Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΡΟΝ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΜΕ ΤΖΑΜΙ, ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ Κ.Λ.Π. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΓΑΛΛΟΤΟΥΡΚΙΑ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΙΑΣΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

Ανήσυχος ο Μακρόν: Οι Τούρκοι χτίζουν «κάστρο» στο Στρασβούργο με τζαμί, προξενείο, κ.α.

Ανήσυχος είναι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για την αυξανόμενη τουρκική ισλαμική επιρροή στη Γαλλία, που συνδέεται και με την κατασκευή του μεγαλύτερου τεμένους στην Ευρώπη στο Στρασβούργο, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με πολύ σκεπτικό την κατασκευή στο Στρασβούργο του τζαμιού «Έγιουμπ Σουλτάν», μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κτίριο όπου γίνονται οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κύριος φορέας της τουρκικής δραστηριότητας στο εξωτερικό είναι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, το περιβόητο Ίδρυμα Ντιγιανέτ (Diyanet), η οποία έχει ισχυροποιηθεί σημαντικά από το 2002 που ανέβηκε το κόμμα του Ερντογάν στην εξουσία.

Ειδικά στην περιοχή της Αλσατίας, η οποία συνορεύει με τη Γερμανία, υπάρχει ισχυρή τουρκική επιρροή.

 

Στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου του τζαμιού βρίσκεται το νέο τουρκικό προξενείο και στη δυτική πλευρά ένα παράρτημα της ισλαμικής οργάνωσης Ditib, που είναι ο βραχίονας του Diyanet στη Γερμανία και ελέγχει 270 τεμένη στη Γαλλία.

Το οικόπεδο στο οποίο χτίζεται το Τέμενος έχει αγοραστεί από την ισλαμιστική οργάνωση Milli Gorus που συνδέεται άρρηκτα με τον Ερντογάν και η κατασκευή του τζαμιού χρηματοδοτείται από πιστούς του Ισλάμ και μέλη της κοινότητας σε όλη την Ευρώπη.

Οι γαλλικές Αρχές -αναφέρει το Bloomberg- ανησυχούν για τον τρόπο χρησιμοποίησης του τζαμιού, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν βλέπει την τουρκική διασπορά ως έναν εν δυνάμει στρατό του στην Ευρώπη.

Εκμεταλλευόμενος την τουρκική διασπορά ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να φτιάξει ένα δίκτυο για να προωθήσει την επιρροή του.

«Το τέμενος στο Στρασβούργο είναι το πιο ξεχωριστό παράδειγμα του αυξανόμενου αποτυπώματος που αφήνει η Τουρκία στη χώρα του Μακρόν» αναφέρει το πρακτορείο.

Προς το παρόν, είναι αβέβαιο αν η ισλαμική κοινότητα Milli Gorus θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα χρήματα ώστε να ολοκληρωθεί η ανέγερση του Τεμένους, αλλά δεν αποκλείεται ο Ερντογάν να βάλει το χέρι του.

Στόχος της Άγκυρας φαίνεται να είναι το τέμενος του Στρασβούργου να είναι ανάλογων διαστάσεων με εκείνο της Κολωνίας που εγκαινίασε ο Ερντογάν πριν δυο χρόνια.

Απορία: Οι Γάλλοι τώρα αντιλήφθηκαν τι σύστημα έστηναν οι Τούρκοι μέσα στο Στρασβούργο; Τόσο καιρό τι έκαναν; Παρακολουθούσαν; Ο λαθεμένος και άνευ κανόνων και όρων δικαιωματισμός θα τους καταστρέψει στη Γαλλία, διότι αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται ο Ερντογάν για να διεισδύει στην Ευρώπη και να την εκβιάζει.

tribune.gr

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

9 σχόλια :

 1. "ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΑΡΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ". Η ΝΤΟΡΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.

  Αναστάσιος Λαυρέντζος
  Δεν έχουν μάθει ότι η σύγχρονη γεωργία δεν στηρίζεται στους φθηνούς εργάτες, αλλά στην τεχνολογία και στις νέες μεθόδους καλλιέργειας;
  Το νέο μεγάλο ψέμα είναι ότι χρειαζόμαστε τους μετανάστες για εργάτες γης. Και αφού είχαμε τέτοιες ανάγκες γιατί δεν το είχαν προγραμματίσει νωρίτερα;
  -Και ποιό μοντέλο γεωργικής ανάπτυξης έχουν υπ' όψιν τους;
  -Δεν έχουν μάθει ότι η σύγχρονη γεωργία δεν στηρίζεται στους φθηνούς εργάτες, αλλά στην τεχνολογία και στις νέες μεθόδους καλλιέργειας;
  Ας μάθουν πρώτα γιατί το στρέμμα στην Ελλάδα έχει ετήσια απόδοση € 180 και στην Ολλανδία € 1700.
  Θα έπρεπε να το ξέρουν και να είχαν κάνει κάτι για αυτό, αφού πασχίζουν επί δέκα χρόνια να σώσουν τη χώρα που οι ίδιοι χρεωκόπησαν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Κούλης άνοιξε τις πόρτες στο πρώτο τζαμί στην Αθήνα από την εποχή της τουρκοκρατίας. Τρίζουν τα κόκαλα του Κολοκοτρώνη και των 1,5 εκατομμυρίων Ελλήνων που σκοτώθηκαν την δεκαετία του 1821 για να μας απελευθερώσουν από τους μουσουλμάνους.

   Πρώτη ημέρα λειτουργίας σήμερα για το τζαμί της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκαν 5 προσευχές για τους μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα, πληθυσμός που μόλις πριν από κάποια χρόνια (δεκαετία 80 και πριν) ήταν ανύπαρκτος.
   Ύστερα από συζητήσεις πολλών ετών και καθυστερήσεις στο άνοιγμα επίσημου τζαμιού στην Αθήνα , ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και δόθηκε προς χρήση το ισλαμικό τέμενος στον Βοτανικό, για όλες τις μουσουλμανικές κοινότητες που ζουν στην Αττική.
   Σήμερα στο χώρο του τεμένους εισήλθαν 18 μουσουλμάνοι, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό ενώ αύριο , με βάση τα νέα δεδομένα θα εισέρχονται εννέα, σε κάθε προσευχή. Τα εγκαίνια του τεμένους, όπως ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο = θα γίνουν όταν «καταστεί δυνατή σύμφωνα με τις εξελίξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. «ΒΡΑΖΕΙ» Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ.
   Προφανώς δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται… Στον κόσμο τους οι υποτακτικοί της κυβέρνησης, τη στιγμή που «βράζει» η Ευρώπη για τους ισλαμιστές τρομοκράτες που δολοφονούν πολίτες σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

   Από χθες λειτουργεί κανονικά το τζαμί στον Βοτανικό. Εδώ ο δυτικός κόσμος αρχίζει να λαμβάνει μέτρα περιορισμού της μουσουλμανοποίησης και εδώ τους στρώνουμε και το χαλί… Απίστευτη κατάντια της ελληνικής κυβέρνησης του ξενόδουλου Κούλη.

   Ανοιχτές θα είναι για δεύτερη ημέρα, σήμερα, οι πόρτες του πρώτου επίσημου τεμένους της Αθήνας. Το τζαμί μπορεί να δέχεται σήμερα από 9 άτομα στις πέντε προσευχές που θα πραγματοποιηθούν, καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ατόμων για την αποφυγή συγχρωτισμού. Για τον λόγο αυτό, ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν όταν αυτό «καταστεί δυνατό σύμφωνα με τις εξελίξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας».

   Δεκαέξι χρόνια μετά τον νόμο της Μαριέττας Γιαννάκου ως υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και ύστερα από σκεπτικισμό, επιφυλάξεις και αντιδράσεις έγινε χθες η πρώτη προσευχή στο επίσημο τέμενος της Αθήνας, στο Βοτανικό.

   Χθες, ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας για το τζαμί της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκαν προσευχές για τους μουσουλμάνους που ζουν στην Αττική. Πλέον ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και δόθηκε προς χρήση το ισλαμικό τέμενος στον Βοτανικό, για όλες τις μουσουλμανικές κοινότητες που ζουν στην Αττική.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Ο πρώτος ιμάμης της Αθήνας

   Ο 49χρονος σουνίτης διερμηνέας Μοχάμεντ Ζακί, που ήρθε πριν από περίπου 25 χρόνια από το Μαρόκο ως οικονομικός μετανάστης, είναι ο πρώτος ιμάμης της Αθήνας. Μιλά άπταιστα αραβικά και γαλλικά. Ο Μοχάμεντ Ζακί είναι Ελληνας πολίτης. Είναι έγγαμος, και έχει πτυχίο Φυσικής και Μαθηματικών και ειδικές σπουδές Μουσουλμανικής Θεολογίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώτης Ιμάμης της Αθήνας φαίνεται οτι χαίρει της αποδοχής μεγάλης μερίδας Αράβων. Το Δ.Σ. του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, σύμφωνα με τον νόμο, προκήρυξε τη θέση του ιμάμη, αξιολόγησε τις υποψηφιότητες και κατέληξε ότι ο καταλληλότερος είναι ο Μοχάμεντ Ζακί.

   Σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό χώρο, η «μιχράμπ» (ιερή κόγχη προς τη Μέκκα) κατασκευάστηκε από Αιγύπτιο μουσουλμάνο τεχνίτη που έχει ειδικές γνώσεις και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ το χαλί προσευχής, λόγω των ειδικών προδιαγραφών που πρέπει να έχει, κατασκευάστηκε στο Ιράν. Το τζαμί δεν έχει μιναρέ.

   Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι «εμείς δεν συμμετέχουμε στην προσβολή καμίας θρησκείας» ενώ το τέμενος κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού δημοσίου. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές «σεβόμαστε και στηρίζουμε την κάθε θρησκεία με τους όρους μας» καθώς το ελληνικό δημόσιο δεν δέχθηκε καμία ανάμιξη άλλων φορέων στην κατασκευή του τεμένους. Το γεγονός της λειτουργίας του τεμένους δεν συσχετίζεται με την απόφαση της Τουρκίας για αλλαγή στο καθεστώτος της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δείχνουν πως ακριβώς αντιλαμβάνονται οι δύο χώρες στα θέματα σεβασμού θρησκειών.

   Το κήρυγμα θα επιτρέπεται να γίνεται μόνο στα ελληνικά ή κατά παραχώρηση στα αγγλικά ενώ η προσευχή θα γίνεται πάντα στα αραβικά.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. ΤΣΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; «Εξαφανίστηκαν» 32.000 λαθρομετανάστες που δεν πήραν άσυλο!

   Θέμα εθνικής ασφάλειας συνιστά το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες κινούνται ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα χωρίς κανείς να γνωρίζει που βρίσκονται και τι κάνουν.
   Είναι πραγματικά αδιανόητο και εκθέτει κυβέρνηση και κράτος το γεγονός ότι 32.000 παράνομοι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα ως δήθεν δικαιούντες άσυλο, κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν και κανένας δε γνωρίζει που βρίσκονται. Ο αριθμός είναι τεράστιος και φυσικά το γεγονός ότι απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου όλων αυτών, τους καθιστά πραγματικό κίνδυνο για την Ελλάδα. Ένας κίνδυνος ο οποίος σε συνδυασμό με τα γεγονότα στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τις τρομοκρατικές επιθέσεις, την τακτική της Τουρκίας να ενεργοποιεί ισλαμιστές για να προωθεί τα συμφέροντα της και να τους χρησιμοποιεί ακόμα και σε πολεμικές επιχειρήσεις, πρέπει να αντιμετωπιστεί τάχιστα.
   Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ανάλυση για να καταλάβουμε τον κίνδυνο που αποτελούν δεκάδες χιλιάδες εξαθλιωμένοι, προερχόμενοι από ισλαμικές χώρες στην πλειοψηφία τους, παράνομοι πλέον μετανάστες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι χωρίς την δυνατότητα άμεσου εντοπισμό τους. Οι ευθύνες του κράτους και της κυβέρνησης είναι τεράστιες διότι γνώριζαν πολύ καλά ότι ένα μεγάλο μέρος των αιτούντων άσυλο δεν το δικαιούταν! Έπρεπε τουλάχιστον να είχαν ενεργοποιηθεί προαναχωρησιακά κέντρα κλειστού τύπου, ώστε αυτοί που οι αιτήσεις ασύλου τους δεν θα γινόντουσαν δεκτές, θα απελαύνονταν οργανωμένα.
   Ειδικά τώρα με τα κατασταλτικά μέτρα συνολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, είναι μοναδική ευκαιρία για τον εντοπισμό τους, πριν ζήσουμε καταστάσεις τις οποίες δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  5. Εν μέσω lockdown και έντασης με την Τουρκία, ο Μηταράκης δεκαπλασιάζει το hotspot στον Έβρο!

   Απεσταλμένος του Μηταράκη στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, διαπραγματεύθηκε αγορά οικοπέδων για επέκταση του ΚΥΤ!

   Μέσα στο lockdown και ενώ οι πολίτες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχωράει...

   την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και με την ανοχή του δημάρχου Ορεστιάδας και Προέδρου της ΠΕΔ ΑΜΘ Βασίλη Μαυρίδη.
   Σε αντίθεση με το προεκλογικό του σύνθημα, ο Δήμαρχος παίζει άσχημα παιχνίδια με τη Πόλη του
   Στις 16 Νοεμβρίου, βρέθηκε στο χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδας απεσταλμένος του κ.Μηταράκη, ο Θεόφιλος Αμανατίδης που είναι μηχανικός του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα. Συγκέντρωσε περίπου 10 ιδιοκτήτες χωραφιών τα οποία βρίσκονται δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου και τους πρότεινε να τα πουλήσουν ως οικόπεδα, προκειμένου να γίνει επέκταση των εγκαταστάσεων και να τοποθετηθούν αρχικά εκεί τα κοντέινερ που ήδη έφτασαν στους χώρους των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ ως δωρεά της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Με πρόσχημα την χρησιμοποίηση τους για διαμονή όσων βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό. Αυτό είχε άλλωστε επικαλεστεί και ο εκπρόσωπος της στον Έβρο Μαργαρίτης Πετρετζίκης.
   Το Σεπτέμβριο ο Μηταράκης είχε μιλήσει για ΚΥΤ «τύπου Σάμου». Στη Σάμο αυτή τη στιγμή βρίσκονται 5.000 λαθρομετανάστες. Δηλαδή θα βάλει άλλους 5.000 (από 500 περίπου που έχει τώρα) σε δομή μια ανάσα από τα χερσαία σύνορα με τη Τουρκία, εν καιρώ που είμαστε ήδη σε πολεμικό συναγερμό, με τα τερτίπια του Ερντογάν;
   Αντί να σκεφτεί την Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας του ο κ.Υπουργός σκέφτεται μόνο πως θα ευχαριστήσει τις ΜΚΟ, την Ε.Ε και τον ΔΟΜ;…
   Θέλει πολύ μυαλό να σκεφτεί ότι θα σπείρει στη πλάτη του Στρατού μας, τζιχαντιστές και Τούρκους πράκτορες;

   Μυαλό δεν έχουν ο Υπουργός και ο Δήμαρχος (και όσοι ακόμα συμφωνούν με αυτό) ή να σκεφτούμε κάτι άλλο;

   Φυσικά αυτό ΔΕΝ αποτελεί θέμα για τα “μεγάλα” ΜΜΕ.
   EVROS NEWS
   ΛΕΥΤΕΡΙΑ
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  6. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ. ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.
   Πώς οι Τούρκοι που μπήκαν από τον Έβρο βρέθηκαν στην Λέσβο;
   Η σύλληψη τεσσάρων τούρκων που παρίσταναν τους πολιτικούς πρόσφυγες αλλά είχαν στήσει «στρατηγείο» στην Λέσβο, επιβεβαιώνει το έγκλημα των κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, σημειώνει σε ανακοινωσή της η Ελληνική Λύση.
   Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλο συνεχίζει τονίζοντας ότι την ώρα που η Τουρκία επιτίθεται σε όλα τα μέτωπα, το κράτος εξακολουθεί να είναι ξέφραγο αμπέλι όπου κάθε παράνομος μετανάστης, ακόμα και τούρκος με ύποπτο εξοπλισμό, μπαινοβγαίνει ανενόχλητος.
   Για να θεμελιωθεί ο ισχυρισμός, χρησιμοποιείται το περιστατικό με τις συλλήψεις τεσσάρων Τούρκων στην Λέσβο, οι οποίοι κατείχαν κατασκοπευτικό εξοπλισμό. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "το γεγονός ότι δύο από τους τέσσερις τούρκους είχαν εισέλθει από τον Έβρο και βρέθηκαν ανενόχλητοι στην Λέσβο, συνιστά μέγιστο εθνικό κίνδυνο".
   "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ απαιτεί πλέον από την κυβέρνηση την άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου της για μεταφορά των παράνομων μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά έως την απέλαση τους. Οποιαδήποτε κωλυσιεργία, ισοδυναμεί με ακούσια μεν, εθνική προδοσία δε" καταλήγει η ανακοίνωση
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  7. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΕΝΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
   Ταυτοποιήθηκαν οι λαθρομετανάστες που δολοφόνησαν στην Χαλκίδα τον 51χρονο Έλληνα.

   Δύο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ήταν οι δράστες της δολοφονίας του 51χρονου επιχειρηματία που βρέθηκε νεκρός το πρωί της 12ης Νοεμβρίου, εντός του σπιτιού, στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας στη Χαλκίδα.
   Έπειτα από συνδυαστική ανάλυση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί.
   Οι δράστες αναζητούνται για να συλληφθούν, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, καθώς και για ληστεία κατά συναυτουργία.
   Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα - προανάκριση, η ανθρωποκτονία διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 12-11-2020, ενώ ο θάνατος του επιχειρηματία προήλθε δια ασφυξίας.
   Από το σπίτι του θύματος, οι δράστες αφαίρεσαν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένα ρολόι χειρός και μη προσδιορισμένο αριθμό κοσμημάτων, ενώ κατά τη διαφυγή τους, αφαίρεσαν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του θανόντος, το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν σε περιοχή της Χαλκίδας.
   Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ ο ένας εξ αυτών, είχε συλληφθεί για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, τον Μάιο του 2019, σε περιοχή της Αττικής.
   Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
   Ζ.Π.   Διαγραφή
 2. «Μήνυμα πανικού προς όλους τους Εβραίους της Ευρώπης».
  Γερμανός ειδικός στην τρομοκρατία για επίθεση στη Βιέννη:

  O Γερμανός ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Πέτερ Νόιμαν σχολιάζοντας την επίθεση στη Βιέννη κάνει λόγο για «μήνυμα πανικού και τρόμου» προς όλους τους Εβραίους και «νέα διάσταση» της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

  «Ο κίνδυνος τρομοκρατίας για εμάς δεν αυξήθηκε – υπήρχε πάντα», δηλώνει ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Πολιτιστικής Κοινότητας Βιέννης Έριχ Νούλερ,

  «Υπάρχει μεγάλη εγρήγορση για την τρομοκρατία στην εβραϊκή κοινότητα της Βιέννης, όπως και σε ολόκληρη την εβραϊκή κοινότητα στην Ευρώπη. Πρόκειται για πρόβλημα που υπάρχει στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο κίνδυνος τρομοκρατίας αυξήθηκε, υπήρχε πάντα», είπε χαρακτηριστικά σε έκτακτη εκπομπή της τηλεόρασης της Bild ο κ. Νούλερ.
  Στην ίδια εκπομπή, ο ειδικός στα θέματα τρομοκρατίας Πέτερ Νόιμαν τόνισε ότι «εφόσον η κατάσταση είναι όπως φαίνεται τώρα, πρόκειται για κάτι το οποίο οι ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας δεν περίμεναν, καθώς λόγω του συντετριμμένου ηθικού του 'Ισλαμικού Κράτους', τέτοιες συντονισμένες επιθέσεις ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθούν». Μίλησε δε για δραματικό γεγονός, όχι μόνο για την Βιέννη, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. «Με έξι τόπους εγκλήματος στο κέντρο της Βιέννης, πρόκειται για την μεγαλύτερη συντονισμένη δράση από το χτύπημα στις Βρυξέλλες – αυτό θα ήταν απολύτως απίστευτο!», έκρινε ο γερμανός ειδικός.
  Ο κ. Νόιμαν εκτίμησε ακόμη ότι το χτύπημα προγραμματιζόταν από καιρό και πιθανότατα πυροδοτήθηκε από την πρόσφατη επίθεση σε εκκλησία της Νίκαιας, ενώ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ως στόχοι επελέγησαν μεταξύ άλλων μια Συναγωγή και ένα εβραϊκό εστιατόριο, έκανε λόγο για μήνυμα προς όλους τους Εβραίους, ότι δηλαδή δεν μπορούν πλέον να αισθάνονται ασφαλείς πουθενά στην Ευρώπη.
  Ζ.Π.  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...