Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Με νόμο «a la» Ερντογάν θα επιχειρήσει να «φιμώσει» τα social media ο Κούλης. Τους «δημοσιογράφους» τους έχει εξαγοράσει όλους, με δικά μας λεφτά. Χρυσοχοΐδης σε ΚΚΕ: «Δεν φοβόμαστε εσάς. Είστε το θεμέλιο του συστήματος. Ο κομμουνισμός ιδρύθηκε από τους τραπεζίτες και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (ιουδαίος τραπεζίτης Σιφ). Είστε υπόδειγμα, το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις δεν αφορά εσάς. Άλλωστε πολλές φορές προστατεύσατε την βουλή από αγανακτισμένους Έλληνες» - Ποιους αφορά τότε;


ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ FACEBOOK ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΥΣ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΓΙΝΕ Η ΤΑΟΥΑΚΟΥΛ ΚΑΡΜΑΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ: «Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ».


Διεργασίες και συζητήσεις συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, για τη σύνταξη νόμου λογοκρισίας και «φίμωσης» των social media, και ειδικότερα του twitter, αφού λόγω του πλήρη ελέγχου των ΜΜΕ, σκάνδαλα και μη αρεστές ειδήσεις διαδίδονται κυρίως από εκεί.
Τόσο βουλευτές, όσο και υπουργοί της ΝΔ είναι υπέρ μιας παρέμβασης φίμωσης του Twitter, που θα θυμίζει λογοκριτικό νομοσχέδιο... Ερντογάν, καθώς εκεί σε αντίθεση με το Facebook δεν υπάρχει, «λογοκριτής» που να κατεβάζει μη αρεστές αναρτήσεις ως «Fake news».
Μάλιστα αυτή η παρέμβαση όπως και το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις θα έχει την υποστήριξη του ξένου παράγοντα και θα εντάσσεται στην προσπάθεια κατάπνιξης και περιορισμού των λαϊκών αντιδράσεων ενόψει του νέου μνημονίου και της παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία.
Μη ξεχνάμε πως στο twitter πήρε μεγάλη έκταση και το θέμα για την τουρκική εισβολή στον Έβρο, αφού κανένα φιλοκυβερνητικό Μέσο δεν «τόλμησε» να ενημερώσει τους πολίτες.
Ο νόμος «φίμωσης» του Twitter θα περάσει μέσω της ενσωμάτωσης στην Ελλάδα της ευρωπαϊκής Οδηγίας 1808/2018. Σε αυτή προβλέπεται πως οι υπηρεσίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην Οδηγία 2010/12/ΕΕ, ώστε να προστατεύονται οι ανήλικοι από επιβλαβές περιεχόμενο, όπως η υποκίνηση βίας, μίσους και τρομοκρατίας.


Φυσικά η «υποκίνηση βίας, μίσους και τρομοκρατίας» θα ερμηνεύεται κατά το δοκούν στοχεύοντας κυρίως αντιπολιτευόμενες αναρτήσεις και λογαριασμούς.
 Χρυσοχοΐδης σε ΚΚΕ: «Δεν φοβόμαστε εσάς. Είστε το θεμέλιο του συστήματος. Ο κομμουνισμός ιδρύθηκε από τους τραπεζίτες και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (ιουδαίος τραπεζίτης Σιφ). Είστε υπόδειγμα, το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις δεν αφορά εσάς. Άλλωστε πολλές φορές προστατεύσατε την βουλή από αγανακτισμένους Έλληνες» - Ποιους αφορά τότε;


Ερωτήματα σχετικά με τον σκοπό του νομοσχεδίου που ψηφίζεται αυτή την ώρα στη Βουλή προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κατά την ενημέρωσή του για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, καθώς απευθυνόμενος στο ΚΚΕ μίλησε για «υποδειγματική παρουσία των ανθρώπων του» και να μην ανησυχεί για το νομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα, στην ενημέρωσή του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Υπάρχει έξω μια μεγάλη συγκέντρωση 6.000-7.000 ατόμων και η διαδήλωση συνεχίζεται κανονικά, δεν έχει διαλυθεί. Το ΠΑΜΕ δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα και συνεχίζει κανονικά τη διαδήλωση».
Μάλιστα απευθυνόμενος στο ΚΚΕ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε: «Αυτά που λέω δεν αφορούν εσάς, οι άνθρωποι σας είναι υποδειγματικοί, μην ανησυχείτε».
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά τον τελευταίο καιρό που ο κ.Χρυσοχοίδης προσπάθησε να καθησυχάσει το ΠΑΜΕ καθώς πριν λίγες ημέρες είχε δηλώσει: «Η υπόθεση της ρύθμισης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι δεν αφορά το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, ούτε τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις ομοσπονδίες, αλλά αυτές τις μικρές συγκεντρώσεις, που καθημερινά δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην πόλη, που με τις ευθύνες και της αστυνομίας - που πράγματι κλείνει πολλούς δρόμους, πολύ γρήγορα - γίνονται όλα αυτά που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους».
Υποτίθεται πάντως, πως το νομοσχέδιο περάστηκε για να σταματήσουν οι ολιγομελείς πορείες του ΠΑΜΕ και διάφορων συνδικαλιστικών φορέων που κλείνουν συνεχώς το κέντρο, αν τελικά δεν αφορά αυτούς γιατί περάστηκε το νομοσχέδιο, διοργανώνει κανείς άλλος μικρές πορείες στο κέντρο και δεν το ξέρουμε;
Επιπλέον, συλλήψεις σε όσους πετούσαν μολότοφ μπορούσαν να γίνουν και πριν χωρίς... νέο νομοσχέδιο ή περιμένει κάποιος πως οι ακροαριστεροί των Εξαρχείων θα υποβάλουν σχέδιο διαδήλωσης;
Άρα, μήπως κάποιοι χρειάζονται άλλοθι για να βγάζουν τις μαζικές διαμαρτυρίες πολιτών εκτός νόμου και να τις διαλύουν ενόψει δραματικών εξελίξεων στα εθνικά θέματα και την οικονομία από Σεπτέμβριο;Υπερψηφίστηκε το ν/σ απαγόρευσης διαμαρτυριών: Ανενόχλητοι ο Κούλης και η Ντόρα θέλουν να περάσουν συμφωνία με Τουρκία & 4ο μνημόνιο. 

Άρης Δημητρακόπουλος.

Πέρασε με τις ψήφους του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ επί της αρχής το νομοσχέδιο με το οποίο ουσιαστικά απαγορεύονται πάσης φύσεως δημόσιες διαμαρτυρίες πολιτών χωρίς έγκριση από την κυβέρνηση, αφού αν μία διαμαρτυρία δεν τηρεί μία σειρά από όρους κρίνεται εκ προοιμίων παράνομη.
Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται λίγο πριν το νέο μνημόνιο που θα επιβληθεί από την ΕΕ αλλά και όπως όλα δείχνουν της συμφωνίας παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας με την Τουρκία.
Επί της αρχής ψήφισαν 288 βουλευτές. «ΝΑΙ» οι 187, «ΟΧΙ» οι 111.
Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:
Την υποχρέωση έγκαιρης γνωστοποίησης της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης στην κατά τόπο αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή από τον οργανωτή της, αν δεν γνωστοποιηθεί εγκαίρως είναι στην ευχέρεια της κυβέρνησης αν θα την επιτρέψει η θα την απαγορεύσει διαλύοντάς την.
Επιπλέον οι Αρχές θα έχουν την ευχέρεια να βγάλουν οποιαδήποτε δημόσια διαμαρτυρία επιθυμούν, εκτός νόμου αν κρίνουν ότι «διαταράσσει την κοινωνικοπολιτική ζωή» ή «απειλεί τη δημόσια ασφάλεια» και να την διαλύσουν με τις δυνάμεις ασφαλείας.
Οι Αρχές επίσης θα υποδεικνύουν και τον τόπο που θα πραγματοποιείται η κάθε διαμαρτυρία, σε διαφορετική περίπτωση θα κηρύσσεται παράνομη και θα διαλύεται.
Κάθε διαμαρτυρία για να είναι νόμιμη και να μην διαλυθεί βιαίως θα πρέπει να έχει οργανωτή ο οποίος αναλαμβάνει την αστική ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί από άτομα που συμμετέχουν σε αυτή. Επιπλέον η διαμαρτυρία θα πρέπει να έχει και ... περιφρούρηση.
Από όλα τα παραπάνω εξαιρούνται οι διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και την... Πρωτομαγιά!
Το αξιοσημείωτο είναι πως αυτό το νομοσχέδιο δεν θα πλήξει τις μικρές ακροαριστερές διαδηλώσεις, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, καθώς αυτές είναι οι μόνες που μπορούν να τηρήσουν τις προϋποθέσεις, ενώ όσον αφορά τους «μπαχαλάκηδες», ούτε αυτούς τους επηρεάζει, αφού τα επεισόδια που έκαναν ήταν και πριν αξιόποινη πράξη που προκαλούσαν συγκρούσεις με την αστυνομία.
Το νομοσχέδιο στοχεύει κυρίως τις μαζικές πιο αυθόρμητες δημόσιες διαμαρτυρίες πολιτών, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε περίπτωση νέου μνημονίου κι εθνικών παραχωρήσεων στην Τουρκία.
Άλλωστε ο κ.Χρυσοχοίδης με δηλώσεις του κατέρριψε μόνος τον υποτιθέμενο λόγο του νομοσχεδίου περί «ελέγχου των μικρών διαδηλώσεων», αφού πριν λίγες ημέρες απευθυνόμενος στο ΚΚΕ είπε «δεν αφορά εσάς το νομοσχέδιο», ενώ σήμερα χαρακτήρισε τα μέλη του ΠΑΜΕ «υποδειγματικά».
Το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ και οι συνδικαλιστές είναι οι κατεξοχήν οργανωτές μικρών διαδηλώσεων που ταλαιπωρούν τους πολίτες! Ότι «δεν τους αφορά το ν/σ» επιβεβαιώνεται άλλωστε κι από τις ειδικές φωτογραφικές διατάξεις υπέρ τους όπως η ύπαρξη «περιφρούρησης» αλλά και «κεντρικού διοργανωτή» που μόνο αυτοί μπορούν να τηρήσουν.
Αυτό που φοβάται η κυβέρνηση δεν είναι φυσικά οι συνδικαλιστές και το ΠΑΜΕ αλλά μαζικές διαμαρτυρίες πολιτών όπως εκείνες εναντίον του μνημονίου το 2010-2013 και της συμφωνίας των Πρεσπών, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα και διεκδίκησαν την εθνική τους ανεξαρτησία και την οικονομική τους επιβίωση.
Πλέον αυτές οι πορείες θα βγαίνουν «παράνομες» επειδή «δεν τηρούν τους όρους» και οι δυνάμεις ασφαλείας θα χτυπούν ανελέητα τους πολίτες, ενώ θα τους «πνίγουν» στα χημικά.
Άλλωστε αυτό έγινε φανερό τόσο στις συγκεντρώσεις στις πλατείες αλλά κυρίως στα νησιά, όπου πραγματοποιήθηκαν άγριες επιθέσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας εναντίον αθώων πολιτών, οι οποίοι απλά δεν ήθελαν μονιμοποίηση των δομών παράνομων μεταναστών στη γη τους.
Φυσικά, η καθύβριση των πολιτών από τα ΜΜΕ θα είναι το... συμπληρωματικό συστατικό του νέου νομοσχεδίου, άλλωστε αυτό είναι κάτι που συμβαίνει καθ'όλη τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων.
Όταν διαδηλώνουν για τα εθνικά θέματα θα είναι «φασίστες» και «νεοναζί» και όταν θα διαδηλώνουν για την οικονομία και τα μνημόνια «μπαχαλάκηδες» και «τεμπέληδες».

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...