Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

Ο ενορχηστρωτής Κούλης παρουσιάζει: συναυλία οθωμανικής μουσικής στο Πήλιο υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού. ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ;


Κρανιδιώτης: « Ο ΣΚΑΪ θέλει να σπάσει το ηθικό των Ελλήνων υπέρ της Τουρκίας. Θα πρέπει να διερευνηθούν για συγκεκριμένους σταθμούς τα υπάρχοντα κεφάλαια, που υπάρχουν μέσα στα κανάλια».

ΟΙ  ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ  ΤΟΥ  ΚΟΥΛΗ  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ  ΣΤΟ  ΤΕΛΟΣ:  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΤην ώρα που ο  προαιώνιος εχθρός του  Γένους, μας απειλεί, μας προσβάλλει, καταπατεί δικαιώματά μας, στέλνει λαθρομετανάστες και μετατρέπει σε τζαμί το αγλάισμα του βυζαντινού πολιτισμού, έχει  στοχοποιήσει  με  πυραύλους  και  βόμβες  την  Αθήνα  και  την  Θεσσαλονίκη,  κάποιοι  ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ  ΑΠΟ  ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΚΟΥΛΗ  ΦΟΥΛΗ  “υπό  την  αιγίδα” του υπουργείου Πολιτισμού, θα κάνουν συναυλία οθωμανικής μουσικής.

Αυτήν  την  συγκεκριμένη  προηγμένη  οθωμανική  μουσική  είχαν  ανάγκη  να  ακούσουν  οι  Έλληνες  στην  χώρα  τους,  την  ώρα  που  οι  ισλαμιστές  στην  ΠΟΛΗ  αποθεώνουν  τον  Αλλάχ  τους.
ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙ.

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ορίστηκε η επιχορήγηση του Ν.Π.Ι.Δ με την επωνυμία “Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών” από τον κρατικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2020 σύμφωνα με τις  
διατάξεις του άρθρου 76 του ν 4170/2013. Η συνολική επιχορήγηση θα ανέλθει στο ποσό των 987.400,00 € και θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.Η Ελλάδα επενδύει πάνω από 50 εκατ. σε τζαμιά και Οθωμανικά μνημεία.
Η ομολογία προέρχεται από την ίδια την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία ανακοίνωσε ότι η χώρα μας έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα πάνω από 50 € εκατ. (και θα συνεχίσει να ξοδεύει…) για την αναστήλωση Οθωμανικών τζαμιών και άλλων μνημείων! Ενώ, βεβαίως, την ίδια στιγμή ο Ερντογάν καταστρέφει τον Χριστιανικό χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας και την μετατρέπει με βάναυσο τρόπο σε τζαμί, μέσα σε πανηγυρισμούς και σε προκλητικές φιέστες.

Ο ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»;Η είδηση, από μόνη της, δείχνει πόσο μακριά από την πραγματικότητα βρίσκονται οι Ελληνικές πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες συμπεριφέρονται απέναντι στην Τουρκία, όπως επιβάλλουν οι Ευρωπαϊκοί κανόνες, αλλά και ο πολιτισμός και η παράδοση της Ελλάδος, ξεχνώντας ότι ο Ερντογάν γράφει όλα τα σχετικά στα παλαιά του υποδήματα και έχει ως μοναδική του πυξίδα την λογική της ισχύος και την επιδίωξη της επικυριαρχίας της χώρας ου έναντι της Ελλάδος σε όλα τα επίπεδα.

Γι αυτό, άλλωστε, κάνει ό,τι μπορεί για να κατακλύσει την Ελλάδα με παράτυπους μετανάστες μουσουλμανικού θρησκεύματος και κατηγορεί την Ελλάδα παντού ότι ‘δεν σέβεται τα παλαιά Οθωμανικά τζαμιά και δεν κατασκευάζει καινούργια’, για να έχουν και οι παράτυποι μετανάστες – μουσουλμάνοι τους δικούς τους τόπους λατρείας!


Το σχετικό ρεπορτάζ, πιό αναλυτικά, έχει ως εξής:


Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε ότι «όπως έχω δηλώσει η κίνηση αυτή του Ερντογάν είναι μία πρόκληση για όλους, διότι ένα μνημείο παγκόσμιας αξίας με πολύ σοβαρούς, με τεράστιους συμβολισμούς, μετατρέπεται σε ένα ισλαμικό τέμενος για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές πολιτικές του Προέδρου της Τουρκίας και με αυτόν τον τρόπο να ικανοποιήσει το εσωτερικό του ακροατήριο».
Η κ. Μενδώνη, θέλοντας να καταδείξει τη διαφορά του τι σημαίνει σεβασμός στον Πολιτισμό και την Ιστορία ανέφερε πως το «υπουργείο Πολιτισμού από το 2000 μέχρι σήμερα, αυτή την εικοσαετία, έχει επενδύσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ στην αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων της οθωμανικής περιόδου, από τζαμιά, τεκέδες, τεμένη, μαυσωλεία, όλη την γκάμα των μνημείων της περιόδου αυτής, ακριβώς διότι σέβεται με τον ίδιο τρόπο τα μνημεία που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια».
Η υπουργός προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις από το βήμα της Ολομέλειας, απαντώντας σε σχετικές αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη που μίλησε για μια «προκλητική και απαράδεκτη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει ένα οικουμενικής αξίας και σημασίας δημιούργημα, του παγκόσμιου πολιτισμού σε τζαμί» σημειώνοντας πως «πέρα την ιστορική και συναισθηματική αξία για μας τους Έλληνες, αλλά και για το σύνολο των χριστιανών σε όλο τον κόσμο, είναι ένα μνημείο που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα, ενταγμένο από το 1985 στον κατάλογο των προστατευόμενων μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO».

Γιατί επέλεξε ο Ερντογάν την 24η Ιουλίου για την μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά;

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος,  Pronews

Ως πολύ πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να έχει επιλέξει η Άγκυρα την αυριανή 24η Ιουλίου για τον απόπλου του τουρκικού ωκεανογραφικού Oruc Reis το οποίο πρόκειται να αφήσει το αγκυροβόλιο του στο λιμάνι της Αττάλειας προκειμένου να κινηθεί νότια προς τις θαλάσσιες περιοχές που με παράνομη NAVTEX έχει δεσμεύσει η Άγκυρα για τη διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών εντοπισμού υδρογονανθράκων, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αρέσκεται να χρησιμοποιεί τους υψηλούς συμβολισμούς διότι ξέρει πως έτσι κατευθύνεται πιο εύκολα μια κοινωνία και ιδιαίτερα η τουρκική.
Ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να «εξαφανίσει» τον Κεμάλ Ατατούρκ και έχει την ευκαιρία να συνδέσει την πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφία, μετά την μετατροπή της σε τζαμί και την εκεί παρουσία του Ερντογάν, με μία έξοδο του «Oruc Reis» από το λιμάνι της Αττάλειας προς την υλοποίηση της «Γαλάζιας Πατρίδας».
Λίγοι γνωρίζουν γιατί έχει επιλεχθεί η 24η Ιουλίου. Είναι η ημέρα υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης, την οποία η τουρκική πλευρά επιχειρεί να αναθεωρήσει με κάθε τρόπο και μέσον.
Η συγκεκριμένη Συνθήκη αποτελεί όνειδος για τον Ρ.Τ.Ερντογάν ενώ πέραν του γεγονότος ότι καθόρισε την σημερινή ελληνοτουρκική συνοριογραμμή, είναι και η ιδρυτική πράξη της σημερινής Τουρκίας η οποία υποτίθεται στα χαρτιά ότι είναι ακόμα κεμαλική.
Αυτό ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει να το αλλάξει. Το τουρκικό κράτος δεν το θέλει κοσμικό, αλλά ισλαμικό και θέλει αυτός να είναι ο νέος ιδρυτής τους.
Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη δραστηριότητα τόσο του «Oruc Reis», όσο και του τουρκικού στόλου, ένα μεγάλο μέρος του οποίου εξακολουθεί να κινείται με πορεία νότια προς τις θαλάσσιες περιοχές που έχει δεσμεύσει η Άγκυρα για έρευνες.
Ο αριθμός των τουρκικών πλοίων ανέρχεται σε περίπου 25, τα οποία εμφανίζονται να κινούνται σε δύο ομάδες, με την μία να προπορεύεται της άλλης. Η πρώτη ομάδα αποτελείται από περισσότερα από 15 πλοία τα οποία αναχώρησαν από τη ναυτική βάση του Ακσάζ και η δεύτερη ομάδα από περίπου 10 πλοία που αναχώρησαν από τον κόλπο της Σμύρνης και χαράσσοντας πορεία προς νότο, ακολουθούν τον πρώτο στολίσκο.
Την τουρκική κινητικότητα παρακολουθεί ο ελληνικός στόλος, έχοντας τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή και αναμένει την στιγμή που το τουρκικό ωκεανογραφικό θα αφήσει το λιμάνι της Αττάλειας.
Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ουσιαστικά η συνθήκη ειρήνης που έθεσε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. Υπεγράφη στις 24 Ιουλίου του 1923 από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922) και που συμμετείχαν επίσης στην Συνθήκη των Σεβρών (Βρετανική Αυτοκρατορία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ρουμανία και το Σερβο-Κροατο-Σλοβενικό κράτος). Την νέα συνθήκη υπέγραψε επίσης και η ΕΣΣΔ η οποία δεν συμμετείχε σε εκείνη των Σεβρών.
Στο Άρθρον 15 της συνθήκης αναφέρεται:
«Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματος και τίτλου επί των κάτωθι απαριθμουμένων νήσων, τουτέστι της Αστυπάλαιας, Ρόδου, Χάλκης, Καρπάθου, Κάσσου, Τήλου, Νισύρου, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου, Λειψούς, Σύμης και Κω, των κατεχομένων νυν υπό της Ιταλίας και των νησίδων των εξ αυτών εξαρτωμένων, ως και της νήσου Καστελλορίζου (όρα χάρτην υπ’ αρ. 2)».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
4 σχόλια :

 1. ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ "ΜΟΥΣΙΚΗΣ".
  Ο Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής Καντίρ Ντογάν σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Τουρκία να αναπτύξει πυραύλους στα παράλια του Αιγαίου.
  Όπως αναφέρει δεν αποκλείεται η Τουρκία να αναπτύξει τα συστήματα Bora και Atmaca (πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος μπορεί να πλήξει πλοία στη θάλασσα) στα παράλια για να αποτρέψει πιθανή επίθεση από την Ελλάδα.
  Ένας άλλος τρόπος αποτροπής, σύμφωνα με τον Καντίρ Ντογάν, είναι η χρήση μαχητικών F-16 και drones. «Η Τουρκία έχει περισσότερες από μία στρατιωτικές επιλογές. Τα συστήματά μας έχουν αποδείξει την αξία τους σε διάφορες περιοχές. Η ενεργή χρήση τους στην περιοχή θα αλλάξει τις ισορροπίες στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Τούρκος αναλυτής αμυντικών θεμάτων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η δικηγόρος Κατερίνα Παντελίδου με δικά της έξοδα, διεξάγει εδώ και 10 χρόνια έναν ανένδοτο νομικό αγώνα κατά της λειτουργίας του τεμένους στον Βοτανικό.
   Και με τη συνδρομή κατοίκων της περιοχής έχει καταφέρει να φρενάρει την έναρξή του, μέχρι σήμερα...
   Το τέμενος δεν πρέπει να λειτουργήσει ποτέ! [Κατερίνα Παντελίδου].
   Ἀπάντησις εἰς τήν δημοσίευσιν τοῦ κ. Γεωργίου Ἐπιτήδειου Ἀντ/γου ἐ.ἀ. τέως Εὐρωβουλευτοῦ, τῆς 16/7/2020 εἰς τήν ἐφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ.
   http://i2.wp.com/www.arxaiaithomi.gr/wp-content/uploads/2019/05/ΙΕΡΑ-ΟΔΟΣ-α.jpg?resize=640%2C451
   Αἰκατερίνη Κ. Παντελίδου
   ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
   Ἀπάντησις εἰς τήν δημοσίευσιν τοῦ κ. Γεωργίου Ἐπιτήδειου
   Ἀντ/γου ἐ.ἀ. τέως Εὐρωβουλευτοῦ, τῆς 16/7/2020 εἰς τήν ἐφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ.
   Ἀξιότιμε Κύριε Ἐπιτήδειε,
   Εἶμαι ἡ δικηγόρος πού χειρίζομαι δικαστικά καί ὄχι μόνον, ἐπί πλέον τῶν δέκα ἐτῶν τήν ὑπόθεσιν τοῦ τεμένους τοῦ ἰσλάμ εἰς τό Βοτανικόν, καθυστερήσασα μέ ἄλλους κατοίκους τῆς περιοχῆς τήν μέχρι σήμερον λειτουργίαν του.
   Εἰς τήν ἀνωτέρω δημοσίευσίν Σας «σχετικῶς μέ τήν μετατροπήν τῆς Ἁγίας Σοφίας σέ τζαμί» ἀναφέρεσθε εἰς τό ἐπίδικο τέμενος τοῦ Βοτανικοῦ ὡς ἐξῆς:
   «…η Κυβέρνηση θα έπρεπε να αποδεσμευθεί άμεσα και αόριστα από την υποχρέωση να κατασκευάσει τέμενος στην Αθήνα…».
   Θά μοῦ ἐπιτρέψετε ἐπ’ αὐτοῦ νά Σᾶς ἐπισημάνω τά ἑξῆς:
   1) Ἡ σύγκρισις εἶναι ἀτυχής, δεδομένου ὅτι τό ἐπίδοξον τέμενος τοῦ Βοτανικοῦ δέν πρέπει νά λειτουργίσῃ ποτέ, διότι:
   α. ἡ γύρωθεν περιοχή εἶναι ἀρχαιολογική μέ τίς γνωστές ἀρχαιότητες.
   β. ὁ ἐπίδικος χῶρος εἶναι κοινόχρηστος χῶρος πρασίνου καί ἐπίσης ἀρχαιολογικός χῶρος (Ναός τῶν τεσσάρων Ἀρχαίων Θεῶν – Σμῆμα τοῦ Δημοσίου Σήματος), κείμενος ἐπί τῆς περιφήμου ἱστορικῆς Ἱερᾶς ὁδοῦ.
   Ἐντός τοῦ ἰδίου χώρου κεῖται ἀπό ἐτῶν ὁ Ἱερός Ναός τοῦ Ἁγίου Χριστοφόρου.
   γ. ὁ ἐπίδικος χῶρος κεῖται ἐνδιάμεσα ὡς σφῆνα εἰς τίς ἐγκαταστάσεις τοῦ Ναυτικοῦ Ὀχυροῦ τοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ (Ν.Ο.Β.).
   δ. γύρωθεν ἡ περιοχή περικλείεται ἀπό τίς ὁδούς Ἁγίου Σάββα, Ἁγίου Πολυκάρπου, Ἁγίας Τριάδος, Ἁγίας Ἄννης, Ἁγίου Γεωργίου, Ὀρφέως μέ τούς ἀντίστοιχους ὁμώνυμους Ναούς της.
   ε. Παράλληλα πρός τήν Ἱεράν ὁδόν καί σέ ἀπόστασιν πεντακοσίων μέτρων ἐπί τῆς ὁδοῦ Πολυκάρπου, κεῖται ὁ καταυλισμός (hotspot) τῶν μουσουλμάνων ἀριθμῶν τουλάχιστον 1.700 ἄτομα κατά βεβαίωσιν τοῦ Δήμου Ἀθηναίων. Οὓτω δημιουργεῖται μειονότης μουσουλμάνων καταλυομένης τῆς Συνθήκης τῆς Λωζάννης.
   στ. τό ἐπίδικον κτήριον εἶναι παράνομον ἐπί τυφλοῦ οἰκοπέδου μέ παράνομον πολεοδομικήν ἄδειαν δομήσεως.
   2) Κατά συνέπειαν τό ἐπίδικον τέμενος εἶναι αὐτοτελής ἀποκλειστική ὑπόθεσις τῶν Ἑλλήνων μή συνδεομένη καί μή δυνάμενη νά συνδεθῇ ἐπ’ οὐδενί λόγῳ μέ τήν ὑπόθεσιν τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τῆς Ἁγίας τοῦ Θεοῦ Σοφίας εἰς τήν Κωνσταντινούπολιν.
   Ἀνεξαρτήτως, λοιπόν, πάντων τό ἐπίδοξον τέμενος τοῦ Βοτανικοῦ δέν πρέπει ποτέ νά λειτουργήσῃ εἰς τήν ἀνέκαθεν Ἑλληνικήν πανάρχαιαν Ἱεράν ὁδόν, ἀφοῦ πέραν τῶν ἀνωτέρω λόγων θά διακόψῃ τήν πολιτιστικήν καί πολιτικήν συνέχειαν καί συνοχήν τῶν Ἑλλήνων καί δή πρό τῶν πυλῶν τῆς πόλεως τῶν Ἀθηνῶν.
   Τό κτήριον αὐτό δέν πρέπει νά λειτουργήσῃ ποτέ εἰς τόν συγκεκριμένον χῶρον!
   Καί αὐτό εἶναι ἐντελῶς καί ἀπολύτως ἀδιαπραγμάτευτον.
   Μετά πλείστης τιμῆς Ἡ δικηγόρος
   ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Κ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
   ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 182 – ΑΘΗΝΑΙ 1ος όροφος τ.κ. 11472
   2103614320 – 2103632628 Κιν.: 6972 073811
   http://arxaiaithomi.gr

   http://arxaiaithomi.gr/2020/07/22/ἀπάντησις-εἰς-τήν-δημοσίευσιν-τοῦ-κ/
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Οι τούρκοι θέλουν να μετονομάσουν το Αιγαίο σε «Βόρεια Μεσόγειο»
  Ο Τζιχατ Γιαϊτσί, ο αρχιτέκτονας του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας της Τουρκίας, το οποίο διεκδικεί την κυριότητα μεγάλων περιοχών του Αιγαίου, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, είπε ότι η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη λέξη «Αιγαίο» που έχει ελληνική προέλευση.
  Η πρόταση του Γιαϊτσί είναι το Αιγαίο να μετονομαστεί σε «Θάλασσα των Νήσων» ή «Βόρεια Μεσόγειος».

  Μιλώντας στον ενημερωτικό ιστότοπο Veryansın είπε ότι η Περιφέρεια Αιγαίου, ένα από τα επτά γεωγραφικά διαμερίσματα της Τουρκίας, θα πρέπει να μετονομαστεί σε Δυτική Ανατολία.
  Όπως είναι γνωστό το όνομα του Αιγαίου προέρχεται από τον Αιγαία, πατέρα του Θησέα, και βασιλιά της Αθήνας.
  Ο Γιάτσι αποσύρθηκε από την ενεργό υπηρεσία το Μάιο μετά την απομάκρυνσή του από το αξίωμα του αρχηγού του ναυτικού από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
  Κάτω από την επιρροή των επεκτατικών πολιτικών που προτείνει ο Γιαϊτσί, η Τουρκία κάνει ωκεανογραφικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές που δεν της ανήκουν γύρω από την Κύπρο για την φυσικό αέριο ενώ υπέγραψε μνημόνιο με την κυβέρνηση της Λιβύης που αγνοεί τα χωρικά ύδατα γύρω από την Κύπρο, τα χωρικά ύδατα της Κρήτης και άλλων ελληνικών νησιών.
  Το τουρκικό ναυτικό διεξήγαγε στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα» στις αρχές του 2019.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ" . dermatas
  Μία ἀνδροπρεπής και διπλωματική ἀπάντησις στήν προσβολή τοῦ ἐθνικοῦ μας μνημείου καί ἡ ὁποία ἀπαιτεῖ πολιτικούς ἡγέτες !
  Ὂχι ἡγετίσκους οἱ ὁποίοι εἶναι "μαχητικοί" στά εὒκολα καί ἰσοπεδωμένοι στά δύσκολα ...
  Καί δέν εἶναι μόνο αὐτή ἡ ἀπάντησις πού ὀφείλουμε να δώσουμε στούς ἀνατολικούς μας "συμμάχους"...
  Ἐδῶ καί τώρα, κλείσιμο τοῦ Τουρκικοῦ προξενείου στήν Θράκη !
  Ἒτσι, γιά να ἀπαντήσουμε πρῶτα στά ντόπια θρασύδειλα κομματικά ἑρπετά πού ἀντάμειψαν τήν Τουρκία με προξενεῖο γιά τά ἐγκλήματα στον Πόντο, στά παράλια τῆς Μ. Ἀσίας, στήν Πόλι, στήν Ἲμβρο, στήν Τένεδο, στήν Κύπρο, τήν ὑπονόμευσι τῶν σχέσεών με γειτονικές χῶρες, τήν καθημερινή παράβιασι τῶν έθνικῶν μας συνόρων !
  Σ΄αὐτά πού ἂφησαν να καλλιεργεῖται τό παραμῦθι μέ τό σπίτι τοῦ Ἀτατούρκ γιά να ἐξάπτωνται ἒτσι οἱ φαντασιώσεις τῶν μοναδικά ἂξεστων τῆς παγκόσμιας ἱστορίας.
  Σ΄αὐτά πού ἀπαντοῦν σήμερα στίς αὐθάδεις προκλήσεις με αἰτήματα γιά "διάλογο" !
  Ποιός εἶναι τόσο πανύβλακας πού να ἀπαντᾶ στον πονηρό διεκδικητή τοῦ οἰκοπέδου του μέ πρόσκλησι, "ἒλα να τά βροῦμε ";...
  Ἂν τό κάνει αὐτό σημαίνει ὃτι δικαίωσε τόν πονηρό καί τοῦ παραχώρησε μέρος ἀπο αὐτό !
  Καί ἐπειδή ἡ πονηρία δέν ἒχει ὃρια, μετά ἀπό αὐτή τήν παραχώρησι, θα ζητηθοῦν καί ἆλλες !
  Διότι, ἂν ὁ πονηρός εἶχε ἐλλάχιστα ἲχνη τιμιότητας, θά ἒλεγε : Ἀφοῦ ὃσα κατέχω τά ἒχω ἁρπάξει ἀπό αὐτόν, ἂς μη μιλάω...
  Τά ἀκοῦτε ὃλοι ἐσεῖς τῆς κομματικῆς ἀπαιδείας πού δηλητηριάζετε μέσα στό ψέμα τήν συνείδησι τῶν νέων και τῶν πολιτῶν ;
  Ἐσεῖς πού βάλατε δυνατά το χέρι σας μέ τίς ψευτοειρηνιστικές σας πρακτικές καί με ἂλλους τρόπους, γιά νά ἀπτυχθεῖ δραστικότερα ἡ ἀλαζονεία τοῦ ξένου ἃρπαγα ;
  Ἐσεῖς πού βαφτίσατε "φασισμό" τήν πατρίδα καί την ἀνδροπρέπεια !!!
  Καί ἀφοῦ δέν πράττετε τα αὐτονόητα ἀναρωτιέστε γιά το ρεῦμα πού ἀκολουθεῖ τόν Κασιδιάρη !!!...
  Ἂν θέλετε λοιπόν να τόν βγάλετε στό περιθώριο, ἀλλάξετε ἐπειγόντως τακτική...
  https://youtu.be/hz4rMRBnqVk
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...