Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

ΚΥΒΕΡΝΑΝ ΕΣΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙΝ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ, ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΤΟΥ.


Αττικιστί
Ἰφικράτης ἐν συμμάχῳ χώρᾳ στρατοπεδεύων καὶ χάρακα βαλλόμενος καὶ τάφρον ὀρύττων, πρὸς τὸν εἰπόντα «τί γὰρ φοβούμεθα;» «Xειρίστην», ἔφη, «φωνὴν στρατηγοῦ εἶναι τὴν “οὐκ ἂν προσεδόκησα”!»

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:


(Αφού στρατοπέδευσε ο Ιφικράτης σε συμμαχική χώρα, και ενώ τοποθετούσε τείχος και έσκαβε και τάφρο γύρω από το στρατόπεδο, προς αυτόν που τον ρώτησε "Μα καλά τι φοβόμαστε;" απάντησε "Δεν υπάρχει χειρότερη φράση για στρατηγό από το να πει:  "Δεν  το περίμενα" ).


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο :

 1. ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ: Ο πρόεδρος του ΒΒΡ, κόμμα που υποστηρίζει τον Ερντογάν, υποστήριξε πως στο μέλλον μπορεί να κυματίζει στην Ελλάδα η τουρκική σημαία.

  "Ο καθένας μπορεί να λέει την γνώμη του και στην Τουρκία και στο εξωτερικό. Κάνοντας όμως αυτό, δεν πρέπει να μας προσβάλλει και να ταπεινώνει εμάς, δηλαδή την Τουρκία, τους Τούρκους και τους μουσουλμάνους.
  Την ποτισμένη όμως με το αίμα των ηρώων τούρκικη σημαία που αποτελεί σύμβολο της ανεξαρτησίας αυτής της πατρίδας, κανείς να μην έχει το θράσος και την αγένεια να την καίει.
  Να μην ξεχνιέται πως όχι πριν από πολλά χρόνια, πριν από 200 χρόνια στα εδάφη εκεί κυμάτιζε η τουρκική σημαία. Στο μέλλον μπορεί πάλι να κυματίζει.
  Για αυτό τους συμβουλεύουμε να φέρονται υπολογίζοντας τις μέρες που θα έρθουν", δήλωσε ο Μουσταφά Ντεστιτζί, γενικός Πρόεδρος του κόμματος BBP και φίλος του Ερντογάν, σύμφωνα με τα tourkikanea.
  “Για παραπάνω από τετρακόσια χρόνια η Αθήνα ήταν υπό την οθωμανική κυριαρχία, γιατί δεν έχει τζαμί;”
  Ο Ντεστιτζί αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπήρξαν μέσα από την Τουρκία δήλωσε:
  “κάθε πολίτης της Τουρκικής Δημοκρατίας κάθε Τούρκος και κάθε μουσουλμάνος πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για αυτό.
  Διότι όταν το 1453 κατακτήθηκε η Κωνσταντινούπολη η Αγία Σοφία ήταν ένα ερείπιο κτίριο και χάρη στις εργασίες και τις προσπάθειες των Τούρκων αρχιτεκτόνων με πρώτο τον Μιμάρ Σινάν, πήρε τη σημερινή του μορφή και προστατεύτηκε.
  Αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να μας δώσουν μάθημα πολιτισμό ας δούνε πρώτα τη δική τους περιοχή. Άραγε πόσα από τα μνημεία του δικού μας πολιτισμού είναι σήμερα όρθια.
  Για παραπάνω από τετρακόσια χρόνια η Αθήνα ήταν υπό την οθωμανική κυριαρχία, γιατί δεν έχει τζαμί; Που χάθηκαν εκείνα τα τζαμιά, μεντρεσέδες, χάνια και χαμάμ;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...