Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ORUC REIS ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟ ΠΑΓΟ (ΥΔΡΙΤΕΣ ΜΕΘΑΝΙΟΥ). Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑΣ ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ ΑΓΑΡ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΥΔΡΙΤΗ ΜΕΘΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 30 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ. ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΕΙΧΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΠΑΓΟ ΑΠΟ ΤΟ 2017.


ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΦΩΣΚΟΛΟΣ:  "Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΔΙΑΘΕΤΕΙ  ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ  ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ  ΥΔΡΙΤΗ".
Από το 2010 ο Έλληνας ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος, είχε δημοσιοποιήσει τα συμπεράσματα διεθνών μελετών, σύμφωνα με τα οποία:  «Η  Ελλάδα διαθέτει σύγχρονα «μεταλλεία», που είναι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτιο-ανατολικά της Κρήτης και οι γεωλογικοί σχηματισμοί νότια της νήσου, που περικλείουν στερεό αέριο (υδρίτες).
 Ξένες επιστημονικές δημοσιεύσεις εκτιμούν ότι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, εντός της ελληνικής  ΑΟΖ, στους γεωλογικούς σχηματισμούς μίας έκτασης 60.000 km2, περικλείονται υδρίτες του απίστευτου μεγέθους των 30 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων».
 «Εκτιμάται πως μέσα στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια θα είναι δυνατή η οικονομική ανάκτηση ενός μέρους του, με βάση τις εξελισσόμενες νέες τεχνολογίες».


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΔΡΙΤΕΣ ΜΕΘΑΝΙΟΥ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ. ΟΙ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.


Η απελευθέρωση του Καστελλόριζου (13 Σεπτεμβρίου 1943) – Makeleio.gr
Η Τουρκία μέσω του Oruc Reis, φαίνεται ότι έχει εντοπίσει κοιτάσματα «ένυδρου αερίου» νότια του νησιωτικού συμπλέγματος.
Όπως φημολογείται στην διεθνή ενεργειακή αγορά ότι το Oruc Reis εντόπισε στις έρευνές του τα λεγόμενα «ένυδρα αέρια» - τα αποθέματα κατώτατου φυσικού αερίου (ο λεγόμενος «καύσιμος πάγος»), που είναι μια σχεδόν ανεξάντλητη και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, ακριβώς νότια του νησιού Καστελόριζο, όπου οι Τούρκοι διεξάγουν τώρα τις έρευνες. 

Ο Τούρκος ενεργειακός εμπειρογνώμονας Αμπντουλάχ Αγάρ αποκάλυψε ότι: «Η Τουρκία αναζητά φυσικό αέριο και πετρέλαιο, αλλά αποδεικνύεται ότι το κύριο ζήτημα είναι τα ένυδρα αέρια της Μεσογείου. Δεν είναι μόνο τα 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και δύο δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, τα οποία υποτίθεται ότι βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο. Ακόμη και αυτά τα αποθέματα εκτιμάται σε περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.
Η κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή στην Ανατολική Μεσόγειο είναι τα ένυδρα αέρια. 
Μια μονάδα ένυδρου αερίου ισούται με 30 μονάδες φυσικού αερίου. 
Τώρα φανταστείτε το ισοδύναμο σε χρήματα. 

Το ένυδρο υπεράκτιο αέριο νότια του Καστελόριζου είναι το ίδιο με το φυσικό αέριο σχιστολιθικού εδάφους».

Τα κοιτάσματα ένυδρου αερίου βρίσκονται σε περιοχές με μόνιμο στρώμα πάγου στη γη ή κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας. Συνήθως καλύπτονται από ένα στρώμα ιζημάτων.  Οι υδρίτες είναι σε στερεή μορφή στο υπέδαφος.

Τα κοιτάσματα ένυδρου αερίου ή υδριτών μεθανίου, θεωρούνται πολύ στρατηγικά πιο κρίσιμα από το φυσικό αέριο. 

Σήμερα εκτιμάται ότι αποτελούν μεγαλύτερη πηγή κοιτασμάτων υδρογονανθράκων από τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα από κοινού.

Έχουν βρεθεί τεράστιες ποσότητες ένυδρου μεθανίου αλλά στις πολικές περιοχές, ενώ σε ιζηματογενείς κοιλότητες κατά μήκος των ηπειρωτικών παράκτιων περιοχών που είναι πολύ πιο κοντά στις περιοχές με υψηλό πληθυσμό λέγεται ότι το μεγαλύτερο κοίτασμα εντοπίστηκε από το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


6 σχόλια :

 1. ΚΟΥΛΗΣ: «ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ».
  «Τραγική δεκαετή υποεπένδυση στην άμυνα της χώρας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον υπερδεκαετή αυτοαφοπλισμό της χώρας.
  Ενώ στοιχειοθέτησε την επιλογή των μαχητικών αεροσκαφών Rafale, λόγω του γεγονότος ότι ήδη χρησιμοποιούμε γαλλικά μαχητικά. Σωστή προσέγγιση.
  «Και δεν θα επιτρέψουμε να ξαναγίνει υποεπένδυση στην ασφάλεια της χώρας», είπε ενώ μίλησε και για «έξυπνες Ένοπλες Δυνάμεις του μέλλοντος».
  Οι πιο σωστές τοποθετήσεις του από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός.
  Θα συνεχιστούν οι τοποθετήσεις αυτές του Κ.Μητσοτάκη ή είναι συγκυριακές; Ας ελπίσουμε το πρώτο.
  Μάλλον λειτούργησε πολύ διαφωτιστικά η ελληνοτουρκική κρίση, που ακόμα δεν έχει τελειώσει, βέβαια, για τον πρωθυπουργό.
  ΜΑΛΛΟΝ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».
  Ανώτατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων, πριν μερικές ημέρες είχε δηλώσει σε στενό κύκλο συνομιλητών του αναφορικά με την ανάπτυξη του Στόλου και της Αεροπορίας στην Α.Μεσόγειο «Δεν έχουμε τίποτα εκεί κάτω» εννοώντας ότι «δεν βλέπουν» όπως θα έπρεπε, «δεν ακούν» όπως θα έπρεπε και «δεν επικοινωνούν» όπως θα έπρεπε.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. O ελληνικός Στόλος δαπανούσε σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ την ημέρα σε καύσιμα για τα ηλικίας σχεδόν μισού αιώνα σκάφη του.
  Για περισσότερες από 30 ημέρες, από τότε που το Oruc Reis εισήλθε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ξεκίνησε έρευνες, τα απαρχαιωμένα, στην πλειοψηφία τους, ελληνικά πολεμικά πλοία κατανάλωναν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ την ημέρα σε καύσιμα, βασικά λόγω παλαιότητας των προωστικών σκευών τους.
  Τα περισσότερα καύσιμα κατανάλωναν οι φρεγάτες κλάσης "S" και τα υποβρύχια Type 209/1100 και Type 209/1200 που πλησιάζουν τον μισό αιώνα ζωής, όπως και οι παλαιές κανονιοφόροι.
  Το Oruc Reis επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας ενώ τα πλοία του τουρκικού στόλου φαίνεται ότι έχουν αποτραβηχτεί προς τα παράλια, εκεί δηλαδή που το περισσότερο χρονικό διάστημα βρίσκονταν.
  Τα ελληνικά πολεμικά, έτσι ή αλλιώς δεν υπήρχαν, πλην ενός στις περιοχές που έκανε έρευνες το Oruc Reis, όπως κατέδειξαν και οι δορυφορικές φωτό που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ισραηλινοί.
  Την ίδια ώρα, δεν λείπουν και οι εκτιμήσεις στο Επιτελείο που κάνουν λόγο για επανάληψη του ίδιου σκηνικού διότι οι αξιώσεις της γείτονος στην Αν. Μεσόγειο και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν πρόκειται να σταματήσουν.
  Άλλωστε, αυτό αποκάλυψε προκλητικά και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ από το Κας, ότι δηλαδή το σεισμογραφικό πλοίο θα επαναλάβει τον ίδιο παραβατική πλου όταν η Τουρκία κρίνει πως είναι η στιγμή να προκαλέσει εκ νέου.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συμφωνία «δέκα σημείων» Ελλάδας-Τουρκίας: Η κυβέρνηση παρέδιδε γη, ύδωρ, τα ιερά και τα όσια!
  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ότι με την Τουρκία είχε καταφέρει να έρθει σε «έγγραφη συμφωνία» για την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Πέτσας είχε αναφέρει ότι «η κυβέρνηση θα δώσει στην δημοσιότητα την συμφωνία όταν κρίνει ότι εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον», αλλά τα όσα εμφανίζονται μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για τα όσα η κυβέρνηση συμφωνούσε με την Τουρκία, καθώς περιλαμβάνονταν τα "ιερά και τα όσια" της πίστης μας και "γη και ύδωρ" της χώρας χωρίς και πάλι η Τουρκία να μην προσφέρει τίποτα ουσιαστικό παρά μόνο αναβολή των προκλητικών κινήσεων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
  Το φοβερό όμως είναι ότι μετά τα όσα έφερε στο φως ο τηλεοπτικός σταθμός Kontra Channel φαίνεται ότι η συμφωνία ήταν μια συμφωνία που έδινε ουσιαστικά "γη και ύδωρ" στην Τουρκία καθώς όπως μπορείτε να διαβάσετε στο 5 σκέλος της, η κυβέρνηση πήγαινε στην λογική του «no flags, no ships» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα που απλά σημαίνει «γκριζάρισμα» ολόκληρης της θαλάσσιας περιοχής νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης.
  Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά στα πλαίσια του ανατολίτικου παζαριού της Άγκυρας που φαίνεται να έγινε αποδεκτό (αν ισχύουν τα όσα αποκαλύπτονται), έχουμε και την παράδοση των"ιερών και οσίων" της πίστης μας καθώς στο 10ο σκέλος η Ελλάδα δεν θα προέβαλε απαιτήσεις κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την βεβήλωση του μεγαλύτερου μνημείου της Ορθοδοξίας, δηλαδή την πράξη μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!
  Μια συμφωνία που ουσιαστικά μόνο δίνει στην Τουρκία με "αντάλλαγμα" την ησυχία της Αθήνας!
  Αναλυτικά όσα περιλαμβάνει η συμφωνία:

  1.Επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών για τα ζητήματα του Αιγαίου από τις οποίες αποχώρησε η Τουρκία το 2016

  2.Διαβουλεύσεις για να συμφωνηθούν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης


  3.Αποφυγή προκλήσεων.Καμία κίνηση που μπορεί να οδηγήσει σε τριβές στρατιωτικού χαρακτήρα


  4.Καμία προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει θέματα που αφορούν νησίδες και βραχονησίδες

  5.Καμία ενέργεια σε ότι αφορά έρευνες και γεωτρήσεις σε “αμφισβητούμενες περιοχές”, από τις δύο χώρες, (μιλάμε για την ελληνική υφαλοκρηπίδα).

  6.Προετοιμασία συνάντησης Μητσοτάκη Ερντογάν το Σεπτέμβριο στον ΟΗΕ

  7.Προετοιμασία πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό αλλά και για την διαμόρφωση του μηχανισμού διανομής του ενεργειακού πλούτου στην Κύπρο, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων χωρίς προϋποθέσεις

  8.Εξασφάλιση της συνέχειας της χρηματοδότησης της Τουρκίας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης

  9.Έναρξη ευρωτουρκικών συνομιλιών για την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας και για την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες

  10.Καμία κύρωση από την ΕΕ προς την Τουρκία για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 https://dimitriskazakis.blo...
   Κυβέρνηση ξεπουλήματος και εμφυλίου πολέμου.
   Η κυβέρνηση που σχημάτισε ο κ. Μητσοτάκης είναι η πιο εμφανώς διαπλεκόμενη με συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα εντός και εκτός χώρας. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας από τους πολυάριθμους νεοδιορισθέντες υπουργούς και υφυπουργούς που να μην συνδέεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά κυκλώματα. Δεν έχει παρά να διαβάσει κανείς τα βιογραφικά τους.

   Έως και η ΕΥΠ ιδιωτικοποιήθηκε μιας και την θέση του επικεφαλής του «βαθέως κράτους» αναμένεται να αναλάβει – σύμφωνα με πληροφορίες – ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, διευθυντικό στέλεχος μεγάλων ελληνικών εταιρειών security, με συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και με ενδιαφέρον στα ζητήματα ασφαλείας στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Κοντολέων είναι επιλογή του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη.

   Η επιλογή του κ. Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (κατ' ευφημισμό Προστασίας του Πολίτη) σε συνδυασμό με την ανάληψη της ΕΥΠ από άνθρωπο των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για μεγάλες αναμετρήσεις με την κοινωνία. Εκτός από το γεγονός ότι παρέδωσε την ΕΥΠ στους Αμερικανούς για τις επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης που ετοιμάζουν σε Βαλκάνια, Κύπρο, Τουρκία και Μέση Ανατολή.
   Καλώς τα δεχθήκαμε λοιπόν και ετοιμαστείτε όχι μόνο για τα χειρότερα, αλλά για αναμετρήσεις στους δρόμους αν θέλουμε να περισώσουμε έστω και μια σπιθαμή από την πατρίδα μας, από τα ελάχιστα πια δικαιώματά μας, γιατί αυτή η κυβέρνηση ως εντολοδόχος ξένων και ντόπιων συμφερόντων δεν πρόκειται να αφήσει λίθο επί λίθου.
   Το πρόγραμμά της είναι να ολοκληρώσει ταχύτατα το πρόγραμμα εκποίησης της χώρας και ακρωτηριασμού της εθνικής της υπόστασης με τον πιο δραστικό τρόπο. Να συνεχίσει δηλαδή από εκεί που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγαλύτερη ταχύτητα και με πιο δραστικά μέτρα. Πριν καν προλάβει ο κόσμος να αντιληφθεί τι του συνέβη.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. Έρευνα-εφιάλτης: Δύσκολη, αλλά ρεαλιστική η πιθανότητα να αποκτήσει η Τουρκία πυρηνικά όπλα!
  ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΑΝΑΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».
  https://www.zougla.gr/kosmos/article/erevna-efialtis-diskoli-ala-realistiki-i-pi8anotita-na-apoktisi-i-tourkia-pirinika-opla
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακάρ: Να αποστρατικοποιηθούν 16 ελληνικά νησιά.
   ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»: «ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ, Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΙΩΝΙΑ».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...