Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΟΥΡΚΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. “…αν η Τουρκία εισβάλει στο Καστελόριζο, ο Ερντογάν θα γίνει Σαντάμ Χουσεΐν και η Τουρκία θα μετατραπεί σε Ιράκ λόγω δυτικής αντίδρασης”, είχε αναφέρει στην τηλεοπτική εκπομπή ο Τουρκέρ Ερτούρκ, Υποναύαρχος ε.α.infognomonpolitics.gr
Με απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου της Τουρκίας ( RTÜK)  διατάχτηκε   πενθήμερη αναστολή μετάδοσης του αντικαθεστωτικού τηλεοπτικού σταθμού TELE1 στην Τουρκία   μέχρι τα ξημερώματα της 7ης Σεπτεμβρίου  2020.
Το κανάλι κατηγορήθηκε, ότι υποκινούσε το μίσος, εξαιτίας των θέσεων που ακούστηκαν σε δελτίο ειδήσεων στις 30 Απριλίου και του προγράμματος «Εκτός σκοταδιού, εντός του φωτός», στις 24 Μαΐου.
Σε εκπομπή της δημοσιογράφου - παρουσιάστριας  Evren Özalkuş  στον  τηλεοπτικού σταθμού TELE1  πρώην Τούρκος υψηλόβαθμος αξιωματικός (ο Τουρκέρ Ερτούρκ, Υποναύαρχος ε.α.)  είχε κάνει ζωντανά μία δήλωση:  "αν η Τουρκία εισβάλει στο Καστελόριζο, ο Ερντογάν θα γίνει Σαντάμ Χουσεϊν και η Τουρκία θα μετατραπεί σε Ιράκ λόγω δυτικής αντίδρασης”.  


Όσον αφορά τον συσχετισμό του Ερντογάν με τον Σαντάμ Χουσεΐν, ο τελευταίος κατά τη διάρκεια της θητείας του, ξεκίνησε δύο πολέμους.

Επιτέθηκε αρχικά στο Ιράν και έπειτα στο Κουβέιτ, το 1990. Από την ημέρα της καθαίρεσής του έως και τις 13 Δεκεμβρίου του 2003, είχε βρει καταφύγιο σε ένα δωμάτιο κάτω από το έδαφος, κοντά στην γενέτειρά του, το Τικρίτ.
Στις 5 Νοεμβρίου 2005 οδηγήθηκε σε δίκη, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ένα χρόνο μετά, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην ηγέτη του Ιράκ και τον καταδίκασε εις θάνατον δι’ απαγχονισμού. Η ποινή εκτελέστηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2006.
Η Τουρκία με πρόεδρο τον Ερντογάν, έχει εισβάλλει στη Βόρεια Συρία, στο Βόρειο Ιράκ, έχει εμπλακεί στη εμφύλια διαμάχη της Λιβύης, έχει προκαλέσει ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και έχει αρχίσει να εμπλέκεται στη διαμάχη της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν. Βάλτε κάτω τα πράγματα και μετρήστε. Αυτήν τη στιγμή η Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου, έχει ανοίξει πέντε μέτωπα…ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...