Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020

Ο «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ» ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΡΩΣΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΕΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ 20 ΡΩΣΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ 5.000 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ (= ΔΟΞΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ).

Πούτιν: «Εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας η αποστολή Τούρκων στρατιωτών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ»!   

Έτσι θα  μας   πει ο Πούτιν όταν οι τούρκοι επιτεθούν στην νότια Κύπρο, στο Καστελόριζο και στην Θράκη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας  της  Τουρκίας, ο πρώτος πυρηνικός  αντιδραστήρας του εργοστασίου, που κατασκευάζει  ο  Πούτιν  για  τους  Τούρκους,  θα είναι λειτουργικός το 2023 με σκοπό "τον εμπλουτισμό των πηγών ενέργειας της Τουρκίας",  δηλαδή  την  προετοιμασία  για  κατασκευή  ατομικής  βόμβας.

 BusinessInsider: ΠΩΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ. Η ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΪΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΟΥ. Η Ρωσία του Πούτιν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τουρκίας – Πλοίο της ψάχνει τα Ελληνικά υποβρύχια. 

  Το A' Τρίμηνο του 2020 Ξεκινά η Κατασκευή του Πυρηνικού Εργοστασίου στο Ακούγιου

Αφήστε την Τουρκία να γίνει πυρηνική δύναμη και μετά οι  πράκτορες  πολιτικοί  και  οι  κομμουνιστές  θα  λένε:  «Δώστε  στην Τουρκία  την  Θράκη  και μερικά  ξερονήσια. Δώστε την ότι  ζητήσει. Πως θα τα βάλουμε με μια  πυρηνική Τουρκία;»  Ήδη  η  Ντόρα  Μητσοτάκη  είχε  δηλώσει  στον  δημοσιογράφο  Γιώργο  Παπαχρήστου:  «να κατανοήσουμε ότι τυχόν προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελλορίζου, αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου».  (Άραγε  ποιες είναι οι επώδυνες αποφάσεις που πρέπει να πάρει ο Ελληνικός λαός, όπως έλεγε και  ο Κώστας Καραμανλής στις τελευταίες  ομιλίες του;)

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΙΚΡΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ «ΤΣΕΠΗΣ». Η πυρηνική ενέργεια είναι η κατεξοχήν πηγή ηλεκτρικής ενέργειας σχεδόν χωρίς καθόλου εκπομπές. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ΚΟΥΛΗΣ – ΑΛΕΞΗΣ – ΤΖΕΦΡΥ) ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΡΑΣΙΝΗ (ΥΠ)ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Η κυβέρνηση Τζόνσον θεωρεί ότι τα νέα πυρηνικά εργοστάσια είναι απαραίτητα για να επιτύχει το Ηνωμένο Βασίλειο τον στόχο του: να μηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050. 

Ακούγιου: Ο πυρηνικός σταθμός και οι διεθνείς ανησυχητικές εξελίξεις

Ο Πούτιν επεκτείνει το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιού της Τουρκίας! Ο Κούλης αγοράζει γερμανικές ανεμογεννήτριες.
Προχωρά το πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας
Άδεια κατασκευής για την τρίτη μονάδα του πυρηνικού εργοστασίου του Ακουγιού, δόθηκε σήμερα από το αρμόδιο υπουργείο της Τουρκίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, ο πρώτος αντιδραστήρας του εργοστασίου θα είναι λειτουργικός το 2023 με σκοπό τον εμπλουτισμό των πηγών ενέργειας της Τουρκίας.
Τα οφέλη της χρήσης πυρηνικής ενέργειας από μια χώρα είναι πολλά καθώς αποτελεί το υπόδειγμα φτηνής και φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας.
Την ίδια στιγμή όμως στην Ελλάδα συνεχίζουμε την "μετάβαση" στην πράσινη ενέργεια, αγοράζοντας πανάκριβες γερμανικές ανεμογεννήτριες και κάνοντας ακόμη πιο ακριβή την ενέργεια στην χώρα μας. Διότι υποχρεούμαστε να το κάνουμε λόγω των κανόνων που οι Γερμανοί έχουν θεσπίσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΒΙΔΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ. Η τραγωδία περί «εθνικού τυφεκίου» καλά κρατεί. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΨΤΕ ΠΙΚΡΑ. 

 

Η ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, ΟΤΑΝ  ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΠΙΛΟΤΟΥΣ  ΤΟΥ  ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΪΣΛΑΜΙΣΤΕΣ.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια σύσκεψης με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και αξιωματούχους του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος  (οι  αναγνώστες  των  "Αυτόχθονων  Ελλήνων"  γνωρίζουν  ποιοι  είναι  αυτοί  οι  σύμβουλοι  του  Πούτιν),  δήλωσε ότι ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ του υποσχέθηκε ότι θα διεξαχθεί λεπτομερής έρευνα και θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της κατάρριψης του ρωσικού ελικοπτέρου κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο μέλη του πληρώματος και να τραυματισθεί ένα ακόμη μέλος του πληρώματος.
Ο Ρώσος πρόεδρος ανέθεσε στον υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου να παρασχεθεί η κάθε δυνατή βοήθεια στις οικογένειες των πιλότων του ρωσικού ελικοπτέρου ΜΙ-24, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των δύο Ρώσων πιλότων.

 

Πυρηνικά όπλα θέλει και  η Σαουδική Αραβία.
Ο φόβος για χαλάρωση των κυρώσεων κατά του Ιράν, μετά την αλλαγή στην προεδρία των ΗΠΑ σπρώχνει την Σαουδική Αραβία στην δημιουργία πυρηνικού οπλοστασίου.
Η Σαουδική Αραβία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να αποκτήσει πυρηνικά όπλα εάν δεν καταστεί δυνατό να αποτραπεί η ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου στο Ιράν, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο υφυπουργός Εξωτερικών του σουνιτικού βασιλείου, ο Άντελ αλ Τζουμπέιρ.
«Είναι ασφαλώς μια επιλογή», ανέφερε ο Τζουμπέιρ. Εάν το Ιράν μετατραπεί σε πυρηνική δύναμη, προειδοποίησε, θα ακολουθήσουν πολλές άλλες χώρες. «Η Σαουδική Αραβία το έχει καταστήσει πολύ σαφές, θα κάνει το παν εντός των ορίων των δυνατοτήτων της για να προστατεύσει τον λαό της και τα εδάφη της», συμπλήρωσε.
Σαουδική Αραβία και Ιράν ανταγωνίζονται με διακύβευμα την υπεροχή στην περιφέρεια Μέση Ανατολή. Η Τεχεράνη, η οποία έχει πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας εδώ και δεκαετίες, υπέγραψε το 2015 με μεγάλες δυνάμεις το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), συμφωνία που όριζε ότι δεν θα επιδιώξει την απόκτηση πυρηνικών όπλων, με αντάλλαγμα την άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της.
«Πιστεύουμε ότι οι Ιρανοί ανταποκρίνονται μόνο αν υφίστανται πίεση», είπε ο Τζουμπέιρ, αναφερόμενος σε μια σαφή αναφορά σε πιθανή αναδίπλωση των ΗΠΑ.
Ερωτηθείς ποιες αλλαγές θεωρεί μπορεί να έρθουν αφού αναλάβει την εξουσία ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο σαουδάραβας διπλωμάτης περιορίστηκε να πει «θα δούμε».

 

Πούτιν: «Εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας η αποστολή Τούρκων στρατιωτών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ»!  Έτσι θα πει ο Πούτιν όταν οι τούρκοι επιτεθούν στην νότια Κύπρο, στο Καστελόριζο και στην Θράκη.

 
Ως «εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας» περιέγραψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου την αποστολή Τούρκων στρατιωτών στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, αλλά σε εδάφη που κατέλαβε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, προκειμένου να επιβλέπουν την… εκεχειρία.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε την εντολή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για αποστολή Τούρκων στρατιωτικών στο Αζερμπαϊτζάν.
«Εκεί όπως γνωρίζετε θα δημιουργηθεί κέντρο επίβλεψης [της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ] στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, στο οποίο χρειάζεται να σταλούν Τούρκοι στρατιωτικοί» εξήγησε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.
«Πρόκειται για ενεργοποίηση εσωτερικών διαδικασιών που προβλέπονται από την νομοθεσία της Τουρκικής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας την εισήγηση του Ερντογάν προς το κοινοβούλιο της χώρας να εγκρίνει την αποστολή Τούρκων στρατιωτών στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ υπογράμμισε ότι «αυτό είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας», σχολίασε επίσης ο Πεσκόφ.
Συμφωνία Ρωσίας-Τουρκία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ
«Όσον αφορά στις συμφωνίες για την δημιουργία κοινού κέντρου επίβλεψης στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, αυτό είναι προϊόν των διμερών συμφωνιών Ρωσίας και Τουρκίας» προσέθεσε ο Πεσκόφ.
Πάνω από 4.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 8.000.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι οι πρόσφυγες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, ότι έχουν καταστραφεί πολλά πολιτιστικά μνημεία και αστικές υποδομές και ότι οι κάτοικοί του θα χρειασθούν πρόσθετη βοήθεια.
Πούτιν: «Να μη χρησιμοποιείται η λέξη διένεξη»
Ο Πούτιν ανέφερε ότι οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έχουν σταματήσει πλήρως, όπως και ότι η τριμερής ανακοίνωση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, του πρωθυπουργού της Αρμενίας και του Ρώσου προέδρου, που έγινε στις 9 Νοεμβρίου, «επέτρεψε να σταματήσει η αιματοχυσία και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση».
Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι η λέξη «διένεξη» δεν θα χρησιμοποιείται πλέον για την περιγραφή της κατάστασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και ότι σύντομα, όπως είπε, «θα συζητάμε άλλα ζητήματα, ένα εκ των οποίων, φυσικά και το πιο επίκαιρο, είναι το ανθρωπιστικό ζήτημα».
Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε ότι τα ανθρωπιστικά προβλήματα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ εντείνονται καθημερινά, καθώς ανακύπτουν προβλήματα με την επιστροφή των προσφύγων. Είπε επίσης ότι σε διάστημα τριών ημερών έχουν μεταφερθεί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ 1.100 στρατιωτικοί της ειρηνευτικής δύναμης.

 

 

Ο  Πούτιν τα έδωσε όλα στην Τουρκία: Οι Τούρκοι υψώνουν την ημισέληνο στην πόλη Σούσα! - Ο Αλίγιεφ ''κάρφωσε'' το σχέδιο Πούτιν για το Αρτσάχ.

Οι Ρώσοι ταπείνωσαν τους Αρμένιους και τους εγκατέλειψαν στα ''χέρια'' των Τούρκων. Μάλιστα ο Πούτιν ψεύδεται συνεχώς, καθώς αναφέρει πως δεν θα συμμετάσχουν Τουρκικές ''ειρηνευτικές'' δυνάμεις στο Αρτσάχ. 

Μόνο που πριν λίγο ο Αλίγιεφ ''κάρφωσε'' τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν γνωστοποίησε πως Ρωσία και Τουρκία θα συμμετάσχουν σε «επιχειρήσεις για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια» τόσο των Αρμένιων όσο και των Αζέρων πολιτών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

https://youtu.be/gzKzbBQLm4s

«Όλοι οι γείτονές μας έχουν στηρίξει την συμφωνία (σ.σ. για την κατάπαυση πυρός στο Καραμπάχ). Οι δύο γείτονές μας, Ρωσία και Τουρκία, θα συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των Αρμένιων και των Αζέρων υπηκόων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιλχάμ Αλίγιεφ. 

Mάλιστα οι Τούρκοι φαίνεται ότι βιάζονται, καθώς ήδη στην πόλη Σούσα υψώνουν την σημαία τους και παίζουν εμβατήρια μαζί με τους Αζέρους.

 

 

«ΕΙΜΑΣΤΕ  ΠΡΩΤΑ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ  ΚΑΙ  ΜΕΤΑ  ΕΛΛΗΝΕΣ  Ή  ΡΩΣΟΙ.  ΟΧΙ  ΣΤΗΝ  ΕΘΝΙΚΗ  ΚΑΤΑΓΩΓΗ,  ΟΧΙ  ΣΤΟΝ  ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ.  ΠΡΩΤΑ  Η  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος « Έχει σχεδόν 50 χρόνια που εργαζόμαστε για την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας. Πιστεύω ότι η επικείμενη Σύναξη θα είναι καθοριστικής σημασίας για το κατά πόσο θα συνέλθει η Μεγάλη Σύνοδος. Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να δώσει απαντήσεις στον σύγχρονο άνθρωπο για μια σειρά ζητήματα».

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο «εκείνο, το οποίο εμποδίζει την Ορθοδοξία να λάβει αποφάσεις είναι ο εθνικισμός. Δηλαδή, κάθε Προκαθήμενος βλέπει πρώτα την εθνική του καταγωγή και έπειτα την Ορθοδοξία». Πρέπει, τονίζει, «πρώτα όλοι να είμεθα Ορθόδοξοι και κατά δεύτερο λόγο να είμαστε Έλληνες, Ρώσοι, Άραβες, Σλάβοι κλπ. Αν δεν αποβάλουμε τον εθνισμό μας και να θέσουμε υπέρ άνω όλων την Ορθοδοξία, δυστυχώς δεν θα πάμε καλά».

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ  

15 σχόλια :

 1. «ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΡΩΣΟΙ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ. ΠΡΩΤΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ».

  Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος « Έχει σχεδόν 50 χρόνια που εργαζόμαστε για την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας. Πιστεύω ότι η επικείμενη Σύναξη θα είναι καθοριστικής σημασίας για το κατά πόσο θα συνέλθει η Μεγάλη Σύνοδος. Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να δώσει απαντήσεις στον σύγχρονο άνθρωπο για μια σειρά ζητήματα».

  Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο «εκείνο, το οποίο εμποδίζει την Ορθοδοξία να λάβει αποφάσεις είναι ο εθνικισμός. Δηλαδή, κάθε Προκαθήμενος βλέπει πρώτα την εθνική του καταγωγή και έπειτα την Ορθοδοξία». Πρέπει, τονίζει, «πρώτα όλοι να είμεθα Ορθόδοξοι και κατά δεύτερο λόγο να είμαστε Έλληνες, Ρώσοι, Άραβες, Σλάβοι κλπ. Αν δεν αποβάλουμε τον εθνισμό μας και να θέσουμε υπέρ άνω όλων την Ορθοδοξία, δυστυχώς δεν θα πάμε καλά».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αρμενικά ΜΜΕ: «Ο πρωθυπουργός Ν.Πασινιάν δεν δεχόταν τις συμφέρουσες προτάσεις της Μόσχας για το Αρτσάχ γιατί μιλούσε με τις ΗΠΑ»
  Σύμφωνα με γνωστούς Αρμένιους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν είχε καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την Ουάσιγκτον, η οποία του έλεγε να μη δεχθεί τις συμφέρουσες προτάσεις της Μόσχας για έντιμο και έγκαιρο συμβιβασμό και κατέληξε στο τέλος να χάσει σχεδόν όλο το Αρτσάχ.
  Είναι άλλωστε δημόσια καταγεγραμμένο πως στις 19 Οκτωβρίου ο Πασινιάν απέρριψε την πρόταση της Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός λέγοντας σε διάγγελμα προς τον αρμενικό λαό πως αυτή ήταν «μη αποδεκτή».
  Τρεις μέρες αργότερα στις 22 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν τη συνθηκολόγηση βρέθηκε στα κεντρικά του ΝΑΤΟ, όπου ζήτησε τη βοήθεια του... Γενς Στόλτενμπεργκ και εισέπραξε φυσικά ευχολόγια.
  Μάλιστα αυτό το «φλερτ» του Νικόλ Πασινιάν με τη Δύση, που σύμφωνα με τους Αρμένιους δημοσιογράφους του στέρησε το Αρτσάχ μπορεί να αποδειχθεί κι από τη συμμετοχή της Αρμενίας σε στρατιωτικές ασκήσεις τον Αύγουστο του 2020 με τη Γεωργία στις οποίες υπήρχε και συμμετοχή του ΝΑΤΟ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. O Aρχηγός του αρμενικού Στρατού εξηγεί πώς έφτασαν στην ήττα: «Τελείωναν τα πυρομαχικά από την 3η ημέρα»!
  «Ήταν περιορισμένες οι δυνατότητές μας για μακροχρόνιο αγώνα».
  Ο Ονικ Γκασπαριάν – αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Αρμενίας, έκανε δηλώσεις σχετικά με αυτά που συνέβησαν στον πόλεμο του Καραμπάχ : “Από την τρίτη μέρα του πολέμου είχαμε αρχίσει να έχουμε προβλήματα με τα πυρομαχικά μας.
  Είχα προτείνει να αποφύγουμε έναν μακροχρόνιο πόλεμο. Είχαμε πολύ βαριές απώλειες. Υποχρεωθήκαμε να αποδεχτούμε τη συμφωνία.
  Η ειρήνη αυτή έγινε αποδεκτή μετά από εξέταση όλων των δυνατοτήτων του αρμενικού στρατού και του κράτους και μία ευρεία αξιολόγηση της κατάστασης. Υποχρεωθήκαμε να την επιλέξουμε αντί μιας τρομερής τραγωδίας. Εμείς απλά επιλέξαμε το πολύ κακό. Εκείνη ήταν η πιο άσχημη μέρα της ζωής μου και μία προσωπική μου τραγωδία”.
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από το 1960 κυκλοφορεί επίμονα η φήμη ότι οι αμερικανοί σύμμαχοί μας, μας εφοδιάζουν πυρομαχικά για ένα πόλεμο τριών ημερών. Οι Αμερικάνοι π.χ. που μας δίνουν δωρεάν οχήματα, δεν μας δίνουν πυρομαχικά, μας δίνουν παλιά οχήματα αλλά όχι ανταλλακτικά. Και βέβαια οι υποτελείς πράκτορες πολιτικοί της μπανανίας το δέχονται. Άρα δεν φταίνε οι «σύμμαχοί μας» αλλά οι δικοί μας πράκτορες. Ακόμη και οι σύμμαχοι μας πουλήσουν κάποια στιγμή για τον Α ή τον Β λόγο, οι εγχώριοι προδότες από όπου κι αν προέρχονται, παίζουν πάντα καταλυτικό ρόλο για την τελική καταστροφή μιας κρατικής οντότητας. Έπειτα ο ηλίθιος πράκτορας πρωθυπουργός της Αρμενίας το έπαιζε σε δύο ταμπλώ. Δεν δεχόταν τις προτάσεις της Μόσχας για το Αρτσάχ γιατί μιλούσε ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ. Και βέβαια το Ισραήλ υπερεξόπλιζε το ισλαμικό Αζερμπαϊτζάν το Ισραήλ είναι με το μέρος των Αζέρων. Uavs και LORA (long range attack missles) -και όχι μόνο φυσικά- εστάλησαν κατά κόρον.
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: πόσα πυρομαχικά διαθέτει σήμερα η Ελλάδα. Ο Μεταξάς είχε πυρομαχικά για δύο χρόνια και πουλούσε και στην Ισπανία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. H Βουλγαρία έθεσε επίσημα βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ: «Ιστορικές οι διαφορές μας» - Έκθετη η οικογένεια Μητσοτάκη. Πάνος Σπαγόπουλος
  Η Βουλγαρία αρνήθηκε να εγκρίνει το διαπραγματευτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Σκόπια, μπλοκάροντας επί της ουσίας την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας αυτής, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας εκθέτοντας την Αθήνα, τόσο των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δέχθηκαν την εκχώρηση ιστορικών δικαιωμάτων και αναγνωρίζοντας «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική» εθνότητα στους Σκοπιανούς.
  Η εκπρόσωπος του βουλγαρικού ΥΠΕΞ Εκατερίνα Ζαχαρίεβα είπε ότι η Σόφια δεν μπορεί προς το παρόν να στηρίξει την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των «27» και των Σκοπίων, λόγω των ανοιχτών γλωσσικών και ιστορικών διαφορών μεταξύ των Σκοπίων και της Βουλγαρίας.
  «Σε αυτό το στάδιο η Βουλγαρία δεν μπορεί να στηρίξει το προσχέδιο του διαπραγματευτικού πλαισίου με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και τη διεξαγωγή της πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης», είπε η υπουργός μετά τη λήξη του σημερινού Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.
  Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν τον Μάρτιο ότι τα Σκόπια και η Αλβανία μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για να ενταχθούν στην Ένωση. Η επίσημη έναρξη αυτών των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις δύο βαλκανικές χώρες επρόκειτο να γίνει τον Δεκέμβριο.
  Η Ζαχαρίεβα είπε ότι η Βουλγαρία ενέκρινε το διαπραγματευτικό πλαίσιο για την Αλβανία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΑΠΟΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ: « ΕΜΕΙΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ , ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Ένας βούλγαρος υποστηρίζει ότι οι σκοπιανοί είναι βουλγαρικής καταγωγής και οι "έλληνες" πολιτικοί μαζί με το μιντιακό σύστημα, υποστηρίζουν ότι είναι «Μακεδόνες» μιλούν μακεδονική γλώσσα και έχουν μακεδονική εθνικότητα.
   Ντροπή και αηδία.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Εάν δεν αναγνωρίσουν τα Σκόπια ότι η εθνική τους ταυτότητα και η γλώσσα έχουν βουλγαρική ρίζα δεν θα δώσουν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις .Η ΕΕ διατηρεί 35 ενταξιακά κεφάλαια και δίνει τη δυνατότητα των 70 ΒΕΤΟ. Κάθε ενταξιακό κεφάλαιο ισοδυναμεί με ένα ΒΕΤΟ για το άνοιγμα και ένα για το κλείσιμο του. Η Βουλγαρία θα μπορούσε να θέτει ΒΕΤΟ σε κάθε ένα από τα κεφάλαια για τα Σκόπια και τελικά να κλείσει η διαπραγμάτευση. Παρά το ότι η Βουλγαρία το 1991 αναγνώριση την ανεξαρτησία των Σκοπίων ποτέ δεν αναγνώρισε τη γλώσσα ως Μακεδονική αφού θεωρεί ότι πρόκειται για διάλεκτο την Βουλγαρική και ότι η ταυτότητα του επίσης είναι Βουλγαρική. Η Ελλάδα τα χάρισε και τα δύο στα Σκόπια μεγάλη η χάρη της.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 5. Βαρύτατα εκτεθειμένη η κυβέρνηση από το βέτο Βουλγαρίας στα Σκόπια - Σε δύσκολη θέση οι βουλευτές.
  Βαρύτατα εκτεθειμένοι αισθάνονται βουλευτές της κυβέρνησης από την στάση της Βουλγαρίας που το "είπε και το έκανε" βάζοντας veto στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων. Ειδικά αυτοί της Βόρειας Ελλάδας, που θα πρέπει να τα ακούνε από τους ψηφοφόρους τους.
  Η γκρίνια μεταφέρεται στο Μαξίμου όπως πληροφορούμαστε
  Όχι τόσο γιατί μένουν μετέωρα τα όσα ισχυρίζονται στο υπουργείο Εξωτερικών περί των ελληνικών στόχων στα Βαλκάνια, αλλά κυρίως λόγω των λόγων που επικαλέσθηκε η Βουλγαρία.
  Οι "ιστορικές και γλωσσικές" διαφορές για τις οποίες κάνουν λόγο οι Βούλγαροι εκθέτουν ηθικά όλους αυτούς που προσπαθούσαν να πείσουν τους Έλληνες ότι "είναι χαζό" να τσακωνόμαστε για τέτοιου είδους πράγματα με τους βόρειους γείτονές μας.
  Επιπρόσθετα το βουλγαρικό stop στην πορεία των Σκοπίων δείχνει ότι η υπογραφή μιας Συμφωνίας, δεν είναι αλυσίδα με την οποία δένεται ένα κράτος και ως εκ τούτου η προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών να πείσουν ότι "δεν μπορούν να κάνουν τίποτε" είναι εκ του πονηρού.
  Πάντως κάποιοι στην κυβέρνηση επιθυμούν να κάνουν την δυσκολία αυτή ευκαιρία, ισχυριζόμενοι ότι το βέτο της Βουλγαρίας είχε την "ελληνική έγκριση" και ότι με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να ασκηθούν πιέσεις στα Σκόπια.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ελληνική Λύση: “Υπουργός προστασίας του ΚΚΕ είναι ο Χρυσοχοΐδης”.
  “Πρωτοφανής η δήλωση του κύριου Χρυσοχοΐδη ότι ο ίδιος έδωσε εχθές άδεια στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος να παραβιάσει το νόμο που ο ίδιος επέβαλε στους Έλληνες.
  Να υπενθυμίσουμε στον κύριο Χρυσοχοΐδη ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολή την 28η Οκτωβρίου να συλλαμβάνονται οι Έλληνες γιατί απλά ήθελαν να τιμήσουν τους Έλληνες Ήρωες που πολέμησαν εναντίον του φασισμού.
  Δυστυχώς από χθες ο κύριος υπουργός Προστασίας του Πολίτη μπορεί πλέον να λέγεται «υπουργός προστασίας του ΚΚΕ» και των συλλήψεων των Ελλήνων που φέρουν σημαίες.
  Διότι όπως διευκρίνισε, «ανέχθηκε τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις επειδή ήταν πολιτικές»!
  Δηλαδή, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέχεται τις «πολιτικές εκδηλώσεις», αλλά όχι τις «Εθνικές Επετείους»! Στις πολιτικές εκδηλώσεις δεν συλλαμβάνεσαι, στις πολιτικές επετείους συλλαμβάνεσαι”.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αστυνομικός διευθυντής εύχεται… «Χρόνια Πολλά» στον γ.γ. του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα για την επέτειο του Πολυτεχνείου!
  Μια στιχομυθία κατέγραψε η κάμερα την ώρα που ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας διαπραγματευόταν με τους Αστυνομικούς την αποχώρηση περίπου 200 μελών του κόμματος από πορεία που πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικά έξω από την αμερικανική πρεσβεία.
  Εκεί ο αστυνομικός διευθυντής που ήταν υπεύθυνος για την τήρηση των μέτρων τάξης φαίνεται να λέει το εξής αμίμητο στο Δ.Κουτσουμπα: «Εντάξει κύριε γενικέ... Χρόνια σας Πολλά και πάλι»!
  https://youtu.be/MUiJAS_9F5s
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Έγινε η πορεία του ΚΚΕ για το πολυτεχνείο - Δεν τους ενόχλησε κανείς - Την 28η Οκτωβρίου προσήγαγαν δεκάδες πολίτες.
  Ένας νόμος για όλους τους Έλληνες, ένας άλλος νόμος για το ΚΚΕ, το οποίο έκανε τελικά πορεία εκθέτοντας την κυβέρνηση αλλά και τους επικοινωνιακούς απολογητές της, για δεύτερη φορά.
  Η αστυνομία σε ρόλο θεατή έκανε συστάσεις, χωρίς να βεβαιώσει την παράβαση στους συγκεντρωμένους, να διαλυθούν.
  Η ΕΛ.ΑΣ. που λίγες ώρες πριν κυνηγούσε και συνελλάμβανε Κυπρίους φοιτητές που πήγαν να βάλουν ένα πανό κατά των τουρκικών προκλήσεων στην Αμμόχωστο.
  Η ΕΛ.ΑΣ. που δεν διστάζει να μπαίνει σε σπίτια πολιτών και να τους καταστρέφει οικονομικά, έκανε τα στραβά μάτια στις παραβιάσεις του ΚΚΕ. Της ΕΛ.ΑΣ. που την 28η Οκτωβρίου είχε συλλάβει δεκάδες πολίτες που ήθελαν να τιμήσουν την εθνική μας επέτειο.
  Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης, μέλη του ΚΚΕ με διάθεση επαναστατικής γυμναστικής, πραγματοποίησαν πορεία προς της αμερικανική πρεσβεία.
  Με πανό που έγραφε «Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή, υγεία, δουλειά. Τιμάμε τον Νοέμβρη στο δρόμο του αγώνα», περίπου 80 μέλη του ΚΚΕ, φώναξαν συνθήματα έξω από την αμερικανική πρεσβεία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, όπου κατέθεσαν στεφάνι. Παρών στη συγκέντρωση είναι και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
  Χωρίς να πέσουν "πρόστιμα", χωρίς να γίνουν προσαγωγές, χωρίς να ακολουθηθούν οι οποιεσδήποτε προβλεπόμενες διαδικασίες. Η πορεία λοιπόν έγινε και το μόνο που μένει είναι οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης για τους απλούς πολίτες που μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.
  Τζάμπα οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης όλες τις τελευταίες ημέρες περί "προστασίας της δημόσιας υγείας" καθώς όλοι παρακολουθήσαμε τα μέλη του ΚΚΕ να κάνουν πορεία.
  Παρά τις εξαγγελίες του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, παρά τα λόγια του Κ. Μητσοτάκη, το ΚΚΕ έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις κυβερνητικές αποφάσεις και πραγματοποίησε την πορεία που είχε προαναγγείλει. Αναμενόμενο μεν, αποκαλυπτικό για το πώς σκέπονται στην κυβέρνηση δε. Πού είναι τώρα οι βουλευτές της κυβέρνησης που μας έλεγαν ότι "πορεία δεν θα γίνει;" Μήπως περιμένουν το non paper από το Μαξίμου, το οποίο θα τους υποχρεώνει να εξάρουν την τήρηση "υγειονομικών μέτρων" από το ΚΚΕ; Όπως είχε γίνει την πρωτομαγιά;
  Πάλι καλά να λέμε που οι αστυνομικοί δεν κουβάλησαν και το πανό των στελεχών του ΚΚΕ...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Θετικός στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό.
  Θετικός βρέθηκε στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος αυτή την στιγμή νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό ενώ πριν από λίγο εισήχθη εμπύρετος σε ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους.
  Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα αλλά το προχωρημένο της ηλικίας του και το γεγονός ότι έχει προβλήματα υγείας οδήγησαν στην απόφαση αυτή.
  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και σήμερα οι γιατροί έκριναν ότι θα ήταν καλύτερο να εισαχθεί στο νοσοκομείο.
  Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε διαγνωστεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις όσο και στις μοριακές εξετάσεις στις οποίες είχαν υποβληθεί όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
  «Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος σε συνεργάτες του πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο.
  Υπενθυμίζεται ότι στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.
  Μια περίεργη υπόθεση στην οποία εμπλέκονται τέσσερις αλλοδαποί διερευνά το λιμεναρχείο Μυτιλήνης. Όλα ξεκίνησαν προχθές Τρίτη, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Στεφάνου στο Μανταμάδο της βορειοανατολικής Λέσβου, όταν, στο πλαίσιο περιπολίας στελεχών του λιμεναρχείου Μυτιλήνης, εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος προερχόμενο από την Τουρκία, να προσεγγίζει με μεγάλη ταχύτητα τις ακτές και να αποβιβάζει στην ξηρά δύο άτομα. Στη συνέχεια αναχώρησε με μεγάλη ταχύτητα προς τα έναντι τουρκικά παράλια.
  Την ίδια ώρα στην ακτή έφθασε από ξηράς Ι.Χ. αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες, το οποίο, παρέλαβε τους δυο αποβιβασθέντες και απομακρύνθηκε αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε. Συνελήφθησαν ο 33χρονος οδηγός του αυτοκινήτου ο οποίος μάλιστα φορούσε καταδυτική στολή και ο 35χρονος συνοδηγός, οι οποίοι κατηγορούνται ως διακινητές. Επίσης συνελήφθησαν οι δύο αποβιβασθέντες από το σκάφος, ηλικίας 29 και 33 ετών, οι οποίοι καθόταν στο πίσω μέρος του οχήματος.
  Η αμφίεση, ο εξοπλισμός αλλά και η οργάνωση που σας περιγράφουμε, δείχνουν ξεκάθαρα ότι μιλάμε για κατάσκοπους που μπήκαν ως “πρόσφυγες”. Τρέμουμε στη σκέψη πόσοι άλλοι ακόμα είναι στα νησιά.
  Όπως αποδείχθηκε στην προδικασία και ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα, και οι τέσσερις είναι αλλοδαποί. Οι δυο κατηγορούμενοι ως διακινητές είχαν μπει από τον Έβρο και διέθεταν μάλιστα τρίπτυχα καταγραφής. Στη συνέχεια ήλθαν στη Μυτιλήνη όπου και νοίκιασαν σπίτια στη περιοχή της πόλης της Μυτιλήνης και στην περιοχή της Θερμής.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, καταδυτικός εξοπλισμός, μία φωτογραφική μηχανή, έξι κινητά τηλέφωνα καθώς και πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο που διέθετε ο ένας από τους δυο μεταφερθέντες. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Πούτιν για Ναγκόρνο - Καραμπάχ: «Η Ρωσία έπαιξε μόνο τον ρόλο του μεσολαβητή».
  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, δήλωσε πως η Ρωσία απλά μεσολάβησε στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν παρά το γεγονός ότι ήταν μέρος στην τριμερή συμφωνία για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
  «Η Ρωσία έπαιξε μόνο τον ρόλο του μεσολαβητή και ανέλαβε την ευθύνη του ειρηνευτικού διαχωρισμού των (σ.σ. εμπλεκόμενων πλευρών), το οποίο κάνουμε τώρα» ανέφερε μιλώντας στο Rossiya 1.
  Σύμφωνα με τον ίδιο συνυπέγραψε τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός στις 10 Νοεμβρίου μαζί με τον Αζέρο πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγεφ και τον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν καθώς «δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να γίνει, αλλά ήταν ουσιαστικά μία συμφωνία μεταξύ δύο πλευρών».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΠΑΪΑΤ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ F35 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Su57 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
  Ο Τ.Πάιατ πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα αναφορικά με το χθεσινό ρεπορτάζ του defencenet.gr, για την μη πώληση των F-35 στην Ελλάδα, αναφέρει σε απάντησή του ότι «διαψεύδει πως οι ΗΠΑ δεν θέλουν να πουλήσουν F-35 στην Ελλάδα από το φόβο μήπως η Τουρκία στραφεί για αγορά νέων μαχητικών -όπως για παράδειγμα Su-57- στη Ρωσία»
  Το ρεπορτάζ, όμως του defencenet.gr γράφει ότι οι ΗΠΑ δέχονται να πουλήσουν F-35 στην Ελλάδα, αλλά δεν δέχονται να τα πουλήσουν άμεσα, όπως ζήτησε η χώρα μας, έστω ελαφρά μεταχειρισμένα ή με ημερομηνίες παράδοσης το 2021 ή το 2022 μαχητικά F-35!
  Και διευκρινίζει με σαφήνεια ότι:
  «Για την ακρίβεια οι ΗΠΑ δεν αρνούνται την πώληση F-35 στην Ελλάδα, αφού ήδη άλλωστε έχουν εκδώσει LoA στο παλαιότερο αίτημα επί υπουργίας Π.Καμμένου για 24 μαχητικά F-35.
  Αυτό που αρνούνται είναι να παραδώσουν μαχητικά το 2021 ή το αργότερο το πρώτο εξάμηνο του 2022, ακόμα και ελαφρά μεταχειρισμένα ή τα μαχητικά της τουρκικής παραγγελίας.
  Θα παραμείνει σε ισχύ η αμερικανική προσφορά για έναρξη παραδόσεων το... 2027 με την προϋπόθεση καταβολής προκαταβολής από την Ελλάδα το 2021!»
  Όπως είναι γνωστό ζητήθηκε από τις ΗΠΑ η εσπευσμένη παράδοση 6 τουλάχιστον μαχητικών εντός του 2021 ή έστω στις αρχές του 2022 και τα υπόλοιπα από την γραμμή παραγωγής.
  Ο Τ.Πάιατ αναφέρει ότι «διαψεύδει πως οι ΗΠΑ δεν θέλουν να πουλήσουν F-35 στην Ελλάδα από το φόβο μήπως η Τουρκία στραφεί για αγορά νέων μαχητικών -όπως για παράδειγμα Su-57- στη Ρωσία», αλλά ουδέποτε το ρεπορτάζ ανέφερε κάτι τέτοιο. Το ακριβώς αντίθετο!
  Μήπως τον «πόνεσε» η αποκάλυψη ότι η βασική αιτία είναι η ταυτόχρονη προώθηση των παράκτιων σκαφών MMSC που προσπαθούν να μας πουλήσουν ως «φρεγάτες» οι ΗΠΑ από τον ίδιο; Μήπως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση αυτή;
  Όλο το δημοσίευμα του defencenet.gr, το οποίο ΔΕΝ διαψεύδει ο Αμερικανός πρέσβης, προφανώς γιατί ανταποκρίνεται 100% στην πραγματικότητα:
  «Κόκκινο» από τις ΗΠΑ στο ελληνικό αίτημα άμεσης απόκτησης των F-35, έστω από μεταχειρισμένα αεροσκάφη της USAF.
  Πηγές από την Ουάσικτον και το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφεραν ότι «Μία τέτοια προμήθεια θα υπονόμευε την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, ειδικά από την στιγμή που η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την Γαλλία για τα γαλλικά Rafale»!
  Για την ακρίβεια οι ΗΠΑ δεν αρνούνται την πώληση F-35 στην Ελλάδα, αφού ήδη άλλωστε έχουν εκδώσει LoA στο παλαιότερο αίτημα επί υπουργίας Π.Καμμένου για 24 μαχητικά F-35.
  Αυτό που αρνούνται είναι να παραδώσουν μαχητικά το 2021 ή το αργότερο το πρώτο εξάμηνο του 2022, ακόμα και ελαφρά μεταχειρισμένα ή τα μαχητικά της τουρκικής παραγγελίας.
  Θα παραμείνει σε ισχύ η αμερικανική προσφορά για έναρξη παραδόσεων το... 2027 με την προϋπόθεση καταβολής προκαταβολής από την Ελλάδα το 2021!
  H αρνητική στάση των ΗΠΑ έχει να κάνει, όμως και με μία άλλη παράμετρο: Την επικράτηση του «ναυτικού κλάδου» της Lockheed Martin στην ενδοεταιρική σύγκρουση για τα F-35 και τα σκάφη παράκτιας περιπολίας MMSC που εμφανίζονται ως «φρεγάτες» και προωθούνται στην Ελλάδα με την βοήθεια ανώτατου στρατιωτικού στελέχους των ελληνικών Επιτελείων.
  Και την απόφαση της Lochheed Martin να προωθηθούν «εδώ και τώρα» οι MMSC, αφού έτσι ή αλλιώς τα F-35 θα αποκτηθούν από την Ελλάδα και την ΠΑ, σε μελλοντική προμήθεια.
  Όταν και η Τουρκία θα έχει προμηθευτεί μαχητικά 5ης γενιάς. Είτε το εγχώριας κατασκευής TF-X, είτε τα F-35.
  Από την Ουάσιγκτον διαρρέεται επίσης ότι υπήρξε τουρκική έμμεση αλλά σαφής «προειδοποίηση» ότι «οπωσδήποτε θα προχωρήσει στην απόκτηση μαχητικών 5ης γενιάς αν οι ΗΠΑ παραδώσουν F-35 στην Ελλάδα».
  Εννοώντας... το ρωσικό Su-57, το οποίο ήδη ανακοινώθηκε ότι προμηθεύεται στην εξαγωγική του έκδοση η Αεροπορία της Αλγερίας!
  Σε αυτή την περίπτωση η Τουρκία ουσιαστικά διαρρήγνυε πλήρως τις σχέσεις της με την ατλαντική συμμαχία και το ΝΑΤΟ. Κάτι που οι ΗΠΑ δεν το θέλουν, καθώς η αμερικανική γραφειοκρατία και το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ (που ευνόησε αυτό που εμφανίζεται τώρα ως «εκλογή Τ.Μπάιντεν») είναι φανατικά φιλότουρκο...»
  Ζ.Π.  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...