Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΣΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΨΗΦΙΣΑΝ 1,8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΙ. Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ William Bar ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Στην Κομητεία Fulton της Τζόρτζια, βρέθηκαν 132.000 ψηφοδέλτια με διαφορετική διεύθυνση, γεγονός που σημαίνει, ότι είναι πιθανόν άκυρα. Σε συνέντευξή του στη Μαρία Μπαρτιρόμο του Fox News την Κυριακή, ο Τζουλιάνι είπε ότι οι αγωγές που κατατέθηκαν από την εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ ενδέχεται να δείχνουν ότι 900.000 άκυρα ψηφοδέλτια μετρήθηκαν στην πολιτεία της Πενσυλβάνιας. Ο Τζουλιάνι ανέφερε πως μεταξύ αυτών που ψήφισαν στη Φιλαδέλφεια είναι ο μακαρίτης πυγμάχος Τζο Φρέιζερ και ο πατέρας του Έντι Μέρφι, επίσης, μακαρίτης.

  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΕ Η NSA (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Εκλογικό πραξικόκημα του παρακράτους στις ΗΠΑ. Ψήφισαν 1,8 εκατομμύρια Νεκροί. Από τη μέχρι τώρα διασταύρωση στοιχείων  1,8 εκατομμύρια νεκροί  ψήφισαν «επιστολικά» Μπάιντεν ταχυδρομώντας την ψήφο τους με τα αμερικανικά Ταχυδρομεία. Από τη μέχρι τώρα διασταύρωση στοιχείων  1,8 εκατομμύρια νεκροί  ψήφισαν «επιστολικά» Μπάιντεν ταχυδρομώντας την ψήφο τους με τα αμερικανικά Ταχυδρομεία.  Στην Αλαμπάμα, τα ψηφοδέλτια ήταν 30% περισσότερα από τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας Μαρτ Χέλμε παραιτήθηκε χθες σε ενδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ και  αποκάλεσε τον  Τζο Μπάιντεν «διεφθαρμένη λινάτσα».  

 Διόνιος: Ο Πρόεδρος Τραμπ, γράφει τους Δημοκρατικούς και τα ΜΜΕ στα… μπαλάκια του γκολφ του

 Τo RCP αφαίρεσε την Πενσυλβάνια από τον Μπάιντεν! Στους 259 εκλέκτορες ο Τζο, σιωπή από τα κανάλια!

Ένας από τους πιο έγκυρους δημοσιογραφικούς οργανισμούς στην Αμερική και τον κόσμο, το Real Clear Politics, αφαίρεσε χθες από τον εκλογικό χάρτη την Πενσυλβάνια, από τις Πολιτείες από φέρεται να έχει κερδίσει ο Τζο Μπάιντεν! Να υπενθυμίσουμε ότι το RCP, δεν πρόσκειται στον Τραμπ και είναι ο δημοσιογραφικός οργανισμός που μέχρι την τελευταία ημέρα των εκλογών, έδινε δημοσκοπικό προβάδισμα στον κοιμισμένο Τζο. Το πουλόβερ την εκλογικής νίκης Μπάιντεν, που προσπάθουν να φορέσουν με το ζόρι τα ΜΜΕ στο εκλογικό σώμα, μόλις έχασε ένα από τα μανίκια του. Ο Μπάιντεν κατά το RCP, δεν είναι πλέον ο εκλεγμένος Πρόεδρος, όπως το θέλουν τα κανάλια και οι εταιρείες τεχνολογίας. Η μάχη για την Προεδρία, μόλις έχει ξεκινήσει…

 

The Flag Report

Το Realclearpolitics εδώ και λίγες ώρες έχει βγάλει την Πενσυλβάνια από τις Πολιτείες που θεωρούνταν πως έχουν κερδηθεί από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Έτσι τον επαναφέρει στους 259 εκλέκτορες και συνεπώς δεν τον θεωρεί προς ώρας ως τον εκλεγμένο επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ. 

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για ποιο λόγο η γνωστή πολιτική αμερικανική ιστοσελίδα επέλεξε να προβεί σε τέτοια ενέργεια αλλά για να το κάνει υπάρχει σίγουρα σοβαρός λόγος.

Έχει διαταχθεί έρευνα για νοθεία από τον Αμερικανό Γενικό Εισαγγελέα William Barr αλλά αυτό από μόνο του δεν θα αρκούσε για μια τέτοια «παράτολμη» ενέργεια.

Ίσως η ιστοσελίδα να διαθέτει πληροφορίες πως εν τέλει υπάρχουν στέρεες αποδείξεις για το τι συνέβη σε αυτή την Πολιτεία και πιθανότατα και σε άλλες Πολιτείες.

Ίσως κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν στην Ελλάδα και να δηλώσουν απροκάλυπτα «πίστη και θαυμασμό» σε μια «νέα αμερικανική διοίκηση».

 

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ  ΤΩΝ  ΗΠΑ  William Bar  ΕΔΩΣΕ  ΕΝΤΟΛΗ  ΝΑ  ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ  ΕΡΕΥΝΕΣ  ΓΙΑ  ΝΟΘΕΙΑ  ΣΤΙΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ. 

Ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας της αμερικανικής Γερουσίας, ο Μιτς ΜακΚόνελ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απόλυτο δικαίωμα να διερευνήσει τυχόν "παρατυπίες" στις προεδρικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγο μετά τη συναντησή του με τον Γενικό Εισαγγελέα Γουίλιαμ Μπαρ ο  οποίος έδωσε το «πράσινο φως» για ομοσπονδιακή έρευνα για τις εκλογές που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα οδηγήσει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που οι Ρεπουμπλικάνοι δείχνουν συσπειρωμένοι γύρω από τον πρόεδρο Τραμπ γιατί φοβούνται πως θα χάσουν και την πλειοψηφία που διέθεταν στην Γερουσία.

Σε ομιλία του στην Γερουσία ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης δεν αναγνώρισε τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ως εκλεγμένο πρόεδρο και την Καμάλα Χάρις ως εκλεγείσα αντιπρόεδρο.

"Ο πρόεδρος Τραμπ έχει απόλυτο δικαίωμα να διερευνήσει ισχυρισμούς για παρατυπίες και να σταθμίζει τις νομικές του επιλογές", δήλωσε ο ΜακΚονέλ.

Στο οποίο για πρώτη φορά εδώ και χρόνια υπάρχει  μια σαφής πλέον πρωτοκαθεδρία των δικαστών με συντηρητική προσέγγιση, οι οποίοι θα κληθούν να ελέγξουν τους συναδέλφους τους από Πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια, που ανέχθηκαν τις μεθοδεύσεις συγκεκριμένων κύκλων του δημοκρατικού κόμματος ως προς  τον τρόπο  με τον οποίο διεξήχθησαν οι εκλογές.

Μάλιστα η  συγκεκριμένη Πολιτεία αναμένεται να ελεγχθεί και σε σχέση με  το εάν εφάρμοσε ακόμη και αυτές τις ίδιες τις δικαστικές αποφάσεις που έθεταν κάποια συγκεκριμένα όρια στον τρόπο καταμέτρησης, όπως παραδείγματος χάριν  το εάν είχε διαχωρίσει τις ψήφους που  ήλθαν μετά το πέρας  της εκλογικής διαδικασίας, προκειμένου τα δικαστήρια να αποφασίσουν για την   νομιμοτητά  τους. 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε ένα  χρονικό σημείο το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς το ρεπουμπλικανικό κόμμα δείχνει - με ελάχιστες παραφωνίες - να συσπειρώνεται πίσω από τον Ντόναλντ Τράμπ, γεγονός που δείχνει ότι κάτι ίσως να ... αλλάξει σύντομα!

 

 

 

Ο Πρόεδρος Τραμπ, γράφει τους Δημοκρατικούς και τα ΜΜΕ στα… μπαλάκια του γκολφ του

 

Μαρία Πολυζωίδου – Δημοσιογράφος

Ο Πρόεδρος Τραμπ, άνετος και χαρούμενος, απόλαυσε χθες ένα παιχνίδι γκολφ, την ώρα που τα Μέσα Ενημέρωσης, βάφτιζαν «Πρόεδρο» τον Τζο Μπάιντεν. 

Χωρίς ίχνος άγχους, ο Πρόεδρος Τραμπ, έπαιξε γκολφ και όταν τελείωσε το παιχνίδι, μία νύφη που ετοιμαζόταν να παντρευτεί εκείνη την ώρα, του ζήτησε να φωτογραφηθεί μαζί της. Φυσικά ο Πρόεδρος, δεν της το αρνήθηκε.

 

Θα πέσει πολύ γέλιο, όταν τις επόμενες εβδομάδες, τα Μέσα Ενημέρωσης θα αναγκαστούν να ανακαλέσουν τις δηλώσεις τους περί «Προέδρου Μπάιντεν». Μόλις τα δικαστήρια ελέγξουν τις πολλές υποθέσεις εκλογικής απάτης, τότε, η επιλογή που έκαναν για «Πρόεδρο» θα πάει στα σκουπίδια.

Εν τω μεταξύ στην Κομητεία Fulton της Τζόρτζια, βρέθηκαν 132.000 ψηφοδέλτια με διαφορετική διεύθυνση, γεγονός που σημαίνει, ότι είναι πιθανόν άκυρα. Η τωρινή διαφορά μεταξύ Προέδρου Τραμπ και Μπάιντεν, είναι μόλις 10.000 ψήφοι, άρα ίσως και μόνο από αυτά τα ψηφοδέλτια, η Πολιτεία δοθεί στον Τραμπ, αφού θα την έχει κερδίσει. Να τονίσουμε, ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η επανακαταμέτρηση στη Τζόρτζια, που θα αποδείξει ευρύτερες περιπτώσεις νοθείας,  

Σήμερα, ο Ρούντι Τζουλιάνι, καταθέτει την πρώτη μήνυση στο Πολιτειακό Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια και όπως δήλωσε χθες, θα ακολουθήσουν ακόμα 4-5 προσφυγές στα Ανώτατα Δικαστήρια άλλων Πολιτειών.

Η ανταποκρίτρια στο Λευκό Οίκο του Axios, Alayna Treene, αποκάλυψε, ότι ο Πρόεδρος Τραμπ, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει περιοδείες τις επόμενες εβδομάδες κραδαίνοντας στο χέρι τις λίστες με τους νεκρούς που φαίνεται ότι ψήφισαν τον Τζο Μπάιντεν. Επίσης, θέλει με τις περιοδείες αυτές, να ενημερώσει το εκλογικό σώμα για το δικαστικό αγώνα του εναντίον του νοθευμένου εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Πρόεδρος Τραμπ, σε χθεσινά του Tweets, κατέδειξε με έμφαση, ότι οι Δημοκρατικοί στο εσωτερικό των ΗΠΑ θα ακολουθήσουν ακροαριστερές πολιτικές και την εξωτερική πολιτική, οι νεοσυντηρητικοί, όπως ο Ντικ Τσέινι, θα αναλάβουν τα ηνία της, δικαιώνοντας τις αναλύσεις του The Flag Report που στηλίτευαν την ανίερη συμμαχία μεταξύ νεοσυντηρητικών και Δημοκρατικών. Δεν είναι τυχαίο, που χθες, ο πρώην Πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, αναγνώρισε την νίκη Μπάιντεν, λέγοντας πως είναι ξεκάθαρη.

Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, αρχίζει και συσπειρώνεται γύρω από τον Πρόεδρο Τραμπ και περνά στην αντεπίθεση μαζί του. Αυτό, είναι καλό, διότι κατανοούν και οι ίδιοι, ότι την επιτυχία τους στο Κογκρέσο και στη Γερουσία, την οφείλουν στον Πρόεδρο Τραμπ.

Οι κοινωνικές μάζες, αρχίζουν και κινητοποιούνται υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και δε δείχνουν διατεθειμένες να αποδεχθούν ένα νοθευμένο εκλογικό αποτέλεσμα, που το έχουν επιβάλει τα τηλεοπτικά δίκτυα και οι εταιρείες τεχνολογίας.

Όποιος νόμιζε στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, ότι η χειροτονία Μπάιντεν ως «Προέδρου» θα είναι μόνιμη και χωρίς νομική και λαϊκή αντίσταση, έκανε τραγικό λάθος. Η μάχη, μόλις τώρα ξεκίνησε!

 

 Μαρία Πολυζωίδου – Δημοσιογράφος

https://theflagreport.com

 

 

Τζουλιάνι: Η εκστρατεία Τραμπ ενδέχεται να έχει επαρκή στοιχεία για να αλλάξει τα αποτελέσματα των εκλογών στην Πενσυλβάνια

 

ISABEL VAN BRUGEN

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, ένας από τους προσωπικούς δικηγόρους του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στις 8 Νοεμβρίου ότι η εκστρατεία του Τραμπ ενδέχεται να έχει επαρκή στοιχεία για να αλλάξει τα αποτελέσματα των εκλογών στην πολιτεία της Πενσυλβάνια.

Σε συνέντευξή του στη Μαρία Μπαρτιρόμο του Fox News την Κυριακή, ο Τζουλιάνι είπε ότι οι αγωγές που κατατέθηκαν από την εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ ενδέχεται να δείχνουν ότι 900.000 άκυρα ψηφοδέλτια μετρήθηκαν στην κρίσιμη πολιτεία.

Σύμφωνα με μια ανεπίσημη καταμέτρηση ψήφων από το υπουργείο Εξωτερικών της Πενσυλβάνια, ο Μπάιντεν έλαβε 3,35 εκατομμύρια ψήφους έναντι των 3,31 εκατομμυρίων ψήφων του Τραμπ. Σύμφωνα με το ποσοστό, ο Μπάιντεν έχει 49,7%, σε σύγκριση με το 49,1% του Τραμπ.

«Νομίζω ότι έχουμε αρκετά για να αλλάξουμε την Πενσυλβάνια. Οι εκλογές της Πενσυλβάνια ήταν μια καταστροφή», είπε ο Τζουλιάνι, απαντώντας σε μια ερώτηση της παρουσιάστριας σχετικά με το εάν τα στοιχεία είναι αρκετά για να αλλάξουν την τροπή των προεδρικών εκλογών.

«Έχουμε ανθρώπους που είδαν άτομα να ωθούνται έξω από το εκλογικό κέντρο. Έχουμε ανθρώπους που προτάθηκαν να ψηφίσουν το αντίθετο και τους έδειχναν πώς να το κάνουν. Σας δίνω τη μεγάλη εικόνα», ισχυρίστηκε, σημειώνοντας ότι ενδέχεται να προκύψουν νέες αγωγές από τις 9 Νοεμβρίου.

Ενώ μετρήθηκαν οι επιστολικές ψήφοι, οι παρατηρητές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος του Πίτσμπουργκ «κρατήθηκαν έξω από το δωμάτιο ή κρατήθηκαν μακριά από το δωμάτιο» για μια περίοδο 24 ωρών, ισχυρίστηκε ο Τζουλιάνι.

«Ακόμα κι όταν πήγαμε στο δικαστήριο και μας επιτράπηκε να μεταφερθούμε έξι πόδια πιο κοντά, οι άνθρωποι του μηχανισμού των Δημοκρατικών μετακόμισαν το μέρος της καταμέτρησης έξι πόδια πιο μακριά. Αυτό τεκμηριώνεται σε βιντεοκασέτα. Υπάρχουν πάνω από 50 μάρτυρες», συνέχισε.

Οι αναφορές σχετικά με την αλλαγή ημερομηνίας των ψηφοδελτίων εξετάζονται επίσης από την ομάδα του Τραμπ, πρόσθεσε.

«Έχουμε αποδείξεις αυτή τη στιγμή, όχι μόνο από το Ταχυδρομείο, αλλά και από άλλους, ότι υπήρξε αλλαγή ημερομηνίας. Μπορώ να σας πω μόνο ότι αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε περίπου 2.000 με 3.000 ψήφους», είπε ο Τζουλιάνι.

Αρκετές σημαντικές κατηγορίες για εκλογική νοθεία έχουν γίνει στο Keystone State. Ένας υπάλληλος της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ είπε ότι άκουσε ανώτερους να συζητούν για την αλλαγή ημερομηνίας των ψηφοδελτίων. Ο πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής της Γερουσίας Λίντσεϊ Γκράχαμ είπε ότι καλεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει αυτόν τον ισχυρισμό.

Αυτόματη επανακαταμέτρηση

Ο γερουσιαστής Πατ Τούμεϊ δήλωσε την Κυριακή ότι η διαφορά των ψήφων μεταξύ των δύο υποψηφίων στην πολιτεία είναι κοντά στο όριο, η οποία θα προκαλούσε μια αυτόματη επανακαταμετρήση.

«Ξέρεις, 70 εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ και αυτοί και ο πρόεδρος αξίζουν να δουν να ξετυλίγεται αυτή η διαδικασία. Τώρα, καταλαβαίνω χθες, τα μέσα ενημέρωσης προέβλεψαν πώς πρόκειται όλο αυτό να τελειώσει και η προβολή των μέσων ενημέρωσης είναι πιθανώς σωστή, αλλά υπάρχει ένας λόγος που πραγματικά κάνουμε την καταμέτρηση», δήλωσε ο Τούμεϊ κατά τη διάρκεια μιας τηλεπαρουσίασης στην εκπομπή «Face the Νation» του CBS News.

«Παρεμπιπτόντως, μέρος της διαδικασίας μας είναι να επιλύουμε διαφορές. Μπορεί να περιλαμβάνει καταμετρήσεις. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το νόμο της Πενσυλβάνια, υπάρχει μια αυτόματη επανακαταμέτρηση εάν η διαφορά των ψήφων είναι 0.5%. Προς το παρόν, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται στην Πενσυλβάνια με μόλις έξι δέκατα του 1%. Ας αφήσουμε λοιπόν αυτό να φτάσει στο σωστό συμπέρασμα και, μέσω αυτής της διαδικασίας, να μεγιστοποιήσουμε τον αριθμό των ατόμων που έχουν εμπιστοσύνη ότι έγινε με τον σωστό τρόπο».

Ο νόμος της Πενσυλβάνια δηλώνει ότι, εκτός αν υπάρξει παραίτηση από όλους τους υποψήφιους, ο υπουργός πρέπει να διατάξει όλα τα εκλογικά συμβούλια της κομητείας να πραγματοποιήσουν εκ νέου καταμέτρηση εάν, βάσει ανεπίσημων δηλώσεων, ένας υποψήφιος για δημόσιο αξίωμα νικήθηκε κατά 0,5% ή λιγότερο των ψήφων.

Ενώ μια σειρά ειδησεογραφικών οργανισμών έχουν δώσει τον προεδρικό αγώνα στον Μπάιντεν, η Epoch Times δεν θα δηλώσει νικητή έως ότου επαληθευθούν όλα τα αποτελέσματα και επιλυθούν τυχόν νομικές προσφυγές. Τα νομοθετικά σώματα της πολιτείας και το Κολέγιο των Εκλεκτόρων είναι τα όργανα που επιβεβαιώνουν τις προεδρικές εκλογές.

Ο Zachary Stieber συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

 

https://theepochtimes.gr

 

Ο ηγέτης των Γερουσιαστών δεν αναγνωρίζει τον Τζο Μπάιντεν ως εκλεγμένο πρόεδρο

Ο Μιτς ΜακΚόνελ, ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας της αμερικανικής Γερουσίας, δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απόλυτο δικαίωμα να διερευνήσει τυχόν «παρατυπίες» στην ψηφοφορία των προεδρικών εκλογών.

Σε ομιλία του στην Γερουσία ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης δεν αναγνώρισε τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ως εκλεγμένο πρόεδρο και την Κάμαλα Χάρις ως εκλεγείσα αντιπρόεδρο. «Ο πρόεδρος Τραμπ έχει απόλυτο δικαίωμα να διερευνήσει ισχυρισμούς για παρατυπίες και να σταθμίζει τις νομικές του επιλογές», δήλωσε ο ΜακΚονέλ.

Νωρίτερα σήμερα, δύο ακόμη Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, η Σούζαν Κόλινς και ο Μπεν Σάσε, συνεχάρησαν τον Μπάιντεν για την «προφανή νίκη» του στις εκλογές, με την Κόλινς να τονίζει τη σημασία της μετάβασης της εξουσίας για να διασφαλιστεί ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος και η Χάρις θα είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν από τις 20 Ιανουαρίου, ημέρα ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Η Κόλινς, που κέρδισε την προηγούμενη εβδομάδα την επανεκλογή της στην Γερουσία, τόνισε και αυτή πως παρόλα αυτά ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ πρέπει να έχει την ευκαιρία να αμφισβητήσει νομικά τα αποτελέσματα των εκλογών της Τρίτης.

Ο Τραμπ δεν έχει παραδεχτεί την ήττα του και το επιτελείο του έχει εξαπολύσει πολυμέτωπο νομικό αγώνα ενάντια στο εκλογικό αποτέλεσμα, με ισχυρισμούς περί εκλογικής απάτης. Μάλιστα, ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος (είναι ακόμα), με σειρά αναρτήσεων προϊδεάζει το κοινό για τι θα γίνει από δω και πέρα.

 

 

Ποιοι είναι οι ηγέτες που επέλεξαν να μην δώσουν συγχαρητήρια στον Biden;

Παρά το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με άλλους ηγέτες της ΕΕ, έσπευσαν να αναγνωρίσουν τον Jo Biden ως νικητή των αμερικάνικων εκλογών, πολλοί ηγέτες ανά τον κόσμο δεν το έχουν κάνει  ή το έχουν κάνει με τρόπο που αφήνει «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να συγχαρούν άμεσα τον αντιπαλό του Donald Trump. Το γεγονός ότι κάποιοι εξ’ αυτών είναι ηγέτες των μεγαλύτερων και ισχυρότερων κρατών του κόσμου, υποδεικνύει την σημασία της στάσης αναμονής που κρατάνε.

Ρώσος πρόεδρος  Vladimir Putin

Πρίν  από τέσσερα χρόνια ο πρόεδρος της  Ρωσίας Vladimir Putin ήταν ένας από τους πρώτους που συνεχάρησαν τον Ντόναλντ Τράμπ για την  νίκη του. Φέτος όμως δεν έχει υπάρξει κάποιο tweet, τηλεγράφημα ή τηλεφώνημα στον Τζό Μπάιντεν. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ, είπε ότι ο λόγος για την καθυστέρηση είναι οι νομικές διαδικασίες που έχει εκκινήσει η πλευρά Τράμπ. «Πιστεύουμε ότι η σωστή κίνηση θα είναι το να περιμένουμε για το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών» είπε σε δημοσιογράφους.
Φυσικά το γεγονός ότι ο Μπάιντεν θεωρείται «γεράκι» που θα ρίξει λάδι στην ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας παίζει τον ρόλο του.

Σλοβένος  πρωθυπουργός Janez Jansa

Ο Σλοβένος πρωθυπουργός δεν έχει κρύψει ποτέ την υποστηριξή του προς τον Donald Trump.
Προερχόμενος από το πατριωτικό αντι-μεταναστευτικό κόμμα της Σλοβενίας, είναι στενός σύμμαχος του Ούγγρου Victor Orban.

Πρόεδρος της Βραζιλίας  Jair Bolsonaro

Ο αποκαλούμενος και «Τράμπ της Τροπικής», ο Jair  Bolsonaro είχε στενές σχέσεις με τον νύν  πρόεδρο των ΗΠΑ, ως εκ τούτου δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι περιμένει και αυτός το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Η στάση του έχει προκαλέσει εσωτερικές συγκρούσεις στην κυβερνησή του, όμως είναι σαφές ότι ο Jair Bolsonaro θα περιμένει μέχρι το τέλος των διαδικασιών πριν δώσει συγχαρητήρια
 

Πρόεδρος του Μεξικού Lopez Obrador

Παρά την σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τράμπ τόσο κατά της μετανάστευσης από το Μεξικό και το ζήτημα του τείχους, όσο και σε οικονομικά ζητήματα, μεταξύ των δύο ηγετών υπάρχουν καλές σχέσεις. «Έχουμε καλές σχέσεις και με τους δύο υποψηφίους» τόνισε ο Μεξικανός Πρόεδρος και ως εκ τούτου δεν θέλει να ρισκάρει.

Πρόεδρος του Ισραήλ Benjamin Netanyahu

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος έστειλε το δικό του μήνυμα στον Biden συγχαιροντάς τον, χωρίς όμως να αναφέρεται ούτε μια φορά η λέξη «president elect» που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον εν αναμονή  Πρόεδρο των ΗΠΑ, αφού έχει κερδίσει τις εκλογές. Η προσεκτική διατύπωση του μηνύματος, που σίγουρα δεν άφησε χαρούμενο ούτε τον Jo Biden ούτε και τον Donald Trump, αποτυπώνει τις ανοιχτές επιλογές της ισραηλινής πολιτικής.  

Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping

Ο  Κινέζος Πρόεδρος   είχε  στείλει συγχαρητήρια στον Donald Trump, μία ημέρα μετά την νίκη του. Αλλά αυτή την φορά δεν υπήρξε καμία αντίδραση στα αποτελέσματα των αμερικάνικων εκλογών. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Wang  Wenbin σημείωσε τον ισχυρισμό Biden ότι νίκησε την Δευτέρα, αλλά είπε ότι το Πεκίνο θα παρακολουθεί όσο εξελίσσονται οι νομικές διαδικασίες στις ΗΠΑ.

Ηγέτης της Β. Κορέας Kim Jong Un

Καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει για τις αμερικάνικες εκλογές από την Βόρειο Κορέα.

 

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ  

 

 

8 σχόλια :

 1. Ν.Τραμπ: «Θα νικήσουμε - Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να έρχονται από την επόμενη εβδομάδα».
  Με νέα μηνύματα του μέσω Twitter ο Ντόλαντ Τραμπ έστειλε μήνυμα νίκης, παρόλο που τα περισσότερα συστημικά ΜΜΕ έχουν αναδείξει ως νικητή των εκλογών τον Τζο Μπάιντεν, δείχνοντας σίγουρος πως θα καταφέρει τελικά να κερδίσει.
  «Κάνουμε μεγάλη πρόοδο. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να έρχονται από την επόμενη εβδομάδα. Κάντε την Αμερική ξανά μεγάλη! (σ.σ. η τελευταία φράση ήταν το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας)» έγραψε ο Τραμπ.
  Ο Τραμπ έγραψε αμέσως μετά. «Θα νικήσουμε!» έγραψε αμέσως μετά.
  Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ προφανώς και αναφέρεται και στις καταγγελίες που έχει κάνει για νοθεία, μία νοθεία που αν και την αποκρύπτουν τα συστημικά ΜΜΕ φαίνεται να την παραδέχθηκε μέχρι και ο ίδιος Τζο Μπάιντεν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 2. Kamala Harris: Η «σκοτεινή» επιλογή του Σόρος για την προεδρία. Ο Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
  Όσοι νομίζουν ότι ο 78 χρονών νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάϊντεν, που έχει πολλά προβλήματα υγείας, που συχνά ξεχνά που βρίσκεται και τι κάνει, θα είναι ο νέος πλανητάρχης, μάλλον κοιμούνται ύπνο βαθύ.
  Όπως αναφέρεται, ιστορική χαρακτηρίζεται η εκλογή της Καμάλα Χάρις ως αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Η πρώτη γυναίκα και μάλιστα έγχρωμη που καταλαμβάνει τον θώκο, δεσμεύτηκε στην ομιλία της, να «στρωθεί στη δουλειά», διαβεβαίωσε ότι «δε θα είναι η τελευταία» γυναίκα αντιπρόεδρος και παρατήρησε πολύ εύστοχα πως «η Δημοκρατία δεν είναι εγγυημένη», «θέλει πράξεις, θυσίες».
  Αλλά ποια είναι αυτή η τζαμαϊκανή ουσιαστική νέα πρόεδρος των ΗΠΑ; Η κυρία αυτή είναι η εκλεκτή του Τζωρτζ Σόρος που έριξε εκατομμύρια για να φύγει ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο και από εδώ και μετά θα εφαρμόζει τις επιλογές του γνωστού μεγιστάνα της Νέας Τάξης, που αποσκοπεί στην υποδούλωση των λαών και στην εξολόθρευση κάθε θρησκευτικότητας και προσήλωση σε παραδοσιακά και εθνικά σύμβολα.
  Από το 2016, όταν η νεαρή και επιτυχημένη τότε δικηγόρος και στη συνέχεια εισαγγελέας της Καλιφόρνιας έβαζε υποψηφιότητα για να εκλεγεί γερουσιαστής της πολιτείας και ίσως και από πιο πριν, ανάγονται οι σχέσεις της με το συγκρότημα του Τζωρτζ Σόρος.
  Είχε προηγηθεί το 2014 ο γάμος της με τον μεγαλοδικηγόρο Ντάγκλας Έχον και με «περίεργο» τρόπο ο γάμος αυτός απογείωσε ξαφνικά κατακόρυφα τα εισοδήματα της σε πολλά εκατομμύρια ευρώ
  Όταν έβαλε υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ανέπτυξε πολύ στενές σχέσεις με τον γνωστό γιο του Σόρος, τον Αλέξανδρο Σόρος, ο οποίος δημόσια της εύχονταν να είναι αυτή η νέα πρόεδρος των ΗΠΑ.
  Τελικά για να κρατηθούν τα προσχήματα το χρίσμα το πήρε ο γηραιός και ανίκανος συστατικά να κυβερνήσει, Τζο Μπάϊντεν, ο οποίος επέλεξε την Καμάλα Χάρις σαν υποψήφια αντιπρόεδρο.
  Από τις πρώτες δηλώσεις της μετά την εκλογή της σαν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, έδειξε ότι αυτή θα είναι ουσιαστικά η νέα πρόεδρος καθώς ήδη ανέφερε τις επιδιώξεις σε παγκόσμια κλίμακα για ένα…«καλύτερο» κόσμο.
  Οι στενές σχέσεις της με το συγκρότημα του Σόρος και οι υπόγειες διασυνδέσεις της, προεξοφλούν αυτές τις…«καλύτερες μέρες».
  Παράλληλα θα στραφεί σε στενότερη συνεργασία με την Κίνα όπου η ανθρώπινη ύπαρξη δεν έχει καμία αξία, ενώ θα επιδιώκει με κάθε μέσο την ανατροπή του προέδρου Πούτιν της Ρωσίας που θεωρείται ένας από τους κυρίους εχθρούς του Σόρος.
  Όσον αφορά την πατρίδα μας, μας περιμένουν ακόμα πιο μαύρες μέρες με κίνδυνο ακόμα και την ολοκληρωτική εξαφάνιση του ελληνισμού, που προορίζεται να γίνει ή ένα θλιβερό και φτωχό προτεκτοράτο της Νέας Τάξης, ή ένα τουρκομπαρόκ βιλαέτι, όπως το είχε προβλέψει πριν από χρόνια ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης.
  Όλα αυτά αν δεν υπάρξει καμία αντίδραση, καθώς τώρα με τα Lockdown κλπ θα πέσει … «μαύρη πείνα» και ίσως κάποιοι «συγκινηθούν» και σηκωθούν από τους καναπέδες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε πανικό τα συστημικά ΜΜΕ παραδέχονται ότι υπήρξε νοθεία στις εκλογές των ΗΠΑ - «Δεν ήταν μεγάλη» μας λένε.
  Παραδέχονται πλέον ακόμη και τα συστημικά ΜΜΕ τις παρατυπίες στις εκλογές των ΗΠΑ, και προσπαθούν να ελέγξουν την ζημιά λέγοντας ότι αυτές δεν είναι τόσο "σημαντικές"
  Είναι σαφές ότι το μπαράζ νομικών κινήσεων της εκστρατείας του Ντόναλντ Τράμπ, με την κατάθεση σοβαρών στοιχείων που αποδεικνύουν την νοθεία έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο προβληματισμό σε αυτούς που έσπευσαν να ανακηρύξουν τον Τζό Μπάιντεν νικητή των εκλογών. Τώρα η γραμμή άμυνας τους είναι ότι οι όποιες νοθείες, τις οποίες ονομάζουν παρατυπίες δεν ήταν τόσες ώστε να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών και ως εκ τούτου δεν πρέπει να εξετασθούν. Στο πλαίσιο αυτό επιστρατεύονται δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πραξεών υπαλλήλων των πολιτειών τους για να πείσουν ότι δεν υπάρχει και κάποιο μεγάλο ζήτημα.
  Είναι σαφές όμως ότι σε μια σειρά κρισίμων πολιτείων για την εκλογή του επόμενου Προέδρου των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη ακουστεί το σφύριγμα της λήξης. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες στο Μίσιγκαν κατατέθηκε αγωγή για την μη επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος, μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι η ψηφοφορία έγινε με νόμιμο τρόπο.
  Την ίδια στιγμή συνεχίζουν να εντοπίζονται "προβλήματα" και στο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε στις εκλογές. Προβλήματα, τα οποία όλως τυχαίως πάντα έδιναν αποτελέσματα υπέρ του Τζό Μπάιντεν και ποτέ υπέρ του Τράμπ. Δεκάδες χιλιάδες ψήφοι "άλλαξαν πλευρά" σε περιπτώσεις "τεχνικού προβλήματος" σε κρίσιμες πολιτείες.
  Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πάντως οι καταγγελίες για την νοθεία έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας και εκατομμύρια Αμερικανοί παρακολουθούν με ενδιαφέρον το τι συνέβη το βράδυ των εκλογών.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ρεπουμπλικάνοι: «"Μεταφορά" χιλιάδων ψήφων από Ν.Τραμπ σε Τ.Μπάιντεν σε Γεωργία-Πενσυλβάνια-Μίσιγκαν-Γουϊσκόνσιν».
  Το Τέξας δίνει 1.000.000 δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες για την νοθεία!
  Θεόφραστος Ανδρεόπουλος.
  Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τις αμερικανικές εκλογές οι οποίες ακόμα επισήμως δεν έχουν τελειώσει καθώς όπως αναφέρουν αμερικανικές πηγές στο Wisconsin αποκαλύφθηκε ότι μετρήθηκαν υπέρ του Τ.Μπάιντεν χιλιάδες μη νόμιμοι ψήφοι ενώ ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Τέξας, Dan Patrick, προσφέρει το ιλιγγιώδες ποσό του 1 εκ. δολαρίων σε όποιον προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία για το ότι έγινε νοθεία στις εκλογές!
  Στο Wisconsin αν επιβεβαιωθεί ότι έγινε παράνομη καταμέτρηση, αναμένεται να περάσει μπροστά ο Ν.Τραμπ με 19.500 ψήφους και να αλλάξουν όλα στην Πολιτεία και στη σύνθεση του νέου Κολεγίου των Εκλεκτόρων.
  Σύμφωνα με τους Ρεπουμπλικάνους έχουν ανακαλυφθεί εκατοντάδες περιπτώσεις σε όλη τη χώρα ψήφων που αποσπάστηκαν από τους Ρεπουμπλικάνους σε όλα τα επίπεδα και μεταφέρθηκαν στους Δημοκρατικούς.
  Στην Πενσιλβάνια θεωρούν πως έχει γίνει «πρόσθεση»-«μεταφορά» 20.000 ψήφων στον Μπάιντεν που σημαίνει πως όταν διορθωθεί το λάθος οι υποψήφιοι θα είναι περίπου στον ίδιο αριθμό ψήφων.
  Με άλλο «λάθος» υπήρξε «μεταφορά» 6.000 ψήφων από το Ν.Τραμπ στον Τ.Μπάιντεν που σημαίνει πως σε όλες τις Πολιτείες «κλειδιά» έχουν γίνει πράγματα και θαύματα...
  Δεν πρόκειται για τυχαία γεγονότα διότι σε όλες τις περιπτώσεις η «μεταφορά» ήταν από του Ρεπουμπλικάνους προς τους Δημοκρατικούς και όχι το αντίστροφο.
  Ήδη στο pronews.gr έχουμε αναφέρει την περίπτωση του «λάθους» του λογισμικού για τις εκλογές στο Michigan το οποίο όταν βρέθηκε επανέφερε στον πρόεδρο Τραμπ 6.000 ψήφους.
  Σε ό,τι αφορά το Τέξας και την «επικήρυξη» της νοθείας η ενέργεια αυτή του Πάτρικ δεν είναι καθόλου τυχαία. Το ιλιγγιώδες ποσό της επικήρυξης στοχεύει για να ανοίξουν στόματα εργαζομένων στην εταιρεία λογισμικού η οποία διαχειρίστηκε τις εκλογές σε 26 πολιτείες και έχουν διαπιστωθεί πολλές παρατυπίες στο θέμα της καταμέτρησης ψήφων και της πορείας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.
  Συγκεκριμένα, παρατηρητές καταγγέλλουν ότι σε «νεκρά σημεία» της διαδικασίας, εκατοντάδες χιλιάδες ψήφοι υπέρ του Μπάιντεν καταγράφηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, με αποτέλεσμα πολλές πολιτείες να αλλάξουν χέρια.
  Τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών στην επαρχία Άντριμ στο Μίσιγκαν αποκάλυψαν τα λάθη του λογισμικού.
  Έτσι η επαρχία αυτή πέρασε ξανά στα χέρια του Ν.Τραμπ όταν διορθώθηκε το σφάλμα στο λογισμικό που είχε οδηγήσει τις ψήφους να καταχωρηθούν στο λάθος υποψήφιο.
  Τα αρχικά αποτελέσματα έδειχναν την επαρχία στα χέρια του Τ.Μπάιντεν στις 9&10 η ώρα. Αλλά εκείνη την ώρα το σφάλμα διορθώθηκε και η καταχώρηση έδωσε την επαρχία στον Ν.Τραμπ με διαφορά 2.000 ψήφων.
  Το σημαντικό είναι ότι αυτό το λογισμικό είναι σε χρήση σε 47 επαρχίες στο Μίσιγκαν και αυτό σίγουρα θα οδηγήσει σε επανακαταμέτρησης/έλεγχο των ψήφων όπως δηλώνουν στο επιτελείο του Ν.Τραμπ.
  Σε αυτό το κλίμα προστίθενται οι καταγγελίες ότι η εταιρεία λογισμικού συνδέεται με το ίδρυμα Κλίντον, με ισχυρισμούς για διακίνηση μεγάλων ποσών υπό τη μορφή χορηγιών.
  Μετά και την έναρξη ομοσπονδιακής έρευνας για τις καταγγελίες περί νοθείας, το θέμα των αμερικανικών εκλογών όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε αλλαγή του αποτελέσματος.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Προχωρά σε επανακαταμέτρηση η Τζόρτζια - Πρώτα «χαμόγελα» στο στρατόπεδο του Ν.Τραμπ.
  Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει εγκαταλείψει όλες του τις ελπίδες για την προεδρία των ΗΠΑ και η Τζόρτζια του δίνει ακόμη ένα πάτημα, καθώς ξεκινά επανακαταμέτρηση των ψήφων.
  Η απόφαση του Ράφενσπεργκερ έρχεται μετά από γράμμα της καμπάνιας του Τραμπ, αλλά και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τζόρτζια, που ζητούσε την διά χειρός επανακαταμέτρηση των ψήφων για την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ.
  Ο Τραμπ έχει ισχυριστεί ότι υπάρχουν λάθη και παραλείψεις σε ολόκληρη την Πολιτεία, ενώ η διά χειρός επανακαταμέτρηση των ψήφων αναμένεται να διαρκέσει για εβδομάδες, καθώς κάθε κάλπη ανοίγεται και ελέγχεται χωριστά από τους ψηφολέκτες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μία ακόμη έδρα κέρδισε το ρεπουμπλικανικό κόμμα του Ντόναλντ Τραμπ, αυτή τη φορά στην Αλάσκα και αν κερδίσει ακόμη μία θα διατηρήσει την πλειοψηφία σε αυτό το Σώμα του Κογκρέσου.
  Ο απερχόμενος γερουσιαστής Νταν Σάλιβαν επανεξελέγη άνετα, όπως ήταν αναμενόμενο, με ποσοστό 58%, σύμφωνα με τις προβλέψεις των τηλεοπτικών δικτύων CNN και NBC. Η νίκη του επιβεβαιώνει τις καλές επιδόσεις των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές για την ανανέωση του Κογκρέσου, που διενεργήθηκαν ταυτόχρονα με τις προεδρικές.
  Οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν πλέον 50 έδρες έναντι 48 των Δημοκρατικών. Οι δύο έδρες που απομένουν θα κριθούν στις επαναληπτικές εκλογές στην Τζόρτζια, στις 5 Ιανουαρίου. Προκειμένου οι Δημοκρατικοί να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη Γερουσία θα πρέπει να τις κερδίσουν και τις δύο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα ισοψηφούν με τους Ρεπουμπλικάνους και την καθοριστική ψήφο θα καλείται να δώσει η Δημοκρατική εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.
  Χωρίς την έγκριση της Γερουσίας δεν μπορεί να περάσει κανένας νόμος στις ΗΠΑ. Οι γερουσιαστές εγκρίνουν επίσης τους υποψήφιους που προτείνει ο πρόεδρος για διάφορα υψηλά αξιώματα: υπουργούς, πρεσβευτές, δικαστές.
  Αν η Γερουσία παραμείνει στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων και ο Μπάιντεν τελικά κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, θα έχει περιορισμένο περιθώριο ελιγμών και θα είναι αναγκασμένος να διαπραγματεύεται μαζί της κάθε φορά που θα θέλει να περάσει κάποιο νομοσχέδιο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Προηγείται ο Ν.Τραμπ στους εκλέκτορες έναντι του Τ.Μπάιντεν όσο δεν επικυρώνεται το αποτέλεσμα σε έξι Πολιτείες. Παραιτήθηκε η πρόεδρος της εκλογικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων στην Αριζόνα: Δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα που έδωσε το λογισμικό της εταιρείας Dominion και δεν είχε παραστεί στο τεστ του Οκτωβρίου
  Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
  Mε βάση το γεγονός ότι αμφισβητούνται τα εκλογικά αποτελέσματα σε έξι Πολιτείες των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μίσιγκαν, στο Γουισκόνσιν, στη Νεβάδα, στην Αριζόνα, στην Τζόρτζια και στην Πενσυλβάνια, ο πρόεδρος Τραμπ σύμφωνα με το theepochtimes, λαμβάνει 232 εκλέκτορες έναντι 227 του Τ.Μπάιντεν.
  Μέχρι να αποφασιστεί το τελικό αποτέλεσμα στις Πολιτείες αυτές, αυτή είναι η μέχρι τώρα σύνθεση του Κολεγίου των Εκλεκτόρων.
  Σε ότι αφορά την Πολιτεία της Αριζόνα, έχει ενδιαφέρον να πούμε πως παρουσιάζονταν επί πολλές ημέρες με χρώμα μπλε, ότι δηλαδή είχε κερδηθεί σίγουρα από τους Δημοκρατικούς, όμως η επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής παραιτήθηκε διότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα της εταιρείας Dominion της οποίας το λογισμικό καταμετράει τις ψήφους.
  Η Rae Chornenky παραιτήθηκε όταν μια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Πολιτείας αποκάλυψε με ανάρτησή της στο Twitte ότι η Chornenky δεν παρακολούθιησε το Logic and Accuracy Test της Dominion στις 6 Οκτωβρίου.
  Το Logic and Accuracy Test είναι μια δημόσια επίδειξη για να φανεί πως δουλεύουν οι εκλογικές μηχανές και για να πιστοποιήσει πως καταμετρούν σωστά και κατάλληλα τις ψήφους.
  Με αυτά και με αυτά οι Ομοσπονδιακές Αρχές έχουν ξεκινούν επανακαταμετρήσεις με το χέρι. Διότι όπως αποδεικνύεται δεν μπορούν τα λογισμικά να αποδειχτούν αξιόπιστα και με κατάλληλους χειρισμούς μπορούν να βγάλουν άλλους... προέδρους.
  Το που θα καταλήξει η περιπέτεια των αμερικανικών εκλογών δεν γνωρίζει κανείς. Όμως σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ν.Τραμπ έχει σκοπό να προχωρήσει στην καθαίρεση του Κρις Κρεμπς, του επικεφαλής της CISA (Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών), ο οποίος βγήκε να διαψεύσει δημόσια τις καταγγελίες των Ρεπουμπλικάνων περί νοθείας στις εκλογές.
  Η ουσία όμως είναι ότι οι εκλογές θα τελειώσουν μονάχα όταν τελειώσουν οι νόμιμες διαδικασίες και εξεταστούν οι προσφυγές.
  Στο μεταξύ «εκλεγμένος πρόεδρος» δεν υπάρχει, όσο δεν έχει σχηματισθεί Κολέγιο των Εκλεκτόρων για να επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Κάτι που αναμένεται να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε κανένα ΜΜΕ δεν μπορεί να «ανακηρύξει» εκλεγμένο πρόεδρο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Θαύμα δεν είναι ότι κυβέρνησε ο Τραμπ αλλά ότι έζησε. Γράφει Νίκος Συρίγος
  Ο Τραμπ είναι λεφτάς, είχε από πάντα ωραίες γυναίκες δίπλα του, έκανε ζωάρα, δεν έδινε ιδιαίτερο λογαριασμό σε κανένα. Α! Είχε και ένα ακόμη ελάττωμα. Βγήκε Πρόεδρος των ΗΠΑ και το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να κάνει κάτι καλό για την χώρα του και τους πολίτες της. Ίσως για αυτό προ κορονοϊού, οι ΗΠΑ είχαν ιστορικά χαμηλό ποσοστό ανεργίας και ιστορικά υψηλό ΑΕΠ. Κι αυτά δεν αμφισβητούνται.
  Γι’αυτό ακριβώς λοιπόν τον πατριωτικό χαρακτήρα του από την στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε Πρόεδρος των ΗΠΑ, κατηγορήθηκε για: κατασκοπεία, σεξουαλική παρενόχληση, ρατσισμό, εγκληματική αμέλεια και… δυσάρεστη αναπνοή!
  Και 4 χρόνια πολεμήθηκε από ένα σύστημα που όμοιο του δεν είχε απέναντι του ουδείς πολιτικός σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ούτε καν ο «χοντρούλης» στη Βόρεια Κορέα. Aπό το Hollywood μέχρι το ΝΒΑ και από τη Ριάνα μέχρι τον τελευταίο ράπερ, όλοι οι επώνυμοι των ΗΠΑ όχι απλά στήριξαν αλλά προπαγάνδισαν υπέρ του Τζο Μπάιντεν, χορεύοντας στο ρυθμό του ταμπούρλου που βαράει εδώ και αιώνες η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Αυτή που έβλεπε ότι με τον Τραμπ «πλανητάρχη» τα πράγματα θα ζόριζαν… Τι έκανε όμως το τέρας Τραμπ σε γενικές γραμμές αυτά τα 4 χρόνια:
  Μετέφερε την παραγωγή στις ΗΠΑ βάζοντας δασμούς σε εταιρίες που εισάγουν προϊόντα, καταπολεμώντας την ανεργία. Τη μεγαλύτερη δηλαδή απειλή των κοινωνιών και κατ’επέκταση των Κρατών.
  Ήταν ο μόνος πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν έχει κάνει ούτε ένα πόλεμο επί των ημερών του, επαναφέροντας μάλιστα στις ΗΠΑ τη συντριπτική πλειοψηφία των στρατευμάτων. Ο διάδοχος του έχει περάσει στην Ιστορία για τη φράση «βομβαρδίστε το Βελιγράδι». Για να μην ξεχνιόμαστε…
  Κατήγγειλε την Κίνα (που τώρα ανθίζει οικονομικά την ώρα που ο υπόλοιπος πλανήτης υποφέρει) για την πανδημία, σταμάτησε τη χρηματοδόσητη και εν συνεχεία αποχώρησε από τον ΠΟΥ, ο ρόλος του οποίου είναι τουλάχιστον περίεργος.
  Υπέγραψε Νόμο όχι απλά για να σταματήσει η λογοκρισία από τους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ των social media αλλά και επιτέλους να είναι υπόλογοι απέναντι στο νόμο σε περίπτωση που κλειδώνουν λογαριασμούς ή σελίδες ή κόβουν διαφημίσεις προς συγκεκριμένους χρήστες ή τους "εξαφανίζουν" από τα αποτελέσματα αναζήτησης.
  Αν αναρωτιέστε τι από όλα τα παραπάνω είναι… δημοφιλές, η απάντηση είναι απλή: ΤΙΠΟΤΑ. Κι όλα, μα όλα, πάνε κόντρα στο πιο ισχυρό κατεστημένο που γνώρισε ο πλανήτης. Αυτό της Παγκοσμιοποίησης. Μια παγκοσμιοποίηση που ο τρελό-Ντόναλντ πολέμησε με το καλημέρα! Όταν στην πρώτη ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησε με τη φράση «Τhe future belongs to nation states not to globalism», όπως λέει κι ένας καλός φίλος, δεν είναι θαύμα ότι κυβέρνησε για 4 χρόνια-όπως κυβέρνησε- αλλά ότι έζησε…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...