Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΣΑΝ ΑΣΤΑΚΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΡΙΣΕΙ), ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ ΡΩΣΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΓΚΙΝΤΣΜΠΟΥΡΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΠΟΥΤΙΝ, Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ. ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΛΑΟ.

Ο  ΠΟΥΤΙΝ  ΘΕΛΕΙ  ΝΑ  ΠΑΡΟΥΜΕ  ΤΟ  ΕΜΒΟΛΙΟ  ΤΟΥ,  ΠΟΥ  ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ  ΜΟΝΟ  ΣΕ  38  ΑΤΟΜΑ.

Ο  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΓΚΙΝΤΣΜΠΟΥΡΓΚ  ΠΟΥ  ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ  ΤΟ  ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ  ΕΜΒΟΛΙΟ  ΤΟΥ  ΠΟΥΤΙΝ  ΜΕ  ΕΡΕΥΝΑ  ΜΟΝΟ  ΣΕ  38  ΑΤΟΜΑ.
Σύμφωνα  με  τον  ιουδαίο  διευθυντή του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας  Gamaleya, Alexander Gintsburg,  και  τον  ιστότοπο που παρακολουθεί τις κλινικές δοκιμές  https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04437875),  αρχικά 38 άτομα (18-60) ετών θα λάμβαναν την πρώτη δόση που περιείχε τον αδενοϊό 26. Τρεις εβδομάδες αργότερα, θα λάμβαναν την ενισχυτική δόση με τον αδενοϊό 5.   Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ruslan Tsaliko σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Argumenty i Fakty ανέφερε πως ολοκληρώθηκε η κλινική δοκιμή Φάσης ΙΙ του εμβολίου τον Ιούλιο.
Η φάση III είναι αυτή  που καθορίζει εάν τα εμβόλια προστατεύουν πραγματικά τους ανθρώπους από τη μόλυνση, εάν είναι αποτελεσματικά  και  ασφαλή  και  δοκιμάζονται  για  12  τουλάχιστον  μήνες  σε  χιλιάδες  εθελοντές.  Η τρίτη φάση κλινικών δοκιμών δεν έχει γίνει για το ρωσικό εμβόλιο.  Ο  ιουδαίος  Πούτιν  εμβολίασε  την  κόρη  του,  θέλει  να  πειραματιστεί  με  όλο  τον  ρωσικό  λαό  και  να  το  πουλήσει...
Επιδιώκει  την  εξολόθρευση  του  ρωσικού  λαού;Ο Β.Πούτιν ανακοίνωσε την κατοχύρωση εμβολίου κατά του κορωνοϊού - Εμβολιάστηκε η κόρη του.

Αμφιβολίες για την ποιότητα του ρωσικού εμβολίου εκφράζει το γερμανικό υπουργείο Υγείας.


Αρνείται το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού η Αυστρία.

«Όπως συμβαίνει με όλα τα εμβόλια, οι κανόνες για την εξέταση τους πρέπει να τηρούνται 100%», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Ανσομπερ αναφορικά με την έγκριση ενός ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα πως «για την ΕΕ και, επομένως, για την Αυστρία, δεν τίθεται θέμα για ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ποιότητα και η ασφάλεια έχουν προτεραιότητα, οι αιτήσεις για έγκριση εμβολίων κορωνοϊού μπορούν επί του παρόντος να διεκπεραιωθούν ταχύτερα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).
Κατά την άποψή του, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποβάλλονται λιγότερα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων από ό, τι σε άλλες διαδικασίες έγκρισης, ωστόσο, ορισμένες μελέτες, οι οποίες συνήθως διεξάγονται η μία μετά την άλλη, μπορούν να διεξαχθούν παράλληλα.
Αισιόδος ο Ανσομπερ για το εμβόλιο του κορωνοϊού
Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας είναι αισιόδοξος ότι το 2021 θα είναι διαθέσιμα ένα ή περισσότερα ελεγμένα ευρέως, ασφαλή, αποτελεσματικά και εγκεκριμένα εμβόλια, και τονίζει ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι δεσμευμένες ποσότητες θα κατανέμονται ανάλογα με τον πληθυσμό.
«Στόχος της Αυστρίας είναι να καταστήσει εφικτό τον εμβολιασμό για όλους όσους θέλουν να εμβολιαστούν και ελπίζω ότι θα επιτύχουμε αυτόν τον στόχο το συντομότερο δυνατό. Αυτή την στιγμή εργαζόμαστε για τη στρατηγική εμβολιασμού προκειμένου να προετοιμάσουμε τη διαδικασία, την προτεραιότητα και το λογισμικό για αυτήν τη βασική φάση στην καταπολέμηση του Covid-19», τόνισε ο Ρούντολφ Ανσομπερ.

Φαούτσι: Στο 50% οι πιθανότητες να έχει υψηλή αποτελεσματικότητα το εμβόλιο για τον κορωνοϊό
10/08/2020

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος, σε δηλώσεις του είπε πως οι πιθανότητες το νέο εμβόλιο να έχει υψηλή αποτελεσματικότητα, περιορίζονται στο 50%! Αν και η επιστημονική κοινότητα ανέφερε πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα είναι γύρω στο 75%, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για την πανδημία, εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος, κάνοντας λόγω για πιθανότητες της τάξεως του 50%.
«Οι πιθανότητες για ένα εμβόλιο με υψηλή αποτελεσματικότητα δεν είναι πολλές. Ενα ποσοστό 50% ή 60%, θα είναι αποδεκτό», είπε χαρακτηριστικά, ενώ θεωρητικά, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα πρέπει να είναι στο 98%, ώστε να θεωρηθεί πως η κατάσταση με την πανδημία θα είναι ελεγχόμενη. Αυτή η εκτίμηση του Φαούτσι φέρνει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του που τονίζει πως πλέον πρέπει να γίνεται προσπάθεια ώστε να είναι η κατάσταση διαχειρίσιμη.
«Πρέπει να σκεφτόμαστε το εμβόλιο ως ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να ανακόψουμε την πανδημία, να μην χαρακτηρίζεται πλέον πανδημία και να γίνει μία διαχειρίσιμη κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσφατα, ο Δρ. Φαούτσι είχε εκφράσει την ανησυχία του για την διάρκεια που θα έχει αποτελεσματικότητα το εμβόλιο, καθώς όπως και σε προηγούμενους κορωνοϊούς, αποδείχθηκε πως τα εμβόλια δεν προφύλασσαν τους ασθενείς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι επικεφαλής της Υγείας στις ΗΠΑ τονίζουν πως δεν υπάρχει «επιστροφή στην κανονικότητα» χωρίς το εμβόλιο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.

Η  ανάπτυξη  ενός  εμβολίου  είναι  μία  δαπανηρή,  μακρόχρονη,  δύσκολη  και  απαιτητική  διαδικασία.  Πολλές  φορές  δοκιμάζονται  εμβόλια  ακόμη  και  στην  φάση  τρία  σε  χιλιάδες  άτομα  με  απογοητευτικά  αποτελέσματα.
Ο  Πούτιν  θέλει  να  χορηγήσει  στον  ρωσικό  λαό,  για  πολιτικούς  λόγους,  ένα  εμβόλιο  που  δοκιμάστηκε  στην  φάση  δύο  σε  μόνο  38  άτομα.  Αν  είναι  δυνατόν.  Και μάλιστα  από  μία  σχολή  ιατρικής,  την  ρωσική,  που  δεν  θεωρείται  στην  Δύση  αξιόπιστη.  Είναι  γνωστόν  ότι  οι  ιατρικές  σχολές  στην Ρωσία,  τουλάχιστον  επί  κομμουνιστικού  καθεστώτος,  ήταν  χαμηλού  επιπέδου,  οι  σπουδές  διαρκούσαν  μόνο  5  χρόνια,  και  το  ένα  πέμπτο  των  μαθημάτων  ήταν  κομμουνιστική  φιλοσοφία  και  προπαγάνδα.  Ετοίμαζαν  ουσιαστικά  ιατρούς  με  γνώσεις  εξειδικευμένων  νοσοκόμων,  γιατρούς  μειωμένων  προσόντων.  Πολύ  λίγα  έχουν  αλλάξει  από  τότε.  Στα  διεθνή  ιατρικά  συνέδρια   η  επιστημονική  συμμετοχή  της  Ρωσίας  και  γενικά  των  ανατολικών  χωρών είναι  πολύ  πιο  κάτω  από  την  επιστημονική συνεισφορά  της  Ελληνικής  ιατρικής  και  της  Ισραηλινής.
Τα  εμβόλια  μπορεί  να  είναι  άχρηστα ή  επικίνδυνα.  Αχρηστα  αν  δεν  παράγουν  εξουδετερωτικά  αντισώματα  ή  παράγουν  σε  χαμηλό  τίτλο  ή  σε  μικρό  ποσοστό  πληθυσμού.
Επικίνδυνα  αν  προκαλούν  γενικευμένες  άμεσες  ή  απώτερες  επιπλοκές.  Επειδή  επιδρούν  στο  ανοσιακό σύστημα  του  οργανισμού  μπορεί  να  δημιουργήσουν  σοβαρές  διαταραχές,  (πιθανολογείται  ακόμη  και  η  ανάπτυξη Λεμφώματος,  δηλαδή  καρκίνου  του  λεμφικού ιστού)...  Άρα  η  έγκριση  και  η  κυκλοφορία  ενός  εμβολίου  δεν  είναι υπόθεση  πολιτικού.  Δεν μπορούμε  να  εκβιάσουμε  την φύση.  Μπορεί  να  το  πληρώσουμε  ακριβά.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

17 σχόλια :

 1. Καθηγητής Μανωλόπουλος: «Η πιθανότητα να είναι αποτελεσματικό το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι 20% με 30%».
  Την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που ανέπτυξε η Ρωσία σχολίασε ο αναπληρωτής καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.
  Όπως εκτίμησε, η πιθανότητα να είναι αποτελεσματικό το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για τον κορωνοϊό κυμαίνεται μεταξύ 20% και 30%, η Ρωσία παίρνει μεγάλο ρίσκο, το εμβόλιο δεν έχει περάσει από τη «φάση 3». Ο κ. Μανωλόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε ότι ποτέ δεν θα έκανε στον εαυτό του ένα τέτοιο εμβόλιο, δεν θα πόνταρε δηλαδή στο Sputnik V, και πως δεν έχει χορηγηθεί σε άτομα υψηλού κινδύνου για κάποιο διάστημα, για να φανεί ότι αυτοί δεν ανέπτυξαν λοίμωξη από τον ιό.
  Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είπε ακόμη ότι η «φάση 3» της δοκιμής δεν μπορεί να συμπιεστεί χρονικά, ότι απαιτούνται τουλάχιστον 2 με 3 μήνες για να φανούν τα αποτελέσματα, ενώ έχει ανακοινωθεί δοκιμή σε μόλις 55 άτομα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το εμβόλιο να αποδειχθεί αναποτελεσματικό και στη συνέχεια να υπάρξει μια γενικότερη αμφισβήτηση και καχυποψία από τον πληθυσμό γενικά για τα εμβόλια, τόνισε.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Αυστρία τάσσεται ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.
  Η συζήτηση ως προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού - όταν υπάρξει ένα εμβόλιο, απασχόλησε εκ νέου κορυφαίους Αυστριακούς πολιτικούς, οι οποίοι τον απέρριψαν.
  Τόσο ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ Ανσομπερ (ο οποίος προέρχεται από τους Πράσινους που συγκυβερνούν με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα), όσο η αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ και ο αρχηγός του επίσης αντιπολιτευόμενου δεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ, τάχθηκαν με έμφαση ενάντια σε έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό.
  «Άσκοπη η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό»
  Η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ -- η οποία είναι γιατρός και διετέλεσε στο παρελθόν υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος -- θεωρεί ότι η τρέχουσα συζήτηση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι άσκοπη και πως αυτή μπορεί να διεξαχθεί σοβαρά μόνον όταν θα είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο και θα είναι γνωστή η επίδραση του και οι παρενέργειές του.
  Γενικά, κατά την άποψή της, δεν θα πρέπει κανείς να κρατά υψηλά τις ελπίδες και προσδοκίες, καθώς κανένα υποψήφιο εμβόλιο δεν βρίσκεται κοντά σε μία έγκρισή του, ενώ η μεγάλη πρόκληση θα είναι κατόπιν η παραγωγή και η διανομή του, καθώς, όπως επισήμανε η ίδια, πρόκειται τελικά για μία πανδημία στην οποία ολόκληρος ο παγκόσμιος πληθυσμός θα διεκδικήσει έναν εμβολιασμό.
  Κατά ενός υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού τάχθηκε και ο αρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ, σημειώνοντας ότι «ένας εξαναγκασμός αντιβαίνει στη βασική ιδέα της ελευθερίας, και ο καθένας πρέπει να είναι σε θέση να αποφασίσει μόνος του εάν θέλει να εμβολιαστεί εναντίον του κορονοϊού ή όχι».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χιώτης ο νέος υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ. Συγχαρητήρια επιστολή από το Συμβούλιο της Κοινότητας Βολισσού.
  Από το χωριό Βολισσός της Χίου είναι ο νέος υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μιχάλης Κράτσιος-Κοτσακάς.
  Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Βολισσού Σωτήρη Παραδείση «γνωστός στους περισσότερους από τις συχνές επισκέψεις του στο χωριό του, τόσο ο νέος υφυπουργός όσο και οι γονείς του, ο κ. Γιάννης Κράτσιος και η κ. Μαίρη Κοτσακά, αποτελούν πρόσωπα αγαπητά στη μικρή κοινωνία της Βολισσού. Φέτος, λόγω του κορονοϊού, ο Μιχάλης Κράτσιος-Κοτσακάς δεν μπόρεσε να έρθει στη Βολισσό, όμως πέρυσι το καλοκαίρι είχε έρθει για σύντομες διακοπές, αν και ήταν ήδη διευθυντής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου».
  Σε συγχαρητήρια επιστολή του το Συμβούλιο της Κοινότητας Βολισσού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει:
  «Κύριε υφυπουργέ, αγαπητέ Μιχάλη
  Οι κάτοικοι της Βολισσού και οι όπου γης Βολισσιανοί αισθάνθηκαν ξεχωριστή χαρά και μεγάλη περηφάνια μόλις πληροφορήθηκαν την τοποθέτησή σας στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.
  Τα συναισθήματα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικά γιατί και η οικογένειά σας και εσείς προσωπικά είστε άνθρωποι που από τα παιδικά σας χρόνια ζυμωθήκατε με τα Βολισσιανά στοιχεία και έχετε την αμέριστη εκτίμηση των συγχωριανών σας.
  Για την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας και την οικογένειά σας δεν στηριζόμαστε σε αόριστες πληροφορίες τρίτων αλλά στην προσωπική αντίληψη των ανθρώπων που σας γνωρίζουν προσωπικά και είναι η μεγάλη πλειοψηφία των Βολισσιανών.
  Οι εξαιρετικές σπουδές σας, η επιστημονική και τεχνοκρατική εμπειρία σας και το ήθος σας εγγυώνται ότι και στο μέλλον θα εξακολουθείτε να τιμάτε τη Βολισσό με τις επιτυχίες σας.
  Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Βολισσιανών σάς απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια και περιμένουμε, με λαχτάρα, τη στιγμή που οι συνθήκες και οι υποχρεώσεις σας θα σας επιτρέψουν να ξαναβρεθείτε ανάμεσά μας, προκειμένου να σας υποδεχτούμε με όλη μας την αγάπη και με κάθε τιμή».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάλι στο Ισραήλ μεταβαίνει ο Ν.Δένδιας - Θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του και τον πρωθυπουργό.
  ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑ, ΟΣΕΣ ΔΕΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΣΑΣ.
  Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη 13 Αυγούστου στο Ισραήλ προκειμένου να συναντηθεί με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εν μέσω των προκλητικών ενεργειών της Άγκυρας.
  Προηγουμένως, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.
  Στην ατζέντα των συζητήσεων θα είναι οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, η κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα καθώς και η συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ σε διμερές επίπεδο, και στο πλαίσιο του σχήματος 3+1.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝΔΙΑΣ: "ΙΣΡΑΗΛ, ΕΡΩΤΑ ΜΟΥ ΑΓΙΑΤΡΕΥΤΕ. ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΑ". ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: "ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ".
   Έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Ντενιάχου, με ανάρτηση του στο Twitter αναφέρθηκε στην κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.
   «Διευκρίνισα ότι βλέπουμε πολύ αρνητικά οποιαδήποτε ενέργεια βίας στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου από οποιονδήποτε παράγοντα περιλαμβανομένης της Τουρκίας» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
   Παράλληλα ο κ. Νετανιάχου σημείωσε ότι «συμφωνήσαμε ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ θα συνεχίσουν να διευρύνουν τις οικονομικές όπως και τις τουριστικές και εμπορικές τους σχέσεις».
   Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα διαβίβασε το μήνυμα ότι η παραβατικότητα της Τουρκίας αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της Μεσογείου και κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα.
   Στην ατζέντα των επαφών Δένδια στο Ισραήλ ήταν και η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να σημειώνει στην κάμερα της ΕΡΤ ότι «οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ εμβαθύνονται» και ότι οι σχέσεις των δύο χωρών «διανύουν την καλύτερη περίοδο».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 5. Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Πῶς οἱ νεοπλατωνιστὲς ἔκτισαν τὴν ἕνωσι μὲ τὸν Θεό.
  Professor Bissera V. Pentcheva,Hagia Sophia: Sound, Space and Spirit in Byzantium, Pennsylvania State University Press, 2017, 304 pages. Dimitris Kitsikis
  «Οἱ δύο ἀρχιτέκτονες τῆς Ἁγίας Σοφίας, ὁ Ἰσίδωρος ἀπὸ τὴ Μίλητο καὶ ὁ Ἀνθέμιος ἀπὸ τὶς Τράλλεις ἀνῆκαν στὸν κύκλο τοῦ Ἀμμώνιου Ἐρμείου ποὺ κατεῖχε τὴν ἕδρα τῆς φιλοσοφίας στὴν Ἀλεξάνδρεια καὶ εἶχε μαθητεύσει κοντὰ στὸν Πρόκλο. Ἡ Ἀκαδημία τοῦ Πλάτωνα στὴν Ἀθῆνα εἶχε κλείσει τὸ 529 μ.Χ., τρία μόλις χρόνια πρὶν ἀπὸ τὴν ἔναρξη κατασκευῆς τῆς Ἁγίας Σοφίας. Ἡ Σχολὴ τῆς Ἀλεξάνδρειας ὅμως ἀκόμη λειτουργοῦσε καὶ ἦταν τὸ κέντρο τῆς ἑλληνικῆς γνώσης γιὰ τὴ μηχανικὴ καὶ τὴν ἀκουστική. Ὁ Φωκᾶς, ἔπαρχος τῆς Κωνσταντινούπολης καὶ στενὸς συνεργάτης τοῦ Αὐτοκράτορα Ἰουστινιανοῦ ἦταν αὐτὸς ποὺ κάλεσε τοὺς δύο ἀρχιτέκτονες. Εἶχε κι αὐτὸς συνδεθεῖ μὲ τὸν κύκλο τῶν νεοπλατωνιστῶν. Οἱ νεοπλατωνιστὲς συνέδεαν σὲ μία ἑνιαία φιλοσοφία τὶς διδαχὲς τοῦ Πυθαγόρα, τοῦ Πλάτωνα, τοῦ Ἀριστοτέλη καὶ τῶν Μυστηρίων. Ὁ Φωκᾶς κατηγορήθηκε γιὰ παγανισμὸ τὸ 545μ.Χ. καὶ αὐτοκτόνησε. Διαπιστώνουμε ὅτι τὸ ἑλληνικὸ πνεῦμα, «ξένο καὶ παγανιστικὸ» ἐκ πρώτης ὄψεως, βρέθηκε στὸν πυρῆνα τῆς διαμόρφωσης τῆς χριστιανικῆς ταυτότητας. Ἡ Ἁγία Σοφία χτίστηκε ἀπὸ ἕναν κύκλο νεοπλατωνιστῶν οἱ ὁποῖοι πίστευαν ὅτι μέσα ἀπὸ τὴν ἐπιστήμη μπορεῖς νὰ προσεγγίσεις τὸ θεῖο. Γνωρίζουμε ὅτι οἱ νεοπλατωνιστὲς ἐνδιαφέρονταν γιὰ τὶς ἰδιότητες καὶ τὶς ἀντανακλάσεις τοῦ φωτός, ὅτι εἶχαν γνώσεις γεωμετρίας καὶ ἀνώτερων μαθηματικῶν καὶ ὅτι ὑπολόγιζαν τὶς ἰδιότητες τῶν στερεῶν μέσα σὲ στερεά. Σκεφτεῖτε ὅτι ὁ «Καλλιχόρος» τῆς Ἁγίας Σοφίας εἶναι ἕνα στερεὸ μέσα σὲ στερεό. Ὁ Παῦλος Σιλεντιάριος, μέλος τοῦ Αὐτοκρατορικοῦ Συμβουλίου, χρησιμοποίησε αὐτὴ τὴ λέξη τὸν 6ο αἰῶνα γιὰ νὰ περιγράψει τὸν χῶρο κάτω ἀπὸ τὸν τροῦλο, ὅπου λαμβάνει χώρα ἡ λειτουργία. Μέσα στὴν Ἁγία Σοφία ἡ ἐνέργεια τοῦ ἤχου δὲν ἐξανεμίζεται, ἀλλὰ ἀντίθετα συμπυκνώνεται καὶ ἐντείνεται καθὼς ἀνυψώνεται πρὸς τὸν τροῦλο. Καθὼς φτάνει στὸν τροῦλο, ἐπιστρέφει ἀντηχώντας πρὸς τά κάτω στὸ πλῆθος τῶν πιστῶν ποὺ ψάλλουν κι αὐτοὶ ἀκολουθώντας τοὺς ψάλτες καὶ ἐνθυλακώνει τοὺς πάντες μέσα σὲ μιὰ ἠχητικὴ αἴσθηση ποὺ θὰ τὴν ἀποκαλούσαμε «χρυσὴ βροχή». Οἱ ψάλτες ψέλλουν. Ἡ Ἁγία Σοφία ἀπαντᾷ. Ἡ μυσταγωγία δὲν εἶναι παρὰ ἡ συνέργεια ἀνάμεσα στὸ κτίριο καὶ τοὺς πιστούς».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, δήλωσε ότι αναμένει πως θα υπάρξει ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού τους ερχόμενους μήνες και σίγουρα τον επόμενο χρόνο.
  «Είμαι αισιόδοξος ότι τους επόμενους μήνες και σίγουρα το ερχόμενο έτος θα μπορέσει να υπάρξει ένα εμβόλιο», σημείωσε.
  Ο ίδιος αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιον μήνα αναμένεται να έχει παρασκευαστεί εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού και πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να πει κανείς πόσο συχνά θα χρειάζεται να εμβολιάζονται οι άνθρωποι ούτε πόσο θα διαρκεί η ανοσία που θα προσφέρει το εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2.
  «Ωστόσο αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι χάρη στο γεγονός ότι όλοι δουλεύουμε μαζί -ερευνητές, επιστήμονες, ο κόσμος- θα έχουμε ένα εμβόλιο γρηγορότερα από ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας», υπογράμμισε.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τ΄ΑΚΟΥΣ ΦΛΩΡΕ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Το Oruc Reis έχει ποντίσει εδώ και μέρες καλώδια».
  Απάντηση στα περί μη ερευνών από το Oruc Reis που υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου δίνει φιλοκυβερνητικό μέσο.
  Συγκεκριμένα η «Καθημερινή» που έχει ταχθεί εδώ και καιρό στο πλευρό της κυβέρνησης με άρθρο της υποστηρίζει πως το Oruc Reis έχει ποντίσει καλώδια και κάνει έρευνες.
  Τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση και το ΥΠΕΘΑ διαψεύδει επί της ουσίας το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή», που υπογράφει ο Κώστας Ιορδανίδης, καθώς υποστηρίζει πως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis διεξάγει έρευνες κανονικά τις τελευταίες ημέρες.
  Σημειώνεται πως στο χθεσινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «προπαγανδιστικές φωτογραφίες από ανύπαρκτες σεισμικές έρευνες» αφήνοντας να εννοηθεί πως οι Τούρκοι δεν έχουν προχωρήσει σε έρευνες.
  Ωστόσο, σύμφωνα με το σημερινό (13/8) φύλλο της εφημερίδας «Καθημερινή», «ο άμεσος στόχος των εν εξελίξει εκνόμων ενεργειών της Άγκυρας ήταν η διάσπαση της συνέχειας της ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου. Το επιβεβαίωσε σε πρακτικό επίπεδο, με το ερευνητικό σκάφος “Oruc Reis” να έχει ποντίσει εδώ και ημέρες καλώδια στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και να διεξάγει έρευνες, παρά την περί του αντιθέτου εκτιμήσεις των Αθηνών».
  Σε άλλο σημείο το άρθρο της «Καθημερινής» αναφέρεται ότι «η εμπειρία των τελευταίων σαράντα και πλέον ετών ελληνοτουρκικής εντάσεως στο Αιγαίο διαμόρφωσε τη βεβαιότητα ότι την όποια κρίση διαδέχεται διάλογος Αθηνών και Αγκύρας. Κύριο μέλημα σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν η διαχείριση της κοινής γνώμης, προκειμένου να πεισθεί ότι η Ελλάς εξασφάλισε πλεονεκτήματα. Εάν αυτό όντως συνέβαινε είναι άλλη ιστορία».
  «Η εμπειρία των τελευταίων σαράντα και πλέον ετών ελληνοτουρκικής εντάσεως στο Αιγαίο διαμόρφωσε τη βεβαιότητα ότι την όποια κρίση διαδέχεται διάλογος Αθηνών και Αγκύρας. Κύριο μέλημα σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν η διαχείριση της κοινής γνώμης, προκειμένου να πεισθεί ότι η Ελλάς εξασφάλισε πλεονεκτήματα. Εάν αυτό όντως συνέβαινε είναι άλλη ιστορία», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. “Το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού θα νοσήσει από κορονοϊό”, εκτιμά ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής Νίκολας Χρηστάκης. Α.
  Τουλάχιστον το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού των 7,6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων θα αρρωστήσουν από τον κορονοϊό και εκατομμύρια ασθενείς θα πεθάνουν, εκτιμά ο γνωστός Ελληνοαμερικανός καθηγητής του Πανεπιστημίου Γιέηλ Νίκολας Χρηστάκης, σε άρθρο του στον «Εκόνομιστ» σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τους κινδύνους της Covid-19, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.
  Παράλληλα, ζητά αλλαγή προσέγγισης και δράσης απέναντι στη πανδημία.
  Όπως αναφέρει, «έχουμε μπροστά μας έναν μακρύ και θλιβερό δρόμο. Γι’ αυτό, καλά θα κάνουμε να αντιδράσουμε σοφά». Σημειώνει ότι «υπάρχει μία φυσική τάση για εφησυχασμό», ιδίως από τη στιγμή που «ο ίδιος ο ιός είναι τόσο ασυνεπής, όσον αφορά ποιον μολύνει, ποιον αρρωσταίνει και ποιον σκοτώνει».
  Ο καθηγητής τονίζει ότι «η εστίαση της προσοχής μόνο στα περιστατικά υπερμετάδοσης είναι απίθανο να αποδειχθεί αποτελεσματική για να σταματήσει η επιδημία. Χρειάζεται ένα ευρύτερο “δίχτυ”, με περισσότερα τεστ και εντατική ιχνηλάτηση επαφών». Ζητά, επίσης, να δοθεί μεγάλη προσοχή στο τεράστιο ποσοστό των ασυμπτωματικών ανθρώπων, οι οποίοι μεταδίδουν τον ιό, κάτι που, όπως λέει, απαιτεί εκτεταμένους διαγνωστικούς ελέγχους και γρήγορη -αν όχι άμεση- εξαγωγή αποτελεσμάτων των τεστ.
  Όπως επισημαίνει, «μολονότι μερικοί άνθρωποι αντιστέκονται στη χρήση μάσκας, ίσως τελικά συνειδητοποιήσουν ότι αυτό είναι προτιμότερο από το να κλείσει η οικονομία ή να μετριούνται πτώματα». Μέχρι να βρεθεί και να καταστεί ευρέως διαθέσιμο ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, δεν υπάρχει άλλη λύση από το «να ελαχιστοποιηθούν οι κοινωνικές επαφές, να κρατηθούν οι φυσικές αποστάσεις, να γίνονται πολλά τεστ και, ναι, να φοράμε μάσκες», υποστηρίζει.
  Ο κ. Χρηστάκης, ειδικός σε θέματα κοινωνιών, δικτύων και επιδημιολογίας, συγγραφέας ήδη γνωστών βιβλίων μεταφρασμένων και στα ελληνικά («Συνδεδεμένοι» και «Προσχέδιο: Οι εξελικτικές ρίζες της καλής κοινωνίας»), έχει έτοιμο το νέο βιβλίο του «Το τόξο του Απόλλωνα: Η βαθιά και διαρκής επίπτωση του κορονοϊού στον τρόπο ζωής μας», το οποίο θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό τον Οκτώβριο.
  Όπως εξηγεί στον Economist, «τα διακριτά χαρακτηριστικά του ιού πίσω από την πανδημία Covid-19 σημαίνουν ότι αναπόδραστα θα μολύνει ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου, προτού η πανδημία ολοκληρώσει την πορεία της». Δεν πρόκειται μόνο για το κατά πόσο οι υγειονομικές αρχές και οι κυβερνήσεις αντιδρούν σωστά (πράγμα που παίζει ρόλο), αλλά επίσης για την επιδημιολογία του ίδιου του νέου ιού, ο οποίος είναι πολύ πιο μεταδοτικός σε σχέση με τον προηγούμενο SARS-CoV-1.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. “Το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού θα νοσήσει από κορονοϊό”, εκτιμά ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής Νίκολας Χρηστάκης. Β.
   Ο καθηγητής υπογραμμίζει ότι στην περίπτωση του SARS το 2003 μολύνθηκαν μόνο 8.422 άνθρωποι παγκοσμίως και πέθαναν 916, πριν ο ιός τεθεί υπό έλεγχο μέσα σε οκτώ μήνες. Η θνητότητα του SARS-CoV-1 ήταν περίπου 11% (δηλαδή πέθαινε ο ένας στους δέκα άρρωστους), πολύ μεγαλύτερη από ό,τι τώρα του SARS-CoV-2 που εκτιμάται στο 0,5% έως 1,2%. Δηλαδή, ο προηγούμενος συγγενικός κορονοϊός ήταν δέκα φορές πιο θανατηφόρος από τον τωρινό. Όμως, ακριβώς αυτή η φονικότητα βοήθησε παραδόξως στον έλεγχο της εξάπλωσης του SARS και επίσης εξηγεί εν μέρει γιατί ο τρομερός ιός Έμπολα, που σκοτώνει έως το 80-90% των αρρώστων, δεν έχει ξεφύγει από την Αφρική (τουλάχιστον μέχρι στιγμής… ).
   Μολονότι η Covid-19 δεν σκοτώνει αναλογικά τόσους ασθενείς, τελικά είναι πιο επικίνδυνη επειδή εξαπλώνεται πολύ εύκολα, σε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, άρα συνολικά σκοτώνει πολύ περισσότερους ανθρώπους, όπως αναφέρει ο κ. ο Χρηστάκης. Επειδή ίσως ακόμη και οι μισοί που κολλάνε τον νέο ιό είναι ασυμπτωματικοί, ενώ πολλοί άλλοι έχουν ήπια συμπτώματα τύπου κρυολογήματος ή γρίπης, τόσο οι πολίτες όσο και οι πολιτικοί μπορεί να πάρουν την κατάσταση λιγότερο στα σοβαρά, πράγμα που διευκολύνει την εξάπλωση της πανδημίας.
   Τα πράγματα γίνονται χειρότερα, όπως σημειώνει, επειδή ακόμη και στους συμπτωματικούς ο ιός μεταδίδεται προτού καν τα συμπτώματα εμφανιστούν. Η περίοδος επώασης (ανάμεσα στην αρχική λοίμωξη και στην εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων) διαρκεί από δύο έως 14 ημέρες και κατά μέσο όρο επτά ημέρες. Από την άλλη, υπάρχει η λεγόμενη «λανθάνουσα περίοδος» του κορονοϊού, ανάμεσα στη στιγμή της έναρξης της λοίμωξης και έως τότε που μπορεί κανείς να κολλήσει άλλους. Η περίοδος επώασης είναι μεγαλύτερη από τη λανθάνουσα στην περίπτωση του νέου ιού, κάτι που διευκολύνει επίσης τη μετάδοσή του. Ο τυπικός ασθενής με Covid-19 χρειάζεται περίπου επτά ημέρες για να εκδηλώσει συμπτώματα, αλλά μπορεί ήδη να μεταδίδει τη νόσο για δύο έως τέσσερις ημέρες πριν τα πρώτα συμπτώματα. Μάλιστα, μία έως δύο ημέρες πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων είναι η πιο μολυσματική φάση για έναν φορέα του ιού.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 9. Σαν σήμερα, την αυγή της 14ης Αυγούστου 1974, ξεκινάει η δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, γνωστή ως Αττίλας ΙΙ.
  Στις 3.30 τα χαράματα της 14ης του Αυγούστου 1974 τελειώνουν με πλήρη αποτυχία στη Γενεύη οι τριμερείς διαπραγματεύσεις (Ελλάδας, Τουρκίας, Βρετανίας) για την κατάσταση στην Κύπρο και το κυπριακό πρόβλημα.
  Μία ώρα αργότερα, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν Λευκωσία, Αμμόχωστο και άλλα σημεία της Κύπρου. Ο «Αττίλας 2» είχε ξεκινήσει.
  Από το μεσημέρι της 14ης του Αυγούστου, τουρκικά άρματα και ισχυρές δυνάμεις πεζικού αρχίζουν να κινούνται από Λευκωσία προς Αμμόχωστο, στα ανατολικά, και προς Λεύκα-Λιμνίτη, στα δυτικά.
  Με την άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει Ναυτικό και Αεροπορία για να βοηθήσει Εθνοφρουρά και τα απομεινάρια της ΕΛΔΥΚ οι Τούρκοι κατακτούν το 37% της Κύπρου ενώ μέχρι τότε κατείχαν ένα πολύ μικρό μέρος του εδάφους 4%!
  Το Πολεμικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει στις 6 τα χαράματα υπό την προεδρία του Κ.Καραμανλή στην Αθήνα, διαπιστώνει την "αδυναμία" της Ελλάδας να συνδράμει στρατιωτικά την Κύπρο και έτσι οι ελληνικές αντιδράσεις περιορίζονται στο διπλωματικό τομέα ενώ τα τουρκικά στρατεύματα που είχαν ενισχυθεί στο μεσοδιάστημα της ανακωχής με αποστολή τεράστιων ενισχύσεων σαρώνουν την αντίσταση των λίγων εθνοφυλάκων που δεν είχαν λάβει από την Αθήνα ούτε σφαίρα!
  Ήταν η ημέρα που ειπώθηκε το περίφημο «Η Κύπρος κείται μακράν».
  Μέχρι το βράδυ, η ελληνοκυπριακή αντίσταση έχει ουσιαστικά καταρρεύσει και τα οχυρά εγκαταλείπονται αφού δεν υπάρχουν καν πυρομαχικά.
  Στις 15 του Αυγούστου, τα στρατεύματα του «Αττίλα» μπαίνουν στην Αμμόχωστο, στις 16 του Αυγούστου ο «Αττίλας 2» ολοκληρώνεται με την κατάληψη της Μόρφου, ενώ η κυβέρνηση Κληρίδη μεταφέρεται πρόσκαιρα στη Λεμεσό, φοβούμενη ότι επίκειται κατάληψη της Λευκωσίας.
  Οι Τούρκοι, έχοντας πετύχει τους στρατιωτικούς τους σκοπούς, δέχονται κατάπαυση του πυρός στις 6 το απόγευμα της 16ης του Αυγούστου 1974. Ηδη κατείχαν το 36,4% του κυπριακού εδάφους. Περίπου 2.000 Ελληνες και Ελληνοκύπριοι είχαν σκοτωθεί, πάνω από 1.600 ήταν οι αγνοούμενοι και 200.000 ήταν οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες.
  Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση ο Κ. Καραμανλής, το πρωί της 14ης του Αυγούστου, ανακοινώνει την αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Ηταν ένας ελιγμός υπό το βάρος της λαϊκής πίεσης, ο οποίος όμως έχει τραγικά αποτελέσματα, αφού βάζει την Τουρκία στο Αιγαίο: Οι ΗΠΑ εκχωρούν τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου στην Άγκυρα. από τότε ξεκινούν τα προβλήματα που βιώνουμε μέχρι σήμερα. Δηλαδή ο Κ.Καραμανλής προσπάθησε να διορθώσει το ένα λάθος (μη αποστολή ενισχύσεων στην Κύπρο) με ένα άλλο: Την έξοδο από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ μη σκεπτόμενος ότι η Τουρκία θα εμφανιστεί στο Αιγαίο ως εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Οι πακιστανοί που ζουν στην Ελλάδα ανυπομονούν πότε θα πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδος υπέρ της Τουρκίας. ΑΔΗΜΟΝΟΥΝ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. Από άρθρο τοτ Λευτέρη Πανούση.
  Η Ε΄φάλαγγα του Ισλάμ αποκαλύπτεται! Τρελαθήκαμε τελείως που τους βαστάμε εδώ;
  Εδώ από κάτου λοιπόν αδερφέ μου Ελληνόπουλε, σου έχω κοτσαρει μερικά [ελάχιστα] τουίτς, από Πακιστανούς, που ζουν στην Ισλαμογρεκία!
  Τάσσονται όλοι τους υπερ του Τούρκου και ανυπομονούν πότε θα πολεμήσουν εναντιον μας!
  Και σαν αυτα που σας βανω εδω, ειναι εκατονταδες χιλιαδες!
  Εκατονταδες χιλιαδες ιστοσελιδων και προσωπικων σελιδων σε κοινωνικα δικτυα, που ξερνανε μισος κατα του Ελληνα και δηλωνουν ανοιχτα, ότι είναι έτοιμοι να μας κόψουν τον λαιμό!
  Εκατοντάδες χιλιάδες νέων και ρωμαλέων μουσουλμάνων, μερικών ήδη εμπειροπόλεμων, που δεν βλέπουν την ώρα, ποότε θα μπουν στ ασπιτια μας, για να αρχισουν τη σφαγή.
  Εκατοντάδες; χιλιάδες εξαγριοωμεννω μωαμεθανων, που βροντοφωναζουν υπερ του Τορυκου, ενω ειναι πιθανο σε λιγες ωρες να δουμε και τα πρωτα φερετρα Ελληνων νελκρων στις βεβηλωμενες εκκλησιες μας!~
  Και δεν ειναι μονον οι Πακιστανοι που σας βαζω εδω..
  Ειναι και οι Αλγερινοί και οι Μαροκινοί και οι Ουιγούροι και όλοι ανεξαιρέτως οι μουσουλμάνοι και προπαντος οι Αλβανοί, που δεν βλεπουν την ωρα και τη στιγμη να χυσουν αιμα ελληνικο, οπως το κανουν στα αδερφια μας, στη Βορειο Ηπειρο.
  Η Ε΄φαλαγγα του ισλαμ [σε συμμαχια με τους παλιους εχθρους του Ελληνισμου], αποκαλυπτεται. Τρελαθηκαμε τελειως πια, που τους κραταμε εδω και τους νταντευουμε κιολας;
  Μωρε καλα το ελεγε ο Μαρξ...
  Ειμαστε ικανοι να τους πουλησουμε το σκοινι που θα μας κρεμασουν!
  Αμετρητες δημοσιευσεις σαν αυτες, στο τουιτερ, στο φ/β [απο οπου ειμαστε κομμενοι οι Ελληνες πατριωτες] στο ινσταγκραμ, στα μπλογκς!
  Μεταφραση
  Afaq Ahmad Khan
  Η Ελλάδα μπαίνει σε μια κατάσταση τύπου πολέμου, με την Τουρκία. Είναι καιρός να μείνουμε με την Τουρκία. Η Τουρκία υποστήριζε πάντα το Πακιστάν για την αντιμετώπιση του ζητήματος του Κασμίρ. Μιλούσε πάντα για τα μουσουλμανικά έθνη. Τώρα είναι η σειρά μας να υποστηρίξουμε τη μουσουλμανική χώρα
  Muhammad Saqib Riaz
  Η θρησκεία μας ενώνει, αλλά και οι καρδιές μας συνδέονται μέσω της φιλίας. Είναι ένα "πλοίο του φίλου", ξέρει ξεκάθαρα πώς να πλέει σε κάθε καταιγίδα. Αυτός ο δεσμός δεν είναι ημερών, σχηματίστηκε από το 1947. Στεκόμαστε μαζί σας σε κάθε αγώνα, δεν μπορούμε να σας αφήσουμε μόνους σας σε μπελάδες.
  Zain Raza
  Ο Άγιος Προφήτης είπε "Οι πιστοί είναι μια ενιαία αδελφότητα". Να θυμάστε ότι το Πακιστάν είναι πάντα εκεί για να υποστηρίξει την ισλαμική αδελφότητα.
  Παγκόσμια ένωση νέων
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. 11 Αυγούστου 1996: Ο Τάσος Ισαάκ δολοφονείται από Τούρκους «Γκρίζους Λύκους» στη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στη νεκρή ζώνη στη Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου. Οι εικόνες του κορμιού του στο έδαφος να δέχεται επανειλημμένα χτυπήματα από τούρκους με πέτρες, ρόπαλα, λοστούς, μέχρις ότου αυτός εξέπνευσε, είναι απλά ανατριχιαστικές.
  14 Αυγούστου 1996: Ο Σολωμός Σολωμού την ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ πήγε με ομάδα διαδηλωτών να καταθέσει στεφάνι και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας του Iσαάκ. Όταν εμφανίστηκε ομάδα «Γκρίζων Λύκων» και άρχισαν οι εντάσεις, ο Σολωμού πέρασε στη νεκρή ζώνη και προσπάθησε να ανέβει σε έναν ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία. Ο Kενάν Aκίν μαζί με ελεύθερους σκοπευτές σημαδεύουν και πυροβολούν. Τον χτυπούν στο λαιμό και ο Κύπριος πέφτει νεκρός στο έδαφος.
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Η Σάμος επί Κούλη πράγματι αλλάζει: Αφγανοί, Σύροι και Αφρικανοί χτίζουν τις δικές τους πόλεις.
  Στη Σάμο, αλλοδαποί με ξύλα και τσιμέντο και πέτρες φτιάχνουν λάσπη για να χτίσουν τα σπίτια τους, επάνω στην περιουσία των Ελλήνων, που βλέπουν το βιός τους να καταπατείται από τους παράνομους μετανάστες.
  «Παίρνουμε υλικά από την πόλη για να φτιάξουμε σπίτι για τον χειμώνα. Γιατί μπορεί να μείνουμε εδώ και ένα και δύο χρόνια» δήλωσε ένας εκ των "αιτούντων" .
  Η άτυπη παραγκούπολη, η οποία μελλοντικά θα εξελιχθεί σε μουσουλμανική πόλη οικοδομείται σε δασική έκταση, μόλις ένα χιλιόμετρο από την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ.
  Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει ο «Alpha», έχουν χτιστεί περισσότερες από 500 παράγκες, από μουσαμάδες και ξύλα. Και σε κάθε παράγκα διαμένουν πάνω από 10 άτομα.
  Τα σπίτια των αλλοδαπών έχουν χτιστεί σε κοντινή απόσταση από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ).
  Μάλιστα, η «παραγκούπολη» είναι χωρισμένη σε γειτονιές, καθώς σε άλλη γειτονιά διαμένουν οι Σύριοι, σε άλλη οι Αφγανοί και σε άλλη οι Αφρικανοί.
  Στόχος είναι η αποφυγή των εντάσεων και των επεισοδίων, καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη.
  Άλλωστε, ενώ το ΚΥΤ δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες μόλις 600 ατόμων, σήμερα φέρεται να διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή περισσότερα από 7.000 άτομα.
  Περιττό να προστεθεί πως η "παράτυπη" αυτή πόλη δημιουργείται για να μείνει, καθώς τίποτα μονιμότερο του προσωρινού. Πρόκεται για την πρώτη πόλη παράνομων μεταναστών η οποία δημιουργείται στη χώρα και θα ακολουθήσουν και άλλες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. "Καθηγητές" λοιμωξιολόγοι: Όταν χαθεί το μέτρο των τηλεοπτικών εμφανίσεων.
  Είναι αξιόπιστοι ή σπέρνουν αδικαιολόγητο πανικό για λόγους προσωπικού ναρκισσισμού;
  Πάρτε παράδειγμα αυτόν τον καθηγητή Σύψα.
  Ο άνθρωπος έχει χάσει το μέτρο των εμφανίσεων στα κανάλια.
  Πως βρίσκουν το χρόνο σοβαροί επιστήμονες να δαπανούν τόσες ώρες από τη καθημερινότητά τους καλωδιωμένοι για μερικές δόσεις δημοσιότητας;
  Και έχουμε πράγματι περισσότερα κρούσματα ή μήπως έχουμε απλά περισσότερα τεστ;
  Tελικά μήπως οι Σύψηδες τρομοκρατούν τον κόσμο για να δώσουν νόημα στη ζωή τους μέσα από τις εμφανίσεις στα τουρκοκάναλα;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ο ΤΡΑΜΠ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ "ΕΜΒΟΛΙΟ". «Ελπίζω το ρωσικό εμβόλιο να είναι αποτελεσματικό - Τα αμερικανικά εμβόλια πρέπει να περάσουν δοκιμές».
  Την ελπίδα του πως το εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορωνοϊού θα είναι αποτελεσματικό, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την ελπίδα πως το εμβόλιο «Sputnik V» που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Ρωσίας κατά του κορωνοϊού θα είναι αποτελεσματικό.
  Παράλληλα, όμως, υποστήριξε πως τα αμερικανικά εμβόλια θα πρέπει να υποβληθούν σε πολλές περισσότερες κλινικές δοκιμές μέχρι να πάρουν το «πράσινο φως» για μαζική τους παραγωγή.
  «Ελπίζουμε ότι λειτουργεί (σ.σ: το ρωσικό εμβόλιο). Αλήθεια το ελπίζουμε» σημείωσε ο κ. Τραμπ και πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ διαθέτουν πολλά διαφορετικά εμβόλια που πιστεύει ότι «θα δουλέψουν, αλλά θέλουμε να τα περάσουμε από ένα στάδιο δοκιμών».
  Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίζεται πως η χώρα του έχει αναπτύξει «αρκετές παραλλαγές εμβολίων» που εισέρχονται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών και ο ίδιος έχει υποσχεθεί να κάνει μια ανακοίνωση επί του συγκεκριμένου θέματος «σχετικά σύντομα».
  Το «Sputnik V» καταχωρήθηκε στη Ρωσία στις 11 Αυγούστου, ύστερα από την ολοκλήρωση δύο εκ των τριών δοκιμαστικών φάσεων.
  Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό τον Ιανουάριο του 2021 και αναμένεται να παρέχει ανοσία στον κορωνοϊό για δύο χρόνια.
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΙ ΣΎΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ και ίσως την επικινδυνότητα του εμβολίου του Πούτιν. Ο Τραμπ χαίρεται για τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργηθούν στον Πούτιν από το πρόχειρο ρωσικό "εμβόλιο".
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΤΟ "ΕΜΒΟΛΙΟ" ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ . «Ο Πούτιν δεν έχει κανένα εμβόλιο. Απλώς κάνει πολιτική κίνηση».
  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι αναμένει «με ανυπομονησία» να αναλύσει τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές του Sputnik-V.
  «Ο ΠΟΥ είναι σε επαφή με τους επιστήμονες και τις ρωσικές αρχές και περιμένει ανυπόμονα να μελετήσει τις λεπτομέρειες των δοκιμών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός. «Η επιτάχυνση της έρευνας για ένα εμβόλιο θα πρέπει να γίνεται ακολουθώντας τις προκαθορισμένες διαδικασίες για κάθε στάδιο, ώστε να διασφαλιστεί πως κάθε εμβόλιο που θα παραχθεί τελικά θα είναι ταυτόχρονα ασφαλές και αποτελεσματικό», συνέχισε ωστόσο ο ΠΟΥ.
  Μέχρι τώρα, η Ρωσία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα λεπτομερείς μελέτες για τα αποτελέσματα των ερευνών της, που να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
  Ειδικοί από το χώρο της επιδημιολογίας αυτοί που κατήγγειλαν την ρωσική βιασύνη. «Είναι κάτι που ξεπερνά τα όρια της βλακείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζον Μουρ, ειδικός ερευνητής ιών όπως ο SARS-CoV-2 στο Weill Cornell Medical College της Νέας Υόρκης. Και ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «ο Πούτιν δεν έχει κανένα εμβόλιο. Απλώς κάνει πολιτική κίνηση».
  Σε παρόμοιο πνεύμα εκφράστηκε ο Σκοτ Γκότλιμπ, πρώην επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ: «Εγώ δεν θα έκανα εμβόλιο που, όπως φαίνεται, έχει δοκιμαστεί μόνο σε μερικές εκατοντάδες ασθενών -στην καλύτερη περίπτωση».
  Η αμερικανική πλευρά αμφισβητεί έντονα την αξιοπιστία των ρωσικών ανακοινώσεων, θεωρώντας ως δεδομένο ότι το «Sputnik V» δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένο. «Θεωρώ ότι είναι παρακινδυνευμένο, εξαιρετικά παρακινδυνευμένο» σχολίασε ο Ντάνιελ Σάλμον, διευθυντής στο Ινστιτούτο για την Ασφάλεια των Εμβολίων του πανεπιστημίου John Hopkins.
  Ο δρ. Σάλμον, όπως και άλλοι Αμερικανοί επιστήμονες προβληματίζονται από την ταχύτητα αλλά και την παραδοσιακή ρωσική κρυψίνοια. Θεωρούν ότι οι Ρώσοι εξάγουν βεβιασμένα συμπεράσματα από τις πρώτες δοκιμές του εμβολίου. Και ενώ δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα για τις κλινικές δοκιμές των Σταδίων 1 και 2, ανακοίνωσαν ότι το Sputnik V είναι έτοιμο για μαζική χορήγηση και ότι, επιπλέον, το Ινστιτούτο Επιδημιολογικών και Μικροβιολογικών Ερευνών Γκαμαλέγια της Μόσχας έχει δεχθεί παραγγελίες για το εμβόλιό της από 20 χώρες του κόσμου.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...