Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020

Από συνταγματάρχης τεθωρακισμένων, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Γερμανοτουρκία. Ο ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ: «ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ». OI «ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΛΠ ΗΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤON ΓΕΡΜΑΝΙKO ΛΑΟ. ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ.

Η ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ. Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ: «ΚΟΥΛΗ, ΔΩΣΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ». ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΠΕ: "ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ".


douglas

Από συνταγματάρχης τεθωρακισμένων, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Γερμανοτουρκία.  Για  να  καταλάβουν  την  θέση  τους.  


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την πρόθεσή του να διορίσει τον Ντάγκλας Μακγκρέγκορ, απόστρατο συνταγματάρχη των τεθωρακισμένων, πρεσβευτή της χώρας του στη Γερμανία.
Ο Μακγκρέγκορ, βετεράνος πολέμου, συγγραφέας και σύμβουλος, χαίρει «ευρείας αναγνώρισης» όσον αφορά την ειδίκευσή του «στον σχεδιασμό διάταξης δυνάμεων», τη χάραξη τακτικής και στρατηγικής, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου.
Εμφανίζεται συχνά ως καλεσμένος «σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές» για να σχολιάζει «ζητήματα εθνικής ασφαλείας», ενώ τα «γραπτά του για στρατιωτικά ζητήματα είχαν επίδραση στη μεταμόρφωση των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ, του NATO και του Ισραήλ», κατά την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας. Ο  ΣΚΟΠΟΣ  ΤΟΥ  ΝΑΤΟ. 


Πρώτος γραμματέας  του  ΝΑΤΟ  εκλέχτηκε ο Άγγλος λόρδος Ισμέι (Ismay) το 1952, ο οποίος  τότε είχε παρατηρήσει σκωπτικά ότι: «ο σκοπός του ΝΑΤΟ είναι να κρατά τους Αμερικανούς μέσα, τους Ρώσους έξω και τους Γερμανούς κάτω».

«Μην ανησυχείτε για κυρώσεις θα σας παραδώσουμε κανονικά τα 6 υποβρύχια Type 214».  Ο  ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΤΗΣ  ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ  ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑΣ  ΣΤΗΝ  ΜΑΜΑ  ΤΟΥΡΚΙΑ.

Ο Μακγκρέγκορ εμφανίζεται συχνά στο Fox News. Στα δημοσιευμένα κείμενά του συμπεριλαμβάνεται ένα βιβλίο για τη συνεργασία της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης με την Ανατολική Γερμανία, που είχε δημοσιευθεί το 1989. Παρασημοφορήθηκε για τη δράση του στο Ιράκ, όπου ηγήθηκε παράτολμων επιχειρήσεων με αντισυμβατικές μεθόδους.
Έχει συνεργαστεί με στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και στη Γερμανία, κατά το δελτίο Τύπου.
Ο διορισμός του Μακγκρέγκορ υπόκειται στην έγκριση της αμερικανικής Γερουσίας.
Ο προηγούμενος πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία, ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ, αποχώρησε από τη θέση τον Ιούνιο, έπειτα από δύο χρόνια στο Βερολίνο. Ο Γκρενέλ, απόλυτα πιστός στον Τραμπ, επικρίθηκε από πολλούς κατά τη διάρκεια της θητείας του στο πόστο για τον ασυνήθιστα ωμό και επιθετικό του τόνο.
«Μην ανησυχείτε για κυρώσεις θα σας παραδώσουμε κανονικά τα 6 υποβρύχια Type 214».  Ο  ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΤΗΣ  ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ  ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑΣ  ΣΤΗΝ  ΜΑΜΑ  ΤΟΥΡΚΙΑ.

Γερμανός ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Μην ανησυχείτε για κυρώσεις θα σας ...

Σε μία δήλωση ενδεικτική της στάσης της Γερμανίας απέναντι στα ελληνοτουρκικά, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Mάας, ο οποίος υποστήριξε πως η Γερμανία δεν δίνει χερσαία και αεροπορικά όπλα στην Τουρκία, για να μην «χτυπάει» τους Κούρδους αλλά τις παραδίδει κανονικά ναυτικό εξοπλισμό για να επιτίθεται σε δύο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης! 
«Η Γερμανία δεν εγκρίνει πλέον πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, με εξαίρεση ναυτικά οχήματα και εξοπλισμό», δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
Δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνονται στον περιορισμό, τα υποβρύχια που τις «χτίζουν» οι Γερμανοί! Πρόκειται για 6 υποβρύχια όμοια με τα ελληνικά 214 τα οποία ακυρώνουν το ελληνικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο.
Το Βερολίνο απέρριψε μεγάλο αριθμό αιτημάτων παραγωγής όπλων από την Άγκυρα, εγκρίνοντας μόνο προϊόντα που χρησιμοποιεί το τουρκικό ναυτικό, σύμφωνα με το BBC Turkish και που επικαλείται δηλώσεις του Μάας στη γερμανική εφημερίδα Anzeiger.
Η δήλωση του Μάας ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το γιατί η Γερμανία, δεν είχε σταματήσει εντελώς τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, η οποία ενεπλάκη σε πολεμικές επιχειρήσεις στις χώρες της Λιβύης και της Συρίας.
Πέρυσι, η Γερμανία εξέδωσε περιορισμένη απαγόρευση πωλήσεων όπλων στην Τουρκία, για στρατιωτικό εξοπλισμό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις στη βόρεια Συρία με στόχο κουρδικές δυνάμεις.
Οι πωλήσεις όπλων των Γερμανών προς την Τουρκία, ανήλθαν το 2019 συνολικά σε 242,8 εκατομμύρια ευρώ (285 εκατομμύρια δολάρια), που αντιστοιχούν σχεδόν στο ένα τρίτο της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας. Αυτό έκανε την Τουρκία μακράν τον νούμερο ένα εισαγωγέα γερμανικών όπλων.


ΖΗΝΩΝ   ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

16 σχόλια :

 1. «Μην ανησυχείτε για κυρώσεις θα σας παραδώσουμε κανονικά τα 6 υποβρύχια Type 214». Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑ.
  Σε μία δήλωση ενδεικτική της στάσης της Γερμανίας απέναντι στα ελληνοτουρκικά, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Mάας, ο οποίος υποστήριξε πως η Γερμανία δεν δίνει χερσαία και αεροπορικά όπλα στην Τουρκία, για να μην «χτυπάει» τους Κούρδους αλλά τις παραδίδει κανονικά ναυτικό εξοπλισμό για να επιτίθεται σε δύο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
  «Η Γερμανία δεν εγκρίνει πλέον πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, με εξαίρεση ναυτικά οχήματα και εξοπλισμό», δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
  Δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνονται στον περιορισμό, τα υποβρύχια που τις «χτίζουν» οι Γερμανοί! Πρόκειται για 6 υποβρύχια όμοια με τα ελληνικά 214 τα οποία ακυρώνουν το ελληνικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο.
  Το Βερολίνο απέρριψε μεγάλο αριθμό αιτημάτων παραγωγής όπλων από την Άγκυρα, εγκρίνοντας μόνο προϊόντα που χρησιμοποιεί το τουρκικό ναυτικό, σύμφωνα με το BBC Turkish και που επικαλείται δηλώσεις του Μάας στη γερμανική εφημερίδα Anzeiger.
  Η δήλωση του Μάας ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το γιατί η Γερμανία, δεν είχε σταματήσει εντελώς τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, η οποία ενεπλάκη σε πολεμικές επιχειρήσεις στις χώρες της Λιβύης και της Συρίας.
  Πέρυσι, η Γερμανία εξέδωσε περιορισμένη απαγόρευση πωλήσεων όπλων στην Τουρκία, για στρατιωτικό εξοπλισμό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις στη βόρεια Συρία με στόχο κουρδικές δυνάμεις.
  Οι πωλήσεις όπλων των Γερμανών προς την Τουρκία, ανήλθαν το 2019 συνολικά σε 242,8 εκατομμύρια ευρώ (285 εκατομμύρια δολάρια), που αντιστοιχούν σχεδόν στο ένα τρίτο της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας. Αυτό έκανε την Τουρκία μακράν τον νούμερο ένα εισαγωγέα γερμανικών όπλων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΑΝΘΥΠΟΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Οι Έλληνες τουρίστες «κατακλύζουν» την Τουρκία τα τελευταία χρόνια.

  Οι συνεχείς προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το διάστημα αυτό φαίνεται ότι δεν πτόησαν τους Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι έσπευσαν μαζικά στην Τουρκία, με τις αφίξεις τους να καταγράφουν εντυπωσιακή αύξηση ενισχύοντας σημαντικά την τουρκική οικονομία.
  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού στατιστικού ινστιτούτου, το 2019 οι Έλληνες επισκέπτες στην Τουρκία ανήλθαν σε 820.142 έναντι 665.351 την χρονιά του 2018 σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 23,4%. Μάλιστα, το 2018 οι αφίξεις των Ελλήνων τουριστών στην τουρκική επικράτεια είχαν ήδη αυξηθεί κατά 11,8% σε σχέση με το 2017. Συγκριτικά δε με το 2016, από τους 595.044 Έλληνες, οι οποίοι πέρασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, φτάσαμε στους 820.142 συμπατριώτες μας, οι οποίοι επισκέφτηκαν το 2019 τη γείτονα, δηλαδή 225.000 περισσότερες αφίξεις.
  Ενώ η Ελλάδα των 11 εκατομμυρών ενισχύει την τουρκική οικονομία με το συνάλλαγμα 820.142 τουριστών, από την Τουρκία με πληθυσμό 83 εκατομμύρια έφτασαν στην χώρα μας το 2019 συνολικά 783.918 επισκέπτες, σημαντικά λιγότεροι από τους 921.262 Τούρκους, οι οποίοι είχαν έρθει το 2017. Είναι χαρακτηριστικό πως το διάστημα 2016-2018 οι Έλληνες ξόδεψαν περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ για τα ταξίδια τους στην Τουρκία. Ιδιαίτερα για το 2018, το ύψος των χρημάτων που έδωσαν οι συμπατριώτες μας κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στη γειτονική χώρα, κινήθηκε πέριξ των 120 εκατ. ευρώ με τη συγκεκριμένη δαπάνη να συγκαταλέγεται μέσα στις 3 υψηλότερες σε ετήσια βάση από το 2005 και μετά.
  Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της τουρκικής οικονομίας με το τουρκικό υπουργείο Τουρισμού να έχει επιδοθεί σε μία εκτεταμένη διαφημιστική καμπάνια τα τελευταία χρόνια προβάλλοντας την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε πολύ χαμηλές τιμές.
  Οι επισκέπτες στην Τουρκία είναι κυρίως μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων, οι οποίοι επιλέγουν all inclusive θέρετρα για να συνδυάσουν τις διακοπές τους με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και προστατευόμενα από την UNESCO μνημεία με πρώτο στη σχετική λίστα την Αγία Σοφία, πριν φυσικά την μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί την προηγούμενη εβδομάδα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…
  Χαμένη πλήρως για τον ελληνικό τουρισμό είναι η φετινή χρονιά, με την πανδημία να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της. Πλέον αρχίζουν να χάνονται και οι τελευταίες ελπίδες για ανάκαμψη καθώς ο κορωνοϊός σε πολλές χώρες επανακάμπτει επαναφέροντας νέα lockdown και περιορισμούς που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας.
  Πτώση μέχρι και -86% σε σχέση με πέρυσι παρουσιάζει ο Ιούλιος ως προς την επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, ο μήνας που τελειώνει έχει κινηθεί στο ¼ και ακόμη χαμηλότερα σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο. Για παράδειγμα στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Ελ. Βενιζέλος το σύνολο της επιβατικής κίνησης (αφίξεις, αναχωρήσεις, εσωτερικού, εξωτερικού) διαμορφώνεται στο -70% σε σύγκριση με τον περυσινό Ιούλιο, ενώ για τον πλέον δημοφιλή ελληνικό προορισμό, αυτόν της Μυκόνου η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη κατά 76% σε σύγκριση με πέρυσι.
  Μεγάλη πτώση παρουσιάζουν τα νούμερα και στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ωστόσο σε μία προσπάθεια να δούν το ποτήρι… μισογεμάτο, οι φορείς του νησιού επισημαίνουν ότι μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο, το πρώτο Σαββατοκύριακο (18 και 19 Ιουλίου) τα νούμερα των διεθνών αφίξεων ήταν ενθαρρυντικά καθώς «σε σχέση με τον μέσο όρο του πρώτου 15ημέρου, οι αφίξεις παρουσιάζουν ποσοστιαία αύξηση κατά 130%», με πάνω από 1 στους 3 τουρίστες (36,7%) να προέρχονται από τη Γερμανία και ακολουθούν οι Πολωνοί (14,8%) και οι Τσέχοι (8,9%). Ενδεικτικά, από το restart της φετινής τουριστικής σεζόν (1η Ιουλίου) έως και τις 19 Ιουλίου μέσω 341 πτήσεων στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου αφίχθησαν συνολικά 56.341 τουρίστες.
  Αντίθετα, μεγάλη είναι η πτώση στο Ιόνιο κι ενδεικτικά στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς, η πτώση φθάνει ακόμη και το 86% σε σύγκριση με πέρυσι.
  Από την πλευρά τους, οι αεροπορικές συνεχίζουν τις προσπάθειες τόνωσης της ζήτησης με συνεχείς προσφορές είτε αυτές αφορούν οικογενειακά «πακέτα» με προσφορές -όπως για παράδειγμα η Aegean η οποία προσφέρει έκπτωση για τα παιδιά- είτε αφορούν πτήσεις εσωτερικού που ενισχύουν και τις μετακινήσεις των Ελλήνων κυρίως προς τα νησιά- όπως π.χ. η Volotea.
  Συνδιαφήμιση
  Στο ίδιο πλαίσιο και με στόχο την προβολή του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό, ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας η Aegean, συμπράττει με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού με μία ακόμη νέα, διαφημιστική καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό με τίτλο ‘’Greece. More than a destination’’- «Ελλάδα. Πολλά περισσότερα από ένας προορισμός», που θα τρέξει έως το τέλος του 2020. Η καμπάνια απευθύνεται στους επισκέπτες από τις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Ισραήλ, Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο και Αυστρία, έχει μεταφραστεί σε έξι γλώσσες και θα προβάλλεται με στοχευμένες ενέργειες μέχρι το τέλος του έτους σε όλα τα διαδικτυακά μέσα (Facebook, Instagram, YouTube) καθώς και στα κανάλια της ελληνικής αεροπορικής.
  Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΤ ενέκρινε μέσα στον Ιούνιο το πρόγραμμα συν-διαφήμισης (με θεματικές το ‘’Sea & Sun” – «Ηλιος & Θάλασσα» και το “City break”- «Τουρισμός πόλης») με την Aegean με το ποσοστό οικονομικής συμμετοχής ΕΟΤ να ανέρχεται στο 50% της συνολικής επένδυσης (ύψους 700 χιλ. ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%), ήτοι στις 350 χιλ. ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%. Τα πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις εντός του β΄ εξαμήνου του 2020, για το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου με τη θεματική κυρίως «Ηλιος και Θάλασσα», για το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου με το συνδυασμό και των δύο θεματικών και το δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου με τη θεματική κυρίως του ‘’City break’’.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α.Γεωργιάδης: «Η τουριστική περίοδος θα πάει χειρότερα του αναμενόμενου δυστυχώς».
   H κυβέρνηση δια του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη για πρώτη φορά παραδέχθηκε αυτό που όλοι βιώνουν στον τουρισμό, αλλά η ίδια αρνείτο να το παραδεχθεί:
   «Η τουριστική περίοδος θα πάει χειρότερα του αναμενομένου, δυστυχώς». Και χαρακτήρισε σχεδόν «σοκαριστικό» το ότι, «είναι ανάποδη από αυτή που περιμέναμε η πορεία του ιού».
   Η πορεία του ιού, μια χαρά είναι. Ειδικά στην Ελλάδα. 25 ή 35 ή 45 κρούσματα, ίσον μηδέν.
   Αλλά οι μπίζνες είναι μπίζνες...
   Ο τουρισμός που θα είχε το 30% του περσινού όγκου, που διαβεβαίωνε το Κ.Μητσοτάκης, απλώς «πέθανε» με όλα αυτά τα μέτρα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Αναμένεται πρωτογενές έλλειμμα-ΣΟΚ ύψους 8 δισ. Ευρώ.
   Τελικά στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μάλλον δεν υπολόγισαν και πολύ καλά τις συνέπειες της πανδημίας και του ολικού lockdown που εφαρμόστηκε στη χώρα για περισσότερο από 2 μήνες.
   Ο κρατικός προϋπολογισμός είναι πλέον εκτός ελέγχου και οι νέοι υπολογισμοί κάνουν λόγο για πρωτογενές έλλειμμα σε επίπεδα άνω του 4%, ήτοι στα 8 δισ. ευρώ!
   Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός που ξεκίνησε το πρώτο εξάμηνο του έτους θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η οικονομική κρίση του κορωνοϊού και θα ενταθεί εάν το φθινόπωρο η χώρα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα πανδημίας. Ο προϋπολογισμός βαδίζει σε «αχαρτογράφητα νερά», με τις τρύπες στα έσοδα να μεγαλώνουν και τις δαπάνες για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων να αυξάνονται ραγδαία.
   Η εικόνα του πρώτου εξάμηνου του 2020 είναι ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς τα συνολικά έσοδα καταγράφουν υστέρηση 4 δισ. ευρώ, οι δαπάνες έχουν ξεφύγει κατά 3 δις ευρώ, ενώ το πρωτογενές έλλειμμα έχει πάρει πορεία για πάνω από 6 δισ. ευρώ!
   Το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη αναθεωρήσει προς το χειρότερο την πρόβλεψή του για την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού. Συντάσσοντας τον Απρίλιο την έκθεση για το Σύμφωνο Σταθερότητας, είχε εκτιμήσει ότι ο φετινός προϋπολογισμός θα κλείσει με πρωτογενές έλλειμμα της τάξεως του 1,9% (βασικό σενάριο) – 2,8% (δυσμενές σενάριο) . Από τότε το εκτιμώμενο έλλειμμα έχει υπολογισθεί -ανεπισήμως- εκ νέου σε τουλάχιστον 4%, καθώς μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο είχαν προστεθεί:
   Οι αυξημένες δαπάνες 1,928 δισ. ευρώ για την αποζημίωση ειδικού σκοπού επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων, για την επιδότηση τόκων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, για το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής επιχειρήσεων και για την σύσταση ταμείου εγγυοδοσίας επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας του COVID-19 και
   Η δαπάνη αποζημίωσης ειδικού σκοπού λόγω της πανδημίας ύψους περίπου 998 εκατ. ευρώ (μισθωτών και επιστημόνων), η οποία πληρώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας
   Τα χρέη 3 δισ. ευρώ (προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία) που έχουν ανασταλεί και πρόκειται να ενταχθούν στην νέα ρύθμιση με 12 άτοκες ή 24 έντοκες δόσεις. Η νέα ρύθμιση όμως θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά, άρα μόνο οι πρώτοι 2 μήνες είναι λογιστικά “ωφέλιμοι” για το εφετινό προϋπολογισμό.
   Στην παραπάνω λίστα αναμένεται να προστεθούν:
   Η δαπάνη 4 δισ. ευρώ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων όπως αυτά προσδιορίζονται από την απόφαση του ΣτΕ και από την αναμενόμενη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου (που θα αφορά στους συνταξιούχους του δημοσίου)
   Περισσότερα από 1,5 ευρώ για την επικείμενη μείωση των συντελεστών υπολογισμού της προκαταβολής φόρου.
   Επιπλέον 400 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα επιδότησης των δόσεων στεγαστικών δανείων από εθνικούς πόρους (διότι στο οικονομικό επιτελείο θέλουν να δώσουν ακόμη περισσότερα χρήματα, εκμεταλλευόμενοι και πόρους από το ΕΣΠΑ).
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. Το τουρκοκάναλο ANT1: Ακυρώνει τουρκική σειρά εξαιτίας της προκλητικότητας της Άγκυρας.
  (Είδαν το μποϊκοτάζ των καταναλωτών στα διαφημιζόμενα προϊόντα των εταιρειών και τραβήξαν οι διαφημιστικές τα μπάτζετ τους).
  Αν και θα έπρεπε να μας προκαλεί εντύπωση τ' ότι τουρκική σειρά προβάλλεται στην ελληνική τηλεόραση, αντίθετα εντύπωση μας προκαλεί η απόφαση του ΑΝΤ1 να ακυρώσει τουρική σειρά που είχε προγραμματίσει για την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν.
  Το «Yasak Elma», δηλαδή το «Aπαγορευμένο Μήλο», κάνει μάλιστα μεγάλη επιτυχία όχι μόνο στην γειτονική χώρα, αλλά και όσες προβλήματα, με αποτέλεσμα να κινήσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων του ΑΝΤ1 που είχαν κλείσει συμφωνία.
  Σύμφωνα όμως με τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου, πήρε ομόφωνη απόφαση για την ακύρωση της μετάδοσης της σειράς, μετά την κίνηση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, αλλά και την ένταση που προκάλεσε στο Καστελόριζο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. «Δεύτερο μέτωπο» ανοίγει η Τουρκία βόρεια της Ελλάδας: Εγκρίθηκε από την αλβανική Βουλή μεγάλη στρατιωτική συμφωνία.
  Δεύτερο μέτωπο ανοίγει η Τουρκία στα βόρεια της Ελλάδας στα πλαίσια της γεωστρατηγικής περικύκλωσης της χώρας καθώς το Αλβανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη μεγάλη στρατιωτική αμυντική συμφωνία Άγκυρας-Τιράνων με 105 ναι, τέσσερα όχι και τέσσερις αποχές.
  Σύμφωνα με το Αλβανικό Συμβούλιο Υπουργών, η συμφωνία συνεργασίας αποσκοπεί στον καθορισμό των αρχών της οικονομικής βοήθειας προς την Αλβανία (2,3εκ. δολάρια) για την αγορά προϊόντων, 100% τουρκικής κατασκευής και προέλευσης και υπηρεσιών για στρατιωτικούς σκοπούς.
  Σε ομιλία της πριν από την ψηφοφορία, η βουλευτής Elona Gjebrea, δήλωσε ότι το αλβανικό κοινοβούλιο έχει εγκρίνει 26 στρατιωτικές συμφωνίες και πρωτόκολλα με την Τουρκία από το 1998.
  «Ο στρατηγικός εταίρος της χώρας μας, η Τουρκία, έχει υποστηρίξει σταθερά την Αλβανία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού εφοδιασμού, σύμφωνα με το πρόγραμμα άμυνας και εθνικής ασφάλειας», δήλωσε Gjebrea.
  «Ευχαριστούμε την τουρκική πλευρά που δεν μας άφησε μόνους μας σε δύσκολες καταστάσεις, ακόμα και όταν ο σεισμός έπληξε τη χώρα μας. Ελπίζω ότι αυτή η υποστήριξη όχι μόνο θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και στην ανταπόκρισή μας στις πολιτικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», πρόσθεσε.
  Η Αλβανία θα προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες τουρκικού οπλισμού και θα καταστεί και επίσημα δορυφόρος της Άγκυρας καθώς θα εξαρτάται οικονομικά και στρατιωτικά.
  Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί μια νέα βάση υποβρυχίων στο Δυρράχιο με τουρκική χρηματοδότηση, ακριβώς για να επιχειρούν τουρκικά υποβρύχια.
  Τότε μάλιστα η βάση είχε εγκαινιαστεί με διμερή άσκηση όπου είχε συμμετάσχει το υποβρύχιο Dolunay (209/1200).
  Επίσης έχει παραχωρηθεί προς χρήση στην Άγκυρα και η ναυτική βάση του Αυλώνα. Η Τουρκία θέλει να έχει μέσω ναυστάθμου στην Αυλώνα τη δυνατότητα ελλιμενισμού και διοικητικής υποστήριξης πολεμικών της πλοίων. Έτσι κυκλώνει την Ελλάδα και από δυτικά.
  Η συμφωνία με την Αλβανία θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της συνολικής περικύκλωσης της Ελλάδας καθώς η Τουρκία απειλεί την χώρα και εκ του Νότου από την στιγμή που κατέχει την αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια στην Λιβύη και δημιουργεί τουρκικό ναύσταθμο στην Μισράτα.
  Βέβαια οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν διχοτόμηση της Λιβύης σε ανατολικό και δυτικό κράτος με το ανατολικό να προκύπτει φιλικό για τα ελληνικά συμφέροντα και θα μειώσει κατά πολύ την αξία των τουρκικών προπυργίων.
  Η Ελλάδα παρά την εχθρική στάση της Αλβανίας έχει υπάρξει ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της (!) για την ένταξή της στην ΕΕ.
  Την ίδια στιγμή καταπιέζει και καταπατάει τα δικαιώματα της ελληνικής ομογένειας της Βορείου Ηπείρου.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο ΟΙΝΟΦΛΥΞ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Λευκωσία: “Δεν επιθυμούμε καμία στρατικοποίηση της Κύπρου”.
  Σε λεπτομερή ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις προέβη σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προς τους πολιτικούς αρχηγούς, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος.
  Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, ο κ. Κούσιος είπε ότι «συνήλθε σήμερα σε συνεδρία το Συμβούλιο Αρχηγών. Η συνεδρία διεξήχθη μέσα σε ένα άριστο κλίμα.
  Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε λεπτομερώς τους πολιτικούς αρχηγούς για διάφορα θέματα. Πιο ειδικά ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο κ. Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Η συνάντηση είχε γίνει στα πλαίσια των τακτικών επαφών που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο πριν τη συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας και το ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
  Ενημέρωσε, επίσης, για τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και προέβη σε λεπτομερή ενημέρωση για τα θέματα που συζητήθηκαν.
  Επίσης, ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε με την Καγκελάριο της Γερμανίας κ. ‘Αγκελα Μέρκελ. Όπως είναι γνωστό, η Γερμανία είναι η προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ για το εξάμηνο αυτό.
  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα αποτελέσματα. Αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα και για τα αποτελέσματα από την έγκριση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και του Ταμείου Ανάκαμψης.
  ‘Όπως είναι γνωστό, η Κύπρος θα μπορεί να αντλήσει από τα ευρωπαϊκά κονδύλια ποσό ύψους περίπου 2,7 δισ., ενώ ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα δανειοδότησης ύψους περίπου 1,5 δισ..
  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην Παρέμβαση που έκανε προ ημερησίας διάταξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Παρέμβαση που έγινε και από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, με αναφορά στην τουρκική επεκτατική πολιτική, την παράνομη επέμβαση της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, τις απειλές εναντίον της Ελλάδας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, και, γενικότερα, την παραβατικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την επέμβαση της σε τρίτες χώρες. Αναφορά έγινε από τους δύο ηγέτες και για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.
  Στη συνέχεια, σήμερα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στο Παρίσι και τις συζητήσεις που διεξήχθησαν με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν.
  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών και έγινε μια συνολική αξιολόγηση της κατάστασης, όπως αυτή εξελίσσεται σήμερα».
  Ερωτηθείς, ο κ. Κούσιος είπε ότι «έχει γίνει πλήρης ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα όσα έχουν συζητηθεί με τον Πρόεδρο Μακρόν».
  Σε άλλη ερώτηση είπε ότι «η πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού που είναι ο βασικός μας στόχος έχει ξεκάθαρα δηλωθεί και επαναλαμβάνεται συνεχώς ότι, θα πρέπει να γίνει μέσω διαπραγμάτευσης και δεν επιθυμούμε με κανένα τρόπο τη στρατικοποίηση της Κύπρου».
  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η Τουρκία περικυκλώνει και την Αίγυπτο. Καταλαμβάνει την «γαλλική Αφρική» – Στρατιωτική συμφωνία με Νίγηρα και Τσαντ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Gatestone Institute: «Έτοιμη για πόλεμο η Τουρκία - Στόχος της Τουρκίας η κατάληψη των νησιών του Αιγαίου.».
  Γεράσιμος Χουντάλας
  ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.
  Με τον τίτλο «Έτοιμη για πόλεμο, η Τουρκία» δημοσιεύεται άρθρο της Τουρκάλας δημοσιογράφου Ουζάι Μπουλούτ, στην ιστοσελίδα του αμερικανικού think tank Gatestone Institute και περιγράφει τα σχέδια του Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά και την πρόθεση του να θέσει υπό την τουρκική «ομπρέλα» ελληνικά νησιά.
  «Η επιθυμία της Τουρκίας να εισβάλει στην Ελλάδα δεν είναι ακριβώς μυστικό. Από το 2018 τουλάχιστον, τόσο η τουρκική κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν ανοιχτά να καταλάβουν τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, τα οποία ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην Τουρκία. Αν συνέβαινε μια τέτοια επίθεση, η Δύση θα εγκαταλείψει την Ελλάδα;» διερωτάται το άρθρο.
  Δηλαδή ο στόχος της Τουρκίας, τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης δεν είναι μόνο ο έλεγχος των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων, αλλά και η κατάληψη ή ο έλεγχος των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. σύμφωνα με τον αρθρογράφο του συντηρητικού αμερικανικού think tank.

  Και συνεχίζει: «Η Τουρκία αυτή τη στιγμή εμπλέκεται σε αρκετές διεθνείς στρατιωτικές συγκρούσεις, τόσο εναντίον των γειτόνων της όπως η Ελλάδα, η Αρμενία, το Ιράκ, η Συρία και η Κύπρος, όσο και εναντίον άλλων εθνών όπως η Λιβύη και η Υεμένη.
  Αυτές οι ενέργειες της Τουρκίας δείχνουν ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας αποσταθεροποιεί όλο και περισσότερο όχι μόνο πολλά έθνη, αλλά και την περιοχή.
  Επιπλέον, η κυβέρνηση Erdogan στοχεύει στρατιωτικά τη Συρία και το Ιράκ, στέλνοντας τους Σύρους μισθοφόρους του στη Λιβύη για να καταλάβει το λιβυκό πετρέλαιο και συνεχίζει, όπως συνήθως, να παρενοχλεί την Ελλάδα» αναφέρεται στο άρθρο.
  «Ένας από τους βασικούς στόχους της Τουρκίας φαίνεται να είναι η Ελλάδα» επισημαίνεται σε άλλο σημείο του άρθρου όπου γίνεται αναφορά στην πρόσφατη κρίση με το Oruc Reis.
  Ως αφορμή της κρίσης της προηγούμενης εβδομάδας περιγράφει τις συνομιλίες Ελλάδος-Αιγύπτου για καθορισμό των ΑΟΖ: «Υπήρξαν ανησυχίες για πιθανή τουρκική επέμβαση στην Ανατολική Μεσόγειο σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια συμφωνία για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που επί του παρόντος απλώς συζητείται μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών».
  Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου «Η Τουρκία δεν αφήνει τίποτα στην... τύχη, καθώς ακόμα και τα ονόματα που έχουν δοθεί στα πλοία εξερεύνησης φυσικού αερίου είναι προσεκτικά επιλεγμένα.
  Το όνομα του βασικού πλοίου που χρησιμοποιεί η Τουρκία για σεισμικές "έρευνες" στην ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι: Oruç Reis. Ο Reis ήταν ναύαρχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που συχνά εισέβαλε στις ακτές της Ιταλίας και στα νησιά της Μεσογείου που ελέγχονταν ακόμη από χριστιανικές δυνάμεις.
  Άλλα σκάφη εξερεύνησης και γεώτρησης που χρησιμοποιεί ή σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η Τουρκία στα ελληνικά χωρικά ύδατα πήραν το όνομα τους από Οθωμανούς σουλτάνους που στόχευαν την Κύπρο και την Ελλάδα σε αιματηρές στρατιωτικές εισβολές. Σε αυτά περιλαμβάνονται το γεωτρητικό πλοίο Φατίχ «ο Πορθητής» ή ο Οθωμανός Σουλτάνος Μεχμέτ Β, ο οποίος εισέβαλε στην Κωνσταντινούπολη το 1453.
  Το γεωτρητικό πλοίο Yavuz, «Ο Αποφασιστικός», ή ο Σουλτάνος Σελίμ Α΄, ο οποίος ηγήθηκε της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά την εισβολή στην Κύπρο το 1571,
  Επίσης είναι και το Kanuni, "ο Νομοθέτης" ή ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν, που εισέβαλε σε μέρη της Ανατολικής Ευρώπης καθώς και στο ελληνικό νησί της Ρόδου.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ Του Σιωνισμού βιάστηκε να πεθάνει τον Στέφανο Χίο.
  Ο Στέφανος Χίος (Σπάρτη, 18 Απριλίου 1966 – 27 Ιουλίου 2020) ήταν Έλληνας δημοσιογράφος, εκδότης και παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων.
  Ήταν ιδρυτής της εφημερίδας και διαδικτυακής εκπομπής Μακελειό, το οποίο έχει βρεθεί στο επίκεντρο έντονης κριτικής για ρατσιστικό,[1] αντισημιτικό, ομοφοβικό, αντικομμουνιστικό και βίαιο περιεχόμενο,[2] διάδοση ψευδών ειδήσεων,[3][4] ενώ ο Στέφανος Χίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για προσβολή προσώπων.[5]
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι 5 σφαίρες ενός δολοφόνου – Άρθρο του Δ. Κωνσταντάρα. Α.
   Αρχές Ιουνίου, φέτος, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον Στέφανο Χίο. Γνωριζόμασταν πολλά χρόνια αλλά ποτέ δεν είχαμε στενές σχέσεις, ούτε είχαμε συνεργαστεί. Κάποια στιγμή, στις αρχές του 21ου αιώνα, οι δρόμοι μας άλλαξαν τελείως. Εγώ μπήκα στην πολιτική, εκείνος ανεξαρτητοποιήθηκε από το δημοσιογραφικό «σύστημα» και αποφάσισε να ακολουθήσει μια δική του, μοναχική πορεία, υιοθετώντας αυτό που λέμε «καταγγελτική δημοσιογραφία». Εγώ αρκετά συντηρητικός, εκείνος πολύ πιο «δυναμικός» στις απόψεις του, αρκετές φορές «ακραίος» και συγκρουσιακός, χαθήκαμε.
   Ο δρόμος που αποφάσισε να ακολουθήσει με το «Μακελειό» , δύσκολος και επικίνδυνος και ακραίος δρόμος, δύσκολα μπορούσε να συνταυτιστεί με το δικό μου. Παρ΄ όλα ταύτα, χωρίς να υιοθετώ το είδος της επιθετικής δημοσιογραφίας που είχε επιλέξει και η οποία τον είχε οδηγήσει πολλές φορές στα δικαστήρια, σε προσαγωγές, σε αντιπαλότητα με «μεγάλα συμφέροντα» και σε σφοδρές επιθέσεις εναντίον του, τον παρακολουθούσα και μού είχε κάνει εντύπωση ο τρόπος και το σθένος που υπερασπιζόταν τις θέσεις του γύρω από τα Εθνικά-κυρίως- θέματα. Έλεγε αυτό που πίστευε μέχρι τέλους με ένα τρόπο που σου έδινε την εντύπωση ότι αδιαφορούσε για τις ενδεχόμενες συνέπειες και την κακή φήμη του υπερασπιστή της «κίτρινης» δημοσιογραφίας.
   Προσωπικά οφείλω να ομολογήσω ότι δεν καταλάβαινα γιατί έπρεπε να είναι απαραιτήτως «κίτρινος» ένας δημοσιογράφος επειδή έλεγε και έγραφε αυτά για τα οποία ο ίδιος πίστευε ότι ήταν αλήθεια. Και γιατί όταν ένας δημοσιογράφος έλεγε και έγραφε πράγματα που «εμείς», οι περισσότεροι ,αποφεύγαμε να γράψουμε ανοιχτά για να μην «μπλέξουμε», για να παραμείνουμε «αποδεκτοί» από το «σύστημα» και «συμπαθείς» στην κάθε εξουσία, έπρεπε να τον «κάνουμε πέρα» για να μην… κακοχαρακτηριστούμε.
   Η υπηρέτηση της «δημοσιογραφίας comme il faut», μάς οδήγησε σε πολλές εκπτώσεις. Έπρεπε να διατηρήσουμε ένα συγκεκριμένο προφίλ για να κρατήσουμε τη δουλειά μας και τις επαφές μας. Και για να κάνεις το τόλμημα να λες και να γράφεις αυτό που πίστευες ότι ήταν αλήθεια – έστω, η «δική σου» η αλήθεια- θάπρεπε να έχεις μέσα σου και ΜΕΓΑΛΗ οργή. Εγώ είχα – και έχω- το δικό μου στιλ που ήταν -και είναι- διαφορετικό από του Χίου Και δεν έχω. Αλλά ΜΕΓΑΛΗ οργή δεν είχα. Και υπερασπιστής της εννοιολογικής και φραστικής ακρότητας δεν ήμουν.
   Με μεγάλο ενδιαφέρον σήκωσα το τηλέφωνο όταν είδα ότι ήταν ο Στέφανος. Χωρίς πολλές περιστροφές, μού ζήτησε να συνεργαστώ με το «Μακελειό» γράφοντας άρθρα με επισημάνσεις για την σημερινή κατάσταση, αναμνήσεις από τις σχέσεις μου με σημαντικές προσωπικότητες του παρελθόντος, να ανασύρω από το αρχείο μου παλιές μου συνεντεύξεις και να γράψω ιστορικά αναγνώσματα, βασιζόμενος στην εμπειρία μου και την Παιδεία μου.
   Δέχτηκα για πολλούς λόγους: Και γιατί συνταξιούχος ων δεν είχα άλλη δουλειά και γιατί όσες «δουλίτσες» μού είχε δώσει το «σύστημα» τα τελευταία δέκα χρόνια έμειναν απλήρωτες και -κυρίως- γιατί όταν τού είπα ότι «εγώ δεν γράφω τόσο ακραία όσο εσύ», μου απάντησε ότι «μπορείς να γράφεις ό,τι θες και όπως θες και για ό,τι θες».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Οι 5 σφαίρες ενός δολοφόνου – Άρθρο του Δ. Κωνσταντάρα. Β.
   Καταπληκτική εξήγηση. Κι αυτό τον ενάμιση μήνα έγραψα πάνω από 20 κείμενα που δημοσιεύτηκαν έτσι ακριβώς όπως τα είχα γράψει. Κατά λέξη. Στον προσεκτικό αναγνώστη του «Μακελειού» ήταν εμφανής και προφανής η διαφορά ύφους των κειμένων μου, δεν έχω καμία αμφιβολία. Πολλοί φίλοι και γνωστοί σχεδόν με επέπληξαν ότι είδαν κείμενά μου στο «Μακελειό». Και μου έλεγαν: «Μα τι δουλειά έχεις εσύ με το Χίο;». Αλλά σύντομα, η διάθεσή τους άλλαξε. Τα κείμενά μου μπορεί να ήταν κάπως «διαφορετικά» αλλά «ταίριαξαν» με τη διάθεση του μέσου αναγνώστη.
   Σήμερα, Δευτέρα, πρωί-πρωί, έμαθα ότι ο Στέφανος έπεσε θύμα εγκληματικής / δολοφονικής επίθεσης τη νύχτα, έξω από το σπίτι του και γλύτωσε σαν από θαύμα. Και σήμερα, ένοιωσα μια ΜΕΓΑΛΗ οργή. Κατάλαβα γιατί γράφει αυτά που γράφει και λέει αυτά που λέει έτσι όπως τα λέει. Γιατί αν εγώ ένοιωσα τη μεγάλη οργή για την τραμπούκικη, εγκληματική ενέργεια εις βάρος του, μπορώ να φανταστώ τι αισθάνεται ο ίδιος, τι αισθανόταν όλα αυτά τα χρόνια που υφίστατο τον τραμπουκισμό, την απειλή, τον αποκλεισμό, την καταδίκη, το διωγμό που υφίστατο. Διότι ποιος είναι αυτός πού θέλησε το θάνατό του; Ποια ακραία έκφραση ή «άκομψη» λέξη ή κατηγορία η καταγγελία ή και επίθεση τού Στέφανου μπορεί να οπλίσει το χέρι ενός ανθρώπου αν όχι ενός ενόχου;
   Και τι διάολο; Πόσο ΕΝΟΧΟΣ μπορεί να ήταν ο δράστης για να τον πυροβολήσει 4-5 φορές; Διότι αν ο Χίος έγραψε εναντίον κάποιου κάτι υβριστικό, κάτι ακραίο, κάτι προσβλητικό, κάτι βλαπτικό – όπως συχνά κάνει ενώ εγώ δεν κάνω- το πολύ-πολύ να του έκανε μήνυση, άντε και να έβαζε δυο «φουσκωτούς» να τον πλακώσουν στο ξύλο. Αλλά πέντε σφαίρες;
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 10. Η Angela Merkel γεννήθηκε το 1954 στο Αμβούργο, που τότε ήταν μέρος μέρος της Ομοσπονδιακής (δηλαδή της Δυτικής) Γερμανίας. Πατέρας της ήταν ο Hοrst Kasner, σύνηθες εβραϊκό επίθετο*, και μητέρα της η Harland Jentzschs, που όπως φημολογείται είχε παππού «Πολωνό». Ο μπαμπάς τώρα, αν και θεωρητικώς ήταν «Λουθηρανός πάστορας» στην Δυτική Γερμανία, ξαφνικά αποφάσισε να μετακομίσει στην Ανατολική Γερμανία, δηλαδή την κομμουνιστική. Αυτό και έκανε• και εκεί –πάλι αιφνιδιαστικώς και περιέργως- το μαρξιστικό καθεστώς του προσέφερε προνόμια πολύ ασυνήθιστα: Όχι ένα αλλά δύο αυτοκίνητα καθώς και την δυνατότητα να μπαινοβγαίνει στην ανατολική Γερμανία όποτε το ήθελε. (Για θυμηθείτε το τείχος του Βερολίνου και τα παλληκάρια που σκοτώθηκαν πάνω του, γιατί ήθελαν να φύγουν από τους παραδείσους των κομμουνιστών!) Η μικρή Angela, τώρα, γράφτηκε στην κομμουνιστική οργάνωση της νεολαίας και προωθήθηκε ταχύτατα, αφού έφτασε να γίνει γραμματέας του τομέα «Παρακίνηση και Προπαγάνδα». Λέγεται ότι αυτός που βοήθησε το κορίτσι να «εξελιχθεί» ήταν ο Marcus (Misha) Wolf, δηλαδή ο –εξυπακούεται Εβραίος- αρχικατάσκοπος της Ανατολικής Γερμανίας.
  Όταν όμως έπεσε, το 1989, το τείχος του Βερολίνου, η Angela έβγαλε το «αριστερό» ταγιέρ και φόρεσε το «χριστιανοδημοκρατικό» : Έγινε στέλεχος του Democratische Aufbruch, πολιτικής οργάνωσης που «εμπνεόταν» από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της (πρώην) Δυτικής Γερμανίας (CDU) - με το οποίο και τελικώς ενώθηκε. Έτσι, με το κόλπο της ένωσης αυτής η Angela βρέθηκε μέσα στους Χριστιανοδημοκράτες και, μετά από πολλούς και διάφορους ελιγμούς, κατέληξε να φτάσει να γίνει «προστατευόμενη» του ίδιου του Helmuth Kohl. Και καλά να τα πάθει ο Kohl! Όταν ήρθανε τα δύσκολα για αυτόν (δηλαδή κατηγορίες για χρηματισμό και τα συνακόλουθα), η Angela πρώτα πήρε αποστάσεις, μετά τον άδειασε και τελικώς κατάφερε να γίνει η ίδια πρόεδρος του CDU και μετά καγκελλάριος της ενοποιημένης Γερμανίας! Τώρα πια μπορεί αδίστακτα να αποκαλύψει τα βασικά σημεία του προγράμματός της : Ναι στους πολέμους του Bush, όχι στην υποστήριξη των οικονομικώς κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων και φυσικά... τα πάντα σε εγκάρδια συνεννόηση με τον Sarkozy.

  * Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή του επιθέτου Kasner μπορείτε να βρείτε στο: http://www.ancestry.com/facts/Kasner-family-history.ashx
  Ο Χορστ Κάσνερ έκρυβε επιμελώς την Εβραϊκή καταγωγή του μέχρι το 2005, στους σιωνιστικούς κόλπους των προτεσταντών. Πέθανε το 2011. Το φοβερό;;; Αποτεφρώθηκε ως γνήσιος εβραίος. Το επώνυμο η Μέρκελ το απέκτησε από τον πρώτο της σύζυγο, τον Ούλριχ Μέρκελ (Ulrich Merkel).Η Ανγκέλα διατήρησε το επίθετο του, όπως κάνει και η δική μας, η Ντόρα Μπακογιάννη...Σήμερα είναι παντρεμένη με τον Γερμανοεβραίο χημικό Γιοαχίμ Σάουερ (Joachim Sauer). Τον γνώρισε στο Κεντρικό Ινστιτούτο Φυσικής Χημείας (ZIPC) , ως εργαζόμενη την περίοδο 1978-1990. Ο χημικός μάλιστα Γιοαχίμ, χώρισε την γυναίκα του για να παντρευτεί τη Μέρκελ.
  Παρατσούκλι της;; Το "κορίτσι" του Κολ!
  Επίτιμος πρόεδρος των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CDU)ο "Έντμουντ Στόιμπερ" η "ψυχή της Βαυαρίας".Πασίγνωστος για τις υπερσυντηρητικές πολιτικές και κοινωνικές του θέσεις.Μετά τις χαμένες εκλογές του 2002, έγινε το σκυλάκι ανάμεσα σε Σόιμπλε και Μέρκελ.Τακτικός θαμώνας της ποδοσφαιρικής Μπάγερν....όταν δεν ήθελε να βλέπει τα μούτρα του εβραίου πράκτορα της Mossad Γιόζεφ Άκερμαν, ο οποίος ήταν μέχρι πρόσφατα το Νο2 στην ιεραρχία και μόνιμο μέλος της λέσχης Μπίλντερμπεργκ....
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ ΜΕΡΚΕΛ. ΗΠΑ: Μετακινούν χιλιάδες στρατιώτες από τη Γερμανία σε άλλες χώρες.
  Από τη Στουτγάρδη στο Βέλγιο θα μεταφέρουν την έδρα της ευρωπαϊκής διοίκησής τους οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη (29/07).
  Η απόφαση αυτή λήφθηκε στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου τους για τη μετακίνηση περίπου 12.000 στρατιωτών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κατ’ εντολή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
  Ο υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, εξήγησε ότι η χώρα θα αποσύρει συνολικά 11.900 στρατιώτες από τη Γερμανία και θα μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος αυτής της δύναμης στο Βέλγιο και στην Ιταλία. Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν, ακόμα, να αναδιατάξουν δυνάμεις τους στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής, εφόσον καταλήξουν σε συμφωνία με τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών για το καθεστώς τους.
  Ο επικεφαλής του Πενταγώνου είπε, ακόμα, ότι οι πρώτες μετακινήσεις στρατιωτών από τη Γερμανία προς άλλες χώρες ενδέχεται να γίνουν εντός των επόμενων εβδομάδων. Αυτή η επιχείρηση αναδιάταξης των αμερικανικών δυνάμεων είναι πιθανόν να κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Οι Γερμανοί αγόρασαν 83.5 τόνους χρυσό μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.
  Ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες χρυσού κατά το α΄εξάμηνο του έτους αγόρασαν οι Γερμανοί, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

  Συγκεκριμένα, οι Γερμανοί αγόρασαν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο ράβδους και νομίσματα συνολικού βάρους 83,5 τόνων, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού. Πρόκειται για μια αύξηση άνω του 100% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

  Αντίθετα, σε διεθνές επίπεδο, η ζήτηση για χρυσό με τη μορφή ράβδων και νομισμάτων μειώθηκε, όπως ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού την Πέμπτη. Συγκεκριμένα, μειώθηκε κατά 17% σε σχεδόν 400 τόνους. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, υπάρχει μια «σαφής διαφοροποίηση μεταξύ Ανατολής και Δύσης»: οι πωλήσεις μειώθηκαν στις περισσότερες χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής και αυξήθηκαν στη Δύση.

  Λαμβάνοντας υπόψη τις αβεβαιότητες στις αγορές που προκαλούνται από την πανδημία του κορονοϊού, ο χρυσός θεωρείται ασφαλής επένδυση. Πριν από λίγες ημέρες, η τιμή έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών στα 1.944,71 $ ανά ουγγιά. Μια ουγγιά είναι 31,1035 γραμμάρια.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...