Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΚΑΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ.
Ο Αρχηγός Επιτελείου των Στρατών των ΗΠΑ, στρατηγός Μίλεϊ με τον Αρχηγό του Ισραηλινού Επιτελείου, στρατηγό Κοχάβι, στο Ισραήλ στις 24 Ιουλίου 2020, όπου συναντάντησαν μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, πιλότους των F-35 που έχουν πραγματοποιήσει επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

Η στρατηγική συμμαχία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ δεν ήταν ποτέ τόσο στενή και σημαντική στο σημείο να ξεπερνά την αμερικανική εμπλοκή στη Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. 
Η άμεση στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στο Ισραήλ είναι πιο σημαντική από τη συμμαχία Ηνωμένων Πολιτειών-Μεγάλης Βρετανίας την παραμονή της απόβασης στη Νορμανδία το 1944


Επίσημα, οι Αμερικανοί φέρονται να έχουν αναπτύξει μόνο αντιπυραυλικές συστοιχίες, μοίρες μαχητικών αεροσκαφών Lockheed Martin F-35A / C και F-35I Lightning II και μιας νέας παραλλαγής εξαιρετικά ευέλικτης και στελθ του F- 15Χ.
Στην πραγματικότητα, η άμεση στρατιωτική επλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλευρό του Ισραήλ φέρεται να έφτασε σε μια ιστορική κορύφωση όλων των εποχών που δεν είχει παρατηρηθεί από την έναρξη της το 1948.
Οι περισσότερες επιδρομές εναντίον της Συρίας και του Ιράν από το 2015 που αποδίδονται στο Ισραήλ έγιναν με την άμεση και ενεργή συμμετοχή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων. Τα αμερικανικά F-15 πέταξαν έτσι πάνω από το Λίβανο από το Ισραήλ και προσπάθησαν να παγιδεύσουν τη ρωσική αεροπορική άμυνα που επικεντρώνεται γύρω από τη βάση Bassel Al-Assad / Hmeimim σε ένα περιβάλλον έντονης ηλεκτρομαγνητικής παρεμβολής, ενώ άλλα αεροσκάφη χρησιμοποίησαν τακτικές που χρησιμοποιούν πολιτικά αεροσκάφη ή αεροσκάφη μεταφορών ως ασπίδα για να ξεφύγουν από εχθρικούς πυραύλους SAM.
Το πιο σημαντικό είναι η ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων βόρεια του Ισραήλ ή αυτό που αναφέρεται ως Βόρειο Μέτωπο από τους Ισραηλινούς. Μέχρι το 2019, αυτή η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη στρατευμάτων περιλάμβανε 6.000 έως 10.000 στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους ήταν πιλότοι και ειδικοί της πυραυλικής άμυνας. Η καθιέρωση κοινής στρατιωτικής διοίκησης μεταξύ Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ καθιερώνει μια νέα στρατηγική για την Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή που χαρακτηρίζεται από μια άμεση στρατιωτική προσέγγιση και την ανάπτυξη δυνάμεων στο Ισραήλ για την αντιμετώπιση της λιβανικής Χεζμπολάχ, της Συρίας, του Ιράν και της Ρωσίας στο θέατρο επιχειρήσεων που περιέχει ένα τετράπλευρο μεταξύ της λίμνης Τιβεριάδας, της Κασπίας Θάλασσας, του Κόλπου και των ορίων του Ταύρου.

Ο μαστόδοντας USS Nimitz ή CVN-68, ένας από τα μεγαλύτερα πυρηνικά αεροπλανοφόρα που κατασκευάστηκε ποτέ, άφησε τον Πέμπτο Στόλο στον οποίο είναι συνδεδεμένο και προς το παρόν κατευθύνεται προς την Ανατολική Μεσόγειο για να συμμετάσχει σε κοινές επιχειρήσεις Ισραήλ-ΗΠΑ στο Λεβάντε και τη Μέση Ανατολή.
Κοινές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ επιχειρούν επί του παρόντος από τη στρατιωτική βάση Αλ Τανφ στο έδαφος της Συρίας καθώς και στο ιρακινό Κουρδιστάν (περίπου τριάντα οχυρωμένα στρατόπεδα) και αυτό εξηγεί την ακραία νευρικότητα των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ μόλις πλησιάζει μια απειλή τη βάση του Αλ Τανφ, η οποία γίνεται μια από τις σημαντικότερες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στα σύνορα μεταξύ Συρίας, Ιράκ και Ιορδανίας ως αντίβαρο στη ρωσική βάση του Hmeimim στις μεσογειακές ακτές της Συρίας.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


2 σχόλια :

 1. Το Ισραήλ απείλησε να κτυπήσει ρωσικούς στόχους στην Συρία.
  Όταν το Ιράν άρχισε να αναπτύσσει συστήματα εναέριας άμυνας του στη Συρία, τα οποία όχι μόνο μπορούν να καταρρίψουν ισραηλινούς πυραύλους, αλλά και να επιτεθούν επιτυχώς σε ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη σε αποστάσεις έως 180-200 χιλιόμετρα, έγινε γνωστό ότι Το Τελ Αβίβ έχει αρχίσει να απειλεί ανοιχτά τη Ρωσία με χτυπήματα στο έδαφος της Συρίας, γράφει ιταλικό δημοσίευμα.
  Υπάρχουν, βέβαια, φερόμενες συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ αλλά είναι προς το παρόν ανεφάρμοστες, καθώς προβλέπουν επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους στη Συρία ακόμη και αν είναι κοντά σε ρωσικά στρατόπεδα, εφόσον απειλούν την ασφάλεια του εβραϊκού κράτους.
  «Η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των υπουργών άμυνας της Ρωσίας και του Ισραήλ, Σεργκέι Σόιγκου και Μπένι Γκάντς, πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου, αλλά οι λεπτομέρειες του έχουν γίνει γνωστές μόνο τώρα.
  Σύμφωνα με το Breaking Defense, ο Μπένι Γκάντς προσπάθησε να μεταφέρει στη ρωσική πλευρά την ανησυχία του Ισραήλ, ότι η ηγεσία της Συρίας ενδέχεται να λάβει τα ιρανικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Khordad-3 (SAM) ή τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Bavar-373 (SAM).
  Σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα, επικεφαλής του έργου δημόσιας διπλωματίας του Εβραϊκού Κογκρέσου της Ευρασίας, Αριέλ Μπουλστάιν, ο οποίος βρίσκεται στο στενό κύκλο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προειδοποίησε για αυτές τις υποθέσεις.
  «Το ενδεχόμενο μεταφοράς νέων, θανατηφόρων όπλων σε μια περιοχή όπου υπάρχουν πολλές εξτρεμιστικές δυνάμεις , αυτό πρέπει να ανησυχεί όλους, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ», δήλωσε ο αναλυτής.
  Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως δημοσιεύει η ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta υπάρχει μεγάλος κίνδυνος περαιτέρω εμπλοκής.
  Δεν είναι γνωστό γιατί η Ρωσία πρέπει να θεωρήσει το Ιράν ως εξτρεμιστική δύναμη και γιατί τα ιρανικά συστήματα αεροπορικής άμυνας είναι πολύ επικίνδυνα, αλλά ειδικοί πιστεύουν ότι αν το Ιράν έχει αρχίσει να μεταφέρει συστήματα αεροπορικής άμυνας στη Συρία, αυτό έγινε, ασφαλώς, μετά από συμφωνία με τη Μόσχα.
  Είναι γνωστό ότι και τα δύο κράτη επιδιώκουν έναν στόχο στη Συρία: την απελευθέρωση του εδάφους αυτής της χώρας από τις τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το εξωτερικό.
  Ωστόσο, σημειώνει ο Ιταλός σχολιαστής, η Συρία, όπως και οποιαδήποτε άλλη χώρα, έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να μην υποστεί παθητικά τις επιθέσεις του Ισραήλ που πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να επιτεθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και να μην δεσμεύεται από διεθνή πρότυπα, να είναι σε θέση να προσαρτήσει εδάφη και να ηγηθεί στοχευμένες δολοφονίες με ατιμωρησία.
  Φαίνεται ότι ο αέρας της ατιμωρησίας πρόκειται να τελειώσει ακόμη και για την ελίτ της εξουσίας που βρίσκεται στο Τελ Αβίβ, καταλήγει το δημοσίευμα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χρησιμοποιήθηκε ο μυστικής κατασκευής αμερικανικός ”πύραυλος ninja” εναντίον στρατευμάτων στην Συρία;
  Ο μυστικής κατασκευής “ιπτάμενος πύραυλος ginsu”, ή πύραυλος νίντζα, χρησιμοποιήθηκε στη Συρία τη Δευτέρα, σύμφωνα με αναφορές. Χτύπησε και κατέστρεψε ένα αυτοκίνητο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τρομοκράτες κοντά στην Αζάζ, σε ένα κατεχόμενο από την Τουρκία τμήμα της βόρειας Συρίας.
  Πολλές εξτρεμιστικές ομάδες με δεσμούς με το ISIS και την αλ-Κάιντα δρουν σε περιοχές που ελέγχει η Τουρκία στη Συρία. Υπήρξε συζήτηση σε απευθείας σύνδεση για το αν ο αντίκτυπος στο όχημα έδειξε σημάδια μιας έκρηξης και μπορεί να ήταν με έναν άλλο χαμηλής ανιχνευσιμότητας τύπο κεφαλής. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Αμερικής φέρουν επίσημα αρκετούς τύπους πυρομαχικών, αλλά πολλοί προτείνουν ότι μπορούν να εξοπλιστούν με όπλα που εξακολουθούν να είναι απόρρητα.
  Το όχημα που χτυπήθηκε από τον αποκαλούμενο «πύραυλο ninja» φαινόταν να είναι ένα μικρό λευκό φορτηγό και αρκετοί άνθρωποι λέγεται ότι σκοτώθηκαν. Συνέβη κοντά στο Ιχτταϊμλάτ. Αυτός ο δρόμος απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από την τουρκική συνοριακή πόλη Κιλίς. Το μυστικής κατασκευής R9-X είναι παρόμοιο με έναν πύραυλο Hellfire που έχει μήκος περίπου 1,6 μέτρα. Το R9-X αντικαθιστά τη συνήθη εκρηκτική κεφαλή Hellfire με “σπαθιά” που ξεπηδούνε σαν λεπίδες και συνθλίβουν-πολτοποιούν τον στόχο.
  Έχει σχεδιαστεί για να σκοτώνει έναν με δύο ανθρώπους έτσι ώστε τα υπόλοιπα άτομα σε ένα αυτοκίνητο να επιβιώνουν. Στην περίπτωση αυτή ο πύραυλος διείσδυσε στην πλευρά του οδηγού και ό,τι απέμεινε από τον οδηγό βρέθηκε κοντά στο φορτηγό. Οι κηλίδες αίματος είναι ευδιάκριτες. Αυτές οι σκηνές είναι συνήθως φρικιαστικές.
  Το όνομα ενός από τους νεκρούς δόθηκε ως Shuja’a Muhammad, γεννήθηκε το 1987. Αλλά η ταυτότητα του ατόμου του οποίου τα μέρη του σώματος βρέθηκαν, μπορεί να μην είναι το πραγματικό πρόσωπο που σκοτώθηκε, διότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μερικές φορές ψεύτικο όνομα αναγνώριση. Βίντεο έδειχναν εθελοντές της πολιτικής άμυνας, γνωστούς ως Λευκά Κράνη, να μαζεύουν τμήματα του πτώματος.
  Άλλες πρόσφατες χρήσεις του “ninja” περιλαμβάνουν βομβαρδισμούς στις 18 Ιουλίου, 20 Ιουνίου και 15 Ιουνίου. Ο πύραυλος ήρθε για πρώτη φορά στην προσοχή του κοινού τον Μάιο του περασμένου έτους.
  https://twitter.com/hxhassan/status/1272317597418229762
  Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος
  Πηγή: www.jpost.com
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...