Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1974 ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΣΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΤΖΑΡΑ.Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΧΩΡΙΣ  ΤΟ  ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.

Κοντά  στο  Καστελόριζο  "θόλο" προστασίας του Oruc Reis εξαγγέλλει η Τουρκία- «Ό,τι πλησιάσει στα 50 ναυτικά  μίλια  με  κατεύθυνση το ερευνητικό θα κτυπηθεί».
«Θόλο» προστασίας του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis πρόκειται να εξαγγείλει η Τουρκία πριν τον απόπλου του σκάφους. Σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr οτιδήποτε προσεγγίσει σε μία απόσταση 50 ναυτικών μιλίων θα αναγνωρισθεί και εν συνεχεία θα προσβληθεί σε αέρα, επιφάνεια ή υποθαλασσίως. 
Ο απόπλους του Oruc Reis πλέον καθίσταται όλο και πιο σαφές ότι θα γίνει τα αμέσως επόμενα 24ωρα.
Ο «θόλος» προστασίας της Άγκυρας θα περιλαμβάνει υποβρύχια, αεροπλάνα και πλοία και θα αφορά «no fly zone» πολλών ναυτικών μιλίων γύρω από το σεισμογραφικό και αναχαίτιση οποιουδήποτε πλοίου πολεμικού η εμπορικού καθώς και υποβρυχίων στην περιοχή όπου θα πλέει.
Πρόκειται για κάτι ανάλογο που είχε επιβάλλει ο βρετανικός Στόλος κατά την πλεύση του στα Φώκλαντ. Τότε βέβαια αφορούσε 300 ναυτικά μίλια, αλλά είχε αποτέλεσμα την βύθιση του καταδρομικού General Berglano από βρετανικό υποβρύχιο.
Οποιοδήποτε πλοίο ή αεροσκάφος κατευθυνθεί προς το Oruc Reis θα αναγνωρισθεί και θα προσβληθεί. Τουρκικά μαχητικά θα βρίσκονται συνέχεια στον αέρα χωρίς να προσγειώνονται χάριν στην ύπαρξη των αεροσκαφών τάνκερ KC-135 τα οποία θα παίξουν κομβικά ρόλο, όπως και τα τουρκικά B-737 MESA τα οποία θεωρούνται τα καλύτερα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ηλεκτρονικού πολέμου. (έχουν την δυνατότητα να εξαπολύσουν ηλεκτρονικό πόλεμου διαρκούσης της έρευνας από την κεραία τους).
Με αυτό τον τρόπο η Άγκυρα θέλει κατά κύριο λόγο να αποφύγει οποιαδήποτε κίνηση της ελληνικής πλευράς, και κυρίως ένα ρεσάλτο ή ένα εμβολισμό με ένα μη πολεμικό πλοίο, με λίγα λόγια θέλει να εξασφαλίσει πως η Αθήνα δεν θα μπορέσει να «εμποδίσει» το πλοίο.

Η μόνη επιλογή της Αθήνας πλέον είναι να πλήξει το ωκεανογραφικό πλοίο από απόσταση ή να μεταφέρει το θέατρο επιχειρήσεων σε κάποιο άλλο μέρος όπου τα συμφέροντα της Τουρκίας είναι πιο ευάλωτα και συγκεκριμένα τη Λιβύη, όπου μπορεί να βομβαρδίσει τους μισθοφόρους της Άγκυρας για να την αναγκάσει να αποσύρει το πλοίο.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια :

 1. ΠΩΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΠΛΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ. ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
  Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την προμήθεια τυφεκίων ελευθέρου σκοπευτή για τις ΕΔ - Κατατέθηκαν οι προσφορές.
  Στις 23 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε στη ΓΔΑΕΕ η αποσφράγιση των φακέλων με τα δικαιολογητικά ποιοτικής επιλογής των υποψηφίων του Διαγωνισμού 03/20, στην οποία κατατέθηκαν φάκελοι των εταιρειών όπως παρακάτω:
  α. IWI “ISRAEL WEAPON INDUSTRIES” από τον νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο Κο Μιχαήλ Μπότσιο.
  β. “STEEL CORE DESIGNS” από τον νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο Κο Βασίλειο Υφαντή.
  γ. “BARRETT FIREARMS MFG” από τον νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο Κο Θεοφάνη Ρωμαίο.
  δ. “SAKO” από την νομίμως εξουσιοδοτημένη εκπρόσωπο, εταιρεία “ΑΤΕΣΕ”, η οποία δεν παρευρέθηκε.
  Σύμφωνα με την ΓΔΑΕΕ αφορά την προμήθεια των τυφεκίων και FOS 7ετούς διάρκειας ενώ το εκτιμώμενο ανώτατο συνολικό ποσό φτάνει τα 6.124.360 ευρώ.
  Η προμήθεια αφορά συγκεκριμένο αριθμό 119 τυφεκίων καθώς και 473.025 φυσίγγιων διαμετρήματος 0.338″ με πλήρη σειρά παρελκομένων.
  Τέλος, τα 93 από τα 119 τυφέκια (και 369.675 φυσίγγια) προορίζονται για μονάδες του Γενικού Επιτελείου Στρατού, 14 τυφέκια (και 55.650 φυσίγγια) για το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και 12 τυφέκια (και 47.700 φυσίγγια) για το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 26 Ιουνίου 1822 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.
  Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ συντρίβει τους τούρκους του Δράμαλη στα Δερβενάκια.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...