Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΙ (ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ) ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΔΕΙΛΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ. ΟΞΥΤΑΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ.

Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΥΝΑΤΟ ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΟΛΑΓΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΦΑΓΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΛΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΖΑΜΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ"." "ΝΤΟΜΠΡΟΙ ΗΓΕΤΕΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΟΧΙ FOOLISH ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ".
  
Η ηγεσία του Χριστιανισμού θα απαντήσει άμεσα και σκληρά στον Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Πατριάρχες, Πάπας, Κοπρώνυμος, αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρη, ηγεσία των Ιεχωβάδων, η ηγεσία των 300 προτεσταντικών αιρέσεων κλπ κλπ ετοιμάζονται να πάνε στην Λέσβο (μαζί με τον Κούλη και όλη την ελληνική πολιτική, οικονομική και πνευματική ηγεσία), για να υποδεχθούν νέους μουσουλμάνους, ουρλιάζοντας "Αλλαχού Ακμπάρ". 

Μετά θα διαλέξει έκαστος έναν ή πολλαπλούς εκ των σφριγηλοτέρων των μουσουλμάνων για μια ενδιαφέρουσα περιπετειούλα επί της νυκτερινής κλίνης.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ».

Η  ανακοίνωση της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδας για την Αγία Σοφία.108132697_10156985345795194_6577837518385772372_o


Η επίσημη θέση της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδας σχετικα με την πρωτοφανή ενέργεια της Τουρκίας να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφιά.

«Ο μεν γαρ Ελληνισμός πανταχού της γης εκταθείς και τας απάντων ανθρώπων ψυχάς κατασχών ούτως ύστερον μετά την τοσαύτην ισχύν και την επίδοσιν υπό της του Χριστού κατελύθη δυνάμεως». Ιωάννης Χρυσόστομος , "Κατά Ελλήνων", 15.


 Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
O Κούλης δίνει 1,2 εκατ. ευρώ για να αναστηλώσει το Βαλιδέ τζαμί στη Λέσβο! Γι αυτό τον είπε ηλίθιο ο Ρότσιλντ;
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη και στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα ζητά την διακοπή της χρηματοδότησης με 1,2 εκατομμύρια ευρώ, του έργου της αποκατάστασης του Βαλιδέ τζαμί της Μυτιλήνης ως αντίποινα για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
«O περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και η Περιφερειακή Αρχή θεωρεί, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες πρέπει να διακοπεί η χρηματοδότηση και η εκτέλεση του έργου που είχε εγκριθεί και ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο 2017-2020 (Εθνικοί Πόροι ΠΔΕ) με ποσό χρηματοδοτήσεως 1,2 εκατ. ευρώ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι προχώρησε στην απόφαση αυτή αφού δεν μπορεί να τον αφήσουν αδιάφορο «τα όσα συμβαίνουν στην Κωνσταντινούπολη και ιδιαίτερα η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από την κυβέρνηση Ερντογάν».
Φορέας εκτέλεσης του έργου που έχει ήδη ξεκινήσει να εκτελείται είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και εκτός από την επισκευή του κυρίως χώρου του τζαμιού, η μελέτη προβλέπει την επισκευή και στήριξη του μιναρέ του, αλλά και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.
Το Βαλιδέ Τζαμί των κατακτητών τούρκων στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης είναι το παλαιότερο στο νησί, κτίστηκε το 1615 και χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο το 1981 από το υπουργείο Πολιτισμού το 1981.
Ο περιφερειάρχης Αιγάιου κ.Μουτζούρης έγινε γνωστός από τον ρόλο που έπαιξε για τη μονιμοποίηση των δομών σε Λέσβο & Χίο αλλά και για τα «γαλλικά» που εκτόξευσε για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα να έχει μπει στη «μαύρη» λίστα της κυβέρνησης που τον θεωρεί persona non gratta.


Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΕΔΩΣΕ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΙΜΑΡΕΤ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ.
Μπράβο μας ! Μετά από το Ασλάν Πασά και το τζαμί Φέτχιγε (δηλαδή της κατάκτησης…) των Ιωαννίνων, προχωρά και η Άρτα..
Ο χώρος αυτός λέγεται και τζαμί Φαίκ Πασά που ήταν ένας από τους πρώτους διοικητές της πόλης μετά από την κατάκτηση…
Όπως καταλαβαίνει κάθε εχέφρων άνθρωπος λίγα μας κάνουν οι Τούρκοι.
Τέτοιοι είμαστε, τέτοιους εκλέγουμε, τέτοια μας πρέπουν,,,
Μήπως όταν επισκευαστεί να καλέσουμε και τον ¨αφέντη¨ μας τον Ταγίπ: ;
Σκλάβοι εσείς, σκλάβοι και τα παιδιά σας…
Το έργο, για το οποίο εγκρίθηκε πίστωση 1.000.000 ευρώ....
Είναι η βελτίωση- αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ, μνημείο – σύμβολο για την πόλη της Άρτας.
Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν με τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα από την Π.Ε. Άρτας και αναμένεται η τυπική έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Την ικανοποίησή του για την ένταξη των έργων στο ΠΔΕ εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος ανάφερε και τα εξής:

«Η θετική εξέλιξη και κυρίως η επικείμενη υλοποίηση των έργων είναι αποτέλεσμα της προετοιμασίας που έγινε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας/Π.Ε. Άρτας, της συνεργασίας που υπήρξε με τις συναρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσίες και της τεκμηρίωσης του αιτήματός μας που έγινε αποδεκτό από τον Υφυπουργό κ. Στάθη Γιαννακίδη, με τον οποίο έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία.

Πρόκειται για έργα, το καθένα με τη δική του σημασία για τις τοπικές κοινωνίες και τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης της Ηπείρου.Βελτιώνουμε τις υποδομές, αυξάνουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο, ενισχύουμε τις προοπτικές ανάπτυξης των περιοχών μας, με βάση τις ανάγκες και τα πλεονεκτήματά τους».¨


Η Αγία Σοφία τζαμί και η κυβέρνηση Μητσοτάκη «αγώνα δρόμου» για να λειτουργήσει το ισλαμικό τέμενος στο Βοτανικό!

Την ώρα που η Τουρκία μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί, με όλες τις μουσουλμανικές χώρες να επικρατούν την κίνηση αυτή, και χιλιάδες φανατικούς μουσουλμάνους να συρρέουν στην Πόλη για τις 24 Ιουλίου, η κυβέρνηση κάνει… «αγώνα δρόμου» για την στέγαση των υπηρεσιών της Διοικούσας Επιτροπής και την πρόσληψη προσωπικού για το τζαμί στον Βοτανικό!
Μίσθωση γραφείων επιφάνειας περίπου 300 τ.μ.. για τη στέγαση της Διοικούσας Επιτροπής «Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών» (sic) , με ανώτατο μηνιαίο μίσθωμα που δεν θα ξεπερνά το ποσό των 2.000 ευρώ μηνιαίως και πρόσληψη εργαζομένων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, με βασικές γνώσεις Κορανίου και Θεολογίας του Ισλάμ και γνώση ως επιθυμητό προσόν, αραβικής γλώσσας ή ουρντού είναι οι ενέργειες που προωθεί , το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τις αρχές Ιουλίου, προκειμένου το τζαμί να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο!
Το υπουργείο Παιδείας και η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων προκήρυξε Δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών της Διοικούσας Επιτροπής Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών και πρόσκληση υποβολής προσφορών για την ανάθεση υπηρεσιών φορολογικής και λογιστικής υποστήριξης σε εργατικά και ασφαλιστικά θέματα της Διοικούσας Επιτροπής του τζαμιού
Η μίσθωση χώρου γραφείων αφορά ωφέλιμης συνολικής επιφάνειας περίπου 279,5 τ.μ. με δυνατότητα απόκλισης ± 20%, για τη στέγαση της Διοικούσας Επιτροπής «Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών». Το ανώτατο μηνιαίο μίσθωμα δεν δύναται να ξεπερνά το ποσό των 2.000 ευρώ μηνιαίως.
Η τρίτη πρόσκληση αφορά στην Προμήθεια Η/Υ και συναφούς εξοπλισμού ενώ η τέταρτη στην Πρόσκληση υποβολής αίτησης σύναψης σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου Ιδιωτικού Δικαίου διάρκειας 8 μηνών.
Μάλιστα το υπουργείο Παιδείας αναζητά βασικές γνώσεις Κορανίου και Θεολογίας του Ισλάμ (για τις τέσσερεις εκ των πέντε θέσεων). Στα επιθυμητά προσόντα είναι η γνώση αραβικής γλώσσας ή ουρντού ή γνώση άλλης γλώσσας (μητρική ή πιστοποιημένη)
Το κήρυγμα στο τζαμί θα γίνεται στην ελληνική γλώσσα ενώ σε ειδικές περιπτώσεις θα μπορεί να χρησιμοποιείται και η αγγλική. Η προσευχή θα γίνεται στην αραβική.
Σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό χώρο, το μιχράμπ (σ.σ.: ιερή κόγχη προς τη Μέκκα) κατασκευάστηκε από Αιγύπτιο μουσουλμάνο τεχνίτη που έχει ειδικές γνώσεις και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ το χαλί προσευχής, λόγω των ειδικών προδιαγραφών που πρέπει να έχει, κατασκευάστηκε στο Ιράν.

"Η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα ενώνει την οδύνη της με εκείνη του Αγίου Πατέρα, του Πάπα Φραγκίσκου, για την Αγία Σοφία""


Ανακοίνωση της Γραμματείας της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος


Όταν στις 9 Ιουνίου 2020, η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος έστελνε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, κ. Ερντογάν και του ζητούσε να αποφύγει τη μετατροπή του Ναού της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί, δεν είχε την αυταπάτη ότι θα τον πείσει.
Όμως, εμείς οι Καθολικοί Ιεράρχες της Ελλάδος πιστεύαμε, ότι όλοι μαζί, τόσο με τις διπλωματικές ενέργειες Αρχηγών Κρατών όσο και τις δημόσιες δηλώσεις Εκπροσώπων των Χριστιανικών Εκκλησιών, θα μπορούσαμε να προσφέρουμε υπηρεσία στην αποφυγή ενός μεγάλου λάθους που ετοιμαζόταν να διαπραχθεί σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές.
Το κακό όμως έγινε! Ο περίλαμπρος Ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, με απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας, κ. Ερντογάν, μετα-τράπηκε σε τζαμί,
Η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα ενώνει την οδύνη της με εκείνη του Αγίου Πατέρα, του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος πληροφορηθείς την απόφαση του κ. Ερντογάν, χρησιμοποίησε την έκφραση: «νοιώθω πολύ μεγάλη οδύνη».
Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει, πώς είναι δυνατόν ο ηγέτης μιας Χώρας που διεκδικεί και εκείνη να είναι δημοκρατική, να προβαίνει σε αποφάσεις οι οποίες συντελούν όχι στη συνεργασία των εθνών και των θρησκειών, αλλά στο διχασμό και τη σύγκρουση των λαών!
Ευχόμαστε, η Αγία Σοφία του Θεού να φωτίσει τον Πρόεδρο κ. Ερντογάν και όλους τους συνεργάτες του να κατανοήσουν, ότι ο Θεός δεν συναινεί σε πράξεις που οδηγούν στο διχασμό και χωρισμό των παιδιών Του, αλλά στην αγάπη και την αδελφοσύνη τους.

Είθε ο Θεός της Αγάπης να ευδοκήσει ώστε ο πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ερντογάν να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασής του, διότι ισχυρός δεν είναι αυτός που έχει τη δύναμη ακόμη και να διαπράττει μεγάλα λάθη, αλλά αυτός που διαθέτει τη σύνεση, με τη βοήθεια του Θεού, να διορθώνει τα λάθη του!


Η Αυστρία κλείνει τουρκικά τζαμιά και απελαύνει ιμάμηδες.
Αυστρία Τουρκία: Η συγκεκριμένη κίνηση βασίζεται σε ένα νόμο του 2015, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η χρηματοδότηση των θρησκευτικών κοινοτήτων από χώρες του εξωτερικού.

«Η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστος εταίρος της Ευρώπης», όπως τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, και ζητά τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ως «νεότερο κρίκο σε μία αλυσίδα προκλήσεων» κατήγγειλε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, μιλώντας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, ενώ σε σχέση με τις εξελίξεις στη Λιβύη και στο Βόρειο Ιράκ, σημείωσε πως «απλά η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστος εταίρος της Ευρώπης».

Στο μεταξύ έντονες είναι οι αντιδράσεις της τουρκικής κυβέρνησης εδώ και καιρό μετά την απόφαση της Αυστρίας να προχωρήσει σε κλείσιμο επτά τζαμιών και σε απελάσεις ιμάμηδων για να καταστείλει το «πολιτικό Ισλάμ». Το κλείσιμο επτά τζαμιών και την απέλαση αρκετών ιμάμηδων αποφάσισε η κυβέρνηση της Αυστρίας εδώ και καιρό σε μια προσπάθεια καταστολής του «πολιτικού Ισλάμ» και της εξωτερικής χρηματοδότησης θρησκευτικών ομάδων.

Εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης σχολιάζοντας την κίνηση αυτή της αυστριακής κυβέρνησης έκανε λόγο για απόφαση που αντανακλά ένα μεγάλο «κύμα αντι-ισλαμιστικού και ρατσιστικού λαϊκισμού στη Αυστρία» Επισήμανε ακόμη ότι η απόφαση αυτή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τόνισε ότι οι προσπάθειες να γίνει αποδεκτή ως κανονική η ισλαμοφοβία και ο ρατσισμός, θα πρέπει μην γίνουν ανεκτές.

Αυστρία κατά Τουρκίας

«Η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστος εταίρος της Ευρώπης», όπως τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, και ζητά τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ο Αυστριακός πολιτικός, μιλώντας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, σε σχέση με τις εξελίξεις στη Λιβύη και στο Βόρειο Ιράκ, σημείωσε πως «απλά η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστος εταίρος της Ευρώπης».

Σε δηλώσεις του σε Αυστριακούς δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Συνόδου, ο Σάλενμπεργκ τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ασκεί απέναντι στην Τουρκία «μία ισχυρή πολιτική και να μιλά μία σαφή γλώσσα σε μία σταθερή βάση αξιών». Ταυτόχρονα, ο ίδιος ζήτησε εκ νέου τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Άγκυρα, επισημαίνοντας ότι «και εδώ η Ε.Ε. θα έπρεπε να κάνει μία σαφή τομή και να δηλώσει πως όλα αυτά δεν είναι πλέον επιτρεπτά και σωστά».

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα σημειώθηκε μία νέα διπλωματική ένταση μεταξύ Βιέννης και Άγκυρας, εξαιτίας βίαιων συγκρούσεων στην αυστριακή πρωτεύουσα ανάμεσα σε Κούρδους και αριστερούς διαδηλωτές, από τη μία πλευρά, και σε Τούρκους ακραίους εθνικιστικούς και ακροδεξιούς αντιδιαδηλωτές, από την άλλη πλευρά, κατά τις οποίες υπήρξαν τραυματίες, συλλήψεις και υλικές ζημίες.

Σε σχέση με τα επεισόδια, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, είχε κατηγορήσει την Τουρκία ότι «σπέρνει διχόνοια» και εργαλειοποιεί τα περιστατικά για τους δικούς της σκοπούς. Σύμφωνα με τον καγκελάριο, η Άγκυρα χρησιμοποιεί την κατάσταση για να «δημιουργήσει κλίμα» για τα δικά της συμφέροντα, κι αυτό συνιστά εκμετάλλευση των ανθρώπων με τουρκικές ρίζες που ζουν στην Ευρώπη. Όπως ανέφερε ο ίδιος, για τον λόγο αυτό είχε κληθεί στο αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος πρέσβης στη Βιέννη, για να του καταστεί σαφές ότι «πρέπει να δοθεί τέλος στην επιδίωξη της Τουρκίας να ασκεί επιρροή στους ανθρώπους εδώ στην Αυστρία και να τους εργαλειοποιεί για τις διαφορές της» (προφανώς με τους Κούρδους).

Πηγή: ΑΜΠΕ
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

5 σχόλια :

 1. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ. ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΜΙ – ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ.
  Η «Παγκόσμια Ελληνική Διασπορά» ζητά από τους ενδιαφερόμενους να υπογράψουν την αίτηση προσφυγής για την αντιστροφή της απόφασης μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί


  Η «Παγκόσμια Ελληνική Διασπορά», ένα project του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου των Νοτιοδυτικών Πολιτειών, ζητά από όλους τους ενδιαφερόμενους να υπογράψουν την αίτηση προσφυγής στη διεύθυνση https://appeals.worldhellenicdiaspora.org/ για να αντιστρέψουμε την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης που μετατρέπει τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας σε ένα τζαμί στις 24 Ιουλίου 2020.

  Η Αγία Σοφία ήταν χριστιανικός ορθόδοξος καθεδρικός ναός και βυζαντινό μνημείο για σχεδόν χίλια χρόνια πριν από την οθωμανική κατοχή της Κωνσταντινούπολης το 1453 και ανακηρύχθηκε μουσείο από τον κοσμικό Ατατούρκ μετά την ίδρυση του τουρκικού κράτους το 1934.

  Εκατομμύρια άνθρωποι από όλες τις θρησκείες από όλο τον κόσμο το έχουν επισκεφτεί αυτό το 1483 ετών αρχιτεκτονικό αριστούργημα όπου ορισμένες από τις βυζαντινές εικονογραφίες έχουν αποκατασταθεί και η εκτίμηση της πίστης έχει χρησιμεύσει ως ένα ισχυρό σύμβολο του διαλόγου.

  Καταγγέλλουμε αυτήν την απόφαση από Τουρκικό δικαστήριο και επικυρώθηκε από την Τουρκική συνέλευση και τον Πρόεδρο για να μετατρέψει αυτό το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς σε τζαμί που συνεπώς, βεβηλώνει τη χριστιανική του κληρονομιά.

  Με την υπογραφή αυτής της προσφυγής, συμφωνείτε να επιστρέψει η Αγία Σοφία στην κατάσταση μουσείου, όπως υποστηρίζεται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

  Ζητούμε από την Τουρκία να διατηρήσει το χριστιανικό εσωτερικό και την εικονογραφία αμετάβλητα, διαφορετικά θα προχωρήσουν διεθνείς οργανισμοί, κράτη και φόρα νομικές κυρώσεις κατά της τουρκικής κυβέρνησης και των εργαζομένων που συμμετέχουν στην πολιτιστική καταστροφή.

  Αυτή η πολιτική του θρησκευτικού εξτρεμισμού είναι επικίνδυνη και απειλεί την παγκόσμια ειρήνη!

  Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 100.000 υπογραφές για την επίσημη αναφορά του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου των ΗΠΑ.
  Μιλήστε με τους πολιτικούς σας για να υποστηρίξετε αυτήν τη σημαντική αιτία για τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό!
  Υπογράψτε την Προσφυγή στη διεύθυνση https://appeals.worldhellenicdiaspora.org/
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η ορθόδοξη εκκλησία δεν έκαναν το παραμικρό για να το σταματήσουν και θεωρουν την χυδαία αυτή πρόκληση τετελεσμένο, τι αποτέλεσμα θα φέρει αυτή η όντως καλή και αξιέπαινη ενέργεια;
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. «ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»: Η Λάρισα ήταν η μόνη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα που έστειλε μήνυμα ενάντια στην ντροπή της Τουρκίας.
   Το μήνυμα για την Αγία Σοφία στη φανέλα της Λάρισας στο ματς με την Ξάνθη για την 7η αγωνιστική των play out της Super League ήταν απόλυτα ξεκάθαρο: «ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».
   «Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποιεί τη φανέλα με την οποία θα αγωνιστεί αύριο στο παιχνίδι με την Ξάνθη, μήπως και αφυπνιστούν συνειδήσεις» ανέφερε στην ανακοίνωση-προαναγγελία πριν το παιχνίδι η ομάδα της Λάρισας!
   Η ΑΕΛ και κατά το παρελθόν έχει περάσει διάφορα μηνύματα στη διάρκεια των αγώνων της μέσα από τις φανέλες που έχει φορέσει και είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που το κάνει.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Ο ισχυρός της ΠΑΕ Λάρισας, Αλέξης Κούγιας μίλησε μετά το παιχνίδι της ομάδας του με την Ξάνθη, μόνο που ασχολήθηκε περισσότερο με την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.
   Ο Κούγιας είπε μεταξύ άλλων στη NOVA τα εξής:
   Για αυτό που έκανε η ομάδα μου θέλω να πω κυρίως. Έπρεπε να το είχε κάνει όλο το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν είμαι θρησκόληπτος. Κάναμε το αυτονόητο. Όλοι έπρεπε να εκδηλώσουν όλο αυτό. Το πώς γίνεται η βεβήλωση του Χριστιανισμού. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Η ΑΕΛ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Δώσαμε εξετάσεις αξιοπιστίας στο ματς αυτό. Επειδή άκουσα τον Καραγεωργίου να λέει για την Ξάνθη ότι είναι μια ομάδα σε «ευαίσθητη» για τη χώρα μας περιοχή, πρέπει αυτήν την σημαντικότητά σου ως Ξάνθη να την διαφημίζεις. Η πόλις εάλω. Η Ελλάδα είναι πια το τείχος της Ευρώπης! (...) Για τον αρχιδιαιτητή δεν μας κάλεσαν καν αλλά έχουμε έναν ρόλο και εμείς ως ομάδα
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ζήτησε να μην γίνει η αποκατάσταση στο τζαμί Valide της Λέσβου.
   Ο Περιφερειάρχης του Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, έπειτα από την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί ζήτησε να μην γίνει η αποκατάσταση στο τζαμί Valide της Λέσβου.
   Τα βέλη της κατά του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, εξαπολύει η τουρκική εφημερίδα Yeni Akit.
   Ο Έλληνας που δεν μπόρεσε να χωνέψει την απόφαση για την Αγία Σοφία, ήταν εξοργισμένος! Έκανε έκκληση στην Αθήνα.
   Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Ελλάδα, Κώστας Μουτζούρης, ζήτησε να μην γίνει η αποκατάσταση στο τζαμί Valide της Λέσβου.
   Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο Euronews, ο Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος έστειλε επιστολή στο Ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Οικονομικών, ζήτησε την μη αποκατάσταση του τζαμιού, το οποίο αναμένεται να κοστίσει 1,2 εκατομμύρια ευρώ.
   Ο περιφερειακός κυβερνήτης εξέφρασε την άποψή του ότι η Αθήνα δεν μπορούσε να παραμείνει αδιάφορη με την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
   Αυτό το τζαμί, που χτίστηκε το 1615, κηρύχθηκε μνημείο από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού το 1981, αλλά έκτοτε δεν έχει γίνει καμία εργασία για την προστασία του.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...