Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Αγία Σοφία: Ο ανώτατος ιμάμης Αλί Ερμπάς ανέβηκε στον άμβωνα χθες, την καταραμένη μέρα 24 Ιουλίου, με οθωμανικό ξίφος. Το οθωμανικό ξίφος θεωρείται σύμβολο της κατάκτησης.

Η 24η ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ. Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΕΝΑΣ ΝΑΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΖΑΜΙ. ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ 100 ΤΡΕΜΑΜΕΝΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑ. ΔΕΙΛΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΑ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΠΕΝΘΙΜΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ Ο ΙΕΧΩΒΑ ΤΟ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΟΥΡΑΝΙΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. ΕΤΣΙ Ο ΙΕΧΩΒΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΡΕΤΗΣ. ΑΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΙΟΥΔΑΙΟ ΘΕΟ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΘΕΝΑΡΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ. ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ. ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΜΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ, ΚΟΛΛΥΒΑ, ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΝΥΧΤΙΕΣ. ΒΥΖΑΝΤΙΟ 1453, ΙΜΙΑ 1996, ΠΡΕΣΠΕΣ 2018. ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΨΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΑΘΙΣΤΟ ΥΜΝΟ.Άκρως ενδεικτική των νεοοθωμανικών επιδιώξεων του Ερντογάν η κίνηση του ανώτατου ιμάμη να ανέβει στον άμβωνα με το οθωμανικό ξίφος - «Η λαχτάρα του έθνους μας που είχε γίνει βαθιά πληγή, τελειώνει» είπε στο κήρυγμά του. 
Υποβασταζόμενος από ένα οθωμανικό ξίφος ανέβηκε στον άμβωνα της Αγίας Σοφίας ο ανώτατος ιμάμης και πρόεδρος της αμφιλεγόμενης Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς.
Η κίνησή του δεν ήταν τυχαία. Το οθωμανικό ξίφος θεωρείται σύμβολο της κατάκτησης. 

https://twitter.com/i/status/1286618077724123137

Στην παράδοση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, δύο πράσινα πανό κρέμονται στον άμβωνα του τζαμιού ως σύμβολο της κατάκτησης, ενώ ένα ξίφος τοποθετείται στην είσοδο του άμβωνα. Όπως επισημαίνει ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, κρύβει βαθύτατους συμβολισμούς και τηην εκπλήρωση των νεοοθωμανικών επιδιώξεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Η λαχτάρα του εθνους μας που είχε γίνει βαθιά πληγή τελειώνει», είπε ο Αλί Ερμπάς στο κήρυγμά του, προσθέτοντας ότι «oι πόρτες του τζαμιου της Αγιάς Σοφιάς οπως και στα άλλα τζαμιά της χώρας θα είναι ανοιχτές για όλους τους υπηρέτες του Αλλάχ». Μάλιστα προειδοποίησε ότι «όσοι αγγίζουν τα θεμελιώδη αγαθά και τις αξίες είναι καταραμένοι».
Η κίνηση γίνεται μπροστά σε όλη την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας. Μεταξύ αυτών και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που νωρίτερα διάβασε αποσπάσματα από το Κοράνι.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Οι πρόγονοί μας, ναι, έκαναν λάθος επιλογές. Για 1500 χρόνια πίστεψαν, δυνατά και απόλυτα, σε ένα εισαγόμενο θεό, τον Ιεχωβά, τον καθαρά φυλετικό θεό των Ιουδαίων. Γκρέμισαν τους αρχαίους ναούς τους και έχτισαν τεράστιους ναούς προς τιμή του Ιεχωβά, άλλαξαν τα ονόματά τους, αναδιαμόρφωσαν τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό τους σύμφωνα με τις επιταγές της νέας, εξ Ιουδαίας, θρησκείας.
Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι όλα αυτά έγιναν με την βία των Ρωμαίων αυτοκρατόρων. Αυτό είναι εν μέρει αληθές. Η Αντίσταση του Ελληνισμού όμως ποια ήταν; Ο ιουδαιοχριστιανισμός σαν θρησκεία είχε τεράστια τρωτά. Οι ελεύθεροι Έλληνες με την βαθιά και
ανεπανάληπτη κριτική και αναλυτική ικανότητα τι έκαναν; Γιατί δεν είδαν, με καθαρή ματιά και ελάχιστη κριτική διάθεση, αυτά που βλέπουμε σήμερα;
Ένας ερευνητής, ο Μιχάλης Καλόπουλος σήμερα, με ερευνητική εργασία μόλις 15 χρονών, συνέτριψε τις ιδεολογικές βάσεις του Ιουδαιοχριστιανισμού, έχει κυριολεκτικά διαλύσει τα ιερά βιβλία του Ιουδαιοχριστιανισμού, την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Που ήταν οι σοφοί πρόγονοί μας από το 100 μέχρι το 500 μ.Χ.;
Οι Βυζαντινοί, ό, τι και να ήταν, ό, τι και και έκαναν, είναι οι γονείς μας. Απ' αυτούς προερχόμαστε. Είμαστε κατευθείαν οι εξ αίματος απόγονοί τους.
Δεν θα απαρνηθούμε τους προγόνους μας επειδή πίστεψαν σε λάθος Θεούς. Και βέβαια ποτέ δεν θα το κάνουμε αυτό επειδή το επιδιώκουν οι εχθροί του Ελληνικού Λαού. Αν θέλουμε να αλλάξουμε πίστη και να αποδιώξουμε ξένες επιρροές και αντιλήψεις, θα το κάνουμε μόνοι μας και με την θέλησή μας. Όχι επειδή το θέλει ο Ερντογάν. Δεν θα απαρνηθούμε τους προγόνους μας και τα πιστεύω τους για χάρη των ξένων.
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ήταν για 1500 χρόνια η κιβωτός του Ελληνικού Έθνους. Δεν θα την απαρνηθούμε επειδή το θέλουν οι βρωμότουρκοι. Θα την υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Και αν ο Ελληνισμός κάποια ημέρα πει, με την ελεύθερη θέλησή του, ότι πρέπει να γυρίσουμε στην αρχέγονη πατρώα θρησκεία, καλώς να το πράξει.
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο :

  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΑΛΚΟΟΛ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...