Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΖΑΜΙ: "ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ".

Η  ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ  ΕΥΡΩΣΤΙΑΣ  ΕΧΕΙ  ΑΠΟΤΡΕΛΑΝΕΙ  ΤΟΥΣ  ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
ΞΕΡΟΥΝ  ΟΤΙ  ΕΧΟΥΝ  ΜΑΖΙ  ΤΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΝΟΜΟΥΣ  ΤΗΣ  ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ  ΖΗΤΗΜΑ  Ο  ΕΡΝΤΟΓΑΝ.  ΚΑΙ  ΟΙ  ΕΠΟΜΕΝΟΙ  ΤΟ  ΙΔΙΟ  ΚΑΙ  ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ.


 Η  "Δημοκρατία"  του  Κυριάκου,  της  οικογενειοκρατίας,  των ολιγαρχών, των τραπεζιτών, της ρεμούλας, του βολεμάτων, των κλεφτών, των Ιμίων, των Πρεσπών και φυσικά των γνωστών οικογενειών και των λεσχών που είναι μέλος αυτός και όλο του το σόι...  

  «Η Ελλάδα γιορτάζει, σήμερα, 46 χρόνια απρόσκοπτης δημοκρατικής πορείας, τη μεγαλύτερη περίοδο ομαλότητας στην πρόσφατη ιστορία της. Πιο ώριμη από ποτέ, διδάσκεται από τις εμπειρίες της. Αντλεί ισχύ απ’ τις δυσκολίες της. Και καθημερινά οικοδομεί την ιστορική επιλογή που έκανε πριν από ένα χρόνο: Να βαδίσει τολμηρά στο δρόμο της αλήθειας, της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συνοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της μαφιόζικης  "δημοκρατίας".

«Αν η 24η Ιουλίου του 1974, σημαίνει τη μετάβαση της χώρας από το χειμώνα της δικτατορίας στην άνοιξη του κοινοβουλευτισμού, η 24η Ιουλίου του 2020 δηλώνει την απόφασή της να συνδεθεί γόνιμα με τις αξίες εκείνης της αλλαγής» σημειώνει και προσθέτει «αλλά και ταυτόχρονα να σφραγίσει τη δική της, νέα εποχή. Εμβαθύνοντας το δημοκρατικό κεκτημένο χωρίς λαϊκισμούς. Υπηρετώντας το κράτος δικαίου χωρίς διχασμούς. Και διεκδικώντας τον εκσυγχρονισμό χωρίς εκπτώσεις στη φροντίδα για τον πολίτη».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την αποκατάσταση της “Δημοκρατίας” ... 
Αλλά της δικής τους Δημοκρατίας... Των ολιγαρχών, των τραπεζιτών, της ρεμούλας, του βολεμάτων, των κλεφτών, των Ιμίων, των Πρεσπών και φυσικά των γνωστών οικογενειών και των λεσχών που είναι μέλος αυτός και όλο του το σόι...


Τραμπ: 

«Είμαι δυσαρεστημένος για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί».

Είμαι πολύ "δυσαρεστημένος" δήλωσε, αλλά τι να κάνω; Έχω στο Ινσταμπουλ δύο πύργους, (Tramp Towers), με εκατοντάδες καταστήματα, γραφεία, διαμερίσματα. Ο ένας είναι 155 μέτρα και ο άλλος 145. Οι φοροελαφρύσεις που έχω από τον φίλο μου Ερντο, μου επιτρέπουν να βάζω στην τσέπη μου, πάνω από 80 εκατομμύρια dollars καθαρά τον χρόνο. Τέλος πάντων, το βραδάκι που θα του μιλήσω πάλι, θα του πω ότι, "με έχεις δυσαρεστήσει παλιόπαιδο".


Η  ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ  ΕΥΡΩΣΤΊΑΣ  ΕΧΕΙ  ΑΠΟΤΡΕΛΑΝΕΙ  ΤΟΥΣ  ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

ΞΕΡΟΥΝ  ΟΤΙ  ΕΧΟΥΝ  ΜΑΖΙ  ΤΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΝΟΜΟΥΣ  ΤΗΣ  ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ  ΖΗΤΗΜΑ  Ο  ΕΡΝΤΟΓΑΝ.  ΚΑΙ  ΟΙ  ΕΠΟΜΕΝΟΙ  ΤΟ  ΙΔΙΟ  ΚΑΙ  ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ.


ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Η Άλωση της Πόλης αποτελεί έμπνευση για τη σύγχρονη Τουρκία ώστε για να επιτύχουμε τους στόχους μας εμείς οι Τούρκοι το 2023, το 2053 και το 2071, (δηλαδή να κατακτήσουμε και την υπόλοιπη Ελλάδα).  Οι   Έλληνες δεν έχουν συμβιβαστεί με την απώλεια της Κωνσταντινούπολης και της Αγίας Σοφίας και θέλουν να τις ξαναπάρουν. Δεν έχουν κλείσει ακόμα οι λογαριασμοί μεταξύ των δύο εθνών».

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΩΝ ΜΙΝΑΡΕΔΩΝ
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Πῶς οἱ νεοπλατωνιστὲς ἔκτισαν τὴν ἕνωσι μὲ τὸν Θεό.
Professor Bissera V. Pentcheva,Hagia Sophia: Sound, Space and Spirit in Byzantium, Pennsylvania State University Press, 2017, 304 pages. Dimitris Kitsikis

«Οἱ δύο ἀρχιτέκτονες τῆς Ἁγίας Σοφίας, ὁ Ἰσίδωρος ἀπὸ τὴ Μίλητο καὶ ὁ Ἀνθέμιος ἀπὸ τὶς Τράλλεις ἀνῆκαν στὸν κύκλο τοῦ Ἀμμώνιου Ἐρμείου ποὺ κατεῖχε τὴν ἕδρα τῆς φιλοσοφίας στὴν Ἀλεξάνδρεια καὶ εἶχε μαθητεύσει κοντὰ στὸν Πρόκλο. Ἡ Ἀκαδημία τοῦ Πλάτωνα στὴν Ἀθῆνα εἶχε κλείσει τὸ 529 μ.Χ., τρία μόλις χρόνια πρὶν ἀπὸ τὴν ἔναρξη κατασκευῆς τῆς Ἁγίας Σοφίας. Ἡ Σχολὴ τῆς Ἀλεξάνδρειας ὅμως ἀκόμη λειτουργοῦσε καὶ ἦταν τὸ κέντρο τῆς ἑλληνικῆς γνώσης γιὰ τὴ μηχανικὴ καὶ τὴν ἀκουστική. Ὁ Φωκᾶς, ἔπαρχος τῆς Κωνσταντινούπολης καὶ στενὸς συνεργάτης τοῦ Αὐτοκράτορα Ἰουστινιανοῦ ἦταν αὐτὸς ποὺ κάλεσε τοὺς δύο ἀρχιτέκτονες. Εἶχε κι αὐτὸς συνδεθεῖ μὲ τὸν κύκλο τῶν νεοπλατωνιστῶν. Οἱ νεοπλατωνιστὲς συνέδεαν σὲ μία ἑνιαία φιλοσοφία τὶς διδαχὲς τοῦ Πυθαγόρα, τοῦ Πλάτωνα, τοῦ Ἀριστοτέλη καὶ τῶν Μυστηρίων. Ὁ Φωκᾶς κατηγορήθηκε γιὰ παγανισμὸ τὸ 545μ.Χ. καὶ αὐτοκτόνησε. Διαπιστώνουμε ὅτι τὸ ἑλληνικὸ πνεῦμα, «ξένο καὶ παγανιστικὸ» ἐκ πρώτης ὄψεως, βρέθηκε στὸν πυρῆνα τῆς διαμόρφωσης τῆς χριστιανικῆς ταυτότητας. Ἡ Ἁγία Σοφία χτίστηκε ἀπὸ ἕναν κύκλο νεοπλατωνιστῶν οἱ ὁποῖοι πίστευαν ὅτι μέσα ἀπὸ τὴν ἐπιστήμη μπορεῖς νὰ προσεγγίσεις τὸ θεῖο. Γνωρίζουμε ὅτι οἱ νεοπλατωνιστὲς ἐνδιαφέρονταν γιὰ τὶς ἰδιότητες καὶ τὶς ἀντανακλάσεις τοῦ φωτός, ὅτι εἶχαν γνώσεις γεωμετρίας καὶ ἀνώτερων μαθηματικῶν καὶ ὅτι ὑπολόγιζαν τὶς ἰδιότητες τῶν στερεῶν μέσα σὲ στερεά. Σκεφτεῖτε ὅτι ὁ «Καλλιχόρος» τῆς Ἁγίας Σοφίας εἶναι ἕνα στερεὸ μέσα σὲ στερεό. Ὁ Παῦλος Σιλεντιάριος, μέλος τοῦ Αὐτοκρατορικοῦ Συμβουλίου, χρησιμοποίησε αὐτὴ τὴ λέξη τὸν 6ο αἰῶνα γιὰ νὰ περιγράψει τὸν χῶρο κάτω ἀπὸ τὸν τροῦλο, ὅπου λαμβάνει χώρα ἡ λειτουργία. Μέσα στὴν Ἁγία Σοφία ἡ ἐνέργεια τοῦ ἤχου δὲν ἐξανεμίζεται, ἀλλὰ ἀντίθετα συμπυκνώνεται καὶ ἐντείνεται καθὼς ἀνυψώνεται πρὸς τὸν τροῦλο. Καθὼς φτάνει στὸν τροῦλο, ἐπιστρέφει ἀντηχώντας πρὸς τά κάτω στὸ πλῆθος τῶν πιστῶν ποὺ ψάλλουν κι αὐτοὶ ἀκολουθώντας τοὺς ψάλτες καὶ ἐνθυλακώνει τοὺς πάντες μέσα σὲ μιὰ ἠχητικὴ αἴσθηση ποὺ θὰ τὴν ἀποκαλούσαμε «χρυσὴ βροχή». Οἱ ψάλτες ψέλλουν. Ἡ Ἁγία Σοφία ἀπαντᾷ. Ἡ μυσταγωγία δὲν εἶναι παρὰ ἡ συνέργεια ἀνάμεσα στὸ κτίριο καὶ τοὺς πιστούς».
Ο πρόεδρος του ΒΒΡ, κόμμα που υποστηρίζει τον Ερντογάν, υποστήριξε πως στο μέλλον μπορεί να κυματίζει στην Ελλάδα η τουρκική σημαία.

"Ο καθένας μπορεί να λέει την γνώμη του και στην Τουρκία και στο εξωτερικό. Κάνοντας όμως αυτό, δεν πρέπει να μας προσβάλλει και να ταπεινώνει εμάς, δηλαδή την Τουρκία, τους Τούρκους και τους μουσουλμάνους.
Την ποτισμένη όμως με το αίμα των ηρώων τούρκικη σημαία που αποτελεί σύμβολο της ανεξαρτησίας αυτής της πατρίδας, κανείς να μην έχει το θράσος και την αγένεια να την καίει.
Να μην ξεχνιέται πως όχι πριν από πολλά χρόνια, πριν από 200 χρόνια στα εδάφη εκεί κυμάτιζε η τουρκική σημαία. Στο μέλλον μπορεί πάλι να κυματίζει.
Για αυτό τους συμβουλεύουμε να φέρονται υπολογίζοντας τις μέρες που θα έρθουν", δήλωσε ο Μουσταφά Ντεστιτζί, γενικός Πρόεδρος του κόμματος BBP και φίλος του Ερντογάν, σύμφωνα με τα tourkikanea.
“Για παραπάνω από τετρακόσια χρόνια η Αθήνα ήταν υπό την οθωμανική κυριαρχία, γιατί δεν έχει τζαμί;”
Ο Ντεστιτζί αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπήρξαν μέσα από την Τουρκία δήλωσε:
“κάθε πολίτης της Τουρκικής Δημοκρατίας κάθε Τούρκος και κάθε μουσουλμάνος πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για αυτό.
Διότι όταν το 1453 κατακτήθηκε η Κωνσταντινούπολη η Αγία Σοφία ήταν ένα ερείπιο κτίριο και χάρη στις εργασίες και τις προσπάθειες των Τούρκων αρχιτεκτόνων με πρώτο τον Μιμάρ Σινάν, πήρε τη σημερινή του μορφή και προστατεύτηκε.
Αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να μας δώσουν μάθημα πολιτισμό ας δούνε πρώτα τη δική τους περιοχή. Άραγε πόσα από τα μνημεία του δικού μας πολιτισμού είναι σήμερα όρθια.
Για παραπάνω από τετρακόσια χρόνια η Αθήνα ήταν υπό την οθωμανική κυριαρχία, γιατί δεν έχει τζαμί; Που χάθηκαν εκείνα τα τζαμιά, μεντρεσέδες, χάνια και χαμάμ;


Το  πρόβλημα  δεν  είναι  η  υφαλοκρηπίδα,  η  ΑΟΖ,  τα  νησιά  μας,  η  Κύπρος,  το  Αιγαίο.  
Ολόκληρη  η  Ελλάδα  κινδυνεύει.  
Όλο  και  περισσότερο  θα  αισθανόμαστε  την  βρωμερή  ανάσα  των  γενίτσαρων  πάνω  μας.  
Κάτι  πρέπει  να  γίνει.

ΟΙ  ΝΟΜΟΙ  ΤΗΣ  ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΕΙΝΑΙ  ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

10 σχόλια :

 1. ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ – ΚΑΡΤΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ! ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
  Δολοφονική επίθεση δέχτηκε λίγο μετά τις 2 το ξημέρωμα ο δημοσιογράφος του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, Στέφανος Χίος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άγνωστοι δράστες παραμόνευαν έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου στα Βριλήσσια και μόλις ο ίδιος εμφανίστηκε, ο ένας τον πυροβόλησε δύο φορές. Στη συνέχεια, τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας τον κ. Χίο αιμόφυρτο.
  Το θύμα μεταφέρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του αλλά τραυματισμένο, αρχικά στο Σισμανόγλειο και μετέπειτα στο νοσοκομείο ΚΑΤ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
  Αυτήν την ώρα, η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών αυτής της εγκληματικής ενέργειας.
  Την έρευνα για τον εντοπισμό τους, ανέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι οποίοι έξω από το σπίτι βρήκαν δύο κάλυκες από πυροβόλο όπλο.
  Γι’ αυτήν την επίθεση έχουν βαρύτατες πολιτικές (και όχι μόνο) ευθύνες ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης και ο πολιτικός προϊστάμενός του υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που αρνούνται όλο αυτόν τον καιρό τα αιτήματα για παροχή αστυνομικής προστασίας στην ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ και στον ίδιο τον Στέφανο Χίο παρ’ όλες τις ευθείες απειλές που έχουν δεχτεί για τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματά τους.
  Ώρα 05:19
  Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Στέφανος Χίος φέρει τραύματα στο λαιμό και στο στήθος.
  Η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σοκ στο Πανελλήνιο από τη δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, Στέφανου Χίου.
   Οι προθέσεις των δύο – τελικά – δραστών δεν ήταν απλά να τον εκφοβίσουν αλλά να τον δολοφονήσουν έξω από το ίδιο του το σπίτι.
   Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλες παραμόνευαν έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου στα Βριλήσσια και μόλις ο Στ. Χίος εμφανίστηκε, ο ένας εκ των δύο τον πλησίασε ενώ το θύμα ήταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε δύο φορές σχεδόν εξ επαφής από το παράθυρο του οδηγού.
   Φέρει δύο διαμπερή τραύματα από σφαίρες πυροβόλου όπλου. Η μία τον πέτυχε στο λαιμό περνώντας ξυστά από την καρωτίδα, η δεύτερη πέρασε μέσα από το στήθος λίγα εκατοστά μακριά από την καρδιά και αυτό που έσωσε τον δημοσιογράφο είναι το γεγονός ότι το όπλο του δράστη μπλόκαρε πριν αδειάσει και τις υπόλοιπες σφαίρες πάνω του.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Η Κολομβία της Μεσογείου.
   Τα καρτέλ της οικογενειοκρατίας.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Άκου κ ταδε
  Μνημεία στην Αθήνα, εφάμιλλα έστω κατά προσέγγιση, δεν φτιάξατε ποτέ
  Όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και οπουδήποτε
  Τα τσιφλίκι και οι τσιφλικαδες ασχολούνταν με το παιδομαζομα και το εμποριο τους στα κοφινια
  Τι να διατηρήσει κάποιος από αυτό τον πολιτισμο;
  Τα κοφινια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι Ένοπλες Δυνάμεις επί ποδός πολέμου και ο Μητσοτάκης με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αντίπαρο για τον Τομ Χανκς!
  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Αιγαίο αλλά όχι για να παρακολουθήσει την κατάσταση ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, αλλά για να περάσει ευχάριστα και πολυτελέστατα στην Αντίπαρο, όπου φωτογραφήθηκε και με τον Τομ Χανκς.
  Ακόμη πιο παράδοξο όμως είναι ότι όπως αποκαλύπτεται για την μετακίνηση του πρωθυπουργού χρειάστηκε να επιστρατευθούν ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πέταξε απ΄ ευθείας για την Αντίπαρο με το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο χρησιμοποιείται για μετακινήσεις υψηλών προσώπων. Ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για την επιστροφή.
  Η επίσκεψη στην Αντίπαρο εν μέσω τουρκικών προκλήσεων ήταν προφανώς περιττή και η χρησιμοποίηση ελικοπτέρου των ΕΔ παράδοξη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΌΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΧΙΟΥ.
   «Η Ελλάδα γιορτάζει, σήμερα, 46 χρόνια απρόσκοπτης δημοκρατικής πορείας, τη μεγαλύτερη περίοδο ομαλότητας στην πρόσφατη ιστορία της. Πιο ώριμη από ποτέ, διδάσκεται από τις εμπειρίες της. Αντλεί ισχύ απ’ τις δυσκολίες της. Και καθημερινά οικοδομεί την ιστορική επιλογή που έκανε πριν από ένα χρόνο: Να βαδίσει τολμηρά στο δρόμο της αλήθειας, της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συνοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της μαφιόζικης "δημοκρατίας".
   Στην σημερινή Ελλάδα της «δημοκρατίας» των διεφθαρμένων πολιτικών και της ανύπαρκτης δικαιοσύνης, των πληρωμένων ΜΜΕ, των χιλιάδων λαδωμένων παρακρατικών κουκουλοφόρων, των αναρχικών και των πληρωμένων δολοφόνων, των επαγγελματιών εμπρηστών, των επιδοτούμενων ισλαμιστών, των συμβολαίων θανάτου, όποιος διαφωνεί και καταγγέλλει επωνύμως, στοχοποιείται για εκκαθάριση.
   Η βουλή είναι γεμάτη με κακοποιούς. Υπάρχει η αίσθηση ότι ψηφίζουμε ανίκανους πολιτικούς. Μαφιόζους και πράκτορες ψηφίζουμε.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Ανάρτηση έκανε στο Facebook o γνωστός δημοσιογράφος, με προσφορά πάνω από 50 χρόνια στην ενημέρωση, Ανδρέας Κουβελογιάννης:
   * ETYXE να τον γνωρίσω πολλά χρόνια πριν – κι επειδή είχα περάσει στον καιρό μου – πολλούς πολέμους,- είχα διαγνώσει την ακεραιότητά του, και την τρέλα του να μην κλείνει το στόμα του, όταν οι άλλοι έκρυβαν την αλήθεια..
   * ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ…
   * Γλύτωσε από την δύναμη να χτυπήσει τον δολοφόνο του με την πόρτα του αυτοκινήτου.
   * Δεν έσκυψε να φωνάξει μαμά…
   * ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ οδήγησε μόνος του να πάει νοσοκομείο…
   * Φωτογραφήθηκε να μην πάει τσάμπα το ρεπορτάζ…
   * Και τώρα ζήτησε το λάπτοτ του να αρχίσει να γράφει
   ΄ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ δεν του το δίνουν ακόμα…
   * Με ποιον να τον συγκρίνω, με τον Μπαξεβάνη και τους υπόλοιπους ;
   * Δεν προσκυνούσε αφεντικά και φατρίες από τότε…
   * Γι αυτό από τότε μαζί με τη Ντέσσυ δεν είχαν μέλλον σε αυτή τη τηλεόραση με τους προσκυνημένους και τις… πρόθυμες ξανθιές…
   * ΣΗΜΕΡΑ το ΜΑΚΕΛΕΙΟ έγινε η εφημερίδα όσων Ελλήνων θέλουν να μαθαίνουν την αλήθεια, έστω κα με σκληρή γλώσσα
   * ΜΙΑ διαπίστωση κάνω…
   * ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ..
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. Η ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ. ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΠΕ.
  «Εν μέρει κατανοητή» χαρακτηρίζει η σημερινή Süddeutsche Zeitung τη θέση της Άγκυρας όσον αφορά τα θαλάσσια σύνορα και τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες στο Αιγαίο. Σε άρθρο με τίτλο «Προκλήσεις στο Αιγαίο» η εφημερίδα σημειώνει ότι «[…] το ιδιαιτέρως αραιοκατοικημένο και μικρό σε έκταση Καστελόριζο στα ανατολικά της Ρόδου απέχει μόλις τρία χλμ. από τις τουρκικές ακτές. Το νησάκι αυτό βρίσκεται ανάμεσα σε μια σειρά ακατοίκητων μίνι-νησιών σε μια περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό πλούτο.
  Ο λόγος που η Τουρκία βλέπει να περικόπτεται αδίκως η υφαλοκρηπίδα της -όπου μπορεί να διεξάγει απρόσκοπτα έρευνες για φυσικό αέριο- από μια Ελλάδα 3.000 νησιών: σύμφωνα με την τουρκική ανάγνωση η Ελλάδα θεωρεί το παραμικρό ύψωμα στη θάλασσα επικράτειά της, με δική του υφαλοκρηπίδα. Έτσι και στο Καστελόριζο.
  Βάσει διεθνούς δικαίου η Ελλάδα μπορεί να έχει το δίκιο με το μέρος της, πολιτικά όμως τα πράγματα δυσκολεύουν. Το ερώτημα ποιος μπορεί να διεκδικεί θαλάσσιες περιοχές και περιοχές εξόρυξης είναι σύνθετο και οι θέσεις είναι εκ των πραγμάτων ασυμβίβαστες. Το δε πλέγμα συμφερόντων των χωρών που υποστηρίζουν την Ελλάδα είναι αυτεξήγητο: ο λόγος για τον αγωγό Eastmed που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Αίγυπτο και το Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Κύπρου. Σε όλα αυτά η διψασμένη για αέριο Τουρκία αισθάνεται στο περιθώριο. Μαζί με τη Λιβύη άρχισε να επαναχαράσσει θαλάσσια σύνορα και οικονομικές ζώνες.
  Η διαμάχη για τον φυσικό πλούτο θα μπορούσε να λυθεί με διαπραγματεύσεις, ενδεχομένως με τη διαμεσολάβηση του Βερολίνου. Ωστόσο ο χρόνος πιέζει. Το κλίμα γίνεται κάθε μέρα χειρότερο, οι δε προκλήσεις πιο ακραίες. Σε μια ιδιαιτέρως μη φιλική ενέργεια η Τουρκία μετέτρεψε αίφνης την Αγία Σοφία […] σε τζαμί. Οι Έλληνες άφησαν τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες, διαδηλωτές έκαψαν τουρκικές σημαίες. Πρόκειται επίσης για ανούσιες προκλήσεις. Όπως φαίνεται η Μέρκελ θα πρέπει σύντομα να ξανασηκώσει το τηλέφωνο».
  ΠΗΓΗ: DW
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ: «ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ».
   Από συνταγματάρχης τεθωρακισμένων, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Γερμανοτουρκία.
   Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την πρόθεσή του να διορίσει τον Ντάγκλας Μακγκρέγκορ, απόστρατο συνταγματάρχη των τεθωρακισμένων, πρεσβευτή της χώρας του στη Γερμανία.
   Ο Μακγκρέγκορ, βετεράνος πολέμου, συγγραφέας και σύμβουλος, χαίρει «ευρείας αναγνώρισης» όσον αφορά την ειδίκευσή του «στον σχεδιασμό διάταξης δυνάμεων», τη χάραξη τακτικής και στρατηγικής, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου.
   Εμφανίζεται συχνά ως καλεσμένος «σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές» για να σχολιάζει «ζητήματα εθνικής ασφαλείας», ενώ τα «γραπτά του για στρατιωτικά ζητήματα είχαν επίδραση στη μεταμόρφωση των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ, του NATO και του Ισραήλ», κατά την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.
   Ο Μακγκρέγκορ εμφανίζεται συχνά στο Fox News. Στα δημοσιευμένα κείμενά του συμπεριλαμβάνεται ένα βιβλίο για τη συνεργασία της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης με την Ανατολική Γερμανία, που είχε δημοσιευθεί το 1989. Παρασημοφορήθηκε για τη δράση του στο Ιράκ, όπου ηγήθηκε παράτολμων επιχειρήσεων με αντισυμβατικές μεθόδους.
   Έχει συνεργαστεί με στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και στη Γερμανία, κατά το δελτίο Τύπου.
   Ο διορισμός του Μακγκρέγκορ υπόκειται στην έγκριση της αμερικανικής Γερουσίας.
   Ο προηγούμενος πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία, ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ, αποχώρησε από τη θέση τον Ιούνιο, έπειτα από δύο χρόνια στο Βερολίνο. Ο Γκρενέλ, απόλυτα πιστός στον Τραμπ, επικρίθηκε από πολλούς κατά τη διάρκεια της θητείας του στο πόστο για τον ασυνήθιστα ωμό και επιθετικό του τόνο.
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
 5. ΣΥΡΙΖΑ: «Γιατί δεν απαντά ο κ. Μητσοτάκης αν δέσμευσε τρία ελικόπτερα για τις διακοπές του;»
  Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, ζητά ξανά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πει αν δέσμευσε τρία ελικόπτερα για να πάει στην Αντίπαρο και την Επίδαυρο.
  «Γιατί δεν απαντά ο κ. Μητσοτάκης αν δέσμευσε τρία ελικόπτερα για τις διακοπές του;», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.
  Και προσθέτει: «Από χθες ο κ. Μητσοτάκης με περίσσια αντιδημοκρατική αλαζονεία δεν απαντά σε ένα απλό ερώτημα: Ισχύει ότι εν μέσω γενικής επιφυλακής στο Αιγαίο δέσμευσε όχι ένα αλλά τρία στρατιωτικά ελικόπτερα για τις διήμερες διακοπές του και τη μετάβαση του από τα μπάνια του στην Αντίπαρο στη θεατρική παράσταση στην Επίδαυρο;
  Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να καταλάβει ότι δεν είναι αυτοκράτορας για να απαξιώνει τη δημοκρατική λογοδοσία
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...