Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

ΠΩΣ Η ΜΟΣΑΝΤ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΕ ΚΡΥΦΑ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ, ΤΟΝ ΤΣΙΟΔΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΥΠ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 Ισραήλ: Η Μοσάντ φέρεται να έχει προμηθεύσει το κινεζικό εμβόλιο - Διπλωματικές πιέσεις από ΗΠΑ | Pronews

Για έντονο διπλωματικό παρασκήνιο κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές του Ισραήλ, σύμφωνα με ενημερωτικά δίκτυα της χώρας, σχετικά με την απόκτηση διαφορετικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων και το κινεζικό.

Δημοσίευμα της Jerusalem Post επικαλείται αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, ο οποίος ανώνυμα επιβεβαίωσε τις εξελίξεις, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και η Μοσάντ.

 

Συγκεκριμένα το Τελ Αβίβ φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με εταιρείες και ομάδες ανάπτυξης εμβολίων σε διάφορες χώρες, ώστε να εξασφαλίσουν προμήθεια για τον ισραηλινό πληθυσμό. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε εμβόλιο το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο ο αξιωματούχος. Το Κανάλι 12, όμως, μετέδωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών, δηλαδή η Μοσάντ, "έφερε" στο Ισραήλ το κινεζικό εμβόλιο ώστε να μελετηθεί από τους επιστήμονες.

Το παράδοξο στην υπόθεση είναι, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι για την απόκτηση του κινεζικού εμβολίου δεν ενεπλάκησαν τα υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας, αλλά απευθείας η Μοσάντ. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο διευθυντής της υπηρεσίας, Γιόσι Κοέν, ασχολείται με θέματα ιατρικών προμηθειών.

Ήταν ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στην προσπάθεια του Ισραήλ να προμηθευτεί μάσκες, τεστ κορωνοϊού, αναπνευστήρες και άλλο υλικό, από το ξέσπασμα της πανδημίας ως τα τέλη Μαΐου. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Νετανιάχου τον ευχαρίστησε προσωπικά για τον ηγετικό του ρόλο στο επιτελείο που ανέλαβε το έργο αυτό, πριν ενταχθεί στο υπουργείο Υγείας.

Ένας από τους λόγους που ενεπλάκη η Μοσάντ στην υπόθεση ήταν ότι ορισμένες από τις προμήθειες έγιναν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες, με τις οποίες το Ισραήλ δεν τηρούσε ή τηρεί διπλωματικές σχέσεις. Συνεπώς ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών ήταν να διεκπεραιώσει τις συναλλαγές και τα logistics με όσο το δυνατό μεγαλύτερη μυστικότητα.

Πλέον, φήμες θέλουν τη Μοσάντ να έχει συνάψει αγορά του εμβολίου από την Κίνα με μυστικές διαδικασίες, προκειμένου να μην υπάρχει επιπλοκή στις σχέσεις του Τελ Αβίβ με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια περίοδο που διεξάγεται έντονη αμερικανική διπλωματική κινητικότητα εναντίον του Πεκίνου. Να σημειωθεί ότι το θέμα, μέχρι στιγμής, δεν έχει διαψευστεί και αντ’ αυτού τα δύο υπουργεία παρέπεμψαν τους δημοσιογράφους στο Πρωθυπουργικό Γραφείο.

Παρά την καχυποψία που υπάρχει γενικότερα στη Δύση απέναντι στην Κίνα, φαίνεται ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για την πρόοδό της. Αφενός ήταν από τις πρώτες χώρες που άρχισαν να εργάζονται με σκοπό την ανάπτυξη εμβολίου, αφετέρου ήδη προχωρά σε δοκιμές στον δικό της πληθυσμό, με αποτέλεσμα να έχει χρονικό προβάδισμα σε “βελτιώσεις”.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

16 σχόλια :

 1. Κορωνοϊός: Ιατρικό δίλημμα ανάμεσα σ΄ένα 65άρη Έλληνα και σε έναν 30άρη Σομαλό. Ποιον θα σώζουν οι γιατροί; Τον Έλληνα ή τον αλλοδαπό; Γράφει ο Θάνος Τζήμερος
  Μέχρι τώρα ήξερα ότι κάποιος μπορεί να διαφωνεί με μια απάντηση. Διαπιστώνω ότι κάποιοι διαφωνούν και με μια ερώτηση. Γηράσκω αεί εκπληττόμενος!

  Χθες έθεσα στα social media ένα ερώτημα:

  “Στην Ιταλία, λόγω έλλειψης ΜΕΘ*, εφαρμόζουν στις βαρειές περιπτώσεις πρωτόκολλο επιλογής ασθενών. Δηλαδή οι γιατροί αποφασίζουν ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει και αυτόν βάζουν στη ΜΕΘ. Ο άλλος πεθαίνει. Το ίδιο ετοιμάζονται να εφαρμόσουν και στη Γαλλία. Αν, χτύπα ξύλο, χρειαστεί να το κάνουμε κι εμείς, κι η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν 65άρη Έλληνα που πληρώνει μια ζωή ασφαλιστικές εισφορές και σε έναν 30άρη Σομαλό που εισέβαλε στη χώρα χθες, τι προβλέπεται από το πρωτόκολλο κύριε Μηταράκη; Ήρεμα ρωτάω.”
  (Το άρθρο γράφηκε τον Απρίλιο του 2020)

  Βέβαια ο Έλληνας έχει συνηθίσει να εθελοτυφλεί. Οπότε, για να μη δώσει απάντηση, καταγγέλλει το ερώτημα! Και τι δεν μου έσυραν οι συριζογαλαζαίοι! Απάντηση όμως, κανένας. Είναι πολύ βολικός ο ανθρωπισμός των ευχών, αλλά δυστυχώς δεν ισχύει στην πραγματική ζωή.

  Γιατί έθεσα το ερώτημα; Διότι σε λίγο θα πλημμυρίσουν τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ από εισβολείς καθώς οι “δομές” είναι εκκολαπτήρια κορονοϊού. Και διότι κανένας δεν θέλει ούτε να συζητήσει ένα δύσκολο, αλλά ΥΠΑΡΚΤΟΤΑΤΟ θέμα: ποιος προηγείται στη νοσηλεία σε ένα σύστημα υγείας που δεν έχει άπειρες δυνατότητες;

  70 χρόνια ειρήνης μάς έκαναν να πιστεύουμε ότι είμαστε αθάνατοι. Κι έρχεται ένας τόσος δα κορονοϊός να μας θυμίσει ότι στη ζωή υπάρχουν και τραγικά διλήμματα.

  Θα δώσω λοιπόν εδώ, σαφή απάντηση στο ερώτημά μου:

  Θέση στη ΜΕΘ έχει ο 65χρονος Έλληνας. Αυτός που κατά τεκμήριο πληρώνει το σύστημα υγείας. Ένα σύστημα υγείας δεν ανήκει στην… ανθρωπότητα. Ανήκει σε όσους το χρηματοδοτούν από τους φόρους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Την ίδια απάντηση έχουν δώσει ΟΛΑ τα κράτη του κόσμου, δεσμεύοντας τις εξαγωγές υγειονομικού υλικού. Γιατί το κάνουν; Διότι ένα κράτος πρέπει να προτάσσει την υγεία των πολιτών του έναντι της υγείας των ξένων. Πολλώ δε μάλλον των εισβολέων. Εδώ δεν έχουμε δύο μέλη της ίδιας κοινωνίας. Ο χθεσινός εισβολέας δεν μεταβλήθηκε σε μέλος της κοινωνίας μας επειδή πάτησε το πόδι του στην ακτή της Μυτιλήνης ή μεταφέρθηκε στη Ριτσώνα. Εξακολουθεί να είναι εισβολέας – εκτός της κοινωνίας που δημιούργησε και χρηματοδοτεί το σύστημα υγείας – και δυνάμει εχθρός. Αν περισσεύουν πόροι από το σύστημα υγείας θα τους διαθέσω και για τον εισβολέα. Αν δεν επαρκούν, θα προτιμήσω τον Έλληνα. Είναι λογικό, είναι ηθικό, είναι αυτονόητο για όσους δεν έχουν μολυνθεί από την διαστροφή της οικουμενικότητας.

  Το ίδιο ακριβώς θα αποφασίσει και ο στρατιωτικός γιατρός εάν στο πεδίο της μάχης κληθεί να περιθάλψει δύο τραυματίες με τα ίδια σοβαρά τραύματα και τις ίδιες πιθανότητες επιβίωσης: εσένα (ή τον γιο σου) και έναν στρατιώτη του εχθρού. Αν χρειάζονται και οι δύο αίμα αλλά οι μπουκάλες που έχει φτάνουν μόνο για τον έναν, θα τις δώσει στον “δικό μας”.

  Το ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει οδηγίες για το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα είναι πρόβλημα και εις βάρος όλων, γιατί δεν ξέρω τι θα αποφασίσει ο κομμουνιστής γιατρός αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον ταξικό εχθρό και στον εισαγόμενο προλετάριο.

  Δυστυχώς ο πραγματικός κόσμος έχει ΠΑΝΤΑ πεπερασμένους πόρους. Αυτά τα ερωτήματα μέχρι τώρα είχαν πυρήνα την Οικονομία. Τώρα έχουν την ίδια τη ζωή. Κάποιες γενιές θα ενηλικιωθούν απότομα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντώναρος: «Ο χειρότερος πρωθυπουργός της οικογενειοπαρεούλας οδηγεί τη χώρα σε συμφορά».
  Ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης οδηγεί τη χώρα με ιδεοληπτικό πείσμα και πρόθεση σε συμφορά, κοινωνική καταστροφή και οικονομικό μαρασμό», αναφέρει σε σκληρή ανάρτησή του κατά του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ο Ευάγγελος Αντώναρος.
  Και συνεχίζει στο κείμενο που ανάρτησε στο Facebook:
  «Επικαλείται ως παράδειγμα τη Γερμανία. Αλλά οι επιχειρήσεις που κλείνουν εκεί -- και στην εστίαση και στη ψυχαγωγία -- επιδοτούνται ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ με απευθείας επιδότηση σε ύψος 70 έως 75 % του τελευταίου τζίρου τους με ΡΕΥΣΤΟ -- ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ. Οχι με ψευτο-φοροελαφρυνσεις και ασήμαντες επιστροφές προκαταβολών η δήθεν επιδοτησεις ασφαλιστικών καταβολών. Με τέτοιες ανοησίες δεν μπορούν να επιζήσουν ούτε οι επιχειρήσεις ούτε οι εργαζόμενοι.
  Ακόμη και στην "φτωχή" σαν κι εμάς Πορτογαλία οι εργαζόμενοι αποζημιώνονται απευθείας απο το κράτος ΑΜΕΣΑ και χωρίς πολύπλοκές διαδικασίες με 80% του μισθού τους. Και μάλιστα χωρίς χρονικό περιορισμό.
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προδίδει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας. Αγνοεί τους πολλους που έχουν άμεση ανάγκη και στηρίζει τους λίγους. Μόνον όσους βολεύουν στο σχεδιασμό του ( αν έχει σχεδιασμό μέσα στην ανακατωσούρα της περιορισμένης πολιτικής του σκέψης και της διαχυτης κοινωνικής του αναισθησίας). Η χώρα γονατίζει κι αντι να κάνει συγκεκριμένες πράξεις, ο πρωθυπουργός της εθνικής κατρακύλας κατηγοριοποιεί και μαστιγώνει λεκτικά και με άγαρμπο τρόπο όσους διαφωνούν μαζι τους.
  Δεν είναι καποιοι Ελληνες "ψεκασμένοι" όπως είχε το απύθμενο θρασος να χαρακτητίσει ο Μητσοτάκης κάποιους -- αλήθειας ποιούς; -- συμπολίτες μας. Ειναια μεθυσμένοι στην αλαζονική ασκηση της πρόσκαιρης εξουσίας όσοι ανήκουν στην οικογενειοπαρεούλα του Μαξίμου που νομίζουν πως έχουν εν λευκώ εντολή να ρημάξουν τον τόπο στο όνομα μιας αναμφίβολα υπαρκτης μεν πανδημίας που απαιτεί όμως σύμπνοια κι όχι διαίρεση του πληθυσμού».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καταιγιστικός ο λοιμωξιολόγος Ιωάννης Καβαλιώτης, απαντά για το «κόψιμο» της εκπομπής στην οποία συμμετείχε στον Alpha, λέγοντας ότι δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση… Όπως λέει ο ίδιος στον Focus Fm 103,6 το γύρισμα είχε πραγματοποιηθεί πριν από έναν μήνα και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν προβλήθηκε εδώ και τόσο καιρό.
  Απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Στέφανου Δαμιανίδη, δεν έκρυψε την αντίθεσή του με τη χρήση της μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία, ενώ χαρακτήρισε αστεία την δήλωση του Πρωθυπουργού ότι η «μάσκα είναι το εμβόλιο προ του εμβολίου»
  Τέλος, ο κ. Καβαλιώτης επισήμανε ότι τα κρούσματα «ανεβαίνουν» μυστηριωδώς όταν θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από σημαντικά θέματα, όπως πχ τα Εθνικά ζητήματα με τους Τούρκους…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. γιατι το Ισραηλ προμηθευεται εμβολια ? υπαρχει ιος ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Περισσότερο μεταδοτικός έχει γίνει ο ιός SARS-CoV-2 σύμφωνα με νέα μελέτη.
  Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 5.000 ασθενείς με Covid-19 αναφέρει ότι ο ιός SARS-CoV-2 έχει γίνει περισσότερο μεταδοτικός.
  Ερευνητές του πανεπιστημίου του Ώστιν, στο Τέξας, διαπίστωσαν ότι ο ιός συσσωρεύει γενετικές μεταλλάξεις, μία από τις οποίες μπορεί έκανε την COVID-19 πιο μεταδοτική. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό mBIO, η εν λόγω μετάλλαξη, που ονομάζεται D614G, βρίσκεται στην ακίδα της πρωτεΐνης του ιού, η οποία “ανοίγει” τα κύτταρά μας για να εισέλθει σε αυτά. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μελέτη για τις αλληλουχίες του γονιδιώματος στον ιό SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα.
  Η έρευνα δείχνει «ο κορωναϊός μεταλλάσσεται λόγω ενός συνδυασμού ουδέτερης μετατόπισης. Αυτό σημαίνει ότι γίνονται τυχαίες γενετικές αλλαγές που δεν βοηθούν ή βλάπτουν τον ιό, αλλά ασκούν πίεση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα», δήλωσε η δρ Ίλια Φίνκελστιν, αναπληρώτρια καθηγήτρια μοριακών βιοεπιστημών στο πανεπιστήμιο του Τέξας και συν-συγγραφέας της μελέτης.
  Κατά το αρχικό κύμα της πανδημίας, το 71% των ασθενών που εντοπίστηκε σε ασθενείς με COVID-19 στο Χιούστον είχε αυτήν τη μετάλλαξη. Όταν το δεύτερο κύμα της πανδημίας έπληξε το Χιούστον, αυτή η μετάλλαξη είχε φτάσει στο 99,9%.
  Αυτό αντικατοπτρίζει μια τάση που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο με βάση περισσότερες από 28.000 αλληλουχίες γονιδιώματος διαπίστωσε ότι παραλλαγές που φέρουν τη μετάλλαξη D614G έγιναν η παγκόσμια κυρίαρχη μορφή του SARS-CoV-2 μέσα σε περίπου ένα μήνα.
  Ίσως είναι πιο μεταδοτική μορφή του κορωνοϊού. Μια μελέτη με περισσότερες από 25.000 αλληλουχίες γονιδιώματος στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι οι ιοί με την μετάλλαξη D614G τείνουν να μεταδίδονται ταχύτερα από εκείνους χωρίς την μετάλλαξη και προκάλεσαν μεγαλύτερα “clusters” λοιμώξεων.
  Όμως δεν είναι πεπεισμένοι όλοι οι επιστήμονες το ίδιο. Μερικοί υποστηρίζουν, ότι η μετάλλαξη D614G μπορεί να ήταν πιο συχνή στους πρώτους ιούς που έφτασαν στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική, δίνοντάς της ουσιαστικά ένα “προβάδισμα” εξάπλωσης σε σύγκριση με άλλα στελέχη του ιού.
  Η πρωτεΐνη ακίδα συνεχίζει επίσης να συσσωρεύει επιπλέον μεταλλάξεις άγνωστης σημασίας. Η επιστημονική ομάδα του Houston Methodist-UT Austin έδειξε επίσης σε εργαστηριακά πειράματα ότι τουλάχιστον μία τέτοια μετάλλαξη επιτρέπει στην ακίδα να αποφύγει ένα εξουδετερωτικό αντίσωμα που οι άνθρωποι παράγουν φυσικά για την καταπολέμηση των μολύνσεων SARS-CoV-2. Αυτό μπορεί να επιτρέψει σε αυτήν την παραλλαγή του ιού να διαφύγει πιο εύκολα από το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αν και δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτό μεταφράζεται σε επίσης πιο εύκολη μετάδοση μεταξύ ατόμων.
  «Ο κορωνοϊός συνεχίζει να μεταλλάσσεται καθώς εξαπλώνεται στον κόσμο. Οι προσπάθειες παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, όπως η μελέτη μας, θα διασφαλίσουν ότι τα παγκόσμια εμβόλια και η θεραπευτική αγωγή θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά», αναφέρει η δρ Φίνκελστιν.
  Οι επιστήμονες σημείωσαν συνολικά 285 μεταλλάξεις σε χιλιάδες λοιμώξεις, αν και οι περισσότερες δεν φαίνεται να έχουν σημαντική επίδραση στο πόσο σοβαρή είναι η ασθένεια. Οι τρέχουσες μελέτες συνεχίζουν να παρακολουθούν το τρίτο κύμα ασθενών με COVID-19 και να προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο ο ιός προσαρμόζεται στα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγονται από το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Κάθε νέα λοίμωξη είναι μια “νέα ζαριά”, μια επιπλέον πιθανότητα ανάπτυξης πιο επικίνδυνων μεταλλάξεων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αρβελέρ: Η πανδημία είναι σχεδόν υποχρεωτική για την ανανέωση των γενεών.
  "Όλες οι πανδημίες ανανέωσαν τις γενεές. Όλες", ισχυρίστηκε η γνωστή ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και τον Ν. Χατζηνικολάου. Συνεχίζοντας την απάντησή της στο σχετικό ερώτημα του δημοσιογράφου για το αν φοβάται τον κορωνοϊό, είπε: Έχει καταντήσει σχεδόν να είναι ένα πράγμα υποχρεωτικό για να έρθουν οι νέες γενεές να πάρουν τα ηνία από τις προηγούμενες".
  Και πρόσθεσε: "Το κακό είναι όχι η πανδημία αλλά η συνωμοσιολογία".
  Σε άλλο σημείο της συνέντευξης της, η κ. Αρβελέρ δήλωσε αριστερή και αντιστασιακή, υπενθυμίζοντας πως ήταν μέλος της ΕΠΟΝ. Την ίδια στιγμή, δήλωσε τη στήριξη της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς είναι "ο μόνος που μπορεί να κάνει μεταρυθμίσεις», όπως είπε. Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, είπε: "Καμία φορά είμαι έξω φρενών με τον διχαστικό λόγο του Τσίπρα, του ηγέτη της Αριστεράς, με ενοχλεί».
  https://youtu.be/um6gvcCcgVA
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ιλίρ Μέτα: «Η Αλβανία κυβερνάται από την συμμορία του Σόρος και του Ράμα».
  Σε καταγγελία κατά του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα προχώρησε ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, που εμφανίστηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Klan, είπε κατηγορηματικά ότι η χώρα είναι όμηρος μιας συμμορίας ελεγχόμενης από τον Σόρος και ότι ο λαός πρέπει να πάρει το πεπρωμένο του στα χέρια του μια για πάντα.
  -«Ο Έντι Ράμα μετατράπηκε σε εχθρό του αλβανικού λαού. Το καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ το Σύνταγμα και τον πολιτικό πλουραλισμό. Ο Ράμα είναι αυτός που εκδιώκει τους νέους από τη χώρα, αυτός που διατάζει τους στρατηγούς του στρατού να μην έρθουν στον πρόεδρο, αυτό σημαίνει ότι το κράτος είναι όμηρος μιας ελεγχόμενης, από τον (Τζορτζ) Σόρος, συμμορίας. Ήρθε η ώρα για τους ανθρώπους να πάρουν το πεπρωμένο τους στα χέρια τους», είπε ο Μέτα.
  Αναφερόμενος στις εκλογές που θα γίνουν στις 25 Απριλίου του 2021 είπε χαρακτηριστικά ότι «η 25η Απριλίου είναι η πρώτη μάχη που θα αρχίζει να αποκαθιστά τη συνταγματική τάξη στην Αλβανία».
  « Η ημέρα των κοινοβουλευτικών εκλογών, 25 Απριλίου είναι δημοψήφισμα. Οι άνθρωποι θα ψηφίσουν εάν θα πάνε στην Ευρώπη ή στην άβυσσο. Ο κύριος στόχος μου είναι να επιστρέψω την Αλβανία στους Αλβανούς διενεργώντας δημοψηφίσματα, έτσι ώστε το Σύνταγμα της Αλβανίας να μην αμφισβητείται πλέον από δύο κόμματα, όπως το 2008. Δημοψήφισμα στις 25 Απριλίου και μετά από αυτό θα υπάρξουν άλλα δημοψηφίσματα, δήλωσε ο Μέτα.
  Απάντησε επίσης στο ερώτημα αν θα είναι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, για τον οποίο κατηγορεί τακτικά τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.
  «Σήμερα είμαι ο ηγέτης της Αλβανίας. Αυτό το έργο ανήκει σε μένα σήμερα. Είμαι ο ηγέτης της Αλβανίας και δεν με ενδιαφέρει ό, τι δήποτε άλλο, απάντησε η Μέτα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Τουρκία και Πακιστάν σε κοινή άσκηση στην ανατολική Μεσόγειο.
  Την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις αυξάνονται οι «σύμμαχοί» μας συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο!
  Σε εξέλιξη βρίσκεται (ως τις 10 Νοεμβρίου) η ανθυποβρυχιακή άσκηση MAVI BALINA-2020 στην Ανατολική Μεσόγειο, με την συμμετοχή πλοίων της SNMG-2 του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, του Πακιστάν της Βουλγαρίας, της Ισπανία, της Ιταλίας και της Ρουμανίας.
  Το Τουρκικό Ναυτικό συμμετέχει με 3 Υ/Β, 2 Φ/Γ, 2 Κ/Β, 1 ΠΠ, 2 ΑΦΝΕ, 6 ανθυποβρυχιακά Ε/Π και η Τουρκική Αεροπορία με 4 Α/Φ F16.
  Η άσκηση Mavi Balina-2020 αποτελείται από 4 φάσεις, τη συγκέντρωση δυνάμεων στο ναύσταθμο του Aksaz και το Dalaman (στα παράλια της επαρχίας Μούγλα σχεδόν απέναντι από τη Ρόδο), τη θαλάσσια εκπαίδευση στην Ανατολική Μεσόγειο και την αξιολόγηση της τελικής άσκησης στο Aksaz.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Το Σουηδικό μοντέλο ανοσίας εφαρμόζει Γερμανική πόλη – Αρχίζει να φαίνεται ελπίδα.
  Η πρώτη γερμανική πόλη που προσπαθεί να ελέγξει την εξάπλωση της νόσου Covid- 19 εφαρμόζοντας το σουηδικό… μοντέλο είναι το Τύμπινγκεν.
  Η πόλη αυτή βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γερμανία, στο κρατίδιο Βάδης- Βυρτεμβέργης, περίπου 40 χιλιόμερα νότια της Στουτγάρδης .
  «Όπως και η Σουηδία, έτσι και οι δημοτικές αρχές της πόλης Τύμπινγκεν επικεντρώνονται στην ατομική ευθύνη και την ειδική προστασία των ηλικιωμένων», λέει ο δήμαρχος Μπόρις Πάλμερ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Bild». Με λίγα λόγια, τίθεται σε εφαρμογή το μοντέλο περί «ανοσίας της αγέλης» που βασίζεται κυρίως στην ατομική ευθύνη.
  Μέτρα για την προστασία ομάδων υψηλού κινδύνου
  Όπως και στη Σουηδία, οι αρχές της γερμανικής πόλης επικεντρώνονται στην προστασία ομάδων υψηλού κινδύνου. Για παράδειγμα, οι ηλικιωμένοι δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τα αστικά λεωφορεία από το μήνα Νοέμβριο, όπως γράφει η εφημερίδα Bild.
  Επιπλέον, ο Γερμανός δήμαρχος συνέστησε σε όλους τους πολίτες κάτω των 65 ετών που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα, να μην ψωνίζουν στα καταστήματα από τις 9.30 π.μ. έως τις 11 π.μ. αφήνοντας ελεύθερο το χρονικό αυτό διάστημα για τους ηλικιωμένους και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος να μολυνθούν.
  Οι δημοτικές αρχές παρέχουν επίσης μάσκες προσώπου τύπου FFP2 για όλους τους πολίτες άνω των 65 ετών.
  Σε μερικό lockdown η Γερμανία
  Την ίδια ώρα, από σήμερα μπαίνει σε μερικό lockdown η Γερμανία. Σε κάθε κρατίδιο θα υπάρχουν διαφορετικά μέτρα, ωστόσο, οι 16 πρωθυπουργοί των γερμανικών κρατιδίων συμφώνησαν στα εξής:
  Από σήμερα και για ένα μήνα, μπαίνει τέλος στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία. Κλείνουν θέατρα, κινηματογράφοι και μουσεία και παραμένουν ανοιχτά μεταξύ άλλων σχολεία, κομμωτήρια και κέντρα φυσιοθεραπευτήρια.
  Σε ότι αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, θα επιτρέπονται μέχρι δέκα άτομα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Προειλημμένη απόφαση ο εγκλεισμός στην φυλακή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής – Οι 40 μήνες και ο κίνδυνος φιάσκου στο Εφετείο
  21 Οκτωβρίου 2020 www.bankingnews.gr
  Η πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής έχει ένα στόχο να τελειώσει πολιτικά την Χρυσή Αυγή και αυτό θα συμβεί εάν βάλουν φυλακή την ηγεσία για να ικανοποιηθεί το πολιτικό σύστημα που συντόνισε αυτή την φαύλη πολιτική δίωξη.
  Η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής σόκαρε… θετικά καθώς είχε την τόλμη στηριζόμενη πιστά στον νόμο που τον ερμήνευσε ορθά να ζητήσει από το δικαστήριο να ισχύουν οι αναστολές για όλες τις ποινές των κατηγορουμένων πλην προφανώς του Ρουπακιά που καταδικάστηκε για την δολοφονική πράξη.
  Η έδρα με προεξάρχουσα την Πρόεδρο του Δικαστηρίου Λεπενιώτη σοκαρίστηκαν κυρίως γιατί η εισαγγελέας αποδόμησε την απόφαση καταδίκης περί εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
  Το δικαστήριο όπως έχει αναλυθεί προέβη σε συγκλονιστικά συμπεράσματα με βασικότερο ότι αναγνώρισε ότι δεν υπήρξε οικονομικός δόλος, δηλαδή έχουμε μια εγκληματική οργάνωση που δεν έχει οικονομικό δόλο.
  Μόνο από το στοιχείο αυτό ο καθένας μπορεί να εξάγει τα κίνητρα του δικαστηρίου και εάν υπάρχει πολιτικός δόλος…
  Ο οικονομικός δόλος δεν αποδείχθηκε στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι υφίσταται πολιτικός δόλος…
  Ο κίνδυνος του Εφετείου και η περίπτωση Noor 1
  Οι δικηγόροι που υπερασπίζονται τους κατηγορουμένους και ζητούν να ισχύουν οι αναστολές για όλες τις ποινές στηρίζονται σε ορισμένα νομικά επιχειρήματα που το δικαστήριο πρέπει να αναγνωρίσει.
  Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η πλειοψηφία των κατηγορουμένων έχουν λευκό ποινικό μητρώο και επίσης αποφάνθηκε ότι δεν υπήρξε οικονομικός δόλος.
  Τι θα συμβεί όμως εάν το δικαστήριο στείλει στην φυλακή τα μέλη και την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και αυτά αθωωθούν στο Εφετείο;
  Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πλείστες περιπτώσεις όπου πρωτοδίκως καταδικάστηκαν όπως π.χ. στην υπόθεση του Noor 1 του πλοίου με τα ναρκωτικά και στο δευτεροβάθμιο όργανο απονομής δικαιοσύνης στο Εφετείο ο κατηγορούμενος που είχε φυλακιστεί αθωώθηκε.
  Με δεδομένο ότι ενώ οι ποινές που επιβλήθηκαν στα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι 13 χρόνια δεν θα παραμείνουν στην φυλακή πάνω από 34 έως 40 μήνες.
  Τόσος χρόνος θα απαιτηθεί ώστε να βγει μια απόφαση από το Εφετείο.
  Και εάν είναι αθώοι, εάν το Εφετείο αποφασίσει ότι είναι αθώοι ποιος νομικά και ηθικά θα αντιμετωπιστεί το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν βρεθεί άδικα την φυλακή επειδή το αποφάσισαν 3 δικαστές ή επειδή αισθάνθηκαν την πίεση του πολιτικού συστήματος.
  Το δικαστήριο θα πρέπει να αντιμετωπίσει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής όχι με συναισθηματισμούς αλλά με βάση τους νόμους.
  Δεν θα πρέπει να επηρεαστεί από το πολιτικό σύστημα που συμμάχησε κατά της Χρυσής Αυγής, ούτε να επηρεαστεί από μέρος της κοινωνίας που λειτούργησε ως λαϊκό δικαστήριο.
  Προειλημμένη απόφαση
  Το πιθανότερο σενάριο είναι το δικαστήριο να κάνει ακόμη ένα λάθος, στην σωρεία λαθών και λανθασμένων αποφάσεων και να στείλει στην φυλακή την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.
  Θα είναι ατίμωση για το πολιτικό σύστημα να έχει ξεσηκωθεί ώστε να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της να μην μπουν στην φυλακή.
  Η πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής έχει ένα στόχο να τελειώσει πολιτικά την Χρυσή Αυγή και αυτό θα συμβεί εάν βάλουν φυλακή την ηγεσία για να ικανοποιηθεί το πολιτικό σύστημα που συντόνισε αυτή την φαύλη πολιτική δίωξη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Πάτρα: Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε Κύπριους φοιτητές γιατί διαδήλωναν (με μάσκες) κατά Ερντογάν! Η ΛΥΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ.
  Οι Κύπριοι φοιτητές του Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Πάτρας διοργάνωσαν μια εκδήλωση καταδίκης της τουρκικής επιθετικότητας για την προσάρτηση των Βαρωσίων από τους Τούρκους και τους «έκοψαν» πρόστιμο 3.000 ευρώ γιατί «συγχρωτίστηκαν» αν και φορούσαν μάσκες!
  Ως ένδειξη της θέλησης τους να γνωρίσουν τα εδάφη που τους στέρησαν, τραγουδούσαν κάθε λεπτό για μία ολόκληρη ώρα, για την Αμμόχωστο, το τραγούδι με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελληνοκυπρίων, με την ελπίδα της επιστροφής, «Χώμα που περπάτησα».
  Αν και φορούσαν μάσκα κατά τις εκδηλώσεις εκτιμήθηκε πως είχαν προκαλέσει συγχρωτισμό στην πλατεία και αστυνομικοί επέδωσαν στον φοιτητικό σύλλογο, πρόστιμο 3.000 ευρώ.
  Η εκδήλωση των κύπριων φοιτητών οργανώθηκε με επιτυχία στις 14 Οκτωβρίου, πρόσφατα ωστόσο έγινε γνωστή η εξέλιξη της επιβολής προστίμου για τη συγκέντρωση στην πλατεία Αχαιών Πεσόντων Κύπρου στην περιοχή της Αγυιάς.
  Στην πλατεία έγινε κατάθεση 46 κεριών στο μνημείο της πλατείας συμβολίζοντας τα 46 χρόνια της παράνομης κατοχής της μισής μας Πατρίδας από τον τουρκικό στρατό. Ακολούθως, οι Κύπριοι φοιτητές τραγούδησαν κάθε λεπτό και για μια ολόκληρη ώρα – 60 φορές – για την Αμμόχωστο, το τραγούδι με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελληνοκυπρίων με την ελπίδα της επιστροφής, «Χώμα που περπάτησα»…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κάθε μέρα εισβάλλει στην χώρα μας ένα οργανωμένο τάγμα μωαμεθανών λαθρομεταναστών και ο Κούλης με την Ντόρα αμέσως ψάχνουν ξενοδοχείο, στρατώνα ή μοναστήρι για να τους εγκαταστήσουν. Το ελληνικό κράτος που στη δεκαετία του 1990 δεν στάθηκε ικανό να εγκαταστήσει στη Θράκη τους δικούς μας Έλληνες Ποντίους πρόσφυγες από την ΕΣΣΔ, σήμερα υπόσχεται ότι θα ιδρύσει μια μουσουλμανική πόλη σε κάθε νησί του Αιγαίου. Ο πρωθυπουργός του Σόρος Κυριάκος Μητσοτάκης έλυσε όλα τα σημαντικά προβλήματα και, σαν τον ανεκδιήγητο ηλίθιο Τζέφρυ Παπανδρέου, σκέφτεται την μάχη που θα δώσει για την… κλιματική αλλαγή. Θα καταργήσει, είπε, τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια λιγνίτη το 2022, νωρίτερα από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η ίδια η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τα λιγνιτικά της εργοστάσια μετά το 2028, πιθανόν και μετά το 2032. Και να φανταστεί κανείς ότι όλες οι χώρες αυτές έχουν και δεκάδες πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμη και η Βουλγαρία έχει 4 και η Τουρκία ανοίγει άλλα δύο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. "ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΑΡΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ". Η ΝΤΟΡΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  Αναστάσιος Λαυρέντζος
  Δεν έχουν μάθει ότι η σύγχρονη γεωργία δεν στηρίζεται στους φθηνούς εργάτες, αλλά στην τεχνολογία και στις νέες μεθόδους καλλιέργειας;
  Το νέο μεγάλο ψέμα είναι ότι χρειαζόμαστε τους μετανάστες για εργάτες γης. Και αφού είχαμε τέτοιες ανάγκες γιατί δεν το είχαν προγραμματίσει νωρίτερα;
  -Και ποιό μοντέλο γεωργικής ανάπτυξης έχουν υπ' όψιν τους;
  -Δεν έχουν μάθει ότι η σύγχρονη γεωργία δεν στηρίζεται στους φθηνούς εργάτες, αλλά στην τεχνολογία και στις νέες μεθόδους καλλιέργειας;
  Ας μάθουν πρώτα γιατί το στρέμμα στην Ελλάδα έχει ετήσια απόδοση € 180 και στην Ολλανδία € 1700.
  Θα έπρεπε να το ξέρουν και να είχαν κάνει κάτι για αυτό, αφού πασχίζουν επί δέκα χρόνια να σώσουν τη χώρα που οι ίδιοι χρεωκόπησαν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. «….Ὅταν κάποιος ἐπιτεθῇ σὲ Ναὸ Ὀρθοδόξων Ελλήνων εἶναι φθορὰ (μέση ποινὴ φυλακίσεως τρεῖς (3) μῆνες ποὺ τὴν ἐξαγοράζεις) ἄντε καὶ στὴν καλλιτέρα περίπτωση διακεκριμένη φθορὰ (μέση ποινὴ φυλακίσεως ἕνα (1) ἔτος, ἐξαγοράσιμος).

  Ἐὰν ὅμως ἐπιτεθοῦν σὲ ναοὺς τῶν Ἑβραίων, Τζαμιὰ κλπ τότε εἶναι ῥατσιστικὴ βία, δηλαδὴ κακούργημα, ποὺ δὲν ἐξαγοράζεται…»
  ΤΟ 2017 ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 527 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, 11 ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ 8 ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Η Αγία Βαρβάρα, που πρό-πέρυσι περιέφεραν τα λείψανά της με τιμές αρχηγού κράτους, έζησε τον 3 αι. μ.Χ. κάπου στον Λίβανο. Μωρέ μπράβο! Δεκαεπτά αιώνες και δεν έχει χαθεί ούτε κόκκαλο!
  Ο Νικηταράς (Νικήτας Σταματελόπουλος ή Τουρκοφάγος), ο άνθρωπος που ελευθέρωσε την πατρίδα, ο αγνός ήρωας που πέθανε τυφλός και πάμπτωχος, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΦΟ. Ούτε κάποιος γνωρίζει πού είναι τα οστά του. Χάθηκαν!
  Μόλις διάβασες γιατί η Ελλάδα έχει πάρει αυτή την στράτα.

  Τιμήστε Έλληνες κόκκαλα σκύλων και φτερά κότας.
  Ζ.Π

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. CureVac: Ενθαρρυντικά νέα για το εμβόλιο της για τον κορωνοϊό - Προκάλεσε ανοσολογική απόκριση σε ανθρώπους.
  Τα πρώτα αποτελέσματα των μελετών για το εμβόλιο που ετοιμάζει η γερμανική εταιρεία, CureVac, ήταν θετικά, καθώς δημιούργησε αντισώματα στους εθελοντές.
  Συγκεκριμένα η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε σήμερα πως το πειραματικό εμβόλιό της κατά της Covid-19 προκάλεσε ανοσολογική απόκριση σε ανθρώπους. Το γεγονός αυτό θέτει την CureVac σε πορεία για να αρχίσει φέτος μαζικά τεστ καθώς θερμαίνεται η κούρσα για τον τερματισμό της πανδημίας.
  «Έχουμε ενθαρρυνθεί πολύ από τα προσωρινά δεδομένα της Φάσης 1», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φραντς-Βέρνερ Χάας.
  Η εταιρεία βιοτεχνολογίας χρησιμοποιεί την προσέγγιση του αποκαλούμενου αγγελιοφόρου RNA (mRNA), όπως και η Moderna και η BioNTech και ο εταίρος της, η Pfizer, αν και αυτοί άρχισαν μαζικά τεστ σε ανθρώπους στα τέλη Ιουλίου.
  Η CureVac ανακοίνωσε πως το πιθανό εμβόλιό της, γνωστό ως CVnCoV, είναι γενικά καλά ανεκτό και τα αποτελέσματα των δοκιμών στηρίζουν τα σχέδια της εταιρείας να αρχίσει πριν από το τέλος του χρόνου το τελικό στάδιο των δοκιμών με 30.000 συμμετέχοντες.
  Η CureVac –που υποστηρίζεται από τον Γερμανό επενδυτή στη βιοτεχνολογία Ντίτμαρ Χοπ, το Ίδρυμα Γκέιτς και την GlaxoSmithKline– ανακοίνωσε πως εθελοντές ανέπτυξαν ένα επίπεδο αντισωμάτων ανάλογο με εκείνο που ανέπτυξαν άνθρωποι οι οποίοι ανέρρωσαν από σοβαρό κρούσμα Covid-19.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...