Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, ΕΝΑ ΛΑΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ 1,4 ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΕ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ. Ινδός ΥΠΕΞ: Στρατηγικός εταίρος η Ελλάδα.

 Η  ΙΝΔΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΠΥΡΗΝΙΚΗ  ΔΥΝΑΜΗ.

 Ποιες είναι οι 20 ελληνικές επενδύσεις στην Ινδία :: left.gr

 

ΤΟ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ  ΤΟΥ  ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ  ΠΟΥ  ΜΕΛΕΤΟΥΝ  ΜΕ  ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  2  ΔΙΣ  ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ,  ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΚΕΙΜΕΝΟ.  ΜΙΛΑΕΙ  Ο  ΕΛΛΗΝΑΣ  ΒΑΣΙΛΙΑΣ  ΤΗΣ  ΙΝΔΙΑΣ  ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ.

Το ευαγγέλιο των Βουδιστών είναι η Milindapanha δηλαδή «Οι Ερωτήσεις του Βασιλιά Milinda», όπου περιγράφονται συνομιλίες του βασιλιά με τον βουδιστή σοφό Ναγκασένα. Ο βασιλιάς δεν είναι άλλος από τον Μένανδρο, που βασίλεψε στην Ινδία μεταξύ 160 και 145 π.Χ., ασπάσθηκε τον Βουδισμό, τον καθιέρωσε σαν επίσημη θρησκεία και όταν πέθανε, ο λαός έδειξε μια υστερική λατρεία στο πρόσωπό του αφού έγινε κυριολεκτικά σφαγή για το ποιος θα πάρει έστω ένα κομμάτι από το λείψανό του. Το έργο αυτό είναι γραμμένο ακριβώς όπως οι περίφημοι διάλογοι του Πλάτωνα...

 

 Νόμισμα με το κεφάλι του Μεγάλου Έλληνα Βασιλιά Μενάνδρου (Λονδίνο, Βρετανικό Μουσείο).  (β' μισό του 2ου αιώνα π.Χ.). Ήταν ο ενδοξότερος βασιλιάς του Ελληνοϊνδικού βασιλείου. Πήρε την προσωνυμία «Σωτήρας» και «Δίκαιος».  Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ  ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ   ΕΛΛΗΝΑΣ  ΔΕΝ  ΓΝΩΡΙΖΕΙ,  ΕΦΤΑΝΕ  ΜΕΧΡΙ   ΤΟΝ   ΠΟΤΑΜΟ  ΓΑΓΓΗ.  Στην κηδεία του ο θρήνος των Ελλήνων και των Ινδών ήταν απερίγραπτος.  

 

Ο  ΕΛΛΗΝΑΣ  ΒΑΣΙΛΙΑΣ  ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ,  Ο  ΜΕΓΑΛΟΣ  ΣΟΦΟΣ  ΤΟΥ  ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ

Ο Μένανδρος  Α’ , ή Μιλίντα στα Ινδικά Πάλι, ήταν ένας από τους βασιλείς του Ινδοελληνικού βασιλείου του οποίου οι διάλογοι με τον μοναχό Ναγκασένα αποτελούν την Βουδιστική διατριβή γνωστής ως Μιλίντα Πάνια. Ο Ναγκασένα, ο οποίος είναι γνωστός για την στροφή του Μένανδρου από τον αρχαιοελληνικό πολυθεϊσμό στο Βουδισμό, ήταν ο ίδιος μαθητής του Έλληνα βουδιστή μοναχού Νταμαραξίτα.   Ο Μένανδρος έφτασε στην επιφώτηση ως σοφός με την καθοδήγηση του Ναγκασένα και θεωρείται ως ένας μεγάλος προστάτης του Βουδισμού.  Σύμφωνα με το χρονικό του Μιλίντα Πάνια, στο τέλος της βασιλείας του ο Μένανδρος Α -τον οποίο οι Ινδοί προσφωνούσαν Μιλίντα- έγινε ιερό πρόσωπο των Βουδιστών (αρχάτ, περίπου το εφάμιλλο του αγίου), κάτι που επίσης αναφέρει και ο Πλούταρχος λέγοντας πως τα κειμήλια του μοιράστηκαν και έγιναν αντικείμενο λατρείας.

 

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ  ΜΠΟΝΤΙΝΤΑΡΜΑ  ΕΙΝΑΙ  Ο  ΙΔΡΥΤΗΣ  ΤΩΝ  ΣΑΟΛΙΝ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ  ΖΕΝ 

Ο Μποντιντάρμα, ιδρυτής του Τσαν Βουδισμού από τον οποίο προέρχεται το Ζεν, και ο θρυλικός ιδρυτής της φυσικής εξάσκησης των μοναχών Σαολίν που οδήγησε στην δημιουργία της πολεμικής τέχνης Σαολίν Κούνγκ-Φού, περιγράφεται ως ένας ΒάκτριοςΒουδιστής μοναχός της Κεντρικής Ασίας στις πρώτες αναφορές που υπάρχουν γι'αυτόν από Κινεζικές πηγές (Γιάν Ξουάν-Ζι, 547 μ.Χ.).

Το σύνολο της Βουδιστικής τέχνης, απεικονίζει τον Μποντιντάρμα ως κακοδιάθετο βάρβαρο, υπερτριχοφυή και με καυκάσια χαρακτηριστικά.  Αναφέρεται ως ο  Γαλανομάτης Βάρβαρος (碧眼胡:Bìyǎn hú) στα Κινεζικά κείμενα των Τσαν.

 

ΕΛΛΗΝΕΣ  ΜΟΝΑΧΟΙ  ΑΠΟ  ΤΗΝ ΓΑΝΔΑΡΑ  ΔΙΕΔΩΣΑΝ  ΤΟΝ  ΒΟΥΔΙΣΜΟ  ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

 "Πέντε μοναχοί από την Γανδάρα ταξίδεψαν μέσω πλοίου στη χώρα του Φουσάνγκ ανατολικά της Κίνας [πιθανώς στην Ιαπωνία], όπου και διέδωσαν τον Βουδισμό.

(Κινεζικά: "扶桑在大漢國東二萬餘里,地在中國之東(...)其俗舊無佛法,宋大明二年,罽賓國嘗有比丘五人游行至其國,流通佛法,經像,教令出家,風 俗遂改.

Λιάνγκ Σού, ιστορικός του 7ου αιώνα μ.Χ.).

 

 

ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΝΤΑΓΙΟΥΑΝ  (ΜΕΓΑΛΟΙ  ΙΩΝΕΣ).

Οι Νταγιουάν περιγράφονται ως οι κάτοικοι μιας τοποθεσίας που αντιστοιχεί στη Φεργκάνα, στην μακρινή δύση της Κινεζικής αυτοκρατορίας.

“Η πρωτεύουσα του βασιλείου των Νταγιουάν είναι η πόλη της Γκουισάν   [Khujand], απομακρυσμένη από το Τσανκάν στα 12,550 λι [κινέζικη μονάδα μέτρησης]. Το βασίλειο περιέχει 60.000 οικογένειες, και ο πληθυσμός του είναι 300.000, με 60.000 εκπαιδευμένους στρατιώτες, έναν αντιβασιλέα, και ένα πρίγκηπα ως Εθνικό Βοηθό. Η έδρα του κυβερνήτη βρίσκεται στα ανατολικά σε απόσταση 4,031 λι.” (Han Shu)

 

Ο Καβάφης έγραψε:

 

Νομίσματα με ινδικές επιγραφές.
Είναι κραταιοτάτων μοναρχών,
του ‘Εβονκρατιντάζα, του Στρατάγα,
του Μεναντράζα, του Έραμαϊάζα.

Έτσι μας αποδίδει το σοφό βιβλίον,
την ινδική γραφή της μιας μεριάς των νομισμάτων.

Μα το βιβλίο μάς δείχνει και την άλλην
πού είναι κιόλας κ’ ή καλή μεριά
με την μορφή τον βασιλέως.

Κ’ εδώ πώς σταματά ευθύς,
πώς συγκινείται ο Γραικός ελληνικά διαβάζοντας,
Έρμαίος, Εύκρατίδης, Στράτων, Μένανδρος.

 

 

 

 

 

 

Στις 30 Νοεμβρίου θα επισκεφτεί την Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς η εμπλοκή της Ινδίας στο πλέγμα των διεθνών σχέσεων της χώρας μας λειτουργεί αντισταθμιστικά στην συμμαχία Τουρκίας και Πακιστάν που στο πλαίσιο του ισλαμιστικού μετώπου κατά της Δύσης έχουν συσφίξει τις σχέσεις τους . Η Ινδία, διαστημική και πυρηνική δύναμη βρίσκεται σε συνεχή κόντρα με το Πακιστάν και αυτό σαφώς ανοίγει αρκετά «παράθυρα» για την χώρα μας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Subrahmanyam Jaishankar θα έχει επαφές για θέματα διμερούς και κοινού περιφερειακού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης για ζητήματα γύρω από την Ανατολική Μεσόγειο και τη Νότια Ασία.
Η επίσκεψη του Ινδού υπουργού Εξωτερικών έρχεται σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψής του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, που έγινε στις 29 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της οποία τονίστηκε η σημασία της εντατικοποίησης των διμερών επαφών και η εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ινδίας.
Ενώ είχε προηγηθεί και επίσκεψη του Ινδού Πρέσβη στο Πεντάγωνο και συναντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, που παρά το ότι πέρασε στα «ψιλά» των ειδήσεων ως εθιμοτυπική, είχε ιδιαίτερη ουσία.


http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/08/blog-post_17.html


ΠΑΚΙΣΤΑΝ: "ΘΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ. ΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΑΛΛΑΧ". ΔΩΣΕ "ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ" ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΟΥΛΗ. ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΑΤΙΒΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/11/blog-post_20.html


Πακιστανικό P-3 Orion παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Καστελόριζο!
Yeni Safak: «Πακιστανικές αεροναυτικές δυνάμεις θα περιπολούν στην Α.Μεσόγειο σε συνεργασία με τις τουρκικές»!
ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΌΝΟΒΟΜΒΕΣ ΕΠΙ ΠΥΡΑΥΛΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ >3500km.... 2 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΚΑΙ 4 ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Αναβάλλεται η επίσκεψη του Ινδού ΥΠΕΞ στην Αθήνα - Άγνωστοι μέχρι στιγμής οι λόγοι.

Aναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις 30 Νοεμβρίου επίσκεψη του Ινδού υπουργού Εξωτερικών Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανάκαρ (Subrahmanyam Jaishankar) στην Αθήνα.

Θα λάβει χώρα σε μεταγενέστερο στάδιο στο άμεσο μέλλον.

Η νέα ημερομηνία θα ορισθεί διά της διπλωματικής οδού, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, πάντως, ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ινδία επανέλαβαν την ανάγκη ενίσχυσης των διμερών επαφών, ιδιαίτερα στην παρούσα παγκόσμια συγκυρία.

 

Ινδός ΥΠΕΞ: Στρατηγικός εταίρος η Ελλάδα.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανάκαρ, σε απαντητική επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή της Ινδίας ως μη-μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2021-22, τονίζει ότι η Ινδία θεωρεί την Ελλάδα ως «στρατηγικό εταίρο» με την οποία τη συνδέει «μακρόχρονη φιλία», όπως κάνουν γνωστό διπλωματικές πηγές.
Στην εν λόγω επιστολή, ο Ινδός υπουργός τονίζει επίσης ότι η χώρα του έχει θέσει ως προτεραιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας την ολική προσέγγιση στα θέματα ειρήνης και ασφάλειας, η οποία θα βασίζεται στον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, τον διάλογο και τον αμοιβαίο σεβασμό. Καταλήγει ότι επιθυμεί, από κοινού με τη χώρα μας, να προωθήσει την πολυμέρεια στη διεθνή διπλωματία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ανωτέρω ζητήματα αναμένεται να εξετασθούν ενδελεχώς κατά τις προσεχείς επαφές μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών.
www.kathimerini.gr


 

 

“Ελλάς-Ινδία-Συμμαχία”; Γιατί η Αθήνα βιάζεται για συμφωνία με το Νέο Δελχί, λόγω Τουρκίας

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020

 

Γράφει ο  Άγγελος Χωριανόπουλος

Όπως έχουμε αναφέρει σε εκτενή ανάλυση από τον Σεπτέμβριο, η Ελλάδα είναι αναγκαίο να συμμετάσχει στην δημιουργία του άξονα Γαλλία-Ινδία με σκοπό την ανάσχεση του γεωοικονομικού Κινεζικού επεκτατισμού, αλλά και την δημιουργία ενός αντισταθμιστικού άξονα περιορισμού του Γερμανοτουρκικού γεωγραφικού συνασπισμού. Ευτυχώς τα γραπτά μένουν και η χώρα μας φαίνεται επιτέλους να αποκτά μία πιο ώριμη και πολυφασματική εξωτερική πολιτική στα εδάφη της Νότιας Ευρασίας και της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως γνωρίζουμε, λόγω της άρνησης της Γερμανίας, τα ελληνικά Rafale δεν θα εφοδιαστούν με πυραύλους Meteor και δεν θα έχουν το βάρος του στρατηγικού πλεονεκτήματος που εδύναντο να έχουν στο Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο. Αντ’αυτών, προτείνεται η αγορά των κομβικής σημασίας πυραύλων Hammer που χρησιμοποιεί η Ινδία, δίνοντας το απαραίτητο βάθος στις αεροπορικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο-Κύπρο. Τεράστιας σημασίας θα ήταν η αγορά Ρωσο-Ινδικών  βαλλιστικών πυραύλων BrahMos ή ακόμα και η συμμετοχή της Ελλάδας στο κοινό πρόγραμμα ανάπτυξης αντιπλοϊκών πυραύλων μεταξύ Ινδίας-Ισραήλ, με σκοπό την αποφυγή αγοράς πανάκριβων πλατφορμών μάχης.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να ιδρύσει στρατιωτική συμμαχία με την Ινδία, καθώς η Τουρκία και το Πακιστάν αναπτύσσουν στενή αμυντική συνεργασία. Ινδία και Ελλάδα πρόσφατα συνομίλησαν για τα γεγονότα της ανατολικής Μεσογείου σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών. Οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών πραγματοποίησαν εικονικές συνομιλίες στις 29 Οκτωβρίου για μια σειρά από περιφερειακά και πολυμερή ζητήματα. Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο ήταν τεταμένη με την Τουρκία και την Ελλάδα να εμπλέκονται σε μια διαμάχη σχετικά με τα δικαιώματα εξερεύνησης της ενέργειας και τα θαλάσσιας στα μεταξύ τους σύνορα.

Τα πράγματα ενεπλάκησαν περαιτέρω όταν ο Ερντογάν αποφάσισε να θέσει σε λειτουργία το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400, το οποίο έχει αφήσει ακόμη και την Ουάσιγκτον ανήσυχη. Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε σε πρακτορείο ειδήσεων ότι η απόφαση ήταν αρκετή για να αποδείξει ότι η ενδεχόμενη Τουρκία, είτε ηθελημένα είτε ακούσια, θα αποδειχθεί πηγή «υπονόμευσης της συνοχής του ΝΑΤΟ εκ των έσω». Πρόσθεσε ότι αν δεν γίνει τίποτα, τότε οι ηγέτες της Τουρκίας έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν ότι «μπορούν να συνεχίσουν ανεμπόδιστα, αποδεικνύοντας αυτόν τον τύπο εχθρικής συμπεριφοράς που απειλεί τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή».

Ανέφερε ότι η ανάπτυξη του ρωσικού συστήματος θα είναι «υπερβολικά επιθετική κίνηση» από την Τουρκία. Ωστόσο, υπήρξε μια παύση στην ανταλλαγή θερμών λέξεων μεταξύ των χωρών μετά από έναν σεισμό έντασης 7 ρίκτερ που έπληξε και τις δύο χώρες. Οι ηγέτες των δύο χωρών εξέφρασαν αλληλεγγύη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεσμεύθηκαν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον ενώ παρακάμπτουν τις υπάρχουσες διαφορές.  Η εικονική συνάντηση Ελλάδας-Ινδίας ήρθε ως αποτέλεσμα της όλο και αυξανόμενης ”σιδερένιας συμμαχίας” μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν. Αν και υποστηρίζεται από πολλά ευρωπαϊκά έθνη στις θαλάσσιες διαφορές της με την Τουρκία, η Ελλάδα προσεγγίζει έναν νέο παίκτη στη νέα παγκόσμια αναμέτρηση εξουσίας – την Ινδία.

Η Ινδία μπορεί να χρησιμεύσει ως πολύτιμος συνεργάτης για την Ελλάδα, με την τεράστια οικονομική και στρατιωτική επιρροή της αναδυόμενης χώρας της Νότιας Ασίας, και το πιο σημαντικό, η ιστορική της εχθρότητα με το Πακιστάν. Οι σχέσεις της Ινδίας με την Τουρκία έχουν επίσης υπονομευθεί αφού η Άγκυρα επέκρινε την πολιτική του Κασμίρ του Μόντι στον ΟΗΕ. Στη συνέχεια, τα δύο έθνη μπλέχτηκαν σε έναν πόλεμο λέξεων για το θέμα. Η Τουρκία κερδίζει αυξημένη υποστήριξη από τους πολιτικούς και στρατιωτικούς ομολόγους του Πακιστάν, οι οποίοι ανησυχούν την Ελλάδα, η οποία, ως εκ τούτου, αναγκάστηκε να κοιτάξει προς όλες τις κατευθύνσεις για να βοηθήσει στην ενίσχυση της στρατιωτικής της υποδομής. Η Ινδία, από την άλλη πλευρά, ήταν πρόθυμη να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, και οι δύο χώρες μίλησαν ακόμη και για τη δημιουργία στρατιωτικών σχέσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων.

Αν και υπάρχει νέα έμφαση στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων, οι δύο χώρες μοιράζονται κοινές προσεγγίσεις σε πολλά διεθνή ζητήματα, όπως οι μεταρρυθμίσεις του ΟΗΕ και η Κύπρος. Η Ελλάδα υποστήριξε με συνέπεια τους βασικούς στόχους εξωτερικής πολιτικής της Ινδίας. Η Ελλάδα συμμετείχε με την Ινδία στην 6η Εθνική Δήλωση του Δελχί για τον πυρηνικό αφοπλισμό το 1985. Μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην ινδική πρεσβεία, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος φέρεται να έγραψε στο Twitter: «Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα, Amrit Lugun, στο πλαίσιο της τελετουργικής του επίσκεψης σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών. Συζητήσαμε θέματα περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών μας σχέσεων στον αμυντικό τομέα και προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών μας.”

Οι αναλυτές ασφαλείας επισήμαναν γρήγορα τη σημασία των στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας και πώς μια τέτοια συνεργασία θα αντιμετώπιζε τελικά τον τουρκο-Πακιστανικό άξονα άμυνας στο μέλλον. Υποστηρίζουν ότι θα είναι δύσκολο για την Άγκυρα να αντιμετωπίσει μια στρατιωτικά ισχυρή συμμαχία, υποστηριζόμενη από μεγάλες δυνάμεις, καθώς η Τουρκία αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο μια οξεία οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Ορισμένοι Έλληνες εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η Ινδία και η Ελλάδα θα μπορούσαν επίσης να ανοίξουν τη δυνατότητα διεξαγωγής κοινών ναυτικών ασκήσεων, καθώς η Τουρκία και το Πακιστάν έχουν ήδη πραγματοποιήσει τέτοιες ασκήσεις στο παρελθόν.

Υποδηλώνουν ότι οι ινδο-ελληνικές ασκήσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στο στρατηγικά σημαντικό Αιγαίο ή ακόμη και στην ανατολική Μεσόγειο. Καθώς οι νέες γεωπολιτικές εξελίξεις χωρίζουν τον κόσμο σε δύο μπλοκ εξουσίας, η σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο θα δημιουργήσει περαιτέρω διαιρέσεις στα αντίπαλα μέτωπα, αναγκάζοντας περισσότερα έθνη να ενταχθούν στα δύο αντίπαλα μπλοκ, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και την Κίνα. Με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να έρχονται αντιμέτωπες μεταξύ τους στη σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας για την πώληση S-400, η ​​μεσογειακή σύγκρουση σίγουρα θα ενισχύσει την υπάρχουσα παγκόσμια τάξη, με την Ινδία και την Κίνα να έρχονται σε αντίθεση με τα αντίπαλα μέτωπα.

Με πληροφορίες από: EurasianTimes, BEESCA, Indiantimes, eurasiadaily

militaire.gr

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

10 σχόλια :

 1. Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από την Λευκωσία και ελεύθερες περιοχές και συνέχισαν πτήση τους προς τα Κατεχόμενα για πρώτη φορά μετά από 46 χρόνια και τον Αττίλα ΙΙ το 1974.

  Μάλιστα τα τουρκικά μαχητικά σχημάτισαν και την σημαία της Τουρκίας στον ουρανό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Tην ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπαίνει με αέρα «Πορθητή» στα Κατεχόμενα οι Τούρκοι βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να προκαλέσουν.

  Εκτός από τις εμπρηστικές δηλώσεις περί διχοτόμησης της Κύπρου, τουρκικά F-16 πέταξαν στον ουρανό της Λευκωσίας σε μία επίδειξη δύναμης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα τουρκικά UAV ANKA, ANKA-2 και Bayraktar καθημερινά εκτελούν αποστολές αναγνώρισης επάνω από ελληνικά νησιά, οι Έλληνες επιτελείς προσπαθούν να έχουν πληροφόρηση για τις κινήσεις των ειδικών τουρκικών μονάδων, αφού ξέρουν ότι αυτές θα κάνουν την πρώτη κίνηση, αν πρόκειται για νησιά και επίσης παρακολουθούνται, όσο το δυνατόν στενότερα, οι κινήσεις των αυτοκινούμενων βαλλιστικών πυραυλικών μονάδων J-600T Yıldırım στην μικρασιατική ακτή και την ενδοχώρα της.
  Δυστυχώς ένα μέτρο κλιμάκωσης που υπήρχε μέχρι πρόσφατα, δηλαδή οι μετασταθμεύσεις τουρκικών μαχητικών από τα ανατολικά σε βάσεις ή προωθημένες βάσεις (Μπαντίρμα, Ντάλαμαν κλπ.) δεν είναι πλέον τόσο ισχυρό σε ότι αφορά την έντασή του: Οι Έλληνες επιτελείς γνωρίζουν ότι μπορεί να εξαπολυθεί εναέρια επίθεση, ειδικά μέσα στη νύχτα, από μερικές δεκάδες τουρκικά μαχητικά UAV, χωρίς καν να ανιχνευθούν από το ελληνικό δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης.
  Και να κτυπηθούν τα ραντάρ, οπότε «όλα θα είναι πιο εύκολα για τους Τούρκους μετά, ειδικά αν η Αθήνα φοβηθεί κι επιδείξει την στάση του Αρμένιου πρωθυπουργού που παραδόθηκε χωρίς καν να πολεμήσει» ανέφερε παλαιός έμπειρος ανώτατος αξιωματικός.

  Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την παρουσία του Πακιστάν και πάλι στο πλευρό της Τουρκίας, όπως την είδαμε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Όπως αποκαλύπτει το defencenet.gr στην Turgutreis-5 οι Πακιστανοι συμμετέχουν με πυραυλοφόρο πλοίο πλατφόρμα πυραύλων cruise: Mια από τις νεότευκτες φρεγάτες την PNS Zulfiquar (F251), εκτοπίσματος 3.144 τόνων και μήκους 123 μέτρων.
  Η άσκηση γίνεται σε συνεργασία με τα τουρκικά TCG Kınalıada, TCG Atak και TCG Bora.
  Το κινεζικής ναυπήγησης πακιστανικό πλοίο φέρει, μεταξύ άλλων, οκτώ κινεζικά βλήματα cruise τύπου Zabr, 8 κινεζικά βλήματα κατά σκαφών επιφανείας C-802 και ένα οκταπλό εκτοξευτή αντιαεροπορικών πυραύλων FM-90N, επίσης κινεζικής κατασκευής.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 1.000.000 Αμερικανοί πολίτες σε πορεία ζητούν από τον Ν.Τραμπ να μην παραιτηθεί!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κίνα: Έθεσε σε τροχιά τον πρώτο δορυφόρο 6G - Τεχνολογία 100 φορές γρηγορότερη από το 5G. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ».
  H Kίνα έθεσε σε τροχιά η Κίνα τον πρώτο δορυφόρο 6G, ώστε να δοκιμάσει την τεχνολογία που θα είναι 100 φορές γρηγορότερη από το 5G.
  Στην Ελλάδα δεν έχει καλά - καλά φτάσει το 5G και η Κίνα δοκιμάζει ήδη τις 100 φορές γρηγορότερες ταχύτητες του 6G.
  Ο δορυφόρος, Star Era 12, έχει τόσο υψηλές ζώνες συχνοτήτων που χρειάζεται να δοκιμαστεί στο διάστημα ώστε το σήμα του να μη χαθεί τόσο εύκολο όσο θα συνέβαινε στον αέρα.

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στις 15 Νοεμβρίου 1940 ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα, πρίγκιπας φον Έρμπαχ, βάσει της οδηγίας 18 του Χίτλερ, διαβίβασε στο Βερολίνο φιλελληνική απόρρητη έκθεση για τον ελληνοϊταλικό πόλεμο στην οποία τόνιζε: «Ο Μεταξάς έδωσε την μόνη απάντηση την οποία θα μπορούσε να δώσει, δηλαδή να θεωρήσει το τελεσίγραφο ως κήρυξη πολέμου…Ο Μεταξάς μπορεί δικαίως να ισχυρισθεί ότι με τον βιβλικό τρόπο με τον οποίο μίλησε, εκπροσώπησε και τον τελευταίο λούστρο της Αθήνας. Οι κληθέντες υπό τα όπλα άνδρες έφταναν το πρώτο πρωί της επιστράτευσης στα κέντρα κατά πυκνές ομάδες. Μπορούσε κανείς να παρατηρήσει απερίγραπτες σκηνές ενθουσιασμού στα κέντρα αυτά και μάλιστα ενθουσιασμού από τον οποίο έλειπε κάθε νότιος θεατρινισμός και κάθε συναισθηματική επιπολαιότητα. Μεταξύ των εκατοντάδων που είχαν ντυθεί στο χακί και τους οποίους είδα με τα μάτια μου, μόνο έναν είδα δακρυσμένο. Αποχαιρετούσε τους γονείς του που είχαν έλθει ως τον στρατώνα και έφευγε για το μέτωπο. Ο πατέρας του, ένας χωρικός, του έδωσε το χέρι και τον άκουσα να του λέει : «Μην κλαις. Αποφάσισε ήσυχα ότι θα σκοτωθείς. Αν πεθάνεις, επειδή δεν έχω άλλο παιδί, θα πάρω εγώ τη θέση σου στο μέτωπο». Παρόμοιες ιστορίες ακούγονται παντού στους δρόμους, όλες αυθόρμητες. Αν οι Ιταλοί είχαν στηρίξει τις πληροφορίες τους σε ανάλογες μικρές ιστορίες του λαού και δεν βασιζόταν στις «βόμβες» των πρακτόρων τους, δεν θα είχαν υποστεί τόσες εκπλήξεις από τη στάση των Ελλήνων. Δεκατέσσερις μέρες μετά την έναρξη του πολέμου η ατμόσφαιρα ενθουσιασμού εξακολουθεί να υπάρχει στην Αθήνα. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο λαός χαρακτηρίζει αυτόν τον πόλεμο ως δικό του πόλεμο και κατέχεται από το αίσθημα ότι αγωνιζόμενος υπηρετεί το Δίκαιο. Για ένα φτωχό λαό, ο οποίος μόλις πριν από 100 έτη θυσιάστηκε σύσσωμος και προτίμησε την πλήρη αθλιότητα προκειμένου να ζήσει ελεύθερος, η εθνική του ανεξαρτησία, όσο και αν αυτό φαίνεται άποψη αναχρονιστική, δεν είναι έννοια χωρίς περιεχόμενο, ιδιαίτερα απέναντι σε έναν εχθρό όπως οι Ιταλοί».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Άλλο ένα έγκλημα καθοσιώσεως που θα το χρεωθεί εξ ολοκλήρου ο Boris Johnson. Αν τελικώς αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ ο Biden, και δεν έχει προλάβει να φύγει η Βρετανία από την ΕΕ, ο συσχετισμός των δυνάμεων αλλάζει εις βάρος των υποστηρικτών του Brexit. Ο Biden είναι θερμός υποστηρικτής της ΕΕ.
  Ο Boris Johnson αντί με ένα απλό διάταγμα, όπως κάνει για τον κορωνοϊό, να απεγκλωβίσει την Βρετανία από την ΕΕ, κωλυσιεργεί και αφήνει το θέμα να σέρνεται.
  Αν η Βρετανία επανασυνδεθεί με την ΕΕ ή καταλήξουν σ' ένα ήπιο Brexit, ο δικός μας αγών για απελευθέρωση από την ευρωπαϊκή κατοχή, θα γίνει ακόμη δυσκολότερος.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Θεσσαλονίκη: Επτά προσαγωγές πολιτών επειδή επιχείρησαν να σηκώσουν πανό κατά της προσάρτησης των Βαρωσίων από Τουρκία!
  Στην προσαγωγή επτά πολιτών που επιχείρησαν, νωρίτερα το απόγευμα να αναρτήσουν πανό στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, προχώρησε η Αστυνομία.
  Συνολικά 20 άτομα προσπάθησαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, να αναρτήσουν πανό για τα Βαρώσια, στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η Βουλγαρία θα θέσει βέτο για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την ΕΕ.
  Την εκτίμηση ότι η Βουλγαρία, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που προγραμματίζεται για την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, θα θέσει «βέτο» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τα Σκόπια, εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ.
  «Είμαι έτοιμος και προετοίμασα και τον λαό για ένα πιθανό μπλοκάρισμα, ένα πιθανό βέτο, το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο. Αλλά δεν χάνω ποτέ την ελπίδα γιατί η ευθύνη των πολιτικών είναι μεγάλη. Παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει στις 17 Νοεμβρίου, είπαμε ότι υπάρχει χρόνος, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, για την πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη (σ.σ. ΕΕ-Σκοπίων)», δήλωσε σήμερα ο Ζόραν Ζάεφ από την γενέτειρα του πόλη, Στρούμιτσα, πολύ κοντά στα σύνορα Σκοπίων-Βουλγαρίας.
  Οι απειλές της Βουλγαρίας
  «Αν σταλεί ένα αρνητικό μήνυμα, όλοι γνωρίζουμε ότι μπορούν να εκδηλωθούν ανεπιθύμητες συμπεριφορές και από τις δυο μεριές. Δεν χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο, χρειαζόμαστε φιλία, ένα χέρι βοήθειας για να περπατήσουμε μαζί τον ευρωπαϊκό δρόμο» πρόσθεσε. Η Βουλγαρία έχει απειλήσει ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα λύση με τα Σκόπια στις γλωσσικές και ιστορικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, θα θέσει βέτο στο ενδεχόμενο έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τα Σκόπια.
  Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια
  Στα τέλη Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, οι οποίες προβλέπεται να ξεκινήσουν στα τέλη Δεκεμβρίου, πριν τη λήξη της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ, εφόσον υπάρξει ομοφωνία μεταξύ των χωρών-μελών της Ένωσης. Τα Σκόπια και η Βουλγαρία υπέγραψαν τον Αύγουστο του 2017 μία Συμφωνία Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας, στην οποία περιέχονται προβλέψεις για την διευθέτηση των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών. Η Σόφια, το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει κατά πολύ τους τόνους και καταλογίζει στα Σκόπια «απροθυμία» για την υλοποίηση της Συμφωνίας, κάτι που τα τελευταία αρνούνται.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο Α.Σίσι στέλνει φρεγάτες και κορβέτες στα βόρεια της Τουρκίας - Αιγυπτιακός στολίσκος πέρασε τα Δαρδανέλια.
  Ο Σίσι το είπε και το έκανε και έφερε τον αιγυπτιακό στόλο στην Μαύρη Θάλασσα. Έτσι η χώρα της Βορ.Αφρικής βρίσκεται πλέον στις βόρειες ακτές της Τουρκίας για ασκήσεις με το ρωσικό ναυτικό. Για πρώτη φορά αιγυπτιακά πολεμικά πλοία πέρασαν τα Δαρδανέλλια, όπως σημειώνουν τούρκικα μέσα με έκδηλη ανησυχία.
  Έτσι χθες το μεσημέρι εισήλθαν στα στενά των Δαρδανελίων από το Αιγαίο Πέλαγος στις 14:45, η κορβέτα «El Fateh» κλάσης Gowind που ανήκει στο Αιγυπτιακό Ναυτικό με τον αριθμό 971, η φρεγάτα «Αλεξάνδρεια» με αριθμό πλοίου 911 κλάσης O.H.Perry και η ΤΠΚ "Μ. Fahmy" κλάσης Ambassador MK III και αριθμό 686, που έφτασαν στο ακρωτήριο Νάρα περίπου στις 16:00, όπως γράφει τούρκικο δημοσίευμα.
  Πάντως και αυτό από στρατιωτικές πηγές σχολιάστηκε ήταν ότι αιγυπτιακό ναυτικό επέλεξε να στείλει μια πλήρη ομάδα μάχης με ικανότητα ολόπλευρης άμυνας κάτι που ίσως δείχνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα καθώς θα βρεθούν στο "στόμα του λύκου" καθώς είναι ακόμα νωπά τα γεγονότα της στήριξης του Μόρσι από τον Ερντογάν και τον οποίον είχε ανατρέψει ο Αλ Σίσι.
  Έτσι στην ναυτική ομάδα υπήρχε φρεγάτα ενισχυμένης αεράμυνας κλάσης O.H.Perry που έχει αναβαθμιστεί με νέο ραντάρ smart-s, και επιπλέον 8πλο εκτοξευτή Mk41 για ESSM πυραύλους (μέχρι 32) εκτός του 40πλου εκτοξευτή Μκ13 για SM-1.
  Εν συνεχεία πέρασε η ΤΠΚ ή ελαφρά κορβέτα "Μ. Fahmy" κλάσης Ambassador MK III που είναι κατηγορίας Stealth και φέρει 8 πυραύλους Harpoon και αντιβληματική άμυνα αποτελούμενη από το σύστημα RAM μαζί με CIWS PHALANX.
  Τέλος στην πορεία βρίσκονταν η νέα κλάσης GOWIND 2500 κορβέτα που με τα σόναρ σκάφους και ρυμουλκούμενης διάταξης κάλυπτε την ομάδα από ASW απειλές.
  Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει στις 10 Οκτωβρίου στον ιστότοπό του ότι στρατιωτικές αντιπροσωπείες της Αιγύπτου και της Ρωσίας συναντήθηκαν για τρεις ημέρες στη ρωσική πόλη Νοβοροσίσκ για να προετοιμαστούν για τις κοινές ασκήσεις που ονομάστηκαν «Γέφυρα Φιλίας – 2020».
  Το υπουργείο σημείωσε ότι οι ναυτικές ασκήσεις στοχεύουν στην «ενίσχυση και ανάπτυξη στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ του Αιγυπτιακού Ναυτικού και του Ρωσικού Ναυτικού προς το συμφέρον της ασφάλειας και της σταθερότητας στη θάλασσα»
  «Τακτικές ομάδες πολεμικών πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού και του Αιγυπτιακού Ναυτικού, με την υποστήριξη της αεροπορίας, θα επεξεργαστούν κοινά καθήκοντα για την προστασία των θαλάσσιων διαδρομών από διάφορες απειλές» προσθέτει η ανακοίνωση.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μήνυμα Ινδίας προς Τουρκία (και Κίνα και Πακιστάν). Επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου BrahMos.
  Xωριανόπουλος Άγγελος
  Η χερσαία εκτοξευόμενη έκδοση του υπερηχητικού πυραύλου cruise της Ινδίας δοκιμάστηκε με επιτυχία από τα νησιά Andaman και Nicobar την Τρίτη. Η δοκιμή διεξήχθη στις 10 π.μ. την Τρίτη.
  Σε αυτή τη δοκιμή, ο πύραυλος Brahmos χτύπησε επιτυχώς το στόχο του στον κόλπο της Βεγγάλης με ακρίβεια χιλιοστών. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε από τον ινδικό στρατό που έχει πολλά συντάγματα του DRDO-αναπτυγμένου πυραυλικού συστήματος. Η εμβέλεια κρούσης του πυραύλου BrahMos έχει πλέον ενισχυθεί σε περισσότερα από 400 χιλιόμετρα.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...