Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020

ΑΦΙΣΕΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ: ΚΟΥΛΗ, "ΟΥΤΕ ΓΗ, ΟΥΤΕ ΑΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ".

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.


ΤΑ  ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ,  Ο ΚΟΥΛΗΣ  ΚΑΙ  Η  ΝΤΟΡΑ,  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ  ΤΟ  ΚΑΨΙΜΟ  ΤΗΣ  ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ  ΣΗΜΑΙΑΣ.  "ΜΟΝΟ  ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΣΑΣ  ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ  ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΕ".

ΧΘΕΣ  ΓΛΕΝΤΟΥΣΑΝ  ΣΤΟ  ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ,  ΤΗΝ  ΙΔΙΑ  ΣΤΙΓΜΗ  ΠΟΥ  ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ  ΠΕΝΘΙΜΑ  ΟΙ  ΚΑΜΠΑΝΕΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ.Με εκατοντάδες αφίσες γέμισαν άγνωστοι την Θεσσαλονίκη, οι οποίες δείχνουν μηνύματα που αναφέρονται κατά των τουρκικών προκλήσεων στο Καστελόριζο. 
Συγκεκριμένα γράφουν, «Ούτε γη, ούτε αέρα, ούτε θάλασσα. Για το Καστελόριζο θυσιαζόμαστε, δεν διαπραγματευόμαστε», γράφει η μία, με φόντο έναν χάρτη με την ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα."ΤΟΥΡΚΟΙ,  ΠΑΡΤΕ  ΤΟ  ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ  ΚΑΙ  ΔΩΣΤΕ  ΜΑΣ  ΤΗΝ  ΡΟΔΟ".
Η  απάντηση  της  ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ  (σε  άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου στα "Νέα)  "στον  Γερουσιαστή  Μενέντεζ.  Η  ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ  είναι  αυθεντικός  εκφραστής  της  οικογένειας  Μητσοτάκη  και  όλης  της  ιθύνουσας  αθηναϊκής προδοτικής  πολιτικής  και  οικονομικής  τάξης.  (ΠΡΟΣΟΧΗ:  η  φράση  δεν  είναι  από  τα  απομνημονεύματα  του  Εφιάλτη).
«Πρέπει να ξεφύγουμε από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα μεταξύ μας προβλήματα, να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή «με άλλο μάτι», και να κατανοήσουμε ότι τυχόν προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελλορίζου, αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου».«Το Καστελόριζο δεν απέχει από την Ελλάδα. Είναι Ελλάδα», αναφέρει η δεύτερη, πάνω σε μια φωτογραφία του λιμανιού του νησιού.
Οι αφίσες έχουν αναρτηθεί σε κολώνες κατά μήκος της παλιάς και της νέας παραλίας, στην οδό Τσιμισκή και σε διάφορα άλλα σημεία στο κέντρο της πόλης, μέχρι την περιοχή γύρω από το Τουρκικό Προξενείο.
Η παρέμβαση έγινε το βράδυ της Πέμπτης, από άτομα που δεν δηλώνουν την ταυτότητά τους και έχουν προβεί σε ανάλογες κινήσεις και στο παρελθόν, με αφορμή το Μακεδονικό και άλλα εθνικά θέματα.


ΤΑ  ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ,  Ο ΚΟΥΛΗΣ  ΚΑΙ  Η  ΝΤΟΡΑ,  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ  ΤΟ  ΚΑΨΙΜΟ  ΤΗΣ  ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ  ΣΗΜΑΙΑΣ.  "ΜΟΝΟ  ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΣΑΣ  ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ  ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΕ".

ΧΘΕΣ  ΓΛΕΝΤΟΥΣΑΝ  ΣΤΟ  ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ,  ΤΗΝ  ΙΔΙΑ  ΣΤΙΓΜΗ  ΠΟΥ  ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ  ΠΕΝΘΙΜΑ  ΟΙ  ΚΑΜΠΑΝΕΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ.


Η κυβέρνηση καταδικάζει το κάψιμο της τουρκικής σημαίας μετά τις απειλές της Τουρκίας.
Η κυβέρνηση αφού έβγαλε δια του υπουργείου Εξωτερικών μία χλιαρή ανακοίνωση-απάντηση, στις «εμπρηστικές» δηλώσεις της Άγκυρας περί «βυζαντινού ονείρου» και «βυθίσματος στο Αιγαίο», στη συνέχεια καταδίκασε το κάψιμο της τουρκικής σημαίας, από εξοργισμένους Έλληνες πολίτες χθες στη Θεσσαλονίκη.
Ανακοίνωση στα ελληνικά και τα αγγλικά εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την ενέργεια πολιτών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής να κάψουν την τουρκική σημαία.
«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας, εν προκειμένω της Τουρκίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Η πορεία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας με την μουσουλμανική προσευχή που τελέστηκε την Παρασκευή μετά από 86 χρόνια.
Στη συγκέντρωση μετείχαν μέλη του Ιερού Λόχου και άλλων οργανώσεων που ξεκίνησαν από την πλατεία Αγίας Σοφίας και έφτασαν μέχρι το τουρκικό προξενείο επί της Αγίου Δημητρίου όπου άναψαν πυρσούς και έκαψαν την τουρκική σημαία.
Νωρίτερα το ΥΠΕΞ είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν».

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...