Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ (FOOLISH) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΙ ΙΑΤΡΟΙ. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ": "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΟΥ".

 Ο κ. Κούβελας υπογράμμισε πως χρειάζονται δέκα χρόνια έρευνας για την παρασκευή ενός εμβολίου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι «επομένως, απέχει πολύ από αυτό, το να δημιουργηθεί εμβόλιο μέσα σε έξι μήνες».

«Στην προσπάθεια των κυβερνήσεων να κανακεύουν τον κόσμο για να τις ψηφίσουν, λένε πως έκαναν την παραγγελία για το εμβόλιο του κορονοϊού» σημείωσε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

 Ο ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΙΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020,

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/04/b-c-aids.html):

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.  έχουμε  γράψει  επανειλημμένα:  δεν  υπάρχει  φάρμακο  για  ιούς,  ούτε  θα  κατασκευασθεί  τέτοιο  φάρμακο  για  τα  επόμενα  100  χρόνια.
ΟΛΑ  ΤΑ  ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ  "ΦΑΡΜΑΚΑ"  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΚΟΡΩΝΟΪΟ  ΘΑ  ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ.
 Δυστυχώς  η  παραπληροφόρηση  συνεχίζεται.  Οι  μισοί  Έλληνες  περιμένουν το  «φάρμακο» - ακόμη  και  οι  γιατροί -  και  οι  άλλοι  μισοί  το  εμβόλιο  το  Σεπτέμβριο,  παρ’  όλο  που   τονίσαμε  ότι  αξιόπιστο  εμβόλιο  θα  έχουμε  περίπου  τον  Σεπτέμβριο  του 2021.
Διάφοροι  μεγαλογιατροί,  Έλληνες  και  ξένοι,  που  αναφέρονται  από  αγράμματους  δημοσιογράφους  ότι  πέτυχαν  "θεραπεία"  του  Κορωνοϊού,  δεν  στέκουν  στα  καλά  τους,  χρειάζονται  ψυχίατρο  και  πολύ  υποπτεύομαι  ότι  μάλλον  παρακολουθούνται  και  παίρνουν  κατάλληλη  ψυχιατρική  αγωγή  και  οι  συνάδελφοί  τους  το  γνωρίζουν  αυτό.        Μεγάλη  μερίδα  των  Ελλήνων επιτίθεται   χαζοειδώς  στο  εμβόλιο  και  γενικά  σε  κάθε  εμβολιασμό.  Η  βλακεία  στο  αποκορύφωμα.
Άλλοι  τα  βάζουν  με  τους  κινέζους  και  με  ότι  μπορεί  να  φανταστεί  κανένας  και  ταυτόχρονα  ψηφίζουν  την  μαφιόζικη  οικογενειοκρατία  του  Κούλη,  που  είναι  το  βασικό  γρανάζι  του  Σόρος  στην πατρίδα  μας.ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ. ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ; Στον ιό του κοινού κρυολογήματος; στην Γρίππη; στην Ιλαρά; Ερυθρά; Ανεμευλογιά; Ευλογιά; Ερπης επιχείλιος; Έρπης γεννητικών οργάνων; Ερπης ζωστήρ; Ερπητική εγκεφαλίτιδα; Ηπατίτιδα A; Ηπατίτιδα B; Ηπατίτιδα C; Ηπατίτιδα Ε; AIDS; Λοιμώδης μονοπυρήνωση; Λοίμωξη απο κυτταρομεγαλοϊό; Παρωτίτιδα; Πολιομυελίτιδα; Κονδυλώματα οξυτενή; Μολυσματική τέρμινθος; Λύσσα; Δάγγειος; 

 

 

 Ο ΠΟΥ αναγνωρίζει την επιτυχία της Σουηδίας στον κορωνοϊό - Αναβαθμίζει τον εμπνευστή της «ανοσίας της αγέλης».

 

 

Ο Δημήτριος Κούβελας είναι Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας και Διευθυντής του ομώνυμου Εργαστηρίου του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΝ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟ ΣΑΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.


Ο κ. Κούβελας υπογράμμισε πως χρειάζονται δέκα χρόνια έρευνας για την παρασκευή ενός εμβολίου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι «επομένως, απέχει πολύ από αυτό, το να δημιουργηθεί εμβόλιο μέσα σε έξι μήνες».
Μάλιστα, είπε πως οι κυβερνήσεις όλων των χωρών «στην προσπάθεια τους να κανακεύουν τον κόσμο για να τις ψηφίσουν, αναφέρουν πως έκαναν την παραγγελία για το εμβόλιο του κορονοϊού»,  χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως «εξωφρενική».
Επιβεβαίωσε πως «αν καταθέσουμε σήμερα αίτηση, το εμβόλιο θα έρθει σε έξι μήνες. Αίτηση δεν έχει κατατεθεί. Πριν τον φάκελο όλα θα είναι μπουρδολογίες. Αν τεθεί σήμερα η αίτηση, τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα έρθει το εμβόλιο».
«Ο ιός της γρίπης εγκυμονεί μεγαλύτερους κινδύνους»
Ξεκάθαρο κατέστησε ο καθηγητής το γεγονός πως ο ιός της γρίπης, μπορεί να αποβεί περισσότερο θανατηφόρος από τον κορονοϊό.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια απειλή που, κατά τη δική μου άποψη, είναι λίγο πιο επικίνδυνη από αυτή του κορονοϊού. Πρόκειται για τον ιό της γρίπης. Η γρίπη όταν έρθει, δεν γνωρίζουμε πόσους ανθρώπους θα σκοτώσει. Επίσης, σκοτώνει παιδιά και είναι επικίνδυνη για τις εγκύους. Πέρυσι είχαμε περισσότερους θανάτους από τη γρίπη παρά από τον κορονοϊό.
Επομένως αφού υπάρχει το εμβόλιο της γρίπης, γιατί δεν εμβολιάζεται ο πληθυσμός; Τη δεδομένη στιγμή δεν έχουμε παραγγείλει δέκα εκατομμύρια δόσεις του υπάρχοντος εμβολίου της γρίπης αλλά θα έρθουν στη χώρα δυο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για την νόσο Covid-19. Δεν μας φτάνει αυτή η ποσότητα για να κάνουμε την «ανοσία της αγέλης», επεσήμανε ο κ. Κούβελας.
Παράλληλα, έσπευσε να συμπληρώσει πως αν ήταν η κυβέρνηση θα έλεγε: «γιατί να πάω να πάρω ένα εμβόλιο που δεν υπάρχει; Ας πάρω καλή τιμή για δέκα εκατομμύρια κομμάτια να εμβολιάσω τον πληθυσμό μου, να ‘’καβατζώσω την πλάτη μου’’, να μην έχω δεύτερη ανοιχτή πόρτα».
«Αβέβαιη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου»
Επί του παρόντος, είναι αβέβαιη η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τον κορονοϊό, όπως είπε ο κ. Κούβελας.
Εξήγησε πως ο νέος κορονοϊός «δημιουργεί μια αλλεργικού τύπου αντίδραση και ουσιαστικά καταβάλει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν με ένα εμβόλιο διεγείρω το ανοσοποιητικό ενός ασθενούς, τότε το ίδιο το εμβόλιο θα δημιουργήσει μια προβληματική κατάσταση σε κάποιον που έχει το κατάλληλο υπόστρωμα για να πεθάνει. Επομένως μπορεί να αποβεί το ίδιο θανατηφόρο με τον ιό της γρίπης».
Τι γίνεται με τη θεραπεία του πλάσματος;
Αναφορικά με την θεραπεία του πλάσματος, ο κ. Κούβελας έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις, λέγοντας:
«Η θεραπεία του πλάσματος έχει λογική προσέγγιση. Αν μπορούσα να απομονώσω τα αντισώματα, γιατί το πλάσμα έχει πολλές ξένες πρωτεΐνες, οι οποίες δημιουργούν αλλεργία. Επομένως δεν μπορούμε να μεταγγίσουμε το αίμα χωρίς να ταιριάζει απολύτως.
Οι διασταυρώσεις που πρέπει να γίνουν για το πλάσμα είναι ανάλογες με αυτές που πρέπει να κάνουμε στις μεταμοσχεύσεις στις μεταγγίσεις. Δεν είναι εύκολο, δεν μπορούμε να πάρουμε το πλάσμα ενός ασθενούς και να το «βάλουμε» σε κάποιον άλλον. Αυτή η άνοσο – αντίδραση δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα δουλέψει γιατί μπορεί να μην ταιριάζει.
Ως μέθοδος η χρήση πλάσματος έχουμε προσπαθήσει να τη χρησιμοποιήσουμε σε πάρα πολλές αρρώστιες, όπως AIDS, Έμπολα. Είχε περισσότερα θύματα παρά θεραπείες. Εάν καταφέρουμε να παράξουμε μόνο τα αντισώματα που χρειαζόμαστε τότε μπορεί να γίνει λόγος για θεραπεία».
Δείτε αναλυτικά γιατί υποστηρίζει ο καθηγητής της Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ πως δεν υφίσταται τόσο άμεσα η παραγωγή του εμβολίου:
«Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, χρειαζόμαστε 10 χρόνια έρευνας για την παρασκευή του εμβολίου.
Ωστόσο, ακόμα και εγώ που έχω σχετική εμπειρία, η γραφειοκρατία για να διαβάσω τον φάκελο με βάση τη νομοθεσία της έγκρισης που πρέπει να κατατεθεί, χρειάζομαι τρεις μήνες. Οι σελίδες είναι χιλιάδες. Υπάρχουν τέσσερις φάκελοι σε κάθε άδεια.
Ο πρώτος αφορά την ποιότητα.  Χρειάζεται κάποιος να πιστοποιήσει ότι το φάρμακο είναι ασφαλές. Πρέπει να διευκρινιστεί από τι έχει φτιαχτεί το εμβόλιο και τα στοιχεία που υπάρχουν μέσα σε αυτό. Ο τρόπος που κατασκευάζεται έχει κάποια όρια ανοχής, τοξικότητας, αλλεργιογόνα, έχει πολλά θέματα. Τίθεται το θέμα της σταθερότητας του χρόνου, δηλαδή την ημερομηνία λήξης.
Αν είναι ασφαλής η ποιότητα του φαρμάκου, περνάμε στο δεύτερο στάδιο ανάγνωσης, το οποίο είναι οι προ-κλινικές μελέτες. Η τοξικότητα, δηλαδή, που δόθηκε στα πειραματόζωα. Το πειραματόζωο έχει σύντομη ζωή.  Ένας αρουραίος ζει δυο χρόνια, ο δυο ετών αρουραίος είναι 100 χρόνων άνθρωπος. Στους έξι μήνες του πειραματόζωου, εγώ μπορώ να δω την τοξική επίπτωση που θα έχει η αγωγή του φαρμάκου στον άνθρωπο για 40 χρόνια. Επομένως, αν το φάρμακο δείξει ότι σε 50 εβδομάδες δεν εμφανίστηκε καρκινογένεση στον άνθρωπο, εντοπίστηκε όμως, στους αρουραίους, αυτό προβληματίζει. Μπορεί όντως να μην παρουσιάσει καρκινογένεση στον άνθρωπο αλλά μπορεί να ήθελε μακρύτερη έκθεση για να το πετύχει, οπότε δεν θα δώσω έγκριση.
Στη συνέχεια ελέγχω τα κλινικά δεδομένα αποτελεσματικότητας. Συνεπώς χρειάζομαι τρεις μήνες για να διαβάσω όλες τις σελίδες των μελετών. Αυτός είναι ο χρόνος που προβλέπεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων με την επιταχυμένη διαδικασία. Όσο περισσότερο το διαβάζεις, εντοπίζονται περισσότερα προβλήματα. Αφού τελειώσεις, υπάρχουν πάντα προβλήματα με την εταιρεία. Ζητάνε διευκρινίσεις. Τη στιγμή που θα λυθούν τα θέματα που προκύψουν, δίνουμε ξανά την έγκριση και δημιουργείται νέος φάκελος. Αυτή η διαδικασία, μόνο με την εταιρεία, χρειάζεται έξι μήνες πάντα με την επιταχυμένη διαδικασία.
Η δε εταιρεία γνωρίζει πως υπό την πίεση της άμεσης παρασκευής του εμβολίου θα βρεθεί αντιμέτωπη με δύο προβλήματα. Πρώτον, αν ο ασθενής κάνει το εμβόλιο και πεθάνει, θα καταθέσει αγωγή για να αποζημιωθεί. Αν όμως δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό και κολλήσει, πάλι θα κάνει αγωγή. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις ευθύνεται το φάρμακο».

Ο ΠΟΥ αναγνωρίζει την επιτυχία της Σουηδίας στον κορωνοϊό - Αναβαθμίζει τον εμπνευστή της «ανοσίας της αγέλης».Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προήγαγε έναν από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την «ανοσία της αγέλης» της Σουηδίας για τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19, αναγνωρίζοντας έτσι πως αυτή ήταν ίσως η πιο πετυχημένη απάντηση στην πανδημία, καθώς οι επιπτώσεις στην οικονομία ήταν ελάχιστες, ενώ οι Σουηδοί δεν υποφέρουν από «δεύτερο κύμα» όπως όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο Johan Giesecke έχει λάβει ανώτερη συμβουλευτική θέση ως αντιπρόεδρος της Στρατηγικής και Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για τους μολυσματικούς κινδύνους.
Ψηφίστηκε σε αυτήν τη θέση, η οποία στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από τον ΠΟΥ. Σε αυτόν τον ρόλο, ο Giesecke θα συμβουλεύει τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, σχετικά με την αντιμετώπιση πανδημιών.
Προς την έναρξη της πανδημίας, η οποία έχει πλήξει τώρα περισσότερα από 25 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, η Σουηδία έλαβε την ψύχραιμη απόφαση να αποφύγει το Lockdown
Ενώ πολλές άλλες χώρες έχουν θέσει εντολές για να παραμείνουν οι άνθρωποι στο σπίτι τους και να αποφύγουν την κοινωνική επαφή, η Σουηδία δεν επέβαλε τέτοια μέτρα.
Αντ 'αυτού, βασίστηκε σε εθελοντικούς περιορισμούς - για παράδειγμα, ζητώντας από τους ανθρώπους να εργαστούν από το σπίτι όπου είναι δυνατόν και να αποφύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Αυτά τα μέτρα είχαν σκοπό την επίτευξη «ανοσίας αγέλης».
Ο Giesecke ήταν κρατικός επιδημιολόγος της Σουηδίας μεταξύ 1995 και 2005. Θεωρείται μέντορας του Anders Tegnell, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο το 2013.
Γράφοντας στο The Lancet τον Μάιο, ο Giesecke είπε ότι πιστεύει ότι «όλοι θα εκτεθούν» στον ιό κάποια στιγμή και ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι θα μολυνθούν» - αλλά πολλοί θα έχουν αδύναμα ή ήπια συμπτώματα.
«Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε αυτήν την εξάπλωση: ένα lockdown μπορεί να καθυστερήσει σοβαρές περιπτώσεις για λίγο, αλλά μόλις μειωθούν οι περιορισμοί, οι περιπτώσεις θα επανεμφανιστούν. Περιμένω ότι όταν μετράμε τον αριθμό των θανάτων από το COVID-19 σε κάθε χώρα σε ένα χρόνο από τώρα, τα στοιχεία θα είναι παρόμοια, ανεξάρτητα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί». 
Ότι ακριβώς συμβαίνει δηλαδή σε όλες τις χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, η οποία εξαιτίας του lockdown παρουσίασε ύφεση 15,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2020.
Μιλώντας για τον νέο του ρόλο στην ΠΟΥ σε συνέντευξή του στο UnHerd, ο Giesecke είπε ότι η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την ανταπόκριση της Σουηδίας στην πανδημία έχει γίνει πιο ευνοϊκή από τις αρχές του έτους (μόνο στην Ελλάδα συνεχίζουν να αγνοούν τα στοιχεία) . «Τότε πίστευαν ότι ήμασταν τρελοί», ανέφερε.
 
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ  ΜΕ  ΠΡΟΣΟΧΗ  ΤΗΝ  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ  ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ  ΕΓΙΝΕ  ΤΟ 2008  ΑΠΟ  ΤΟΝ   Δρ.GREGER ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
Ο   Greger   ήταν  το  2008  διευθυντὴς  Δημοσίας  Υγείας  στο  Humane Society  των ΗΠΑ.  


ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.

Οι  γιατροί  ενημερώνοντας  τον  λαό  δεν  μπορούν  να  καταλάβουν  ότι  μιλώντας  για  αρρώστιες  και  θεραπείες,    άλλα  πράγματα  εννοούν  αυτοί  και  άλλα  καταλαβαίνει ο  λαός,  ακόμη  και  οι  διαθέτοντες  υψηλή  ευφυΐα  και  μόρφωση,  αλλά  άσχετοι  με  την  ιατρική.  Ο  λαός  ακούγοντας  τους  γιατρούς  να  μιλούν  για  "φάρμακα"  για τον  κορωνοϊό,  νομίζει  ότι  μόλις  "κολλήσει"  τον  ιό  και  εμφανίσει  βήχα  και  πυρετό,  θα  πάρει  μερικά  χάπια για  δέκα  ημέρες  και θα  σκοτώσει  το  "μικρόβιο".   Ένα  παράδειγμα:  ο  βιαστικός  πρόεδρος  Τραμπ  άκουσε  ότι  η  Χλωροκίνη  και  η  αζιθρομυκίνη  «θεραπεύουν»  από  τον  Κορωνοϊό.  Έτσι  διέταξε,  δώστε  σε  όλους  αυτά  τα  δύο  και  τελειώσαμε.  Και κανένας  γιατρός  δεν  του  είπε:  «Πρόεδρε,   η  αζιθρομυκίνη  είναι  αντιβιοτικό  για  μικρόβια.  Δεν  κάνει  τίποτε,  απολύτως  τίποτε,  στους  ιούς.  Όσο αφορά  την  Χλωροκίνη,  μάλλον  περισσότεροι  θα  πεθάνουν  από  τις  παρενέργειες  παρά  θα  θεραπευτούν».

"Δεν  μπορούμε  να  νικήσουμε  με  φάρμακα  ούτε  τον  απλό  ιό  που  μας  προκαλεί  το  συνάχι  και  διαδίδουν  ότι  βρήκαν φάρμακα  για  να  θεραπεύσουν  τον  Κορωνοϊό.
Μόνο  το  εμβόλιο  αποτελεί  σωτηρία.  Διάφορα  "φάρμακα"  πιθανόν  να  ανακόψουν την  θανατηφόρα  έκβαση  της  νόσου  και  να  προσφέρουν  τον  χρόνο  στον  ίδιο  τον  οργανισμό  να  αντιδράσει.


ΤΑ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΙΟΣΤΑΤΙΚΑ  ΦΑΡΜΑΚΑ 
Τώρα  τελευταία,  κυρίως  με  τον  ιό  HIV,  προσπάθησαν,   με σχετική  επιτυχία,  να  παρασκευάσουν  «αντιβιοτικά»,  που  προσπαθούν  να  σκοτώσουν  τους  ιούς  πριν  μπουν  στα  κύτταρα  ή  να  μιμηθούν  τον  τρόπο που  μπαίνουν  στα κύτταρα  και  να  μπλοκάρουν  τον  πολλαπλασιασμό  τους.
Είναι  δηλαδή,  σε  κάθε  περίπτωση,  ιοστατικά  φάρμακα  και  όχι  ιοκτόνα.  Καθυστερούν  την  λοίμωξη  μέχρι  ο  ίδιος  ο  οργανισμός  να  δημιουργήσει  ιοκτόνα  αντισώματα.   Αν  η  επιστημονική  πρόοδος  συνεχιστεί  ακώλυτη  για τα  επόμενα  100  χρόνια,  ο  Ζ.Π.  πιστεύει  ότι  σε  100  με  200  χρόνια  η  Ιατρική  θα  έχει  αποτελεσματικά  φάρμακα  για  το  σύνολο  των δολοφόνων  ιών.

Μελέτη της επιδημίας της Ισπανικής Γρίπης  του  1918  δείχνει ότι το πρόβλημα με τους ιούς είναι η μετάλλαξη.
Την Άνοιξη του 1918 η επιδημία της Ισπανικής Γρίπης ξεκίνησε με μεγάλη,  αλλά όχι τρελή θνησιμότητα  (Α' φάση).  Στην συνέχεια οι μολύνσεις κάμφθηκαν το καλοκαίρι και όλοι νόμιζαν ότι πέρασε. Το φθινόπωρο του 1918  (Β' Φάση) η επιδημία επανέκαμψε και σκότωσε σωρηδόν: 20, 50  ή  100  εκατομμύρια νεκροί (ανάλογα με την πηγή) με την συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι  ανάμεσα στα 25 και στα 40 έτη. Ούτε οι Εσκιμώοι του Καναδά δεν γλύτωσαν την μόλυνση.
Αυτό που συνέβη ανάμεσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 1918 ήταν ότι ο ιός μεταλλάχθηκε ανάμεσα στην Α' φάση και στην Β' φάση επειδή ακριβώς βρήκε πολλούς ξενιστές (ανθρώπους) διαθέσιμους.
Ο αγώνας σήμερα κατά της επιδημίας του κορωνοϊού είναι - όσο είναι δυνατόν - να εμποδιστεί η μεταλλαγή του ιού σε μορφή πιο φονική από την τωρινή - και αυτό το νόημα έχουν οι περιορισμοί - εκτός κι αν δώσουμε την χώρα σε λαθρέποικους για να λύσουμε το δημογραφικό που θα προκύψει μετά την επιδημία εξ αιτίας της πολιτικής της "ανοσίας της αγέλης".   Παρ' όλα  αυτά  δεν  ξέρουμε  αν  το  φθινόπωρο  του  2020  ο  ιός  θα  είναι  ο  ίδιος  ή  θα  έχει  μεταλλαχθεί  σε  ακόμη  φονικότερο  στέλεχος.  Το  παρασκευαζόμενο  σήμερα  εμβόλιο  είναι  για  το  παρόν  στέλεχος  και  πιθανότατα  να  μην  αντιμετωπίζει  άλλα  μεταλλαχθέντα  στελέχη,  όπως  ακριβώς  συμβαίνει   με  τα  στελέχη  των ιών  της  Γρίπης,  για  τα οποία  παρασκευάζονται  και  όλο  και  νεότερα  εμβόλια   για  την  αντιμετώπισή  τους". 

Ο  Ζ.Π.  πιστεύει  ότι  ορισμένα  απ' αυτά  τα  φάρμακα  ή  συνδυασμοί  αυτών  ή  διάφορα  άλλα  που  προτείνονται  (π.χ.  η  Κολχικίνη)  θα  έχουν  κάποια  μικρή  θεραπευτική  επίδραση  στις  βαριές  πνευμονίες  από  τον  Κορωνοϊό,  αλλά  όχι  σημαντική.  Εξηγήσαμε  τον  τρόπο  δράσεως των  ιών  και  την  ουσιαστική  ανυπαρξία  φαρμάκων  που  να  είναι  ιοκτόνα.  35  χρόνια  τώρα  διάφοροι  συνδυασμοί  πανάκριβων  "φαρμάκων"  δεν  θεραπεύουν  από  τον  ιο  HIV,  απλώς  καθυστερούν  την  επέλευση  του  μοιραίου.  Δεν  μπορούμε  να  "θεραπεύσουμε"  ούτε  τις  πιο  απλές ιώσεις.  Δεν  θα  μπορέσουμε  να  θεραπεύσουμε  τον  Κορωνοϊό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:  καλές  και  χρήσιμες  οι  προσπάθειες  για  "φάρμακα"  που  ουσιαστικά  βοηθούν  τον  ίδιο  τον  οργανισμό  να  αντιμετωπίσει  τον  ιό.  Αν  όμως  θέλουμε  πραγματική  αντιμετώπιση  του  ιού,  αυτό  θα  γίνει  μόνο  με  ένα  αποτελεσματικό  εμβόλιο.  
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

16 σχόλια :

 1. ΠΟΥ: «Δεν αναμένονται εκτεταμένοι εμβολιασμοί νωρίτερα από τα μέσα του 2021».
  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ξεκαθάρισε σήμερα (04.09.2020) ότι οι ελπίδες για εμβόλιο κορωνοϊού μέσα στο 2020 έχουν πάει ήδη περίπατο, καθώς δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν από τα μέσα του 2021.
  «Δεν περιμένουμε ότι θα δούμε εκτεταμένους εμβολιασμούς μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους», δήλωσε η εκπρόσωπος Μάργκαρετ Χάρις στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
  «Αυτή η φάση 3 πρέπει να διαρκέσει περισσότερο επειδή είναι ανάγκη να δούμε πόσο αληθινά προστατευτικό είναι το εμβόλιο και είναι επίσης ανάγκη να δούμε πόσο ασφαλές είναι», πρόσθεσε η εκπρόσωπος αναφερόμενη στις κλινικές δοκιμές των εμβολίων.
  Εν τω μεταξύ, η γερμανική βιοτεχνολογική εταιρία Curevac αναμένει ότι θα είναι σε θέση μέχρι τα τέλη του έτους να παράγει σε κλίμακα το εμβόλιο κατά της COVID-19 το οποίο αναπτύσσει, δήλωσε σήμερα ο επενδυτής Ντίτμαρ Χοπ στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
  «Θέλουμε να έχουμε διαθέσιμες 10 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του έτους», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Χοπ, ένας από τους ιδρυτές της εταιρίας λογισμικού SAP.
  Ο ίδιος είπε πως αναμένει ότι η κανονιστική άδεια θα δοθεί την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2021, αν και μια περιορισμένη άδεια θα μπορούσε να δοθεί φέτος προκειμένου να εμβολιαστούν άνθρωποι που λόγω της δουλειάς τους κινδυνεύουν να προσβληθούν από COVID-19 ή κατοικούν σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης.
  Αγώνας για την πρωτιά
  Οι ανταγωνίστριες της Curevac, η αμερικανική Moderna και η γερμανική Biontech, είναι πιθανό να διαθέσουν πρώτες στην αγορά τα εμβόλια που ετοιμάζουν.
  «Δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτήν την κούρσα», είπε ο Χοπ. «Όμως θέλουμε να κερδίσουμε την κούρσα για την παραγωγή του καλύτερου εμβολίου και εδώ έχουμε καλές πιθανότητες».
  Η νεοφυής επιχείρηση, που έχει την έδρα της στο Τίμπινγκεν και η αξία της εκτιμάται στα 10 δισεκ. δολάρια, είναι μία από τις εταιρίες που αναπτύσσουν εμβόλια στη βάση μορίων που μεταφέρουν έναν γενετικό κώδικα που αποκαλείται "αγγελιοφόρος RNA" (mRNA), για την αντιμετώπιση ασθενειών.
  Ο Χοπ είπε πως η Curevac μπορεί επίσης να διευρύνει τη συνεργασία της με την Grohmann, μια θυγατρική της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla του Ίλον Μασκ, στην ανάπτυξη των λεγόμενων εκτυπωτών RNA που θα καταστήσουν δυνατή την αποκέντρωση της παραγωγής εμβολίων.
  Ο Μασκ βρισκόταν στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα και επισκέφθηκε την Curevac, πυροδοτώντας εκτιμήσεις ότι μπορεί να επενδύσει στην εταιρεία. Ο Χοπ απέρριψε νωρίτερα την ιδέα αυτή ως «αποκύημα φαντασίας».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΑΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: 100% επιτυχία το ρωσικό εμβόλιο για COVID-19: Όλοι οι εμβολιασμένοι απέκτησαν αντισώματα χωρίς παρενέργειες.
   To ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό, που ονομάστηκε «Sputnik-V», σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», είχε επιτυχία 100%, καθώς δημιούργησε, χωρίς σοβαρές παρενέργειες, αντισώματα σε όλους ανεξαιρέτως τους εθελοντές.
   Τα αποτελέσματα των δύο δοκιμών, που έγιναν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, με τη συμμετοχή 76 εθελοντών, έδειξαν ότι το 100% των συμμετεχόντων ανέπτυξε αντισώματα, χωρίς σοβαρές παρενέργειες. Το εμβόλιο, για το οποίο ήδη έχει δοθεί άδεια στη Ρωσία, γίνεται σε δύο δόσεις.
   Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι το έκανε και η κόρη του. Η Ρωσία γίνεται η πρώτη χώρα που προβαίνει σε άδεια, πριν δημοσιευτούν δεδομένα ή ξεκινήσει μιας μεγάλης κλίμακας δοκιμή.
   «Οι δύο δοκιμές 42 ημερών – συμπεριλαμβανομένων 38 υγιών ενηλίκων η καθεμία - δεν βρήκαν σοβαρές δυσμενείς επιδράσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και επιβεβαίωσαν ότι οι υποψήφιοι που έχουν εμβολιαστεί προκάλεσαν μια απόκριση αντισωμάτων» ανέφερε το The Lancet.
   Η ανακοίνωση του εμβολίου πριν λίγες βδομάδες είχε προκαλέσει μία άνευ προηγουμένου επίθεση από την Δύση, με πολιτικούς και επιστήμονες να κατηγορούν το ρωσικό εμβόλιο ως «τζούφιο & επικίνδυνο», που όμως διαψεύστηκαν πανηγυρικά.
   Μετά τα συμπεράσματα του ιατρικού περιοδικού, μαζί με μια δοκιμή του εμβολίου σε 40.000 άτομα, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα πέρασε στην αντεπίθεση.
   «Απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις της Δύσης που τέθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με τον σαφή στόχο της αμαύρωση του ρωσικού εμβολίου», δήλωσε ο Κίριλ Ντμιτρίεβ, επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων επενδύσεων (ΡΔΙΦ), το οποίο έχει υποστηρίξει το εμβόλιο.
   Ο αξιωματούχος τόνισε στο Reuters ότι το εμβόλιο πληροί όλες τις προδιαγραφές και σημείωσε: «τώρα θα αρχίσουμε να κάνουμε εμείς ερωτήσεις για ορισμένα από τα δυτικά εμβόλια».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Ρωσία: Ο υπουργός Άμυνας εμβολιάστηκε με το «Sputnik V».
   Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε την Παρασκευή ότι εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.
   Αυτή την Παρασκευή, ο Σοϊγκού συμμετείχε σε μια συνάντηση αρχηγών άμυνας από την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης και τον Οργανισμό Συλλογικής Συνθήκης για την Ασφάλεια.
   «Όταν ρωτήθηκε από τους ξένους συναδέλφους του, ο Σεργκέι Σόιγκου είπε ότι πρόσφατα εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο κορωνοϊού», ανέφερε το υπουργείο.
   Σύμφωνα με το υπουργείο, το εμβόλιο παρουσιάστηκε και στους επικεφαλής των υπουργείων άμυνας.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Χ.Γώγος για «Sputnik V»: «Είναι πολύ καλό - Τώρα έχουμε τα δεδομένα». ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ» ΣΤΟΝ ΓΩΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.
   Σε ερώτηση για το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό απάντησε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος το απόγευμα της Παρασκευής, σχολιάζοντας τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τις δοκιμές του.
   «Τώρα έχουμε δεδομένα. Το Lancet είναι ένα εξαιρετικό περιοδικό» δήλωσε ο κ. Γώγος.
   «Έχουμε πολύ καλή ανοσιακή ανταπόκριση, σχεδόν στο 100%» πρόσθεσε ο ειδικός, ενώ τόνισε ότι είναι «ένα πολύ καλό εμβόλιο».
   «Πρέπει να πούμε ότι είναι ένα πολύ καλό εμβόλιο. Περιμένουμε βέβαια και τη φάση 3, τώρα έχουμε τα δεδομένα από τη φάση 1 και 2 τα οποία είναι πάρα πολύ καλά» σημείωσε.
   Ερωτηθείς τι θα δείξει η φάση 3, ο κ. Γώγος εξήγησε ότι κατά την τελική αυτή φάση, «δίνουμε το φάρμακο σε μεγάλο αριθμό ασθενών που περιλαμβάνει υποκατηγορίες».
   «Αυτή είναι η φάση 3 που θα χρειαστεί να δούμε τώρα. Και εκεί (το εμβόλιο) εγκρίνεται και παίρνει την ένδειξη» σημείωσε.
   Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα των δύο πρώτων σταδίων κλινικών δοκιμών για το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, δημοσιεύτηκαν σε άρθρο στο κορυφαίο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «The Lancet».

   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «The Lancet» ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ, ΤΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ» ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ 42 ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 78 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΚΑΛΟ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΦΑΣΗ ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΣΕ 40.000 ΑΤΟΜΑ.

   ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕ 78 ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΕ 42 ΗΜΕΡΕΣ.

   ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.
   ΜΠΡΑΒΟ Κ. ΓΩΓΕ ΚΑΙ «The Lancet».

   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Η κυβέρνηση επεκτείνει τη χωρητικότητα της δομής αλλοδαπών στην Ορεστιάδα του Έβρου από 500 σε 5.000 άτομα.
  Επεκτείνεται η «δομή φιλοξενίας» των παράνομων μεταναστών στο μεθοριακό φυλάκιο Ορεστιάδας με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, όπως ανακοίνωσε προχθές ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Χίου και της συζήτησης με τους επικεφαλής των παρατάξεων.
  Σύμφωνα με πληροφορίες η χωρητικότητα της δομής θα αυξηθεί από τα 500 άτομα τουλάχιστον στα 1.000 μπορεί και στα 5.000 χιλιάδες.
  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το νομό Έβρου ο κ.Μηταράτκης, δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση προχωράει στην επέκταση της υπάρχουσας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, δηλαδή του ΚΥΤ και του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, που αυτή την στιγμή φιλοξενούν περίπου 500 αλλοδαπούς, ώστε να έχει χωρητικότητα ταυτόσημη με αυτή της Σάμου, όπου θα φιλοξενούνται πάνω από 5.000 αλλοδαποί.
  Συγκεκριμένα, ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης για την Σάμο σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, προβλέπει ότι θα κλείσει η υπάρχουσα Δομή – ΚΥΤ, στο Βαθύ, ενώ η υπό κατασκευή Δομή κλειστή , θα επεκταθεί και θα χρησιμοποιηθεί ως Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας: 5.000 ατόμων.
  Ο διάλογος του υπουργού Νότη Μηταράκη και οι απαντήσεις του στο δημοτικό συμβούλιο Χίου:
  Δημοτικός συμβούλος: «Θα σας ρωτήσω ευθέως. Θα σκεφτόσαστε να κάνετε αυτά που κάνετε στην Χίο για παράδειγμα στον Έβρο; Θα σκεφτόσαστε να ζητήσετε από το δημοτικό συμβούλιο του Έβρου, της Αλεξανδρούπολης, δεν ξέρω πόσους δήμους έχει μου διαφεύγει, ότι θέλω να κάνω μια δομή εδώ. Να κάνω ΠΡΟΚΕΚΑ, να κάνω και υγειονομικά. Θα σκεφτόσαστε να το ζητήσετε από εκεί πέρα»;
  Ν.ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Η απάντηση είναι ναι και ήδη επεκτείνουμε το Φυλάκιο που είναι δομή στον Έβρο».
  Δημοτικός σύμβουλος: «Ωραία, εντάξει. Τι χωρητικότητα κύριε υπουργέ»;
  Ν.ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Ταυτόσημη περίπου με της Σάμου».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τους μεταφέρουν σιγά σιγά σε διαμερίσματα στις πόλεις. Έκλεισαν άλλες έξι ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας.
   Λουκέτο» σε ακόμα έξι ξενοδοχεία-δομές φιλοξενίας αλλοδαπών μπήκε την Παρασκευή (04/09), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
   Πρόκειται για τις ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας σε Γρεβενά, Σέρρες και Έδεσσα, οι οποίες φιλοξενούσαν 250 αλλοδαπούς, που μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας.
   Από τα μέσα Ιουλίου, που έχει ξεκινήσει η διαδικασία τερματισμού λειτουργίας των ξενοδοχειακών δομών, έχουν κλείσει συνολικά δεκαοκτώ δομές σε Γρεβενά, Σέρρες, Έδεσσα, Κοζάνη, Πρέσπες, Φλώρινα και Αργολίδα και παραμένουν σε λειτουργία 49.
   Ο σχεδιασμός του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προβλέπει το κλείσιμο, μέχρι το τέλος του έτους, και των υπόλοιπων ξενοδοχείων-δομών φιλοξενίας αλλοδαπών του προγράμματος «Filoxenia».
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
  2. Ο ΚΟΥΛΗΣ δίνει ασύδοτα σε ισλαμιστές λαθρομετανάστες ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, προκειμένου από τη μια να αποκτήσουν δικαίωμα εργασίας προς αντικατάσταση του εγχωρίου εργατικού δυναμικού και από την άλλη να παίρνουν και απολαμβάνουν όλων των ειδών τα επιδόματα, το κοινωνικό μέρισμα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης κλπ...
   Θα εκμεταλλεύονται και απολαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ τις διάφορες κοινωνικές παροχές και επιδόματα και βοηθήματα, χωρίς να πληρώνουν φόρους και εισφορές, στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου κορόιδου.
   ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΝΑΤΙΒΙΣΤΕΣ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ": "Η Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται πλέον στον τουρισμό. Η βιομηχανία αποτελεί κομβικό σημείο για την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας".
  "ΑΔΩΝΙ, ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ. ΤΑ ΩΦΕΛΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ".
  Έργα που μέσα την επόμενη εξαετία μπορεί να ξεπεράσουν και τα επτά δισεκατομμύρια ευρώ φαίνεται πως σχεδιάζει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη της μεταποίησης και της βιομηχανίας στο πλαίσιο του επόμενου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, με βάση και τις προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη, όπως επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
  Σύμφωνα με ό,τι δήλωσε χαρακτηριστικά, η «βιομηχανία αποτελεί κομβικό σημείο για την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας, η οποία δεν μπορεί να βασίζεται μονοδιάστατα στον τουρισμό». Για αυτό ο υπουργός προέβη και σε μια σειρά ανακοινώσεων που αφορούν ειδικά στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα. Αρχικά, την επόμενη Παρασκευή αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ της Παρευξείνιας Τράπεζας και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας συμφωνία για ειδικό εγγυοδοτικό εργαλείο, που θα απευθύνεται ειδικά στις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας.
  Παράλληλα, υπάρχει πρόταση, ώστε να εξετασθεί η πρόσθετη χρηματοδότηση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς Thess INTEC από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Επειδή η Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου είναι υπερκορεσμένη (με πληρότητα σχεδόν 98% και διαθέσιμα μόνο τρία οικόπεδα), υπάρχει πρόβλεψη για δυτική επέκταση των ορίων της σε έκταση μερικών χιλιάδων στρεμμάτων, με άμεση πρόσβαση σε δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών (οδικό – σιδηροδρομικό).
  Επιπροσθέτως, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας έχει καταρτίσει μελέτη για την θεσμική αναγνώριση της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης Καλοχωρίου, που βρίσκεται νοτίως της ΠΑΘΕ και πρόθεση του υπουργείου αποτελεί η άμεση υλοποίηση αντίστοιχων μελετητικών ενεργειών για την περιοχή βορείως της ΠΑΘΕ. Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι βάσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη του διευρυμένου επιχειρηματικού πάρκου εξυγίανσης Καλοχωρίου, που σε συνδυασμό με το εμπορευματικό κέντρο Γκόνου, εκτιμάται, όπως είπε, ότι θα μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή στη δυτική Θεσσαλονίκη σε πόλο ανάπτυξης.
  Κατά τον κο Γεωργιάδη, η γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης την καθιστά εξαιρετική επιλογή για ανάπτυξη διαμετακομιστικού κέντρου και το πρώην στρατόπεδο Γκόνου αποτελεί ενδεδειγμένη λύση, η οποία θα πρέπει να προωθηθεί άμεσα. «Μας απασχολεί και θα το κάνουμε», εξέφρασε χαρακτηριστικά. Με το σκεπτικό ότι οι δυνατότητες της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς, πολύ σύντομα, θα ανακοινωθούν κίνητρα και για αυτό.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" ΣΗΜΕΡΑ 5/9/2020: "ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ – ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ASTRAZENECA ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΣΟΚΑΡΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ".
  Γιατρός στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ: “Για ένα ασφαλές εμβόλιο προηγούνται έρευνες ετών”.
  “Ένα εμβόλιο για να διατεθεί στην αγορά, πρέπει πρώτα να δοθεί προς έρευνα σε ζώα και έπειτα σε ανθρώπους. Αυτή είναι μία διαδικασία τουλάχιστον τριών ετών ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα”. Αυτό δηλώνει με νόημα στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ, έμπειρος γιατρός των Αθηνών που προτιμά να κρατήσει την ανωνυμία του.
  Σε συζήτηση που είχαμε μαζί του σχετικά με το επικείμενο εμβόλιο του Covid-19, ο επιστήμονας ήταν κατηγορηματικός. “Βγάζουν ένα εμβόλιο μέσα σε μερικούς μήνες. Πάντα θα υπάρχουν αμφιβολίες για παρενέργειες ακόμα και μακροχρόνιες ή έστω για την αποτελεσματικότητά του. Μπορεί όμως και να είναι απολύτως ασφαλές και να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον ιό. Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε στην παρούσα φάση”.

  Υπάρχει πιθανότητα ένα μη ασφαλές εμβόλιο να βγάλει ακόμα και καρκίνο πχ σε 10 χρόνια, τον ρωτήσαμε.
  “Όλα είναι πιθανά”, μας απάντησε προσθέτοντας ότι όλα είναι πολιτική, χρήμα και το καρτέλ των φαρμακευτικών και των Κυβερνήσεων που έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για το “ποιος θα βρει το εμβόλιο πρώτος”.


  ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
  Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
  Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΣΑΝ ΑΣΤΑΚΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΡΙΣΕΙ), ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ ΡΩΣΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΓΚΙΝΤΣΜΠΟΥΡΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΠΟΥΤΙΝ, Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ. ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΛΑΟ.
  Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΕ 38 ΑΤΟΜΑ.
  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/08/blog-post_49.html
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π.
  Η ανάπτυξη ενός εμβολίου είναι μία δαπανηρή, μακρόχρονη, δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Πολλές φορές δοκιμάζονται εμβόλια ακόμη και στην φάση τρία σε χιλιάδες άτομα με απογοητευτικά αποτελέσματα.
  Ο Πούτιν θέλει να χορηγήσει στον ρωσικό λαό, για πολιτικούς λόγους, ένα εμβόλιο που δοκιμάστηκε στην φάση δύο σε μόνο 38 άτομα. Αν είναι δυνατόν. Και μάλιστα από μία σχολή ιατρικής, την ρωσική, που δεν θεωρείται στην Δύση αξιόπιστη. Είναι γνωστόν ότι οι ιατρικές σχολές στην Ρωσία, τουλάχιστον επί κομμουνιστικού καθεστώτος, ήταν χαμηλού επιπέδου, οι σπουδές διαρκούσαν μόνο 5 χρόνια, και το ένα πέμπτο των μαθημάτων ήταν κομμουνιστική φιλοσοφία και προπαγάνδα. Ετοίμαζαν ουσιαστικά ιατρούς με γνώσεις εξειδικευμένων νοσοκόμων, γιατρούς μειωμένων προσόντων. Πολύ λίγα έχουν αλλάξει από τότε. Στα διεθνή ιατρικά συνέδρια η επιστημονική συμμετοχή της Ρωσίας και γενικά των ανατολικών χωρών είναι πολύ πιο κάτω από την επιστημονική συνεισφορά της Ελληνικής ιατρικής και της Ισραηλινής.
  Τα εμβόλια μπορεί να είναι άχρηστα ή επικίνδυνα. Αχρηστα αν δεν παράγουν εξουδετερωτικά αντισώματα ή παράγουν σε χαμηλό τίτλο ή σε μικρό ποσοστό πληθυσμού.
  Επικίνδυνα αν προκαλούν γενικευμένες άμεσες ή απώτερες επιπλοκές. Επειδή επιδρούν στο ανοσιακό σύστημα του οργανισμού μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρές διαταραχές, (πιθανολογείται ακόμη και η ανάπτυξη Λεμφώματος, δηλαδή καρκίνου του λεμφικού ιστού)... Άρα η έγκριση και η κυκλοφορία ενός εμβολίου δεν είναι υπόθεση πολιτικού. Δεν μπορούμε να εκβιάσουμε την φύση. Μπορεί να το πληρώσουμε ακριβά.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ερντογάν σε Ελλάδα: «Θα σας πετάξουμε στη θάλασσα και θα εκτελέσετε πάλι τον Μητσοτάκη όπως στο Γουδί!»

  Σε μία πρωτοφανή ακόμα και για τα δικά του δεδομένα δήλωση προχώρησε Τούρκος πρέοδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προειδοποίησε την ελληνική πολιτική ηγεσία για νέο... Γουδί, λόγω της ήττας που θα υποστεί η Ελλάδα.
  Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά:
  «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».
  Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δε, η Τουρκία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων διάρκειας πέντε ημερών, αρχής γενομένης την Κυριακή, μαζί με τον «στρατό» των τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα όπως μετέδωσε το πρωί του Σαββάτου το πρακτορείο Anadolu.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ερντογάν: «Ή θα πάρουμε αυτά που ζητάμε ή θα τα πούμε στο πεδίο της μάχης».
   Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα (5/9) το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εγκαίνια νοσοκομείου, έκανε εκ νέου αναφορά στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα η απειλή ήταν ευθεία κατά της χώρας μας ουσιαστικά καθώς έθεσε ζήτημα ή θα πάρει αυτό που θέλει ή προκαλεί σε πολεμική αναμέτρηση.
   Ο Ρ.Τ.Ερντογάν, είπε χαρακτηριστικά: “Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται”.
   ​Και συνέχισε: “Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης”.
   Είναι η δεύτερη δήλωση σε μία ημέρα καθώς νωρίτερα η εφημερίδα Hurriyet είχε μεταδώσει τα λεγόμενα του Ερντογάν όταν μιλώντας στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά:
   «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».
   Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Στόλτενμπεργκ
   Τηλεφωνική συνομιλία με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε σήμερα, Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
   Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter αλλά η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έκανε στροφή 180 μοιρών και ξεκίνησε τη συζήτηση πάνω στις προτάσεις Στόλτενμπεργκ τις οποίες είχε απορρίψει την Πέμπτη.
   Από την πλευρά της, η Ελλάδα εμμένοντας σταθερή στη θέση της, ότι θα προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία, μόνο αν αποχωρήσουν τα τουρκικά πλοία από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, συνεχίζει τις διπλωματικές κινήσεις της, με τελευταία την επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
   Μετά τη σύγχυση που προκάλεσε το tweet του, πριν από δυο ημέρες, σύμφωνα με το οποίο Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και τη διάψευση της Αθήνας λίγη ώρα μετά, σήμερα, ήρθε η αποκάλυψη του ΣΚΑΪ για τον διάλογο που είχε ο Στόλτενμπεργκ με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.
   Εκεί ο κ.Παναγιωτόπουλος υπέπεσε σε «γκάφα»(;) αφού δεν απαίτησε ρητά να αποχωρήσει το Oruc Reis, το οποίο είναι και το βασικό πρόβλημα για την Ελλάδα, αλλά επικεντρώθηκε στον τουρκικό στόλο, η παρουσία του οποίου αν δεν υπήρχε το σεισμογραφικό δεν θα συνιστούσε παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
   Ακολουθεί ο διάλογος που είχαν Παναγιωτόπουλος – Στόλτενμπεργκ:
   Παναγιωτόπουλος: Όσο παραμένουν σ’ αυτό το σημείο τόσα πλοία αυξάνεται ο κίνδυνος να γίνει κάτι λόγω υπερσυγκέντρωσης, κόπωσης και έντασης πολλών πλοίων σε μια τόσο περιορισμένη περιοχή.
   Στόλτενμπεργκ: Εντάξει. Τι μπορώ να κάνω;
   Παναγιωτόπουλος: Να μεσολαβήσεις ώστε να βρεθεί τρόπος να αποσύρει αμέσως ο Ερντογάν όλα τα πλοία.
   Στόλτενμπεργκ: Όλα τα πολεμικά;
   Παναγιωτόπουλος: Όλα τα πολεμικά.
   Στόλτενμπεργκ: Και το Oruc Reis;
   Παναγιωτόπουλος: Βεβαίως και το Oruc Reis. Αν αποσυρθούν τα πολεμικά, θα φύγει και αυτό, γιατί ποτέ δε βγαίνει χωρίς συνοδεία πολεμικών πλοίων.
   Να σημειωθεί ότι μετά την έντονη αντίδραση της Αθήνας, ο Στόλτενμπεργκ ανασκεύασε για όσα είπε.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 6. Κικίλιας: «Δεν υπάρχει επιστήμονας που να λέει μη φοράτε μάσκα». Τσιόδρας 31.03.2020 ΜΗΝ ΦΟΡΑΤΕ ΜΑΣΚΕΣ.
  Δήλωσή Κικίλια: «για τους «συνωμοσιολόγους» του κορωνοϊού», - ναι μεν υπάρχει το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να πιστεύουν ό,τι θέλουν, ωστόσο οι πολίτες αυτοί είναι μειοψηφία και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ούτε ένας επιστήμονας στον κόσμο να συστήνει στους πολίτες να μη φορέσουν μάσκα για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό.
  Μάλλον ξέχασε τους εγχώριους επιστήμονες. Τον κο Τσιόδρα ας πούμε...

  https://youtu.be/diKCCVDv01A
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εμβόλιο AstraZeneca: Αναστέλλονται οι έρευνες - Ασθενής παρουσίασε σοβαρή ανεπιθύμητη αντίδραση.

  Την προσωρινή αναστολή της έρευνας, που βρίσκεται στη Φάση 3, του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της εταιρείας, μετά την εμφάνιση υποψίας σοβαρής ανεπιθύμητης αντίδρασης σε έναν ασθενή, που συμμετείχε εθελοντικά στο πρόγραμμα, στη Βρετανία.
  Ένας εκπρόσωπος της AstraZeneca, δήλωσε ότι η «τυπική διαδικασία αναθεώρησης της εταιρείας προκάλεσε μια παύση στον εμβολιασμό για να επιτρέψει την επανεξέταση των δεδομένων ασφαλείας».
  Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αν και διευκρινίστηκε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς που παρουσίασε την αντίδραση στο εμβόλιο.
  Ο εκπρόσωπος της AstraZeneca χαρακτήρισε την παύση της έρευνας ως «ρουτίνα δράσης που πρέπει να γίνεται όποτε υπάρχει δυνητικά ανεξήγητη ασθένεια σε μία από τις δοκιμές της έρευνας, διασφαλίζοντας ότι διατηρούμε την ακεραιότητα των δοκιμών». Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η εταιρεία «εργάζεται για να επισπεύσει την αναθεώρηση του μεμονωμένου συμβάντος για να ελαχιστοποιήσει τυχόν πιθανές επιπτώσεις στο χρονοδιάγραμμα της δοκιμής».
  Οι ερευνητές αναζητούν τώρα παρόμοιες περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών, χτενίζοντας βάσεις δεδομένων που ελέγχθηκαν από το λεγόμενο Συμβούλιο Παρακολούθησης Δεδομένων και Ασφάλειας.
  Η AstraZeneca ξεκίνησε τη δοκιμή της Φάσης 3 μόνο στις ΗΠΑ στα τέλη Αυγούστου. Η αμερικανική δοκιμή διεξάγεται επί του παρόντος σε 62 ιστότοπους σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το clinicaltrials.gov, αν και ορισμένοι δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει την εγγραφή συμμετεχόντων. Οι δοκιμές Φάσης 2/3 ξεκίνησαν προηγουμένως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική.
  Επίσης, δεν ήταν σαφές σε ποια κλινική δοκιμή εμφανίστηκε η ανεπιθύμητη ενέργεια.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Coronavir: Εγκρίθηκε στη Ρωσία το ένα άχρηστο φάρμακο κατά του κορωνοϊού – Θα πωλείται στα φαρμακεία με συνταγή.
  Η Ρωσία ενέκρινε το πρώτο αντιικό φάρμακο κατά του νέου κορωνοϊού, με την ονομασία Coronavir, προϊόν της ρωσικής φαρμακευτικής εταιρείας R-Pharm, το οποίο θα χορηγείται με συνταγή για την θεραπευτική αγωγή εξωτερικών ασθενών με μέτρια συμπτώματα της Covid-19 και θα πωλείται στα φαρμακεία της χώρας από την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

  Η έγκριση του Coronavir ως φαρμάκου που θα χορηγείται με συνταγή, έπεται της έγκρισης ενός άλλου ρωσικού φαρμάκου κατά του Covid-19 και συγκεκριμένα του Avifavir που δόθηκε τον Μάιο. Και τα δύο φάρμακα βασίζονται στο Favipiravir, το οποίο είχε αναπτυχθεί στην Ιαπωνία και χρησιμοποιήθηκε ευρέως σε ιογενείς θεραπευτικές αγωγές. Η R-Pharm αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι έλαβε την έγκριση του Coronavir μετά την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών στην οποία συμμετείχαν 168 ασθενείς με Covid-19.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χλωρίνη πωλείται στην Amazon ως «θεραπεία» στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
   Μεγάλες ποσότητες χλωρίνης εξακολουθούν να αγοράζουν καταναλωτές στις ΗΠΑ, οι οποίοι θεωρούν πως είναι μια «θαυματουργή θεραπεία» ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού παρά τις προειδοποιήσεις της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων ότι η κατανάλωση του υγρού μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο.

   Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η χλωρίνη πωλείται στην πλατφόρμα της Amazon με την επωνυμία « CD Kit» και «NatriChlor». Οι πωλητές ωστόσο επισημαίνουν πως το υγρό «δεν ενδείκνυται για εσωτερική χρήση».

   Τα σχόλια από τους πελάτες της εταιρείας αποκαλύπτουν μια διαφορετική ιστορία και στην κυριολεξία σοκάρουν. Οι χρήστες συζητούν πόσες σταγόνες χλωρίνης θα καταπιούν και εξηγούν ότι πίνουν τη χημική ουσία που αποκαλούν «MMS» για «απολύμανση».

   Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ένας αγοραστής αναφέρει πως η οικογένειά του άρχισε να πίνει το υγρό αμέσως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στις ΗΠΑ. «Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην το πιστεύουν, αλλά είμαι βέβαιος ότι μας βοήθησε πολύ».

   Ένας άλλος πάλι έγραψε: «Η μητέρα μου, η οποία είναι 77 ετών, διαγνώστηκε με Covid-19 και μεταξύ άλλων έπασχε από στομαχικές διαταραχές, κόπωση και πονοκέφαλο. Μόλις άρχισε να πίνει «MMS» την επόμενη μέρα, ήταν ήδη καλύτερα».

   Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
   Οι υποστηρικτές του «MMS» ισχυρίζονται ότι αποτελεί θεραπεία για όλες σχεδόν τις ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της ελονοσίας, του HIV/AIDS, του καρκίνου και τώρα του Covid-19.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 9. Εμβόλιο-AstraZeneca: Αρρώστησε και 2η γυναίκα - Εμφάνισε εγκάρσια μυελίτιδα; - Στο τρίτο περιστατικό σταματούν οι δοκιμές!
  Οι δοκιμές της AstraZeneca γίνονται σε χιλιάδες ανθρώπους. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται δημοσίως, όπως και οι παρενέργειες.
  Ευτυχώς όμως έχουμε το αξιόπιστο ρωσικό εμβόλιο που εγκρίθηκε μετά την δοκιμή του σε 78 ανθρώπους. Τι τους θέλουμε περισσότερους;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...