Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

 

Ζ.Π.  Οι  Ελληνικές  Ένοπλες  Δυνάμεις  γέμισαν  με  γυναίκες. Δεκάδες  χιλιάδες  άνδρες  είναι  ανυπότακτοι  ή  παίρνουν  τρελόχαρτα  και  σε υποτιθέμενες  μάχιμες  πολεμικές  υπηρεσίες  βρίσκονται  γυναίκες.  Το  αποτέλεσμα:  όσο μαχητική  να  είναι  μία  γυναίκα,  δεν  μπορεί  να  ξεπεράσει  τους  περιορισμούς  του  φύλου  της.  Δεν  μπορεί  να  περιμένουμε  από  μία  γυναίκα να  πολεμήσει  και  να  αντιμετωπίσει  με  ίσους  όρους  έναν  εκπαιδευμένο  μάχιμο τουρκαλβανό.  Οι  γυναίκες  είναι  γυναίκες.  Όπως  σε  όλα  τα  βιολογικά  όντα  είναι  ασθενέστερες  στην  σωματική δύναμη.  Σε  όλα  τα  ζώα  τα  αρσενικά  είναι  στην  μάχη  μπροστά  για  να  προστατεύουν  τα  γυναικόπαιδα.  Δεν  μπορούμε να  αλλάξουμε  την φύση.  Δεν  θα  βάλουμε  τους  άγριους  μαχητικούς  ταύρους  να κρύβονται  πίσω  από  τις  αγαθές  αγελάδες, εκτός  εάν  η  εκπαίδευση  σήμερα  άλλαξε  τους  ρόλους.

Δυστυχώς  έτσι  γίνεται  στην  Ελλάδα.  Ο  στρατός  γέμισε  γυναίκες,  αυτές  δεν  μπορούν  να  αντεπεξέλθουν  και  στο  τέλος  τις  βάζουν να  ασχολούνται με  την  περιποίηση  των  λαθρομεταναστών  για  να  ικανοποιηθούν  τα  μητρικά  τους  ένστικτα.  Είναι  στρατός  αυτός;

Το  ίδιο  κατάντησε  και  η  ελληνική  δικαιοσύνη.  Απελπιστική  κατάσταση.  Πάνω  από  τα εφτά  δέκατα  των  δικαστών  και  εισαγγελέων  είναι  γυναίκες  με  συνεχή  αύξηση.  Έτσι  βλέπουμε  κάτι  δικαστικές  αποφάσεις  και  τρίβουμε  τα μάτια  μας.

Ποιος  θα βάλει  μία  τάξη  στο  απίθανο  αυτό  κράτος;

 

Μειώστε ΤΩΡΑ τις γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 21 Οκτωβρίου το ΥΠΕΘΑ ανακοίνωσε ότι σε συνέχεια των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση της Άμυνας και της Ασφάλειας σε προσωπικό, εγκρίθηκε για το έτος 2021 η εισαγωγή 516 επιπλέον σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές, καθώς και η πρόσληψη 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ).

Όπως είχαμε αναφέρει προσφάτως, η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τις εισηγήσεις του ΓΕΕΘΑ ως προς την αναγκαιότητα ενισχύσεως του εμψύχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων και αποβλέπει σε βάθος πενταετίας σε ετήσια αύξηση κατά 516 των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές και προσλήψεις 2-3.000 ΕΠΟΠ και ΟΒΑ. Με αυτά τα μέτρα, αναμένεται να αντιμετωπισθεί το οξύ πρόβλημα στελεχώσεως – επανδρώσεως που προέκυψε εκ της επιβολής δραστικής μειώσεως των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές (άνω του 30%), της διακοπής των προσλήψεων ΕΠΟΠ και της μειώσεως της στρατιωτικής θητείας.

Είναι πολύ σωστές οι αποφάσεις της κυβερνήσεως και επαινετή η πολιτική πρωτοβουλία που επιδεικνύει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο βασικός εισηγητής, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Απαιτείται όμως και μία ακόμη “γενναία” απόφαση που πρέπει να ληφθεί, εάν επιδίωξη είναι η μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητος των μέτρων που ελήφθησαν. Η ενίσχυση του εμψύχου δυναμικού πρέπει να γίνει με σημαντικά λιγότερες γυναίκες στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εθελοτυφλεί όποιος κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται ορισμένες απλές προβληματικές πραγματικότητες.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκε από τον Ελληνικό Στρατό μια ιδιαίτερη και απαιτητική δραστηριότητα, ο Διαγωνισμός Ουλαμών Αρμάτων μονάδων Τεθωρακισμένων. Μάλιστα συμμετείχαν και Αμερικανοί σύμμαχοι με δικό τους ουλαμό αρμάτων. Όπως ανακοινώθηκε, οι Ουλαμοί αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες ήταν εστιασμένες σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής της βολής και τεχνικών θεμάτων των αρμάτων.

Μπορεί να εξηγήσει κάποιος από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, γιατί δεν υπήρχε η παραμικρή συμμετοχή γυναίκας στην εν λόγω δραστηριότητα; Μήπως επειδή, πολύ απλώς, δεν μπορούν να συναγωνιστούν τους άνδρες σε όλα όσα απαιτούν σωματικές επιδόσεις;

Αντίστοιχο ερώτημα μπορεί να τεθεί και για τα γνωστά γεγονότα στον Έβρο κατά την τουρκική επίθεση με λαθρομετανάστες τον παρελθόντα Μάρτιο, όπου η απουσία γυναικών από τα καθήκοντα ασφαλείας επί της μεθορίου ήταν χαρακτηριστική αλλά απολύτως εξηγήσιμη.

Το στρατιωτικό επάγγελμα, λόγω της φύσεώς του, έχει υψηλές απαιτήσεις από πλευράς σωματικής καταστάσεως και αντοχών του προσωπικού. Mικρότερες σωματικές ικανότητες στην μάχη, σημαίνουν περισσότερα πεσμένα κορμιά.

Η προετοιμασία για μάχη, η “προσομοίωση” της μάχης, οι αθλητικοί αγώνες που συνέλαβαν ως ιδέα οι αρχαίοι Έλληνες, δεν είναι τυχαίο ότι στις ημέρες μας διακρίνουν απολύτως την συμμετοχή ανδρών και γυναικών.


Όλοι γνωρίζουν, με πρώτη την στρατιωτική ηγεσία.

Αναφέραμε απλώς ένα μόνο παράδειγμα εξ αφορμής μιας πρόσφατης δραστηριότητος. Δεν αποτυπώνει όμως στο σύνολό του το μείζον πρόβλημα που υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις από την σχεδόν ανεξέλεγκτη είσοδο γυναικών σε αυτές.

Όπως έχουμε γράψει και σε άλλες ευκαιρίες, δεν είναι μόνο ο Στρατός που αντιμετωπίζει την δυσάρεστη κατάσταση. Για να αναφερθούμε στο Πολεμικό Ναυτικό, είναι τεράστιο το πρόβλημα στην επάνδρωση των πλοίων του Στόλου, λόγω της μη τοποθετήσεως σε αυτά γυναικών από μία ηλικία και πέρα, επειδή όλες επιδιώκουν υπηρεσία ξηράς σε γραφείο ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στα μητρικά και οικογενειακά τους καθήκοντα. Έτσι, μάχιμες ειδικότητες που έχουν απονεμηθεί σε γυναίκες, βρίσκονται σε έλλειψη στα πληρώματα των πλοίων.

Δεν είναι θεωρητικό το ζήτημα ώστε να χάνεις χρόνο λαμβάνοντας υπ’ όψιν πολιτικώς ορθώς “κηρύγματα” περί φεμινισμού, ισότητος, ίσων δικαιωμάτων κ.λπ. Είναι το σύνθημα των “ανθρωποκεντρικών ενόπλων δυνάμεων” από την… ανάποδη.

Δεν μπορεί να κατηγορεί κανείς τις γυναίκες που ως επαγγελματίες, η παρουσία τους δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στο Στράτευμα.Υπεύθυνοι είναι οι αρμόδιοι που πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν μια απλή καθημερινή πραγματικότητα η οποία ταλαιπωρεί μονάδες, πολεμικά πλοία, διοικήσεις.

Πρέπει επιτέλους να αποφασιστεί η λήψη μέτρων για ποσόστωση στην εισαγωγή γυναικών τόσο στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και στις προσλήψεις ΕΠΟΠ. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

 

https://doureios.com/meioste-tora-tis-gynaikes-stis-enoples-dynameis/

 

 

 

 

 


 

ΞΑΝΘΗ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΔΕΣ ΝΙΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ

 

Η ομάδα του ουλαμού της 211 ΕΜΑ αναδείχθηκε νικήτρια στον διαγωνισμό ουλαμών αρμάτων μάχης, που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Υπίατρου Κων/νου Τριανταφυλλίδη» στο Πετροχώρι της Ξάνθης. Οι αγώνες διεξήχθησαν από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι ομάδες που συμμετείχαν διαγωνίστηκαν στα εξής αντικείμενα:
-Διακομιδή τραυματία και επισκευή στο πεδίο της μάχης
-Περισυλλογή άρματος κάτω από συνθήκες ΡΒΧΠ
-Αίτηση Πυρός
-Προσδιορισμός απόστασης
-Βολή πιστολίου
-Μηχανοδήγηση ακριβείας
-Αναγνώριση Μέσων
-Επιθετικές Επιχειρήσεις
-Αμυντικές Επιχειρήσεις
-Ολυμπιακοί αγώνες αρματιστή

Το διαγωνισμό παρακολούθησε ο Στρατηγός Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Άγγελος Ιλαρίδης καθώς και ο στρατιωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά, φέτος για πρώτη φορά μετείχε και αμερικανικός ουλαμός αρμάτων M1A2 ABRAMS. Οι Έλληνες αρματιστές διαγωνίστηκαν με άρματα LEO2A4 και LEO 2HELL.

Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Στρατηγός Ιλαρίδης, αυτού του είδους οι διαγωνισμοί δημιουργούν κλίμα ομάδας, συμβάλουν στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων και αναπτύσσουν την ευγενή άμιλλα.

Παράλληλα τόνισε πως σε πολλές περιπτώσεις γίνεται και ανταλλαγή τακτικών για την αντιμετώπιση διαφορών ζητημάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια μιας μάχης με άρματα.

 

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Tank Challenge 2020, είναι τα εξής:


• 1η θέση: ουλαμός της 211 επιλαρχίας μέσων αρμάτων της XXI Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.
• 2η θέση: Αμερικάνικος ουλαμός με το M1A2 ABRAMS.
• 3η θέση: ουλαμός της 25 επιλαρχία μέσων αρμάτων της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας
• 4η θέση η 21η ΕΜΑ από την XXIII Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία
• 5η θέση: η 12η ΕΜΑ από την XXXI Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία.

Δημοσιεύτηκε από Ζωή Χειμωνίδου στις 19/09/2020

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καστώρης

 Πηγή: https://infonews24.gr , Πηγή εικόνας: https://www.thepressroom.gr

 

 

 


 

 

https://enneaetifotos.blogspot.com/2020/10/blog-post_89.html

 

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


6 σχόλια :

 1. Ο Κούλης άνοιξε τις πόρτες στο πρώτο τζαμί στην Αθήνα από την εποχή της τουρκοκρατίας. Τρίζουν τα κόκαλα του Κολοκοτρώνη και των 1,5 εκατομμυρίων Ελλήνων που σκοτώθηκαν την δεκαετία του 1821 για να μας απελευθερώσουν από τους μουσουλμάνους.

  Πρώτη ημέρα λειτουργίας σήμερα για το ζζαμί της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκαν 5 προσευχές για τους μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα, πληθυσμός που μόλις πριν από κάποια χρόνια (δεκαετία 80 και πριν) ήταν ανύπαρκτος.
  Ύστερα από συζητήσεις πολλών ετών και καθυστερήσεις στο άνοιγμα επίσημου τζαμιού στην Αθήνα , ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και δόθηκε προς χρήση το ισλαμικό τέμενος στον Βοτανικό, για όλες τις μουσουλμανικές κοινότητες που ζουν στην Αττική.
  Σήμερα στο χώρο του τεμένους εισήλθαν 18 μουσουλμάνοι, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό ενώ αύριο , με βάση τα νέα δεδομένα θα εισέρχονται εννέα, σε κάθε προσευχή. Τα εγκαίνια του τεμένους, όπως ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο = θα γίνουν όταν «καταστεί δυνατή σύμφωνα με τις εξελίξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανάστατοι οι κάτοικοι της Ερέτριας: Όχι άλλους αλλοδαπούς στον τόπο μας - Επιστολή διαμαρτυρίας.
   Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της Ερέτριας από τα -μυστικά- σχέδια της κυβέρνησης να φέρουν στην περιοχή τους άγνωστο αριθμό απο παράνομους μετανάστες, επισης από άγνωστες χώρες του κόσμου.
   Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ερέτριας "η εν κρυπτώ και ξαφνική υλοποίηση εγκατάστασης παραμονής αλλοδαπών ώστε να δημιουργηθεί τετελεσμένο γεγονός και μάλιστα εν μέσω πανδημίας έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία".
   Όπως αναφέρει επίσης ο Δήμος Ερέτριας, η περιοχή έχει εξαντλήσει ήδη προ πολλού την δυναμική της στην εγκατάσταση αλλοδαπών, και οτιδήποτε παραπάνω θα προκαλέσει την κινητοποίηση των κατοίκων.
   Τα σχέδια της κυβέρνησης για την δημιουργία ακόμη ενός καταυλισμού αλλοδαπών, στο πλαίσιο του δόγματος "ενδοχώρα", έχει φέρει πολλές τοπικές κοινωνίες σε απόγνωση, βλέποντας να αλλοιώνεται ο τόπος του πληθυσμιακά με μια πρωτοφανή κατάσταση που δεν έχει ζήσει ξανά η Ελλάδα.
   Μάλιστα όπως έχουμε ήδη αναφέρει περισσότεροι από 1.000 αλλοδαποί, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, αν όχι όλοι, είναι μουσουλμανικού θρησκεύματος, έρχονται να προστεθούν σε ένα πληθυσμό αλλοδαπών που ζει στην Ελλάδα και που κανείς δεν έχει την παραμικρή ιδέα πόσο αυτός αριθμεί.
   Μάλιστα η τακτική της "εν κρυπτώ" μεταφοράς αλλοδαπών σε διάφορα σημεία της χώρας, δείχνει και την ενοχή του κράτους, το οποίο αδιαφορεί πλήρως για τον Έλληνα πολίτη, έχοντας θέσει εαυτόν στην υπηρεσία κάθε λογής αλλοδαπών.
   Όλα αυτά δεν είναι απλά σημεία των καιρών, είναι ξεκάθαρο δείγμα της κάθετης πτώσης που βιώνει ο τόπος.
   Ζ.Π.   Διαγραφή
  2. Αλ Κάιντα: «Οι μουσουλμάνοι πρέπει να σκοτώνουν όποιον προσβάλει τον Μωάμεθ» - Απείλησε πως θα εκδικηθεί τον Ε.Μακρόν.
   Τον τρόμο θέλει να σπείρει η Αλ Κάιντα η οποία ζήτησε τη Δευτέρα από τους μουσουλμάνους να σκοτώσει οποιονδήποτε προσβάλλει τον Μωάμεθ, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε ως «μάρτυρα» τον τζιχαντιστή που αποκεφάλισε τον καθηγητή στην Γαλλία και απείλησε πως θα εκδικηθεί τον Εμανουέλ Μακρόν.
   Το κάλεσμα σε εκδίκηση μεταδίδει σε ανάρτησή της η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». «Το να σκοτώσεις εκείνον που προσβάλλει τον προφήτη είναι κάτι που κάθε μουσουλμάνος είναι ικανός να κάνει», γράφει η Αλ Κάιντα, αντιδρώντας στις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν κατά την τελετή μνήμης του καθηγητή Σαμιέλ Πατί, ο οποίος αποκεφαλίστηκε στις 16 Οκτωβρίου από 18χρονο ισλαμιστή.
   Ο Εμανουέλ Μακρόν υπερασπίστηκε την ελευθερία έκφρασης
   Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει δηλώσει πως η Γαλλία, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης, δεν θα απαρνηθεί τα σκίτσα του Μωάμεθ, γεγονός που προκάλεσε σειρά αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο.
   Πρώτος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, ενώ προχώρησε και σε απαράδεκτες δηλώσεις σε βάρος του Γάλλου προέδρου, λέγοντας πως χρειάζεται «παρακολούθηση από ειδικό».
   Με ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα, το οποίο απευθύνεται στους μαθητές της Γαλλίας, ο Εμανουέλ Μακρόν αποτίει φόρο τιμής στον Σαμιέλ Πατί, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από τζιχαντιστή. Στο μήνυμα του Γάλλου προέδρου, το οποίο αναρτήθηκε σε Ιnstagram και Snapchat, αναφέρεται ότι οι τελευταίες δεκαπέντε μέρες, μετά την τρομοκρατική επίθεση, ήταν ένα σκληρό πλήγμα για όλους.
   Οι δηλώσεις Μακρόν που προκάλεσαν αντιδράσεις στους μουσουλμάνους
   Χιλιάδες μουσουλμάνοι διαδήλωσαν μετά τις δηλώσεις Μακρόν εναντίον της Γαλλίας σε μια σειρά από μουσουλμανικές χώρες. Τη Δευτέρα, 50.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους στο Μπαγκλαντές, ενώ έκαψαν αφίσες με το πρόσωπο του Γάλλου προέδρου αλλά και γαλλικές σημαίες.
   «Το μποϊκοτάζ είναι ένα καθήκον, αλλά δεν αρκεί», σημειώνει επί του θέματος η Αλ Κάιντα του ισλαμικού Μαγκρέμπ, και καλεί σε εκδίκηση, παρουσιάζοντας τον Τσετσένο που σκότωσε με βάρβαρο τρόπο τον Γάλλο καθηγητή ως «μάρτυρα». «Δεν θα ξεχάσουμε τις στυγερές μηχανορραφίες σας», πρόσθεσε, απευθυνόμενη στον Μακρόν.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Ι.Λαγός: Κατέθεσε αγωγές εναντίον και των κομμάτων μέσω του Κ.Πλεύρη.
  Πριν λίγη ώρα ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός κατέθεσε αγωγή, μέσω του κυρίου Κώστα Πλεύρη, εις βάρος όλων των κομμάτων για καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητας και κάθε έννοιας δικαίου.
  «Η αντεπίθεσή μας στο νομικό κομμάτι έχει αρχίσει. Μετά τις αγωγές, εναντίον των Μ.Μ.Ε. και κατά πολιτικών και όποιου άλλου δεν σεβάστηκε και παραβίασε κατά βάναυσο τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, γεγονός που αποδέχτηκε ξεκάθαρα και η σύνθεση της έδρας (που αντικατέστησε έστω για 1 ώρα την ανεκδιήγητη εντολοδόχο Λεπενιώτη μετά των Τσουλφόγλου και Ντόκου) και κατάφερε με αριστοτεχνικό τρόπο να κερδίσει ο Κώστας Πλεύρης, σειρά παίρνουν τα κόμματα του αίσχους και της προδοσίας.
  Πριν λίγη ώρα κατέθεσα μέσω του κυρίου Πλεύρη αγωγή εις βάρος τους για όλα όσα τόλμησαν να πράξουν και να πουν εναντίον μας καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου. Η εποχή που κάνατε ό,τι θέλατε τελείωσε. Πλέον θα λογοδοτήσετε για όλα όσα κάνατε και είναι πάρα πολλά. Θα κινήσω γη και ουρανό και θα αποδείξω το πραξικόπημα το οποίο συντελείται στην Ελλάδα. Οι πολιτικοί κρατούμενοι θα δικαιωθούν όποιο τίμημα και αν χρειαστεί να πληρώσω. Ιωάννης Λαγός»
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό είναι το «σχέδιο-Β» του Τζ.Σόρος για να ρίξει τον Ντ.Τραμπ αν ο Τ.Μπάιντεν χάσει τις εκλογές.
  Προετοιμάζει το λεγόμενο plan-B ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και διεθνής κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος προκειμένου να εκδιώξει τον Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, σε περίπτωση που χάσει ο Τζόε Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου;
  Δύο Αμερικανοί δημοσιογράφοι οι Frank Wright και John Aman επιμένουν πως ναι.
  Διαβάστε περισσότερα στο Defencenet.gr
  https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/904531_ayto-einai-shedio-b-toy-tzsoros-gia-na-rixei-ton-nttramp-o
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 60 τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν αναπτυχθεί σε Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο λίγες ώρες πριν τις αμερικανικές εκλογές.
  Η Τουρκία έχει αναπτύξει 60 πολεμικά πλοία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και δεκάδες τουρκικά μαχητικά απογειώθηκαν μέσα στην ημέρα σε μια μεγάλη επίδειξη στρατιωτικής ισχύος της Άγκυρας κι ενώ το Oruc Reis «σαρώνει» την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
  Όπως αναφέρουν πηγές από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ «Τέτοια κινητοποίηση έχει να καταγραφεί από τον περασμένο Ιούλιο».
  Τα ελληνικά Επιτελεία έχουν δώσει διαταγές για αυξημένη επιτήρηση εν όψει των αυριανών αμερικανικών εκλογών και με δεδομένο το γεγονός ότι η επικρατούσα αίσθηση βάσει των δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ, περί εκλογής του Τ.Μπάιντεν, θα δημιουργήσει «κενό εξουσίας» στις ΗΠΑ με ότι αυτό συνεπάγεται για μία τουρκική κίνηση σε Αιγαίο και Θράκη.
  Συγκεκριμένα έχουν αναπτυχθεί περί τις 8 φρεγάτες, 4 κορβέτες, 15 πυραυλάκατοι, 25 κανονιοφόροι και περιπολικά κλπ.. Περίπου η μισή ναυτική δύναμη της Τουρκίας, δηλαδή.
  Ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με δεδομένη αυτή την υπερσυγκέντρωση ισχύος μιλώντας στην στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας δήλωσε δεν δίστασε να απειλήσει ακόμα και την Γαλλία:
  «Ορισμένες χώρες, χωρίς να βλέπουν την ισχύ και το μπόι τους, προσπαθούν να παίξουν ρόλους στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτοί οι δρόμοι που είναι αδιέξοδοι. Έρχονται από χιλιάδες μίλια μακριά, αλλά σε κανέναν εδώ δεν μπορούν να θέσουν κανόνες»
  Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ζήτησε μάλιστα από τους φοιτητές της στρατιωτικής ακαδημίας να εντρυφήσουν ακόμη περισσότερο στο θέμα των NAVTEX, μία νέα «πολιτική κυριαρχίας» που ασκείται πλέον στην ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...