Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020

Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ» ΠΟΥ ΜΑΣ "ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ" 46 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΚΡΕΜΑΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΙΝΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ». Στο 207,1% του ΑΕΠ θα αυξηθεί το χρέος! - ΥΠΟΙΚ: «Κάθε μήνας καραντίνας μειώνει το ΑΕΠ κατά 2,5%». Ομολογία Χ.Σταϊκούρα: «Η χώρα είναι σε βαθιά ύφεση - Το χρέος έχει εκτιναχθεί στο 200%»! ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

 ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΕΔΩ ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ.

 Βρέθηκε νεκρός με ένα σκοινί στο λαιμό του – Newsbeast

Το δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί φέτος στο 207,1% του ΑΕΠ για να υποχωρήσει το 2021 και 200,7% και περαιτέρω το 2022 στο 194,8%. Η Κομισιόν σημειώνει ότι η πρόβλεψη αυτή δεν λαμβάνει υπόψη τις χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας...

πηγή: pronews.gr

 

Ύφεση 7,8% για την οικονομία της ευρωζώνης καταγράφεται στις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις 2020 της Κομισιόν και άνοδο ΑΕΠ 4,2% το 2021 και 3% το 2022 ενώ αυτό που πλέον αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία είναι η αύξηση του χρέους στο 207% του ΑΕΠ, ενώ τρομακτική αύξηση θα δει και η ανεργία και τα μέτρα που ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο δεν ξέρουμε κατά πόσο θα είναι πλέον αρκετό.


Σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις η οικονομία της ΕΕ θα συρρικνωθεί κατά 7,4% το 2020 πριν ανακάμψει με ανάπτυξη 4,1% το 2021 και 3% το 2022. Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η παραγωγή τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ δεν αναμένεται να ανακάμψει στο επίπεδο προ πανδημίας το 2022.

Και είναι μόνο η αρχή καθώς ήδη οι προ μόλις 3 εβδομάδων εκτιμήσεις του Χ.Σταϊκούρα που ανέφερε στην Βουλή ότι: "Είμαστε ικανοποιημένοι που δεν μας ξέφυγε η ύφεση. Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι η εκτίμησή μας για ισχυρή ανάπτυξη το 2021 στο 5,6%" πηγαίνουν περίπατο.

Και εκεί να προσθέσουμε ότι μετά την ανακοίνωση για επιβολής εκ νέου καραντίνας σημαίνει πτώση του ΑΕΠ για 2,5% για κάθε μήνα όπως ο ίδιος ο ΥΠΟΙΚ είχε παραδεχτεί μόλις τρεις ημέρες πριν σε συνέντευξή του.

Και τώρα έρχεται η έκθεση που μπορεί να περιλαμβάνει για τα "μάτια του κόσμου" και τα απαραίτητα "μπράβο" αλλά τα οικονομικά στοιχεία είναι αμείλικτα. Ύφεση και ανεργία.

Η ταχεία αντίδραση της πολιτικής στην Ελλάδα για τη διασφάλιση της απασχόλησης και της ρευστότητας απέτρεψε μία πιο αρνητική επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην αγορά εργασίας στο πρώτο εξάμηνο, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της.

Η ανεργία αναμένεται να ανέλθει στο 18% το 2020 από 17,3% πέρυσι, ενώ η ανάκαμψη της οικονομίας το 2021 και το 2022 αναμένεται, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας στο 17,5% και το 16,7%, αντίστοιχα.

Το πραγματικό ΑΕΠ (ακαθάριστο εγχώριο προϊόν) αναμένεται να μειωθεί κατά 9% φέτος και να αυξηθεί κατά 5% το 2021 και κατά 3,5% το 2022 (ως πρόβλεψη και αν δεν επεκταθεί ούτε μία ημέρα η καραντίνα και δεν κλείσουν οι επιχειρήσεις και, και και).

Η ιδιωτική κατανάλωση αναμένεται να ανακάμψει σταδιακά την... επόμενη διετία - κατά 4% το 2021 και κατά 2% το 2022 - μετά την αναμενόμενη μείωσή της κατά 5,5% φέτος.

Το δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί φέτος στο 207,1% του ΑΕΠ για να υποχωρήσει το 2021 και 200,7% και περαιτέρω το 2022 στο 194,8%. Η Κομισιόν σημειώνει ότι η πρόβλεψη αυτή δεν λαμβάνει υπόψη τις χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Οι επενδύσεις επηρεάστηκαν αρνητικά στο πρώτο εξάμηνο φέτος λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας, των χαμηλότερων εσόδων και των περιορισμών στη ρευστότητα, αλλά οι δημόσιες επενδύσεις και η στήριξη της ρευστότητας αναμένεται να διευκολύνουν την ανάκαμψη, αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν.

Η οικονομική δραστηριότητα το 2021 αναμένεται να στηριχθεί από τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, προσθέτει, ενώ τονίζει ότι η αβεβαιότητα παραμένει πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα σε σχέση με τον τουρισμό και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την έκταση των «μαξιλαριών» ασφαλείας που έχουν ακόμη οι εταιρείες.

Ως κερασάκι στην τούρτα μπορούμε να πούμε ότι η έκθεση της Κομισιόν αναφέρει και ότι εκτός του κορoνοϊού υπάρχουν και άλλα προβλήματα: «Πρόσθετοι κίνδυνοι έχουν να κάνουν με τις γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή και τις μεταναστευτικές πιέσεις.

Ο πληθωρισμός αναμένεται να είναι φέτος αρνητικός (-1,3%) λόγω των χαμηλών τιμών ενέργειας, της μείωσης της ζήτησης και των μειώσεων στον ΦΠΑ, πριν ανακάμψει το 2021 και το 2022 στο 0,9% και το 1,3%, αντίστοιχα.

Το συνολικό δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος στο 6,9% του ΑΕΠ λόγω της ύφεσης και του κόστους των δημοσιονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, τα οποία εκτιμώνται στο 4,1% του ΑΕΠ.

Η αναμενόμενη σταδιακή οικονομική ανάκαμψη και η λήξη των έκτακτων μέτρων προβλέπεται να μειώσουν ελαφρά το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στο 6,3% το 2021 και περαιτέρω (με την υπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική) στο 3,4% το 2022.

Η Κομισιόν τονίζει ότι η πρόβλεψη για τα δημοσιονομικά περιβάλλεται από σημαντικούς κινδύνους, οι οποίοι αφορούν στην ενεργοποίηση κρατικών εγγυήσεων που δόθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας, στην αβεβαιότητα για το κόστος μίας απόφασης σχετικά με τα αναδρομικά από περικοπές επικουρικών συντάξεων και δώρων στο παρελθόν και στο ενδεχόμενο πρόσθετο κόστος για την κάλυψη πολιτών που δεν έχουν υγειονομική ασφάλιση.

«Στη θετική πλευρά, η Ελλάδα αναμένεται να ωφεληθεί πολύ από τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η οποία μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα μέσω του αναμενόμενου αντίκτυπού της στην ανάπτυξη».

 

Ομολογία Χ.Σταϊκούρα: «Η χώρα είναι σε βαθιά ύφεση - Το χρέος έχει εκτιναχθεί στο 200%»!

 

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του στο thecaller.gr εμφανίστηκε εξαιρετικά ανήσυχος για τις εξελίξεις και προέβλεψε ότι η χώρα θα μπει σε βαθιά ύφεση, θα υπάρξει και αύξηση της ανεργίας και το χρέος εκτινάχθηκε ήδη στο 200%!

Υπενθυμίζουμε ότι η χώρα εισήλθε στα Μνημόνια με 124% χρέος και έχουν διαγραφεί εκατοντάδες δισ. ευρώ με το PSI που την κατέστρεψε οριστικά.

«Δεν ωραιοποιώ τις καταστάσεις. Οι ώρες είναι δύσκολες η χώρα θα είναι σε βαθιά ύφεση» τόνισε.

Ειδικότερα για την ύφεση εκτίμησε ότι θα πάμε σε διψήφιο αριθμό για το 2020 λέγοντας πως θα είμαστε κοντά στο 10% ίσως και λίγο παραπάνω (αν κλείσουμε π.χ. στο 12% δηλαδή, είναι καλά;).

Και είπε ότι «το 2021 εκτιμώντας η ανάκαμψη θα κινηθεί στο 5%». Και ποιος είπε ότι αρκεί ή είναι ικανοποιητικό το 5%; Δηλαδή θα έχουμε ύφεση διετίας 8% μετά την καταστροφική δεκαετία των Μνημονίων;

Πότε θα ανακάμψει αυτή η γενιά που ακούει «Η υγεία είναι πάνω από την οικονομία και την ελευθερία», ενώ χωρίς οικονομία και ελευθερία το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει όχι υγεία, δεν υπάρχει τίποτα, εκτός από ένα κράτος επιδομάτων.

Και μάλιστα υποστήριξε ότι «το χρέος ότι είναι βιώσιμο παρότι έχει εκτιναχθεί στο 200%»!

Τότε γιατί μπήκαμε στα Μνημόνια με χρέος 124%;

Αυτό, όσοι είχαν μάτια και αίσθηση της πραγματικότητας, όπως τo pronews.gr το ήξεραν και το τόνιζαν από την περασμένη άνοιξη από το πρώτο lockdown.

Οι κυβερνητικοί έλεγαν «άλλα ντ'άλλων» ότι δήθεν «έρχονται αμύθητα κεφάλαια από την ΕΕ κάπου 35 δισ. ευρώ» ότι «πρέπει να τα διαχειριστούμε σωστά και να μην τα φάμε όπως στην δεκαετία του 1980» ότι «ο τουρισμός θα κινηθεί στο 60% του 2019» (τελικά κινήθηκε στο 20% του 2019!) και έκλειναν το κόσμο μέσα στα σπίτια του και το ίδιο κάνουν και τώρα «σα να μη υπάρχει αύριο» και υποδύονταν ότι «όλα θα γίνουν όπως πρώτα και ακόμα καλύτερα».

Τώρα το θέμα είναι τι θα κάνουν για να το αποτρέψουν αυτό που έρχεται. Δεν ξέρουν ή είναι ιδέα μας;

 

 

Η οικονομία «αιμορραγεί» – Τον Οκτώβριο «χάθηκαν» πάνω από 33.000 θέσεις εργασίας.

 
Τον μήνα Οκτώβριο, καταγράφηκε μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προέκυψε αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 33.356 θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εργάνη, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν τον Οκτώβριο σε 196.284, ενώ οι αποχωρήσεις σε 229.640.
Από τις 229.640 συνολικά αποχωρήσεις, οι 70.462 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 159.178 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Από τις προσλήψεις, οι 92.982 αφορούν σε πλήρη απασχόληση ενώ οι 88.404 αφορούν σε μερική απασχόληση και 14.898 σε εκ περιτροπής απασχόληση.
Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Οκτώβριος 2020 και Οκτώβριος 2019, προκύπτει αυξημένη επίδοση κατά 86.731 περισσότερων θέσεων εργασίας για τον Οκτώβριο 2020 (αρνητικό ισοζύγιο -33.356 θέσεων εργασίας) έναντι αρνητικού ισοζυγίου (-120.087) τον Οκτώβριο του 2019.
Να σημειωθεί ότι ο μήνας Οκτώβριος όπως συνέβη και σ’ όλα τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχαν καταγεγραμμένα στοιχεία, παρουσιάζει πάντοτε αρνητικό ισοζύγιο.
Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2020, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.773.497 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.652.677, εκ των οποίων οι 980.639 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 672.038 οικειοθελείς αποχωρήσεις.
Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου δεκάμηνου του έτους 2020 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 120.820 νέες θέσεις εργασίας.

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

13 σχόλια :

 1. Η ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΪΣΛΑΜΙΣΤΕΣ.
  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια σύσκεψης με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και αξιωματούχους του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, δήλωσε ότι ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ του υποσχέθηκε ότι θα διεξαχθεί λεπτομερής έρευνα και θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της κατάρριψης του ρωσικού ελικοπτέρου κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο μέλη του πληρώματος και να τραυματισθεί ένα ακόμη μέλος του πληρώματος.

  Ο Ρώσος πρόεδρος ανέθεσε στον υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου να παρασχεθεί η κάθε δυνατή βοήθεια στις οικογένειες των πιλότων του ρωσικού ελικοπτέρου ΜΙ-24, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των δύο Ρώσων πιλότων.
  Euronews
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βαθμιαία υποταγή στο ξίφος του Μωάμεθ;
  Μαρίνος Γιάννης
  Xρειάστηκε από την 11η Σεπτεμβρίου 2001, όταν μουσουλμάνοι τρομοκράτες επιτέθηκαν στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης σκορπίζοντας θάνατο και τρόμο, να περάσουν 20 χρόνια για να συνειδητοποιηθεί επιτέλους κυρίως στη Γαλλία του Μακρόν ότι ο εχθρός που κόβει κεφάλια και ανατινάσσει κοσμοσυνάξεις είναι το Ισλάμ, και όχι απλώς κάποιοι ριζοσπαστικοποιημένοι μουσουλμάνοι. Φυσικά δεν είναι όλα τα όπου γης δύο δισεκατομμύρια των μουσουλμάνων.
  Οι περισσότεροι ευτυχώς δεν έχουν ακόμα εθελοντική διάθεση για στράτευση στον ιερό πόλεμο, όπου τους καλούν οι ιμάμηδες στα περισσότερα ίσως πια τζαμιά ανά την υφήλιο. Αλλά καθώς ανήκουν στην πιο ζωντανή και ασταμάτητα διαδιδόμενη θρησκεία, ευθυγραμμίζονται προς τις φανατικές πρωτοπορίες τους και τις στηρίζουν στη θανατηφόρα δράση τους. Δυστυχώς, καθώς κυριαρχεί γενικότερη άγνοια στον δυτικό, και ιδιαίτερα τον θεωρούμενο χριστιανικό κόσμο, για το τι ακριβώς είναι το Ισλάμ, καθίσταται δυσχερής, αν όχι αδύνατη, η αντιμετώπιση της επιθετικής διάδοσής του.
  Αγνοείται ή παραβλέπεται ότι ο Μωάμεθ, σε αντίθεση προς τον Χριστό ή τον Βούδα, επέβαλε τη θρησκεία του με το σπαθί και τον τρόμο. Ηταν ο ίδιος πολεμιστής και απαιτούσε από τους άπιστους υποταγή για να μην τους σφάξει. Διακήρυσσε: «Στέλνομαι (από τον Αλλάχ) κρατώντας ξίφος. Οσοι διακηρύσσουν την πίστη μου ας μη συζητούν. Ας φονεύσουν όσους αρνούνται να υποκύπτουν στον νόμο μου».
  Οπως και στις πρόσφατες σφαγές στη Γαλλία και την Αυστρία, οι νεαροί μουσουλμάνοι δράστες ενεργούν με σχεδόν βέβαιο και τον δικό τους θάνατο. Ενεργούν δοξολογώντας «ο Θεός είναι μεγάλος» (Αλλάχου Ακμπάρ). Γιατί οι ιμάμηδες, που τους έχουν διδάξει και εκπαιδεύσει, έχουν ενσταλάξει στην ψυχή τους την ιερή παρότρυνση του Προφήτη: «Το ξίφος είναι το κλειδί του Παραδείσου. Ολοι όσοι τραβούν το ξίφος τους υπέρ της πίστεως θα ανταμειφθούν».
  Τα ισλαμικά σχολεία όπου γης χρηματοδοτούνται κυρίως από σουνιτικές χώρες και ιδιαίτερα τους διαβόητους Αδελφούς Μουσουλμάνους οι οποίοι αποπεμφθέντες από την Αίγυπτο του προέδρου Σίσι έχουν πλέον επίσημη έδρα την Κωνσταντινούπολη. Σε αυτά διδάσκεται η παρότρυνση του Μωάμεθ: «Θέλομεν ενσπείρει τον τρόμον εις την καρδίαν των απίστων». Και τους διαβεβαιώνει: «Η ζωή του κόσμου τούτου είναι ματαία αγαλλίασις. Και μη νομίζετε ότι απέθαναν οι πεσόντες υπέρ πίστεως. Ούτοι ζώσιν πλησίον του Κυρίου των».
  Αυτής της επιθετικής πίστεως επιδιώκει να ηγηθεί ως νέος χαλίφης ο πρόεδρος Ερντογάν, τον οποίο οι Ευρωπαίοι εθελοτυφλούντες περιορίζονται να τον βλέπουν ως έναν συνήθη πολιτικό ηγέτη. Η δύναμή του δεν περιορίζεται στην ούτως ή άλλως πανίσχυρη πολεμική μηχανή του, αλλά και στη στήριξη του μουσουλμανικού κόσμου η ενεργοποίηση του οποίου μπορεί να καταφέρει θανάσιμα πλήγματα όχι μόνον διά του ξίφους, αλλά και με ένα γενικευμένο οικονομικό μποϊκοτάζ.
  Και δεν είναι τυχαίο ότι οι τελευταίες σφαγές έγιναν στη Γαλλία και στην Αυστρία, που ηγούνται της αποδοκιμασίας του άτυπου χαλίφη Ερντογάν, ο οποίος έτσι τις τιμωρεί. Η για λόγους πολιτικής ορθότητας εθελοτύφλωση των λαών της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στον συστηματικά προωθούμενο εξισλαμισμό της προετοιμάζει την ήττα των απίστων διά της υποταγής τους, όπως έχει προβλέψει και ο πολύς Μισέλ Ουελμπέκ στο διάσημο προφητικό μυθιστόρημά του «Υποταγή».
  tovima.gr
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ινδός ΥΠΕΞ: Στρατηγικός εταίρος η Ελλάδα.
  Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανάκαρ, σε απαντητική επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή της Ινδίας ως μη-μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2021-22, τονίζει ότι η Ινδία θεωρεί την Ελλάδα ως «στρατηγικό εταίρο» με την οποία τη συνδέει «μακρόχρονη φιλία», όπως κάνουν γνωστό διπλωματικές πηγές.
  Στην εν λόγω επιστολή, ο Ινδός υπουργός τονίζει επίσης ότι η χώρα του έχει θέσει ως προτεραιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας την ολική προσέγγιση στα θέματα ειρήνης και ασφάλειας, η οποία θα βασίζεται στον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, τον διάλογο και τον αμοιβαίο σεβασμό. Καταλήγει ότι επιθυμεί, από κοινού με τη χώρα μας, να προωθήσει την πολυμέρεια στη διεθνή διπλωματία.
  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ανωτέρω ζητήματα αναμένεται να εξετασθούν ενδελεχώς κατά τις προσεχείς επαφές μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών.
  www.kathimerini.gr
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αρχίζει το τουρκικό πρόγραμμα για το πρώτο οπλισμένο μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος.
  Οι τουρκικές αμυντικές εταιρείες Meteksan Defense Inc. και Ares Shipyard συνεργάστηκαν για την κατασκευή του πρώτου μη επανδρωμένου, οπλισμένου θαλάσσιου σκάφους (AUSV), βασισμένου στην τεχνητή νοημοσύνη.
  Τα ναυπηγεία Ares με έδρα την Αττάλεια και η εταιρεία αμυντικών εξοπλισμών με έδρα την Άγκυρα Meteksan Defense Inc. ανακοίνωσε στις 28 Οκτωβρίου ότι το πρωτότυπο AUSV αναμένεται τον Δεκέμβριο.
  Το πρωτότυπο AUSV, που ονομάζεται ULAQ, έχει ακτίνα 400 χιλιομέτρων και θα είναι πιάνει ταχύτητα έως 65 χλμ. την ώρα.
  Το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία νυχτερινής όρασης και «υποδομή κωδικοποιημένων επικοινωνιών που θα επιτρέπουν την πλατφόρμα να ελέγχεται από κινητά οχήματα και τα κεντρικά γραφεία ή από φρεγάτες και αεροπλανοφόρα».
  «Θα μπορεί να αναλαμβάνει και μυστικές αποστολές, παρακολουθήσεις και αναγνωριστικές αποστολές, επιφανειακό πόλεμο, ασύμμετρο πόλεμο, συνοδευτικές αποστολές και προστασία στρατηγικών υποδομών» σύμφωνα με τις κατασκευάστριες εταιρείες.
  «Κατανοούμε για άλλη μία φορά τη σημασία της άμυνας “Γαλάζια Πατρίδα”, την προστασία της ΑΟΖ, την προστασία των θαλάσσιων συνόρων ειδικά υπό το πρίσμα των πρόσφατων διενέξεων» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Meteksan Defense, Σελούκ Αλπαρσλάν.
  Το σχέδιο «Γαλάζια Πατρίδα» περιγράφει τις διεκδικήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
  ΠΗΓΗ: sputniknews.gr
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα οπλισμένα μη επανδρωμένα θαλάσσια σκάφη,
   είναι τρομερά επικίνδυνα για τα Ελληνικά νησιά, διότι θα μπορούν να μεταφέρουν μεγάλης ισχύος πυραυλικά όπλα και να βάλουν τις παράκτιες πόλεις, επίσης θα μπορούν να μεταφέρουν ραντάρ για να ελέγχουν την νεκρή ζώνη πίσω απο τα νησιά. Θα μπορούν να μεταφέρουν μεγάλης ισχύος ηλεκτρονικά αντίμετρα, για να παρεμβάλουν τα ραντάρ των πολεμικών αεροσκαφών και τις τηλεπικοινωνίες των πολεμικών πλοίων!
   Ενδεχομένως να μεταφέρουν και δυό τρείς τορπίλες, συνοδεύοντας τις φρεγάτες απο απόσταση 30 Km, οπότε αποκτούν μεγάλη στρατηγική σημασία!
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. 1)Και η Ελλάδα, τόσο χρόνια, τι κάνει, με τι ασχολείται, με τι σπαταλά τον χρόνο της και τα πενιχρά κονδύλια που διαθέτει?
   Με τον "πολυπολιτισμικότητα" και άλλες ανοησίες.

   α)ΓΕΝ: Προμήθεια 800 οικίσκων για μετανάστες και πρόσφυγες ύψους €10 εκατ.
   15/10/2019
   https://www.protothema.gr/g...

   β)Πολεμικό Ναυτικό: Αρματαγωγά στη Λέσβο για στέγαση προσφύγων
   9/9/2020
   https://www.armyvoice.gr/20...

   γ)Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε το διοικητή της 114 ΠΜ στην παραίτηση
   28/11/2019
   https://www.militaire.gr/i-...

   2)Η Τουρκία κάνει τεράστια πρόοδο στην πολεμική της βιομηχανία, ενώ εδώ οι πολιτικοί μας ασχολούνται με το να κάνουν την Ελλάδα πολυφυλετική, πολυεθνική και άθεη, αφού ήδη με τα λάθη τους έχουν καταστρέψει την οικονομία μας.

   Βλέποντας τα επιτεύγματα της Τουρκίας και την παντελή ανικανότητα των δικών μας κυβερνήσεων , μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει, σε όσους βέβαια δεν έχουν τελείως αναισθητοποιηθεί.

   3)US Navy's First Unmanned Surface Vessel
   17/2/2020

   US Navy's First Unmanned Surface Vessel
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 5. Πως εξηγείται ότι η Ελλάδα επί 50 ημέρες παρακολουθεί το Oruc Reis χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε; – De facto αναγνώριση δικαιωμάτων στην Τουρκία.
  Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis μαζί με τα συνοδευτικά πλοία Ataman και Cengiz Han βρίσκονται 32 μίλια νότια – νοτιοανατολικά της Ρόδου απέναντι από την Λίνδο.
  Η Τουρκία με συνεχείς Navtex συντηρεί το Oruc Reis σε ξεκάθαρα ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία.
  Κατά ένα παράδοξο τρόπο η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δημοσιοποιεί Navtex για να διεξάγει έρευνες όχι σε αμφισβητούμενες αλλά σε ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία.
  Βέβαια η Τουρκία αναφέρει ότι ο θαλάσσιος χώρος που διεξάγει έρευνες για φυσικό αέριο ή πετρέλαιο είναι τουρκικός και δεν παραβιάζει την ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία.
  Ταυτόχρονα η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που ένα ερευνητικό σκάφος άλλης χώρας διεξάγει έρευνες στις θάλασσες της και δεν κάνει απολύτως τίποτε.
  Ποια είναι η νέα πραγματικότητα;
  Εδώ και πολύ καιρό το bankingnews αναφέρει ότι η Ελλάδα εκ των πραγμάτων θα παραχωρήσει την ΑΟΖ την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του Καστελόριζου στην Τουρκία.
  Αυτό de facto εκ των πραγμάτων έχει καταστεί γεγονός.
  Η ελληνική κυβέρνηση αφήνοντας επί 50 ημέρες το Oruc Reis να διεξάγει έρευνες στις θάλασσες νοτίως της Ρόδου και νοτιοδυτικά του Καστελόριζου έχει ουσιαστικά αναγνωρίσει ότι η Τουρκία μπορεί να διεξάγει έρευνες.
  Η μεγάλη αλλαγή στην ελληνική διπλωματία είναι ότι μετά από κινήσεις εντυπώσεων με ανακήρυξη ΑΟΖ με την Ιταλία και επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια των χωρικών υδάτων, μετά την ανακήρυξη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου και… απειλών ότι θα επεκταθούν στα 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά ύδατα νοτίως της Κρήτης… σιωπηρά έχει δεχθεί τα τετελεσμένα γεγονότα.
  Την ίδια στιγμή αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελλάδα εμμέσως πλην σαφώς έχει αναγνωρίσει de facto και την ΑΟΖ της Τουρκίας με την Λιβύη, η περιοχή που έχει δεσμευτεί για έρευνες από το Oruc Reis εντάσσονται γεωγραφικά στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη Τουρκίας με Λιβύη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. De facto αναγνώριση τουρκικών δικαιωμάτων σε ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία
   Η Ελλάδα απέναντι στην παραβίαση της ελληνικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας από την Τουρκία και το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis το οποίο δεν φυλάσσεται από άλλο πολεμικό τουρκικό πλοίο.
   Π.χ. το κοντινότερο πλοίο στο Oruc Reis είναι το Αγία Σοφία με σημαία Σιγκαπούρης είναι πλοίο tanker.
   Ενώ το Oruc Reis δεν φυλάσσεται από τουρκικά πολεμικά πλοία σημαίνει ότι η Τουρκία δεν ανησυχεί ότι θα ενοχληθεί από τον ελληνικό στόλο, ο οποίος είναι αποστασιοποιημένος, πολύ μακριά από το Oruc Reis.
   Η Ελλάδα είχε δύο επιλογές να στείλει τον στόλο ώστε να απομακρύνουν το Oruc Reis από την ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία ή να αποδεχθεί τα τετελεσμένα γεγονότα.
   Η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε τα τετελεσμένα γεγονότα, πέραν των άλλων και γιατί έχοντας συμφωνήσει για την δημιουργία ειδικής ομάδας αποτροπής θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο… η Τουρκία συνεχίζει ανενόχλητη και η Ελλάδα απλά αποδέχεται τα γεγονότα.
   Η Ελλάδα επί της ουσίας de facto έχει αναγνωρίσει ότι η Τουρκία μπορεί να διεξάγει έρευνες στην ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία.
   Η Ελλάδα για να μην κάνει τίποτε επί 50 ημέρες έχει αναγνωρίσει ότι η Τουρκία μπορεί να ερευνά την ελληνική υφαλοκρηπίδα ανενόχλητη.
   Η Ελλάδα για να μην κάνει τίποτε επί 50 ημέρες ξεκάθαρα αποδέχεται την παρουσία του τουρκικού Oruc Reis του ερευνητικού σκάφους της Τουρκίας – διαθέτει 5 ερευνητικά σκάφη και θα ενοικιάσει και έκτο προσεχώς -.
   Όλη αυτή η συζήτηση για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι προφάσεις άπαξ και η Τουρκία επί 50 ημέρες έχει ερευνήσει σχεδόν 11-11,5 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα ελληνικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας.
   Κίνηση υποχώρησης της Ελλάδος αλλά και σήμα… για διάλογο
   Η ελληνική κοινωνία εν μέσω lockdown 2 ξέχασε ότι το Oruc Reis συνεχίζει να διεξάγει έρευνες σε ελληνική θάλασσα και ξέχασε ότι η Τουρκία κέρδισε αυτή την μάχη εντυπώσεων για τις έρευνες.
   Η Ελλάδα ωστόσο αποδέχθηκε τις έρευνες του Oruc Reis, αυτό σημαίνει ότι έκανε κίνηση υποχώρησης, ωστόσο έστειλε σήμα στην Τουρκία ότι θέλει διάλογο.
   Η Τουρκία σε αυτή την φάση πέτυχε τον σκοπό της.
   Όμως ποιος θα είναι ο καταλύτης για να ξεκινήσει διάλογος, όχι προσχηματικές διαπραγματεύσεις;
   Να ανακαλυφθεί κοίτασμα φυσικού αερίου ή πετρελαίου σε ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία.
   Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με το Barbaros το έτερο ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κύπρου και διεξάγει έρευνες.
   Εάν η Τουρκία ανακαλύψει κοίτασμα φυσικού αερίου σε ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία, τότε μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει καλή αφορμή για έναρξη διαλόγου.
   Όμως μέχρι τώρα έχουν ερευνηθεί 10 κοιτάσματα τα οποία και τα 10 ήταν άδεια, οπότε από την έρευνα το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει φυσικό αέριο στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες.
   Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πει στον ελληνικό λαό την πικρή αλήθεια ότι de facto αναγνωρίζει στην Τουρκία να διεξάγει έρευνες σε ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία.
   www.bankingnews.gr
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΠΟΤΑ.
   Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΗΤΑΝ '' ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ''
   Γιατί χρησιμοποιείται εδώ η αδόκιμη διπλωματικά λέξη «θυσία»;
   Ποιος ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ;
   Μόνο ένας είναι για θυσία.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 6. Η… υπό κατάρρευση Τουρκία και οι επεκτατικές επιδόσεις της.
  Το Νοέμβριο του 2015 ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος τύπου SU-24 κατερρίφθη στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. Η Μόσχα «κατάπιε» την κατάρριψη του αεροσκάφους από την Τουρκία και μετά από μια μικρή περίοδο μεγάλης έντασης μεταξύ των δυο χωρών, οι σχέσεις τους ομαλοποιήθηκαν. Τις προάλλες, οι αζερικές δυνάμεις, στα σύνορα Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, κατέρριψαν ρωσικό ελικόπτερο Mi-24. Το Μπακού έσπευσε να ζητήσει συγνώμη από τη Μόσχα κάνοντας λόγο για «λάθος». Τόσο το πρώτο περιστατικό όσο και το δεύτερο δεν ανέτρεψε σχεδιασμούς και εξελίξεις.
  Η κατάρρευση του ρωσικού ελικοπτέρου, από λάθος όπως δήλωσαν οι Αζέροι, δεν επηρέασε την πορεία των διεργασιών. Είχε ήδη δρομολογηθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, με όρους Μπακού και Άγκυρας και με την συναίνεση και της Μόσχας. Είναι σαφές πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τριών για μια «ισορροπημένη» διευθέτηση, σύμφωνα με τα τετελεσμένα που επέβαλαν διά της ισχύος οι Αζέροι σε βάρος των Αρμενίων. Μέσω του Αζερμπαϊτζάν η Τουρκία δήλωσε παρούσα στις στρατιωτικές συγκρούσεις. Η Άγκυρα, όπως κατάγγειλε η Αρμενία, συμμετείχε στο πολεμικό μέτωπο τόσο με δυνάμεις της, πρωτίστως, όμως, με Σύριους τζιχατιστές, που είχε μεταφέρει εκεί επί πληρωμή, όπως έπραττε και στη Λιβύη.
  Αλλά και μετά την επίτευξη εκεχειρίας, δόθηκαν διαφορετικές εκδοχές. Η Μόσχα υποστηρίζει πως μόνο ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στην περιοχή για να εποπτεύουν την κατάπαυση του πυρός. Το Μπακού κάνει λόγο για κοινά περίπολα Ρωσίας και Τουρκίας. Όπως και στη Συρία.
  Δημιουργούνται ερωτήματα για τη στάση της Μόσχας, η οποία φαίνεται να μην αντιδρά στην τουρκική παρουσία σε μια περιοχή, που θεωρείται πως γεωπολιτικά βρίσκεται στη σφαίρα επιρροή της. Γιατί η Ρωσία να θέλει την Τουρκία στην περιοχή, τη στιγμή που αυτή την εξέλιξη την απέτρεψε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η Άγκυρα επιχείρησε να επεκτείνει την επιρροή και την παρουσία της στις λεγόμενες τουρκογενείς περιοχές της πρώην ΕΣΣΔ; Γιατί να μην αντιδρά στις προσπάθειες του νεοσουλτάνου Ερντογάν να «μεγαλώσει» την Τουρκία μέχρι το 2023 ( 100χρονα του τουρκικού κράτους), όταν οι επεκτατικές του βλέψεις φθάνουν μέχρι και περιοχές ρωσικής επιρροής;
  Η Τουρκία είναι στο ΝΑΤΟ και στις Βρυξέλλες έχουν μια οπτική γωνία, σύμφωνα με την οποία ενδεχομένως να εξυπηρετούνται από τις τουρκικές δράσεις στην περιοχή. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, η Μόσχα να διανοηθεί το Αζερπαϊτζάν να βρεθεί εντός του ΝΑΤΟ μέσω της Τουρκίας; Όχι ασφαλώς. Έχει, όμως, εμπιστοσύνη στην Άγκυρα ότι αυτό δεν θα το επιδιώξει;
  Η μεγάλη εικόνα είναι πως κατοχική δύναμη εξακολουθεί να σχεδιάζει με φόντο το 2023 και με στόχο να επεκταθεί εδαφικά. Αυτό είναι το τουρκικό αφήγημα. Το «περίεργο» είναι πως η Τουρκία διευκολύνεται στην πορεία υλοποίηση των επεκτατικών της σχεδιασμών. Συνεχώς ακούγεται πως η τουρκική οικονομία είναι υπό κατάρρευση, αλλά αντί η Άγκυρα να «μαζεύεται», εξαπλώνεται. Παίζει με τη… φωτιά και προς το παρόν δεν καίγεται.
  Οι ΗΠΑ, παρά τα εκλογικά μπερδέματα, η Ρωσία, το Ισραήλ, που πωλούσε όπλα στους φιλότουρκους Αζέρους, η Τουρκία, η Βρετανία, η Γαλλία έχουν και αναζητούν μεγαλύτερο ρόλο.
  Είναι σαφές πως οι διεθνείς σχέσεις καθορίζονται από συμφέροντα και μόνο. Οι απλοϊκές προσεγγίσεις για «παραδοσιακές φιλίες», δεν αντέχουν στην πραγματικότητα. Το βιώνουμε τούτο στην πράξη και εντός και εκτός Ε.Ε.
  Ελλάδα και Κύπρος είναι μέρος αυτού του πάζλ και καλούνται πρωτίστως να αξιοποιήσουν τις συγκυρίες και να κεφαλαιοποιήσουν κέρδος. Η επιλογή είναι κατά πόσο θα είναι μέρος του παιχνιδιού ή κομπάρσοι. Για να έχουμε ρόλο πρέπει να δράσουμε μαζί και όχι χωριστά για να ενισχύσουμε το γεωστρατηγικό ρόλο των δυο κρατών.
  costas.venizelos@phileleftheros.com
  Κώστας Βενιζέλος
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τούρκοι για Ναγκόρνο - Καραμπάχ: «Πλέον έχουμε διάδρομο με τον τουρκικό κόσμο».
  Τούρκοι εμπειρογνώμονες που αξιολογούν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, έκριναν ότι δίνει τη δυνατότητα αύξησης της τουρκικής επιρροής στα κράτη της Κασπίας Θάλασσας.
  Οι ίδιοι εξηγούν ότι η πρόβλεψη, από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, διάνοιξης διαδρόμου, ο οποίος θα συνδέει το Ναχιτσεβάν οδικώς με το Αζερμπαϊτζάν, αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα της περιοχής υπέρ της Τουρκίας, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ.
  Η διάνοιξη του διαδρόμου στο Ναχιτσεβάν προβλέπεται από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και παραχωρείται ως αντάλλαγμα για τον διάδρομο του Λατσίν μέσω του οποίου η Αρμενία θα συνδέεται με το Ναγκόρνο Καραμπάχ.
  Οπως τονίζουν, ο πόλεμος που διήρκεσε 44 ημέρες θα δώσει σημαντικό πλεονέκτημα στην Τουρκία. Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και η παραχώρηση εδαφών στο Αζερμπαϊτζάν θα επιβλέπεται από τους 2000 ρώσους στρατιώτες που απαρτίζουν την ειρηνευτική δύναμη η οποία θα αναπτυχθεί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
  Ο περιοχές Λασίν, Κελμπαγιάρ, Αγκντάμ και Γκαζάχ θα παραδοθούν στο Αζερμπαϊτζάν. Αυτό προβλέπει η συμφωνία των 9 σημείων που υπογράφηκε στη Μόσχα.
  Παράλληλα, θα ανοίξει διάδρομος από το Ναχιτσεβάν προς το Αζερμπαϊτζάν για την επικοινωνία μεταξύ τους και με τον τρόπο αυτόν η Τουρκία (συνορεύει με το Ναχιτσεβάν) θα έχει επίγεια επικοινωνία με το Μπακού, αποκαθιστώντας για πρώτη φορά, σύμφωνα με τους τούρκους εμπειρογνώμονες, «τους δεσμούς της με τον τουρκικό κόσμο».
  Μετά από αυτό, η αποτελεσματική διαχείριση της πολιτικής διαδικασίας θα διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην πλήρη απελευθέρωση του Καραμπάχ και σημαντικό ρόλο για την τελική επιτυχία, σημείωσε ο Εράι Γκούσλουερ.
  Θα πρέπει επίσης να ειπωθεί, υπογράμμισε ο ίδιος, ότι όσο η Τουρκία βρίσκεται στο επίκεντρο, η διαδικασία θα εξελίσσεται αποτελεσματικά και η αρνητικότητα κατά του Αζερμπαϊτζάν δεν θα επιτρέπεται να αναπτυχθεί.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: αυτός ο διάδρομος στο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί ούτως ώστε όλοι οι τουρκογενείς πληθυσμοί της Μικράς Ασίας και οι τουρκογενείς αζέροι να τον διασχίσουν, να φθάσουν στα παράλια της Κασπίας και με πλοιάρια να διαπεραιωθούν απέναντι στην φυσική τους πατρίδα στο Τουρκμενιστάν. Έτσι θα απαλλαγή Η Ελληνική Μικρά Ασία από τους εισβολείς εκ του Τουρκμενιστάν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Βελόπουλος: «Η τουριστικοποίηση της οικονομίας μας αποτελεί ένα διαχρονικό, ολέθριο λάθος».
  Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι άνοιξε χωρίς κανέναν σοβαρό έλεγχο τον τουρισμό, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των Γερμανών tour operators, και αυτό οδήγησε στη σημερινή ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας.
  Με ελάχιστα κρούσματα επιβάλαμε οριζόντια κατασταλτικά μέτρα για ολόκληρη την οικονομία και την κοινωνία, οδηγώντας επιχειρήσεις και εργαζομένους στην απόγνωση. Έπειτα, με μια επίπλαστη αίσθηση επιτυχίας, η κυβέρνηση υπέκυψε στις απαιτήσεις των Γερμανών tour operators, προβαίνοντας στο ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού, υπό τις τυμπανοκρουσίες των ΜΜΕ που τελούσαν υπό τη χορηγία της λίστας Πέτσα.
  Για 3 δισ. ευρώ τουριστικού τζίρου υποκείμεθα σε μια ζημιά που θα ανέλθει το λιγότερο στα 5 δισ. ευρώ. Είχα απαιτήσει προσωπικά από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να γίνουν μαζικά τεστ σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Αυτοί έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Λίγα τεστ, με μοναδικό γνώμονα να καταγράφονται λιγότερα κρούσματα, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποκομίσουν πολιτικά και επικοινωνιακά οφέλη.
  Η επιβολή του δεύτερου κύματος οριζόντιας απαγόρευσης της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας των Ελλήνων είναι μια αντίδραση πανικού από μια κυβέρνηση που προσπαθεί να καλύψει τα λάθη της. Πρόκειται για ακόμα ένα καταστροφικό λάθος. Δεν μπορείς σε μια ελεύθερη οικονομία να επιβάλλεις σοβιετικού τύπου οριζόντια κατασταλτικά μέτρα.
  Ο Τραμπ έχει αναπτύξει μια σχέση διαπλοκής με τον Ερντογάν, γεγονός άσχημο για την Ελλάδα. Από την άλλη, ο Μπάιντεν ευθύνεται για τη γιγάντωση του Ερντογάν, για την αποσταθεροποίηση στην περιοχή μας, για τη διάλυση της Λιβύης, της Συρίας, την παραλίγο διάλυση της Αιγύπτου. Αλλά και τον βομβαρδισμό της Σερβίας. Ας μη βιάζονται, λοιπόν, κάποιοι να πανηγυρίσουν.
  Μαθαίνουμε, επίσης, από γερμανικές εφημερίδες ότι η ελληνική κυβέρνηση πρωτοστατεί στη μη επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.
  ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. συντάσσονται σε μια απαράδεκτη πολιτική τύπου «Πρεσπών». Από τις Πρέσπες της Μακεδονίας, στις Πρέσπες του Αιγαίου, στις Πρέσπες εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, στις Πρέσπες υποχωρητικότητας απέναντι στην Τουρκία, στις Πρέσπες μονομερούς εξωτερικής πολιτικής -γεγονός ολέθριο στην παρούσα κατάσταση- στις Πρέσπες απέναντι στην πραγματική, παραγωγική οικονομία.
  Συμφωνούν απόλυτα στον μέγιστο κίνδυνο για το έθνος, τον εποικισμό μέσω της παράνομης μετανάστευσης, που αλλοιώνει τα εθνικά μας χαρακτηριστικά και τον ελληνικό πολιτισμό. Άπαντες όχι απλά συμφωνούν, αλλά υπερηφανεύονται για τη μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμική. Μα ο ελληνικός πολιτισμός είναι η απάντηση σε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
  Η Ελλάδα δεν να στηρίζεται στο τουριστικό προϊόν, το οποίο είδαμε πόσο ευμετάβλητο και αναξιόπιστο είναι, πολλώ δε να διοχετεύει πακτωλούς χρημάτων σε επενδύσεις μηδενικής ανταπόδοσης στην οικονομία και την κοινωνία.
  Προεξοφλώντας μάλιστα την απώλεια του τουριστικού προϊόντος, τονίζοντας ότι η τουριστικοποίηση της οικονομίας αποτελεί ένα διαχρονικό, ολέθριο λάθος.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σήμερα, 20 Νοεμβρίου 2020. το δημόσιο χρέος ανέρχεται στο 208,81% στο ΑΕΠ. ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΝΕΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ. Σε κάθε Έλληνα σήμερα αντιστοιχεί χρέος 33.556,07 ευρώ. Όταν ένα ζευγάρι επιθυμεί να ιδρύσει οικογένεια, οφείλει ήδη 67.112,14 ευρώ, ενώ μία τετραμελής οικογένεια οφείλει 134.224,28 ευρώ.
  Σε αυτό το δυσβάσταχτο χρέος πρέπει να συνυπολογιστούν: το επαχθέστατο ιδιωτικό χρέος, τα κόκκινα δάνεια, καθώς και η έλευση των πλειστηριασμών. Ταυτόχρονα μέσω του «νόμου της τάξης»(!) μία αλλοδαπή οικονομική ολιγαρχία θα καρπωθεί ό,τι περιουσιακό στοιχείο αφορά μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...