Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΥΣ: «κάποια στιγμή θα καεί το δάσος, οπότε καλύτερα που το χτίζουμε». ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΔΕΙΤΕ, ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

«κάποια στιγμή θα καεί και τότε…»


Κυριάκος Μητσοτάκης στους  Κερκυραίους: “Χτίζουμε τερατώδη ξενοδοχειακή μονάδα σε μια παρθένα περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς και περιβαλλοντικής αξίας, στον Ερημίτη της Κέρκυρας, γιατί “κάποια στιγμή θα καεί και τότε…”

Άραγε  τι  δείκτη  νοημοσύνης  έχει  αυτός  ο  άνθρωπος;
Ποιος  είναι  ο  μέσος  όρος  νοημοσύνης  των  νεοδημοκρατών  που έβγαλαν  ένα  τέτοιο  άνθρωπο  πρωθυπουργό; 
Άραγε  πως επικοινωνεί  με  τους   ξένους  ηγέτες  ο  Κούλης;


 
Η  ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ  "ΛΟΓΙΚΗ"  ΤΟΥ  ΦΟΥΛΗ:

Κάποια  στιγμή  μπορεί να γίνει σεισμός,  γι  αυτό  θα σας γκρεμίσουμε εμείς το σπίτι.

Κάποια  στιγμή  μπορεί να πνιγείτε στη θάλασσα,  γι  αυτό  θα σας πνίξουμε εμείς.

Κάποια  στιγμή  μπορεί  να  αρπάξει  φωτιά το  δάσος,  σαν  το  Μάτι,  γι  αυτό  το  τσιμεντάρουμε  από  τώρα.
Κάποια  στιγμή  αν  δεν  πληρώνετε  τα  δάνεια μπορεί να σας πάρει το σπίτι η τράπεζα,  γι  αυτό  σαν  πετάμε στο δρόμο πριν σας το πάρει.

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
  Υ.Γ.


ΕΝΑΣ  ΖΩΝΤΑΝΟΣ  ΗΡΩΑΣ 


 

Ένα μάθημα ιστορίας για όλους μας.

ΕΙΚΟΝΑ 1
Ο Νίκος Αργυρόπουλος νεαρό παλληκάρι το 1974, βρέθηκε να πολεμάει σώμα με σώμα τους Τούρκους.
Ο μαυροσκούφης λοχίας Νίκος Αργυρόπουλος έλαβε μέρος στη Μάχη της Κύπρου το 1974, ως αρχηγός πληρώματος τεθωρακισμένου οχήματος. Σήμερα στα 66 του εξοργίζεται, όταν από τα κανάλια και τους πολιτικούς ακούει την φράση: «τα γεγονότα της Κύπρου το 74..» και ξεσπαθώνει μιλώντας σε συντάκτη του «ΜΑΚ». «Τι σημαίνει, τα γεγονότα της Κύπρου το 74. Ήταν πόλεμος, πόλεμος. Όλοι οι πολιτικοί από το 1974 και μετά τρέμουν να πούνε την λέξη πόλεμος. Πήραμε μέρος σε μάχες όπου είδαμε συναδέλφους να διαμελίζονται από όλμους. Δώσαμε μάχες, αποτρέποντας τον Τούρκο να καταλάβει όλο το νησί, επιφέραμε τεράστιες ζημιές στις τάξεις του Αττίλα και σήμερα όλα αυτά κάποιοι δεν θέλουν να γνωρίζουν, δεν θέλουν να μιλάμε για αυτά».

maxresdefault
Ο Νίκος Αργυρόπουλος σήμερα στα 66 προς τους νέους: «H Ελλάδα, δεν είναι οι περαστικοί πολιτικοί, Ελλάδα είναι η οικογένεια σου, Ελλάδα είναι η Ιστορία σου. Πάντα αξίζει να δίνεις την ζωή σου για την Ελλάδα».
Το λάθος όλων μας
Υπάρχουν οι αγνοούμενοι του πολέμου που σήμερα έχουν ξεχαστεί θα τον ρωτήσουμε. Θα μας κοιτάξει πολύ αυστηρά και θα μας πει με ευγένεια: «Δεν είναι αγνοούμενοι. Είναι οι συνάδελφοι μας, είναι τα παιδιά μας, είναι οι πατεράδες μας, είναι οι σύζυγοι μας, είναι τα αδέρφια μας, είναι οι υιοί μας, είναι οι γαμπροί μας, είναι τα ξαδέρφια μας, είναι οι θείοι μας. Όλοι αυτοί είναι αιχμάλωτοι πολέμου, αν κάπως πρέπει να τους αποκαλούμε είναι αιχμάλωτοι πόλεμοι και όχι αγνοούμενοι. Τι σημαίνει το αγνοούμενοι; Η Τουρκία τους έχει συλλάβει, έχουν φυλακιστεί στα τουρκικά κολαστήρια. Αρά ξέρουμε και που βρίσκονται και ποια χώρα τόσα χρόνια, 45 χρόνια συμπληρώνονται φέτος τους κρατάει έγκλειστους».

Θέλουμε να ξέρουμε
45 χρόνια μετά, σήμερα λέτε να ζούνε τον ρωτήσαμε. «Γιατί να μην ζούνε, εγώ είμαι 66 και ζω, οι βετεράνοι την Νορμανδίας σήμερα είναι 95, πολλοί από αυτούς ζούνε και πρόσφατα τους είδαμε να πραγματοποιούν και ρίψη με αλεξίπτωτο, γιατί να μην ζούνε οι συνάδελφοι μου που σήμερα άντε να ξεπερνούν τα 63 χρόνια. Αν οι Τουρκία τους δολοφόνησε, πρέπει να το ξέρουμε, αν η Τουρκία πραγματοποίησε πάνω τους ιατρικά πειράματα όπως οι ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρέπει να το μας το πούνε. Τα παλληκάρια αυτά αιχμαλωτίστηκαν αφού έριξαν και την τελευταία σφαίρα από την θαλάμη του όπλου τους. Αν δεν ζούνε σήμερα πρέπει να μας πούνε τι απέγιναν οι 1619 αιχμάλωτοι που δεν επέστρεψαν σπίτι τους. Αν δεν ζούνε πρέπει να μας πούνε γιατί δεν ζούνε και πως όλοι αυτοί, όχι ένας όχι δυο αλλά 1619 έχασαν την ζωής τους»

Αγνοούνται οι σημερινοί πολιτικοί
Ανάμεσα σε αυτούς που αναφέρατε, υπάρχει ο υιός κάποιου πολιτικού τον ρωτήσαμε. Θα χαμογελάσει και θα μας πει: «όχι είναι μόνο τα παιδιά του Ελληνικού Λαού». Θα επιμείνουμε ρωτώντας τον, αν κάποιος από τους 300 της Βουλής, που πέρασε διαχρονικά από τα έδρανα του Ναού της Δημοκρατίας, υπήρξε ποτέ μαχητής στον πόλεμο της Κύπρου: «Ούτε ένας πολιτικός από το 1974 μέχρι και σήμερα, δεν πολέμησε στην Κύπρο. Σκεφτείτε μόνο, ότι ο σημερινός πρωθυπουργός του Ισραήλ το Νετανιάχου υπήρξε κορυφαίος αξιωματικός, τραυματίστηκε στις πολεμικές επιχειρήσεις, και έχασε μέχρι και έναν αδερφό στις μάχες. Κάντε την σύγκριση».


Ποιος φταίει
Σήμερα, 45 χρόνια μετά έχουν ακουστεί πολλά. Ακούστηκε από πολλούς να λένε ότι η Χούντα πρόδωσε την Κύπρο, κάποιοι λένε η δημοκρατία και ο Καραμανλής ξεπούλησαν την Κύπρο. Τι ισχύει για εσάς ρωτήσαμε τον κ .Αργυρόπουλο. «Ο Ιωαννίδης μέχρι το θάνατο του έλεγε, με αποκαλείται προδότη της Κύπρου, αν είμαι προδότης να με καταδικάσετε. Δεν τον καταδίκασε ποτέ κανείς. Ο Καραμανλής από την πλευρά του, και όλες οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ μέχρι και τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν τόλμησαν ποτέ να ανοίξουν τον φάκελο της Κύπρου και να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους. Επίσης κανένας από αυτούς δεν τόλμησε να φέρει το θέμα τον Αιχμάλωτων του Πολέμου σε διεθνή φόρα, στον ΟΗΕ, στην Ε.Ε, όλοι τους αδιαφόρησαν, άρα ας βγάλουμε όλοι το συμπέρασμα μας».

Πάντα αξίζει για την Ελλάδα
Οδηγούμε στο συμπέρασμα, δεν ξέρω αν είναι αυθαίρετο η όχι, δεν αξίζει κάποιος να δίνει αγώνες για την σημερινή του πατρίδα, γιατί δεν πρόκειται να δικαιωθεί ποτέ ήταν η τελευταία μας ερώτηση προς τον ήρωα της Κύπρου. Κοιτάζοντας μας έντονα στα ματιά θα μας πει: «Πάντα αξίζει να πολεμάς για την πατρίδα σου. Πάντα. Η Ελλάδα δεν είναι αυτοί οι περαστικοί που σήμερα έχουν τον πάνω λόγο στην πολιτική. Ελλάδα είναι η οικογένεια μας, η μητέρα μας, η ιστορία μας, οι ήρωες μας, τα ήθη και τα έθιμα σας. Το σημερινό σύστημα διακυβέρνησης, δεν θέλει να πιστεύουμε σε ήρωες. Υπάρχουν όμως, ζούνε όλοι ανάμεσα μας και αν οι καιροί το απαιτήσουν όλοι οι νέοι άνθρωποι που σήμερα είναι με τα σκουλαρίκια τους, το παράξενο μαλλί, τα κινητά τους, το facebοok τους, θα ξεπεταχτούν ως σύγχρονοι ήρωες. Εξάλλου και η δική μου γενιά, δεν πίστευε ποτέ ότι θα ζήσει έναν τέτοιο φρικτό πόλεμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...