Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020

Η Τουρκία ενίσχυσε την 1η Στρατιά στην Ανατολική Θράκη με μια ολόκληρη Ταξιαρχία καταδρομών! Είναι 41η Ταξιαρχία Καταδρομών, η οποία από σήμερα είναι και επίσημα στη δύναμη της 1ης τουρκικής Στρατιάς ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις τουρκικές δυνάμεις στην Ανατολική Θράκη και σε ποσότητα (περί τις 8.000 άνδρες) και σε ποιότητα υλικού. Η 1η Τουρκική Στρατιά ένας εξαιρετικά ισχυρός μείζων επιχειρησιακός σχηματισμός ο οποίος είναι ταγμένος καθαρά επιθετικά κατά της Ελλάδας. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΒΡΩΜΕΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ» ΤΟΞΟ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ.

Η  ΦΩΝΗ  ΤΟΥ  ΕΡΝΤΟΓΑΝ  Turkiye: «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ».

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Τουρκία ενίσχυσε την 1η Στρατιά στην Αν.Θράκη με μια ολόκληρη Ταξιαρχία καταδρομών! | Defencenet

Η  ΟΜΙΛΙΑ  ΤΟΥ  ΕΡΝΤΟΓΑΝ  ΣΤΟΥΣ  ΤΟΥΡΚΟΥΣ  ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ  ΠΟΥ  ΘΑ  ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ  ΕΒΡΟ:

«Καμίας μονάδας του τουρκικού στρατού το λάβαρο δεν έπεσε στο έδαφος προτού χάσει τη ζωή του και ο τελευταίος στρατιώτης του. Οι μονάδες καταδρομών μας που μάχονται στην πρώτη γραμμή κάθε μετώπου και δείχνουν στον κόσμο τι σημαίνει να προκαλείς τον φόβο του θανάτου στους εχθρούς, κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του έθνους μας.  Να είναι ιερός ο αγώνας σας, χωρίς εμπόδια ο δρόμος σας, εύστοχες οι βολές σας, άφθονες οι νίκες σας».

 ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Τουρκία ενίσχυσε την 1η Στρατιά στην Αν.Θράκη με μια ολόκληρη Ταξιαρχία καταδρομών! | Pronews

 Η Τουρκία ενίσχυσε την 1η Στρατιά στην Αν.Θράκη με μια ολόκληρη Ταξιαρχία καταδρομών!

https://www.defencenet.gr/amyna/toyrkia/905020_i-toyrkia-enishyse-tin-1i-stratia-stin-anthraki-me-mia-olokliri-taxiarhia

 Επιθετικός λόγος  προετοιμασίας  των  στρατιωτών  για  να  πέσουν  στην  μάχη  εναντίον  των  Ελλήνων  από τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν στην παράδοση σημαίας.  Δείχνει  επερχόμενη  σύγκρουση.

Νέα μονάδα καταδρομών δημιούργησε ο τουρκικός Στρατός και όχι σε κάποιο τυχαίο μέρος αλλά στην Ανατολική Θράκη, με ευθεία στόχευση την διάβαση του Έβρου προς δυσμάς.

 

Πρόκειται για την 41η Ταξιαρχία Καταδρομών, η οποία από σήμερα είναι και επίσημα στη δύναμη της 1ης τουρκικής Στρατιάς ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις τουρκικές δυνάμεις στην Ανατολική Θράκη και σε ποσότητα (περί τις 8.000 άνδρες) και σε ποιότητα υλικού.

Μάλιστα το λάβαρο της νέας μονάδας επέδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τσόρλου της Ανατολικής Θράκης λίγα χιλιόμετρα από την Ραιδεστό.

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ο «πύρινος» λόγος του Ερντογάν ο οποίος δείχνει επερχόμενη σύγκρουση:

«Το λάβαρο του Τουρκικού Στρατού δεν πέφτει στο έδαφος προτού χάσει τη ζωή του και ο τελευταίος στρατιώτης του», είπε ο Ερντογάν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο 105ο Σύνταγμα Πυροβολικού στο Τσόρλου του Τεκίρνταγ.

«Εσείς γνωρίζετε καλύτερα την έννοια, τη σημασία του λάβαρου στο στρατό ότι είναι ένα ιερό κειμήλιο που πρέπει να προστατεύεται με τη ζωή μας”, σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε το εξής αυτονόητο και λογικό:

«Καμίας μονάδας του τουρκικού στρατού το λάβαρο δεν έπεσε στο έδαφος προτού χάσει τη ζωή του και ο τελευταίος στρατιώτης του».

Ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν είπε τα εξής εμψυχωτικά στους στρατιώτες:

«Κάθε στοιχείο, κάθε στρατιώτης των τουρκικών δυνάμεων είναι βεβαίως αναπόσπαστο κομμάτι της νίκης.

Οι μονάδες καταδρομών μας που μάχονται στην πρώτη γραμμή κάθε μετώπου και δείχνουν στον κόσμο τι σημαίνει να προκαλείς τον φόβο του θανάτου στους εχθρούς, κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του έθνους μας.

Είστε οι ήρωες μας που δείξατε στο μέτωπο ότι αποτελείται τη μεγαλύτερη εγγύηση της ανεξαρτησίας και του μέλλοντος της χώρας μας.

Όποιος επιβουλεύεται τα πάτρια εδάφη μας και την σημαία μας να ξέρει ότι τον περιμένει ένα πικρό τέλος στα χέρια των κομάντος μας.

Να είναι ιερός ο αγώνας σας, χωρίς εμπόδια ο δρόμος σας, εύστοχες οι βολές σας, άφθονες οι νίκες σας και ο Αλλάχ βοηθός σας.»

 

 

Η 1η τουρκική Στρατιά

Η 1η Τουρκική Στρατιά ένας εξαιρετικά ισχυρός μείζων επιχειρησιακός σχηματισμός ο οποίος είναι ταγμένος καθαρά επιθετικά κατά της Ελλάδας.

Διαθέτει τρία Σώματα Στρατού (ΣΣ) και πλήθος συγκροτημάτων και μονάδων υποστήριξης μάχης και υποστήριξης.

Συγκεκριμένα τα:

-2ο ΣΣ που εδρεύει στη Καλλίπολη (Gelibolu) στην ομώνυμη χερσόνησο και είναι προσανατολισμένο έναντι της νότιας περιοχής του Έβρου όπου και ο τομέας της ελληνικής ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XII Μ/Κ ΜΠ). Το 2ο ΣΣ διαθέτει τέσσερις ταξιαρχίες: τις 4η, 8η και 18η Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες Πεζικού (Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ) και μία τεθωρακισμένη (95η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία – 95η ΤΘΤ).

- Η 4η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ εδρεύει στην Κεσάνη, η 8η στο Τεκιρντάγκ, η 18η στο Ορτακόι του Τσανάκαλε, και η 95η ΤΘΤ στα Μάλγαρα. Επιπρόσθετα το 2ο ΣΣ διαθέτει  το 102ο Σύνταγμα Πυροβολικού (102ο ΣΠΒ),

- Το 5ο Σύνταγμα Ειδικών Δυνάμεων, το οποίο επανδρώνεται αποκλειστικά απο επαγγελματικό προσωπικό και είναι  αναπτυγμένο στην Ίμβρο,  και το 2ο Σύνταγμα Μηχανικού (2ο ΣΜΧ) που ιδρύθηκε μόλις το 2006, και το οποίο περιλαμβάνει ένα τάγμα μηχανικού μάχης και ένα τάγμα γεφυροσκευής (στο οποίο θα ενταχθούν δύο λόγοι γεφυροποιίας εξοπλισμένοι με μία συλλογή Samur [12 οχήματα] έκαστος.

- Το 5ο ΣΣ που εδρεύει στην Τυρολόη (Corlu) και είναι προσανατολισμένο έναντι της ελληνικής ΧVI Μ/Κ ΜΠ, στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου. Και αυτό το Σώμα Στρατού διαθέτει τέσσερις ταξιαρχίες: τις 54η, 55η και 65η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ) και μία τεθωρακισμένη (1η ΤΘΤ). Οι 54η και 55η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ εδρεύουν στην περιοχή της Αδριανούπολης (η δεύτερη στο Σούλογλου), η 65η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ στο Λουλεμπουργκάζ του Κιρκαλερί (Σαράντα Εκκλησίες), και η 1η ΤΘΤ στο Χαντιμκόι της Κωνσταντινούπολης.

Επιπρόσθετα το 5ο ΣΣ διαθέτει  το 105ο Σύνταγμα Πυροβολικού (105ο ΣΠΒ), το 4ο Σύνταγμα Ειδικών Δυνάμεων (4ο ΣΚΔ στη συνημμένη φωτογραφία), το οποίο επανδρώνεται αποκλειστικά απο επαγγελματικό προσωπικό, και το 5ο Σύνταγμα Μηχανικού που επίσης ιδρύθηκε το 2006. Όπως και το 2ο Σύνταγμα Μηχανικού του 2ου Σώματος Στρατού περιλαμβάνει ένα τάγμα μηχανικού μάχης και ένα τάγμα γεφυροσκευής (στο οποίο θα ενταχθούν δύο λόγοι γεφυροποιίας εξοπλισμένοι με μία συλλογή Samur [12 οχήματα] έκαστος.

-3ο ΣΣ που εδρεύει στο Σισλί της Κωνσταντινούπολης) και αποτελεί την εφεδρεία της 1ης Τουρκικής Στρατιάς.

Το Σώμα διαθέτει δύο τεθωρακισμένες (2η και 3η ΤΘΤ), μία μηχανοκίνητη (66η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ) και την 23η Μηχανοποιημένη Μεραρχία Πεζικού (23η Μ/Π ΜΠ), στην οποία οργανικά υπάγονται τρία μηχανοποιημένα συντάγματα (τα 6ο, 23ο και 47ο). Μέχρι πριν λίγα χρόνια, οι 2η και 3η ΤΘΤ και η 66η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ αναφερόταν υπό τη διοίκηση του επιχειρησιακού στρατηγείου της 52ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας (52η ΤΘΜ). Η 23η Μηχανοποιημένη Μεραρχία Πεζικού (23η Μ/Π ΜΠ) έχει και ως κύρια αποστολή την ασφάλεια του εσωτερικού της ΖΕ της 1ης Τουρκικής Στρατιάς,

- Η 2η ΤΘΤ εδρεύει στο Καρτάλ της Κωνσταντινούπολης, η 3η ΤΘΤ στο Τζερκεζκόι, η 66η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ στο Χασντάλ της Κωνσταντινούπολης.

 

 
Η  ΦΩΝΗ  ΤΟΥ  ΕΡΝΤΟΓΑΝ  Turkiye: «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ».

Η τουρκική νίκη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ άνοιξε την «όρεξη» στους Τούρκους για την Δυτική Θράκη.

Σε άρθρο της με τίτλο: «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ» η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Turkiye υποστηρίζει ότι η νίκη των Αζέρων επί των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ «προκάλεσε μεγάλη ανησυχία» στην Ελλάδα.

Κι επικαλείται άρθρο του αναλυτή Iωάννη Φριτζαλά στην Greek City Times, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στη Δυτική Θράκη, όπως και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου ο άξονας Άγκυρας-Αζερμπαϊτζάν υπονόμευσε την εθνική κυριαρχία, με μια παρόμοια μέθοδο, την οποία εφαρμόζει επί χρόνια στη βορειοανατολική γωνιά της Ελλάδας.

Κι υπογραμμίζει την αναφορά του Έλληνα αναλυτή ότι «η τουρκική διπλωματία βγαίνει ενισχυμένη από την σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (…) κι ίσως αργά ή γρήγορα η Δυτική Θράκη (μαζί με όλες τις άλλες διαφωνίες Ελλάδας και Τουρκία) να είναι επόμενη στην ατζέντα. Κι αυτό θα θέσει την εξουσία στην Ελλάδα σ’ ένα δίλημμα, στο οποίο υποβλήθηκε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας πρόσφατα. Η οδυνηρή συνθηκολόγηση που υποχρεώθηκε να υπογράψει ο Αρμένιος πρωθυπουργός είναι τώρα μπροστά μας ένα επώδυνο ιστορικό προηγούμενο».
 
Ο Ρ.Τ. Ερντογάν διακήρυξε την διχοτόμηση της Κύπρου: «Βιώσιμη λύση είναι μόνο τα δύο κράτη».  ΑΦΩΝΙΑ  ΑΠΟ  ΚΟΥΛΗ  ΚΑΙ  ΔΕΝΔΙΑ.  Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ  ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ  ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ  ΜΕ ΤΟ  «ΠΟΛΤΕΧΝΕΙΟ».

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε με προκλητικό τρόπο, ότι υπεύθυνη για το αδιέξοδο στο Κυπριακό είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά και πως δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Είπε επίσης ότι η πλειοψηφία των τουρκοκυπρίων ζητάει λύση δύο κρατών και αυτό φάνηκε από τις «προεδρικές εκλογές».

Μεταξύ άλλων, είπε: 

«Οι Τουρκοκύπριοι ζουν στη χώρα τους με αξιοπρέπεια και ελευθερία, παρά τις πολυάριθμες επιθέσεις που έχουν δεχτεί. Είναι προτεραιότητά μας να παρέχουμε μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό με τρόπο που να διασφαλίζει τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού. Σήμερα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί, δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο.

Η λύση των δύο κρατών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης βάσει της κυριαρχικής ισότητας

Αν πιστεύει η Νότια Κύπρος ότι θα επιβάλει με τη δύναμη την εξουσία σε εκείνους που ζουν στη Βόρεια Κύπρο και διαμαρτυρηθεί μέσω του προέδρου της σε εκείνους που κάνουν κουμάντο στη Νότια Κύπρο, τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει εξαπατηθεί.

Υπάρχει μόνο ένα θύμα στην Κύπρο ζήτημα, οι Τουρκοκύπριοι, τα δικαιώματα των οποίων αγνοούνται εδώ και χρόνια.

Ως χώρα εγγυητής, εμείς και η 'ΤΔΒΚ' δεν ανεχόμαστε, πλέον, διπλωματικά παιχνίδια. Δεν μπαίνουμε σε καμία εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο όπου η χώρα μας και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν συμμετέχουν με δίκαιο τρόπο και η οποία θα μπορεί να παράγει ειρήνη και σταθερότητα».

τουρκοκυπριακού λαού. Σήμερα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί, δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο.

Η λύση των δύο κρατών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης βάσει της κυριαρχικής ισότητας

Αν πιστεύει η Νότια Κύπρος ότι θα επιβάλει με τη δύναμη την εξουσία σε εκείνους που ζουν στη Βόρεια Κύπρο και διαμαρτυρηθεί μέσω του προέδρου της σε εκείνους που κάνουν κουμάντο στη Νότια Κύπρο, τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει εξαπατηθεί.

Υπάρχει μόνο ένα θύμα στην Κύπρο ζήτημα, οι Τουρκοκύπριοι, τα δικαιώματα των οποίων αγνοούνται εδώ και χρόνια.

Ως χώρα εγγυητής, εμείς και η 'ΤΔΒΚ' δεν ανεχόμαστε, πλέον, διπλωματικά παιχνίδια. Δεν μπαίνουμε σε καμία εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο όπου η χώρα μας και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν συμμετέχουν με δίκαιο τρόπο και η οποία θα μπορεί να παράγει ειρήνη και σταθερότητα».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης, ο Ερντογάν δήλωσε πώς "το βήμα που έγινε στο Βαρώσι δεν είναι για να δημιουργήσει νέα προβλήματα αλλά να διορθώσει τα παλιά προβλήματα."

Τέλος αναφερόμενος στους Έλληνες, είπε πώς δεν θέλουν να μοιράζονται εξουσία και ευημερία εξίσου με τους Τούρκους της Κύπρου..."Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν εκμεταλλεύτηκαν τις διπλωματικές ευκαιρίες που τους δώσαμε και απέμειναν με τα όσα τους λένε για την κρίση η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι."

Τέλος δεν άφησε και το ζήτημα των φυσικών πόρων σχολιάζοντας: «Θα συνεχίσουμε τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, έως ότου υπάρξει μία δίκαιη συμφωνία»

Αμέσως μετά θα εγκαινιάσει το νοσοκομείο κορωνοϊου στην κατεχόμενη Λευκωσία και στη συνέχεια θα πάει για «πικνίκ» στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

 

 

 

«Ερντογάν, ο πορθητής της Αμμοχώστου» - Ντοπάρουν τους Τούρκους κατά της Ελλάδας.

 Ερντογάν, ο πορθητής της Αμμοχώστου» - Ντοπάρουν τους Τούρκους κατά της Ελλάδας | Pronews

Η πινακίδα στην φωτογραφία που βλέπετε σημαίνει στα ελληνικά «Ερντογάν, ο πορθητής της Αμμοχώστου». Κανείς δεν ξέρει εάν πρόκειται για μια πινακίδα που ήλθε από την Τουρκία ή ήταν πρωτοβουλία κάποιου τουρκοκύπριου. Αυτό που γνωρίζει κανείς, καθώς η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα της προεδρείας του κ. Ερντογάν, είναι ότι αποτελεί κομμάτι της τουρκικής προπαγάνδας.

Τα λόγια είναι περιττά. Ενώ στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τον Covid και το Πολυτεχνείο, οι τουρκικές μηχανές προπαγάνδας "ντοπάρουν" τους Τούρκους με αυτοκρατορικά όνειρα, συνδέοντας τον Ερντογάν με τον Μωάμεθ τον Πορθητή, που κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη. Και είναι η "εύκολη λύση" το να αποδίδουμε τα πάντα σε παιχνίδια για τις ... εκλογές στην Τουρκία.

Στην πραγματικότητα οι "απέναντι" φανατίζουν και προετοιμάζουν τον λαό τους για σύγκρουση με την Ελλάδα. Το έχουμε δει να εκτυλίσσεται, παρακολουθούμε τον τρόπο με τον οποίο χτίζεται το αφήγημα της "αδικημένης Τουρκίας" που τώρα πλέον που είναι δυνατή θα επανορθώσει τις ιστορικές αδικίες εναντίον της.

 

 

ΕΥΤΥΧΩΣ  ΕΧΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ  ΣΕ  ΛΟΓΙΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΕΝΩΣΗ.  ΜΑΣ  ΒΟΗΘΑΕΙ  ΜΕ  ΤΟ  ΔΙΕΘΝΕΣ  ΔΙΚΑΙΟ  ΤΟΥ  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Μ.Βέμπερ: «Η Τουρκία προσπαθεί να κόψει στη μέση ένα κράτος - μέλος της ΕΕ - Να υπάρξουν συνέπειες».

Την επίσκεψη του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα Βαρώσια σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Όπως σημειώνει, ότι η κίνηση αυτή δείχνει ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για επίλυση των συγκρούσεων, προσθέτοντας μάλιστα ότι προσπαθεί να «κόψει στη μέση ένα κράτος – μέλος της ΕΕ».

«Με την επίσκεψή Ερντογάν στα Βαρώσια, η Τουρκία έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν ενδιαφέρεται για επίλυση των συγκρούσεων. Ακόμα χειρότερα: Ο Ερντογάν προσπαθεί να κόψει στη μέση ένα κράτος – μέλος της ΕΕ. Αυτό θα πρέπει να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα πρέπει να έχει συνέπειες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

 

 

ΣΤΗΝ  ΑΘΗΝΑ  ΑΡΧΙΖΟΥΝ  ΟΙ  ΦΙΕΣΤΕΣ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΠΟΡΕΙΕΣ  ΓΙΑ  ΤΟ  "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ"  ΠΟΥ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ  Η  ΜΟΣΑΝΤ  ΚΑΙ  Ο  ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ  ΕΞΟΥΣΙΑ  ΤΟΝ  ΙΩΑΝΝΙΔΗ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  ΤΗΣ  ΚΥΠΡΟΥ.

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2015/11/blog-post_12.html

Η  ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ  ΙΣΤΟΡΙΚΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΤΟΥ   ΠΡΕΣΒΗ  ΑΝΤΩΝΙΟΥ  ΚΟΡΑΝΤΗ  ΣΤΗΝ  
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ  ΛΑΜΠΡΑΚΗ   «ΒΗΜΑ  ΤΗΣ  ΚΥΡΙΑΚΗΣ».
Κυριακή 3 Ιουλίου 2011.  Τίτλος:  «Το Πολυτεχνείο, η χούντα και ο Κίσινγκερ».

 

Ένας  αποτρελαμένος  λαός  που  θα  σφαγεί  ανηλεώς  από  τους  τούρκους,  όπως  στην  Χίο,  στην  Νάουσα,  στην  Κύπρο,  στην  Αρμενία...   

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

1 σχόλιο :

 1. Στην Σλοβακία το Κομμουνιστικό κόμμα χαρακτηρίσθηκε ως Εγκληματική Οργάνωση και τίθεται εκτός νόμου από την 1η Δεκεμβρίου 2020
  Με τροποποίηση του νόμου «περί Ανηθικότητας και Παρανομίας του Κομμουνιστικού Συστήματος», η οποία εγκρίθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2020 από βουλευτές του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακικής Δημοκρατίας, το κομμουνιστικό καθεστώς θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως κατακριτέο, εγκληματικό και παράνομο, το οποίο παραβίαζε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες.
  Η νέα νομοθεσία αναφέρει ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τσεχοσλοβακίας, καθώς και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σλοβακίας, ήταν μια εγκληματική οργάνωση,
  της οποίας οι δραστηριότητες είχαν ως στόχο την καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δημοκρατικού συστήματος.
  Η τροπολογία απαγορεύει την τοποθέτηση μνημείων και αναμνηστικών επιγραφών, εικόνων και συμβόλων που τιμούν, προωθούν ή υπερασπίζονται ένα καθεστώς που βασίζεται στην κομμουνιστική ιδεολογία. Απαγορεύεται επίσης η μνημόνευση εκπροσώπων του καθεστώτος της Σλοβακικής Δημοκρατίας από το 1939 έως το 1945 ή άλλου καθεστώτος που βασίζεται σε φασιστική ή ναζιστική ιδεολογία.
  Απαγορεύεται επίσης, η ονομασία δρόμων και δημόσιων χώρων με ονόματα εκπροσώπων αυτών των καθεστώτων.
  Η παραβίαση των απαγορεύσεων θα θεωρείται παραβίαση της δημόσιας τάξης και θα επιβάλλεται πρόστιμο. Η νέα νομοθεσία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου 2020.
  Στο πλαίσιο αυτό, η 24η Ιουνίου ανακηρύσσεται ως ημέρα μνήμης των θυμάτων του κομμουνιστικού καθεστώτος.
  Η 21η Ιουνίου θα καταγραφεί στο ημερολόγιο ως ημέρα αποχώρησης των στρατευμάτων κατοχής του Σοβιετικού στρατού από την Τσεχοσλοβακία το 1991 και η 21η Αυγούστου ως ημέρα των θυμάτων της κατοχής της Τσεχοσλοβακίας το 1968.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...