Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Το κολοσσιαίο άγαλμα του Άτλαντα θα υψωθεί στην Κοιλάδα Των Ελληνικών Ναών στον Ακράγαντα της Σικελίας.Ένα κολοσσιαίο άγαλμα του Άτλαντα, που τώρα είναι πεσμένο στις εγκαταστάσεις του Ναού του Δία στην Κοιλάδα των Ελληνικών Ναών, στο Ακράγαντα  της Σικελίας, σύντομα θα υψωθεί και θα επανατοποθετηθεί μπροστά από το ναό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχαιολογικού Πάρκου της πόλης.Το οκτώ μέτρων ψηλό άγαλμα ανεγέρθηκε από τους Έλληνες τον 5ο αιώνα π.Χ., και ήταν ένα από τα σχεδόν 40 παρόμοια αγάλματα Ατλάντων ,  που κοσμούσαν το αρχαίο κτίριο, το οποίο θεωρείται ο μεγαλύτερος δωρικός ναός που χτίστηκε , αν και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.


Αρχαιογνώμων

Σύμφωνα με τον Ησίοδο, ο Άτλας ήταν γιος του Τιτάνα Ιαπετού και της Ωκεανίδας Κλυμενίου.
Στην ελληνική μυθολογία, ο Ιαπετός μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, τον Κρόνο, ήταν οι ισχυρότεροι των τιτάνων και, προπάντων, εκείνοι στους οποίους εκδηλώθηκε η μεγαλύτερη εχθρότητα του Δία, μετά από την επικράτησή του.

Ο ελληνικός ναός του Διός στον Ακράγαντα σε τριδιάστατη απόδοση 


*[Ο Άτλας  - Στην ελληνική μυθολογία και κατά τον Ησίοδο, ο Άτλας ήταν υιός του Τιτάνα Ιαπετού και της Ωκεανίδας Κλυμένης. Αδέλφια του ήταν ο Προμηθέας, ο Επιμηθέας και ο Μενοίτιος, οι γνωστοί «Ιαπετίδες».Κατά την Τιτανομαχία υπήρξε αρχηγός των Τιτανιδών (υιών των Τιτάνων) και μάλιστα ο δυνατότερος και ο πλέον επιδέξιος. Ο Δίας όμως μετά τη νίκη του τιμώρησε για πάντα τον Άτλαντα, υποχρεώνοντάς τον να φέρει στους ώμους του τον Ουράνιο θόλο (Ουρανό, βλέπε και ουράνια σφαίρα). Κατά τον Πλάτωνα, ο Άτλας ήταν ένας από τους δώδεκα βασιλιάδες της μυθικής νήσου Ατλαντίδας, γιος του Ποσειδώνα και της Κλειτώς, θυγατέρας του Ευήνορα.
Παιδιά του ήταν οι Εσπερίδες, ο Έσπερος, ο Αύσων, η Καλυψώ, η Διώνη και οι Υάδες.
Ο Πλάτων επίσης, σε άλλο βιβλίο του, αναφέρει τον Άτλαντα ως τον πρώτο αστροπαρατηρητή που κατοικούσε στο ομώνυμο όρος Άτλας της Συρίας (και όχι στην οροσειρά Άτλας της Αφρικής που αναφέρουν νεότεροι συγγραφείς).
Ο Διόδωρος τον θεωρεί ως τον πρώτο αστρονόμο που από το όρος της Αφρικής γλίστρησε και έπεσε στην παρακείμενη θάλασσα, δίνοντας τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα το όνομά του, Άτλας και Ατλαντικός, αντιστοίχως.
Τέλος, ο Άτλας είχε πολλές κόρες, από τις οποίες όσες απέκτησε από την Ωκεανίδα Πληϊόνη ονομάσθηκαν Πλειάδες, οι δε άλλες, εκ του ονόματός του, Ατλαντίδες.]

*[Τιτάνας Ιαπετός - Ήταν υιός του Ουρανού και της Γαίας και σύζυγος της Κλυμένης, της κόρης του Ωκεανού, ή της Ασίας ή της Αίθρας, ή της Θέμιδας, η οποία και αναφέρεται ως μητέρα του Προμηθέα. Υιοί του υπήρξαν ο Προμηθεύς, ο Άτλαντας, ο Επιμηθέας και ο Μενοίτιος  καθώς και άλλοι, ακόμη, περίφημοι “Ιαπετίδες”, όπως ονομάστηκαν. Σημαντικότεροι δε εξ αυτών φέρονται ο Άτλας, που βάσταγε στους ώμους του τον ουράνιο θόλο αλλά και ο δαιμόνιος Προμηθεύς, ο μόνος εκ των Ιαπετιδών που δεν πολέμησε στο πλευρό των τιτάνων κατά την τιτανομαχία.
Τον Ιαπετό αναφέρουν, ήδη, ο Όμηρος και ο Ησίοδος ως κυβερνήτη των Τιτάνων και του κόσμου πριν την επικράτηση του Δία και ότι ακόμη, σε ορισμένες περιοχές τον αναγνώριζαν ως «δημιουργό» των ανθρώπων, ακόμη και μετά την επικράτηση του Δία, όπως στη Κνωσό, στην Αρκαδία, Κιλικία και αλλού. Ιδιαίτερα ως σύζυγος της Ασίας, θεωρούνταν ως γενάρχης των λαών της Ευρώπης και της Βορειοδυτικής Ασίας.]

*[Ωκεανίδα Κλυμενίου-Κόρη του Τιτάνα Ωκεανού και της Τιτανίδας Τηθύος, μία από τις Ωκεανίδες, μητέρα του Φαέθωνα με πατέρα τον Τιτάνα θεό Ήλιο ή σύζυγος κατά μία εκδοχή του Τιτάνα Ιαπετού· παιδιά τους ήταν οι Τιτάνες Άτλας, Προμηθέας (κατά μία εκδοχή η ίδια με τον Προμηθέα έκαναν τον Δευκαλίωνα), Επιμηθέας και Μενοίτιος. Η Βιβλιοθήκη Απολλοδώρου πάντως (Α 2, 3) αναφέρει ως σύζυγο του Ιαπετού την Ασία (επίσης κόρη του Ωκεανού και της Τηθύος).]

Κατά τη διάρκεια της Μάχης των Τιτάνων ήταν ο ηγέτης των Τιτάνων και στην πραγματικότητα ο ισχυρότερος και πιο επιδέξιος. Αλλά μετά τη νίκη του, ο Δίας τιμώρησε τον Άτλας, αναγκάζοντάς τον να κουβαλάει τον ουράνιο θόλο στους ώμους του για όλη την αιωνιότητα.
Αυτός είναι όπως θα έπρεπε να φαίνεται εσωτερικά  ο μαγευτικός και τεράστιος Ναός του Διός στον Ακράγαντα


 Αρχαιολόγοι και αρχιτέκτονες θα αρχίσουν σύντομα τις εργασίες για την ανέγερση του υπάρχοντος αγάλματος στην «Κοιλάδα των Ναών» με την ευκαιρία της επετείου της ίδρυσης της πόλης.


"Η επανεισαγωγή του αγάλματος του Άτλαντα είναι το αποκορύφωμα μιας πιο ολοκληρωμένης αποκατάστασης [του ναού]", λέει ο Ρομπέρτο Σιαράττα, διευθυντής του αρχαιολογικού πάρκου. "Την τελευταία δεκαετία, έχουμε ανακτήσει και καταλογογραφήσει πολλά αντικείμενα που ήταν κάποτε ένα μέρος της αρχικής δομής ... Ο στόχος είναι να ανασυνθέσει κομμάτι-κομμάτι το περίγραμμα  του Ναού του Δία για να αποκατασταθεί  ένα μέρος της αρχικής μεγαλοπρέπειάς του."

Ένας άλλος Άτλαντας είναι ήδη μέσα στο μουσείο της πόλεως 


«Η ιδέα είναι να τοποθετηθεί ένας από αυτούς τους Άτλαντες μπροστά από το ναό», λέει ο Sciarratta, «έτσι ώστε να φρουρεί τον ναό αφιερωμένο στον πατέρα των θεών."

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, τα τεμάχια θα τοποθετηθούν μέσα σε μια "δομή σχεδιασμένη για να υποστηρίξει τα πέτρινα στοιχεία και να σχηματίσει την ανακατασκευασμένη φιγούρα του Τελαμών". Για το σκοπό αυτό, κάθετο με ραβδώσεις φύλλο από ανοξείδωτο χάλυβα θα υποστηρίξει οριζόντια ράφια όπου τα επανασυναρμολογούνται θραύσματα του Άτλαντα ». Οι κριτικοί έχουν υποστηρίξει, εντούτοις, ότι αυτή η μέθοδος δεν μεταφέρει μια αληθινή αποκατάσταση αλλά είναι συνήθως για λόγους επίδειξης.


 Η πόλη του Ακράγαντα ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους πριν από 2.600 χρόνια σε ένα οροπέδιο με θέα τη θάλασσα με δύο γειτονικούς ποταμούς και μια κορυφογραμμή που σχημάτισε μια φυσική οχύρωση.

Ήταν μια από τις πιο ζωντανές κοινότητες στον αρχαίο ελληνικό κόσμο με εκτιμώμενο πληθυσμό περίπου 800.000 κατοίκων κατά τη διάρκεια της κορύφωσις του στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ. Σύμφωνα με τον φιλόσοφο Εμπεδοκλή, οι κάτοικοι της πόλης ζούσαν σαν να επρόκειτο να πεθάνουν αύριο και έχτιζαν σαν να επρόκειτο να ζήσουν για πάντα.

Η πόλη παρέμεινε ουδέτερη στη σύγκρουση μεταξύ Αθήνας και Συρακουσών, αλλά αργότερα καταστράφηκε από την Καρχηδόνα το 406 π.Χ.
Ο Ακράγας θα ευημερούσε ξανά τον 3ο αιώνα π.Χ. και μετά το 210 π.Χ., μετά από μια πλήρη ανάπλαση από τους Ρωμαίους που μετονόμασαν την πόλη Αγκριτζέντουμ.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

4 σχόλια :

 1. ΠΑΛΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ".
  Ακατάλληλη η χλωροκίνη για τον κορωνοϊό σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα - Τι προκαλεί
  Σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα του νοσοκομείου Charité στο Βερολίνο και του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Βόννης, η χλωροκίνη απλά είναι ακατάλληλη για τον κορωνοϊό.
  Ο Στέφαν Πέλμαν, επικεφαλής του τμήματος μολύνσεων στο ερευνητικό κέντρο DPZ και ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, δηλώνει «πως δεν δικαιολογούνται πλέον κλινικές έρευνες».
  Πώς κατέληξαν στο συμπέρασμα;
  Τι έκαναν όμως διαφορετικό οι συγκεκριμένοι επιστήμονες; Τους προηγούμενους μήνες δημοσιεύθηκαν έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν μεγάλες ελπίδες η χλωροκίνη να είναι πράγματι ένα αποτελεσματικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού. Όλες αυτές οι προσπάθειες είχαν όμως ένα σοβαρό μειονέκτημα. Τα πειράματα δεν είχαν γίνει σε ανθρώπινα κύτταρα. «Η αντιϊκή δράση της χλωροκίνης ή της υδροξυχλωροκίνης φάνηκε στα νεφρικά κύτταρα πράσινου πιθήκου.Τα κύτταρα αυτά χρησιμοποιούνται πολύ συχνά από ιολόγους για πειράματα», δηλώνει ο Γερμανός ειδικός.
  Και παρόλο που τα κύτταρα αυτά είναι κατάλληλα για πολλά πειράματα, ωστόσο είναι ακατάλληλα για τον κορωνοϊό, συμπληρώνει ο Μάρκους Χόφμαν, ο οποίος επίσης συμμετείχε στην έρευνα. Ο Γερμανός βιολόγος ερευνά από ποιους διαφορετικούς δρόμους οι νέοι ιοί παρεισφρούν στα κύτταρα. «Τα νεφρικά κύτταρα του πράσινου πιθήκου δεν μπορούν να απεικονίσουν την αποφασιστική δίοδο εισόδου, ο SARS-CoV-2 χρησιμοποιεί τα κύτταρα των πνευμόνων του ανθρώπου για τη μόλυνση», συμπληρώνει.
  Στα κύτταρα των πιθήκων λείπει ένα σημαντικό ένζυμο με την επωνυμία TMPRSS2, το οποίο ενεργοποιεί τον ιό για να εισέλθει στα κύτταρα των πνευμόνων. Αντ΄ αυτού παράγουν το ένζυμο με την επωνυμία Cathepsin L. Η χλωροκίνη δρα ανασταλτικά σε αυτό το ένζυμο και μπορεί έτσι να εμποδίσει τη μόλυνση των νεφρικών κυττάρων του πράσινου πιθήκου με κορωνοϊό.
  Επικίνδυνη η συνταγογράφηση
  Η χλωροκίνη μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση του ασθενούς
  Οι Γερμανοί επιστήμονες αποφάσισαν να κάνουν τα πειράματά τους σε μια ανθρώπινη κυτταρική σειρά των πνευμόνων με την επωνυμία Calu-3 για να διαπιστώσουν εάν η χλωροκίνη έχει την ίδια ανασταλτική λειτουργία.
  Το αποτέλεσμα ήταν ότι «η χλωροκίνη δεν μπορεί να εμποδίσει την είσοδο του ιού στα κύτταρα των πνευμόνων», όπως είπε ο Στέφαν Πέλμαν.
  Για το λόγο αυτό είναι της άποψης, όπως και οι συνάδελφοί του, ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι κλινικές δοκιμές με χλωροκίνη.
  Σε όλο τον κόσμο πάντως αυτή την περίοδο διεξάγονται πολλές κλινικές έρευνες με χλωροκίνη. Για τους επιστήμονες Πέλμαν και Χόφμαν, το πιο προβληματικό δεν είναι οι κλινικές έρευνες που διεξάγονται, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν γιατροί που συνταγογραφούν τη χλωροκίνη σε ασθενείς με κορωνοϊό. Γεγονός που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για ασθενείς που υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα. Για τον Χόφμαν, η χρήση χλωροκίνης στην καλύτερη περίπτωση δεν έχει καμία δράση για τον ασθενή και στη χειρότερη επιδεινώνει την κατάστασή του.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/05/blog-post_12.html

   Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
   ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΤΟΞΙΚΕΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ, ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.


   ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Η ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ «ΘΕΡΑΠΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΤΟ Avigan, ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ. ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ: ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ.

   "Η αποδόμηση μιας "μαλ..ίας" χρειάζεται 10 φορές περισσότερη ενέργεια από την ανάρτησή της", συνοψίζει ο Mathieu Rebeaud επαναλαμβάνοντας το συμπέρασμα μίας μελέτης της επιθεώρησης Science, που τόνιζε το 2018 ότι "τα ψέματα διασπείρονται ταχύτερα από την αλήθεια".
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Η KLM ανάγκασε γυναίκα να αλλάξει θέση λόγω φανατικού Εβραίου που δεν ήθελε να καθίσει δίπλα της.
  Η KLM παραβίασε το νόμο περί διακρίσεων αναγκάζοντας μια γυναίκα να αλλάξει θέση επειδή ένας άνδρας αρνήθηκε να καθίσει δίπλα της για θρησκευτικούς λόγους.
  Η γυναίκα, που ταξίδευε με τον σύζυγό της, βουλευτή του σοσιαλιστικού κόμματος της Ολλανδίας (SP) Ronald van Raak, είχε μια θέση στην πτήση για τη Νέα Υόρκη δίπλα σε έναν υπερ-Ορθόδοξο Εβραίο άνδρα που είπε ότι η πίστη του του απαγόρευε να καθίσει δίπλα σε μια γυναίκα. Ο άντρας ταξίδευε με άλλους ομοϊδεάτες που επίσης αρνήθηκαν να καθίσουν δίπλα της.
  «Οι άντρες δεν δέχονταν να κάτσουν στα καθίσματα και καθυστέρησαν την πτήση και η ατμόσφαιρα έγινε ζοφερή», έγραψε ο Van Raak σε μια στήλη στον ιστότοπο του SP εκείνη τη στιγμή. Στη συνέχεια, ζητήθηκε από το ζευγάρι να μετακομίσει, κάτι που έκαναν.
  Το Voor de Rechten van de Mens, που είναι φορέας για την παρακολούθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποφάσισε ότι η KLM έπρεπε να είχε εγκαλέσει τον Εβραίο για τη συμπεριφορά του αντί να καλέσει το ζευγάρι να μετακινηθεί, παρά την πίεση του προσωπικού ούτως ώστε η πτήση να φύγει εγκαίρως. Αυτό αποτελούσε διάκριση λόγω φύλου, δήλωσε το παρατηρητήριο. «Είναι ζήτημα δημοσίου συμφέροντος ότι οι γυναίκες θα πρέπει να είναι πεπεισμένες ότι δεν θα γίνονται διακρίσεις σε πτήση της KLM», δήλωσε ο Van Raak στο πρακτορείο Τύπου ANP. Είπε επίσης ότι ελπίζει ότι «οι διαδικασίες θα προσαρμοστούν».
  Η KLM υποστήριξε ότι το πλήρωμα συμπεριφέρθηκε «αναλογικά» προσπαθώντας να βρει μια λύση που θα προκαλούσε ελάχιστη αναστάτωση.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αρχαίο άγαλμα του Βούδα,
  του ελληνικού πολιτισμού
  Gandhara, στο Πακιστάν
  καταστράφηκε ως… μη ισλαμικό

  Του Γιώργου Λεκάκη

  Ένα αρχαίο άγαλμα του Βούδα βανδαλίστηκε στο Takht Bahi, στην περιφέρεια Mardan στο Khyber Pakhtunkhwa.

  Το άγαλμα κατεστράφη ως… «μη ισλαμικό» από τους εργάτες που το βρήκαν, ενώ έσκαβαν για τα θεμέλια ενός σπιτιού.

  Το αρχαίο τεχνούργημα ανήκει στον ιστορικό ελληνικό πολιτισμό Gandhara - ΔΙΑΒΑΣΤΕ περισσότερα γι' αυτό, στο βιβλίο του Γ. Λεκάκη, ΕΔΩ - στην περιοχή του σύγχρονου βορειοδυτικού Πακιστάν, στην κοιλάδα του Πεσαβάρ / Peshawar και τις κάτω κοιλάδες των ποταμών Καμπούλ / Kabul και Σουάτ / Swat.

  Gandhara είναι το αρχαίο όνομα για την επαρχία του Πακιστάν, Khyber Pakhtunkhwa. Είναι πολύ σεβαστό από τους βουδιστές και θεωρείται ένας σημαντικός περιφερειακός τόπος του βουδιστικού πολιτισμού. Στην αρχαιότητα, η Gandhara ήταν ένα εμπορικό και πολιτιστικό σταυροδρόμι, που συνέδεε την Ινδία, την Κεντρική Ασία και την Μέση Ανατολή.

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΕΔΩ.

  Τα βίντεο της καταστροφής έγιναν viral στα social media. Δείχνουν έναν άνδρα να σπάζει το άγαλμα με ένα μεγάλο σφυρί, και άλλους άνδρες να εκφράζουν την αποδοχή τους… Πακιστανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι συνελήφθησαν 6 άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό, έναν τοπικό εργολάβο και άλλα πέντε άτομα που είναι ύποπτα ότι παραβίασαν τους κανόνες προστασίας αρχαιοτήτων.  Μετά το περιστατικό, διάφορα κανάλια ειδήσεων και μέσα κοινωνικής δικτύωσης συζήτησαν την προστασία των πεποιθήσεων άλλων στην χώρα.

  Ενώ το πακιστανικό σύνταγμα σέβεται όλες τις θρησκείες και όλες οι θρησκείες είναι ιερές για τους οπαδούς τους, πολλοί ακτιβιστές και ηγέτες έχουν βγει κατά της καταστροφής του αγάλματος του Βούδα. Για τον Samad Khan, ήταν «έγκλημα» και έδειξε «μη σεβασμό σε θρησκεία».

  Σύμφωνα με τον Abdus Samad Khan, επί κεφαλής του τμήματος αρχαιολογίας της επαρχίας, το βανδαλισμένο άγαλμα του Βούδα ήταν 1.700 ετών. Τα σπασμένα κομμάτια ανακτήθηκαν για να εκτιμηθεί η αρχαιολογική τους αξία.

  Ο Mansha Noor γραμματέας του Caritas Pakistan στο Καράτσι / Karachi είπε ότι «το σπάσιμο αυτού του αρχαίου αγάλματος του Βούδα δείχνει άγνοια της ιστορίας και έλλειψη εκπαίδευσης. Η χώρα μας είναι γεμάτη με αρχαία και κρυφή ιστορία. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε το έθνος μας»…

  Θυμίζω ότι το 2017, δύο σπάνια και αρχαία αγάλματα του Βούδα βρέθηκαν στην Μπαμάλα / Bhamala, έναν αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή Hariput. Το μεγαλύτερο άγαλμα που βρέθηκε ποτέ στην τοποθεσία απεικονίζει τον θάνατο του Βούδα, ενώ το δεύτερο άγαλμα ήταν ένας Βούδας με διπλό φωτοστέφανο.
  ΠΗΓΗ: Asia News, 21.7.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 22.7.2020.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...