Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ. ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ; ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΟΠΛΑ. Η ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ «ΑΓΟΡΑ» ΦΡΕΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Το ΙΣΡΑΗΛ ΑΓΟΡΑΣΕ 4 ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΚΟΡΒΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

 Φρεγάτες: Επανήλθαν δυναμικά οι Γάλλοι για τις Belh@rra – Δίνουν γην και  ύδωρ | sportime.gr

Η Τουρκία παρουσιάζει το πρώτο μη επανδρωμένο πολεμικό πλοίο της χώρας.   Εμείς  συζητάμε  ποιό  πλεούμενο  φέρετρο  θα  αγοράσουμε  από  το  εξωτερικό  με  τις  ανάλογες  μίζες.


Τι να τις κάνει άλλωστε  ο Κούλης και ο Μπαλάφας τις καλές  φρεγάτες, αφού έχουν σκοπό να το δώσουν το Αιγαίο. Μετά πως θα πουν στο λαό  ότι "ήμασταν άοπλοι";

Το πολύ πολύ θα αγοράσουν ψαρόβαρκες για να περιπολούν στη Σαλαμίνα και να μαζεύουν "κατατρεγμένους" τζιχαντιστές και να μας απαριθμούν μετά το αν ανέβηκαν ή κατέβηκαν τα ποσοστά των "ροών"... Επίσης  ο  λόγος που η Ελλάδα δεν αποκτά πυραύλους βαλλιστικούς είναι και αυτός. Δεν θέλουν το αιώνιο θύμα να υπερισχύσει έναντι της Τουρκίας. Είμαστε για τους Αμερικανούς το εύκολο πουλέν τους. Δεν έχει σημασία το ποιος είναι πρόεδρος, εξάλλου για τις μαούνες που θέλουν να μας πουλήσουν ο Τραμπ ήταν πρόεδρος.


ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΛΕΟΥΜΕΝΑ ΦΕΡΕΤΡΑ.


Θέλουν να αγοράσουμε 4 φρεγάτες αξίας 4δις$ από τις ΗΠΑ οι οποίες είναι 3ης γενεάς δηλαδή εν σχέσει με την σημερινή τεχνολογία πλεούμενα φέρετρα για τα ναυτάκια μας που θα τις επανδρώσουν. 

Η επιλογή μας ή να τα κρατήσουμε μακριά από το πεδίο της μάχης ή να γίνουν αυτοθυσία στα στοχευμένα πυρά των τούρκικων UAV “BAYRAKTAR”. Εγκαταλείψαμε την Γαλλική προσφορά για τις δύο φρεγάτες BELΗARRA οι οποίες είναι μεν ακριβότερες, αλλά πλοία 5ης + γενεάς κατάλληλα για να κυριαρχήσουμε στο Αιγαίο. Κι’ αν οι Αμερικανοί μας εξασφάλιζαν με εγγυήσεις έναντι της Τουρκίας θα ήταν έστω ανεκτό, αλλά αντίθετα το Στέητ Ντιπάρτμεντ πρόσφατα δέχθηκε αναφανδόν της θέσεις της Τουρκίας για τα Χ.Υ και τον Ε.Ε.Χ στο Αιγαίο. Δηλαδή πάρτους και στο γάμο σου «να σου πουν και του χρόνου» 

Επομένως, να προμηθευτούμε τα πλοία που προτείνει το Π.Ν για να πολεμήσει και όχι για να μας πουν ότι τα πλοία μας δεν είναι κατάλληλα προς πόλεμο, άρα “παραδοθείτε” όπως οι Αρμένιοι. 


Αμφικτύων 13/11/ 2020 *Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών http://amphiktyon.blogspot.com/ https://amphiktyon.orgΝαύαρχος Βασίλης Μαρτζούκος: Τι πρέπει να έχει η φρεγάτα που θα αγοράσει το Πολεμικό Ναυτικό.

 
Η έννοια της αεράμυνας περιοχής μίας φρεγάτας συνοψίζεται στα ακόλουθα κύρια χαρακτηριστικά, τα οποία δεν επιδέχονται “εκπτώσεων” δίχως τον κίνδυνο “θανάσιμου τραυματισμού” της έννοιας αυτής: 

Ραντάρ μεγάλης εμβέλειας εντοπισμού και εγκλωβισμού.


Δυνατότητα ταυτόχρονης εμπλοκής με πολλαπλούς εναέριους στόχους (π.χ. υπάρχουν σύγχρονες φρεγάτες που αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα 16 στόχους). 

Μεγάλη εμβέλεια αλλά και αξιοπιστία των όπλων κατά εναερίων στόχων (υπάρχουν σήμερα λίαν αξιόπιστα όπλα με εμβέλεια πολύ πέραν των 100 χλμ.). 

Μία ιδιαίτερα ακριβή φρεγάτα με δυνατότητες αεράμυνας περιοχής είναι δυνατόν να προσβληθεί από υποβρύχια ή μονάδες επιφανείας ή και από την ξηρά, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την αυτοπροστασία της από τις εν λόγω απειλές.


Ένα σταθερό αξιόπιστο sonar (ενδεχομένως σε συνδυασμό με καθαιρούμενο μεταβλητού βάθους), τορπίλες κατά υποβρυχίων, αντίμετρα κατά τορπιλών, ισχυροί και αξιόπιστοι πύραυλοι, αποτελεσματικά πυροβόλα μεγάλης εμβέλειας, όπλα και αντίμετρα κατά πλοίων και στόχων ξηράς, καθώς και ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο αποτελούν επίσης βασικές δυνατότητες της φρεγάτας. 

Τυχόν “συμψηφισμοί” ή “παραλείψεις” στους τομείς αυτούς καθιστούν την φρεγάτα ευάλωτη και την επιβιωσιμότητά της επισφαλή….. Από άρθρο του Ναύαρχου στο slpress.gr

 

 

 

 

Η Τουρκία παρουσιάζει το πρώτο μη επανδρωμένο πολεμικό πλοίο της χώρας 


Οι τουρκικές αμυντικές εταιρείες Meteksan Defense Inc. και Ares Shipyard συνεργάστηκαν για την κατασκευή του πρώτου οπλισμένου μη επανδρωμένου επιφανειακού σκάφους της Άγκυρας (AUSV), εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη.
Η Ares Shipyard με έδρα την Αττάλεια και η Meteksan Defense Inc. με έδρα την Άγκυρα ανακοίνωσαν σε δελτίο τύπου στις 28 Οκτωβρίου ότι η Τουρκία θα έχει το πρώτο πρωτότυπο AUSV τον Δεκέμβριο.
Το πρωτότυπο του προγράμματος AUSV, που ονομάζεται ULAQ, έχει εμβέλεια 400 χιλιομέτρων και θα μπορεί να ταξιδεύει έως και 65 χιλιόμετρα την ώρα.
Το πλοίο θα είναι επίσης εξοπλισμένο με τεχνολογία νυχτερινής όρασης και «κρυπτογραφημένη υποδομή επικοινωνίας που επιτρέπει την πλατφόρμα να χρησιμοποιείται από κινητά οχήματα και κεντρικά γραφεία ή από θαλάσσιες πλατφόρμες όπως αεροπλανοφόρο ή φρεγάτες».
«Το φάσμα των αποστολών θα περιλαμβάνει πληροφορίες, επιτήρηση και αναγνώριση (ISR), επιφανειακό πόλεμο, ασύμμετρο πόλεμο, αποστολές συνοδείας και στρατηγική προστασία υποδομών», ανέφερε το δελτίο τύπου.
Ένα πρωτότυπο βίντεο AUSV κυκλοφόρησε από το Defense Public στις 29 Οκτωβρίου, το οποίο δείχνει μια εικονογραφημένη έκδοση του ULAQ.
Το ULAQ θα είναι εξοπλισμένο με συστήματα καθοδήγησης λέιζερ Cirit και αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα L-UMTAS, καθώς και δυνατότητες τηλεχειριστηρίου και τεχνητής νοημοσύνης.
«Είμαστε απερίγραπτα χαρούμενοι και περήφανοι που ανακοινώνουμε την έναρξη του πρώτου προγράμματος Armed Unmanned Surface Vehicle μετά από χρόνια εντατικής μηχανικής και επενδύσεων μετά το όνειρό μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ares Shipyard Utku Alanc σε κοινή συνέντευξη τύπου του 28 Οκτωβρίου.
«Έχουμε πετύχει αυτήν την επιτυχία και είμαστε περήφανοι για τις συμμετοχές των ιδιοκτητών μας, δίνοντας προτεραιότητα στα εθνικά μας συμφέροντα όπως πάντα. Παρουσιάζουμε το AUSV μας ως την πρώτη πλατφόρμα στη γραμμή ULAQ που θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο».
«Καταλάβαμε για άλλη μια φορά τη σημασία της υπεράσπισης της Γαλάζιας Πατρίδας, της προστασίας της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, της προστασίας των θαλάσσιων συνόρων Τουρκίας, ειδικά με πρόσφατα αναδυόμενες διαφορές», πρόσθεσε ο Σελτζούκ Αλπαρσλάν, Διευθύνων Σύμβουλος της Meteksan Defense, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου.
Η Γαλάζια Πατρίδα
Η υπεράσπιση της «Γαλάζιας Πατρίδας» αναφέρεται στην προστασία των θαλάσσιων αξιώσεων της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.
Σύμφωνα με το Reuters, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Τουρκία ότι πραγματοποίησε «μεγάλη κλιμάκωση» με την ανάπτυξη του τουρκικού σεισμικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis σε μια περιοχή ακριβώς νότια του ελληνικού νησιού Καστελλόριζο, σύμφωνα με το Reuters.
Η ΕΕ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία εάν συνεχίσει τις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.
«Κάνουν τα πάντα για να αυξήσουν τις εντάσεις», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.
«Το Ναυτικό θα παρέχει την απαραίτητη συνοδεία και προστασία για τα πλοία μας, εάν χρειαστεί».--
The Hellenic Information Team

 

 

 

 Αρχίζει το τουρκικό πρόγραμμα για το πρώτο οπλισμένο μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος. 

 
Οι τουρκικές αμυντικές εταιρείες Meteksan Defense Inc. και Ares Shipyard συνεργάστηκαν για την κατασκευή του πρώτου μη επανδρωμένου, οπλισμένου θαλάσσιου σκάφους (AUSV), βασισμένου στην τεχνητή νοημοσύνη.
Τα ναυπηγεία Ares με έδρα την Αττάλεια και η εταιρεία αμυντικών εξοπλισμών με έδρα την Άγκυρα Meteksan Defense Inc. ανακοίνωσε στις 28 Οκτωβρίου ότι το πρωτότυπο AUSV αναμένεται τον Δεκέμβριο.
Το πρωτότυπο AUSV, που ονομάζεται ULAQ, έχει ακτίνα 400 χιλιομέτρων και θα είναι πιάνει ταχύτητα έως 65 χλμ. την ώρα.
Το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία νυχτερινής όρασης και «υποδομή κωδικοποιημένων επικοινωνιών που θα επιτρέπουν την πλατφόρμα να ελέγχεται από κινητά οχήματα και τα κεντρικά γραφεία ή από φρεγάτες και αεροπλανοφόρα».
«Θα μπορεί να αναλαμβάνει και μυστικές αποστολές, παρακολουθήσεις και αναγνωριστικές αποστολές, επιφανειακό πόλεμο, ασύμμετρο πόλεμο, συνοδευτικές αποστολές και προστασία στρατηγικών υποδομών» σύμφωνα με τις κατασκευάστριες εταιρείες.
«Κατανοούμε για άλλη μία φορά τη σημασία της άμυνας “Γαλάζια Πατρίδα”, την προστασία της ΑΟΖ, την προστασία των θαλάσσιων συνόρων ειδικά υπό το πρίσμα των πρόσφατων διενέξεων» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Meteksan Defense, Σελούκ Αλπαρσλάν.
Το σχέδιο «Γαλάζια Πατρίδα» περιγράφει τις διεκδικήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΠΗΓΗ: sputniknews.gr


Τα οπλισμένα μη επανδρωμένα θαλάσσια σκάφη,  είναι τρομερά  επικίνδυνα για τα Ελληνικά νησιά, διότι θα μπορούν να μεταφέρουν μεγάλης ισχύος πυραυλικά όπλα και να βάλουν τις παράκτιες πόλεις, επίσης θα μπορούν να μεταφέρουν ραντάρ για να ελέγχουν την νεκρή ζώνη πίσω απο τα νησιά. Θα μπορούν να μεταφέρουν μεγάλης ισχύος ηλεκτρονικά αντίμετρα, για να παρεμβάλουν τα ραντάρ των πολεμικών αεροσκαφών και τις τηλεπικοινωνίες των πολεμικών πλοίων!
Ενδεχομένως να μεταφέρουν και δυό τρείς τορπίλες, συνοδεύοντας τις φρεγάτες απο απόσταση 30 Km, οπότε αποκτούν μεγάλη στρατηγική σημασία!
Μεγάλη άσκηση της Τουρκίας για κατάληψη ελληνικών νησιών: Τούρκοι πεζοναύτες σε αμφίβιες επιχειρήσεις.

 

 Στην "κόκκινη ζώνη" εισέρχονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την διαφαινόμενη ήττα του Ν.Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ακυβερνησία μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο Αμερικανό πρόεδρο.
Έτσι μετά την νέα τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε την επομένη των αμερικανικών εκλογών και έχει χρόνο υλοποίησης από τις 21 Νοεμβρίου μέχρι και 2 Φεβρουαρίου, η τουρκική στρατιωτική ηγεσία επέλεξε σε μια "εκτός εποχής" περίοδο για ασκήσεις τέτοιου μεγέθους να προβεί σε μεγάλη άσκηση των πεζοναυτών στο Αιγαίο με σενάριο την προσομοίωση αποβατικής ενέργειας κατά των ελληνικών νησιών.
Εκατοντάδες Τούρκοι πεζοναύτες στα πλαίσια καθαρής επιχείρησης ψυχολογικού πολέμου, απέναντι στην Ελλάδα, καθώς η Τουρκία δεν έχει κανένα άλλο «μέτωπο» πραγματοποίησης αποβατικών επιχειρήσεων πλην αυτό του Αιγαίου, πραγματοποίησαν αποβατική ενέργεια στα τουρκικά παράλια με την συμμετοχή και των αποβατικών σκαφών LCT για την μεταφορά και βαρέως υλικού.
Η έδρα της Τουρκικής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών βρίσκεται στη Φώκαια της Σμύρνης, απ’όπου μπορούν να επιβιβαστούν άμεσα σε κατάλληλα μέσα και να πλησιάσουν ταχέως κάποιο Ελληνικό νησί και εκτός των οργανικών της τμημάτων από τα τάγματα πεζοναυτών με την υποστήριξη αρμάτων θέτει πάντα και ως υποδιοίκηση και μονάδες εξοπλισμένες με Επιθετικά Ελικόπτερα ΑΗ-1W, T-129 ATAK και μεταφορικά Ελικόπτερα αλλά και drones.
Είναι η τέταρτη άσκηση μετά τις αντίστοιχες ασκήσεις φέτος απέναντι από την Χίο, στον κόλπο του Ξηρού μια "ανάσα" από την Αλεξνδρούπολη και την αντίστοιχη στην περιοχή της Σμύρνης και σε συνδυασμό με τις συνεχείς δηλώσεις της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των νησιών ότι η κατάληψη ελληνικών νησιών είναι πάντα μέσα στους άμεσους σχεδιασμούς τους.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...