Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ" ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ; ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ S-400, ΡΩΣΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ, (ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ. ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΗ" ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.


Η Ρωσία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τουρκίας – Πλοίο της ψάχνει τα Ελληνικά υποβρύχια.
Το τηλεφώνημα Πούτιν – Ερντογάν δεν έφερε συνεννόηση στο θέμα της Λιβύης, αλλά ο Ρώσος Πρόεδρος δίνει την βοήθεια του στην Ανατολική Μεσόγειο.Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει έρθει σε δύσκολη θέση στο εσωτερικό, από την μια η οικονομία και από την άλλη η αντίδραση της Αθήνας, φέρνει αντιδράσεις ακόμα και δημόσια. 
Θέλοντας να παρουσιάσει μια νίκη στην Ανατολική Μεσόγειο, το τουρκικό υπουργείο άμυνας ζήτησε την βοήθεια των Ρώσων για τις κινήσεις του Ελληνικού στόλου και ειδικά των υποβρυχίων 214.

Οι Ρώσοι έχουν στην περιοχή ένα πολεμικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και έχουν αρκετές πληροφορίες για όσα έχουν συμβεί τις προηγούμενες ημέρες, ακόμα και για το επεισόδιο ανάμεσα στις δύο φρεγάτες. Γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει συμβεί, ασχέτως τι έχει κυκλοφορήσει, και φρόντισαν ήδη με διαρροή επιλεγμένης πληροφορίας να πούνε στην Τουρκία ότι ξέρουν, κάτι που έφερε και την επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν.
Λίγο πριν το τηλεφώνημα των δύο ηγετών, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ανέφερε πως η Μόσχα δεν επεμβαίνει στις διαμάχες στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά αν κάποιο από τα εμπλεκόμενα μέρη το ζητήσει θα το κάνει.
Η κινήσεις αυτές της Μόσχας δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου έσπευσαν να στείλουν στην περιοχή το δικό τους πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου

ViaDiplomacy 
ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ


Ρωσία: Καμιά συνεργασία με τους τούρκους κατά της Ελλάδος !
Διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις ότι δήθεν οι ρώσοι βοηθούν τους τούρκους να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια!
Ποια η σκοπιμότητα τέτοιων δημοσιευμάτων αυτές τις στιγμές;

Με τον πλέον κατηγορηματικό και άμεσο τρόπο διέψευσε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα δημοσίευμα που ήθελε την Ρωσία να είχε θέσει στις υπηρεσίες της Τουρκίας πλωτό ραντάρ του πολεμικού ναυτικού, ώστε να εντοπίζουν τα ελληνικά υποβρύχια.
Την ώρα που δεχόμαστε πισώπλατα μαχαιρώματα και αδιαφορία από αυτούς που οφείλουν να μας υποστηρίξουν βάσει των διεθνών συνθηκών, κάποιοι χρησιμοποιούν τον γνωστό μπαμπούλα της Ρωσίας, λες και απευθύνονται σε τριτοκοσμικούς!
Η διάψευση ήρθε ως απάντηση σε δημοσίευμα ιστοσελίδας το οποίο ισχυριζόταν πως το ρωσικό πολεμικό ναυτικό είχε συνεργασία με το τουρκικό ώστε να τους δίνει πληροφορίες για τις θέσεις των ελληνικών υποβρυχίων. Δημοσίευμα που φυσικά διαψεύδεται κι από την ίδια την πραγματικότητα, αφού οι τούρκοι δεν έχουν ιδέα ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, για τις θέσεις των ελληνικών υποβρυχίων. 
Σε τι ακριβώς αποσκοπούν αυτοί που διαδίδουν τέτοια τερατώδη ψεύδη, ειδικά από τη στιγμή που η συνομιλία Ερντογάν – Πούτιν για την Λιβύη εξελίχθηκε σε φιάσκο, θα πρέπει να διερευνηθεί ενδελεχώς.
olympia.gr 


Μια απάντηση στην Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα

Πέτρος Ούτσης,   ViaDiplomacy.gr


Δεν ξέρω αν η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα ζήλεψε την επιτυχία από τα Ελληνικά Hoaxes και θέλει μερίδιο από αυτή, αλλά στην περίπτωση που θελήσει να συνεχίσει να απομυθοποιεί τα Fake News θα την βοηθήσουμε
Σε άρθρο μου με τίτλο Η Ρωσία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τουρκίας – Πλοίο της ψάχνει τα Ελληνικά υποβρύχια , η Πρεσβεία απάντησε: “Προσοχή! #FakeNews Μηδενικής ποιότητας προσπάθεια παραπληροφόρησης της ελληνικής κοινής γνώμης. Μη δίνετε σημασία!”
Θα πρέπει πρώτα να καθοριστεί πιο είναι το νέο για να χαρακτηριστεί Fake, ότι η Ρωσία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τουρκίας, η ότι τα Ρωσικά υποβρύχια ψάχνουν τα Ελληνικά.
Όσο αφορά το πρώτο, νέο θα ήταν η Τουρκία να μην ζητήσει την συνδρομή της Μόσχας, και αυτή να μην ανταποκριθεί. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε τα γεγονότα των τελευταίων ετών, αρκεί το τελευταίο, η Αγία Σοφία. Όσο αφορά το δεύτερο, τι ακριβώς δεν ισχύει, ότι το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας δεν ψάχνει τα υποβρύχια του ΝΑΤΟ; Αυτό θα ήταν πραγματικά νέο, και όχι fake σύμφωνα με την Πρεσβεία.
Και όλα τα παραπάνω για να απαντήσουμε στο ύφος της Πρεσβείας. Στα σοβαρά τώρα, σε αυτό το μέσο έχει γραφτεί αρκετές φορές ότι η Τουρκία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας, όπως και της Γερμανίας, δεν είδαμε να αντέδρασε η Πρεσβεία, σε αυτό το μέσο έχει γραφτεί αρκετές φορές ότι η Ρωσία επιδιώκει αποσταθεροποίηση στην Ανατολική Μεσόγειο επειδή εξυπηρετεί τα συμφέροντα της, δεν είδαμε να αντέδρασε η Πρεσβεία, και σε αυτό το μέσο έχει γραφτεί αρκετές φορές ότι η Ρωσία εκβιάζει μέσω της ενεργειακής εξάρτησης την Τουρκία, δεν είδαμε να αντέδρασε η Πρεσβεία.
Και επειδή, όπου η Τουρκία “εναντιώνεται” στην Ρωσία η τελευταία νομιμοποιεί την παρουσία της, όπως στην Συρία και την Λιβύη, πιστεύουμε ότι Ρωσία έχει κάθε λόγο να βοηθήσει την Τουρκία να δημιουργήσει μια ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο όπου θα νομιμοποιήσει την ίδια.
Θα ήταν φρόνιμο λοιπόν η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, όταν κάτι είναι ενοχλητικό και αντιδρά για προφανή λόγο, όπως στο επίμαχο άρθρο, να κινείται όπως αρμόζει σε μια Διπλωματική Αποστολή, μια απάντηση με σοβαρά επιχειρήματα.Ελληνικά υποβρύχια: Ο αθόρυβος εφιάλτης των Τούρκων στο Αιγαίο.


Ο τύπος υποβρυχίου 214 είναι ένα υποβρύχιο με κίνηση ηλεκτρικού ντίζελ που κατασκευάζεται από την Howaldtswerke-Deutsche Werft GmbH (HDW). Η κίνηση του οφείλεται σε σύστημα ντίζελ, ενώ συμπληρώνεται από σύστημα ανεξαρτησίας από ατμοσφαιρικό αέρα (air-independent propulsion, AIP) με χρήση στοιχείων κυψελών καυσίμου υδρογόνου, τύπου μεμβράνης πολυμερούς ηλεκτρολύτη της Siemens (polymer electrolyte membrane, PEM). Το μοντέλο 214 είναι μοντέλο εξαγωγής, αντίστοιχο του μοντέλου 212, η κύρια διαφορά τους είναι ο χάλυβας του κελύφους του σώματος του υποβρυχίου, στο μοντέλο 212 χρησιμοποιείται διαμαγνητικός χάλυβας, ενώ στο 214 όχι, ο διαμαγνητικός χάλυβας του 212 το κάνει αόρατο σε μαγνητικούς ανιχνευτές.
Η Ελληνική κλάση Παπανικολής U214 είναι εφοδιασμένη με ραντάρ του οποίου ο ιστός δεν διέρχεται από το σώμα του κελύφους του υποβρυχίου. Στην κορυφή του ιστού είναι εγκατεστημένος ο πομπός του ραντάρ. Αυτός ο πομποδέκτης είναι μέρος του συστήματος SPHINX Radar System που προμήθευσε η εταιρεία Thales Defence Deutschland GmbH από το Κίελο. Η καρδιά του ραντάρ είναι ένας πομποδέκτης FMCW που δεν ανιχνεύεται με τα συνηθισμένα συστήματα ESM σε κανονικές συνθήκες. Αυτή η τεχνολογία αποκαλείται ραντάρ τύπου χαμηλής πιθανότητας ανίχνευσης (ΧΠΑ, Low probability of intercept). Η ισχύς εκπομπής είναι χαμηλότερη από την ισχύ ενός απλού κινητού τηλεφώνου αλλά η ανάλυση ανίχνευσης πολύ πιο ακριβής από ένα υψηλής ισχύος ραντάρ. Το ραντάρ τύπου Thales SPHINX είναι τακτικό ραντάρ, κατασκευασμένο για υποβρύχια. 
Η Ελλάδα παρήγγειλε τέσσερα υποβρύχια στην τιμή των έξι και έχει παραλάβει εντός του συμβατικού χρόνου (περίπου) και με μεγάλη καθυστέρηση άλλα δύο. Ένα από αυτά κατασκευάστηκε στο Κίελο και άλλα τρία σε Ελληνικά Ναυπηγεία. 
Το συνολικό κόστος των υποβρυχίων είναι 2.000.000.000 ευρώ.
Τα τέσσερα υποβρύχια Type 214, γνωστά κι ως «κλάσης Παπανικολής», που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) συν τα δυο εκσυγχρονισμένα, Ωκεανός και Πιπίνος, αποτελούν τον μεγαλύτερο εφιάλτη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.
Τα τέσσερα «κλάσης Παπανικολής», είναι τα πιο σύγχρονα συμβατικά υποβρύχια στον κόσμο και τα καλύτερα που διαθέτει ναυτική δύναμη στο ΝΑΤΟ.
Στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού Neptune-II, το «Ωκεανός» - όπως και το «Πιπίνος» - απέκτησε νέα συστήματα πλοήγησης, μείωσης θορύβου, καθώς και νέο σόναρ και ραντάρ. Φέρει το οπλικό σύστημα ISUS, τορπίλες και κατευθυνόμενα βλήματα Sub Harpoon.
Κι αν σε ορισμένους δημιουργείται η εντύπωση ότι η λέξη «εφιάλτης» που αναφέρεται στον τίτλο είναι δημοσιογραφική υπερβολή, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στις κριτικές των ΝΑΤΟϊκών επιτελών στη μεγάλη Συμμαχική άσκηση υποβρυχίων με την επωνυμία “Dynamic Manta 2016”, οι οποίο βάφτισαν «υποβρύχιο-φάντασμα», “The Ghost Submarine”, το υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» (S-121), Type-214AIP, κλάσεως «Παπανικολής». 

Κατάφερε να βυθίσει δύο φορές ένα πυρηνοκίνητο βρετανικό υποβρύχιο, ναυπήγησης του 2012, εξαπολύοντας ισάριθμες βολές τορπίλης χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους Βρετανούς συναδέλφους τους.


Οι Τούρκοι αυτή τη στιγμή τρέχουν…. Και σύντομα θα είναι σε θέση να φτάσουν την ελληνική απειλή. Πόσο σύντομα, όμως και σε ποιο βαθμό;
Τα Type 214 είναι γερμανικής κατασκευής και ήταν τα πρώτα αυτού του τύπου, που ναυπηγήθηκαν σ’ όλο τον κόσμο. Οι Γερμανοί είχαν από την αρχή προειδοποιήσει ότι πρόκειται για μοντέλο που δεν έχει δοκιμαστεί πουθενά στον κόσμο. Θυμίζουμε τα ρεπορτάζ εποχή που έκαναν λόγο ότι έγερναν. Ένα ζήτημα που λύθηκε από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο βρήκε λύσεις και τα εξέλιξε και για τον λόγο αυτό άλλωστε η Ελλάδα εισπράττει ακόμη και σήμερα royalties από κάθε νέα πώληση υποβρυχίου αντίστοιχου τύπου. Μόνο που τότε κανείς δεν σκέφτηκε να υπογράψει όρο με την Γερμανία να μην έχει δικαίωμα ναυπήγησης του ίδιου τύπου υποβρυχίου στην Τουρκία.
Οι Γερμανοί, λοιπόν, παραχώρησαν στην γείτονα – και με πολύ μικρότερο τίμημα απ’ ό,τι στην Ελλάδα, που πλήρωσε αδρά για την εξέλιξή τους - το δικαίωμα ναυπήγησης υποβρυχίων ιδίου τύπου. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι μες στο 2020 θα ρίξουν στο νερό το πρώτο από τα συνολικά έξι «κλάσης Reis», Type 214.
Πόσο σύντομα θα μπορέσουν να εξουδετερώσουν την ελληνική απειλή; Η απάντηση από τους καλά γνωρίζοντες είναι ότι ίσως ποτέ Κι αυτό διότι οι Έλληνες ναυτικοί ήδη γνωρίζουν πολύ καλά την συμπεριφορά και τις δυνατότητες του υποβρυχίου. Έχουν πραγματοποιήσει πολλές αποστολές, έχουν εκπαιδευτεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον έχουν μπει σε ασκήσεις τακτικής… άλλου επιπέδου.
Όταν η Τουρκία αρχίζει να βγάζει το πρώτο της σύγχρονο υποβρύχιο στο Αιγαίο θα έχει να αντιμετωπίσει έναν επιπλέον διπλό εφιάλτη. Ο πρώτος είναι οι τορπίλες βαρέως τύπου και τα αντίμετρα.
Κι έρχεται και δεύτερο ισχυρό πλήγμα. Η προμήθεια των ελικοπτέρων Romeo, με αυξημένες ικανότητες στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.
Αυτά συνεπάγονται ότι οι «αθόρυβοι εφιάλτες» του Αιγαίου θα συνεχίζουν να στοιχειώνουν τα όνειρα των Τούρκων ναυάρχων για πολλά χρόνια ακόμη περί ενδεχόμενης ναυτικής υπεροχής. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ΝΑΤΟ και US NAVY θεωρούν τον ελληνικό υποβρύχιο στόλο και το προσωπικό του, ως ένα από τα καλύτερα στην Μεσόγειο.


Χαρακτηριστικά Υποβρυχίων τύπου "Παπανικολής"

ΤΥΠΟΣ
Τα Υ/Β τ."ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" τα οποία κατασκευάζονται από την Γερμανική εταιρεία HDW είναι Υποβρύχια κλάσης 214.
Tο πρώτο στη σειρά των 4 Υ/Β κλάσεως 214 κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της HDW στο Κίελο της Γερμανίας, έλαβε το ιστορικό όνομα "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" και το οποίο θα δώσει και το όνομα σε αυτού του τύπου τα Υ/Β. Το "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" κατέπλευσε στην Ελλάδα το 2010.
Τα υπόλοιπα 3 Υ/Β του ιδίου τύπου  ονομάζονται 
(S-121 Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ / S-122 Υ/Β ΜΑΤΡΩΖΟΣ / S-123 Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ).

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΦΟΥΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΗΚΟΣ: 65,30m
ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΛΑΤΟΣ: 6,3m
ΥΨΟΣ (ΑΝΕΥ ΙΣΤΩΝ): 13m 
ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ: 1688tn
ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ ΣΕ ΚΑΤΑΔΥΣΗ: 1858tn
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ: 10,5kns
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΔΥΣΗ: 21kns
ΠΡΟΩΣΗ
Η πρόωση επιτυγχάνεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 3.900 kW σε συνδυασμό με το σύστημα αναερόβιας πρόωσης (AIP), την παραγωγή δηλαδή ηλεκτρικής ενέργειας από κυψέλες υγρών καυσίμων. Το σύστημα αυτό απαλλάσσει τα Υ/Β αυτού του τύπου (όποτε επιχειρησιακά απαιτείται) από την διαδικασία εκτελέσεως αναπνευστήρα για τη φόρτιση των συστοιχιών του, μια διαδικασία που καθιστά τα Υ/Β ευάλωτα σε εντοπισμό από ανθυποβρυχιακές μονάδες.
ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ
Τα Υ/Β κλάσεως 214  είναι πλήρως εφοδιασμένα με τις κεραίες, πομπούς και δέκτες που είναι απαραίτητα για τις επικοινωνίες τους.
ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Τα Υ/Β κλάσεως 214 του Πολεμικού Ναυτικού φέρουν το ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα ISUS της εταιρείας ATLAS ELEKTRONIK, του οποίου οι κονσόλες με τη δυνατότητα της μεταξύ τους εναλλαγής λειτουργιών, αποτελούν τα απαραίτητα συστήματα ναυτιλιακής έρευνας, όπως RADAR, ESM, GPS, ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ κ.τ.λ. Φυσικά πολλά σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως ιστοί OPTRONIC με πολλές δυνατότητες απεικόνισης θα αποτελούν σημαντικά ναυτιλιακά αλλά και επιχειρησιακά βοηθήματα.
ΟΠΛΙΣΜΟΣ
Στο οπλικό Σύστημα ISUS ολοκληρώνονται, τόσο οι τορπίλλες, όσο και τα Κατευθυνόμενα Βλήματα SUBHARPOON , τα οποία θα φέρει το Υ/Β στους 8 Τ/Σ και στις θέσεις εφεδρικών όπλων.
SONAR
Στο ίδιο οπλικό σύστημα ενσωματώνεται, παθητικό SONAR μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων, SONAR ναυτιλίας / εντοπισμού ναρκών, ενεργητικού SONAR και άλλες υποβοηθητικές λειτουργίες για την στοχοποίηση και επίλυση προβλήματος βολής.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Το προσωπικό Υ/Β τ. "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" συνίσταται από 6-7 Αξιωματικούς και από πλήρωμα 28-30 ανδρών (Μονίμων Υπαξιωματικών και Επαγγελματιών Οπλιτών)
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Τα Υ/Β τ. "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" μπορεί να μεταφέρει επαρκή τρόφιμα και πόσιμο νερό για πλου έως 50 ημέρες, ενώ δεν υφίσταται πρόβλημα ανεφοδιασμού με καύσιμα - λιπαντικά.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


12 σχόλια :

 1. Σκεφτείτε να μην ήταν υπο αμερικανοσιωνιστική κατοχή η Γερμανία απο το 1945.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τραπεζικός υπάλληλος Eθνικής: «8 στους 10 λογαριασμούς που ανοίγω είναι για Πακιστανούς, Αφγανούς, Σομαλούς κλπ»
  Αίσθηση έχει προκαλέσει μια ανάρτηση στο twitter που αναφέρει πως:
  Τραπεζικός υπάλληλος εθνικής τράπεζας «8 στους 10 λογαριασμούς που ανοίγω είναι για Πακιστανούς, Αφγανούς, Σομαλούς κλπ οι οποίοι έρχονται αγκαζέ με ανθρωπους των ΜΚΟ και συμβούλους» αυτά, εσείς τι αλλά;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γερμανικός Τύπος: Απαιτείται πολιτική βούληση για να λυθούν τα ελληνοτουρκικά.
  Όταν σου λένε, «απαιτείται πολιτική βούληση για να λυθούν τα ελληνοτουρκικά» τι ακριβώς καταλαβαίνεις; ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π. Με "πολιτική βούληση" και 90% του λαού εναντίον "έλυσε" το Σκοπιανό ο προδότης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΩΝ 110%...
  Μια νέα μελέτη από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Duke εξέτασε ποιοι τύποι μάσκας είναι πιο αποτελεσματικοί. Διαπίστωσε ότι ένας συγκεκριμένος τύπος κάλυψης προσώπου μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
  Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια ακτίνα λέιζερ και μια κάμερα κινητού τηλεφώνου για να ανιχνεύσουν τον αριθμό των σταγονιδίων που “εκτοξεύονταν” από ένα άτομο, ενώ φορούσε μάσκα. Η κάμερα χρησιμοποιήθηκε για την καταγραφή ενός βίντεο σταγονιδίων που εκπέμπονται, ενώ ο φορέας προφέρει μια απλή πρόταση. Για κάθε μάσκα αυτό το πρωτόκολλο επαναλήφθηκε 10 φορές και οι ερευνητές χρησιμοποίησαν έναν αλγόριθμο υπολογιστή για να μετρήσουν τον αριθμό των σωματιδίων σε κάθε βίντεο.
  Από τα 14 καλύμματα προσώπου που δοκιμάστηκαν στην μελέτη, τα δύο λιγότερο αποτελεσματικά ήταν οι γκέτες λαιμού και οι μπαντάνες.
  Μάλιστα, η γκέτα λαιμού οδήγησε σε μετάδοση σταγονιδίων 110%, δηλαδή 10% υψηλότερη από ό,τι αν ο χρήστης δεν φορούσε καθόλου μάσκα!
  Κορωνοϊός: Οι μάσκες με την καλύτερη απόδοση κατά σειρά αποτελεσματικότητας:
  Προσαρμοσμένη μάσκα N95, χωρίς βαλβίδα εκπνοής (# 14)
  Χειρουργική μάσκα τριπλού στρώματος (# 1)
  Χειροποίητη μάσκα με κομμάτι πολυπροπυλενίου ανάμεσα σε δύο στρώματα βαμβακερού υφάσματος (# 5)
  Μάσκα διπλού στρώματος από πολυπροπυλένιο, από ύφασμα ποδιάς
  Βαμβακερή μάσκα 2 στρώσεων (#13)
  Βαμβακερή μάσκα 2 στρώσεων (#7)
  Μάσκα N95 με βαλβίδα εκπνοής (#2)
  Βαμβακερή μάσκα 2 στρώσεων, τύπου Olson (#8)
  Μάσκα με μονή στρώση Maxima AT (#6)
  Βαμβακερή μάσκα 1 στρώσης (#10)
  Βαμβακερή μάσκα 2 στρώσεων (#9)
  Πλεκτή μάσκα (#3)
  Μπαντάνα διπλής στρώσης (#12)
  Γκέτα λαιμού από fleece (#11)

  ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  Θα δούμε αν οι προβλέψεις του προέδρου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας Καθηγητή Παιδιατρικής Ανδρέα Κωνσταντόπουλου, που αναμασά αμερικανικές οδηγίες, επαληθευτούν από τις εξελίξεις: "Η χρήση μάσκας προστατεύει από τη γρίπη, COVID-19 και άλλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Κάθε χρόνο μετά τα Χριστούγεννα τα περισσότερα σχολεία σχεδόν έκλειναν για 1-1.5 μήνες εξαιτίας της γρίπης. Αυτά τα παιδιά με τη μάσκα δεν θα αρρωστήσουν".
  Ο Ζ.Π. αμφιβάλλει στο ότι η χρήση μάσκας μειώνει την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού και προστατεύει. Αντιθέτως η μάσκα, παρέχοντας ψευδή εντύπωση προστασίας, μπορεί να αυξήσει την μεταδοτικότητα.
  Ο Ζ.Π. αποδέχεται και εγκρίνει τα βασικά στοιχειώδη μέτρα υγιεινής προφύλαξης για όλες τις μεταδοτικές νόσους, που έχουν να κάνουν με την συνειδητοποίηση της ατομικής ευθύνης: αποφυγή συνωστισμού, κράτημα αποστάσεων, αποφυγή χειραψιών, καλό πλύσιμο χεριών.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εταιρείες του κράτους ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ συμμετείχαν στην ανάπτυξη του τουρκικού στόλου drones. «Κατά τα έτη 2009 έως 2018, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξέδωσε συνολικά 33 άδειες για την παράδοση σχετικών ειδών και εξαρτημάτων και οι σχετικές εξαγωγές ανήλθαν συνολικά σε περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε απάντηση επερώτησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke).
  Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος του τουρκικού στόλου drones. Kατά δήλωσή τους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν διάφορα αναγνωριστικά και επιθετικά drones.
  Μετά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία τον Οκτώβριο του 2019, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει εν μέρει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία. Ωστόσο, η απαγόρευση ισχύει μόνο για όπλα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στη Συρία.
  Πηγή: Deutschlandfunk, ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε σήμερα Δευτέρα επιφυλάξεις για την έγκριση της χρήσης πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από την COVID-19 για τη θεραπεία νοσούντων, λέγοντας πως οι αποδείξεις ότι είναι αποτελεσματική, παραμένουν «χαμηλής ποιότητας», αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν επείγουσα έγκριση για τέτοιες θεραπείες.
  Η Σουμία Σουαμινάταν, επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, δήλωσε πως μόνο λίγες κλινικές δοκιμές πλάσματος ασθενών που ανέρρωσαν έχουν παραγάγει αποτελέσματα, και οι αποδείξεις, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν είναι αρκετά πειστικές ώστε να εγκριθεί πέρα από τη χρήση του ως πειραματική θεραπεία. Αν και λίγες δοκιμές έχουν δείξει κάποιο όφελος, είπε, ήταν περιορισμένες και τα δεδομένα τους, μέχρι τώρα, ασαφή.
  «Προς το παρόν, υπάρχουν ακόμα πολύ χαμηλής ποιότητας αποδείξεις» είπε η Σουαμινάταν σε συνέντευξη Τύπου. «Άρα συστήνουμε το πλάσμα ασθενών που ανέρρωσαν να παραμείνει πειραματική θεραπεία, να συνεχίσει να αποτιμάται σε καλά σχεδιασμένες τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές».
  Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη «σημαντική θεραπευτική ανακάλυψη» που είχε προαναγγείλει ο Λευκός Οίκος, γνωστοποιώντας την έγκριση χορήγησης πλάσματος σε ασθενείς με κορωνοϊό από την Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA).
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φάουτσι: «Η δοκιμή και η παραγωγή άλλων εμβολίων ίσως κινδυνέψει από μια εσπευσμένη έγκριση». Α.
   «Η διανομή οποιουδήποτε υποψηφίου εμβολίου για την αποτροπή της μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό προτού να έχει αποδειχθεί πέραν κάθε αμφισβήτησης πως είναι αποτελεσματικό και ασφαλές είναι πολύ άσχημη ιδέα, που επιπλέον θα έπληττε τις δοκιμές άλλων εμβολίων» προειδοποίησε χθες ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, ειδικός στις λοιμώδεις νόσους.
   Επιστήμονες και ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας εκφράζουν τελευταία την ανησυχία πως ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα ασκήσει πίεση στον αμερικανικό ομοσπονδιακό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων (Food and Drug Administration, FDA) προκειμένου να διανεμηθεί εμβόλιο προτού να διεξαχθούν οι εκλογές του Νοεμβρίου, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητές του να επανεκλεγεί.
   Ο Δρ. Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου για τις Αλλεργίες και τις Λοιμώδεις Νόσους (National Institute of Allergy and Infectious Diseases, NIAID) απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις προθέσεις του προέδρου Τραμπ, ωστόσο επέμεινε στο ότι η διανομή εμβολίου, αν γίνει με βιαστικό τρόπο, ενέχει μεγάλους κινδύνους, παρά την πιεστική ανάγκη που υπάρχει.
   «Ένα πράγμα που δεν θέλετε να δείτε είναι κάποιο εμβόλιο να λάβει έγκριση κατεπείγουσας χρήσης (emergency use authorization, EUA), προτού να έχετε πλήρη εικόνα για την αποτελεσματικότητά του», τόνισε ο Φάουτσι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε τηλεφωνικά στο πρακτορείο.
   «Ένας από τους δυνητικούς κινδύνους, αν διανεμόταν πρόωρα εμβόλιο, είναι πως θα έκανε δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να συμμετάσχει κόσμος στις δοκιμές άλλων», πρόσθεσε.
   Ευρείας κλίμακας κλινικές δοκιμές των υποψηφίων εμβολίων των Moderna Inc, Pfizer Inc και AstraZeneca Plc, στις οποίες σκοπός είναι να λάβουν μέρος χιλιάδες εθελοντές, άρχισαν τις τελευταίες εβδομάδες. Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι στη Φάση 3 της κλινικής δοκιμής του δικού της εμβολίου ευελπιστεί πως θα συμμετάσχουν 60.000 εθελοντές.
   Ο Τραμπ ήγειρε ανησυχίες για την πολιτικοποίηση της διαδικασίας έγκρισης εμβολίων όταν ανακοίνωσε την Κυριακή την EUA για να χρησιμοποιείται πλάσμα αίματος ασθενών που ανέρρωσαν από την COVID-19 για τη θεραπεία άλλων ασθενών, χωρίς να έχει ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης μεθόδου με τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες με ψευδοφάρμακο κλινικές δοκιμές.
   Ο μεγιστάνας υποστήριξε μέσω Twitter το Σάββατο ότι στοιχεία του «βαθέος κράτους» στον FDA καθυστερούν την πρόοδο στην παραγωγή φαρμάκων και εμβολίων, ώστε να μην αρχίσουν να διανέμονται παρά μετά την 3η Νοεμβρίου, με σκοπό να καταφέρουν πλήγμα στην εκστρατεία του να επανεκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Φάουτσι: «Η δοκιμή και η παραγωγή άλλων εμβολίων ίσως κινδυνέψει από μια εσπευσμένη έγκριση». Β.
   Τα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια θεωρούνται απαραίτητα για να τερματιστεί η πανδημία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 810.000 ανθρώπους παγκοσμίως, κατά δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, και σε πάνω από 177.000 στις ΗΠΑ.
   Όμως ειδικοί στις εμβολιοθεραπείες εκφράζουν ανησυχία πως ο Λευκός Οίκος ενδέχεται να πιέσει τον FDA να εγκρίνει τη διανομή εμβολίου προτού να έχει περάσει από πλήρεις κλινικές δοκιμές, εκδίδοντας EUA – κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ σε ό,τι αφορά εμβόλια που προορίζονται για ευρεία χρήση από τον γενικό πληθυσμό.
   «Θα με ανησυχούσε πολύ η χρήση του μηχανισμού της EUA για ένα εμβόλιο. Μιλάμε για κάτι πολύ διαφορετικό από τη θεραπεία με πλάσμα» αίματος ασθενών που έχουν αναρρώσει, εξήγησε ο Δρ. Πίτερ Χότεζ, ειδικός στις λοιμώδεις νόσους και ερευνητής στο πεδίο των εμβολίων στο Baylor College of Medicine.
   Ο Φάουτσι τόνισε πως η πολιτική του FDA για τα εμβόλια, τόσο για την πλήρη έγκρισή τους όσο και ως προς τον μηχανισμό της EUA, προϋποθέτει ρητώς ότι πρέπει να έχει αποδειχθεί πως είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.
   Η έγκριση της κατεπείγουσας χρήσης συνήθως χορηγείται για να γίνεται «διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία ασθενειών που απειλούν την ανθρώπινη ζωή στις περιπτώσεις εκείνες που τα γνωστά οφέλη ξεπερνούν τους δυνητικούς κινδύνους από τη χρήση του σκευάσματος», θύμισε ο Φάουτσι.
   Η EUA θα μπορούσε να είναι ενδεδειγμένη μόνο αφού έχουν ολοκληρωθεί μελέτες που δείχνουν ότι το προϊόν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό ενόσω εκκρεμεί στον FDA η ολοκλήρωση της επίσημης διαδικασίας αξιολόγησης των δοκιμών, πρόσθεσε.
   «Για εμένα, είναι απολύτως κεφαλαιώδες να αποδείξεις ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό – και δύο αυτά πράγματα», επανέλαβε ο Δρ. Φάουτσι. «Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο να επιδειχθεί πλήρως πως το οποιοδήποτε εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».
   Ζ.Π.   Διαγραφή
 7. Ερντογάν: «Η Ελλάδα οδηγεί τον εαυτό της σε ένα χάος - Η Τουρκία δεν κάνει βήμα πίσω στο Oruc Reis».
  Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε νέες δηλώσεις στην σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησής του.
  Ο Ερντογάν εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με τη νέα αντι-NAVTEX της Ελλάδα, η οποία όπως είπε «δεν υφίσταται». Συνεχίζοντας στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, ο Τούρκος Πρόεδρος σχολίασε πως «η Ελλάδα οδηγεί τον εαυτό της σε ένα χάος. Για οτιδήποτε προκύψει στην περιοχή αυτός που θα ευθύνεται και θα υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά θα είναι η Ελλάδα».
  Στρέφοντας τα πυρά του έμμεσα και εναντίον της Γαλλίας και άλλων χωρών που πήραν θέση υπέρ της χώρας μας στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε: «Όσοι ρίχνουν την Ελλάδα μπροστά στον τουρκικό στόλο, δεν θα εμφανιστούν αύριο».
  Ερντογάν: Η Τουρκία δεν κάνει βήμα πίσω στο Oruc Reis
  «Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα βήματα που κάνει με το Oruc Reis» σχολίασε επίσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστηρίζει πως ως χώρα «με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στο Αιγαίο, κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντά μας».
  Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.
  ​«Βρήκαμε το μεγαλύτερο απόθεμα της χώρας μας στην ένατη γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα. Υπάρχουν ισχυρά ευρήματα ότι τα κοιτάσματα είναι ο πρώτος θεμέλιος ενός πολύ μεγαλύτερου πόρου, ελπίζω ότι αυτό επαληθευτεί. Ελπίζουμε να λάβουμε παρόμοια νέα και στη Μεσόγειο» είπε.
  Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε πως η Τουρκία έχει δαπανήσει πολλά, εδώ και χρόνια, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της στον ενεργειακό τομέα και συνέχισε: «Έχουμε αφήσει την πιο δύσκολη περίοδο πίσω μας, είναι καιρός να δρέψουμε τους κόπους μας».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απειλεί o Χ.Ακάρ: «Μείνετε 6 ν.μ. μακριά από το “Όρουτς Ρέις” - Το τουρκικό Ναυτικό έχει ξεκάθαρες εντολές».
   ΜΕ νέα NAVTEX αντέδρασε η Τουρκία στην εξαγγελία ελληνικής αεροναυτικής άσκησης στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου.
   Η ελληνική NAVTEX ουσιαστικά είναι η αναγγελία για συνέχεια της παραμονής μονάδων του ΠΝ στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος για επιτήρησή του και μόνο.
   Με τη νέα NAVTEX οι Τούρκοι αναφέρουν ως άκυρη την αντίστοιχη ελληνική, λέγοντας πως απαγορεύεται σε οποιοδήποτε άλλο σκάφος να βρεθεί σε απόσταση μικρότερη των 6ν.μ. από το «Όρουτς Ρέις».
   Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εξαπέλυσε απειλές λέγοντας πως το τουρκικό Ναυτικό έχει ξεκάθαρη εντολή: Να προστατέψει την αποστολή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους με κάθε τρόπο.
   «Οι Ναυτικές μας Δυνάμεις συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στις περιοχές του Αιγαίου, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, είμαστε αποφασισμένοι και έχουν εντολή να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και του ευγενούς έθνους μας.
   Θα εκπληρώσουν την αποστολή τους και τα καθήκοντά τους με κάθε τρόπο! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας» είπε σε δηλώσεις του ο θρασύτατος Χουλουσί Ακάρ.
   Ο Ακάρ χαρακτήρισε την ελληνική αντι-navtex στην περιοχή ως «προκλητική ενέργεια που δεν συνάδει με την καλή γειτονία και παραβιάζει το δίκαιο της θάλασσας», σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Αφού «τελείωσε» με το Καστελόριζο η Τουρκία πάει και για την Κρήτη: NAVTEX για άσκηση προάγγελο ερευνών νότια του νησιού.
   H Τουρκιά εξέδωσε νέα παράνομη NAVTEX με την οποία δέσμευσε περιοχή νότια της Κρήτης, εντός της ελληνικής ΑΟΖ και δυτικά της περιοχής της ελληνικής NAVTEX.

   Η NAVTEX αφορά άσκηση του τουρκικού Ναυτικού με πολεμικά πλοία «συμμαχικών χωρών», η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο. Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα η Τουρκία είχε εκδώσει anti-NAVTEX ως απάντηση στην ελληνική NAVTEX.
   H τουρκική άσκηση θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως «προάγγελος ερευνών» αφού η Άγκυρα θέλει να γκριζάρει και την ελληνική ΑΟΖ και να καταργήσει de facto τη συμφωνία με την Αίγυπτο.
   Η Τουρκία αφού «τελείωσε» την ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, μετατρέποντάς την σε γκρίζα ζώνη, πάει τώρα να «τελειώσει» και την ελληνική ΑΟΖ νότια της Κρήτης και να υφαρπάξει τα (ελληνικά) κοιτάσματα που βρίσκονται εκεί.
   Η μέχρι τώρα αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην υφαρπαγή της εθνικής υφαλοκρηπίδας, η οποία συνεχίζεται αδιάκοπα για δύο εβδομάδες, είναι να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και να αρνείται πως η Τουρκία κάνει έρευνες, τεχνική που πιθανότατα θα ακολουθήσει και όσον αφορά την ελληνική ΑΟΖ, νότια της Κρήτης.
   Αν η Άγκυρα τελικώς πραγματοποιήσει έρευνες νότια της Κρήτης, η Ελλάδα λέει «αντίο» στα μεγάλα κοιτάσματα που υπάρχουν στα ανοιχτά του μεγαλύτερου ελληνικού νησιού, του οποίου την επήρεια ήδη η Αθήνα δέχθηκε να «πετσοκόψει» στη συμφωνία με την Αίγυπτο.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Τα Mirage 2000 shark της πολεμικής αεροπορίας, άρχισαν πτήσεις στο Αιγαίο.
   Τα Ελληνικά Mirage της 114 ΠΜ είναι τα μαχητικά που αυτή τη στιγμή μπορούν να φέρουν τα στρατηγικά όπλα της Ελλάδας απέναντι σε οποιαδήποτε Τουρκική απειλή και είναι ο Εφιάλτης των Τούρκων Πασάδων του Ναυτικού.
   Και μπορεί να λέμε σήμερα ότι οι διαθεσιμότητες δεν είναι οι καλύτερες, αυτή τη στιγμή, όμως στην Σκύρο, στα readiness ήδη βρίσκονται Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας φρουρώντας εναέριες Θερμοπύλες, ενώ πίσω στην Τανάγρα επιτελείς διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν έτοιμα προς απογείωση ικανός αριθμός αεροσκαφών, ο οποίος σαφώς θα μπορούσε να είναι πολύ πιο αυξημένος.
   Στρατηγικοί πύραυλοι Scalp και αντιπλοϊκοί Exocet συνεχίζουν να είναι ο εφιάλτης όποιου επιβουλεύεται μέρος της εθνικής κυριαρχίας.
   Το επόμενο στάδιο, μετά την υπογραφή για την υποστήριξη των μαχητικών είναι ο νέος κύκλος συζητήσεων που αφορούν τα όπλα και την επαναπιστοποίησή τους από τις γαλλικές εταιρείες.

   https://youtu.be/cJO_xmlPszc

   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...