Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1955. ΠΡΙΝ 65 Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΦΑΓΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΤΟΥΡΚΟΥΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΤΟ ΘΕΑΜΑ, ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΤΟ ΚΑΤΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΕ.
"Οι πέντε μεγάλοι δρόμοι πού οδηγούσαν στην Πλατεία Ταξίμ γέμισαν ξαφνικά με ένα μαινόμενο όχλο οπλισμένο με τσεκούρια, φτυάρια, ρόπαλα, σκεπάρνια, σφυριά και σιδερένιους λοστούς πού φώναζε «Kahrolsun giavourlar!» (Ανάθεμα στους γκιαούρηδες!) και «Yikin, kirin, giavourdur!» (Σπάστε, γκρεμίστε είναι γκιαούρης!).   Όταν μαζεύτηκαν κάπου 50.000 μπήκε σε εφαρμογή η επόμενη φάση του σχεδίου. Ο αλαλάζων όχλος, επιδόθηκε στην καταστροφή όλων των ελληνικών περιουσιών και στην βεβήλωση όλων των Ιερών και Οσίων του Ελληνισμού της Πόλης. Οι οδηγίες πού είχαν δοθεί ήταν να μη μείνει τίποτα όρθιο.  700 περίπου μαγαζιά που ανήκαν σε Έλληνες καταστράφηκαν. Χρυσαφικά μεγάλης αξίας λεηλατήθηκαν μέσα σ' ελάχιστα λεπτά απ' τους συμπλεκόμενους μεταξύ τους διαδηλωτές. 21 ελληνικά εργοστάσια καταστράφηκαν ολοκληρωτικά. Σε όσα βρισκόταν στα παράλια του Βοσπόρου οι μηχανές και τα εργαλεία πετάχτηκαν στη θάλασσα. 110 ελληνικά εστιατόρια και ξενοδοχεία λεηλατήθηκαν, καταστράφηκαν ή παραδόθηκαν στις φλόγες. Λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν και τα 27 ελληνικά φαρμακεία. Οι βιασμοί γυναικών, ανεξάρτητα απ' την ηλικία τους, υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τους 200 τη νύχτα εκείνη, ενώ παρέμεινε άγνωστος ο τελικός αριθμός των νεκρών, πού ξεπέρασε τους 20, παρ' όλο πού οι οδηγίες πού είχαν δοθεί απαγόρευαν τις δολοφονίες. Το οργανωμένο σχέδιο της ολοκληρωτικής καταστροφής των περιουσιών των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης διήρκεσε 6 ώρες περίπου". 


Γράφει ο Σπυρίδων Χατζάρας 

Δελτίο των 11Το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, μια μικρή ομάδα φοιτητών ήταν συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Ταξίμ, στην κορυφή του Πέρα, διαδηλώνοντας εναντίον της Ελλάδος, διότι , δήθεν, «οι Ελληνοκύπριοι ετοίμαζαν σφαγή των Τουρκοκυπρίων», και «το Πατριαρχείο και οι Έλληνες της Πόλης ενίσχυαν οικονομικά την ΕΟΚΑ». 
Η αφορμή για το πογκρόμ που ακολούθησε, δόθηκε από την έκρηξη βόμβας στο Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, που την έβαλε ο Τούρκος κλητήρας του Προξενείου. 
Η Ελλάδα, ήταν πάντα ό συντηρούμενος από τις Τουρκικές αρχές στόχος του όχλου. Οι πέντε μεγάλοι δρόμοι πού οδηγούσαν στην Πλατεία Ταξίμ γέμισαν ξαφνικά με ένα μαινόμενο όχλο οπλισμένο με τσεκούρια, φτυάρια, ρόπαλα, σκεπάρνια, σφυριά και σιδερένιους λοστούς πού φώναζε «Kahrolsun giavourlar!» (Ανάθεμα στους γκιαούρηδες!) και «Yikin, kirin, giavourdur!» (Σπάστε, γκρεμίστε είναι γκιαούρης!).
 Όταν μαζεύτηκαν κάπου 50.000 μπήκε σε εφαρμογή η επόμενη φάση του σχεδίου. Ο αλαλάζων όχλος, επιδόθηκε στην καταστροφή όλων των ελληνικών περιουσιών και στην βεβήλωση όλων των Ιερών και Οσίων του Ελληνισμού της Πόλης. Οι οδηγίες πού είχαν δοθεί ήταν να μη μείνει τίποτα όρθιο.
 Ακολούθησαν ώρες πραγματικής κόλασης. Ένα μέρος του όχλου κινήθηκε στο Istiklal Caddesi, το περίφημο Πέρα, πού στο ένα χιλιόμετρο της διαδρομής του είχε, σαν το πιο φημισμένο εμπορικό κέντρο της Πόλης, 700 περίπου μαγαζιά πού το συντριπτικό τους ποσοστό ανήκε σε Έλληνες. Χρυσαφικά μεγάλης αξίας λεηλατήθηκαν μέσα σ' ελάχιστα λεπτά απ' τους συμπλεκόμενους μεταξύ τους διαδηλωτές. Όταν ο όχλος έφθασε στην Αγία Τριάδα, ακούστηκε τοσύνθημα «Ανάθεμα στους άπιστους!» και ο όχλος εισέβαλε στην εκκλησία, που καταστράφηκε .
Στην Παναγία των Βλαχερνών, πού χτίστηκε πάνω στα θεμέλια Βυζαντινού ναού του 470 μ.Χ., ο όχλος των διαδηλωτών κατέστρεψε με απίστευτη μανία ό,τι οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν για χίλια τετρακόσια ογδόντα πέντε χρόνια. Στον Άγιο Γεώργιο στα Ψωμαθιά, μια εκκλησία χτισμένη τον 13ο αιώνα πού οι Τούρκοι ονόμαζαν kanli kilise (ματωμένη εκκλησία) απ' το αίμα πού έχυσαν στο σημείο εκείνο την ημέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, η μανία των διαδηλωτών μετέτρεψε την ιστορική εκκλησία σε σωρό ερειπίων. Στην Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, γνωστή σαν Βαλουκλιώτισσα, οι αστυνομικοί και ο νυχτοφύλακας πού υποτίθεται ότι τη φύλαγαν, καθοδήγησαν τον όχλο στην καταστροφή και στη λεηλασία του ιστορικού Μοναστηρίου. Από τους τρεις μοναχούς πού βρισκόταν τη νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου στο Μοναστήρι, ο 90χρονος μοναχός Χρύσανθος Μαντάς βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες πού άναψαν για να τον κάψουν. Ό 6Οχρονος ηγούμενος, επίσκοπος Παμφιλίου Γεράσιμος, βασανίστηκε και βρέθηκε ζωντανός τραυματισμένος βαρεία στο κεφάλι. Ό 35χρονος ιερέας Ευάγγελος χτυπήθηκε και βασανίστηκε. Ό όχλος απαιτούσε τη σταύρωση του πού τελικά δεν έγινε, γιατί οι διαδηλωτές ήθελαν να απολαύσουν μία αργή και σαδιστική σταύρωση, αλλά καθυστέρησαν πολύ, τους πρόλαβε ο Στρατιωτικός Νόμος πού κηρύχτηκε τα μεσάνυχτα και φοβήθηκαν τις συνέπειες του. Οι Πατριαρχικοί Τάφοι και τα σκηνώματα των μεγάλων ευεργετών του Γένους που από το 1850 και μετά τοποθετούντο στον αυλόγυρο της Ιεράς Μονής, καταστράφηκαν με καννιβαλική μανία. Οι Πατριαρχικοί Τάφοι ανοίχτηκαν και τα οστά των νεκρών σκορπίστηκαν στους δρόμους. 
21 ελληνικά εργοστάσια καταστράφηκαν ολοκληρωτικά. Σε όσα βρισκόταν στα παράλια του Βοσπόρου οι μηχανές και τα εργαλεία πετάχτηκαν στη θάλασσα. 110 ελληνικά εστιατόρια και ξενοδοχεία λεηλατήθηκαν, καταστράφηκαν ή παραδόθηκαν στις φλόγες. Λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν και τα 27 ελληνικά φαρμακεία. 
Οι βιασμοί γυναικών, ανεξάρτητα απ' την ηλικία τους, υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τους 200 τη νύχτα εκείνη, ενώ παρέμεινε άγνωστος ο τελικός αριθμός των νεκρών, πού ξεπέρασε τους 20, παρ' όλο πού οι οδηγίες πού είχαν δοθεί απαγόρευαν τις δολοφονίες. Το οργανωμένο σχέδιο της ολοκληρωτικής καταστροφής των περιουσιών των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης διήρκεσε 6 ώρες περίπου. 
Στις 12 τα μεσάνυχτα και, αφού οι τέλεια οργανωμένες ομάδες είχαν σχεδόν ολοκληρώσει το έργο τους, η Τουρκική Κυβέρνηση ευαρεστήθηκε να κηρύξει Στρατιωτικό Νόμο σε μια Πόλη παραδομένη στις φλόγες. Το σχέδιο τους σημείωσε καταπληκτική επιτυχία. Το σύνολο σχεδόν των ελληνικών περιουσιών καταστράφηκε. Ό ελληνικός πληθυσμός τρομοκρατήθηκε. Οι απειλές για τη ζωή όσων είχαν επιβιώσει ήταν διάχυτες στην ατμόσφαιρα. Ό στόχος τους λαβώθηκε θανάσιμα.
Ό Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης που επιβίωσε την κατάληψη του 1453, και τις σφαγές του 1821, δεν επρόκειτο να συνέλθει ποτέ από το χτύπημα της νύχτας αυτής. Σιγά-σιγά οι Έλληνες εγκατέλειπαν την Βασιλεύουσα για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τη ζωή τους.ΥΓ. Το 2012 στον δήμο Ντιντιμ της Τουρκίας, υπογράφηκε «Πρωτόκολλο ειρήνης και φιλίας» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης,, και την οργάνωση του κόμματος CHP Αϊδινίου. Τα δύο κόμματα ανακηρύχθηκαν αδελφά . Ο αδελφός πρόεδρος της νομαρχιακής του CHP Αϊδινίου Μπαρκάν Καλινομούζ δήλωσε πως... «Ο λόγος για τα βάσανα που έχουν σε αυτό το διάστημα οι γείτονες δεν είναι η σοσιαλδημοκρατία. Και τα δύο κόμματα αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό»....

6/9/20
Η ελληνοτουρκική Κρίση, η ΝΕΑ ΠΡΕΣΠΑ, οι λαγοί του Ανθύπατου και το Συμβόλαιο του ΜΠΡΑΒΟΚΟΥΛΙ

Γράφει ο Σπυρίδων Χατζάρας 

Το ΜΠΡΑΒΟΚΟΥΛΙ δεν υπέγραψε «συμβόλαιο» αλλά έχει συμφωνία αμοιβαίου Συμφέροντος με τους ΑΝΩΘΕΝ και ΕΞΩΘΕΝ που τον έκαναν πρωθυπουργό. Τέτοιες συμφωνίες, υλοποιούνται χωρίς να έχουν υπογραφεί. Δεν υπάρχουν γραπτά ντοκουμέντα. Η μόνη εγγύηση, για την υλοποίηση της συμφωνίας, βρίσκεται στο αμοιβαίο συμφέρον. Η Εγγύηση, ανεξάρτητα από τη σημασία και το ειδικό το βάρος της συμφωνίας, είναι, ότι η εφαρμογή της ,είναι επωφελής για τις δύο πλευρές. 

 Τον έκαναν αρχηγό της Νεας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό με την υποχρέωση να λύσει την Ελληνοτουρκική διαφορά. Την ίδια υποχρέωση είχαν και τα άλλα «δικά τους» παιδιά, των ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ. Ο Σημίτης Αβρούρι, 
ο Τζέφρι Παπαεβραίου, εγγονός της Ιουδαίας Φον Αντωνάκης, και ο Τσιπρόφσκι. Όλοι έκαναν βήματα προς την «σωστή» κατεύθυνση αλλά δεν τα κατάφεραν και η «συμφωνία» ,έπαψε να είναι «επωφελής για τις δύο πλευρές».
 Ο Τσιπρόφσκι στο Συμβόλαιο του, είχε εκτός από τα Ελληνοτουρκικά, τον Αγωγό από την Τουρκία και το Μακεδονικό . Ελυσε τα δυο από τα τρία. 
Το τρίτο έπεσε στις πλάτες του ΜΠΡΑΒΟΚΟΥΛΙ. 

 Και τώρα είναι μοναδική ευκαιρία, λόγω Κορωνοϊού οι «μασκοφορεμένοι» να μην πάρουν χαμπάρι την έκταση της Προδοσίας και για αυτό εξαπολύθηκε η επικοινωνιακή καταιγίδα της δήθεν κρίσης, για να μπορέσει ο ΜΠΡΑΒΟΚΟΥΛΙ να υλοποιήσει το Συμβόλαιο του. Πιέζουν οι αμερικανικές  εκλογές του Νοεμβρίου.

Ήδη οι Λαγοί τρέχουν στα.... «παράθυρα». 

 Τέτοιος «λαγός» είναι ο κ. Δημήτρης Ραπίδης. Είναι πολιτικός αναλυτής κ επικοινωνιολόγος, πρόεδρος του κέντρου ερευνών «Bridging Europe».
 Από το 2012 είναι στο «μισθολόγιο» και «συμβάλλει τακτικά στην κατανόηση της ελληνικής κρίσης», δεν είναι «Τουρκοζαίος». ΝΑΤΟζαίος είναι. 

 Όταν μας λέει: «Η μόνη λύση είναι ο διάλογος με την Τουρκία, σε πνεύμα αμοιβαίων υποχωρήσεων και συμβιβασμών. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει δείξει το δρόμο, αποτελώντας ένα σύγχρονο μοντέλο επίλυσης διαφορών. Κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις, αλλά διασφαλίζεις κάτι πολύτιμο: Ειρήνη και σταθερότητα», δεν είναι δική του άποψη. 
Είναι η άποψη των ΑΝΩΘΕΝ. Το τελεσίγραφο. Δώστε για να έχετε Ειρήνη και Σταθερότητα. Ο στόχος είναι να τρομοκρατηθούν οι φιλήσυχοι και να αποδεχθούν την νέα ΠΡΕΣΠΑ και τις παραχωρήσεις που θα κάνει 
ο ΜΠΑΡΒΟΚΟΥΛΙ στους Τούρκους, όπου θα κερδίσει την επαναφορά της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε μουσείο, αλλά θα χάσει τα μισά πετρέλαια του Αιγίου, και θα μοιραστεί τον εναέριο χώρο και τη θάλασσα.
 Στο πλαίσιο της χορογραφίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Δεν φοβόμαστε τις απειλές. Και η ρητορεία και οι προκλητικές ενέργειες ξεφεύγουν από ό,τι έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες.
 Γι’ αυτό το ζήτημα των τελευταίων δύο μηνών, χρειάζεται ψυχραιμία και ετοιμότητα. Έχουμε μόνο μία διαφορά με την Τουρκία, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας». 
Η κατοχή της Κύπρου, ο εναέριος χώρος, η υφαλοκρηπίδα, η αιγιαλίτιδα ζώνη, το FIR, δεν υπάρχουν, αλλά ΥΠΑΡΧΟΥΝ. 
Ορισμένοι (χαζοί) ΜΠΡΑΒΟΚΟΥΛΙΔΕΣ μαζί με τους επαγγελματίες χειροκροτητές μας λένε ότι ο «Εφιαλτάκος» Τζούνιορ , που έχει συμβόλαιο να «ενδώσει», «αρνείται να ενδώσει υπό το βάρος των απειλών ενός τρελαμένου ισλαμοφασίστα». Ενώ, υπό την «ελαφράδα» των «Χριστιανοφασιστών» Συμμάχων, πάει τρέχοντας σε εφ όλης της ύλης διαπραγματεύσεις. 

 Στην πιο δύσκολη στιγμή του Ψωροελαδιστάν, εδώ και δεκαετίες, επειδή
 ο κόμπος έφτασε στο χτένι , ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΜΠΡΑΒΟΚΟΥΛΙΔΕΣ είναι μαζί στο ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΕΥΡΩΝΑΤΟϊκό τόξο . Είναι στην ίδια πλευρά. Να δώσουμε κάτι για να μας δώσουν «Ειρήνη και Σταθερότητα». 

ΥΓ.  Η κυβέρνηση του ΜΠΡΑΒΟΚΟΥΛΙ δεν έκανε δήλωση σήμερα για τα Σεπτεμβριανά του 1955 στην Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
2 σχόλια :

 1. Ελληνική Λύση: «Η ιστορία διδάσκει ότι ο Τούρκος ούτε φίλος γίνεται ούτε ομοτράπεζος».
  Η Ελληνική Λύση με ανακοίνωση της αναφέρεται στη «μαύρη επέτειο των Σεπτεμβριανών», υποστηρίζοντας πως «ο Τούρκος ούτε φίλος γίνεται, ούτε ομοτράπεζος».
  «6 Σεπτεμβρίου 1955: Δολοφονικός όχλος οργανωμένος από την τουρκική κυβέρνηση κατασφάζει Έλληνες και Αρμένιους της Κωνσταντινούπολης. Οι Τούρκοι για άλλη μια φορά σφάζουν, βιάζουν, βασανίζουν, βεβηλώνουν. Από την Άλωση μέχρι τον Αττίλα, η ιστορία διδάσκει ότι ο Τούρκος ούτε φίλος γίνεται, ούτε ομοτράπεζος. Ο σοφός λαός μας έλεγε “Όπου πατήσει Τούρκος, χορτάρι δε φυτρώνει”. Ούτε διάλογος “καρποφορεί”».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τουρκικό κόμμα (HDP): «Ντροπιαστικές σελίδες για την χώρα μας η σφαγή εναντίον Ελλήνων και Αρμενίων το 1955».
  Στην σφαγή των Ελλήνων και των Αρμενίων το 1955 στέκεται με δήλωση του το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP).
  Η δήλωση του HDP:
  Μια από τις πιο οδυνηρές και ντροπιαστικές σελίδες στην ιστορία της Τουρκίας έζησε η χώρα πριν από 65 χρόνια, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου. Ήταν η σφαγή-πογκρόμ που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και πολλές πόλεις εναντίον Ελλήνων και Αρμενίων, Χριστιανών και Εβραίων πολιτών. Εκτέθηκαν σε ένα προγραμματισμένο και συστηματικό κύμα επιθέσεων».
  Η δήλωση σημείωσε ότι 73 εκκλησίες, 8 ιερές πηγές, 2 μοναστήρια και 5.538 σπίτια και χώροι εργασίας, 3.584 εκ των οποίων ανήκαν σε Έλληνες, καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν κατά τη διάρκεια της σφαγής. Αναφέροντας ότι πολλοί άνθρωποι δολοφονήθηκαν, καταστράφηκαν νεκροταφεία και εκατοντάδες γυναίκες υπέστησαν σεξουαλική επίθεση, το HDP είπε: «Οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, τον προκάτοχο του Counter-guerrilla και της MIT».
  Η δήλωση αναφέρει: «Παρότι έχουν περάσει 65 χρόνια από την επίθεση, όπως συνέβη με κάθε επώδυνη και ενοχλητική επίθεση στην ιστορία της Δημοκρατίας, οι επιτιθέμενοι προστατεύθηκαν, η σφαγή καλύφθηκε. Πράγματι, οι επιτιθέμενοι προωθήθηκαν και επιβραβεύτηκαν.»
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...