Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2021. ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ; 400 ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, 200 ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ ΚΑΙ 200 ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ. ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.

Ο Αρχηγός του Κινεζικού Στρατού:  «Έλληνες,  πώς μαθαίνετε τους Στρατιώτες σας να αγαπάνε την πατρίδα τους;»

 Δύο φωτογραφίες-χιλιάδες λέξεις για το υψηλότατο ηθικό των Ελλήνων στρατιωτών - Επικαιρότητα

               ΟΙ  «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ»  έγραφαν το  2018:

«Oι ηγεσίες του ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ το 2010 (Γ.Παπανδρέου), της ΝΔ και του ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ το 2012 (Α.Σαμαράς και Ε.Βενιζέλος) και του ΣΥΡΙΖΑ (Α.Τσίπρας) από το 2015 μέχρι σήμερα, δεν εξαίρεσαν τις δαπάνες ασφαλείας της χώρας από τις μειώσεις κρατικών που ζητούσαν οι δανειστές.

Η Τουρκία το 1999 και η Αίγυπτος το 2016 όταν έλαβαν δάνεια από το ΔΝΤ, τις είχαν εξαιρέσει.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ μέσα στο 2018 έγιναν δεκτές 73 παραιτήσεις ή αποστρατείες αξιωματικών της ΠΑ, εκ των οποίων οι 35 ιπτάμενοι.

Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες οι παραιτήσεις που έγιναν δεκτές ήταν 21.

Οι βαθμοί οι οποίοι αντιστοιχούν στα παραιτημένα στελέχη της ΠΑ είναι επισμηναγοί, αντισμήναρχοι και σμήναρχοι δηλαδή όχι «παροπλισμένα» στελέχη αλλά ενεργά και σε παραγωγικές ηλικίες.

2020

Ακόμη όμως πιο ανησυχητικό είναι το θέμα της προσέλευσης νέων στις παραγωγικές Σχολές των ΕΔ και ειδικότερα στην Ικάρων.

Έτσι η 89η σειρά Ιπταμένων που ορκίστηκε φέτος (2020) απέδωσε μόλις 30 πιλότους.

Σίγουρα η κατάρρευση του δημογραφικού είναι ένας από τους λόγους των μειωμένων αριθμών πιλότων και κατά επέκταση των μειωμένων αριθμών νέων που θέλουν να σταδιοδρομήσουν στις ΕΔ καθώς δεν υπάρχει εκείνη η πληθυσμιακή «βάση» από την οποία θα προέλθουν, ή αν υπάρχει αυτή βαίνει συνεχώς μειούμενη.

Αλλά η βασική αιτία είναι το οικονομικό. Οι  ιπτάμενοι  ήρωές  μας  δεν πληρώνονται  όσο  πρέπει. Τρεις  χιλιάδες  άχρηστοι  κηφήνες  δίπλα στους  υπουργούς  (γραμματείς,  ειδικοί  σύμβουλοι,  ανώμαλοι  σύμβουλοι, πράκτορες  της πρεσβείας  και  όλο  το  κακό συναπάντημα)  διορίζονται  από  κάθε  κυβέρνηση  για  να  τακτοποιήσει  τα δικά  της παιδιά,  που δεν κατάφεραν να  γίνουν βουλευτές,  με  μισθό μηνιαίο  πάνω  από 3.000  πλην  άλλων  τυχερών.  Και  ο  πρωτοδιοριζόμενος Ιπτάμενος  Έλληνας  πιλότος  παίρνει  μηνιαίο  μισθό  850  ευρώ.

Τελικά όμως το ερώτημα που μοιραία τίθεται είναι τι ακριβώς Αεροπορία θέλουμε πια.

Μια Αεροπορία τύπου Βελγίου ή Βουλγαρίας στην καλύτερη των περιπτώσεων ή κάτι άλλο ακόμη πιο συμβολικό;

 

 

ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Το ΥΠΕΘΑ και το  ΓΕΕΘΑ  μπρος  στον  τουρκικό  κίνδυνο  πήραν αποφάσεις για αύξηση των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές για το ακαδημαϊκό έτος 2021. Η αύξηση υπολογίζεται έως και το 50% και αναμένεται σταδιακά τα επόμενα χρόνια να ανέβει ακόμη περισσότερο μέχρι να φτάσει τα επίπεδα πριν από το 2010.

Οι παραπάνω ενέργειες με την ολοκλήρωση τους υλοποιούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πρωτοφανές για τα ελληνικά γραφειοκρατικά δεδομένα τον στόχο του ΓΕΕΘΑ αναφορικά με την σταδιακή αύξηση του σημαντικού πολλαπλασιαστή ισχύος που αποτελεί το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ταυτόχρονα σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις για αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς από τους 9 στους 12 μήνες.

 

 

Τίποτε  όμως  δεν  θα πετύχουν  αν  δεν  εφαρμόσουν  αυτό  που  τους  είπε  ο αρχηγός  του Κινεζικού  στρατού όταν  ήρθε  στην  Ελλάδα:

«Πώς μαθαίνετε τους Στρατιώτες σας να αγαπάνε την πατρίδα τους;»

Πριν δέκα χρόνια περίπου ο Αρχηγός του Κινεζικού Στρατού επισκέφθηκε την χώρα μας και το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής. 

Αφού του δείξαμε τα άρματα Leopard 2 και τους εξομοιωτές μας, λες και αυτός δεν έχει ξαναδεί άρματα, του κάναμε μια γενική ενημέρωση στο τέλος της οποίας ο Στρατηγός έκανε μόνο μία ερώτηση.

«Πώς μαθαίνετε τους Στρατιώτες σας να αγαπάνε την πατρίδα τους;»

 Με απλά λόγια ο άνθρωπος που διοικεί δύο εκατομμύρια Στρατιώτες, δεν ενδιαφέρθηκε ούτε για τον εξοπλισμό μας, ούτε για την εκπαίδευση μας, ούτε και για την οργάνωση μας, αλλά μόνο για την εθνική μας διαπαιδαγώγηση.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

  Διαβάστε  και  τα άρθρα:

 
 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/10/blog-post_36.html

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ: "ΚΑΛΑ ΕΙΝΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ. ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ"; 

 

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/04/blog-post_18.html

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ. 

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/09/blog-post_15.html

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΤΕ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ». ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΤΟΥΣ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΠΟΥ ΠΕΡΥΣΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΕΑ. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ). 

 

 

 

 

 

 

 ΤΟ 2003 ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ 20 ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΝΗ-90 ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ 14 ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ 6 ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΑΚΟΜΗ. ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ ΟΧΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ.

 

 

2 σχόλια :

 1. Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ του Σόρος, Μπάιντεν και του τούρκου Μπράιζα: «Να δώσετε το Καστελόριζο στην Τουρκία, για να σας επιτρέψουμε να έχετε την Ρόδο και την Κρήτη».
  Απίστευτη τοποθέτηση Μ.Μπράιζα (HΠΑ): «Η Τουρκία να εγκαταλείψει Κρήτη και Ρόδο & η Ελλάδα το Καστελόριζο»!
  Πρώτη «ψυχρολουσία» από τα στελέχη του Τ.Μπάιντεν.
  «Είναι εντελώς παράλογο η Ελλάδα να έχει μια τόσο μεγάλη ΑΟΖ κοντά στις ακτές της Τουρκίας εξ αιτίας του μικροσκοπικού Καστελόριζου. Νομίζω ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία στην οποία η Τουρκία θα εγκαταλείψει την Κρήτη και την Ρόδο (σ.σ.: !!!) και η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το Καστελόριζο και τότε θα δούμε τις προκλητικές ενέργειες να εξαφανίζονται», δηλώνει σε συνέντευξή του το «αστέρι» της αμερικανικής διπλωματίας Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος επανέρχεται δυναμικά στο αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
  Ο Μ.Μπράιζα, πρώην υφυπουργός των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα ενεργειακών ζητημάτων της Ευρώπης στην κυβέρνηση Ομπάμα, είναι στενός συνεργάτης και φίλος του φερόμενου ως νέου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, που επέλεξε ο Τ.Μπάιντεν, Α.Μπλίνκεν και προορίζεται για θέση κλειδί στο αμερικανικό ΥΠΕΞ.
  Προκαλεί πραγματικά ερωτηματικά τι εννοεί λέγοντας «μια συμφωνία στην οποία η Τουρκία θα εγκαταλείψει την Κρήτη και την Ρόδο και η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το Καστελόριζο».
  Δηλαδή να σταματήσει να έχει διεκδικήσεις επί της Κρήτης και της Ρόδου και η Ελλάδα να «δώσει το Καστελόριζο»;
  Όλα αυτά ενώ η Τουρκία με επιστολή της προς τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, “σβήνει” το Καστελόριζο από τον χάρτη και υποστηρίζει με θράσος ότι οι έρευνες του Oruc Reis γίνονται “σε τουρκική υφαλοκρηπίδα”!
  Προφανώς συμπωματικά με την τοποθέτηση Μ.Μπράιζα, η Άγκυρα, στέλνει επιστολή την οποία υπογράφει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της στα ΗΕ, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα «δεν επιτρέπει στην Τουρκία να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της στην υφαλοκρηπίδα της, έχοντας ως μοναδικό επιχείρημα ότι το Καστελόριζο “έχει πλήρη δικαιώματα στον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων»”.
  Στην ίδια επιστολή αναφέρει ότι η Τουρκία καλεί μεν σε διάλογο , αλλά θα συνεχίσει «να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οργανωμένη επιχείρηση κατασκοπείας για τα νέα συστήματα UAV των ΕΔ εντοπίστηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
  Μια οργανωμένη επιχείρηση υποκλοπής των πληροφοριών σε διαγωνισμούς, ακόμα και άκρως απόρρητους όπως αυτός των UAV, πιθανότατα μια συγκεκαλυμμένη επιχείρηση κατασκοπείας, εντοπίστηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με εταιρεία-φάντασμα η οποία δήθεν συμμετέχει στους διαγωνισμούς, αλλά την τελευταία στιγμή δεν καταθέτει προσφορά, έχοντας (βάσει της... νομοθεσίας) πληροφορηθεί όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες των προσφορών!
  Η εταιρεία-φάντασμα συμμετέχει, υποτίθεται ως διαγωνιζόμενος, χωρίς να υποβάλλει κανένα δικαιολογητικό, χωρίς τεχνική προσφορά και προφανώς χωρίς οικονομική προσφορά.
  Όμως βάσει του νόμου περί προμηθειών, ο κάθε συμμετέχων, ανεξάρτητα αν καταθέσει προσφορά, έχει δικαίωμα πρόσβασης στους φακέλους των υπολοίπων εταιριών, στις τεχνικές προσφορές και στα οικονομικά τους στοιχεία!
  Χωρίς λοιπόν, να είναι ουσιαστικά διαγωνιζόμενος, συλλέγει όλα τα στοιχεία και κυρίως τις ειδικές διαμορφώσεις που έχουν τα προτεινόμενα για την Ελλάδα συστήματα.
  Αυτό έχει γίνει τρεις φορές, αλλά το «καμπανάκι» κτύπησε στο ΥΠΕΘΑ όταν στο άκρως απόρρητο πρόγραμμα των UAV που κατατέθηκαν προσφορές από διάφορες εταιρείες για εναέρια μη επανδρωμένα συστήματα προσαρμοσμένα στις ελληνικές ανάγκες εμφανίστηκε η συγκεκριμένη «συμβουλευτική εμπορική εταιρία» μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος διαγωνισμών, γνωστό ως ΕΣΗΔΗΣ.
  Όταν αντιλήφθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίστηκε ως υποψήφια κτύπησε καμπανάκι, αλλά ήταν αργά: Είχαν καταφέρει να πάρουν όλες τις τύποις «ανταγωνιστικές» προσφορές -και λέμε «τύποις» γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία δεν κατέθεσε ποτέ προσφορά- και άρα όλοι οι φάκελοι των υποψηφιοτήτων για τα ελληνικά UAV με τις τεχνικές και οικονομικές προσφορές, έχουν διαρρεύσει!
  Τώρα και να κλείσει το «παράθυρο κατασκοπείας» του συγκεκριμένου νόμου, είναι πολύ αργά για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, αφού η διαρροή έχει γίνει και ο ενδιαφερόμενος γνωρίζει τις ειδικές διαμορφώσεις που θα έχουν τα ελληνικά UAV...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...