Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΟΙ ΚΑΡΑΝΤΙΝΕΣ. Η ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ».

 «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΕΙΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΦΥΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ Η ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑ» ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ

 

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ:  «Στις ΗΠΑ μια επιχείρηση που χρωστάει τεράστια ποσά και βλάπτει κραυγαλέα το δημόσιο συμφέρον, δεν αλλάζει απλώς κτίριο.  Θα πρέπει να κηρυχθεί χρεοκοπημένη και οι ηγέτες της να οδηγηθούν σε δίκη και πιθανότατα στη φυλακή.  Ένα κόμμα σαν  την  Ν.Δ.  που χρωστάει πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ θα έπρεπε να κηρύξει χρεοκοπία και οι ηγέτες του να οδηγηθούν στην  φυλακή.  Κ. Μητσοτάκη,  εσείς  είστε ο ηγέτης αυτού ακριβώς του κόμματος».

 

 


 

«Lockdown ισούται με μαρασμό της οικονομίας»! - Τι έλεγε πριν τρεις ημέρες ο υπουργός Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτης

Πριν  τρεις  ημέρες ο Υπουργός Επικρατείας, ο πιο άμεσος δηλαδή συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γιώργος Γεραπετρίτης,  δήλωσε:

"Μία απόφαση καθολικής απαγόρευσης θα ήταν “εξαιρετικά άστοχη για πολλούς λόγους”: αναλυτικά, “θα οδηγούσε σε μαρασμό της οικονομίας”, υπάρχουν ακόμη “σοβαρότατες δευτερογενείς συνέπειες που δεν μπορούμε άμεσα να τις μετρήσουμε”, όπως οι ψυχολογικές που σχετίζονται με τον περιορισμό των ελευθεριών των πολιτών και τον εγκλεισμό στα σπίτια, ιδίως στις νεότερες ηλικίες" ήταν τα λόγια του Γιώργου Γεραπετρίτη. 

Άραγε πλέον δεν ισχύουν αυτά;  Ή μήπως στην κυβέρνηση θέλουν απλά να καλύψουν την αδράνεια μηνών, την μη προετοιμασία τους, που οδηγεί για μια ακόμη φορά στον εύκολο δρόμο των απαγορεύσεων

 

Ο καθηγητής ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Stanford, δρ. Γιάννης Ιωαννίδης, δήλωσε πως το lockdown δεν μπορεί να προσφέρει κάτι, παρά μόνο την καταστροφή λίγες ώρες πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρήσει στην καθολική εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου σε ολόκληρη την χώρα.

Συνέντευξη που έδωσε σε κυπριακό μέσο, αρχικά ανέφερε ότι υπάρχει κάποιος φόβος και σε ορισμένο βαθμό είναι δικαιολογημένος.

«Τα επιδημικά κύματα που κάνει ο κορωνοϊός είναι πάρα πολύ οξυκόρυφα και μπορούν δημιουργήσουν ξαφνική πίεση που δεν υπήρχε πριν».

Πρόσθεσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών που μολύνονται δεν χρειάζονται νοσηλευτική φροντίδα. «Είναι άσχημο να δημιουργείται πανικός στον πληθυσμό γιατί αυτό οδηγεί τους ανθρώπους να πάνε στα νοσοκομεία».

Συμπλήρωσε ότι  αρκετοί ασθενείς διασωληνώθηκαν χωρίς να χρειάζεται, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν ελάχιστες θεραπευτικές ιδιότητες που μπορούν να δώσουν στα νοσοκομεία. «Χρειάζεται προσοχή έτσι ώστε να μην αποκλείσουμε από τα νοσοκομεία, άτομα που θα χρειάζονται νοσηλεία».

Παράλληλα είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ο φόβος για αστρονομικά ποσοστά θνητότητας. «Είναι ένας δύσκολος ιός που μπορεί να κτυπήσει ευάλωτα άτομα, όπως τρόφιμοι γηροκομείου και νοσοκομεία».

Εξήγησε ότι η θνητότητα εξαρτάται από τον ιό και από αυτά που κάνουμε εμείς. Συμπλήρωσε ότι η παγκόσμια θνητότητα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 0.20%.

«Η θνητότητα διαμορφώνεται ανάλογα με τον τρόπο που εμείς χειριζόμαστε την πανδημία. Όταν κτυπάει γηροκομία, η θνητότητα είναι στο 25%, ένας στους τέσσερις πεθαίνει».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε και για το lockdown, τονίζοντας ότι είναι μια τυφλή λύση η οποία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. «Όταν απαγορεύεις την κυκλοφορία μετά από κάποια ώρα, τότε σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσουν περισσότερα άτομα την ίδια ώρα». Πρόσθεσε ότι η διάδοση του ιού σε θέατρα και τα συναυλιακά κέντρα είναι μηδαμινή, ενώ έχει και καταστροφικές συνέπιες στη ψυχική υγεία. «Το 25% των νέων είχαν τάση αυτοκτονίας, είδαμε αρκετά τέτοια περιστατικά», συμπληρώνοντας ότι περιορίζουν τους νέους μέσα σε κλειστούς χώρους με μεγάλα σε ηλικία άτομα.

Τέλος ανέφερε ότι ο ιός πρέπει να μολύνει ένα ποσοστό του πληθυσμού, ανάλογα με την κοινωνία και με τον πληθυσμό. «Οι περισσότερες χώρες δεν άκουσαν τις συμβουλές και έχασαν την μάχη με τα τεστ και εφαρμόζουν το καταστροφικό μέτρο του lockdown».

Φυσικά απόψεις σαν και αυτές του διακεκριμμένου  καθηγητή δεν  θα τις δείτε να αναπαράγονται στα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία προσανατολίζονται στην ενισχυσή τους από τις διάφορες "λίστες" της κυβέρνησης και στην εξυπηρέτηση των αλλοτρίων συμφερόντων των ιδιοκτητών τους.

 

 

 

Τα κρούσματα αυξήθηκαν γιατί... τώρα κάνουν τεστ! - Β.Κοτζαμάνης: «Από 6.500 τον Ιούνιο τώρα κάνουμε 30.000 ανά μέρα».

 

Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί αρκετά τα κρούσματα του κορωνοϊού, όμως αυτό - όπως παραδέχθηκε και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης - οφείλεται στην αύξηση των τεστ που γίνονται.

Δηλαδή η χώρα μπαίνει στην δεύτερη (και πλέον καταστροφική για την οικονομία) καραντίνα γιατί αυξήθηκαν τα τεστ άρα και αποκαλύπτονται περισσότερα σε σχέση με τον Ιούνιο «από τις 6500 τον Ιούνιο φτάσαμε στα 30.000 τεστ κάθε μέρα σήμερα» δήλωσε ο Υφυπουργός.

Ο B.Κοντοζαμάνης τόνισε ότι όλα τα νοσοκομεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν ασθενείς με κορωνοϊό, και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται κανονικά τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά, αλλά και οι νοσηλείες και η φροντίδα ασθενών με χρόνια νοσήματα.

Τόνισε ότι έχει διασφαλιστεί η επάρκεια φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του COVID 19 και πρόσθεσε ότι το εμβόλιο, όταν είναι έτοιμο, θα χορηγηθεί δωρεάν - και η διάθεσή του στην χώρα μας θα γίνει μόνο εφόσον έχει εγκριθεί από τους διεθνείς οργανισμούς.

«Το σύστημα υγείας έχει πεπερασμένες δυνάμεις Όσο προετοιμασμένοι κι αν είμαστε, η κατάσταση μπορεί να φτάσει σε οριακό σημείο» πρόσθεσε και επανέλαβε ότι «αυτό είναι που προσπαθούμε να προλάβουμε, γι' αυτό λαμβάνουμε όλα αυτά τα μέτρα για να περιορίσουμε την διασπορά».

Όπως εξήγησε, μόνο τις τελευταίες 10 ημέρες χρειάστηκαν 95 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό και ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί από τις αρχές του καλοκαιριού κατά 53,6% οι κλίνες ΜΕΘ, καθώς έχουν προστεθεί 300 επιπλέον κλίνες - αριθμός που θα αυξηθεί μέχρι το τέλος του 2020, όπως είπε.

Σήμερα, τόνισε, «υπάρχουν 160 κενές κλίνες για κορωνοϊό σε όλη την επικράτεια, από το σύνολο των 1038 κλινών ΜΕΘ με που διαθέτει η χώρα. Στην Αθήνα, από τις 164 κλίνες για τον κορωνοϊό, 61 είναι κενές - και στη Θεσσαλονίκη, από τις 87 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό, οι 19 είναι κενές».

Όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στόχος είναι να γίνει πιο ισχυρό το ΕΣΥ, και «αυτό προσπαθήσαμε μέχρι σήμερα από τον Μάιο με σημαντικές ενέργειες για να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού». Αναφερόμενος στις απλές κλίνες νοσηλείας, είπε ότι σε αυτές νοσηλευθήκαν 600 ασθενείς με κορωνοϊό τις τελευταίες 10 ημέρες, ενώ συνολικά υπάρχουν διαθέσιμες τώρα 3339 απλές κλίνες, από τις οποίες οι 2000 είναι σήμερα κενές. Ο κύριος Κοντοζαμάνης μίλησε επίσης για επιπλέον προσλήψεις, αλλά και για αυξημένα κονδύλια για την υγεία, ύψους 302 εκ ευρώ.

Αναφερόμενος στα τεστ που γίνονται για τον κορωνοϊό, είπε ότι «από τις 6500 τον Ιούνιο φτάσαμε στα 30.000 τεστ κάθε μέρα σήμερα» τα οποία πλέον μπορούν να γίνονται σε πολλά περιφερειακά ιατρεία και σε 180 κέντρα υγείας.

Επίσης, πρόσθεσε ότι υπάρχουν αποθέματα εξοπλισμού αυτοπροστασίας για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και έχει διασφαλιστεί η επάρκεια των απαραίτητων φαρμάκων.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

Διαβάστε επίσης: 
 


15 σχόλια :

 1. Ιολόγος από την Ιαπωνία κατάφερε να συνθέσει τεχνητά τον κορωνοϊό.
  Τη δημιουργία τεχνητού συνθετικού κορωνοϊού κατάφερε Ιάπωνας καθηγητής Ιολογίας, επίτευγμα που θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν περαιτέρω τη συμπεριφορά του ιού.
  Ο Γουατάρου Καμιτάνι, καθηγητής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο Gunma, κατάφερε να πετύχει την τεχνητή σύνθεση του κορωνοϊού, κάτι που θα βοηθήσει την επιστημονική κοινότητα στην περαιτέρω κατανόηση της συμπεριφοράς του ιού και τους τρόπους καταστολής του, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα «Mainichi».
  «Ένας τεχνητά συνθετικός ιός είναι το πρώτο εργαλείο στη διαδικασία αποκάλυψης του νέου κορωνοϊού. Είναι δυνατό να προσομοιώσουμε την εξάπλωση της μόλυνσης και την ανάπτυξη του ιού για να διαπιστώσουμε το πώς προκύπτει η παθογένεια» αναφέρει ο καθηγητής.
  Ο Καμιτάνι εισήγαγε γονίδια του νέου κορωνοϊού σε βακτηριακά τεχνητά χρωμοσώματα και δημιούργησε τον ιό με την αναπαραγωγή των γενετικών πληροφοριών μέσα σε ένα κύτταρο.
  Δεδομένου του ότι το 80% του γενετικού κώδικα του νέου κορωνοϊού είναι περίπου 80% ίδιο με εκείνο του SARS, ο συνθετικός ιός μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση της ιδιομορφίας της COVID-19.
  Επιπλέον, ο συνθετικός ιός μπορεί ενδεχομένως να υποβληθεί σε γενετική τροποποίηση προκειμένου να επιτρέψει την εμφύτευση πράσινης φθορίζουσας πρωτεΐνης που θα μπορεί να τον κάνει ορατό στο ανθρώπινο μάτι.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτά είναι τα επτά βασικά συμπτώματα του κορωνοϊού.
  Η επιστημονική κοινότητα έχει καταλήξει πλέον στο ποια είναι τελικά τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσουν οι ασθενείς με κορωνοϊό.
  Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Βιέννης έφτιαξαν μια μακρά λίστα με αυτά τα συμπτώματα, τα οποία και κατηγοριοποίησαν σε επτά ομάδες. Η μελέτη αυτή, μάλιστα βοηθά τους επιστήμονες στην εύρεση θεραπείας και τη δημιουργία εμβολίου για τον κορωνοϊό.
  Πρωταρχικός σκοπός της έρευνας είναι να μάθουμε πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε την «καλή» ανοσία μετά από μια λοίμωξη και πώς ακριβώς αυτή μπορεί να υπολογιστεί. Έτσι, οι επιστήμονες με επικεφαλής τον λοιμωξιολόγο Βίνφρεντ Πικλ και τον αλλεργιολόγο Ρούντολφ Βαλέντα ήρθαν σε επαφή με 109 ασθενείς με κορωνοϊό - δηλαδή άτομα που ξεπέρασαν τη λοίμωξη και βρίσκονται σε θεραπεία - και 98 υγιείς.
  Αυτές είναι οι επτά ομάδες συμπτωμάτων
  • Συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη (πυρετός, ρίγη, κόπωση, βήχας)
  • Συμπτώματα ρινικής καταρροής (καταρροή, φτέρνισμα, ξηρό λαιμό και ρινική συμφόρηση)
  • Πόνος στις αρθρώσεις και στους μυς
  • Φλεγμονή των ματιών και των βλεννογόνων
  • Προβλήματα στην αναπνοή (πνευμονία και δύσπνοια)
  • Γαστρεντερικά προβλήματα (συμπεριλαμβανομένης της διάρροιας, της ναυτίας και του πονοκέφαλου)
  • Απώλεια όσφρησης και γεύσης
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. O καθηγητής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

  Εμβόλιο ή φάρμακο για τον κορωνοιο για φέτος το ξεχνάμε. Για του χρόνου υπάρχει μια πιθανότητα 10%
  Με τις τελευταίες αναφορές ο ιός δεν ξεπερνάει το 0,2%, δηλαδή καταλήγουν 2 στους 1000 και αυτοί είναι ηλικιωμένοι, βεβαρημένοι (από άλλες προβλήματα υγείας). Δεν υπάρχει μια απειλή επί της ουσίας για το σύνολο του πληθυσμού.
  Έπρεπε να ενισχύσουμε το σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας για να μπορούμε να νοσηλεύουμε τα κρούσματα κατ’ οίκον, να κάναμε προσλήψεις προσωπικού και κυρίως να μην ανακατεύουμε τους ασθενείς από λοιμώδη νοσήματα στα νοσοκομεία.
  Στη Θεσσαλονίκη πριν 2-3 χρόνια κλείσανε το «Λοιμωδών» το οποίο είναι ακόμη και τώρα λειτουργικό. Το θεώρησαν ασύμφορο να το συντηρούν γιατί δεν υπήρχαν λοιμώδη. Τα λοιμώδη όμως είναι σαν τον σεισμό. Όταν έρχεται δεν προλαβαίνεις.
  Επίσης αντίστοιχο νοσοκομείο στην Αθήνα έκλεισε επίσης
  Αν δείτε τα περσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι η γρίπη είναι πολύ πιο επικίνδυνη. Και τίθεται το ερώτημα: Το εμβόλιο για τη γρίπη γιατί δεν το κάναμε…;;;
  O καθηγητή φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας στο δελτίο ειδήσεων του Blue sky
  https://youtu.be/qJW6PPC2esI
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δανία: Ξεπερνούν τους 200 οι άνθρωποι που μολύνθηκαν από μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού σε μινκ.
  Σύμφωνα με έκθεση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Statens Serum Institute, έχουν εντοπιστεί στελέχη του νέου κορονοϊού που σχετίζονται με τα βιζόν σε 214 ανθρώπους από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα.
  Το στέλεχος της μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού, που οδήγησε τη Δανία να θανατώσει το σύνολο των βιζόν που εκτρέφονται στη χώρα, έχει εντοπιστεί ωστόσο μέχρι τώρα μόνο σε 12 ανθρώπους και σε πέντε εκτροφεία βιζόν.
  Στο μεταξύ, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι από σήμερα όσοι ταξιδιώτες φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Δανία θα τίθεται σε αυτοαπομόνωση.
  «Οι επιβάτες που φθάνουν στο ΗΒ από τη Δανία από τις 4.00 π.μ. της 6ης Νοεμβρίου 2020, θα πρέπει σύμφωνα με τον νόμο να τίθενται σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες προτού ακολουθήσουν τους εγχώριους περιορισμούς που ισχύουν τώρα», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.
  «Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό θα είναι ανησυχητικό τόσο για τους ανθρώπους που βρίσκονται στη Δανία όσο και για το ευρύτερο κοινό στο ΗΒ και αυτός είναι ο λόγος που προχωρήσαμε γρήγορα για να προστατεύσουμε τη χώρα μας και να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού στο ΗΒ», πρόσθεσε.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι Μπακαλολοιμωξιολόγοι, ο Εφιαλτάκης και το Κλειδαμπάρωμα
  Στη Ρουμανία χθες , έγιναν 37.685 τεστ και βρέθηκαν 9.714 κρούσματα ενώ 121 ασθενείς που έπασχαν από τη λοίμωξη έχασαν τη ζωή τους. 12.061 ασθενείς νοσηλεύονται στα εξειδικευμένα νοσοκομεία , εκ των οποίων οι 1.014 στην εντατική.
  Στη Βουλγαρία, το τελευταίο 24ωρο έγιναν 11.131 τεστ και διαπιστώθηκαν 3754 νέα κρούσματα. Τα νέα κρούσματα ανέρχονται στο 33,73% του συνόλου των τεστ. Σε νοσοκομειακά ιδρύματα νοσηλεύονται 3.424. 250 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Στη Βουλγαρία χθες πέθαναν 52 ασθενείς και τα ενεργά κρούσματα είναι 44.118. Στη Σερβία, από τα 12.480 τεστ επιβεβαιώθηκαν 2.181 νέα κρούσματα της λοίμωξης από τον κορωνοϊό, η οποία ήταν η βασική αιτία θανάτου 11 ακόμη ασθενών.. 2.125 άτομα βρίσκονται στα νοσοκομεία .

  Ούτε στη Ρουμανία με τους 121 νεκρούς ημέρας ούτε στην Βουλγαρία με τους 52 δεν έχει επιβληθεί, «Κλειδαμπάρωμα» και οι τηλεοράσεις δεν ουρλιάζουν και δεν «ωρύονται» για τον Θάνατο που μας απειλεί. Στο Μαυροβούνιο, οι εστιάτορες της Ποντγκόριτσα, του Τίβατ, της Μπούντβα και του Κότορ μαζί με το προσωπικό τους ανακοίνωσαν ότι δεν θα σεβαστούν το κλείσιμο των μαγαζιών τους για δύο εβδομάδες και βγήκαν στους δρόμους.

  \ Τα «μέτρα» που εισηγήθηκαν οι Μπακαλολοιμωξιολόγοι, που μελετούν τα σκατά της Θεσσαλονίκης , στον Εφιαλτάκη με βάση το «ευρω-δειγματολόγιο» μέτρων , και το νέο «Κλειδαμπάρωμα» δεν εντάσσονται σε μια οργανωμένη προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά απλά καταδεικνύουν τον πανικό και την ακαταλληλότητα Μπακαλολοιμωξιολόγων «ειδικών» και της Κυβέρνησης των ξεφτιλισμένων.

  Το κλειδαμπάρωμα των τριών εβδομάδων έχει ως μοναδικό όφελος την αναγνώριση και τον εντοπισμό των κρυφών φορέων οι οποίοι θα εκδηλώσουν συμπτώματα και θα αναγνωριστούν. Αυτό σε μια φυσιολογική κοινωνία.

  Οι Μπακαλολοιμωξιολόγοι και ο Εφιαλτάκης δεν περιορίζουν τους ΚΥΡΙΩΣ φορείς αλλά τους ΥΓΙΕΙΣ και καταστρέφουν την «τουριστική» οικονομία που έκτισαν οι ειδικοί του μνημονίου, για να μην κατηγορηθούν ότι κάνουν διακρίσεις κατά των «μουσαφίρηδων».

  Οι Μπακαλολοιμωξιολόγοι και ο Εφιαλτάκης γνωρίζουν τα δημοτικά διαμερίσματα που είναι «Κόκκινες περιοχές» και που θα έπρεπε να «κλείσουν», αλλά εκεί μένουν οι «φιλοξενούμενοι» , οπότε επιβάλουν γενικό κλειδαμπάρωνα, στο οποίο έτσι και αλλιώς δεν θα υπακούσουν οι φορείς του ιού, ο Ρουβίκωνας οι «ευάλωτοι», οι Πακιστανοί και άλλοι «δυστυχισμένοι» που περιθάλπει η ηλίθιος από την Χίο.
  Σπ.Χ

  ΥΓ. Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις ανακοίνωσε νέα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας .Από τις 9 Νοεμβρίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία τις βράδυνες ώρες χωρίς την προβλεπόμενη δήλωση. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές παντού. Οι αγορές κλείνουν. Όλα τα σχολεία προχωρούν στην μορφή της διαδικτυακής εκπαίδευσης. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 21:00. Απαγορεύονται οι ιδιωτικοί και δημόσιοι εορτασμοί. Οι υπάλληλοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα εργάζονται με την μέθοδο της τηλεργασίας, όπου αυτό είναι δυνατόν. Προς το παρόν, οι αρχές δηλώνουν ότι δεν θα επιβάλουν καθολική καραντίνα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δημιουργήθηκε κάκιστο ιατρικό προηγούμενο με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ανθρωπότητα. Ιφικράτης Αμυράς


  Αν με θνητότητα 0.2% σε παγκόσμιο επίπεδο, και 0.05% για ηλικίες κάτω των 70 ετών στην Ελλάδα και αλλού, επιβάλλεται μαζική καραντίνα για τον κορονοϊό, τί θα γίνεται από εδώ και πέρα αν εμφανιστεί μία εποχική γρίπη με αντίστοιχα ποσοστά θνητότητος;

  Αρκετοί υποστηρικτές της καραντίνας μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει την αυτοκαταστροφική συνέπεια της δειλίας και της αγνοίας τους.

  Δημιουργήθηκε ένα πολύ άσχημο ιατρικό προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο. Με 0.2% θνητότητα κορωνοϊού, επιβάλλεται μαζικός εγκλεισμός σε όλη την ανθρωπότητα. Με 0.5% θνητότητα εποχικής γρίπης τί θα επιβληθεί; Εγκλεισμός σε καταφύγια με στολές ραδιοβιοχημικού πολέμου;

  Μέχρι στιγμής δεν έχει απαντηθεί αυτό το κορυφαίο ερώτημα. Κάθε φορά που θα εμφανίζεται ένας οποιοσδήποτε ιός και θα προκαλεί λοιμώξεις, θα επιβάλλεται μαζική φυλάκιση στην ανθρωπότητα; Στο μυαλό αρρωστημένων εγκεφάλων όπως του Τσιόδρα, η απάντηση είναι "ναι".

  Ή μήπως νομίζουν οι ηλίθιοι "ΜένουμεΡαγιάδες" ότι δεν υπάρχουν άλλοι ιοί που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα με αντίστοιχα ποσοστά θνητότητος;

  Οκτώ μήνες μετά τον πρώτο μαζικό εγκλεισμό των πολιτών, το καθεστώς και το σύστημα υγείας δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει νέα κρούσματα κορωνοϊού, και προτιμά το καθολικό lockdown. Και αυτό δεν γίνεται μόνον στην δική μας χώρα, όπου κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι πτωχή χώρα και μετά την μνημονιακή λαίλαπα, έχει εξασθενήσει το κρατικό σύστημα υγείας.

  Η ίδια κατάσταση συμβαίνει και στην Βρετανία με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα. Το ίδιο και στην Γαλλία. Επιβάλλεται καθολικό lockdown με το σόφισμα ότι δεν αντέχει το σύστημα υγείας. Αυτό ως απάντηση στους ηλίθιους που από το πρώτο lockdown έλεγαν ότι, "δεν μας αρέσει ο εγκλεισμός αλλά τί να κάνουμε; έτσι κερδίζουμε χρόνο για να θωρακιστεί το σύστημα υγείας".

  Στην Βρετανία, χώρα πλούσια, και η οποία δεν πέρασε από μνημόνια, οι βλαμμένοι "λοιμωξιολόγοι" του SAGE απαιτούν επαναλαμβανόμενα lockdowns μέχρι τον Μάρτιο!

  Πρόκειται ξεκάθαρα για πολιτική εργαλειοποίηση ενός ιού επιπέδου ελαφράς γρίπης, με άγνωστες και μόνιμες συνέπειες για την ανθρωπότητα.

  Όπως και στον πρώτο μαζικό εγκλεισμό του περασμένου Μαρτίου, οι μισάνθρωποι τύπου Τσιόδρα χρησιμοποιούν το σόφισμα, "δεν αντέχει το σύστημα υγείας άλλα κρούσματα". Και υπάρχουν ένα σωρό ηλίθιοι που καταπίνουν αμάσητα τέτοια παραμύθια, χωρίς να θέτουν το απλό ερώτημα:

  Και ποιός σας είπε κύριε Τσιόδρα ότι αντέχει η κοινωνία, η κάθε επιχείρηση, ο κάθε εργαζόμενος-άνεργος, και η κάθε οικογένεια, έναν νέο μαζικό εγκλεισμό; Τα ταμειακά διαθέσιμα πολλών οικογενειών και επιχειρήσεων έχουν εξαϋλωθεί προ πολλού.

  Προφανώς για μισάνθρωπους τύπου Τσιόδρα που πληρώνονται από πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, δεν υπάρχει ταμειακό ζήτημα. Όμως για τους ηλιθίους που αναπαράγουν τα παραμύθια του αρχιτσαρλατάνου Τσιόδρα στο διαδίκτυο, θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα στο προσωπικό τους ταμείο. Αντέχουν άλλον έναν μαζικό εγκλεισμό;

  Και όπως ήδη διαφαίνεται, αλλά δεν το λένε ακόμη ανοικτά οι τσαρλατάνοι "λοιμωξιολόγοι", σκοπεύουν να μονιμοποιήσουν τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.

  Προφανώς οι περισσότεροι αυτοκτονικοί ηλίθιοι(="ΜένουμεΣπίτι") δεν διαθέτουν τόσο μεγάλα ταμειακά διαθέσιμα. Μόνον μία μικρή μειοψηφία μπορεί να αντέξει τόσους μήνες χωρίς οικονομική δραστηριότητα. Οι υπόλοιποι "ΜένουμεΡαγιάδες" θα αναμένουν ελεημοσύνη από το μισελληνικό ρωμέικο ψευδοκράτος.

  Μίσος και μόνον μίσος για τους ραγιάδες.

  Όσοι απλοί πολίτες υποστήριξαν και υποστηρίζουν τα παραμύθια των τσαρλατάνων τύπου Τσιόδρα, τώρα με τον δεύτερο μαζικό εγκλεισμό, αν καταστραφούν οι ίδιοι, οι επιχειρήσεις τους, και η οικογένειά τους, να μην κλαυθμηρίζουν. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα διαμαρτυρίας. Φέρουν ακεραία την ευθύνη για την καταστροφή τους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πως ορισμένοι ενήλικες και πολλά παιδιά έχουν ήδη κάποια αντισώματα κατά του νέου κορωνοϊού.
  Επιστήμονες στη Βρετανία, με επικεφαλής δύο Έλληνες της διασποράς, ανακάλυψαν ότι ένα ποσοστό ανθρώπων -ιδίως μικρής ηλικίας- που ποτέ δεν μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, συνεπώς δεν αρρώστησαν από τη νόσο Covid-19, διαθέτουν μια σχετική φυσική ανοσία χάρη σε προϋπάρχοντα αντισώματα στον οργανισμό τους, τα οποία μπορούν να εξουδετερώσουν -εν μέρει τουλάχιστον- το νέο ιό.
  Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γιώργο Κασσιώτη του Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ Λονδίνου και την Ελένη Ναστούλη του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", βρήκαν ότι ανάμεσα σε 302 ενήλικες που εξετάστηκαν, οι 16 (ποσοστό 5,3%) είχαν αντισώματα IgG κατά του SARS-CoV-2, πιθανώς δημιουργημένα κατά τη διάρκεια λοιμώξεων στο παρελθόν από τους πολύ πιο άκακους εποχικούς κορωνοϊούς του κοινού κρυολογήματος.
  Επίσης, ανάμεσα σε 48 παιδιά και εφήβους ηλικίας ενός έως 16 ετών που μελετήθηκαν, στους 21 (ποσοστό 44%) ανιχνεύθηκαν παρόμοια αντισώματα.
  Τα εν λόγω προϋπάρχοντα αντισώματα αντιδρούν σε μια συγκεκριμένη περιοχή (τη λεγόμενη υπομονάδα S2) της προεξέχουσας πρωτεΐνης-ακίδας του νέου κορωνοϊού, την οποία χρησιμοποιεί για να διεισδύσει και να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα. Η υπομονάδα S2 εμφανίζει μεγαλύτερες δομικές ομοιότητες σε όλους τους κορονοϊούς, σε σχέση με την υπομονάδα S1 της ίδιας ιικής πρωτεΐνης.
  Μολονότι προηγούμενες μελέτες δείχνουν πως αυτή η «διασταυρούμενη» ανοσία από άλλους συγγενικούς ιούς δεν διασφαλίζει ότι δεν θα μολυνθεί κάποιος από το νέο κορωνοϊό, η παρουσία προϋφιστάμενων αντισωμάτων μπορεί να μειώσει την μεταδοτικότητα του ιού και να μετριάσει τα συμπτώματα σε περίπτωση λοίμωξης.
  Τα πειράματα με κυτταρικές καλλιέργειες στο εργαστήριο έδειξαν ότι το πλάσμα αίματος τόσο από τους ενήλικες όσο και από τα παιδιά που διέθεταν αντισώματα, χωρίς να έχουν μολυνθεί με Covid-19, μπορούσε να καταπολεμήσει το νέο κορωνοϊό. Αυτό δεν συνέβαινε με το πλάσμα αίματος από άτομα χωρίς τέτοια προϋπάρχοντα αντισώματα.
  Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι η στόχευση της συγκεκριμένης περιοχής S2 της πρωτεΐνης-ακίδας του νέου ιού θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για ένα καθολικό εμβόλιο, που θα «δουλεύει» ενάντια σε πολλούς κορωνοϊούς ταχυτόχρονα.
  Συγκριτικά, όσοι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, αναπτύσσουν στην πορεία μεγαλύτερους αριθμούς όλων των ειδών των αντισωμάτων (IgA, IgG και IgM), τα οποία στοχεύουν και στις δύο υπομονάδες S1 και S2 της πρωτεΐνης-ακίδας του κορωνοϊού.
  Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:
  https://science.sciencemag.org/content/early/2020/11/05/science.abe1107
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ιαπωνία: Επιστήμονες εντόπισαν νέο τύπο κορωνοϊού σε κοπριά νυχτερίδων.
  Έπειτα από μια νέα έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Τόκιο, εντοπίστηκε ένας νέος τύπος κορωνοϊού σε κόπρανα νυχτερίδων, αρκετά παρόμοιο με το SARS-CoV-2 το οποίο αποτελεί το στέλεχος του κορωνοϊού που προκαλεί την Covid-19.
  Η γενετική σύνθεση του νέου ιού είναι 81,5% σύμφωνη με το SARS-CoV-2 και οι ειδικοί λένε ότι είναι η πρώτη φορά που έχει βρεθεί στην Ιαπωνία ένας παθογόνος οργανισμός τόσο παρόμοιος με αυτόν που ευθύνεται για την τρέχουσα πανδημία.
  Οι κορωνοϊοί που μεταφέρονται από ζώα σε ανθρώπους ήταν υπεύθυνοι για μια σειρά ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των Covid-19, SARS, MERS και ορισμένων εκδόσεων του κοινού κρυολογήματος. Ευτυχώς, οι επιστήμονες λένε ότι ο νέος ιός δεν μολύνει τους ανθρώπους, αν και απαιτείται περαιτέρω έρευνα.
  Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκε κορωνοϊός παρόμοιος με το SARS-CoV-2. Οι επιστήμονες στην Κίνα έχουν ανακαλύψει κορωνοϊούς που αντιστοιχούν σε γενετική αντιστοιχία 95% με το στέλεχος που προκάλεσε πάνω από 1,2 εκατομμύρια θανάτους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η Αργεντινή επέβαλε το σκληρότερο και το μεγαλύτερο σε χρονική διάρκεια lockdown: 7 μήνες.
  Το αποτέλεσμα: 1.1 εκατομμύρια κρούσματα και 28.000 νεκροί. Βρίσκεται στην 9η θέση στην παγκόσμια κατάταξη με 737 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.
  Όταν το μυθιστόρημα coronavirus έφτασε για πρώτη φορά στην Αργεντινή, ο Andrés Bonicalzi ατσάλιζε τον εαυτό του για τις θυσίες που θα έκανε. Δικηγόρος στο Μπουένος Άιρες, ξεκίνησε να εργάζεται από το σπίτι, ακύρωσε τις εβδομαδιαίες επισκέψεις του με τους γονείς του και ορκίστηκε να κρατήσει τον γιο του μέσα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα από τα πιο αυστηρά lockdown στον κόσμο. Οι επόμενες εβδομάδες θα ήταν δύσκολες.
  Αλλά αυτές οι δύσκολες εβδομάδες έχουν μετατραπεί σε επτά μήνες σε τραγωδία. Μεγάλο μέρος του αποκλεισμού της Αργεντινής εξακολουθεί να διαρκεί μέχρι σήμερα.
  Τόσες θυσίες, ο Μπονικαλζί μερικές φορές σκέφτεται, και για ποιο λόγο; Η χώρα της Νότιας Αμερικής έχει γίνει ένα από τα πιο εκρηκτικά εδάφη αναπαραγωγής του κορονοϊού. Στις αρχές Αυγούστου, λιγότεροι από 200.000 Αργεντινοί είχαν προσβληθεί από τον ιό. Αυτός ο αριθμός έχει ανέβει στα 1.1 εκατομμύρια-1 στους 44 ανθρώπους-και 28.000 νεκροί.
  ′′ Μια αποτυχία," είπε ο Μπονικαλζί. ′′ Οι προσδοκίες είχαν ελάχιστα κοινά με την πραγματικότητα."
  Ο δρ. Ιωαννίδης σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο Κρήτη tv είπε ότι από την ιστορία των επιδημιών ξέρουμε ότι ένας νέος λοιμωξιογόνος ιός, θα κάνει έναν κύκλο 4-5 ετών μέχρι να καταλαγιάσει η δυναμική του, και άρα δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε έγκλειστοι για 4-5 χρόνια.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όσο πιό σκληρό και παρατεταμένο το lockdown, τόσο περισσότερo αυξάνεται η θνητότητα του κορωνοϊού, διότι κλείνονται μέσα στον ίδιο χώρο νέοι και ευπαθείς ομάδες, για πολλές ώρες, με τραγικά αποτελέσματα για τις ευπαθείς ομάδες, όπως έδειξε η εμπειρία του Βελγίου και της Αργεντινής, δύο χώρες που εφήρμοσαν τα σκληρότερα lockdowns.
   Η καλύτερη θεραπεία την δεδομένη στιγμή είναι οι έξοδοι, η γυμναστική, ο κόσμος να βγαίνει σε ανοικτούς χώρους. Το αντίθετο απ' ό,τι επιτυγχάνει το lockdown.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 10. Γερμανία: «Το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα λάβει έγκριση το νωρίτερο το πρώτο τρίμηνο του 2021».
  Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι το πρώτο εμβόλιο που θα θωρακίζει τον οργανισμό από τη νόσο Covid- 19 θα λάβει έγκριση το νωρίτερο το πρώτο τρίμηνο του 2021.
  Οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας παρουσιάζουν σήμερα το πρόγραμμα εμβολιασμού που θα υιοθετηθεί μόλις δοθεί το πράσινο φως από τις αρμόδιες υπηρεσίες αφού πρώτα έχει διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του εμβολίου.
  Επιπλέον, το ινστιτούτο επιδημιολογίας της Γερμανίας, Robert Koch, θα κληθεί να εξηγήσει στους πολίτες τις ομάδες που θα έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό.
  Σύμφωνα πληροφορίες της εφημερίδας Bild, οι ευπαθείς ομάδες και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν.
  Σήμερα το πρωί, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε ότι το 40% του πληθυσμού ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
  «Υποθέτοντας ότι μπορεί να επιβεβαιωθεί μια ευνοϊκή αναλογία κινδύνου-οφέλους, οι πρώτες εγκρίσεις αναμένονται το πρώτο τρίμηνο του 2021», όπως αναφέρει έγγραφο 15 σελίδων του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας κι έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Reuters.
  Με βάση το σχετικό έγγραφο, συνολικά επτά εμβόλια μπορούν να λάβουν το πράσινο φως το τρέχον έτος ή το 2021, ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες που κατονομάζονται μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού: Biontech, Moderna, Astra-Zeneca και Curevac.
  «Ακόμα και με μια ταχεία διαδικασία έγκρισης, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην «απόδειξη της αποτελεσματικότητας, της φαρμακευτικής ποιότητας και της ασφάλειας του εμβολίου», τονίζει το έγγραφο».
  Επισημαίνεται ότι, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του προγράμματος εμβολιασμού, ενώ οι ομοσπονδιακές πολιτείες είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία κέντρων εμβολιασμού.
  Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν.
  Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε χθες ότι το νοσηλευτικό προσωπικό, οι γιατροί και οι ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Διευθυντής «Ευαγγελισμού»: «Θάβουν τη χώρα πρώιμα για να ηρωποιηθεί ο Κ.Μητσοτάκης».
  Ο Σπύρος Ζακυνθινός, καθηγητής Εντατικής Θεραπείας- Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Ιατρικής Υπηρεσίας της ναυαρχίδας του ΕΣΥ, του «Ευαγγελισμού», και μέχρι τον Ιούλιο μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το δεύτερο lockdown, το οποίο θεωρεί αχρείαστο και με πολιτική σκοπιμότητα, ενώ καταρρίπτει και το αφήγημα ΜΜΕ και κυβέρνησης περί ανεύθυνων πολιτών.
  «Τα μέτρα που ελήφθησαν το περασμένο Σάββατο ήταν αρκούντως δραστικά. Χρειάζονται όμως μια λανθάνουσα περίοδο για να λειτουργήσουν. Γιατί δεν περιμέναμε; Η όλη διαχείριση καταδεικνύει πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας»
  «Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης της Ν.Δ. μάς οδήγησε στο δεύτερο lockdown. Από τον φόβο μήπως τυχόν ντροπιαστούν το υπουργείο Υγείας και ο πρωθυπουργός, που λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα το φαίνεσθαι, θέλουν να ηρωοποιηθούν. Είναι η επικοινωνία, όχι η ουσία. Την ώρα που η κοινωνία πεινάει, φοβάται, την κλείνει όλη μέσα, τη θάβει προληπτικά. Πολιτικό λάθος και αμοραλισμός», λέει χαρακτηριστικά.
  Πού είναι τα στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι πρέπει να γίνει lockdown; Τα μέτρα που ελήφθησαν το περασμένο Σάββατο ήταν αρκούντως δραστικά. Χρειάζονται όμως μια λανθάνουσα περίοδο για να λειτουργήσουν. Γιατί δεν περιμέναμε; Το lockdown ήταν πρώιμο. Κλείνει η κοινωνία προκειμένου να αποφευχθεί η δυσφήμηση του πρωθυπουργού. Η όλη διαχείριση καταδεικνύει πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας.
  «Απόνερο του lockdown είναι ο τρόμος του κόσμου να πάει στο νοσοκομείο. Μην τολμήσουν να κλείσουν τα χειρουργεία, τα εξωτερικά ιατρεία, τα εργαστήρια και πεθάνει ο κόσμος έξω. Τίποτα κλειστό! Η υπόλοιπη δουλειά πρέπει να συνεχίζεται κανονικά, εκ παραλλήλου με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Διότι ο κόσμος που πρέπει να χειρουργηθεί πού θα πάει; Κανένας δεν πηγαίνει στα ιδιωτικά νοσοκομεία διότι είναι πανάκριβα. Επομένως, αν δεν έχει πού να πάει, θα πεθάνει στο σπίτι του.
  Ολοι οι γιατροί έχουμε να επιδείξουμε ασθενείς που επιδεινώθηκαν από το lockdown του συστήματος υγείας στο πρώτο κύμα. Εκλεισαν χειρουργεία, ο καρκίνος προχώρησε σε σημείο που ο ασθενής δεν μπορούσε να γλιτώσει. Φοβάται ο κόσμος να προσεγγίσει τα νοσοκομεία στο lockdown. Αποδείχθηκε ότι το 10% των περιπτώσεων εγκεφαλικών και εμφραγμάτων πήγαν στο νοσοκομείο στη διάρκεια της καραντίνας.
  Στον «Ευαγγελισμό», από 50 εμφράγματα σε κάθε εφημερία, στο lockdown της πρώτης περιόδου βλέπαμε πέντε. Είδαμε τρεις περιπτώσεις ρήξης καρδιάς που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε, όταν έφυγε το πρώτο κύμα. Καρδιές παραμελημένες μετά το έμφραγμα που δεν αντιμετωπίζεται, που σπάνε και ανοίγουν. Κατέληξαν όλοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εμφραγμάτων. Δεν μπορούσαμε να τους σώσουμε».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. «Τα φτηνά κοτόπουλα των σούπερ μάρκετ απειλούν τον πλανήτη με νέα πανδημία που θα κάνει την Covid-19 να μοιάζει απλή»
  Οι ιοί των πουλερικών πιο κοινοί από ποτέ – Τι βρήκε νέα μελέτη για την προοπτική μιας μόλυνσης που «θα κάνει την Covid-19 να μοιάζει απλή».
  Τα φτηνά κοτόπουλα που πωλούν αλυσίδες σούπερ μάρκετ δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη νέων επιδημιών. Αυτό βρήκε μια νέα μελέτη, πως η μαζική εκτροφή και οι κακές συνθήκες υγιεινής μπορούν όχι μόνο να προκαλέσουν μια νέα επιδημία, αλλά μια πανδημία που «θα κάνει την Covid-19 να μοιάζει απλή».
  Η έρευνα ισχυρίζεται πως τα σούπερ μάρκετ είναι υπεύθυνα για το «σκληρό και επικίνδυνο» αυτό σύστημα, καθώς για να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές αγοράζουν πουλερικά από μονάδες που δεν τηρούν τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής.
  Και όχι μόνο αυτό, αλλά αυτές οι μονάδες επιστρατεύουν τεχνικές γρήγορης και αφύσικης εκτροφής που «είναι πρακτικά αδύνατο να απομακρύνουν τον κίνδυνο μόλυνσης». Αυτά τα κοτόπουλα έχουν ανώριμο ανοσοποιητικό, μας λένε οι ερευνητές της μελέτης.
  Οι οποίοι βλέπουν μια «καταστροφική» νέα πανδημία να εκκολάπτεται. Μόνο στην Αγγλία, όπου έγινε η μελέτη, εκτρέφονται 1 δισ. κοτόπουλα κάθε χρόνο σε άγνωστες συνθήκες και με εξίσου μυστηριώδεις διαδικασίες γρήγορης εκτροφής.
  Η μελέτη προειδοποιεί πως το σενάριο της καταστροφής δεν είναι επιστημονική φαντασία. «Η γρίπη των πτηνών ήταν κάποτε μια πολύ σπάνια πάθηση των πουλερικών, σήμερα όμως τέτοια ξεσπάσματα λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο».
  Σύμφωνα με την Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, ένα μόνο στέλεχος της γρίπης των πτηνών, η H7N9, έχει προκαλέσει 1.568 ανθρώπινα κρούσματα και 616 θανάτους από το 2013.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Δημόπουλος για εμβόλιο Pfizer: «Προσφέρει προστασία από την πρώτη δόση».
  O πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), Θάνος Δημόπουλος, ανέφερε πως η πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer για τον νέο κορωνοϊό προσφέρει προστασία 28 ημερών.
  Όπως ανέφερε ο κ. Δημόπουλος, «το εμβόλιο ΒΝΤ162b2 Pfizer-BioNtech βασίζεται σε τεχνολογία mRNA. Η μελέτη του βρίσκεται στη φάση 3, η οποία ξεκίνησε στις 27 Ιουλίου και μέχρι σήμερα έχουν συμπεριληφθεί 43.538 άτομα χωρίς προηγούμενη διάγνωση COVID-19, εκ των οποίων οι 38,955 έχουν λάβει ήδη 2 δόσεις του εμβολίου.
  Το 42% των συμμετεχόντων έχουν διαφορετικές εθνικές και φυλετικές καταβολές.
  Πρωτεύον καταληκτικό σημείο: Επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 7 ημέρες μετά τη 2η δόση του εμβολίου.
  - Το εμβόλιο είναι 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της λοίμωξης COVID-19 σε άτομα που δεν έχουν προηγουμένως νοσήσει από COVID-19. Δηλαδή το εμβόλιο προσφέρει προστασία 28 ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου κατά τον εμβολιασμό με δύο δόσεις.
  Δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία: Επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 14 ημέρες μετά τη 2η δόση του εμβολίου και η πρόληψη COVID-19 σε άτομα που έχουν εκτεθεί σε επιβεβαιωμένα κρούσματα.
  Η μελέτη συνεχίζεται και η τελική ανάλυση θα πραγματοποιηθεί όταν καταγραφούν συνολικά 164 επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 στους συμμετέχοντες (στην παρούσα ανάλυση συμπεριελήφθησαν 94 περιπτώσεις).
  Αναμένεται ότι εντός της 3ης εβδομάδας του Νοέμβρη θα είναι διαθέσιμα τα απαραίτητα δεδομένα ασφαλείας ώστε να κατατεθεί στον FDA αίτηση για Εγκριση Επείγουσας Χορήγησης.
  Αναμένεται ότι εντός του 2020 θα παραχθούν 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που συνολικά θα ανέλθουν σε 1.3 δισεκατομμύρια δόσεις το 2021».
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον υπνικό σπασμό - Τι συμβαίνει στο σώμα και... τιναζόμαστε;
  Στους περισσότερους από εμάς έχει τύχει την ώρα που τους παίρνει ο βαθύς ο ύπνος και αρχίζει το πρώτο όνειρο να βλέπουν πως πέφτουν και έτσι αναγκάζονται να ξυπνήσουν με έναν ξαφνικό και απότομο τρόπο.
  Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει την προέλευση του φαινομένου και μάλιστα το έχουν ονομάσει «υπνικό σπασμό».
  Ο υπνικός σπασμός έχει περιγραφεί διαφορετικά από πολλούς ανθρώπους, αλλά σε γενικές γραμμές επικρατεί η άποψη πως έχει την αίσθηση της πτώσης. Όλως παραδόξως, πολλοί πιστεύουν ακόμη πως είναι η στιγμή που ο δαίμονας σε τρομάζει στον ύπνο.
  Ερευνητές έδειξαν πως η καφεΐνη και ο καπνός μπορούν να αυξήσουν την συχνότητα του φαινομένου και προτείνουν να αποφεύγεται κάθε καφεινούχο ποτό όταν ο ύπνος απέχει λίγες μόνο ώρες.
  Ο υπνικός σπασμός εμφανίζεται πιο συχνά όταν το άτομο το παίρνει γρήγορα ο ύπνος ενώ είναι εξουθενωμένο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν το σώμα είναι εξουθενωμένο και ο εγκέφαλος μπαίνει σε κατάσταση ύπνου ξαφνικά, μπερδεύεται και νομίζει πως το γενικό σύστημα του οργανισμού αρχίζει να πέφτει.
  Έτσι αντιδρά με μία χημική έκρηξη η οποία λειτουργεί έτσι ώστε να το ξυπνήσει. Αυτό αποτελεί την κύρια θεωρία του υπνικού σπασμού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...