Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

H Τουρκία έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία "εξαφάνισης" της Ελλάδας από τον παγκόσμιο χάρτη ως κανονικό κράτος. Ο Ερντογάν με τις τελευταίες δηλώσεις του, έχει ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα προαναγγείλει πόλεμο κατά της Ελλάδας. Κι αυτό ενεργοποιεί το δικαίωμα της Ελλάδας στην αυτοάμυνα.


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ - ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Του Κωνσταντίνου Γρίβα
Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

 Άρθρο του Κωνσταντίνου Γρίβα (αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών).

Ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα των χωρών με βάση το διεθνές δίκαιο είναι αυτό της ένοπλης αυτοάμυνας, όταν υπάρχει παραβίαση της εθνικής τους κυριαρχίας και κυρίως όταν δέχονται πολεμική επίθεση. Η Ελλάδα σήμερα υφίσταται και τα δύο. Καταρχάς, εδώ και αρκετό καιρό η Τουρκία έχει εισβάλει μέσα σε χώρο ελληνικής ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας.


Η ενέργειά της αυτή δεν θίγει μόνο κάποια "μακρινά" κυριαρχικά δικαιώματα, όπως προσπαθεί να μας πείσει ένα πανίσχυρο σύστημα παραπληροφόρησης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αλλά αμφισβητεί τη νομική υπόσταση και την ελληνικότητα όλων των ελληνικών νησιών, πάνω στα οποία εδράζεται η ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα. Με άλλα λόγια, η Τουρκία δεν διεκδικεί κάποιο μεγαλύτερο κομμάτι ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας (από αυτό που θεωρούμε εμείς ότι της αναλογεί), αλλά ωμά και ξεκάθαρα υποστηρίζει πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν κυριαρχικά δικαιώματα.

Ουσιαστικά, προσπαθεί να επιβάλει μια γεωπολιτική πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία ολόκληρη η νησιωτική Ελλάδα στο Αιγαίο δεν υπάρχει, δεν υφίσταται από νομικής άποψης. Και όταν μια χώρα δεν έχει δικαίωμα να ασκεί κυριαρχία σε ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της επικράτειάς της, ακυρώνεται γενικότερα ως χώρα. Με άλλα λόγια, η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία "εξαφάνισης" της Ελλάδας από τον παγκόσμιο χάρτη ως κανονικό κράτος. Διεξάγει, δηλαδή, έναν ιδιότυπο ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον μας.

Η προαναγγελία πολέμου συνιστά επίθεση

Επιπροσθέτως, εδώ και μερικές ημέρες έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα οι πολεμικές απειλές εναντίον της Ελλάδας. Ο πρόεδρος Ερντογάν και με τις τελευταίες δηλώσεις του, έχει ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα προαναγγείλει πόλεμο κατά της Ελλάδας. Κι αυτό ενεργοποιεί το δικαίωμα της Ελλάδας στην αυτοάμυνα.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ SLPRESS.GR
Ελληνικό προληπτικό πλήγμα – Οι απειλές Ερντογάν ... - SLpress


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Θέση  των  "Αυτόχθονων  Ελλήνων"  είναι  να  χτυπήσει  ΤΩΡΑ  με  σφοδρό  εξοντωτικό  πλήγμα  η  Ελλάδα  όλη  την  τουρκική  επικράτεια,  στο  στυλ  του  ιουδαϊκού  πολέμου  των  Έξη  Ημερών  του  1967.  Πρέπει  όλα  τα  αεροπλάνα  των  τούρκων  να  καταστραφούν  στο  έδαφος,  όλα  τα πολεμικά  πλοία  να  βυθιστούν,  όλα  τα  αεροδρόμια  και  τα  στρατόπεδα  να  βομβαρδιστούν  μέχρι  τελείας  καταστροφής.  Το  πυρηνικό  εργοστάσιο  στο  Ακούγιου  να  καταστραφεί.  Ραντάρ,  διοικήσεις,  υπουργεία,  στρατηγεία,  γέφυρες,  όλες  οι  βιομηχανικές  εγκαταστάσεις  και  οι  μεταφορές  πρέπει  να  πληγούν  και να  συντριβούν.  Πρέπει να  σβήσουμε  την  ικανότητα  στην Τουρκία  να  ανακάμψει  πριν  τον  22ο αιώνα.  Ταυτόχρονα  πρέπει  να  βοηθήσουμε  τους  Κούρδους,  τους  Αλεβίτες  και  τους  Αρμένιους  να εξεγερθούν  και  να  διαλύσουν  την  Τουρκία...

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια :

  1. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θέση των "Αυτόχθονων Ελλήνων" είναι να χτυπήσει ΤΩΡΑ με σφοδρό εξοντωτικό πλήγμα η Ελλάδα όλη την τουρκική επικράτεια, στο στυλ του ιουδαϊκού πολέμου των Έξη Ημερών του 1967. Πρέπει όλα τα αεροπλάνα των τούρκων να καταστραφούν στο έδαφος, όλα τα πολεμικά πλοία να βυθιστούν, όλα τα αεροδρόμια και τα στρατόπεδα να βομβαρδιστούν μέχρι τελείας καταστροφής. Το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου να καταστραφεί. Ραντάρ, διοικήσεις, υπουργεία, στρατηγεία, γέφυρες, όλες οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις και οι μεταφορές πρέπει να πληγούν και να συντριβούν. Πρέπει να σβήσουμε την ικανότητα στην Τουρκία να ανακάμψει πριν τον 22ο αιώνα. Ταυτόχρονα πρέπει να βοηθήσουμε τους Κούρδους, τους Αλεβίτες και τους Αρμένιους να εξεγερθούν και να διαλύσουν την Τουρκία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όνειρα θερινής νυκτός,αγαπητέ,
    μήπως μας καταντήσει έτσι όπως περιγράφεις εμάς ο ερντογάν καί όχι εμείς, αυτόν...ο έλληνας ή μαλάκας θάναι ή προδότης, παίζει νά είναι
    ΚΑΙ τά δύο μαζί...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...