Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

ΠΩΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ.


17

Δεν νευρίασε με  τον  Μητσοτάκη  ο μπάρμπας, ο Ιάκωβος  Ρότσιλντ, αλλά ο μικρός, ο Ναθαναήλ  Ρότσιλντ. Ο πραγματικός ιδιοκτήτης της βίλλας. Κερκυραίος δημοσιογράφος μου είπε - τυχαίως, πριν ένα μήνα - πως ο μπάρμπας έχει να εμφανιστεί στην βίλλα εδώ και 3 έτη. Η κόρη του μπάρμπα και αδελφή του Ναθαναήλ είχε έλθει πέρυσι το καλοκαίρι και άλλαξε όλο το προσωπικό που είχε προσλάβει ο πατέρας της, πλην του Δένδια. Για αυτό από το 2018 ο Δένδιας είναι αρνητικός για το Πρότζεκτ.  Πιστεύω με σιγουριά, ότι υπάρχει ενδοοικογενειακή κόντρα και ο Κούλις είχε πάρει οδηγίες από τον επιχειρηματία μπαμπά Ιάκωβο, που εξόργισαν τον φυσιολάτρη (νεαρό - τρόπος του λέγειν) Ρότσιλντ.Κοινώς έμπλεξε ο Κυριάκος, κάτι όμως που βραχυπρόθεσμα δεν θα του στοιχίσει, γιατί τα νήματα των ΜΜΕ και της Πολιτικής τα κινούν ο μπάρμπας Ιάκωβος και ο εξάδελφός του ο Ντέϊβ της Γαλλίας. Όταν ποτέ αποδημήσει ο μπάρμπας, τότε θα πρέπει να προσέχει πολύ ο Κυριάκος τον Ναθαναήλ.
Καμία σχέση εδώ και αιώνες με την Κέρκυρα δεν είχαν οι Ρότσιλντ. Ούτε ιστορικούς δεσμούς. Η σχέση είναι πρόσφατη. Ο γιός του Ναυάρχου Αλεξ. Χατζηκυριάκου (εξ΄ ου και το Χατζηκυριάκειο Πειραιώς, όπου η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) ήταν ο ζωγράφος Νίκος Γκίκας - Χατζηκυριάκος (1906-1994), ο οποίος είχε εξοχικό σπίτι στην περιοχή της Κερασιάς Κασσιόπης στην Β.Α. Κέρκυρα.
Ο Γκίκας παντρεύτηκε το 1961 στο Λονδίνο την Εβραία Μπάρμπαρα Ιουδήθ Χάτσινσον σε τρίτο γάμο της. Ήταν πρώην σύζυγος του Βαρώνου Ναθαναήλ Βίκτωρος Ρότσιλντ, με τον οποίο είχε αποκτήσει 2 κόρες και το 1936 τον Ιάκωβο Ρότσιλντ. O Γκίκας to 1971 έγραψε την γη και το σπίτι της Κέρκυρας στον νεογέννητο εγγονό της γυναίκας του, τον Ναθαναήλ, γιό του Ιακώβου Ρότσιλντ. Σε αυτόν δηλαδή που έκραξε τον Μητσοτάκη. Η Μπάρμπαρα απεβίωσε το 1989. Μετά τον θάνατο του Γκίκα το 1994, όλη η περιουσία του στην Κέρκυρα περιήλθε στα χέρια των Ρότσιλντ.
Ο Γκίκας, αν και καλός ζωγράφος δεν είχε καλές σχέσεις με τον καταγόμενο από τα Ψαρά Ναύαρχο ήρωα πατέρα του. Για τον λόγο αυτόν και προτίμησε να χρησιμοποιεί το Αρβανίτικης καταγωγής επώνυμο της Υδραίας μητέρας του. Το που παντρεύτηκε την πρώην Βαρωνέσα, του άνοιξαν οι διεθνείς πόρτες. Οι Ρότσιλντ όρισαν διαχειριστή της περιουσίας τους στην Κέρκυρα τον δικηγόρο Ν. Δένδια και το 2005, με την παρουσία του τότε νέου Βουλευτή της ΝΔ, Ν. Δένδια, ο Δήμαρχος Κασσιόπης Κατσαρός (του ΠΑΣΟΚ) ανακήρυξε τον Ιάκωβο Ρότσιλντ επίτιμο Δημότη.
Το 2012, η Κυβέρνηση Σαμαρά, με τον Δένδια πλέον Υπουργό, έβγαλε στο σφυρί μέσω ΤΑΙΠΕΔ την περιοχή Ερημίτης της Κασσιόπης (δίπλα στην βίλλα Ρότσιλντ) για 99 έτη. Την δημοπρασία την κέρδισε το 2013 η Ιουδ.κεφαλαίων εταιρεία "NCΗ Capital Inc" μέσω της εταιρείας "Επενδύσεις Ακινήτων Νέα Κέρκυρα ΑΕ".
Τί μεσολάβησε και τώρα ο Ναθαναήλ Ρότσιλντ είναι αρνητικός με το Cassiopi Project, για το οποίο ήταν θετικός ο πατέρας του. είναι κάτι που χρειάζεται περισσότερη έρευνα. Ίσως κάποια αλλαγή στα σχέδια που υπήρχαν το 2012.
Στο Πρότζεκτ είναι αντίθετος και ένας άλλος δισεκατομμυριούχος γείτονας, ο Γιόργκ Ροκενχάουζερ, που έχει αποκτήσει παρακείμενη με τον Ερημίτη έκταση με 1.000 ελαιόδεντρα, πλησίον της βίλλας του Γκίκα (νυν Ρότσιλντ). Αυτός θέλει η περιοχή να καταστεί καταφύγιο αγρίων ζώων.
Μαζί τους εμφανίζεται να συντάσσεται και ο Ρομπ Λούκας, Managing Partner της Σι Βι Σι Κάπιταλ, αλλά και η Λη Ντούρελ, χήρα του γνωστού συγγραφέα Τζέραλντ Ντούρελ, που έγραφε βιβλία για την Κέρκυρα.
Επίσης μια ομάδα "επενδυτών-ακτιβιστών” μαζί με άλλους υποστηρικτές και υπό το σύνθημα Σέϊβ Ερημίτης, που είχαν υιοθετήσει τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, εμφανίζονται να έχουν στείλει επιστολή στις Ελληνικές Αρχές για το θέμα. Μάλιστα, έχουν προτείνει, μεταξύ άλλων, να αγοράσουν οι ίδιοι την έκταση, κάτι που είναι πλέον αργά, αφού ο διαγωνισμός έγινε το 2012 για την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, προς ικανοποίησιν των δανειστών.
Επί πλέον ο Δένδιας, από το 2018 εξέφρασε την αντίθεσή του για την ολοκλήρωση του Πρότζεκτ. Κάτι σημαίνει αυτό.
Σημειωτέον πως το 2013 ένας από τους 8 Διαχειριστές της Εν Σι Έϊτς Κάπιταλ, ήταν φίλος και ομοεθνής του Βαρώνου Ιάκωβου Ρότσιλντ με μεγάλη προϋπηρεσία σε μεγάλες ομοεθνείς του Εταιρείες και ήταν αυτός που θα διαχειριζόταν την Οικοδόμηση της Κασσιόπης. Άραγε τι συνέβη με αυτόν τον τύπο? Μήπως αυτός είναι το κλειδί της επιθέσεως κατά Μητσοτάκη?

Ενδιαφέροντα στοιχεία από Czar Ivan Groznyi, Pronews
Η συνεργασία με την Rothschild
Οι Ολλανδοί μεγαλοεπενδυτές και πελάτες του κυρίου Δένδια

Στάθης Σχινάς,  12.06.2018,  Documento

Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή… 

Να έχεις γείτονες μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου: την οικογένεια των γνωστών μεγαλοτραπεζιτών Ρότσιλντ –που συμβουλεύουν και την ελληνική κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους– και την οικογένεια Βέσελς, που σύμφωνα με το «Forbes» είναι η τρίτη πλουσιότερη οικογένεια της Ολλανδίας με περιουσία που ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Και μάλιστα δίπλα από το σπίτι σου. Δίπλα… τρόπος του λέγειν. Στο νησί σου, όμως, την Κέρκυρα… Για την ακρίβεια, οι Ρότσιλντ έχουν μια εκπληκτική βίλα στην Κερασιά, κοντά στην Κασσιόπη, στο ομορφότερο σημείο του νησιού. Και κάπου εκεί κοντά και οι Ολλανδοί της οικογένειας Βέσελς.
Και ο… Ελληνας γείτονας στην πόλη. Ομως ο Κερκυραίος δικηγόρος και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας μάλλον είναι άνθρωπος που ξέρει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες. Να, για παράδειγμα, μόλις με 22.000 ευρώ –ψιθυρίζουν στην Κέρκυρα– αγόρασε ένα εξαιρετικό σκάφος πολλαπλάσιας αξίας, μεσούσης της οικονομικής κρίσης.
Η συνεργασία του δικηγορικού γραφείου του κ. Δένδια με τη Rothschild είναι γνωστή εδώ και καιρό. Ομως ο κύκλος φαίνεται να κλείνει με τη νέα φάση. Αυτήν της συνεργασίας των δύο με την οικογένεια Βέσελς ή για την ακρίβεια με τους κληρονόμους του Ντικ Βέσελς.
Ετσι λοιπόν, μέσω ενός οικογενειακού (family) fund, του Reggeborgh, που χρησιμοποιεί ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο τη Rothschild και ως νομικό σύμβουλο το γραφείο του Νίκου Δένδια, έχουν ήδη κάνει σημαντικές επενδυτικές κινήσεις στον ελλαδικό χώρο. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που ο επικεφαλής της ΝΔ διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι δεν γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα επειδή η κυβέρνηση υπονομεύει το επενδυτικό κλίμα με την πολιτική της ειδικά στο μέτωπο της φορολόγησης..
Εξαγορές και απόπειρες
Πριν από έναν μήνα περίπου γινόταν γνωστό ότι ο εκ των βασικών μετόχων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Νίκος Κάμπας πούλησε σημαντικό τμήμα της συμμετοχής του (το 9%) στη Reggeborgh Invest, η οποία κατ’ αυτό τον τρόπο γίνεται ο τρίτος μέτοχος – μετά τη York Global Finance που διαθέτει 15,66% και τον Γιώργο Περιστέρη, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, που διαθέτει ποσοστό 13,9%. Η ολλανδική εταιρεία δαπάνησε περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ γι’ αυτή την εξαγορά.
Είχαν προηγηθεί δύο αποτυχημένες απόπειρες. Η μία αφορούσε εξαγορά του ποσοστού που κατέχει στην εταιρεία Ελλάκτωρ η πλευρά Μπόμπολα – Κούτρα και η άλλη διεκδικεί τη χρεοκοπημένη Forthnet από τις Vodafone – Wind σε συνεργασία με το βασικό ανταγωνιστικό σχήμα.
Από πλευράς Μπόμπολα – Κούτρα υπήρξε καθολική άρνηση. Στην περίπτωση της Forthnet οι Ολλανδοί ζήτησαν τον έλεγχο του 51% στο υποψήφιο σχήμα αλλά η πρότασή τους δεν έγινε δεκτή και αποχώρησαν από το σχήμα διεκδίκησης.
Με αξιώσεις φαίνεται να μπαίνουν οι κληρονόμοι της οικογένειας Βέσελς και στη διεκδίκηση του 51% των ΕΛΠΕ, μια μάχη που αναμένεται να κριθεί σε επίπεδα που πιθανώς θα αγγίξουν το 1 δισ. ευρώ: οι Ολλανδοί είναι συνεταίροι της Vitol –που εμφανίζεται ως διεκδικητής του πλειοψηφικού πακέτου των Ελληνικών Πετρελαίων και εκδήλωσε ήδη το σχετικό ενδιαφέρον– στην εταιρεία διυλιστηρίων και αποθήκευσης καυσίμων Varo. Πληροφορίες θέλουν το ολλανδικό οικογενειακό fund να εξετάζει και άλλες επενδυτικές κινήσεις.
Από τέσσερις υπαλλήλους… μεγαλοκατασκευστές
Η ιστορία των Ολλανδών πελατών του επιφανούς στελέχους της ΝΔ και δικηγόρου Ν. Δένδια είναι κλασική ιστορία αυτοδημιούργητων επιχειρηματιών.
Ο ιδρυτής της ολλανδικής δυναστείας Ντικ Βέσελς δούλευε το 1960 στην ομώνυμη οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία, την οποία ο πατέρας του, Αρεντ, ξεκίνησε το 1933. Πατέρας και γιος είχαν μόλις τέσσερις υπαλλήλους. Το 1968 ανέλαβε την επιχείρηση από τον πατέρα του. Μαζί με τον αδελφό του, Χέρμαν Βέσελς, ο οποίος προσχώρησε στην εταιρεία το 1974, αναπτύχθηκαν σημαντικά στις κατασκευές και η εταιρεία τους έφτασε να απασχολεί περίπου 1.250 υπαλλήλους το 1990.
Μέσα από αλλεπάλληλες συγχωνεύσεις και εξαγορές δημιουργήθηκε η πολυεθνική Volker Wessels με 120 θυγατρικές και 16.000 υπαλλήλους.
Τα χρήματα που κέρδισε η Wessels επενδύθηκαν στην εταιρεία επενδύσεων Reggeborgh, η οποία ιδρύθηκε το 1991. Αυτή είναι πλέον που κάνει και τις επενδυτικές κινήσεις στην Ελλάδα, υπό τη διεύθυνση του 62χρονου Χένρι Χόλτερμαν, γαμπρού του αποβιώσαντος τον Νοέμβριο του 2017 Ντ. Βέσελς.
Η οικογένεια έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως και με το ποδόσφαιρο και ελέγχει την Τβέντε, μια από τις πιο γνωστές ολλανδικές ομάδες.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ  Υ,Γ,


Οι άγνωστες συναντήσεις Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη με τον Ρότσιλντ που σήμερα αποκαλεί τον Κούλη ηλίθιο. ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 29.09.2019

Στο εστιατόριο Limani του Rockefeller Plaza παρέθεσε γεύμα στον Ελληνα πρωθυπουργό ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Ουίλμπουρ Ρος, με την παρουσία πολλών σημαντικών επιχειρηματιών, με σκοπό να τονωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας των διεθνών συναντήσεων κορυφής στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σειρά επαφών με επιχειρηματίες και επικεφαλής διαχειριστές κεφαλαίων αθροιστικής αξίας υψηλότερης των 5 τρισ. δολαρίων. Οι επαφές ξεκίνησαν στην αρχή της εβδομάδας με την κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τζέιμι Ντάιμον, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan Chase, της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας. Ελληνικής καταγωγής ο ίδιος αλλά και δισεκατομμυριούχος ως ιδιώτης, όχι μόνον έδειξε ενδιαφέρον για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομία. O επικεφαλής της έκτης μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο, με ενεργητικό 2,27 τρισ. δολάρια, εξήγησε πως το νέο διεθνές περιβάλλον χαρακτηρίζεται από σοβαρή επιβράδυνση αλλά όχι ύφεση και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις του Brexit.
Την επόμενη ημέρα ήταν η σειρά της Goldman Sachs, της εμβληματικής επενδυτικής τράπεζας που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων, να παραθέσει στον πρωθυπουργό ένα γεύμα με επενδυτές και επιχειρηματίες. Το ραντεβού κλείστηκε στο εστιατόριο Capital Grille στο Rockefeller Center. Εκεί στην πριβέ αίθουσα, με φόντο τους βαρύς τόνους του κόκκινου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τα μεγάλα αφεντικά και ιδρυτές ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και ομίλων, όπως ο Ντέιβιντ Μ. Σόλομον της Goldman, τον οποίο ο πρωθυπουργός είχε συναντήσει και στα Χανιά το καλοκαίρι οπότε και συμφωνήθηκε αυτό το τραπέζι, ο Τζέιμι Ντίναν της York Capital, ο Τζεφ Χόκινγκς της Bain Capital, ο Φρανκ Μπρούνο της Cerberus και ο ιδρυτής και επικεφαλής της Avenue Capital, Μάικλ Λάσκεϊ. Στη συνάντηση ήταν και κορυφαία στελέχη επενδυτικών και επιχειρηματικών οργανισμών όπως η Invesco, που διαχειρίζεται 1,5 τρισ. δολάρια, αλλά και της Eldorado Gold, της Biogen και άλλοι.
Το γεύμα έλαβε χώρα στα μέσα της εβδομάδας στο upscale εστιατόριο Limani στο Rockefeller Plaza. Εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και τον οικοδεσπότη Ουίλμπουρ Ρος, στη λίστα των συνδαιτυμόνων τους ξεχώρισαν ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ της γνωστής οικογενείας, ο γνώριμος στην Ελλάδα Τζον Πόλσον της Paulson & Co, ο Τζέι Κόλινς της Citigroup, ο Μαρκ Τ. Γκαλόγκλι της Centerbridge Partners, ο Χάουαρντ Γ. Λούτνικ της Cantor Fitzgerald, ο Πολ Φρίμπουργκ της Continental Grain Company, ο Τομ Μέιν της Barclays, ο Τζον Γουόλεν της Waterwheel Capital, ο Τσαρλς Φίλιπς της Infor, ο Πίτερ Σέλφριτζ της SAP, ο Ταντ Σμιθ της Sotheby’s και ο Στέλιος Ζαβός της Zeus Capital Management. Παρόντες ήταν ακόμη ο Μάριο Κοντομέρκος της Mohegan Gaming & Entertainment, ο Δημήτρης Αθανασόπουλος της Axia Ventures και ο Θεόδωρος Κυριακού του ομίλου ΑΝΤ1, αλλά και σημαντικός αριθμός ιδρυτών και εταίρων μεγάλων αμερικανικών δικηγορικών εταιρειών, ενώ από την κυβέρνηση τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και άλλοι.
Πραγματοποιήθηκαν όμως και άλλες επαφές, μεταξύ των οποίων και η συνάντηση με τον Μάικλ Μπλούμπεργκ στο γραφείο του, η οποία εξελίχθηκε σε πολύ θερμό κλίμα. Ενα τέτοιο ραντεβού κλείστηκε και με τον ιδρυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Blackstone, Στίβεν Σβάρτσμαν. Ο τελευταίος προΐσταται ενός από τα μεγαλύτερα αμερικανικά private equity fund, με συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση 545 δισ. δολαρίων, που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε την εξαγορά πέντε ξενοδοχείων στην Ελλάδα και την πρόθεσή του να επενδύσει περαιτέρω.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...