Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Να υποπτεύεσαι πάντοτε τον θόρυβο. Γεμάτο πιθάρι ουδέποτε θορυβεί. Το κενό, ορχήστρα ολόκληρη.

«Ουκ  αρνησόμεθά  σε  Μητέρα  Πατρίδα.  Ου ψευσόμεθά σου πατροπαράδοτον σέβας.  Εν  σοι  εγεννήθημεν,  εν  σοι   ζώμεν  και  εν σοι  κοιμηθησόμεθα.   Ει  δε  καλέσει  καιρός   και  μυριάκις υπέρ  σού  τεθνηξόμεθα».  


  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΙΤΣΙΟΣ,  35  ΕΤΩΝ,  ΑΠΟ  ΤΑ  ΑΝΩ  ΠΟΡΟΪΑ  ΣΕΡΡΩΝ.

ΕΠΕΣΕ  ΥΠΕΡ  ΠΑΤΡΙΔΟΣ  ΣΤΗΝ  ΜΑΧΗ  ΤΩΝ  ΟΧΥΡΩΝ  ΜΕΤΑΞΑ.

Ο  ΕΧΘΡΟΣ  ΔΕΝ  ΠΕΡΑΣΕ  ΠΑΡΑ  ΜΟΝΟ  ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΠΤΩΜΑ  ΤΟΥ. 


Ο  γράφων  (Ζ.Π.)  δεν  υπήρξε  κατ’ επάγγελμα  στρατιώτης.   Υπηρέτησε, στρατιώτης  πεζικού, με ειδικότητα  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ  ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ,  στον Έβρο. Η καρδιά του, το  πνεύμα  του,  τα αισθήματά του, ταυτίζονται  ολόψυχα με τους ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ  ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ  που πλαισίωσαν  και σχημάτισαν όλα τα  παρακάτω  μάχιμα  τάγματα.  
Στέκεται με δέος  και   θαυμασμό  πολύ  κοντά  τους  και  οι  πράξεις  τους   ακουμπούν  στις   βαθύτερες  χορδές  της  ψυχής  του.  Από  καταγωγή, νοοτροπία,  ιδιοσυγκρασία, το  στρατιωτικό  ιδανικό του είναι  ο  βαριά  οπλισμένος  πεζικάριος,  που  ατρόμητος  και   αγέρωχος,  στέκεται  ολόρθος  στον  κρύο  αέρα, κρατώντας  το  όπλο  του,   σφίγγοντας τα  δόντια  και φυλάγοντας  τα σύνορα, νύχτα και  μέρα,  πιστός   «τοις κείνων  ρήμασι». 
Μία  είναι  η  σκέψη  του:  ο  εχθρός  δεν  θα  περάσει  παρά  μόνο  πάνω από  το  πτώμα  του.
«ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ  Ή  ΑΠΟΛΥΣΘΑΙ».
Και  σήμερα,  αρκετά  ώριμος,  εάν   τον  καλούσε η  πατρίδα  στα  όπλα,  δεν  θα  δίσταζε  καθόλου.  ΟΙ  ΚΟΙΝΕΣ  ΑΞΙΕΣ  ΤΩΝ  ΕΦΤΑ  
ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ  ΤΑΓΜΑΤΩΝ 
Πρώτον:  η  χωρίς καταναγκασμό,  εθελούσια, αυτοπροαίρετη   συμμετοχή στην σκληρή στρατιωτική  ζωή.  
Δεύτερον:  η  σιωπή,  ο  Λακωνισμός.

Πολύβιος  Δημητρακόπουλος  (1864 - 1922):  "Να  υποπτεύεσαι  πάντοτε  τον  θόρυβο.  Γεμάτο  πιθάρι ουδέποτε  θορυβεί.  Το  κενό,  ορχήστρα  ολόκληρη".                          Ο  ΧΟΡΟΣ  ΤΟΥ  ΖΑΛΟΓΓΟΥ

  ΜΕ  ΑΦΑΝΤΑΣΤΕΣ  ΘΥΣΙΕΣ,  ΕΤΣΙ  ΣΤΗΘΗΚΕ   ΑΥΤΟ  ΤΟ  ΚΡΑΤΟΣ,  ΤΟ  ΟΠΟΙΟ   ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ  ΣΗΜΕΡΑ  ΟΙ  ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ  ΠΡΟΔΟΤΕΣ.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Η ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΠΕΖΙΚΟΥ. ΟΙ ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΧΑΙΟΙ.

7 σχόλια :

 1. Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε πρόπερσι να αφαιρέσει τη λέξη «φυλή», «γαλλική φυλή» και «ευρωπαϊκή φυλή» από όλα τα επίσημα έγγραφα. Η αφαίρεση της λέξης, προκειμένου να εξαλειφθεί το «κακό», είναι κάποιου είδους βουντού, μαγικός τρόπος σκέψης. Εάν δεν υπάρχουν φυλές, πώς μπορεί να υπάρξει και ρατσισμός (φυλετισμός); Και παρεμπιπτόντως, πώς μπορεί να υπάρξει «αντιρατσισμός»; Το να υπάρχει αντιρατσισμός χωρίς να υπάρχει φυλή (race, ράτσα), είναι κάπως μπερδεμένο!

  Εάν πράγματι η γαλλική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει πια την «ύπαρξη οποιασδήποτε υποτιθέμενης φυλής», πως δηλώνει ότι «καταδικάζει τον ρατσισμό». Στην πραγματικότητα, αυτό που θα είναι πιο δύσκολο να δικαιολογηθεί είναι το κατηγορητήριο για «υποκίνηση φυλετικού μίσους», δηλαδή, την παρότρυνση σε μίσος ενός πράγματος που δεν υπάρχει κατ’ αρχάς! Από τώρα και στο εξής θα είναι επίσης πιο δύσκολο να δικαιολογηθεί η υπεράσπιση της «διασταύρωσης» (των φυλών, δηλ. η επιμιξία, η οποία αποτελεί κάποιου είδους «χάρισμα» για τους θιασώτες των πολυπολιτισμικών κοινωνιών), αφού από τώρα και στο εξής η έννοια αυτή θα αναφέρεται σε ένα μίγμα φανταστικών οντοτήτων ή η προώθηση της «διαφορετικότητας» (άλλη μαγική λέξη), με το σκεπτικό ότι «δεν αναγνωρίζουμε καμία φυλετική πολυμορφία» Τέλος, δεδομένου ότι οι άνθρωποι επιμένουν να βλέπουν και να αναγνωρίζουν τις «φυλές» γύρω τους, κάποιος θα πρέπει πραγματικά να τους πείσει ότι είναι θύματα οπτικών ψευδαισθήσεων!
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «Έχουμε χάσει τον έλεγχο της πανδημίας», λέει το Ισραήλ.

  Την ίδια στιγμή που όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω του φημολογούμενου δεύτερου «κύματος» του κορωνοϊού, στο Ισραήλ έχει ήδη «χτυπήσει την πόρτα» παρά το γεγονός ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό όλα έδειχναν πως η πανδημία απείχε πολύ λίγο από το να περιοριστεί.
  Το Ισραήλ ήταν μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο (περίπου 8,9 εκατομμύρια κάτοικοι) που επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς εισόδου και εξόδου προκειμένου να διατηρήσει τον αριθμό των μολύνσεων κάτω από 30 την ημέρα, το διάστημα μέχρι τα μέσα Μαΐου.
  ADVERTISING
  Ωστόσο, από τις αρχές Ιουνίου υπήρξε μια εκ νέου αύξηση των σχετικών κρουσμάτων: μόνο τις τελευταίες επτά ημέρες, η χώρα έχει καταγράψει πάνω από 6000 νέες μολύνσεις, ενώ χθες Τρίτη υπήρχαν πάνω από 1000.
  Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επιβάλει για δεύτερη φορά περιορισμούς στην καθημερινότητα των πολιτών δημόσια ζωή για δεύτερη φορά στις αρχές της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος σε μπαρ, νυχτερινά κέντρα και γυμναστήρια.
  Το Ισραήλ απέχει μόλις «ένα βήμα από ένα νέο lockdown», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναζωπυρώνοντας το φόβο και την ανησυχία.
  «Έχουμε χάσει τον έλεγχο της πανδημίας», αποκαλύπτει με αφορμή το παραπάνω σκηνικό, ο καθηγητής Έλι Βαξμαν, φυσικός στο Ινστιτούτο Weizmann του Τελ Αβίβ και σύμβουλος της ισραηλινής κυβέρνησης.
  Τα «λάθη» της κυβέρνησης που αναζωπύρωσαν την εξάπλωση του Covid-19
  Πρώτον: «Ήταν λάθος να επιτρέψουμε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ατόμων σε κοινωνικές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα σε γάμους, εκκλησιαστικές υπηρεσίες, αλλά και σε μπαρ ή εστιατόρια», αναφέρει ο ίδιος τονίζοντας πως «το πρόβλημα είναι ότι είναι πλέον δύσκολο να προσδιοριστεί ποιο μέτρο υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχές στην καταπολέμηση του ιού και ποια χαλάρωση θα μπορούσε να ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων».
  «Δυστυχώς δεν περιμέναμε δύο εβδομάδες μεταξύ των βημάτων χαλάρωσης, όπως θα ήταν σωστό», εξηγεί ο Βαξμαν κάνοντας αυτοκριτική στην προσπάθειά του να αποκωδικοποιήσει το τι έφταιξε και τα πράγματα ξέφυγαν πάλι από τον έλεγχο.
  »Δεύτερον -συνεχίζει- «δεν δημιουργήσαμε μια υποδομή για τον περιορισμό των τοπικών εστιών και αυτό επέτρεψε στον ιό να εξαπλωθεί ελεύθερα σε ολόκληρη τη χώρα.
  »Δεδομένου αυτού του λάθος χειρισμού, αμέσως μόλις υπήρξε επιστροφή στην κανονικότητα, η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναπόφευκτη.
  »Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι επιτακτική η ανάγκη να τεθούν υπό έλεγχο γρήγορα και σε τοπικό επίπεδο προτού απαιτηθεί η λήψη μέτρων σε όλη την επικράτεια», εξηγεί ο ειδικός επιστήμονας.
  Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ακόμη, ενθαρρυντικό είναι το ότι τον Μάρτιο, το 30% των ατόμων που είχαν προσβληθεί από τον Covid-19 ήταν άνω των 65 ετών ενώ αυτήν τη στιγμή είναι μόνο 9%.
  Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Έλι Βαξμαν, εκφράζει την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επιβληθεί καθολικό lockdown στη χώρα, αφού όπως υπογραμμίζει «επί του παρόντος, ο αριθμός των λοιμώξεων αυξάνεται κατά 8-9% σε καθημερινή βάση, σε σύγκριση με έως και 30% που συνέβαινε τον Μάρτιο.
  »Αυτό δείχνει ότι πιθανώς μπορεί και να αρκούν λιγότερο αυστηρά μέτρα για να μειωθεί ξανά ο αριθμός των λοιμώξεων».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ: ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΝΕΓΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΛΑΟ.
  «Οι Νοτιοκορεάτικες φιλοαμερικανικές προδοτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τη θεωρία της «πολυφυλετικής κοινωνίας» είναι σκουπίδια που δεν έχουν δείγμα εθνικής ψυχής, για να μην πούμε τίποτα για την στοιχειώδη κατανόηση για την θεώρηση του έθνους και την κοινωνική και ιστορική εξέλιξη» - “Rodong Sinmun”, επίσημο όργανο του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας, 27 Απριλίου 2006.
  Η “Rodong Sinmun” επιτιμά τη θεωρία της «πολυφυλετικής κοινωνίας»

  Pyongyang, 27 Απριλίου (KCNA) - Μια περίεργη φάρσα για να εξουδετερώσουν τα βασικά χαρακτηριστικά του έθνους της Κορέας και να φέρουν την «πολυφυλετική κοινωνία» ετοιμάζεται τώρα στη Νότια Κορέα. Σε αυτό το πλαίσιο η ‘Rodong Sinmun’ παρουσιάζει σήμερα ένα υπογεγραμμένο σχολιασμό, που μαρτυρεί αυτή τη φάρσα σαν μια ασυγχώρητη προσπάθεια να αναιρεθεί η ομοιογένεια του έθνους, κάνοντας τη Νότια Κορέα πολυφυλετική και αμερικανοποιημένη. Το να αρνηθείς την ιδιαιτερότητα και τα πλεονεκτήματα του ομοιογενούς έθνους, τώρα που η επικυριαρχία και η αποικιοκρατία συνιστούν απειλή για τη μοίρα των αδύναμων εθνών είναι μια ύπουλη πράξη που αποδυναμώνει το πνεύμα του έθνους, λέει το σχόλιο και συνεχίζει: «Οι Νοτιοκορεάτικες φιλοαμερικανικές προδοτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τη θεωρία της «πολυφυλετικής κοινωνίας» είναι σκουπίδια που δεν έχουν δείγμα εθνικής ψυχής, για να μην πούμε τίποτα για την στοιχειώδη κατανόηση για την θεώρηση του έθνους και την κοινωνική και ιστορική εξέλιξη».
  Εάν η ομοιογένεια του έθνους δεν φυλαχθεί, το έθνος και το πεπρωμένο των ανθρώπων δεν μπορεί να αμυνθεί από τις κινήσεις των Αμερικάνων επικυρίαρχων και η προσπάθεια των Ιαπώνων αντιδραστικών που θέλουν να εισβάλουν στη Κορέα, μια θέληση που αποκαλύπτεται από την αξίωση τους για τη Νησίδα Tok, δεν μπορεί να ελεγχθεί.

  Η θεωρία της «πολυφυλετικής κοινωνίας» είναι ένα δηλητήριο και μια λογική αντι-επανένωσης με στόχο να αποδυναμώσουν τη βασική ιδέα στην εποχή της ανεξάρτητης επανένωσης. Η αντεθνική λογική υποστηρίζεται στην Νότια Κορέα, σε αντίθεση με την επιδίωξη των συμπατριωτών μας. Αυτό αποδίδεται στην εγκληματική απόπειρα των φιλο-αμερικανικών στοιχείων όπως το Μεγάλο Εθνικό Κόμμα να κάνουν τον βορά και το νότο διαφορετικές καταγωγές, μπλοκάρουν την εποχή της επανένωσης της 15ης Ιουνίου και να αναζητήσουν τη μόνιμη διαίρεση του έθνους και τη χειραγώγηση του από τις ΗΠΑ από το παρασκήνιο.

  Ο σχολιασμός καλεί τους ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα της Νότιας Κορέας να απορρίψουν αποφασιστικά τις αντεθνικές κινήσεις των συκοφαντικών προδοτικών δυνάμεων να αμαυρώσουν την καταγωγή του κορεατικού έθνους και να το απολέσουν, καθώς θα στερείται του ‘Juche’ (Τζούτσε)* χαρακτήρα και του εθνικού χαρακτήρα.- 27 Απριλίου 2006 Κορεάτικο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  * Το Τζούτσε είναι η επίσημη πολιτική ιδεολογία που ανέπτυξε ο «Μεγάλος Ηγέτης» Κιμ Ιλ Σουνγκ και βασίζεται στον μαρξισμό-λενινισμό, σύμφωνα με την οποία ένα κράτος πρέπει να είναι ανεξάρτητο και αύταρκες, ώστε να μην εξαρτάται οικονομικά, στρατιωτικά ή πολιτικά από τις μεγάλες δυνάμεις.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΙΣΡΑΗΛ: «Οι Εβραίοι πρέπει να χαίρονται με την ισλαμοποίηση της Ευρώπης, γιατί αυτή είναι η τιμωρία τους για αυτά που μας έκαναν», λέει γνωστός Ραββίνος.
  Οι Εβραίοι πρέπει να «χαρούν» που η χριστιανική Ευρώπη χάνει την ταυτότητά της προς χάριν του κατακτητικού Ισλάμ, καθώς αυτό αποτελεί «τιμωρία» για την «κακία» και την «διαφθορά» της, είπε ένας κορυφαίος Ισραηλινός έποικος Ραβίνος.

  Σύμφωνα με άρθρο της εβραϊκής ιστοσελίδας YNet news, ο γνωστός Ραββίνος Baruch Efrati, επικεφαλής σχολής yeshiva και Ραββίνος κοινότητας στο οικισμό της Efrat της Δυτικής Όχθης, έκανε αυτά σχόλια σε ένα εβραϊκό δικτυακό τόπο απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ισλαμοποίηση της Ευρώπης.
  «Οι Εβραίοι πρέπει να χαρούμε που η χριστιανική Ευρώπη χάνει την ταυτότητά της ως μια τιμωρία για ό, τι έκανε σε εμάς τα εκατοντάδες χρόνια που ήμασταν εξόριστοι εκεί», είπε ο Efrati.

  «Ποτέ δεν θα συγχωρήσουμε τους χριστιανούς της Ευρώπης για τη σφαγή εκατομμυρίων δικών μας παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων .. κατά τη διάρκεια των γενεών, με ένα συνεπή τρόπο που χαρακτηρίζει όλες τις φατρίες (ομάδες) του υποκριτικού Χριστιανισμού.

  «Και τώρα, η Ευρώπη χάνει την ταυτότητά της υπέρ ενός άλλου λαού και μιας άλλης θρησκείας, και δεν θα υπάρξουν καθόλου υπολείμματα και επιζώντες από τις προσμείξεις του Χριστιανισμού, και δεν θα είναι σε θέση να εξιλεωθούν για το πολύ αίμα που έχυσαν», είπε.

  «Με τη βοήθεια του Θεού, οι ‘εθνικοί’ θα υιοθετήσουν ένα υγιέστερο τρόπο ζωής με μεγάλη μετριοφροσύνη και ακεραιότητα, και όχι σαν τον υποκριτικό χριστιανισμό που φαίνεται καθαρός, αλλά είναι βαθιά διεφθαρμένος», πρόσθεσε ο Ραββίνος
  «Ακόμη και αν είμαστε σε ένα μεγάλο πόλεμο με τους Άραβες της περιοχής για τη γη του Ισραήλ, το Ισλάμ ως ‘εθνική’ κουλτούρα είναι πολύ καλύτερο από τον Χριστιανισμό», συμπέρανε ο Ραββίνος Efrati.

  «Παρόλα αυτά, οι Εβραίοι πρέπει να προσεύχονται ώστε η ισλαμοποίηση της Ευρώπης να μην προξενήσει κακό στους Εβραίους της Ευρώπης», κατέληξε.

  Το ξέσπασμα του ραββίνου απεικονίζει δύο σημαντικά σημεία: πρώτον, ότι το εβραϊκό υπεροπτικό μίσος για την Ευρώπη είναι τόσο μεγάλο που προτιμούν να δουν την Ευρώπη να κυριεύεται από το Ισλάμ, που είναι λογικά ο θανάσιμος εχθρός τους, παρά να επιβιώνει και να διατηρεί τη δική της ταυτότητα, και δεύτερον, υπογραμμίζει την πραγματική φύση της εβραϊκής υπεροχής και του ελέγχου των media.

  Φανταστείτε αν ένας χριστιανός ιερέας οπουδήποτε, δήλωνε ότι «Ιουδαϊσμός είναι βαθιά διεφθαρμένος και ότι αξίζει στο Ισραήλ να κυριευτεί από τους μουσουλμάνους.»

  Τα media θα έπεφταν ομαδικώς πάνω σε αυτόν τον ιερέα που θα στιγματίζονταν ως "αντισημίτης" και είναι σίγουρο ότι θα έχανε την θέση του.

  Όμως, ένας κορυφαίος Ραββίνος μπορεί να προβαίνει σε τέτοια σχόλια και όχι μόνο να μην προσελκύσει καθόλου την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, αλλά να καλύπτεται και να προστατεύεται από το εβραϊκό κράτος.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΗΠΑ, Πολιτεία Μισισιπή, Σεπτέμβριος του 1962, κυβερνήτης Ross Barnett, ο οποίος δήλωσε: «Σε όλη την ιστορία δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση όπου η λευκή φυλή επέζησε της κοινωνικής φυλετικής ενσωμάτωσης. Δεν θα πιούμε από το ποτήρι της γενοκτονίας!... Θα πρέπει είτε να υποταχθούμε στις παράνομες επιταγές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, είτε να σταθούμε σαν άνδρες και να τους πούμε ποτέ! ... Κανένα σχολείο δεν θα ενσωματωθεί στο Μισισιπή, ενώ εγώ είμαι ο κυβερνήτης σας!»
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Τα προσωπικά δεδομένα Ελλήνων πολιτών στα χέρια της Mossad;
   Αθήνα, 6 Ιουλίου 2020
   Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
   Τη στιγμή που το Ισραήλ σχεδιάζει να διαπράξει το μεγαλύτερο, ίσως, από τα εγκλήματά του εναντίον του Διεθνούς Δικαίου, την προσάρτηση εδαφών της Δυτικής Όχθης της Παλαιστίνης, επέλεξε η κυβέρνηση της ΝΔ να φέρει στην επιφάνεια και για κύρωση στη Βουλή, μια συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, η οποία είχε υπογραφεί τον Οκτώβριο του 2013!

   Μετά από 7 χρόνια και ενώ ακόμα και οι κυριότεροι Ευρωπαίοι «εταίροι» μας, η Γαλλία και η Γερμανία, αλλά και η Μ. Βρετανία, καταδικάζουν την τυχοδιωκτική και επικίνδυνη αυτή απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου, η Ελλάδα σύρεται σε μια όλο και πιο στενή, ανίερη συμμαχία με το κράτος-δολοφόνο της Μέσης Ανατολής. Μια σχέση που περνά από τα… χαριεντίσματα μεταξύ των αντιπροσώπων των δύο χωρών (χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ, δήλωσε με περίσσιο θράσος ότι στο Ισραήλ αισθάνεται σαν στο σπίτι του) και φτάνει μέχρι την πλήρη παράδοση νευραλγικών τομέων της εθνικής μας άμυνας, με την αμυντική συμφωνία στην οποία έχουμε ήδη αναφερθεί, αλλά και σημαντικών τομέων της εσωτερικής μας τάξης και ασφάλειας.

   Η «νέα» συμφωνία που έρχεται για κύρωση στη Βουλή αντικαθιστά την
   από 5/4/95 συμφωνία συνεργασίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και (φυσικά) της τρομοκρατίας, η οποία είχε υπογραφεί από τους τότε υπουργούς Δημοσίας Τάξης της Ελλάδας, Ιωσήφ Βαλυράκη, και Αστυνομίας του Ισραήλ, Μοσέ Σαχάλ, και είχε κυρωθεί από την ελληνική Βουλή με τον νόμο 2383/1996, ΦΕΚ 40/Α/7-3-1996. Με τη «νέα» συμφωνία, η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ επεκτείνεται σε 18 τομείς, (αρ, 2, παρ. 1) μεταξύ των οποίων η «καταπολέμηση των παράνομων δραστηριοτήτων που αφορούν όπλα και εκρηκτικά», η «προστασία δημόσιων/μαζικών εκδηλώσεων», οι «έρευνες και πληροφορίες για τη δημόσια ασφάλεια» και οι «έρευνες για αγνοούμενους και πρόσωπα που τέλεσαν αδικήματα στην επικράτεια του άλλου Συμβαλλόμενου». Μέρος της συμφωνίας (άρ. 3, παρ. στ), αποτελεί και η «διευκόλυνση της τεχνικής και τεχνολογικής ανταλλαγής τεχνογνωσίας, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, των ασκήσεων και της προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσιών». Επίσης, η συμφωνία ρητά αναφέρει (άρθρο 4) ότι η συνεργασία περιλαμβάνει την «ανταλλαγή πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών δεδομένων»!
   Δεν είναι να απορεί κανείς πώς και γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ «θυμήθηκε» αυτήν την από 7ετίας συμφωνία, και την φέρνει τώρα για κύρωση στη Βουλή. Το ποιους ορίζει το Ισραήλ ως «εγκληματίες» ή «τρομοκράτες» φαίνεται από το ποιοι γεμίζουν τις ισραηλινές φυλακές. Οι Έλληνες υποστηρικτές της Παλαιστίνης, οι οποίοι, εκτός από τη λογοκρισία και τη στοχοποίηση με τη ρετσινιά του «ρατσισμού» ή του «αντισημιτισμού» (όπως είθισται τελευταία να χαρακτηρίζεται η όποια κριτική ή απόρριψη του σιωνιστικού μορφώματος), θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο να βρεθούν τα προσωπικά τους δεδομένα στα χέρια της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας, της διαβόητης Mossad! Ήδη, ο νέος «αντιτρομοκρατικός» νόμος δίνει στις διωκτικές αρχές χωρών της ΕΕ τη δυνατότητα παρακολούθησης των τηλεφώνων Ελλήνων πολιτών. Πόσο δύσκολο είναι να επεκταθεί αυτή η δυνατότητα και για το Ισραήλ, στο πλαίσιο «της ενοποίησης και του συντονισμού της εξακρίβωσης […] στον τομέα της καταπολέμησης του εγκλήματος και της δημόσιας ασφάλειας», που προβλέπεται (άρθρο 3, παρ. α) από αυτήν τη συμφωνία;
   Η Ελλάδα όχι μόνο δεν καταδικάζει, αλλά αντίθετα επιβραβεύει και νομιμοποιεί το καθεστώς κατοχής της Παλαιστίνης˙ το γεγονός ότι φτάνουμε στο σημείο, ως χώρα, να αποδεχόμαστε και να νομιμοποιούμε ακόμα και την προσάρτηση των παράνομα κατεχόμενων εδαφών της Παλαιστίνης, αποδυναμώνει τα επιχειρήματά μας, όταν επικαλούμαστε το Διεθνές Δίκαιο για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα στην Ελλάδα και την Κύπρο.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...