Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ. Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ. «Όποιος φορέσει στολή, κάνει ένα συμβόλαιο με τον θάνατο». Δεκάδες γυναίκες αυτοκτονούν κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Ένας ατιμασμένος Έλληνας στρατιώτης δεν μπορεί να κάνει το αυτονόητο, αυτό που κάνει μία απατημένη γυναίκα; Τι τους διδάσκουν στις στρατιωτικές σχολές; ΤΟ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ή το "παρέδωσα τα όπλα στους τούρκους, μη συμβεί κανένα κακό" που είπε ο έλληνας αξιωματικός στον Έβρο πριν λίγα χρόνια;

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/01/blog-post_1.html

Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ.

                                     

Ο Δημήτριος Ιωαννίδης ήταν γόνος σχετικά εύπορης μεσοαστικής ηπειρώτικης οικογένειας. Ο κομμουνιστής συγγραφέας και πολιτικός Μίμης Ανδρουλάκης υποστηρίζει  ότι η καταγωγή του Δημητρίου Ιωαννίδη, ήταν από Εβραϊκή οικογένεια των Ιωαννίνων, δηλαδή ότι ήταν Ρωμανιώτης Εβραίος των Ιωαννίνων. Κατά τον Ανδρουλάκη τη σχετική αποκάλυψη του έκανε  (τού  ίδιου !)  ο Εβραίος κλινικάρχης Ζακ Αλαζράκης, γαμβρός του Δημήτρη Ιωαννίδη και σύζυγος της αδελφής του Δέσποινας Ιωαννίδη-Αλαζράκη.

Την αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώνει και ο νομικός, πολιτικός και συγγραφέας Κώστας Πλεύρης.  Ο  "ναζιστής"  Κώστας Πλεύρης,  όπως  τον  αποκάλεσε  η  αδελφή  του  Ιωαννίδη,  φυλακίστηκε  από  την δικτατορία  Ιωαννίδη  για  6  μήνες.  Ήταν  πραγματικός  "αντιστασιακός".

 

Πατέρας του Δημήτρη ήταν Αριστοτέλης Ιωαννίδης, αξιωματικός του στρατού με Βενιζελικές πεποιθήσεις, ο οποίος κατάγονταν από το Δίλοφο Ζαγορίου του νομού Ιωαννίνων, ένα χωριό κάτω από το όρος Βίκος, δίπλα στον ποταμό Βοϊδομάτη. Ο Αριστοτέλης Ιωαννίδης, με το βαθμό του Αντισυνταγματάρχου εξ εφέδρων, συμμετείχε στο Βενιζελικό κίνημα της 1ης Μαρτίου 1935, συνελήφθη μετά την αποτυχία του κινήματος και σώθηκε την τελευταία στιγμή από την καταδίκη σε θάνατο. Στη διάρκεια του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά τοποθετήθηκε στην παραμεθόριο και στον πόλεμο του 1940 πολέμησε στην Πίνδο στο πλάι του συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Δαβάκη. Επέδειξε μοναδικό ηρωισμό και πνεύμα αυτοθυσίας, ενώ τραυματίστηκε βαριά και συνελήφθη αιχμάλωτος στην μάχη του αποσπάσματος της Πίνδου και πέθανε από τα τραύματα του το 1941, αιχμάλωτος των Ιταλικών στρατευμάτων κατοχής.

Ο Δημήτριος Ιωαννίδης είχε δύο αδελφές, μια μεγαλύτερη και μια μικρότερη από τον ίδιο, την ιατρό Δέσποινα Ιωαννίδη-Αλαζράκη, που γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 1924 και το 1943 εισήχθη (κατά  την γερμανική  κατοχή),  μετά από επιτυχείς εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Δέσποινα ήταν παντρεμένη με τον Εβραϊκής καταγωγής Ιάκωβο-Ζακ Αλαζράκη, απόφοιτο του Λεόντειου Γυμνασίου, ιατρό, παιδικό της φίλο, γείτονα της οικογένειας Ιωαννίδη στο σπίτι τους στα Άνω Πατήσια, συμφοιτητή της στην Ιατρική Σχολή και μετέπειτα ιδιοκτήτη της κλινικής με το διακριτικό τίτλο «Κυανούς Σταυρός». Ο γάμος τους τελέστηκε από τον τότε Μητροπολίτη Θυατείρων [Μεγάλης Βρετανίας] και ο Αλαζράκης ασπάστηκε την Ορθοδοξία προκειμένου να αναγνωρίσει το γάμο τους η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Ζακ Αλαζράκης και η Δέσποινα Ιωαννίδη κατοικούσαν σε σπίτι επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 102 δίπλα στην Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα το οποίο ήταν προικώο της Δέσποινας Ιωαννίδη. 

Το Μάιο του 2010 η Δέσποινα Ιωαννίδη-Αλαζράκη, η οποία πέθανε από καθολικό καρκίνο στις 27 Δεκεμβρίου 2012 στο «Ευγενίδειο» Θεραπευτήριο, ανακηρύχθηκε μεγάλη Ευεργέτιδα της Εβραϊκής Κοινότητος Αθηνών καθώς υπήρξε η βασική χρηματοδότρια, διαθέτοντας τεράστιο χρηματικό ποσό στη μνήμη του Εβραίου συζύγου της, του Μνημείου του Ολοκαυτώματος που ανήγειραν οι Εβραίοι στο Θησείο  στην Αθήνα. 

 

 

 

ΜΙΑ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΑΔΕΛΦΗΣ  ΤΟΥ  ΙΩΑΝΝΙΔΗ  ΠΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ  ΣΤΟ  ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

  «Αξιότιμοι κύριοι, είμαι η ιατρός Δέσποινα Αλαζράκη, ιδιοκτήτρια του "Κυανού Σταυρού", αδελφή του Στρατηγού Δ. Ιωαννίδη και χήρα του κλινικάρχη Ζάκ Αλαζράκη. Μόλις με ενημέρωσαν (ώρα 3 τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου 2012) δια το δημοσίευμά σας, το  οποίον βρίθει ανακριβειών. Ο αείμνηστος σύζυγός  μου, Ζάκ   (Μέγας Ευεργέτης της Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών) ουδεμίαν  σχέσιν είχε με τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου 1974 εις Κύπρον. Ο ναζιστής  Κώστας Πλεύρης έχει μηνυθεί από εμέ δι' όσα γράφει και η δίκη θα γίνει τον  Οκτώβριον του 2015. Παρακαλώ, αποσύρατε αμέσως το δημοσίευμά σας,  δια να μή αναγκασθώ να μηνύσω και εσάς. Ωστόσον, δημοσιεύσατε δι΄ολίγας ώρας την απάντησίν μου, διά να ενημερωθούν οι συμπολίται μας εις Ελλάδα  και Ισραήλ που έτυχε να το διαβάσουν. Με την επιφύλαξιν παντός νομίμου δικαιώματός μου, σάς ευχαριστώ εκ των προτέρων διά την δημοσίευσίν.
Με εκτίμησιν
Δέσποινα Ιωαννίδου - Αλαζράκη

ΥΓ: Ζητώ συγγνώμην αν υπάρχει κάποιο λάθος εις το κείμενόν μου. Το υπαγορεύω εις την 22χρονην εγγονήν μου, διότι (λόγω ηλικίας) αγνοώ τα  πάντα από υπολογιστάς».Είναι  συνωμοσιολογία  το  παρακάτω  κείμενο  που  κυκλοφορεί  χρόνια                           στο   διαδίκτυο  και  αποδίδεται  στον  ερευνητή  Στριγά;

ΠΟΤΕ  ΔΕΝ  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ,  ΟΥΤΕ  ΚΑΙ  ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ. 

ΟΙ  "ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ"  ΣΙΩΠΟΥΝ  ΑΙΔΗΜΟΝΩΣ  ΩΣ  ΧΑΜΗΛΟΒΛΕΠΟΥΣΕΣ  ΠΑΡΘΕΝΕΣ.


ΟΙ ΑΘΕΑΤΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ«ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ» ΤΟ 1973.


Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ  ΤΟΝ  ΙΩΑΝΝΙΔΗ.

 

Την νύχτα στις 14 Νοεμβρίου 1973, ο ισραηλινός στρατηγός Μωσέ Νταγιάν έφθασε στην Αθήνα. Εγκαταστάθηκε στο σπίτι του γαμπρού του Δημ. Ιωαννίδη, του γιατρού Αλασδράκη.  Από εκεί έστειλε μήνυμα στον
Ιωαννίδη να είναι έτοιμος : «η ώρα έφθασε . Όλα είναι έτοιμα».
Την επομένη 15 Νοεμβρίου , το γιώτ «Απόλλων» , ιδιοκτησίας της εταιρίας ΟΤC, η οποία τότε ήταν ιδιοκτησίας της CIA,  έφθασε στον Πειραιά . Το γιώτ πριν την μετατροπή του,  ήταν μονάδα του βρετανικού πολεμικού ναυτικού.  Ήταν εξοπλισμένο με πανίσχυρα ηλεκτρονικά μέσα και τέλεια δίκτυα επικοινωνιών. Είκοσι κομάντος συμπλήρωναν το ειδικό πλήρωμα του σκάφους.  Από τον Πειραιά έπλευσε προς τα ανοιχτά του Σουνίου,   όπου και περίμενε ανενόχλητο.
        Στο μεταξύ «Έλληνες πολίτες» έκαναν τις ανάλογες επαφές τους με το στρατηγό Νταγιάν, ο οποίος συντόνιζε μαζί με τον Ιωαννίδη και τον εκδότη – δημοσιογράφο Λαμπράκη την «λαϊκή» εξέγερση στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.  Η κύρια επαφή Νταγιάν,  εκτός από τον Ιωαννίδη – Αραπάκη – Μπονάνο,  ήταν με τον Γιάγκο Πεσματζόγλου ,ο οποίος τότε ήταν μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ για την Ελλάδα.  Είχε αναλάβει το πολιτικό σκέλος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ήταν ο ενδιάμεσος μεταξύ των επί κεφαλής των «φοιτητών»,  του Στρατηγού Νταγιάν και της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.

"Λέγεται  ότι  ο «έλληνας»  Χαραλαμπόπουλος και ο ιουδαίος Νταγιάν ήταν στενοί φίλοι από το 1943, όταν υπηρετούσαν μαζί στην Μέση Ανατολή, στα βρεττανικά στρατεύματα. Ο Νταγιάν προξένεψε στον Χαραλαμπόπουλο την εβραία που παντρεύτηκε μετά. Η κύρια επαφή Νταγιάν , εκτός από τον Ιωαννίδη – Αραπάκη – Μπονάνο , ήταν με τον Γιάγκο Πεσματζόγλου ,ο οποίος τότε ήταν μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ για την Ελλάδα. Είχε αναλάβει το πολιτικό σκέλος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ήταν ο ενδιάμεσος μεταξύ των επί κεφαλής των «φοιτητών» , του Στρατηγού Νταγιάν και της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ".

      Ο Πεσματζόγλου είχε άμεση επαφή , κυρίως με τρία πρόσωπα , από τους οργανωτές της εξέγερσης:   Η μία ήταν η Δαμανάκη, (η κόρη του Νταγιάν λέγεται, ότι ήταν πολύ φίλη με την Δαμανάκη – βλέπε και την δημόσια δήλωση της Δαμανάκη: Eίμαι Εβραία),   ο άλλος, ο γνωστής  καταγωγής  Έβερτ και ο τρίτος ο Χαραλαμπόπουλος, του οποίου ο γιός και η θυγατέρα, από την πρώτη του εβραία γυναίκα ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΜΟΣΑΝΤ.   Ο Χαραλαμπόπουλος και ο Νταγιάν ήταν στενοί φίλοι από το 1943, όταν υπηρετούσαν μαζί στην Μέση Ανατολή, στα βρεττανικά στρατεύματα.   Λέγεται ότι  ο  Νταγιάν προξένεψε στον Χαραλαμπόπουλο την εβραία που παντρεύτηκε μετά.
          Τα χαράματα της 16 Νοεμβρίου , έφθασαν 200 αμερικανοί κομάντος από τις Βρυξέλλες , με εντολή να συμμετάσχουν στην εξέγερση του πολυτεχνείου.

 (Το φύλλο των φοιτητών του Κ.Κ.Ε. "Πανσπουδαστική", στο τεύχος του Νο 8, κάνει λόγο, για 350 πράκτορες της ΚΥΠ, που κατέλαβαν το Πολυτεχνείο, στις 14/11/1973, με σκοπό να εκτρέψουν, σε άλλη κατεύθυνση, τον αγώνα, που γινόταν εκείνη την εποχή. Το κείμενο αυτό, που αναφέρεται στους φοιτητές της Νομικής Σχολής, που διέκοψαν την δική τους συνέλευση και από την Σόλωνος, πήγαν στο Πολυτεχνείο, ουδέποτε, μέχρι τώρα, το έχει ανακαλέσει, επισήμως, το Κ.Κ.Ε. Έγραφε επί  λέξει  ότι:  «το Πολυτεχνείο ήταν έργο 350 πρακτόρων του Ρουφογάλη» τότε αρχηγού της ΚΥΠ).

     Όλοι μεταφέρθηκαν από τη βάση του ελληνικού στη γεωγραφική υπηρεσία Στρατού, στο πεδίο του Άρεως . Τους μοιράστηκαν Ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές στολές και περίμεναν διαταγή να επέμβουν. Εκτός από όπλα , είχαν στην κατοχή τους ασύρματο , συγχρονισμένο με εκείνον του γιωτ «Απόλλων» , απ΄ όπου και περίμεναν την διαταγή για επέμβαση. Ο στρατιωτικός που είχε αναλάβει την εποπτεία όλων των ανδρών , ήταν ο υποστράτηγος Χουήζερ του ΝΑΤΟ, αλλά και έμπιστος της τριμερούς Επιτροπής .
       Την νύχτα της 16ης Νοεμβρίου , οι κομάντος του ΝΑΤΟ διατάχθηκαν από τον υποστράτηγο Χουήβερ , να ακροβολιστούν στο Πεδίο του Άρεως και να περιμένουν διαταγές . Οι είκοσι κομάντος που περίμεναν στο γιωτ, διατάχθηκαν να πάνε με λέμβους στη στεριά , να καταλάβουν το σπίτι του Γεωργίου Παπαδόπουλου, να κόψουν τα τηλεφωνά του και να του απαγορεύσουν κάθε επαφή με τον έξω κόσμο. Να συνεννοηθούν μετά με τους Έλληνες «συναδέλφους» τους και να περιμένουν διαταγή για να αποχωρίσουν. Όταν νύχτωσε οι κομάντος έφθασαν στην ακτή και από εκεί με στρατιωτικά τζιπ κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του Παπαδόπουλου. Οι άλλοι έφυγαν «κατά ομάδες» από τη Γεωγραφική Υπηρεσία  ΚΑΙ ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΚΑΝ στο πεδίο του Άρεως .
        Αργότερα , όταν το τανκ έσπασε την πόρτα του πολυτεχνείου , πολλοί κομάντος με πολιτικά βρίσκονταν ήδη μέσα. Στις εφιαλτικές στιγμές που ακολούθησαν , οι Νατοϊκοί κομάντος δημιούργησαν τεταμένη ατμόσφαιρα στο πολυτεχνείο και στους δρόμους της Αθήνας, σαν ελεύθεροι σκοπευτές, όπου πυροβολούσαν κατά το δοκούν. Όταν πια ο «εχθρός» είχε νικηθεί ένα στρατιωτικό σφύριγμα του επικεφαλής τους επανέφερε στην τάξη. Ανασυντάχθηκαν, και όπως είχαν έρθει , έφυγαν αθόρυβα. Σε μια ώρα απογειώνονταν από τη βάση του Ελληνικού , με προορισμό τις Βρυξέλλες.  Χίλια δολάρια μπόνους πήρε ο καθένας , για εκείνη τη βραδιά. Το ίδιο έγινε και με τους είκοσι. Διατάχθηκαν να επιστρέψουν στο γιωτ . Ξημερώματα στις 18 Νοεμβρίου 1973 , το γιωτ «Απόλλων» έπλεε ανοιχτά , με προορισμό τη Βαρκελώνη ..
     Ο Στρατηγός Νταγιάν αφού ενέκρινε τον κατάλογο των νέων Υπουργών της «Ελληνικής κυβερνήσεως» πού του παρουσίασε ο Ιωαννίδης, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΑΣΔΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, τακτοποίησε και άλλες μικρές λεπτομέρειες , και αναχώρησε αθόρυβα την 27/11/1973 για το Ισραήλ…

ΠΗΓΕΣ
• Σταύρος Ψυχάρης, Τα παρασκήνια της αλλαγής, Αθήνα 1975.
• Αθανάσιος Στριγάς, Οι τυμπανιστές του Πενταγώνου, Αθήνα 1988.
• Κωσταντίνος Μπάρμπης, Κ. Καραμανλής – Εθνάρχης ή εθνικός εφιάλτης, Αθήνα 1997, σελ. 194.
• «Το Πολυτεχνείο, η χούντα και ο Κίσινγκερ – επιστολή του Αντ.Κοραντή», εφημ. Το Βήμα φ.3 Ιουλίου 2011 σελ.Α50/66.

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΙΠΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΤΙ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ (Type 214TN) ΣΑΝ ΤΑ 4 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΚΛΑΣΗΣ «ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ». ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΜΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ) ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΑΡΓΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΙΑ: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»

 

13 σχόλια :

 1. Γ.Λαγός: Κατήγγειλε στην Ευρωβουλή την συνάντηση του φονιά Κ.Ακίν με Ρ.Τ.Ερντογάν κι ενοχλήθηκε ο... Ν.Ανδρουλάκης!
  Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ, Γιάννης Λαγός, ενημέρωσε το Ευρωκοινοβούλιο για την φωτογραφία του Ρ.Τ.Ερντογάν με τον καταζητούμενο διεθνώς δολοφόνο του Σ.Σολωμού, Κενάν Ακίν, στα Κατεχόμενα
  Το γεγονός ότι ο Λαγός μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο ενόχλησε τον Έλληνα ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη που έκανε λόγο για «ημέρα ντροπής».
  «Σήμερα είναι ημέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δώσατε τον λόγο σε έναν καταδικασμένο από την ελληνική δικαιοσύνη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που έχει κάνει δολοφονίες. Ντροπή», είπε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.
  Το ότι δίνουν τον λόγο στους βουλευτές ενός κόμματος στο οποίο ανήκει ο Ν.Ανδρουλάκης, που έχουν πολλάκις καταδικαστεί ως εγκληματική συμμορία κατάχρησης του δημοσίου χρήματος, είναι φυσιολογικό; Το ότι το κόμμα του άλλαξε όνομα για να μην πληρώσει τα δάνεια που οφείλει στον ελληνικό λαό είναι σύννομο και ηθικά αποδεκτό;
  Βέβαια δεν ήταν ο μόνος. Τα ίδια είπε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και η ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
  Ποιος Ερντογάν και ποιος Κενάν Ακίν; Για τους προαναφερόμενους «Ο Λαγός πρέπει να πάει φυλακή»...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενώθηκαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές... όχι κατά της Τουρκίας αλλά κατά του Γ. Λαγού.
   Φωτιά και Λαύρα οι Έλληνες ευρωβουλευτές. Όχι κατά της Τουρκίας αλλά του ευρωκοινοβουλίου, επειδή ... επέτρεψε στον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό να μιλήσει.
   Προφανώς θεωρώντας ότι παντού τα πράγματα λειτουργούν όπως στην Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις παίρνονται από την πολιτική ελίτ πριν τελεσιδικήσουν οι δικαστικές αρχές, επιτίθονται κατά του προεδρείου του ευρωκοινοβουλίου.
   Εκτός από τους ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που καταδίκασαν το γεγονός , σήμερα με παρεμβασή της, το ίδιο έκανε και η κ. Σπυράκη της ΝΔ. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ήταν μεγάλο ατόπημα του Ευρωκοινοβουλίου να δώσει τον λόγο στον Ιωάννη Λαγό». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ήδη υπάρχει κινητοποίηση του δημοκρατικού τόξου καθώς, είναι τεράστιο λάθος όταν ένα πρόσωπο έχει καταδικαστεί και συζητείται η άρση ασυλίας του να παίρνει τον λόγο, εξηγώντας ότι η διαδικασία εκεί είναι αυστηρή και δεν παίρνει κανείς τυχαία τον λόγο αλλά με ειδικό κατάλογο. «Το προεδρείο της ΕΚ πρέπει να κοιτάζει να προστατεύσει την εικόνα και τις αρχές του κοινοβουλίου».
   Τι ακριβώς ήθελαν δηλαδή; να πάνε οι υπάλληλοι του ευρωκοινοβουλίου και να περάσουν χειροπέδες και φίμωτρο στον Γ. Λαγό, για να μην μιλάει και τους ενοχλεί; Δεν θα υπάρξει "θεσμική λύση" από πλευράς Δικαιοσύνης και Κοινοβουλίου;
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Γ. Λαγός : Άλλοι πολεμούν τον τούρκο και άλλοι είναι τα γιουσουφάκια του.
   Ακόμα περιμένω να με φυλακίσουν, όπως πανηγύριζε η συμμορία της Βουλής. Τους έπεσε λίγο δύσκολο. Όχι μόνο δεν θα γίνει αυτό,αλλά με τις ενέργειες του Κ.Πλεύρη,στέλνουμε την μαφία της Λεπενιώτη να δώσει εξηγήσεις. Έρχονται ωραία πράγματα.

   Εχθές [24/11/2020] στο ευρωκοινοβούλιο συζητήθηκε η προκλητική επίσκεψη του Ερντογάν στην σκλαβωμένη μας Κύπρο. Όπως φυσικά έχω το δικαίωμα,πήρα τον λόγο και με αποδείξεις έκανα αυτό που έχω υποσχεθεί να κάνω ακόμα και μόνος μου μέσα στην ευρωβουλή. Υπερασπίστηκα την Ελλάδα μας, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο.

   Το γεγονός αυτό, λύπησε αφάνταστα τον Παπαδημούλη με τα δεκάδες ακίνητα τα οποία νοικιάζει στις Μ.Κ.Ο. ,έτσι ώστε να κερδίζει πολλά εκατομμύρια από τον επαγγελματικό ανθρωπισμό του, τους αστείους του κ.κ.ε. οι οποίοι πάντα είναι απέναντι σε κάθε τι Ελληνικό και Χριστιανικό και κάποιον Ανδρουλάκη. Για τον τελευταίο να τονίσουμε ότι είναι μέλος και ευρωβουλευτής ενός κόμματος το οποίο άλλαξε όνομα και α.φ.μ. σαν τους κοινούς απατεώνες και έκλεψε 240 εκ.ευρώ τα οποία πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.
   Είναι το κόμμα του οποίου πασίγνωστοι υπουργοί έχουν καταδικασθεί σε φυλακίσεις για οικονομικά σκάνδαλα δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία έκλεψαν από τον Ελληνικό λαό οδηγώντας στην εξαθλίωση τους συμπολίτες μας.

   Να τονίσω βέβαια ότι εις βάρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. -ΚΙΝ.ΑΛ. του Κ.Κ.Ε. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχω καταθέσει αγωγές και θα κάτσουν στο σκαμνί.

   Όλοι αυτοί λοιπόν λειτουργώντας για άλλη μια φορά σαν πιστά τσιράκια και σαν καλά γιουσουφάκια των Τούρκων μου επιτέθηκαν γιατί πρώτη φορά ξεμπροστιάζεται ξεκάθαρα η Τουρκία μέσα στην ευρωβουλή.
   Να τονίσω ότι αποτελεί τεράστια τιμή για μένα το γεγονός ότι όλο το παρεάκι του βρωμερού δημοκρατικού τόξου λυσσομανά εναντίον μου.
   Εγώ αγωνίζομαι για ΕΛΛΑΔΑ και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και δεν πρόκειται να σταματήσω όποιες πιεσεις και αν δεχθώ,είναι λογικό λοιπόν ότι ανήκουμε σε άλλα στρατόπεδα.

   Τέλος για το θέμα της αρσης ή όχι της ασυλίας μου τους επιφυλάσσω πολλές και δυσάρεστες εκπλήξεις.

   Θα εξαντλήσω την κοινοβουλευτική μου θητεία και θα είμαι εκεί. Να τους πολεμώ, να τους ξεμπροστιάζω και να τους αναγκάζω να υπερασπίζονται τους εχθρούς της πατρίδας όσο εγώ αγωνίζομαι για Θεό και Ελλάδα. Περαστικά σας μικρά και ανόητα ανθρωπάκια.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Χρέος: Βιώσιμο στο... 207%! - Αλλά δεν ήταν βιώσιμο όταν μας έβαλαν στα Μνημόνια με 126% το 2010!
  Οι δηλώσεις του Γ.Στουρνάρα που βλέπει βιώσιμο χρέος μέχρι το 2030.
  Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος και τόνισε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παραμένει βιώσιμο, παρά την αύξηση του ως ποσοστό του ΑΕΠ. Δηλαδή το χρέος που θα φτάσει για φέτος το 207% είναι βιώσιμο όταν το 2010 που μπήκαμε στα μνημόνια το χρέος ήταν στο 126%!
  Να σημειώσουμε ότι αυτό το 207% είναι το χρέος που έφτασε από τον Μάρτιο όταν το χρέος ήταν στο 183% και είχε στα χέρια της η κυβέρνηση και αφού πρώτα η χώρα έχει περάσει από μνημόνια αλλά και το PSI μια κίνηση που ισοδυναμούσε με την πώληση της Ελλάδας με αντάλλαγμα την πώληση των "ασημικών".
  Αυτό υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συνέστησε το ταμειακό απόθεμα ασφαλείας του Δημοσίου να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα τα επόμενα χρόνια (αυτό που φώναζαν προεκλογικά ως λάθος κίνηση;), καθώς συμβάλλει στη διατήρηση χαμηλού κινδύνου αναχρηματοδότησης του δημόσιου χρέους, παρέχοντας εμπιστοσύνη στους επενδυτές.
  Όπως ανέφερε ο πρώην ΥΠΟΙΚ και νυν Κεντρικός Τραπεζίτης Γ.Στουρνάρας μιλώντας σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα, οι βασικοί κίνδυνοι βιωσιμότητας του χρέους σχετίζονται κυρίως με τους όρους χρηματοδότησης από τις αγορές, τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, αλλά και με το ύψος των παρεχόμενων εγγυήσεων που έχουν δοθεί για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, στα πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
  Για το λόγο αυτό συνέστησε μετά την πανδημία η κυβέρνηση να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα προκειμένου η οικονομία να προετοιμαστεί όχι μόνο για μια ασφαλή και πλήρη επανεκκίνηση, αλλά πολύ περισσότερο για την επάνοδό της σε μια στέρεη αναπτυξιακή τροχιά επενδύοντας στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία.
  Επίσης οι ελληνικές αρχές, με δεδομένο ότι τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί είναι προσωρινού χαρακτήρα, θα πρέπει, όπως υπογράμμισε, να είναι έτοιμες να ενταχθούν πλήρως στους κανόνες του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού πλαισίου, μόλις αυτοί ενεργοποιηθούν εκ νέου. Τέλος θα πρέπει να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ που θα λάβει η Ελλάδα.
  Όπως εξήγησε ο διοικητής της ΤτΕ, η επίπτωση της πανδημίας στην οικονομική δραστηριότητα και τα επακόλουθα μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης αναμένεται να επιφέρουν «μια μόνιμη ανοδική μετατόπιση τόσο της καμπύλης του χρέους-προς-ΑΕΠ, όσο και της καμπύλης των Ακαθάριστων Χρηματοδοτικών Αναγκών-προς-ΑΕΠ σε σχέση με τις προ-πανδημίας εκτιμήσεις.
  Ωστόσο, παρά την αυξημένη αβεβαιότητα, οι κίνδυνοι για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους παραμένουν περιορισμένοι μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030, λόγω της σύνθεσης του χρέους που αποτελείται κατά 81% από δάνεια του επίσημου τομέα, αλλά και της ευνοϊκής διάρθρωσης των αποπληρωμών, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο πλαίσιο των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αδιανόητο: Θα αγοράσουν νέες «φρεγάτες» με τα ίδια όπλα που φέρουν οι ηλικίας 30 ετών ΜΕΚΟ-200ΗΝ;
  Προβληματισμό μέχρι επιπέδου... υποψίας πρόθεσης υπονόμευσης της εθνικής άμυνας προκαλεί η διαφαινόμενη παραγγελία των Παράκτιων Σκαφών Μάχης (LCS ή ΜΜSC-(Multi-Mission Surface Combatant) έναντι ενός δισεκατομμυρίου $ ανά σκάφος, (4,322 δισ.$ συνολικά) από την αμερικανική Lockheed Martin, καθώς αποκαλύπτεται από τα στοιχεία Τιμής και Διαθεσιμότητας (P&A: Price and Availability) που είχαν στείλει οι Αμερικανοί ότι το πλοίο έχει τις δυνατότητες, σε ότι αφορά το οπλικό του φορτίο που έχουν οι φρεγάτες ΜΕΚΟ-200ΗΝ και τίποτα παραπάνω!
  Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, τα στελέχη του ΠΝ, κατόπιν παρέμβασης της πολιτικής ηγεσίας, έστω και της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ, να «δέσουν» την ελληνική ναυτική ισχύ με ικανότητες δεκαετίας... '90 (!) σε ότι αφορά τα όπλα που θα μεταφέρει.
  Και αυτό δεν αφορά μόνο το «σβήσιμο» των βλημάτων cruise SCALP Naval των φρεγατών Belharra που θα έφερναν την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας σε άλλο επίπεδο, αλλά «σβήνουν» ακόμα και την αντιαεροπορική άμυνα περιοχής από τις δυνατότητες του νέου πλοίου του ΠΝ!
  Η ΜΜSC δεν θα μεταφέρει τίποτα περισσότερο από βλήματα επιφανείας – αέρος RIM-162 ESSM (Evolved Seasparrow Missile)! Και μόνο! Βλήματα με ακτίνα δράσης μόλις 50 χλμ. έναντι των 120 χλμ. που έχουν οι ASTER 30 των γαλλικών Behh@rra ή και των FREMM!
  Δηλαδή πάνε πάλι να φτιάξουν «Ναυτικό Αιγαίου» και όχι «Ναυτικό Ανατολικής Μεσογείου», με μικρές δυνατότητες επιβίωσης έναντι των βλημάτων ναυτικής κρούσης αέρος-επιφανείας AGM-84K SLAM-ER με ακτίνα δράσης 250 χλμ. ή ακόμα και το εγχώριας κατασκευής τουρκικό SOM-Α ακτίνας δράσης 250 χλμ.!
  Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν από τους φόρους τους για να λαμβάνονται αποφάσεις που προάγουν την εθνική άμυνα, όχι που προάγουν τα προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα ορισμένων. Αυτό το πληρώσαμε επί κυβερνήσεων Σημίτη και το πληρώνουμε πολύ ακριβά...
  Η ουσία είναι ότι «για πολιτικούς λόγους» (μόνο;) η Ελλάδα θα δεσμευθεί σε αντιαεροπορική άμυνα του Στόλου για τα επόμενα 40 χρόνια με πλοία που μεταφέρουν όπλα της δεκαετία του '90!
  Είναι απίστευτο αλλά η κάθε ΜΜSC θα είναι εξοπλισμένο ακριβώς με τα όπλα της... ΜΕΚΟ-200ΗΝ!
  >8 βλήματα επιφανείας – επιφανείας Harpoon RGM-84L Block II
  >32 κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας – αέρος RIM-162 ESSM (Evolved Seasparrow Missile)
  ή 16 ESSM και 4 ASROC εάν δεν εφοδιασστεί το σκάφος με τορπιλοσωλήνες(!)
  >1 συστήματα εγγύς αντιβληματικής προστασίας SeaRAM (τώρα υπάρχουν ανά ΜΕΚΟ-200ΗΝ δύο Phanalx Block 1Β)
  Ενώ δεν έχει καν... τορπιλοσωλήνες!
  Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 4,2 δις δολάρια ΗΠΑ (3,54 δις ευρώ με βάση την τρέχουσα ισοτιμία).
  Ανόητοι σίγουρα δεν είναι στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. «Προδότες» δεν πιστεύουμε ότι έγιναν μέσα σε τέσσερις μήνες, όταν από τις «τούμπανο» με αντιαεροπορική άμυνα περιοχής και πλατφόρμες πυραύλων cruise, Belh@rra, έφτασαν να ζητούν φρεγάτες με τα ίδια όπλα με τις MEKO-200HN, οι οποίες μετά τον εσκυγχρονισμό τους μπορεί να γίνουν και καλύτερα πλοία από τις ΜΜSC.
  Τότε τι συμβαίνει;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έφυγε από την ζωή ο Έλληνας εφευρέτης του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου Κωνσταντίνος Αδρακτάς.
  Έφυγε από την ζωή ο Έλληνας εμπνευστής και δημιουργός του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε στις αρχές του 1970.
  Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Αδρακτά ο οποίος ήταν ο δημιουργός του αυτοκινήτου Enfield 8000 (E8000).
  Το συγκεκριμένο διθέσιο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στην Σύρο (!) πριν 40 χρόνια και από τότε θεωρείται παγκοσμίως το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπήκε σε παραγωγή.
  Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου «Ιατρικό Αθηνών», Βασίλης Αποστολόπουλος, μέσω του προσωπικού τoυ λογαριασμού στο Facebook, στην οποία έγραψε χαρακτηριστικά:
  «Ο Κωνσταντίνος Αδρακτάς είναι ο εφευρέτης μεταξύ άλλων του πρώτου σύγχρονου ηλεκτρικού αυτοκινήτου Enfield (κάποτε ίσως εξιστορήσω το πως τα οικονομικά συμφέροντα το έθαψαν).
  Ο εκλιπών υπήρξε φίλος του πατέρα μου, στη συνέχεια δικός μου και γείτονας μου στο Λονδίνο τα φοιτητικά μου χρόνια. Είχαμε μια εξαιρετική σχέση συμπάθειας και εκτίμησης.
  Απόφοιτος του MIT στην αστρονομία και αστροναυτική δούλεψε για τη NASA και προσωπικά τον αξιολογώ ως τον άνθρωπο με το υψηλότερο IQ που έχω γνωρίσει.
  Καλή ανάπαυση».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εντοπίστηκε ο «απολιθωμένος» γαλαξίας Ηρακλής - Tον «κατάπιε» ο δικός μας δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
  Η σύγκρουση μεταξύ γαλαξιών είναι μια διαδικασία που παίρνει πολλά εκατομμύρια χρόνια και έτσι προκαλεί αίσθηση η μεγάλη ανακάλυψη στην οποία προχώρησαν οι αστρονόμοι, καθώς εντόπισαν το «απολίθωμα» ενός άγνωστου έως τώρα γαλαξία, τον οποίο είχε «καταπιεί» ο δικός μας πολλά δισεκατομμύρια χρόνια πριν.
  Ο εν λόγω γαλαξίας, που ονομάστηκε «Ηρακλής», είχε συγκρουστεί πολύ παλιά, πριν δέκα δισεκατομμύρια χρόνια, με τον δικό μας γαλαξία, από τον οποίο τελικά απορροφήθηκε.
  Πρέπει να γίνει κατανοητό πως για το Σύμπαν διαδικασίες εκατομμυρίων ετών είναι κάτι σαν «λίγες ώρες ή ημέρες». Επίσης, οι κινήσεις των γαλαξιών και οι συγκρούσεις έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο στο πως διαστέλλεται ο χωροχρόνος.
  Ο χωροχρόνος είναι σαν ένα «σεντόνι» πολλών διαστάσεων πάνω στο οποίο είναι «ραμμένοι» γαλαξίες, άστρα και πλανήτες. Αν κάποιες «πτυχώσεις» του συγκλίνουν τότε συγκλίνουν και τα ουράνια σώματα που βρίσκονται πάνω σε αυτές.
  Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρικάρντο Σκίαβον του Πανεπιστημίου Τζον Μουρς του Λίβερπουλ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Monthly Notices» της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας Αστρονομίας, έκαναν την ανακάλυψη μελετώντας τα δεδομένα από την έρευνα του ουρανού «Sloan Digital Sky Survey (SDSS)» και του παρατηρητηρίου APOGEE (Apache Point Observatory Galactic Evolution).
  Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε αναθεώρηση της κατανόησης σχετικά με το πώς ο γαλαξίας μας έφθασε στη σημερινή μορφή του. Όταν έγινε η σύγκρουση με τον «Ηρακλή», ο δικός μας γαλαξίας ήταν ακόμη σε «νηπιακή» φάση.
  Σήμερα, τα απομεινάρια του «Ηρακλή» -άστρα και αέρια- εκτιμάται ότι αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό, περίπου το ένα τρίτο, της σφαιρικής άλω του δικού μας γαλαξία.
  Η δημιουργία μεγαλύτερων γαλαξιών από τη σύγκρουση και απορρόφηση μικρότερων γαλαξιών είναι συχνό φαινόμενο στο σύμπαν. Τα απομεινάρια των παλαιότερων γαλαξιών συνήθως γίνονται αντιληπτά στην εξωτερική άλω, ένα τεράστιο, αλλά πολύ αραιό, νέφος άστρων που περιβάλλουν το κυρίως τμήμα του γαλαξία.
  Επειδή ο γαλαξίας μας «χτίστηκε» σταδιακά από έξω προς τα μέσα, η ανακάλυψη «απολιθωμάτων» πανάρχαιων γαλαξιών που έχουν απορροφηθεί απαιτεί να ψάξει κανείς στα κεντρικά μέρη του γαλαξία μας.
  Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, δεν είχε γίνει έως τώρα αντιληπτή η σημαντική συμβολή του «Ηρακλή» στη διαμόρφωση του γαλαξία μας, επειδή η θέση του στα βάθη του γαλαξία μας τον κρύβει από τη Γη, καθώς παρεμβάλλονται νέφη διαστρικής σκόνης.
  Όμως, το APOGEE μπορεί να «δει» μέσα από αυτά τα νέφη στο εγγύς υπέρυθρο τμήμα του φάσματος, αντί για το ορατό που «τυφλώνεται» από τη σκόνη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το Κατάρ δίνει νέα χρηματοδοτική «χείρα βοηθείας» στην Τουρκία με παραγγελία για 100 άρματα μάχης ALTAY.
  Σύμφωνα με πληροφορίες το Κατάρ φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με την Τουρκία για να αγοράσει 100 τουρκικής σχεδίασης άρματα μάχης ALTAY.
  Ο αναπληρωτής επικεφαλής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, Αλί Γιαβούζ, δήλωσε σε δηλώσεις Τύπου ότι η Ντόχα θα αγοράσει έως και 100 άρματα μάχης από την Τουρκία, 40 εκ των οποίων θα παραδοθούν στην πρώτη φάση, προσθέτοντας ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο.
  Η οικονομική αξία του συμβολαίου δεν αποκαλύφθηκε, αλλά αναμένεται να είναι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.
  Αξίζει να σημειωθεί στην ομιλία του Τούρκου αξιωματούχου τονίστηκε ότι οι κινητήρες αυτού του τύπου των αρμάτων θα ήταν τουρκικοί, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από καμία άλλη πηγή.
  Βέβαια τα προβλήματα για το τουρκικό άρμα δεν έχουν λυθεί και ίσως αυτή η παραγγελία δίνει απλά τους οικονομικούς πόρους ώστε να ολοκληρωθεί το εγχείρημα απρόσκοπτα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο π. υφυπουργός της κυβέρνησης Α. Διαματάρης υιοθετεί τουρκικά fake news και επιτίθεται στην χώρα του.
  Οξεία και άνευ λόγου επίθεση εξαπέλυσε κατά της Ελλάδας, υιοθετώντας τα τουρκικά fake news και τις αιτιάσεις της άκρας αριστεράς, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Αντώνης Διαματάρης, εκδότης του "Εθνικού Κύρηκα" της ομογενειακής εφημερίδας των Ελλήνων.
  Συγκεκριμένα ο κ. Διαματάρης, αναφερόμενος σε "πρόσφυγες" είπε ότι η Ελλάδα "αναγκάζει πρόσφυγες να επιστρέψουν στον τόπο από τον οποίο ξεκίνησαν το ταξίδι τους, κάτι που "αποτελεί σοβαρή παράβαση του διεθνούς νόμου για την ασφαλή δίαυλο και προστασία προσφυγων".
  Ανθρωποι είναι και οι πρόσφυγες Ο Οργανισμός Προσφύγων του ΟΗΕ ζητά από την Ελλάδα να σταματήσει τις κακοποιήσεις...
  Δημοσιεύτηκε από Αντώνης Διαματάρης στις Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020
  Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν είναι η "πικρία" του κ. Διαματάρη για την απομακρυνσή του από την κυβέρνηση που τον κάνει να λέει αυτά τα λόγια ή αυτά πίστευε πάντοτε, αλλά η ευθύνη για την πρωτοφανή αυτή για πρώην υφυπουργό στάση του βαραίνει αυτούς που τον τοποθέτησαν σε τέτοια θέση ευθύνης και κυρίως τον πρωθυπουργό.
  Η υιοθέτηση όμως των τουρκικών fake news περί "επαναπροωθήσεων" σίγουρα δεν ταιριάζει στην θέση που κατείχε.
  Πάντως όσο ήταν στην κυβέρνηση, μια χαρά έκανε τα ταξιδάκια του με έξοδα του ελληνικού λαού και αρνείτο πεισματικά να παραιτηθεί. Τότε δεν έβλεπε "παραβάσεις"...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ηλίας Κασιδιάρης: Ένας μήνας στις φυλακές υψίστης ασφαλείας
  Γράφει ο Ηλίας Κασιδιάρης

  Στις 21 Νοεμβρίου έκλεισε ένας μήνας παράνομης κράτησής μου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού. Χαρακτηρίζω παράνομη την κράτησή μου γιατί κάθε δικαστική απόφαση που δεν βασίζεται στην αλήθεια και τα στοιχεία της δικογραφίας , αλλά στις εντολές των διεφθαρμένων κυβερνητικών, είναι απολύτως παράνομη. Το ίδιο ακριβώς άφησε να εννοηθεί και η Εισαγγελέας της έδρας όταν δήλωσε κατηγορηματικά πως επιμένει στην πρότασή της για αθώωση όλων των κατηγορουμένων , πρόταση που βασίζεται στους κανόνες του Δικαίου. Αφού οι κανόνες του Δικαίου επέβαλαν την αθώωσή μου , οι Δικαστές που με καταδίκασαν έδρασαν σαν υποχείρια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ένας μήνας παράνομης κράτησης στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού.

  Ένας μήνας από τους συνολικά 52 μήνες της ποινής. Αφαιρώ αυτόν τον μήνα και τους υπόλοιπους 12 που παρέμεινα προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού το 2014 κι έχω να εκτίσω άλλους 39 μήνες στις φυλακές του ανθελληνικού καθεστώτος. Φυσικά δικαιούμαι αναστολή της ποινής μέχρι το Εφετείο. Αυτό ορίζει ο νόμος. Το δικαίωμα αυτό το στερήθηκα στο πρωτόδικο Δικαστήριο, διότι οι εντολές του συστήματος ήταν αυστηρές.

  Όλα τα χρεωκοπημένα κόμματα της Βουλής ενώθηκαν με τους κάφρους της Άκρας Αριστεράς στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και απαίτησαν την πολιτική και τη φυσική μου εξόντωση. Και στα δύο θα αποτύχουν παταγωδώς. Κάποιοι ηλίθιοι τόλμησαν να ψελλίσουν στα πληρωμένα δελτία ειδήσεων ότι βρίσκομαι σε vip κελί με πλακάκια στο δάπεδο. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Ζω τη ζωή μου μέσα στις άθλιες συνθήκες του ελλαδικού σωφρονιστικού συστήματος. Το καθεστώς με κατέταξε στην ίδια μοίρα με τους πιο ελεεινούς αλλοδαπούς εγκληματίες που σιδέρωναν γριούλες για 50 ευρώ. Ακόμα και το επισκεπτήριο είναι απαγορευμένο κι αυτό το γεγονός είναι οδυνηρό κυρίως για τους δικούς μου ανθρώπους. Η εμπλοκή και η στοχοποίηση οικογενειών από τους προδότες που έχουν πολιτικές διαφορές μαζί μου, είναι η πιο αισχρή πράξη από μία σειρά εγκλημάτων που έχει διαπράξει η ΝΔ.

  Η συμμορία της Κυβέρνησης νόμιζε ότι έτσι θα απαλλαγεί από τη φωνή μου. Τελικά κατάφερε να κάνει τη φωνή μου πιο δυνατή, πιο επιβλητική, πιο ελεύθερη. Μέσα σε αυτόν τον ένα μήνα έδωσα 4 συνεντεύξεις στο youtube, που συνολικά κατέγραψαν πάνω από 500.000 θεάσεις. Ακόμα κι απ’ το καρτοτηλέφωνο της φυλακής εκφράζω τις θέσεις μου υπέρ Πατρίδος και αφυπνίζω εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων. Το κόμμα μας «Έλληνες για την Πατρίδα» έγραψε πάνω από χίλια νέα μέλη από την ημέρα που μπήκα φυλακή. Οι αριθμοί αυτοί αποδεικνύουν πως το σχέδιό τους απέτυχε, δεν τρομοκράτησε τους Έλληνες πατριώτες. Αντίθετα, τους πείσμωσε, τους εξόργισε, τους συσπείρωσε γύρω απ’ τον αγώνα μας για μία Ελεύθερη Ελλάδα.

  Μέσα σε αυτόν τον μήνα ολοκλήρωσα και το τέταρτο βιβλίο μου που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα , όπως και το ημερολόγιο για το έτος 2021 των Ελλήνων για την Πατρίδα. Το βιβλίο μου έχει τίτλο «Μέλαν Όναρ» και αποτελείται από διηγήματα ιστορικού και μεταφυσικού περιεχομένου. Σε αντίθεση με τους αγράμματους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος, προσπαθώ να παράγω και πνευματικό έργο εκτός από την καθημερινή μου ενασχόληση με τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα.

  Οι φίλοι που θέλουν να προμηθευτούν τα βιβλία μου, να ενημερώνονται για τις δραστηριότητές μας και να επικοινωνήσουν μαζί μου, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας ellhnes.net ή να στείλουν μήνυμα στο e-mail μας: ellhnes@yahoo.com ή να καλέσουν στα τηλέφωνα 6947300351 (viber) και 6942295795. Ξαναπήγα φυλακή και, όπως τότε, έτσι και σήμερα θα αντιμετωπίσω με αξιοπρέπεια αυτή τη δοκιμασία. Θα επανεκλεγώ βουλευτής μέσα από τη φυλακή όπως έκανα και το 2015. Είναι τιμή μου να διώκομαι για τις ιδέες μου και για τον εθνικό μου αγώνα , εγώ ο μικρός και ασήμαντος, στη χώρα που εξόρισε και φυλάκισε όλους τους ήρωες, από τον Θεμιστοκλή μέχρι τον Κολοκοτρώνη.

  Ηλίας Κασιδιάρης Φυλακές υψίστης ασφαλείας Νοέμβριος 2020
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ»;
  ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
  Τις τελευταίες μέρες, παρατηρείται μια κινητικότητα στον λεγόμενο «πατριωτικό χώρο» -που ούτε πατριωτικός είναι, ούτε χώρος!- με… βαρυσήμαντες και… δραματικές εκκλήσεις για ενότητα κ.τ.λ.
  Πρόκειται για ένα θέατρο σκιών και μια ακόμα απόπειρα εξαπάτησης των Ελλήνων πατριωτών!
  Ο λεγόμενος «πατριωτικός χώρος» δεν πρόκειται να ενωθεί ούτε τώρα ούτε ποτέ! Οι βασικοί λόγοι είναι οι εξής:
  Τον συναποτελούν άτομα εξαρτώμενα από την ΝΔ αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες αφενός και αφετέρου, οι διάφοροι αρχηγίσκοι του είναι απολύτως σύμφωνοι με την ενότητα, υπό έναν απαράβατο όρο: ο καθένας απ’ αυτούς πιστεύει ότι δικαιούται να είναι επικεφαλής του όποιου σχήματος θα προκύψει!
  Ο -πρώην αρχικνίτης και νυν… εθνικόφρων- συνεργάτης του Κούλη και ειδικός επί των δημοσκοπήσεων, του’ χει δώσει το «μήνυμα»: «αν χάσεις την “ακροδεξιά”, χάθηκες»!
  4% έχασε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2019. Το 3,5% πήγε –ή επί το ακριβέστερον επέστρεψε- στην Νουδούλα (για «να φύγει η αριστερά από την εξουσία και μετά βλέπουμε»…) και το 0,5% κατευθύνθηκε στο μόρφωμα του Βελόπουλου.
  Απ’ την επομένη των εκλογών, όλος ο καημός του Μητσοτάκη ήταν από τη μια, αρχικά να διασπάσει και εν τέλει να φυλακίσει την Χρυσή Αυγή, κι απ’ την άλλη, να κρατήσει στο «μαντρί» την «ακροδεξιά» του, με τους Μπογδάνους και διάφορα τρυκ. Από το δήθεν «Έπος του Έβρου» ως τα στημένα «επεισόδια» στη δεύτερη συγκέντρωση του ΚΚΕ στις 17 Νοέμβρη και το εθνικοπατριωτικό σώου που στήθηκε προχθές στην πρόσοψη της βουλής!
  Είναι απλά μαθηματικά: αν η ΝΔ χάσει το 3,5% που πήρε από την Χρυσή Αυγή, πέφτει στο 36%, πλησιάζοντας επικίνδυνα τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει κρατήσει το 32% των τελευταίων εκλογών – και μην πιστεύετε τις στημένες δημοσκοπήσεις που τον εμφανίζουν γύρω στο… 20%!
  Οι καλές μέρες για την κυβέρνηση πέρασαν και το μέλλον διαγράφεται ζοφερό! Πέραν του ότι συμπληρώνει ενάμιση χρόνο στην εξουσία, κι αρχίζει η φυσιολογική φθορά της εξουσίας, η «νίκη κατά του κορωνοϊού» στο πρώτο κύμα Μαρτίου-Μαΐου έχει εξελιχθεί σε ολοκληρωτική ήττα, με τον αριθμό των νεκρών να παίρνει την ανηφόρα, ενώ σε λίγες ημέρες θα γεμίσουν οι ΜΕΘ και θα πεθαίνει ο κοσμάκης στους δρόμους!
  Το δε νέο lockdown θα διαρκέσει μήνες – και δεν έχει καμμιά σημασία μια τυχόν χριστουγεννιάτικη παρένθεση- αποτελειώνοντας την ήδη βαριά λαβωμένη οικονομία. Μόλις «βγούμε απ’ αυτή τη φυλακή», τίποτα δε θα είναι ίδιο με πριν! Θα βασιλεύουν η ανεργία, η φτώχεια και η δυστυχία και σιγουρότατα θα οδηγηθούμε σε νέο μνημόνιο. Το οποίο, σε συνδυασμό με το «καζάν-καζάν» στο Αιγαίο, θα επιφέρει την κατάρρευση της ΝΔ!
  Αργά ή γρήγορα, η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και ο Μητσοτάκης θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα, δημιουργώντας ακραία πόλωση και κυνηγώντας μέχρι και την τελευταία ψήφο! Στόχος του είναι να μην υπάρχει καμμιά «εναλλακτική λύση» στα δεξιά του και να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα: ή εγώ ή ο Τσίπρας, με τον Πολάκη, τον Καρανίκα και τον Φίλη!
  Υπ’ αυτές τις συνθήκες, θα ενσωματώσει όσους «πατριώτες» είναι προς ενσωμάτωση (σίγουρα τον Κρανιδιώτη και τους βολευτές του μορφώματος Βελόπουλου, κατά 99% και τον ίδιο τον Βελόπουλο και πιθανότατα τον νεοφιλελέρα Τζήμερο), ενώ θα «απαγορεύσει» –με τον τρόπο του, είτε αυτός είτε η ΚΥΠ- στους υπολοίπους να κατέλθουν στις εκλογές. Για τα μάτια του κόσμου, οι εναπομείναντες αρχηγίσκοι και «παράγοντες» του «χώρου» θα διαβουλεύονται ασταμάτητα για την… ενότητα, κι όταν θα έρθει η «ώρα-μηδέν» θα πουν τις συνήθεις δικαιολογίες (υπάρχει φοβερή πόλωση, μας πολεμάει το σύστημα, δε βρήκαμε λεφτά, κ.τ.λ.) και θα κάτσουν στ’ αυγά τους!
  Αυτά είναι τα σχέδια, αλλά στην πολιτική –όπως και στη ζωή- υπάρχει πάντα ο αστάθμητος παράγων! Ο οποίος, όμως, σε καμμία περίπτωση δε μπορεί να έχει σχέση με τους φασουλήδες του «πατριωτικού χώρου»!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εδώ και δεκαετίες η Βασιλιά τελείωσε στην Ελλάδα και ο τότε Βασιλέας Κωνσταντίνος εξορίστηκε και θεσπίστηκε η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

  Αυτό έγινε για να απαλλαχθεί, δήθεν, η Ελλάς από την Βασιλική εξ αίματος διαδοχή του ανώτατου πολιτειακού θεσμού στην χώρα και από τα προνόμια που απορρέουν από το αξίωμα, για τον ίδιο τον Βασιλιά και την οικογένεια του.

  Από τότε και έως σήμερα, την διακυβέρνηση της χώρας έχουν αναλάβει:
  Δύο μέλη της οικογένειας Καραμανλή ενώ ένας τρίτος ετοιμάζεται.
  Δύο της οικογένειας Μητσοτάκη ενώ τρίτος ετοιμάζεται.
  Τρεις της οικογένειας Παπανδρέου(ο ένας προ μεταπολιτεύσεως) ενώ ένας τέταρτος ετοιμάζεται.

  Αν προσθέσεις και τα βουλευτικά και υπουργικά αξιώματα που καταλαμβάνουν σε μόνιμη βάση μέλη των παραπάνω, αλλά και άλλων «ιερών» οικογενειών, τότε είναι ξεκάθαρο ότι την Ελλάδα την κυβερνάνε τρεις οικογένειες εναλλάξ, με μικρές παρενθέσεις, άλλων πρωθυπουργών που φυσικά δεν προέκυψαν από παρθενογένεση στις περισσότερες των περιπτώσεων και έχουν ρίζα σε παλιά πολιτικά τζάκια.

  Τα προνόμια δε, που ο Βασιλιάς και η οικογένεια του είχαν στο παρελθόν, έχουν μεταφερθεί, αυτούσια στις πολιτικές οικογένειες της μεταπολίτευσης.
  Σε αυτά, συμπεριλαμβάνεται ακόμα και το προνόμιο της κληρονομικής διαδοχής στην Εξουσία, ως δικαίωμα εξ αίματος.

  Έτσι αντί να έχουμε μια οικογένεια να απολαμβάνει πλούτη και προνόμια, έχουμε τρεις και τέσσερις.
  Φυσικά όμως η Δημοκρατία, καλύπτει με τον μανδύα της αυτό το «Τερατούργημα» της μεταπολίτευσης και δίνει άλλοθι σε όλους αυτούς που με πρόφαση τις εκλογές απολαμβάνουν ισόβια δικαιώματα και μάλιστα τα κληροδοτούν σε Υιούς, αδελφούς, θυγατέρες, εγγόνια, ανίψια κλπ…σαν να είναι η Ελλάς το περίπτερο του παππού τους.

  Θα κλείσω με ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στην πρώτη κοινοβουλευτική σύνοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015, το οποίο είναι ενδεικτικό της αίσθησης που υπάρχει ακόμα και ανάμεσα στις τάξεις των βουλευτών τους.

  Με πρόφαση την «επαναστατική διακυβέρνηση της πλάκας» ο Τσίπρας, αποφάσισε να μην δοθούν βουλευτικά αυτοκίνητα στους βουλευτές.
  Τότε οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ έκαναν «ουρά» στο προεδρείο(Κωνσταντοπούλου) να καταθέτουν λόγους που, ΔΕΝ θα έπρεπε να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο.

  Το κυριότερο επιχείρημα, μάλλον ορθό, ήταν το ότι ο Βουλευτής Επαρχίας, θα πρέπει να διαθέτει δύο αυτοκίνητα πλην του οικογενειακού για να μπορεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του σε Αθήνα και περιφέρεια.

  Τελικά η «επαναστατική παρέα της κακιάς ώρας» το έκανε αποδεκτό.
  Θα πάρουν αυτοκίνητα οι βουλευτές περιφέρειας και κοντά σε εκείνους θα επωφεληθούν και οι των Αθηνών και θα πάρουν και αυτοί.

  Αυτήν την διακομματική συμφωνία, λίγο πριν ανάψει η «πίπα της ειρήνης» πήγε να χαλάσει ο πολιτικός κρατούμενος, 6 μηνών Κυριάκος Μητσοτάκης! «Εγώ δεν θα πάρω βουλευτικό αυτοκίνητο!» – Είπε από το βήμα της βουλής ως βουλευτής τότε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Για μερικά δευτερόλεπτα πάγωσαν όλοι και περίμεναν κάποια ειρωνική αντίδραση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

  Τότε νευριασμένος ένας βουλευτής από επαρχία της Νέας Δημοκρατίας αποχωρεί από την ολομέλεια κατακόκκινος και φωνάζει! «Κυριάκο! Εσύ πρίγκηπα μου δεν θέλεις άλλο αυτοκίνητο, γιατί τα υπόγεια πάρκινγκ στα σπίτια σου και οι αυλές είναι γεμάτες αυτοκίνητα και δεν χωράει να παρκάρεις άλλο!»

  Ζουν αυτοί καλά και εσείς τους ψηφίζετε…

  Χατζησάββας Χρίστος (Κ.Ε)
  Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Η πρώτη συνέντευξη του Κούλη – 31 χρόνια πριν.
  «Ο μαρξισμός ως ιδεολογική πρόταση είναι αρκετά ελκυστική για κάποιον νέο. Βρίσκω ότι η οι¬κονομική και κοινωνική του θεω¬ρία έχει χτυπητές αδυναμίες. Δεν πιστεύω ότι και ο ίδιος ο Μα¬ρξ θα θεωρούσε εφαρμογή των ιδεών του αυτά που συνέβησαν κατά καιρούς στις χώρες του υ¬παρκτού σοσιαλισμού. Φυσικά εί¬ναι από τα κορυφαία μυαλά. Άλλωστε στο Χάρβαρντ διδάχθηκα συστηματικά μαρξισμό. Διαβάζω Ουμπέρτο Έκο, Τοκεβίλ. Στον Μαρξ εκτιμώ ιδιαίτε¬ρα τις ιστορικές του αναλύσεις.
  Στη Νέα Υόρκη γνωρίζομαι με το γιο του κ. Κουτσόγιωργα, τον Δημήτρη, ο οποίος σπουδάζει εκεί. Γνωριζόμαστε λίγο, αλλά οι σχέσεις μας είναι ευπρεπείς. Με το γιο του πρώην βασιλιά, τον Νίκο, γνωρίζομαι.
  Έχω γνωριστεί στο Χάρβαρντ με το μικρό του γιο, τον Ανδρέα. Είναι ένα συμπαθητικό παιδί. Ήταν αρκετά φιλικός απέναντί μου. Ένας τρίτος μάς σύστησε. Με τον Νίκο Παπανδρέου έχει τύχει να παίξουμε στο Ψυχικό μπάσκετ, χωρίς όμως να ξέρω ποιος είναι.
  Ο Κ. Καραμανλής είναι ένας μεγάλος πολιτικός με σημαντική προσφορά στον τόπο. Ο Χ. Φλωράκης είναι ένας ανοικτός και διαλλακτικός άνθρωπος, χωρίς παρωπίδες. Ο Λ. Κύρκος είναι φιλικός, αξιόλογος πολιτικός και ρήτορας».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...