Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΜΠΑΚΑΤΟΓΛΟΥ: «ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. 152 ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.» «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»: «ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΙΜΒΡΟΣ, Η ΤΕΝΕΔΟΣ, Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ, Η ΠΟΛΗ, Ο ΠΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΙΩΝΙΑ. ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ».

Τουρκική αντί-NAVTEX: «Το νησί της Χίου πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί»

Αντί-NAVTEX εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας η Τουρκία, μέσα από την οποία ζητάει την αποστρατικοποίηση της Χίου, καθώς σύμφωνα με όσα υποστηρίζει παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο  ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ  ΜΠΑΚΑΤΟΓΛΟΥ  ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ  ΝΕΑ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ  ΧΙΟΥ.

ΛΑΪΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: «ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ».
                                                                                                                                                                                                                                

EGAYDAAΚ: Ποια είναι τα 152 ελληνικά νησιά που θέλει η Τουρκία - «Στο τέλος θα αποσπάσουμε αποτέλεσμα»!

 
Η Άγκυρα έθεσε και πάλι ζήτημα «EGAYDAAK», δηλαδή των νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος των οποίων αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία τους και μάλιστα θεωρεί πως «στο τέλος θα αποσπάσει αποτέλεσμα», δηλαδή θα αναθεωρήσει το ελληνικό καθεστώς κυριαρχίας τους.
Mάλιστα ως προς αυτό εκφράζουν την σιγουριά τους.
 
 To σκεπτικό των Τούρκων είναι πολύ απλό. Δεν τους ενδιαφέρει για αυτά τα νησιά ως προς την εδαφική τους αξία, αλλά έτσι ξέρουν ότι μπορούν να «γκριζάρουν» την δυνητική ελληνική ΑΟΖ όπως θα ορίζονταν με βάση τον «χάρτη της Σεβίλλης» και το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.
'Ετσι επιχειρούν να κτυπήσουν την μελλοντική οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στον πυρήνα της.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έφερε ξανά στο προσκήνιο τη λίστα «EGAYDAAK», αρκτικόλεξο των λέξεων «Egemenligi Anlasmalarla Yunanistan’a Devredilmemis Ada Adacιkve Kayalιklar», που σημαίνουν «νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριότητα δεν παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες».
Η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου και του Κρητικού Πελάγους, που η Τουρκία επιδιώκει να «γκριζάρει» στο πλαίσιο των σχεδιασμών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Υπάρχουν νησιά νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με κάποια συμφωνία. Εδώ είναι το άνοιγμα "EGAYDAAK". Εδώ δυστυχώς οι Έλληνες γείτονές μας συμπεριφέρονται εξαιρετικά εγωιστικά, ερμηνεύοντας το δίκαιο κατά το δοκούν και πρέπει να συζητήσουμε αυτήν την κατάσταση, τη μεταβίβαση της κυριότητας μέσω συνθηκών, ενώ πρέπει να ανακτήσουμε τα δικαιώματά μας και το δικαίωμά μας εδώ», ισχυρίστηκε ο Χουλουσί Ακάρ, για να προσθέσει:
«Τα δικαιώματά μας και του δίκαιο μας πρέπει να αναγνωριστούν. Το θέμα αυτό το θέλουμε ξανά και ξανά στην επικαιρότητα και το παρακολουθούμε. Για αυτό ζητάμε να γίνονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ζητάμε να μην παραβιάζεται το δικαίωμά μας και το δίκιο μας και να μην επιτρέπουν εδώ τετελεσμένα. Στο σημείο αυτό θα ολοκληρώσουμε τις εργασίες μας και σίγουρα στο τέλος θα αποσπάσουμε αποτέλεσμα. Στο θέμα αυτό η Τουρκική Δημοκρατία είναι απόλυτα αποφασισμένη. Εμείς υποστηρίζουμε το διάλογο. Αυτό επιθυμώ να το εκφράσω εξαρχής».
 
Η Τουρκία υποστηρίζει ότι στη Συνθήκη της Λοζάνης (1923) με την οποία επικυρώθηκε η ελληνική κυριαρχία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία είχαν απελευθερωθεί κατά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο (1912-1913), όπως επίσης και στη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων (1947), με την οποία η ηττημένη Ιταλία παραχώρησε στην Ελλάδα την κυριαρχία της Δωδεκανήσου, υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες με αμφισβητούμενο καθεστώς, αφού δεν αναφέρονται ονομαστικά στις συνθήκες αυτές.
 
 
Η λίστα «EGAYDAAK»:
 
 
Βόρειο Αιγαίο
1) Σύμπλεγμα Ζουράφας: Νησίδα Ζουράφα,  βραχονησίδα Ζουράφα 1, βραχονησίδα Ζουράφα 2.
2) Σύμπλεγμα Οινουσσών: Οινούσσες, βραχονησίδα βόρεια Οινουσσών, Βάτος, νησίδα δυτικά από Βάτο, Ποντικονήσι, Μανδράκι, Αρχοντόνησο, Γαβάθι, Πασάς, νησίδα δυτικά από Πασά, Πρασονήσι, βραχονησίδα Β.Δ.. Από Πρασονήσι, βραχονησίδα νότια από Πρασονήσι, νησίδα νο1 έναντι Οινουσσών, νησίδα νο2 έναντι Οινουσσών, νησίδα Ν.Δ. από Ποντικονήσι, βραχονησίδα νο1 νότια από Οινούσσες, βραχονησίδα νότια από Οινούσσες.
Κεντρικό Αιγαίο
3) Βραχονησίδες Καλόγεροι.
Ανατολικό Αιγαίο
4) Σύμπλεγμα Αντίψαρων και Βενέτικου: Nησίδα Αντίψαρα και 26 μικρές βραχονησίδες, νησίδα νότια από Αντίψαρα και 4 βραχονησίδες, νησίδα Κουτσουλιά και 6 βραχονησίδες, βραχονησίδα Βενέτικο και 2 βραχονησίδες.
Βορειοανατολικό Αιγαίο
5) Σύμπλεγμα νησιών Φούρνοι: Φούρνοι,  Διαπόρι, Άγιος Μηνάς, νησίδα νότια από Άγιο Μηνά, βραχονησίδα νότια από Άγιο Μηνά, Μακρονήσι, Πλάκα, Πλακάκι, Στρογγυλό, Μεγάλος Ανθρωποφάγος, Μικρός Ανθρωποφάγος, Λιμενόπετρα, Θυμανάκι, Θύμαινα, νησίδα νο 1 βόρεια από Θύμαινα, νησίδα νο 2 βόρεια από Θύμαινα, Αλατονήσι, Πετροκάραβο νησίδα Β.Δ. από Θύμαινα και μία βραχονησίδα, Καρνιαστή (σύμπλεγμα νησιών Φούρνοι), Αγριδιό,  Άνυδρο, βραχονησίδα Πετροκάραβο 1, βραχονησίδα Πετροκάραβο 2, βραχονησίδα Πετροκάραβο 3.
Νότιο Αιγαίο
6) Σύμπλεγμα νησιών Αρκοί: Αρκοί, Καλόβολος, Αγρελούσσα, Αβάθιστο, Μακρονήσι, βραχονησίδα Ν.Α. από  Μακρονήσι, νησίδα Ζούκα 1, νησίδα Ζούκα  2, Σμινερονήσι, Ψαθονήσι, νησίδα δυτικά από Καλόβολο, Στρογγυλή, Μάραθος, Σπολάτος, Κόμαρος.
7) Σύμπλεγμα νησιών Αγαθονησίου: Αγαθονήσι, Νερά, Στρογγυλό, Γλάρος, Ψαθονήσι, Κουνέλι, Πράσσος, νησίδα Ν.Δ. Του Πράσσος, Καζαγάνι βραχονησίδα δυτικά από Αγαθονήσι, βραχονησίδα Ν.Δ. από Αγαθονήσι, βραχονησίδα βόρεια από Αγαθονήσι.
8) Σύμπλεγμα νησιών Φαρμακονησίου: Μαραθονήσι, νησίδα δυτικά από Φαρμακονήσι, Ψέριμος, βραχονησίδα Βασιλική, νησίδα Ν.Δ. από Ψέριμο, Πλάτη, βραχονησίδα νο 1 νότια  από Πλάτη, βραχονησίδα νο 2 νότια από Πλάτη, βραχονησίδα Νεκροθήκες, Πίτα, Μεγάλη Ίμια, Μικρή Ίμια, Καλόλιμνος,  Πράσσος, Λυδία.
9) Σύμπλεγμα νησιών Β.Α. Νισύρου:  Περγούσα, 4 βραχονησίδες γύρω από Περγούσα, Στρογγυλή,  Γυαλί 3 βραχονησίδες γύρω από Γυαλί, βραχονησίδες γύρω από Γυαλί, Παχειά, Κανδελιούσσα, Άγιος Άντώνιος.
10) Σύμπλεγμα νησιών Λέβιθας και Κίναρου: Λέβιθα, νησίδα βόρεια από Λέβιθα, νησίδα νότια από Λέβιθα, Κίναρος, βραχονησίδα δυτικά από Κίναρο, Μαύρα, νησίδα ανατολικά από Μαύρα, Γλάρο.
11) Σύμπλεγμα νησιών Ν.Α. Αστυπάλαιας:  Σύρνα, βραχονησίδα Σύρνα 1, βραχονησίδα Σύρνα 2, βραχονησίδα Σύρνα 3, Μεγάλος Αδελφός, Μικρός Αδελφός, βραχονησίδα δυτικά από Μικρό Αδελφό, Στεφάνια, Πλακίδα. βραχονησίδα 1 δυτικά από Πλακίδα, βραχονησίδα 2 δυτικά από Πλακίδα, Γιάννη, Μεσονήσι.
12) Σύμπλεγμα νησιών Β.Δ. Κάρπαθου: Αυγό, βραχονησίδα 1 δυτικά από Αυγό, βραχονησίδα 2 δυτικά από Αυγό, Καμηλονήσι, Μεγάλο Σοφράνο, Μικρό Σοφράνο, 2 βραχονησίδες νότια από το Μικρό Σοφράνο, Σόχας, Καραβονήσια, νησίδα νότια από Καραβονήσια, Αστακίδα Αστακιδόπουλο, νησίδα και βραχονησίδα βόρεια από Αστακιδόπουλο, νησίδα Β.Α. από Αστακιδόπουλο, Ουνιανήσια, νησίδα δυτικά από Ουνιανήσια.
Κρητικό Πέλαγος 
13) Σύμπλεγμα  νησιών Κρητικού Πελάγος:  Αυγονήσι, Δίας, δύο βραχονησίδες πλησίον Δίας, Πεταλίδι, Παξιμάδι, Διονυσάδες,  Βραχονησίδα βόρεια από Διονυσάδες, Δραγονάδα, Πρασονήσι, Παξιμάδα.


 
ΛΑΪΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: «ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ».
 
Πρόκειται για οργανωμένη εκδήλωση, «πορεία αποφασιστικότητας για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα» όπως την αποκαλούν, κατά της ελληνικής κυριαρχίας στα Δωδεκάνησα, στην οποία θα συμμετέχουν 1000 μέλη του κόμματος
Τελευταίες λεπτομέρειες για την αυριανή εμπρηστική φιέστα των Γκρίζων Λύκων στη Σμύρνη, έδωσε στα μέλη του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης ο πρόεδρος του, και κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Πρόκειται για οργανωμένη εκδήλωση, «πορεία αποφασιστικότητας για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα» όπως την αποκαλούν, κατά της ελληνικής κυριαρχίας στα Δωδεκάνησα, στην οποία θα συμμετέχουν 1000 μέλη του κόμματος.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο Μπαχτσελί έδωσε τις τελευταίες οδηγίες προς τα στελέχη του κόμματός του για την αυριανή πορεία, που σύμφωνα με την αρχηγό των «Γκρίζων Λύκων» σηματοδοτεί το ξεκίνημα οργανωμένων κινητοποιήσεων εντός και εκτός Τουρκίας, για την επανεξέταση του status των Δωδεκανήσων. Θεωρείται δεδομένο πως ο Μπαχτσελί έχει το «ΟΚ» του κυβερνητικού του εταίρου και προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, για την αυριανή φιέστα που έρχεται να φορτίσει ακόμη περισσότερο το τεταμένο κλίμα με την Ελλάδα.
«Η Ελλάδα και τα σκληρά αφεντικά που βρίσκονται από πίσω της δυναμιτίζουν το καθεστώς των Δωδεκανήσων στην προσπάθειά τους να πολιορκήσουν την Τουρκία. Τεκμηριώνουν το κενό στο καθεστώς ιδιοκτησίας τους. Η Τουρκία έχει στα Δωδεκάνησα δικαιώματα, λόγο, μνήμες, ανεξίτηλα ίχνη. Λαμβάνοντας υπόψη τι συνέβη από το 1912 έως σήμερα, είναι εντελώς αντίθετο με το εθνικό πνεύμα να αρνηθούμε και να παραμελήσουμε τα δικαιώματά μας στα Δωδεκάνησα.
Τα νησιά αυτά αφαιρέθηκαν από εμάς μας με τρόπο άδικο, ανήθικο και παράνομο. Το καθεστώς το Δωδεκανήσων πρέπει να επανεξεταστεί. Το πρόβλημα του Αιγαίου που έχουμε με την Ελλάδα στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από μία άλλη διάσταση που έλαβε το πρόβλημα των Δωδεκανήσων» δήλωσε σ’ ιδιαίτερα προκλητικό ύφος ο Μπαχτσελί, σχολιάζοντας και την αυριανή κινητοποίηση στη Σμύρνη.
«Σε πρώτη φάση στόχος μας είναι στις εννέα του ένατου μήνα την ενάτη ώρα, δηλαδή στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, να κάνουμε μία πορεία αποφασιστικότητας για την ανεξαρτησία, στο σημείο που ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα στη Σμύρνη, έχοντας 81 (σ.σ. όσοι οι νομοί της Τουρκίας) συντρόφους ιδεαλιστές σε καθεμία από τις δώδεκα επιτροπές που θα εκπροσωπούν τα Δωδεκάνησα. Πιστεύω ότι οι νέοι Τούρκοι νέοι ιδεαλιστές (Γκρίζοι Λύκοι) θα συνεισφέρουν με ενθουσιασμό στην απαραίτητη προετοιμασία και εργασία από σήμερα. Να θυμάστε ότι εάν εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας, θα χάσουμε την τιμή μας. Η τιμή, από την άλλη πλευρά, είναι η ψυχή του έθνους, η εγγύηση της ύπαρξής του, είναι ζήτημα επιβίωσης και υπερηφάνειας».
Με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί, η πορεία των «Γκρίζων Λύκων» θ’ αποτελείται από 12 ομάδες, με 80 μέλη – εθνικιστές στη καθεμία, που θα παραπέμπει σε κάθε νησί ξεχωριστά των Δωδεκανήσων. Παράλληλα 81 νέοι και νέες θα σχηματίσουν άλλη ομάδα, που θα παραπέμπει στις σημερινές 81 επαρχίες της χώρας.
Η επιλογή της ημερομηνίας που πραγματοποιείται η πορεία δεν είναι τυχαία καθώς η συγκεκριμένη ημέρα, η 9η Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί στην Τουρκία ως η ημέρα που οι δυνάμεις του Κεμάλ εισήλθαν το 1922 στη Σμύρνη και ξεκίνησε ο διωγμός του κατά κύριο λόγο ελληνικού, αλλά και αρμενικού, πληθυσμού της πόλης.
Η πορεία θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί και θα καταλήξει στο λιμάνι της Σμύρνης, «Εκεί που πνίξαμε τους Έλληνες το 1922» όπως ανέφερε προκλητικά ο Μπαχτσελί.
 
 
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...