι αφιχθέντες, αφού ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, θα οδηγηθούν στις δομές καραντίνας που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.
   Σημειώνεται ότι στην καραντίνα του Καρά Τεπέ διαμένουν 91 πρόσφυγες και μετανάσες, ενώ άλλοι 201 διαμένουν στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα. Στην πρώτη διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης και στη δεύτερη όσοι έφθασαν στα διοικητικά όρια του Δήμου Δυτικής Λέσβου.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Εκτοξεύθηκε με επιτυχία η πρώτη αποστολή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον Άρη.
  Με απόλυτη επιτυχία εκτοξεύθηκε η πρώτη αραβική αποστολή στον Άρη, από την Τανεγκασίμα της Ιαπωνίας, ανοίγοντας τον δρόμο στους Άραβες επιστήμονες για την κατάκτηση των μυστικών του διαστήματος και του «Κόκκινου Πλανήτη».
  Η αποστολή «Αμάλ» (Ελπίδα) από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αν όλα πάνε καλά, αναμένεται να φτάσει στον προορισμό της μετά από 7 μήνες, τον Φεβρουάριο του 2021, ημερομηνία που σηματοδοτεί και την 50ή επέτειο από τη γέννηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
  Το διαστημόπλοιο των ΗΑΕ είναι η μία από τις τρεις αποστολές προς τον Άρη αυτόν τον μήνα και η NASA έδωσε στην πρώτη αραβική αποστολή συγχαρητήρια και ευχήθηκε «Καλή επιτυχία».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η Ελλάδα κατασκευάζει προηγμένα drones με λειτουργία «σμήνους» - Το χρονοδιάγραμμα και οι πιθανές χρήσεις.
  Το ΑΠΘ θα συμμετάσχει σε ένα πρωτοποριακό για τα ευρωπαϊκά όπως και τα διεθνή δεδομένα, πρόγραμμα Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων- Unmanned Aerial Vehicles, (UAVs ή drones).
  Πρόκειται για τo «Project Lotus» (Σχέδιο Lotus) και είναι «μια πολύ μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας», όπως εξηγεί στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Κυριάκος Υάκινθος, καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, διευθυντής του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του ΑΠΘ στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ).
  «Δημιουργήσαμε (σ.σ ως ΑΠΘ) ένα κονσόρτσιουμ για να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε ένα Μη Επανδρωμένο Αερόχημα, το οποίο θα εκτελεί αποστολές επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών εν γένει. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο συντονίζεται από την ελληνική εταιρεία Intracom Defence, στο οποίο συνολικά συμμετέχουν πάρα πολλές άλλες ελληνικές εταιρείες, όπως και κυπριακές, ισπανικές και ολλανδικές», ανέφερε ο καθηγητής του ΑΠΘ.
  Στο «Project Lotus» εμπλέκονται, σύμφωνα με τον κ. Υάκινθο, ελληνικές εταιρείες που θα αναλάβουν από την κατασκευή του σκάφους και των πτερύγων των drone μέχρι και το σύστημα Αυτόματου Πιλότου, τα ηλεκτρονικά κ.ά, με αποτέλεσμα ένα κορυφαίο ποσοστό συμμετοχής στην κατασκευή για τη χώρα μας, σε όλη τη διάρκεια του. «Η παραγωγή θα γίνει στην Ελλάδα. Το ελληνικό ποσοστό στην κατασκευή θα είναι πάνω από το 80%», επισημαίνει ο καθηγητής.
  Η Ελλάδα στην αιχμή της τεχνολογίας των drones
  «Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και την ιδέα που είχαμε, αναπτύξαμε και παρουσιάσαμε, βγήκαμε πρώτοι. Πρώτοι, μάλιστα, πάνω από άλλες πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες. Αυτό το πετύχαμε γιατί είχαμε μέσα στην πρότασή μας πολλές καινοτομίες», αναφέρει ο κ. Υάκινθος και σημειώνει πως εκτός από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ στο πρότζεκτ συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Πατρών.
  «Εμείς ως ΑΠΘ θα σχεδιάσουμε συνολικά το συγκεκριμένο drone, που πάνω του θα έχει καινοτομίες, τις οποίες αξιολόγησε πολύ θετικά η ΕΕ, ενώ το Πανεπιστήμιο Πατρών θα σχεδιάσει τους επονομαζόμενους Αλγόριθμους Διαχείρισης Σμήνους», ανέφερε ο κ. Υάκινθος και περιέγραψε πως στην ουσία, στο πλαίσιο του «Project Lotus», θα κατασκευαστούν δύο είδη drones. Το ένα θα είναι το Μητρικό -«Mothership, το μεγάλο drone δηλαδή που θα σχεδιαστεί από το ΑΠΘ»- ενώ το άλλο θα είναι ένα πολύ μικρότερο που θα κατασκευάζεται σε μεγάλους αριθμούς και θα λειτουργεί συνδυαστικά με το μεγάλο, όπως τα μικρότερα πτηνά σε σμήνος μεταναστευτικών πουλιών!
  «Είναι μεγάλη μας τιμή που αυτό, το μεγαλύτερο drone όπως και τα μικρά UAV που θα είναι μέσα στο σκάφος θα τα σχεδιάσουμε εμείς. Έχουμε εντάξει στον σχεδιασμό του project και τις ελληνικές εταιρείες που θα συμμετέχουν στην κατασκευή. Μία απ αυτές τις εταιρείες, αυτή που θα το κατασκευάσει, έχει έδρα την Βόρεια Ελλάδα», επισήμανε ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.
  Σε ό,τι αφορά τη φιλοσοφία σχεδιασμού, ο κ.Υάκινθος εξήγησε πως το «μητρικό» θα είναι ένα «μεγάλο και βαρύ drone με 8 έως 9 μέτρα άνοιγμα πτέρυγας»
  «Καταφέραμε ως Ελλάδα με το "Project Lotus" να ενισχύσουμε αυτό το σημαντικό τρίγωνο -Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), βιομηχανία και Ερευνητικά Ιδρύματα- κάτι που θέλαμε χρόνια. Η Ελλάδα, μέσα σε ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο, κατέθεσε τέσσερις προτάσεις ως συντονίστρια χώρα και πήραμε και τις τέσσερις», τόνισε ο καθηγητής του ΑΠΘ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις


  1. Το χρονοδιάγραμμα και οι πιθανές χρήσεις
   «Είναι drones που θα πετούν για αποστολές επιτήρησης, ανθρωπιστικές αποστολές- και όχι μόνο. Έχουν σχεδιαστεί με βάση τις απαιτήσεις της πατρίδας μας και μπορούν να αξιοποιηθούν και σε άλλα πράγματα από εκεί και πέρα», τόνισε ο κ. Υάκινθος, απαντώντας στην ερώτηση για το φάσμα των αποστολών που μπορεί να καλύψει το νέο drone με τους μικρότερους... ιπτάμενους βοηθούς του.
   Ο χρόνος για την ολοκλήρωση του «Project Lotus» έχει οριστεί ως 45 μήνες από την εκκίνηση και θα αξιολογηθεί μέσα σε αυτό το διάστημα από το ελληνικό, όπως και το κυπριακό Υπουργείο Άμυνας.
   «Οι κορυφαίες προδιαγραφές της κατασκευής όλων των υποσυστημάτων του "Project Lotus" το κάνουν και δελεαστικό και για περαιτέρω πωλήσεις σε ενδιαφερόμενους, πέρα από την Ελλάδα», διευκρίνισε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του ΑΠΘ, υπογραμμίζοντας πως επιπλέον κέρδος για το ΑΠΘ είναι και τα δικαιώματα από τα drone που θα κατασκευαστούν για τις χώρες-πελάτες.
   «Το ΑΠΘ θα εισπράξει και δικαιώματα για κάθε drone που θα κατασκευαστεί. Τα χρήματα θα πηγαίνουν στη συνέχεια σε ανάγκες του ίδιου του πανεπιστημίου όπως εξοπλισμό, αίθουσες, κ.ά», κατέληξε ο κ. Υάκινθος.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 5. Μηταράκης: Γρηγορότερα η έκδοση διαβατηρίων, ΑΦΜ και εγγράφων των αλλοδαπών. ΜΠΡΑΒΟ ΜΗΤΑΡΑΚΗ.
  Ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, επισκέφθηκε σήμερα 20 Ιουλίου κατά τις πρωινές ώρες, το Τμήμα Διαβατηρίων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, προκειμένου να δει πώς λειτουργεί η εφαρμογή της νέας διαδικασίας έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων στους παράνομους μετανάστες.
  Ο κ. Μηταράκης ξεναγήθηκε από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Δημήτρη Δάβαλο, στους χώρους του κτηρίου της Πέτρου Ράλλη.
  Παρόντες ήταν, επίσης, ο Πάτροκλος Γεωργιάδης, γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ασύλου, Μάρκος Καραβίας, και ο Γιάννης Σφυράκης, υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου.
  «Με το νέο σύστημα επιλύθηκαν σημαντικά γραφειοκρατικά ζητήματα στην έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, αλλά και θέματα που εμποδίζουν την ενσωμάτωση των προσφύγων, όπως η έκδοση του ΠΑΑΥΠΑ (Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού), τραπεζικού λογαριασμού, ΑΦΜ», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Μηταράκης στο τέλος της επίσκεψής του.
  Πολλές διαδικασίες πραγματοποιούνται ήδη ψηφιακά, ενώ προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να γίνονται όλες μέσω διαδικτύου. Απώτερος σκοπός, σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, είναι μια «ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική» και «η επιτάχυνση της έκδοσης αποφάσεων».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο "ΠΡΟΦΗΤΗΣ" ΗΛΙΑΣ, ΕΝΑΣ ΣΦΑΓΕΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΗΜΕΡΑ. Το όνομα Ηλίας αποτελεί ελληνική μεταφορά του αντίστοιχου εβραϊκού ονόματος Ελιγιαχού (אליהו‎) το οποίο σημαίνει «Ο Θεός μου είναι ο Ιεχωβά» ή «Ο Ιεχωβά είναι Θεός».
  Όλες οι πανέμορφες ελληνικές κορυφές, βουνών και λόφων, βρωμίζονται από την παρουσία ναών αφιερωμένων στον χασάπη προφήτη Ηλία, που έσφαξε με τα ματωμένα χέρια του, εκατοντάδες αθώους ανθρώπους.
  «καὶ εἶπεν Ἠλιοὺ πρὸς τὸν λαόν· συλλάβετε τοὺς προφήτας τοῦ Βάαλ, μηδεὶς σωθήτω ἐξ αὐτῶν· καὶ συνέλαβον αὐτούς, καὶ κατάγει αὐτοὺς Ἠλιοὺ εἰς τὸν χειμάῤῥουν Κισσῶν καὶ ἔσφαξεν αὐτοὺς ἐκεῖ». Γ΄ Βασιλειών 18.40.
  «Και είπε ο Ηλίας, πιάσατε τους προφήτες του Βαάλ, μηδείς εξ αυτών ας μη διασωθεί. Και έπιασαν αυτούς και καταβίβασεν αυτούς εις τον χείμαρρον Κισών ΚΑΙ ΕΣΦΑΞΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΕΙ» !
  «καὶ ἔσφαξαν αὐτούς, ἑβδομήκοντα ἄνδρας, καὶ ἔθηκαν τὰς κεφαλὰς αὐτῶν ἐν καρτάλλοις, ἤνεγκαν τὰς κεφαλὰς τῶν υἱῶν τοῦ βασιλέως· καὶ εἶπε· θέτε αὐτὰς βουνοὺς δύο παρὰ τὴν θύραν τῆς πύλης εἰς πρωΐ». Δ΄ Βασιλειών 10.8
  «Μετά έσφαξε και τους εβδομήντα γιούς του Αχαάβ και έβαλε τα κεφάλια τους σε καλάθια, και είπε βάλτε τα κομμένα κεφάλια τους σε δύο σωρούς
  στην πόρτα το πρωΐ» !
  Ο χασάπης «προφήτης» Ηλίας με πρόσχημα τις θρησκευτικές διαφορές (όπως οι τζιχαντιστές σήμερα), έσφαξε κοντά σε ένα χείμαρρο, στην αρχή 450 δεμένους ανθρώπους, μετά άλλους 400 και μετά άλλους 70. Με τα κομμένα κεφάλια γέμιζε με υπερηφάνεια καλάθια. Τώρα αν υποθέσουμε ότι για το σφάξιμο ενός δεμένου αιχμαλώτου και μέχρι οι βοηθοί του να πετάξουν το σφαγμένο ακέφαλο πτώμα στον χείμαρρο Κισών, ο προφήτης έκανε τρία λεπτά, για 450 άτομα ο προφήτης έσφαζε 22 ώρες συνέχεια.
  Αυτό και αν είναι θαύμα Κυρίου. Πολύ δύναμη έδωσε στον μακελλάρη προφήτη του ο Γιαχβέ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...