Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Η ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΚΟ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Το Συμβούλιο της Ευρώπης (=του Σόρος) και το ΣΥΡΙΖΑ κατά της Ελλάδας για επαναπροωθήσεις των τούρκων πρακτόρων του Ερντογάν. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΦΤΩΧΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

 ΜΚΟ: Μπίζνες εκατομμυρίων από ύποπτες ΜΚΟ

Συνεχίζουν στο όνομα του «ανθρωπισμού» να προσπαθούν να αποκτήσουν «πάτημα» στα ελληνικά νησιά γερμανικές εταιρείες, χρηματοδοτώντας υπηρεσίες για μετανάστες.

Αυτή την φορά ήταν η ΜΚΟ «Stand by Me Lesvos» που έλαβε χρηματοδότηση από την Logitech Germany, όπως η ίδια ομολογεί, προκειμένου να προσφέρει «δωρεάν μεταφορά» από τον καταυλισμό του Μαυροβουνίου (καρά τεπέ) στην πόλη της Μυτιλήνης. Το γιατί  και το πώς είναι ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να μας εξηγήσουν αυτοί οι οποίοι κάνουν λόγο για κλειστά και ελεγχόμενα κέντρα.

Τώρα όσον αφορά το πώς μια ΜΚΟ από την Λέσβο παίρνει τέτοιου είδους χορηγίες απευθείας από την Γερμανία, υπάρχουν απαντήσεις.

Κάτι που τόνιζαν γερμανικές πηγές είναι ότι κάποιες από τις ΜΚΟ που λειτουργούν στο νησί, έχουν απλά για «φιγούρα» κάποιους Έλληνες μπροστά, που απλά βγάζουν «χαρτζηλίκι» και «κερδίζουν κάποιους πόντους», ενώ στην πραγματικότητα «κουμάντο» κάνουν Γερμανοί που βρίσκονται από πίσω.

Εάν συμβαίνει αυτό και στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς άλλος παρά οι εμπλεκόμενοι και οι αρμόδιες αρχές.

 

 

 

 

 

Το Συμβούλιο της Ευρώπης  (=του  Σόρος) και  το ΣΥΡΙΖΑ  κατά της Ελλάδας για επαναπροωθήσεις  των τούρκων πρακτόρων  του  Ερντογάν.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης επέκρινε έντονα τη μεταχείριση των προσφύγων από τις ελληνικές Aρχές, γράφει η γερμανική εφημερίδα nuernberger-blatt.

Η Επιτροπή κατά των βασανιστηρίων (CPT) του Συμβουλίου αναφέρθηκε σημερα σε «οριστικούς και αξιόπιστους» ισχυρισμούς για παράνομες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η εφημερίδα της Νυρεμβέργης γράφει επίσης ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης θεωρεί οτι υπάρχει «απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση» στα ελληνικά στρατόπεδα προσφύγων.

Η έκθεση της CPT αναφέρει ότι υπήρξαν παράνομοι επαναπατρισμοί προσφύγων κατά μήκος του ποταμού Έβρου, στα χερσαία σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Η συμπεριφορά της ελληνικής ακτοφυλακής να αποτρέψει την είσοδο σκαφών με μετανάστες σε οποιοδήποτε ελληνικό νησί είναι επίσης ανησυχητική» τονίζεται στην έκθεση και προστίθεται οτι «σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει επίσης το ζήτημα της συμμετοχής της Frontex για την προστασία των συνόρων της ΕΕ».

Η CPT αναφέρει μάλιστα οτι επιτηρητές για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν συμμετείχαν στην επιχείρηση “Poseidon” της Frontex.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ – γράφει η γερμανική εφημερίδα-απέρριψε τους ισχυρισμούς για παραβίαση της Σύμβασης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες ως “αβάσιμους και εντελώς εσφαλμένους”.

Οργή ΣΥΡΙΖΑ μετά την έκθεση-κόλαφο για τις επαναπροωθήσεις

Ντροπιαστική για τη χώρα χαρακτηρίζει ο Γιώργος Ψυχογιός την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις συνθήκες κράτησης προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας και τις επαναπροωθήσεις.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και ζητά προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νότη Μηταράκη να σταματήσουν να εκθέτουν «τη χώρα και έναν λαό που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες αποτέλεσε παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».

Η Έκθεση κόλαφος της CPTεπιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο τα όσα εδώ και μήνες φωνάζουμε και η Κυβέρνηση κυνικά αρνείται χωρίς επιχειρήματα ακολουθώντας μια πολιτική για να ικανοποιήσει το ακροδεξιό και συντηρητικό ακροατήριο.

Η παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ με την επαίσχυντη ΠΝΠ του Μαρτίου, με την οποία καταργήθηκε προσωρινά το δικαίωμα στο αίτημα για άσυλο, οι καταδίκες όσων λίγων κατάφεραν να περάσουν το ίδιο διάστημα με βαριές ποινές και η κράτηση τους σε φυλακές ποινικών, οι μαρτυρίες ξυλοδαρμών από ένστολους, η διεύρυνση του μέτρου της κράτησης ιδίως για τους ασυνόδευτους ανήλικους (μόνο θυμηδία προκαλεί η σχετική δήλωση του κου Μηταράκη),η ελλιπέστατη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας με τον κυνισμό και τη στοχοποίηση με την οποία αντιμετώπισε η πολιτεία τις καταγγελίες για push-backsδεν είναι παρά οι πιο έντονες πτυχές μιας πολιτικής που έχει ένα και μόνο αποτέλεσμα. Να εξαθλιώσει τους πρόσφυγες, να στρέψει απέναντί τους τις τοπικές κοινωνίες και να εκθέσεις διεθνώς της χώρα.

Ακόμα και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σήμερα το πρωί κοιτώντας προς την Ελλάδα έκανε σαφές ότι δεν μπορεί να είναι αποδεκτή η τακτική των επαναπροωθήσεων και ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται συνθήκες που διακινδυνεύουν την ανθρώπινη ζωή, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η σύγκληση του ΔΣ της Frontex με αντικείμενο τις επαναπροωθήσεις από τις ελληνικές αρχές.

Το κερασάκι στην τούρτα της κατάρρευσης του κράτους δικαίου σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση προσφύγων και μεταναστών ήρθε μόλις χθες, όταν ο πατέρας του εξάχρονου που πνίγηκε στα νερά του Αιγαίου λίγο έξω από την Σάμο βρέθηκε κατηγορούμενος για τον τραγικό θάνατο του ίδιου του παιδιού.

Δυστυχώς με τον ρυθμό που συνεχίζει να διευρύνει τις παραβιάσεις δικαιωμάτων και εγγυήσεων η Κυβέρνηση, θα χρειάζονται ολόκληροι τόμοι για την ετήσια Έκθεσηκαι οι προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Κύριε Μηταράκη, κύριε Μητσοτάκη, σταματήστε τώρα να εκθέτετε τη χώρα και έναν λαό που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες αποτέλεσε παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...