Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020

ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ;


Η  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ  ΤΟΥ  ΠΡΩΤΟΥ  ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ

ΕΑΝ  ΔΕΝ  ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ  ΠΡΩΤΟΙ  ΚΑΙ  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ  ΑΜΥΝΤΙΚΗ  ΤΑΚΤΙΚΗ  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΧΑΜΕΝΟΙ. 

«Από στρατιωτική άποψη, η καθαρά αμυντική διεξαγωγή πολέμου στερείται νοήματος και είναι πρακτικά αδύνατη».
Παναγιώτης  Κονδύλης


ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ.  (ΠΡΟΣΟΧΗ:  η  φράση  δεν  είναι  από  τα  απομνημονεύματα  του  Εφιάλτη).

«Πρέπει να ξεφύγουμε από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα μεταξύ μας προβλήματα, να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή «με άλλο μάτι», και να κατανοήσουμε ότι τυχόν προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελλορίζου, αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου».

 
ΤΙ  ΝΑ  ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ  ΜΕ  ΜΙΑ  ΧΩΡΑ  ΠΟΥ  ΑΡΝΕΙΤΑΙ  ΤΗΝ  ΥΠΑΡΞΗ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ;


navtex-kastelorizo
Το σλόγκαν «θέλετε να κάνουμε πόλεμο;» κυριαρχεί  στο  πρακτόρικο  ελληνικό  πολιτικό  σύστημα. Το αποτέλεσμα: «Το Καστελόριζο κείται μακράν». Και αργότερα διοργανώνουν  μνημόσυνα, παπάδες και στιχάκια: «Δεν ξεχνώ το Καστελόριζο».
Υπάρχει 5η φάλαγγα εντός τις χώρας η οποία διαβρώνει σχεδόν τα πάντα. Η 5η φάλαγγα είναι στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πρωθυπουργικό γραφείο, στα υπουργεία στην βουλή, στις πρεσβείες, στο Επιτελείο, στις μυστικές υπηρεσίες, στην «πνευματική» ιντελιγκέντσια, στην οικονομία και στα ΜΜΕ.


Οι  τούρκοι  θέλουν να μετονομάσουν το Αιγαίο σε «Βόρεια Μεσόγειο»
Ο Τζιχατ Γιαϊτσί, ο αρχιτέκτονας του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας της Τουρκίας, το οποίο διεκδικεί την κυριότητα μεγάλων περιοχών του Αιγαίου, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, είπε ότι η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη λέξη «Αιγαίο» που έχει ελληνική προέλευση.
Η πρόταση του Γιαϊτσί είναι το Αιγαίο να μετονομαστεί σε «Θάλασσα των Νήσων» ή «Βόρεια Μεσόγειος».

Μιλώντας στον ενημερωτικό ιστότοπο Veryansın είπε ότι η Περιφέρεια Αιγαίου, ένα από τα επτά γεωγραφικά διαμερίσματα της Τουρκίας, θα πρέπει να μετονομαστεί σε Δυτική Ανατολία.
Όπως είναι γνωστό το όνομα του Αιγαίου προέρχεται από τον Αιγαία, πατέρα του Θησέα, και βασιλιά της Αθήνας.
Ο Γιάτσι αποσύρθηκε από την ενεργό υπηρεσία το Μάιο μετά την απομάκρυνσή του από το αξίωμα του αρχηγού του ναυτικού από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Κάτω από την επιρροή των επεκτατικών πολιτικών που προτείνει ο Γιαϊτσί, η Τουρκία κάνει ωκεανογραφικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές που δεν της ανήκουν γύρω από την Κύπρο για την φυσικό αέριο ενώ υπέγραψε μνημόνιο με την κυβέρνηση της Λιβύης που αγνοεί τα χωρικά ύδατα γύρω από την Κύπρο, τα χωρικά ύδατα της Κρήτης και άλλων ελληνικών νησιών.
Το τουρκικό ναυτικό διεξήγαγε στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα» στις αρχές του 2019.        Παναγιώτης Κονδύλης (1943 - 1998)

          Θεωρία του πολέμου:

«Μπροστά στη γενικότερη πλεονεκτική θέση της Τουρκίας η ελληνική πλευρά δεν θα είχε σοβαρές πιθανότητες στρατιωτικής νίκης αν δεν έβρισκε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να καταφέρει το πρώτο (μαζικό) πλήγμα, αιφνιδιάζοντας τον εχθρό. Το πρώτο πλήγμα το επιβάλλει σήμερα όχι κάποια «πολεμοχαρής» διάθεση, αλλά η λογική των σύγχρονων οπλικών συστημάτων…
Αν η ελληνική πλευρά, λέγοντας «αμυντικό δόγμα», εννοεί ότι, φοβούμενη μήπως εκτεθεί στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης και των συμμάχων, προτίθεται σε οποιαδήποτε περίπτωση (γενικού) πολέμου να αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και το πλεονέκτημα του πρώτου (μαζικού) πλήγματος στον εχθρό, τότε έχει κατά πάσα πιθανότητα υπογράψει μόνη της και εκ προοιμίου την καταδίκη της…
Πρώτο πλήγμα, με τη στρατηγική σημασία του όρου, δεν είναι ο πρώτος τυχόν πυροβολισμός που πέφτει κατά το πρώτο «θερμό επεισόδιο» μιας πολεμικής αντιπαράθεσης. Είναι μια συντονισμένη και ακαριαία ενέργεια όλων των κλάδων των ενόπλων δυνάμεων προς εκμηδένιση των ζωτικών σημείων του εχθρικού πολεμικού δυναμικού, ιδίως όσων εμφανίζονται κρίσιμα μέσα στη δεδομένη συγκυρία…
Από στρατιωτική άποψη, η καθαρά αμυντική διεξαγωγή πολέμου στερείται νοήματος και είναι πρακτικά αδύνατη.»

xartis- kastelorizoxartis-aoz
Το τούρκικο ωκεανογραφικό «Oruç Reis» είναι εν πλω προς την επίμαχη ζώνη…Ή η Ελλάδα θα νικήσει ή θα οδηγηθεί σε διαπραγμάτευση της ιδιοκτησίας τηςΜε κομμένη την ανάσα η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαεπτά ώρες έχει εμπλακεί στη μεγαλύτερη κρίση με την Τουρκία από την εποχή των Ιμίων.
Χαρακτηριστικό της έντασης της κρίσης είναι ότι έχουν ανακληθεί οι άδειες των μονίμων στελεχών των ΕΔ, έχει τεθεί σε «κόκκινο» συναγερμό ολόκληρο το σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων και έχουν κληθεί υπό τα όπλα εθνοφύλακες και περιορισμένος αριθμός συγκεκριμένων ειδικοτήτων.
Έχουν αναπτυχθεί δεκαπέντε έως είκοσι ελληνικά πλοία από τα βόρεια Δωδεκάνησα έως νότια του συμπλέγματος της Μεγίστης προς την περιοχή της τουρκικής NAVTEX.
Το πιο κρίσιμο στοιχείο είναι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις» που έχει αγκυροβολήσει εκτός του λιμανιού της Αττάλειας και παρακολουθείται τουλάχιστον από ένα ελληνικό υποβρύχιο ενώ καταγράφονται οι κινήσεις του δορυφορικά από φίλη προς την Ελλάδα χώρα, το Ισραήλ.
Η κατάσταση θα κλιμακωθεί τουλάχιστον μέχρι τι 2 Αυγούστου, όπως έχει οριστεί από την τουρκική NAVTEX.
Οι στόλοι των δύο χωρών στην περιοχή είναι αριθμητικά ισοδύναμοι και οι Τούρκοι απειλούν να «εμφανίσουν» το «Ορούτς Ρέις» όποτε αυτοί το αποφασίσουν. 
Τα πιθανά σενάρια που υπάρχουν στην περίπτωση που τελικά ξεκινήσει το «Ορούτς Ρέις» είναι τα εξής:
Αν κάνει, το τουρκικό σκάφος, έρευνες χωρίς η Ελλάδα να απαντήσει, αυτομάτως θα έχουμε χάσει τα δικαιώματά μας.
Σε περίπτωση που οδηγηθούμε σε σύγκρουση, αν το αποτέλεσμα είναι υπέρ της Ελλάδας τότε η Τουρκία θα έχει εσωτερικές περιπέτειες καθώς δεν θα το αποδεχτούν αυτό οι κεμαλικοί, οι οποίοι ακόμα έχουν κάποια ερείσματα στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και θα αμφισβητήσουν ευθέως την πολιτική κυριαρχία του Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος θα έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση έναντι της τουρκικής κοινωνίας.
Αν το αποτέλεσμα δεν είναι το προσδοκώμενο για την Ελλάδα ή υπάρξει «ισοπαλία» τότε θα κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπου εκεί θα χάσουμε μεγάλο μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Το αμερικανικό State Department υιοθέτησε επί της ουσίας τις τουρκικές θέσεις με την φράση «αμφισβητούμενα νερά», με την οποία χαρακτήρισε το μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το οποίο «δέσμευσε» η Άγκυρα με την NAVTEX.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια Navtex για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή» σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκαλώντας «ψυχρολουσία» στην Αθήνα, η οποία ήθελε να πιστεύει πως «δεν θα είναι μόνη της» αλλά εν τέλει θα είναι.
Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης δεν θέλει για κανέναν λόγο σύγκρουση με την Τουρκία και γιαυτό δεν συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ, καθώς δεν θέλει να στείλει μήνυμα κλιμάκωσης προς την τουρκική πλευρά.
Η Αθήνα, παρά το «κρύο ντους» του Στ.Ντιπάρτμεντ, ελπίζει ακόμα σε μεσολάβηση των ΗΠΑ, η οποία βέβαια δεν θα έρθει χωρίς... κόστος, δηλαδή  γκριζάρισμα της ΑΟΖ του Καστελόριζου.
Η ελληνική δύναμη είναι υπέρ αρκετή για να αντιμετωπίσει τα τουρκικά πλοία στην περιοχή αφού είναι ισοδύναμη, με τα ελληνικά υποβρύχια και τις ελληνικές ΤΠΚ κλάσης Ρουσσέν να διαθέτουν ποιοτική υπεροχή απέναντι στα αντίστοιχα πλοία του τουρκικού Στόλου.
Άλλωστε όπως είχε γράψει και το defencenet.gr τα ελληνικά πλοία μπορούν να βάλλουν από απόσταση 180 χιλιομέτρων με τους MM-40 EXOCET BLOCK-3, χωρίς να απειληθούν από τα τουρκικά πλοία των οποίων τα βλήματα έχουν σημαντικά μικρότερο βεληνεκές.
Κρίσιμο σημείο σε τυχόν αναμέτρηση θα είναι η Αεροπορία των δύο πλευρών. Για διάφορους λόγους και κυρίως λόγω περιορισμένης ακτίνας δράσης τα Mirage 2000 της Τανάγρας με ό,τι υπάρχει -εάν υπάρχει- από τους ΑΜ-39 EXOCET δεν αναμένεται στην παρούσα φάση να παίξουν σημαντικό ρόλο, αντίθετα με τα με τα F-16 της 115ΠΜ στα Χανιά της Κρήτης που θα αναλάβουν την αεροπορική υποστήριξη.
Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως υπάρχουν 7 τουρκικά πλοία ανοιχτά της Λιβύης, νότια της Κρήτης, χωρίς αεροπορική κάλυψη κι εντός της εμβέλειας των ελληνικών F-16. 
Η περιοχή που δέσμευσε η τουρκική NAVTEX, βρίσκεται περί τα 150 μίλια από το Ακσάζ.
Τα τουρκικά πλοία αν πλέουν με ταχύτητα 20 κόμβων θα βρίσκονται στο σημείο περίπου στις 9-10μμ . Αν όμως συναντήσουν και το Oruc Reis για συνοδεία, θα φτάσουν ακόμα πιο αργά. Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι ελληνικές κινήσεις θα εξαρτηθούν από το αν αποπλεύσει το Oruc Reis από την Αττάλεια.
Μάλιστα τα ελληνικά επιτελεία είχαν πληροφόρηση πως κάτι είναι πιθανόν να συμβεί, καθώς ο ελληνικός Στόλος ήταν σε ανάπτυξη εδώ και μία εβδομάδα.
Τα πράγματα είναι απλά: Περισσότερο από σύγκρουση στρατιωτικής ισχύος είναι σύγκρουση θελήσεων. Από την πολιτική θέληση θα εξαρτηθεί και η έκβαση της κρίσης και ποια θα είναι τα αποτελέσματά της για την Ελλάδα.   Σημείωση  Ζ.Π.


Η  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ  ΤΟΥ  ΠΡΩΤΟΥ  ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ


ΕΑΝ  ΔΕΝ  ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ  ΠΡΩΤΟΙ  ΚΑΙ  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ  ΑΜΥΝΤΙΚΗ  ΤΑΚΤΙΚΗ  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΧΑΜΕΝΟΙ.  

Όπως αναφέρουν πηγές μάχιμες μονάδες επιφανείας, υποβρύχια και βοηθητικά πλοία του Ελληνικού Στόλου έχουν μετακινηθεί σε περιοχή που ξεκινάει από τα Βόρεια Δωδεκάνησα και τελειώνει νότια του συμπλέγματος της Μεγίστης προς την περιοχή της τουρκικής NAVTEX. Η Ελληνική δύναμη έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στόλο, με τα Ελληνικά υποβρύχια και τις Ελληνικές ΤΠΚ κλάσης Rouset να διαθέτουν ποιοτική υπεροχή έναντι του τουρκικού Στόλου.
Τα ελληνικά πλοία μπορούν να βάλουν από απόσταση 180 χιλιομέτρων με τους MM-40 EXOCET BLOCK-3, χωρίς να απειληθούν από τα τουρκικά πλοία των οποίων τα βλήματα έχουν σημαντικά μικρότερο βεληνεκές. Στο στόχαστρο όλες οι εγκαταστάσεις του τουρκικού ναυστάθμου στο Ακσάζ, οι οποίες και θα πληγούν πρώτες από την Πολεμική Αεροπορία και από βλήματα MM-40 EXOCET BLOCK-3, τα οποία μπορούν να πλήξουν και το σύνολο των στρατηγικών στόχων στο Ακσάζ αλλά και τις αποθήκες όπλων και τα κέντρα διοικήσεως στην Σμύρνη.


«Από στρατιωτική άποψη, η καθαρά αμυντική διεξαγωγή πολέμου στερείται νοήματος και είναι πρακτικά αδύνατη».
Παναγιώτης  Κονδύλης

ΤΙ  ΝΑ  ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ  ΜΕ  ΜΙΑ  ΧΩΡΑ  ΠΟΥ  ΑΡΝΕΙΤΑΙ  ΤΗΝ  ΥΠΑΡΞΗ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ;
Γρίβας, στο 12:29 τού ηχητικού: «Η Τουρκία αρνείται την ύπαρξη τής Ελλάδος»ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
2 σχόλια :

 1. Έληξε πριν από λίγο η συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας. Απόφαση: πόλεμος με την Ελλάδα;

  Η μαραθώνια συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας ολοκληρώθηκε μετά από τρεις ώρες, όπου επισημάνθηκε ότι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους στο Αιγαίο, που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο.
  Στο 4ο άρθρο, κατά πληροφορίες, που αφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο, επισημαίνεται «τονίστηκε η αποφασιστικότητά μας στην Κύπρο, να μην επιτραπούν οι προσπάθειες χωρών να αγνοούν την ύπαρξη της Τουρκικής Κοινότητας και τα δικαιώματά της, όπως να μην επιτραπούν οι προσπάθειες που θα πλήξουν το περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας».
  Για την Ανατολική Μεσόγειο, τονίστηκε η «ξεκάθαρη αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντά μας, τα οποία προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κέντρο εκπαίδευσης διαβιβάσεων Χαϊδαρίου, τρεις το πρωί, ξημερώματα, 22 Ιουλίου 1974. Στο θάλαμο ξάγρυπνος ένας νέος, 28 ετών, τότε. Τη νεκρική σιωπή σπάει άξαφνα ο θόρυβος μιας σφαίρας. Να ήταν αλήθεια άραγε, ή μήπως ένα κακό προαίσθημα; Μια σφαίρα αναίτια διαπερνά και γλύφει σχεδόν το πρόσωπο του Μανώλη. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή στη φλεγόμενη Κύπρο έφθαναν τα ελληνικά μεταγωγικά με τους λοκατζήδες της 1ης Μοίρας Καταδρομών, που είχαν απογειωθεί από τη Σούδα, με προορισμό τη φλεγόμενη Μεγαλόνησο. Ας δούμε σύντομα το ιστορικό εκείνης της πολεμικής επιχείρησης:
  «…Τα παλληκάρια της 1ης Μοίρας Καταδρομών με έδρα το Μάλεμε της Κρήτης, 19-22 χρονών, επιβιβάζονται στα NORATLAS στη Σούδα. Αεροπορική αποστολή «ΝΙΚΗ», την ονόμασαν. Αντικειμενικός της σκοπός, η ενίσχυση των μαχόμενων Ελλήνων στην Κύπρο. Η επιχείρηση χαρακτηρίζεται ως μια από τις επιτυχέστερες και ηρωικότερες επιχειρήσεις στην ιστορία της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας πολεμικής αεροπορίας. Μια «επιχείρηση αυτοκτονίας», που μόνον Έλληνες αεροπόροι μπορούσαν να εκτελέσουν. Την υλοποίηση του εγχειρήματος ανέλαβε η 354 μοίρα Τακτικών Μεταφορών με Αεροσκάφη NORATLAS, με τα γενναία πληρώματά τους… Ένα από τα 15 αεροσκάφη που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, το αεροσκάφος «ΝΙΚΗ-4», κτυπήθηκε καίρια και κατέπεσε σε μικρό ύψωμα λίγα μέτρα πριν από το διάδρομο προσγειώσεως. Τραγικό αποτέλεσμα: Τέσσερις αεροπόροι και είκοσι επτά καταδρομείς έμειναν για πάντα στα άγια κυπριακά χώματα, να φυλάττουν Θερμοπύλες. Ο Ηλίας Δαλαμάγκας από το Μεσοχώρι της Λάρισας ήταν ένας απ’ αυτούς… Ένα άλλο αεροσκάφος, το «ΝΙΚΗ-7», κάπνιζε στο χώρο του κατεστραμμένου διαύλου προσγειώσεως, κτυπημένο από τα αντιαεροπορικά πυρά. Το πλήρωμα και οι καταδρομείς έβγαλαν πριν καεί τα δύο νεκρά παλληκάρια και τους δέκα τραυματισμένους καταδρομείς, που είχαν κτυπηθεί στον αέρα…
  Τα παλληκάρια της 1ης Μοίρας Καταδρομών, παρά το βαρύ κτύπημα που δέχθηκαν, ξεχύθηκαν στην πίστα του αεροδρομίου, αναπτύχθηκαν και χάθηκαν στο σκοτάδι. Οι μάχες που έδωσαν στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας δικαίωσαν τη θυσία των συναδέλφων τους. Πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας, γνωστές σε λίγους…
  Το αεροσκάφος «ΝΙΚΗ-4» σκεπάζεται με συνοπτικές διαδικασίες σε έναν πρόχειρο τάφο… Μαζί του θάβονται και τα διαμελισμένα κορμιά δεκαέξι τουλάχιστον καταδρομέων. Λες και κάτι ήθελαν να κρύψουν… Έκτοτε το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο. Για να φθάνουν στις γενέτειρες των ηρώων μας οστά που δεν τους ανήκουν, να θάβονται και να ξεθάβονται για να γίνεται, έτσι, ο πόνος των δικών τους ανθρώπων ακόμη πιο δυσβάστακτος… Τρεις φορές έως τώρα έστειλαν οστά που δεν ανήκουν στον αείμνηστο Ηλία, λέει με παράπονο ο αδελφός του Μανώλης Δαλαμάγκας…».
  Ο Μανώλης Δαλαμάγκας, που την ώρα της συντριβής του αεροσκάφους, τη στιγμή δηλαδή ακριβώς που το αεροσκάφος «ΝΙΚΗ-4», μέσα στο οποίο βρισκόταν και ο αδελφός του, αείμνηστος καταδρομέας Ηλίας Δαλαμάγκας, έπεφτε φλεγόμενο στο μικρό ύψωμα της Μακεδονίτισσας, είδε να περνά από μπροστά του μια σφαίρα, που κανένας άλλος δεν αντιλήφθηκε. Να ήταν αλήθεια άραγε ή το κακό προαίσθημα που τον κυρίευε δεκαπέντε ολόκληρες μέρες. Τόσες, δηλαδή, μέρες, όσες χρειάστηκε, έως ότου φθάσει το κακό μαντάτο στο πατρικό του σπίτι. Μια ιστορία που μοιράστηκε μαζί μας, για πρώτη φορά στη ζωή του, την Κυριακή 19 Ιουλίου 2009, όταν μας προσκάλεσε και μας φίλεψε στο πατρικό του σπίτι, αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε και τις καταθέσεις στεφάνων στην προτομή του ήρωα, στην γενέτειρα του, το Μεσοχώρι Λάρισας…
  * Εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. της Λάρισας
  Από το Μονάγρι Λεμεσού.
  a.avgoustis@hotmail.com
  ΣΗΜΕΡΙΝΗ
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...