Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Στην Σλοβακία το Κομμουνιστικό κόμμα χαρακτηρίσθηκε ως Εγκληματική Οργάνωση και τίθεται εκτός νόμου από την 1η Δεκεμβρίου 2020. Στην Ελλάδα η δικαιοσύνη του Παναθηναϊκάκια κλείνει φυλακή τους αντικομουνιστές πατριώτες. Δημοσκόπηση Kappa Research: Καταρρέει η εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού προς την ελληνική δικαιοσύνη. ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ 90% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Σήμερα οι 6 στους 10 έλληνες δεν την εμπιστεύονται καθόλου. Γιατί;

ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ 1944: Μια μεθοδευμένη Σφαγή | Anarchy press gr

Με τροποποίηση του νόμου «περί Ανηθικότητας και Παρανομίας του Κομμουνιστικού Συστήματος», η οποία εγκρίθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2020 από βουλευτές του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακικής Δημοκρατίας, το κομμουνιστικό καθεστώς θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως κατακριτέο, εγκληματικό και παράνομο, το οποίο παραβίαζε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Η νέα νομοθεσία αναφέρει ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τσεχοσλοβακίας, καθώς και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σλοβακίας, ήταν μια εγκληματική οργάνωση, της οποίας οι δραστηριότητες είχαν ως στόχο την καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δημοκρατικού συστήματος.

 

Η τροπολογία απαγορεύει την τοποθέτηση μνημείων και αναμνηστικών επιγραφών, εικόνων και συμβόλων που τιμούν, προωθούν ή υπερασπίζονται ένα καθεστώς που βασίζεται στην κομμουνιστική ιδεολογία. Απαγορεύεται επίσης η μνημόνευση εκπροσώπων του καθεστώτος της Σλοβακικής Δημοκρατίας από το 1939 έως το 1945 ή άλλου καθεστώτος που βασίζεται σε φασιστική ή ναζιστική ιδεολογία.

Απαγορεύεται επίσης, η ονομασία δρόμων και δημόσιων χώρων με ονόματα εκπροσώπων αυτών των καθεστώτων.

Η παραβίαση των απαγορεύσεων θα θεωρείται παραβίαση της δημόσιας τάξης και θα  επιβάλλεται πρόστιμο. Η νέα νομοθεσία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Στο πλαίσιο αυτό, η 24η Ιουνίου ανακηρύσσεται ως ημέρα μνήμης των θυμάτων του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Η 21η Ιουνίου θα καταγραφεί στο ημερολόγιο ως ημέρα αποχώρησης των στρατευμάτων κατοχής του Σοβιετικού στρατού από την Τσεχοσλοβακία το 1991 και η 21η  Αυγούστου ως ημέρα των θυμάτων της κατοχής της Τσεχοσλοβακίας το 1968.

………………………………………………………………………………………..

Με στοιχεία από δημοσίευμα στο Βήμα Press της 9ης Νοεμβρίου 2020, με μετάφραση του Κων/νου Κωτάντζη (Ευρωπαϊκή Δημοσιογραφία-Ειδικός Ευρωπαϊκού Πολιτισμού)

 

 

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ  ΟΙ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ.

Τον αντικομμουνιστικό νόμο-έκτρωμα περί «Ανηθικότητας και Παρανομίας του Κομμουνιστικού Συστήματος» του 1996 και την πρόσφατα ψηφισμένη από τη Σλοβακική Βουλή αντικομμουνιστική τροπολογία του καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην Ευρ. Επιτροπή. 

«Μια νέα αντικομμουνιστική τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Σλοβακική Βουλή προσέθεσε η κυβέρνηση Δεξιού Συνασπισμού της Σλοβακίας στο νόμο-έκτρωμα περί «Ανηθικότητας και Παρανομίας του Κομμουνιστικού Συστήματος» του 1996. Η εν λόγω τροπολογία πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Η τροπολογία αυτή εξισώνει τα σοσιαλιστικά καθεστώτα με τα ναζιστικά-φασιστικά, καλεί στην αφαίρεση μνημείων, ονομάτων δρόμων από την περίοδο του σοσιαλισμού και τοποθετείται ενάντια σε κάθε νέα αναφορά που συνδέεται με τη σοσιαλιστική Τσεχοσλοβακία. Χαρακτηρίζει το ΚΚ της Σλοβακίας σαν εγκληματική και καταδικαστέα οργάνωση ενώ κάθε παραβίαση των παραπάνω κατευθύνσεων διώκεται ποινικά με βάση το νόμο.

Ο παραπάνω κατασταλτικός νόμος επιδιώκει την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και την επιβολή διώξεων ενάντια στη δράση των κομμουνιστών και των εργατικών-λαϊκών δυνάμεων που παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα.

Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στη σημερινή Σλοβακία και σε όλη την Ευρώπη καθημερινά αντιμετωπίζουν την εφιαλτική πραγματικότητα του καπιταλισμού: τις τραγικές ελλείψεις στην υγεία-πρόνοια μεσούσης της πανδημίας COVID-19, την τεράστια ανεργία και φτώχεια, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση βασικών δικαιωμάτων. Αυτή η πραγματικότητα καμία σχέση δεν έχει με το σοσιαλισμό που  λαοί της Ευρώπης γνώρισαν, όπου η υγεία-πρόνοια και περίθαλψη ήταν κατοχυρωμένο δικαίωμα για όλους με ευθύνη του κράτους – κι όχι όπως συμβαίνει σε πολλές καπιταλιστικές χώρες σήμερα να πεθαίνουν απροστάτευτοι άνθρωποι κι οι γιατροί να αποφασίζουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Όπου το σοσιαλιστικό κράτος εγγυόταν τα δικαιώματα στην εργασία, τον ελεύθερο χρόνο, τις διακοπές, την εκπαίδευση για το λαό και τα παιδιά του, τη σιγουριά για το μέλλον. Δεν υπήρχε ανεργία και εξαθλίωση που αντιμετωπίζουν σήμερα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων ακόμη και στις πιο προηγμένες καπιταλιστικές χώρες. Κι αυτό επειδή το κράτος λειτουργούσε με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες κι όχι την κερδοφορία μονοπωλίων κι ομίλων όπως συμβαίνει σήμερα.

Ο σλοβάκικος λαός μπορεί να κάνει τη σύγκριση σοσιαλισμού-καπιταλισμού. Παρά τις ποινικοποιήσεις, απαγορεύσεις, διαστρεβλώσεις και την αντικομμουνιστική προπαγάνδα είναι αδύνατο να γυρίσει πίσω ο τροχός της ιστορίας, όσο κι αν προσπαθούν.

Με βάση τα παραπάνω, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα παρακάτω ερωτήματα:

«Ερωτάται η Επιτροπή:

- Πώς τοποθετείται για τον απαράδεκτο αντικομμουνιστικό νόμο και την τροπολογία που ψήφισε το Κοινοβούλιο της Σλοβακίας και προωθεί απαγορεύσεις της κομμουνιστικής ιδεολογίας, των συμβόλων της, ενώ θεωρεί τα Κομμουνιστικά Κόμματα “εγκληματικές και καταδικαστέες” οργανώσεις;

- Πώς τοποθετείται στο γεγονός ότι η επίσημη πολιτική της ΕΕ όπως καταγράφεται σε αποφάσεις των οργάνων της νομιμοποιεί κι ενθαρρύνει τέτοιους απαράδεκτους και αντιδημοκρατικούς νόμους;»

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...