Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΒΙΔΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ. Η τραγωδία περί «εθνικού τυφεκίου» καλά κρατεί. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΨΤΕ ΠΙΚΡΑ.

ΕΚΡΥΨΑΝ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ  ΠΡΟΤΑΣΗ  ΓΙΑ  ΣΧΕΔΙΟ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ  ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΥΨΟΥΣ  500  ΕΚΑΤ.  ΕΥΡΩ   ΓΙΑ ΝΑ  ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ  ΤΗΝ  ΕΛΒΟ  ΣΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ.

Μέχρι σήμερα, εμφανίζονται στον Τύπο κυβερνητικές διαρροές για δήθεν “εθνικό” όχημα και τυφέκιο από το… Ισραήλ. Ένα ολόκληρο “κύκλωμα”, με πρωτεργάτες αποστράτους των Τεθωρακισμένων, ετοίμασαν με την ευκαιρία της ΕΛΒΟ το έδαφος και οι αρμόδιοι “ανακάλυψαν” τις δύο συγκεκριμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις για τον Ελληνικό Στρατό, ώστε να εξασφαλίσει ο προτιμητέος “επενδυτής” μια “προίκα” εκατοντάδων εκατομμυρίων μέσα από ένα ατελείωτο άρμεγμα συμβάσεων των Υπουργείων Αμύνης Ελλάδος και Κύπρου.

Πρέπει να επισημανθεί, ότι όλο αυτό το διάστημα των κατευθυνομένων επιλεκτικών διαρροών, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ποτέ δεν αναφέρθηκε σε “εθνικό” όχημα και τυφέκιο. Άλλοι ήταν του “κυκλώματος” που προμοτάρησαν την στημένη δουλειά και έβαλαν τα Γενικά Επιτελεία να συγκροτούν επιτροπές αξιωματικών για δήθεν αξιολογήσεις και ταξίδια για να βρουν (στο εξωτερικό) το… “εθνικό” όχημα και τυφέκιο. Και κάπως έτσι, έφεραν σήμερα τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση συνολικώς και την χώρα, εμπρός στην δύσκολη θέση από την αποκάλυψη ότι αποκρύφθηκε γερμανική πρόταση για την ΕΛΒΟ με σχέδιο επενδύσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ χωρίς καμία δέσμευση του Ελληνικού Δημοσίου ως προς την ανάθεση συμβάσεων.  Σάββας Δ. Βλάσσης

 ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

 

Η τραγωδία περί “εθνικού τυφεκίου” καλά κρατεί

 

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Συνεχίζονται κατά διαστήματα τα δημοσιεύματα επιλεκτικών διαρροών από κύκλους του ΥΠΕΘΑ για το διαβόητο πρόγραμμα “εθνικού τυφεκίου” που όμως κάποιοι θέλουν να είναι ξένο, για να εφοδιάσουν με αυτό τον Ελληνικό Στρατό, αντικαθιστώντας το G3.

Μια διαφοροποίηση που παρατηρείται σε σχέση με την έναρξη από πέρυσι της σχετικής “διαφημιστικής καμπάνιας” με δημοσιεύματα διαρροών από τους αρμοδίους, είναι ότι πλέον έχει εξαφανισθεί η προεξόφληση ότι το “εθνικό τυφέκιο” θα είναι το ισραηλινό Tavor. Παρά ταύτα, συντηρείται η κοροϊδία περί “εθνικού”.

Έχουν περάσει μήνες από την εμπειρία της συζητήσεως με κορυφαίο παράγοντα του ΥΠΕΘΑ, κατά την οποία ο συνομιλητής μας προεξόφλησε χωρίς περιστροφές ότι “η υπόθεση είναι τελειωμένη, θα πάρουμε το Tavor“.

 

Αναρωτηθήκαμε ευθέως, ποιος ο λόγος τότε να συγκροτηθεί επιτροπή από το ΓΕΣ που ανέλαβε δήθεν την “αξιολόγηση” υποψηφίων όπλων (με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς δαπανών) και προσπαθήσαμε να καταδείξουμε ότι είναι ανορθολογικό και σε τελική ανάλυση εξευτελιστικό για την χώρα, να επιδιώκει δήθεν στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ, ζητώντας άδεια κατασκευής προϊόντων χαμηλής τεχνολογίας αντί να επιλεγούν στρατηγικές συνεργασίες για οπλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας που θα κάνουν την διαφορά σε μια αναμέτρηση με την Τουρκία.

Πάρτε SPIKE NLOS, με βεληνεκές 30 χλμ. να σφραγίσετε τον Έβρο και να δημιουργήσετε πλέγματα ζωνών απαγόρευσης στα νησιά“, είπαμε. “Να εμπλέξετε έτσι και τα ΕΑΣ, να αναλάβουν βιομηχανικό έργο που ενέχει πυραυλική τεχνολογία, όχι τεχνολογία φυσοκάλαμου“.

– “Δεν θα μπλέξουμε με τους συνδικαλιστές των ΕΑΣ“, ήλθε η αφοπλιστική απάντηση.

– “Και που θα παράξετε το Tavor“;

– “Θα μας πουν οι Ισραηλινοί“!!!!!!

 

Δεν άργησε να γίνει αντιληπτό ότι το σχέδιο περιείχε την παρανοϊκή ιδέα της δημιουργίας γραμμής παραγωγής του Tavor στην προς ιδιωτικοποίηση ΕΛΒΟ, ως “προίκα” μαζί με το ισραηλινό-“εθνικό όχημα” που επίσης διαφημιζόταν από πέρυσι

Πράγματι, ετέθη κάποια στιγμή το θέμα της μεταφοράς στην (υπό ιδιωτικοποίηση) ΕΛΒΟ μηχανουργικού εξοπλισμού από το (κρατικό) εργοστάσιο του Αιγίου των ΕΑΣ!

 

Έκτοτε, το Tavor “κάηκε”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικώς ανώτερος αξιωματικός με γνώση των διεργασιών. Ενδεικτικό του χαρακτήρα της υποθέσεως, είναι ότι από πέρυσι το ΓΕΣ είχε στείλει αξιωματικούς σε ταξίδι στο Ισραήλ για να γνωρίσουν τους κατασκευαστές και τα προϊόντα. Όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της Κύπρου.  

Στην Κύπρο βεβαίως, το Tavor δεν υποβλήθηκε σε αξιολόγηση αλλά ήλθε η άνωθεν… συμβουλή “Ισραηλινό είναι, καλό θα είναι, πάρτε το“!  

Για τα μάτια του κόσμου, στην Ελλάδα ήταν το πρώτο όπλο (τυχαίο;) με το οποίο ασχολήθηκε η συγκροτηθείσα επιτροπή του ΓΕΣ αλλά είχε την ατυχία να αποτύχει σε μια από τις δοκιμασίες στις οποίες υποβλήθηκε. Πέραν τούτου όμως, το όπλο γενικότερα δεν έκανε καμμία ιδιαίτερη “αίσθηση”. Μέτρησε επίσης αρνητικώς η προεξοφλητική υπερέκθεση στην δημοσιότητα.

Έκτοτε, έφθασε στην Ελλάδα το τσεχοεθνικό υποψήφιο τυφέκιο, κατόπιν το γερμανοεθνικό και ακολουθούν το αμερικανοεθνικό, το βελγοεθνικό κ.λπ.

Αφού το Tavor ατύχησε, σε μια προσπάθεια να φανεί ότι δεν υπάρχει “εκλεκτός”, το τελευταίο δημοσίευμα διαρροής επισημαίνει για τα υποψήφια όπλα ότι “κανένα δεν δείχνει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες επιλογής και ελέγχονται προϋποθέσεις και δυνατότητες“. Διευκρινίζεται επίσης με σαφή παραπλανητική υποκρισία ότι “η όποια συμφωνία γίνει θα έχει διακρατικό χαρακτήρα, σε περίπτωση που αφορά πρόταση από το εξωτερικό“… (Προφανώς στο συγκεκριμένο σημείο δεν γεννάται η απορία να ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι που τους πλασάρουν το κείμενο, εάν υπάρχουν ελληνικές προτάσεις).

 

Ανώτερος αξιωματικός στον οποίο ζητήσαμε να εκτιμήσει την εξέλιξη των πραγμάτων, κατέληξε με νόημα:Θα το δώσουν σε όποιον μοιράζει τα περισσότερα βαλιτσάκια“!!! 

Μια ωραία ατμόσφαιρα!

 

Είναι να απορεί κανείς πραγματικά με τους εμπνευστές και πως τα κατάφεραν έτσι. Αν στις τάξεις των στελεχών, έχει ενσταλαχθεί η εικόνα, η εντύπωση, η αίσθηση, η πεποίθηση, ότι όλα περί “εθνικού” είναι ένα θέατρο και η τελική επιδίωξη καταλήγει στο πονηρό, δεν μπορεί κανείς παρά να συγχαρεί γι’ αυτό το επίτευγμα τους σκηνοθέτες στο ΥΠΕΘΑ.

Δεν έχουν κανέναν σκοπό να επιτρέψουν την ανάπτυξη έστω και βίδας από ελληνικά χέρια. 

Τα 10 δισ. ευρώ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, θα διοχετευθούν με το βλέμμα σε αντιπροσώπους και μεσάζοντες. 

Σε αντίθεση με τους Τούρκους που έχουν λάβει αποφάσεις προ καιρού και εργάζονται πιστά στις εθνικές κατευθύνσεις για απεξάρτηση που έχει χαράξει κεντρικά η κυβέρνηση, οι δικοί μας δεν είναι μόνο πιο λίγοι. 

Αποδεικνύεται ότι είναι και λιγότερο πατριώτες.

 

https://doureios.com/i-tragodia-peri-ethnikou-tyfekioy-kala-kratei/

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

   Υ.Γ.

 

Διαβάστε  και τα  άρθρα:

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/05/80.html

 

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΦΕΚΙ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΦΕΚΙ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. 

 

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σχεδιαστική ομάδα Ελλήνων Μηχανικών και Ειδικών, παρουσίασαν στο ΓΕΣ το ΑΟΡ, ένα Τυφέκιο Designed AND Made in Greece

 

 

 Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΟΥΦΕΚΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ. ΖΗΤΩ ΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ. 

 

 

 

OI ΨΟΦΟΔΕΕΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ. ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ». ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ: "Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΣΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ, ΣΤΑ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ, ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ. ΤΙ ΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΒΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΚΤΙΣΜΑΤΑ;" 

 

 

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Bild: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ … ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. «ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ». ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ. 

 

 

 

Η Εσθονία των 1,3 εκατ. κατοίκων ανέπτυξε μη-Επανδρωμένο Τεθωρακισμένο Όχημα Πεζικού 12 τόνων. 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. 
Πηγή: Πτήση ΔιάστημαΗ Milrem Robotics, μια εταιρία από την Εσθονία με δραστηριότητα σε ρομποτικές εφαρμογές και ανάπτυξη μη-επανδρωμένων οχημάτων, παρουσίασε ρομποτικό όχημα μάχης (Robotic Combat Vehicle RCV) με την ονομασία Type X.
H Milrem Robotics έιναι γνωστή για την ανάπτυξη και κατασκευή Μη-Επανδρωμένων Τηλεχειριζόμενων Οχημάτων για πολιτικές όσο και στρατιωτικές εφαρμογές. Μάλιστα, το Μη-Επανδρωμένο Όχημα Ξηράς THeMIS έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία στο Μάλι και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον αρκετών χωρών ως όχημα μεταφοράς φορτίου, φορέας συστημάτων αναγνώρισης, πυροσβεστικπό όχημα κλπ.
To Type X είναι ένα βήμα εμπρός τόσο σε ότι αφορά στο μέγεθος των ρομποτικών οχημάτων όσο και τις δυνατότητές του. Πρόκειται για ένα Μη-Επανδρωμένο Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης που θα έχει το 1/4 του βάρους και θα έρχεται στο κόστος ενός 33-50% ενός αναλόγως εξοπλισμέμνου, επανδρωμένου συμβατικού ΤΟΜΑ. Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται από μη κατονομοαζόμενο ξένο πελάτη.
Η Milrem Robotics ήταν έτοιμη να παρουσιάσει την πρότασή της στην έκθεση EUROSATORY 2020 αλλά η κρίση του κορωνοϊού οδήγησε στην αναβολή της έκθεσης και των σχεδίων. Ωστόσο, το σχέδιο προχωρεί και η εταιρία πιστεύει πως θα ολοκληρωθεί ως το τρίτο τέταρτο του έτους ξεκινώντας δοκιμές πεδίου από τον Οκτώβριο.
Το όχημα αναπτύσσεται σαν αρθρωτή πλατφόρμα ικανή να δεχθεί διαφορετικά συστήματα ανάλογα με την αποστολή με την προοπτική ανάπτυξης μιας ολόκληρης οικογένειας οχημάτων. Η πρώτη έκδοση θα είναι ένα ΤΟΜΑ που θα φέρει έναν τηλεχειζόμενο πύργο βάρους δύο τόνων που θα προτάσσει ένα πυροβόλο των 30 mm με δυνατότητα αναβάθμισης στα 50 mm. To όχημα θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι δυνατόν να εξοπλιστεί με πύργους διαφορετικών κατασκευαστών και συστήματα αποστολής για να αναλάβει άλλες διαρυθμίσεις.
Οι διαστάσεις του οχήματος είναι σχτικά μικρές, με 6 μέτρα μήκος, μόλις 2.2 μέτρα ύψος, βάρος ως 12 τόνους και πλάτος αρκετό για να χωρά ως εσωτερικό φορτίο σε αεροσκάφη C-130 (< 2.9 μέτρα) ενώ θα μπορεί να αναρτηθεί ως εξωτερικό φορτίο από ελικόπτερα CH-47D/F Chinook και CH-53G/K Super Stallion και να ριφθεί με αλεξίπτωτο στο πεδίο της μάχης απελευθερωνόμενο αυτόματα από τα δεσμά και αναλαμβάνοντας άμεσα δράση.
Η κίνηση του οχήματος θα βασίζεται σε έναν υβριδικό σύστημα (diesel-electric) με ηλεκτρικούς συσσωρευτές στο πρόσθιο μέρος του και έναν κινητήρα ντίζελ στο πίσω. Η ισχύς του θα του εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ/ώρα σε ομαλό δρόμο και 50 χλμ/ώρα σε ανώμαλο. Η αυτονομία του θα φτάνει τα 600 χλμ. Το όχημα κινείται με ελαστικές ερπύστριες (rubber tracks – ερπύστριες που τα μεταλλικά τους μέρη καλύπτονται παντελώς από λάστιχο μειώνοντας τον θόρυβο και αυξάνοντας την αντοχή τους) και αν και θα έχει την ικανότητα διάβασης υδάτινων κωλυμμάτων δεν θα είναι αμφίβιο (τουλάχιστον στην αρχική του έκδοση, αν και η Milrem δεν απέκλεισε τίποτα για το μέλλον).
Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, το όχημα θα είναι ιδανικό για επιχειρήσεις αναγνώρισης, διείσδυσης και καταστροφής στρατηγικών στόχων. Τα συστήματα που θα φέρει θα μεταφέρουν πλήρη εικόνα του πεδίο επιχειρήσεων στους χειριστές επιτρέποντας έναν βαθμό αυτονομίας στο όχημα που θα μπορεί να ενεργοποιήσει τα συστήματα αυτοπροστασίας του αν οι αισθητήρες του αντιδράσουν σε εχθρικά ίχνη αλλά θα απαιτείται παρέμβαση του ανθρώπου-χειριστή για τη χρήση του οπλισμού.
Το όχημα θα μπορούσε να επιχειρήσει σε συνθήκες stealth λειτουργίας χρησιμοποιώντας μόνο τους συσσωρευτές του για να κινηθεί με μηδενικό σχεδόν επίπεδο θορύβου, μια χρήσιμη ιδιότητα σε αποστολές αναγνώρισης, ενώ θα μπορούσε να επαναφορτίσει τη χαμένη ενέργεια αργότερα ρυθμίζοντας τη λειτουργία σε χρήση του κινητήρα ντίζελ. Σε περίπτωση που το όχημα αφαιρέσει το συγκρότημα του πύργου και των πυρομαχικών, θα έχει έναν ωφέλιμο χώρο και επαρκή ισχύ για μεταφορά 2.5-3 τόνους φορτίου συν επιπλέον 3 τόνους σε ρυμουλκούμενο τρέϊλερ.

 

 

20 σχόλια :

 1. Κ.Μητσοτάκης: Ο πρώτος πρωθυπουργός που αποκαλεί «ψεκασμένο» τον μισό πληθυσμό της χώρας του!
  Κακή εντύπωση προκάλεσε η απαξιωτική αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο προχθεσινό του διάγγελμα σε «ψεκασμένους» πολίτες που δεν πιστεύουν τους λοιμωξιολόγους της κυβέρνησης.
  «Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στους ειδικούς, θα υπακούσουμε πιο εύκολα στα κελεύσματα των εύκολων και απλοϊκών συνθημάτων. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους λίγους «ψεκασμένους» αλλά και σε εκείνους που δικαιολογημένα είναι κουρασμένοι από αυτή την πολύμηνη περιπέτεια», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.
  Αν αφήσουμε στην άκρη ότι οι «ειδικοί» που αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν πέσει σε τόσες αντιφάσεις από την αρχή της επιδημίας (πχ. μάσκες που από επικίνδυνες έγιναν «εμβόλιο», παιδιά που από «υπερμεταδότες» έγιναν «άτρωτα» στον ιό και άλλα πολλά) που χρειάζονται ξεχωριστό άρθρο.
  Και βέβαια δεν ευθύνονται οι πολίτες που δεν τους πιστεύουν, ούτε είναι «ψεκασμένοι», όσοι διερωτώνται πώς είναι δυνατόν να μεταδίδεται ο κορωνοϊός μέσα σε ένα ταβερνάκι, αλλά δεν μεταδίδεται από τους εκατομμύρια ανθρώπους που διακινούνται «πατείς με-πατώ σε» μέσα σε λεωφορείο ή στο μετρό.
  Έχουν αντιληφθεί άραγε την κυβέρνηση την δημοσκόπηση του Guardian έδειξε πως το 46% των Ελλήνων δεν πιστεύει τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, ούτε πιστεύει πως είναι «φουσκωμένοι» οι επίσημοι νεκροί του κορωνοϊού, που δίνει ο ΕΟΔΥ και οι λοιμωξιολόγοι;
  Με λίγα λόγια ο πρωθυπουργός αποκάλεσε σε διάγγελμά του «ψεκασμένους» το 46% των Ελλήνων!
  Θα θέλαμε να ξέρουμε ποιος συμβουλεύει τον πρωθυπουργό να πετάει τέτοια «μαργαριτάρια» που το μόνο που καταφέρουν είναι να διχάζουν την κοινωνία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φαίδων Βόβολης: «Πρωθυπουργός της χώρας να υβρίζει τους πολίτες;»
   Ο γιατρός έδωσε αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για κλείσιμο της εστίασης και του αθλητισμού.
   Ο Φαίδων Βόβολης με ένα νέο ποστάρισμα στο Facbook αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και κυρίως σχολίασε όσα προκλητικά ακούστηκαν διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη στο διάγγελμα του.
   Αναλυτικά τα όσα σημείωσε:
   Ποιότητα λόγου
   Ήθος
   Σκεπτικό
   Οξύς νους
   Επιχειρήματα
   Από τον πλέον ψεκασμένο έγκριτο’ εκπρόσωπο της χώρας για τον Coronavirus κο Μόσιαλο…
   Αλλά και ο πρωθυπουργός χώρας να υβρίζει Έλληνες πολίτες;
   Διχαστικοί
   Αρνητές της ζωής και της λογικής, σκοταδιστές και υβριστές μέρους μεγάλου του Ελληνικού λαού.
   Σφραγίζουν τα όνειρα και την οικονομία μιας ολόκληρης χώρας και λοιδωρούν!
   Ναι συμφωνούμε:
   Με αυτούς δεν έχουμε καμία συζήτηση!
   Το αύριο δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουν.
   Θέλουμε την Ελλάδα των επιχειρημάτων,της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, της καλής θέλησης.
   Επιδιώκουν διχασμό.
   Θα αποτύχουν και εδώ.
   ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ
   ΥΓ1:οι συνωμοσιολόγοι αποκάλυψαν τη συνωμοσία και τους συνωμότες..;
   Το έγγραφο του ΠΟΥ για το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑ που εβγαλε ο Αντωνιάδης;
   Πως;
   ΥΓ2:Και θετικά τεστ σε ανθρώπους που ΔΕΝ εξεταστηκαν;
   Πόσον καιρό ακόμα θα αντέξει;
   ΥΓ3:επιχειρηματολογία με ύβρεις;
   Ψυχραιμία..έχει κι άλλο..
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Γερμανός ειδικός στην τρομοκρατία για επίθεση στη Βιέννη: «Μήνυμα πανικού προς όλους τους Εβραίους».
  O Γερμανός ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Πέτερ Νόιμαν σχολιάζοντας την επίθεση στη Βιέννη κάνει λόγο για «μήνυμα πανικού και τρόμου» προς όλους τους Εβραίους και «νέα διάσταση» της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.
  «Ο κίνδυνος τρομοκρατίας για εμάς δεν αυξήθηκε – υπήρχε πάντα», δηλώνει ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Πολιτιστικής Κοινότητας Βιέννης Έριχ Νούλερ,
  «Υπάρχει μεγάλη εγρήγορση για την τρομοκρατία στην εβραϊκή κοινότητα της Βιέννης, όπως και σε ολόκληρη την εβραϊκή κοινότητα στην Ευρώπη. Πρόκειται για πρόβλημα που υπάρχει στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο κίνδυνος τρομοκρατίας αυξήθηκε, υπήρχε πάντα», είπε χαρακτηριστικά σε έκτακτη εκπομπή της τηλεόρασης της Bild ο κ. Νούλερ.
  Στην ίδια εκπομπή, ο ειδικός στα θέματα τρομοκρατίας Πέτερ Νόιμαν τόνισε ότι «εφόσον η κατάσταση είναι όπως φαίνεται τώρα, πρόκειται για κάτι το οποίο οι ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας δεν περίμεναν, καθώς λόγω του συντετριμμένου ηθικού του 'Ισλαμικού Κράτους', τέτοιες συντονισμένες επιθέσεις ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθούν». Μίλησε δε για δραματικό γεγονός, όχι μόνο για την Βιέννη, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. «Με έξι τόπους εγκλήματος στο κέντρο της Βιέννης, πρόκειται για την μεγαλύτερη συντονισμένη δράση από το χτύπημα στις Βρυξέλλες – αυτό θα ήταν απολύτως απίστευτο!», έκρινε ο γερμανός ειδικός.
  Ο κ. Νόιμαν εκτίμησε ακόμη ότι το χτύπημα προγραμματιζόταν από καιρό και πιθανότατα πυροδοτήθηκε από την πρόσφατη επίθεση σε εκκλησία της Νίκαιας, ενώ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ως στόχοι επελέγησαν μεταξύ άλλων μια Συναγωγή και ένα εβραϊκό εστιατόριο, έκανε λόγο για μήνυμα προς όλους τους Εβραίους, ότι δηλαδή δεν μπορούν πλέον να αισθάνονται ασφαλείς πουθενά στην Ευρώπη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΣΟΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΛΛΕΡΓΗ: ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΕΣ. ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΡΑΤΣΑ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ. ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Αρχιραβίνος της ισραηλίτικης κοινότητας στη Βιέννη για την επίθεση: «Ακούγαμε πυροβολισμούς για μια ώρα».
   Για την επίθεση ενόπλων στη Βιέννη κοντά στον δρόμο όπου βρίσκεται η κεντρική συναγωγή, μίλησε ο Αρχιραβίνος της ισραηλιτική θρησκευτικής κοινότητας στη Βιέννη, σε τηλεοπτικό σταθμό LBC.
   Σύμφωνα με τον υψηλότερο ραβινικό εκπρόσωπο της Εβραϊκής Κοινότητας της Αυστρίας Schlomo Hofmeister που παρακολουθούσε την εξέλιξη της επίθεσης από το παράθυρό του οι ένοπλοι ήταν τουλάχιστον δυο και πυροβολούσαν αδιακρίτως τους θαμώνες των μπαρ και εστιατορίων της περιοχής. Μάλιστα σημείωσε ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν για περίπου μια ώρα.
   «Κοιτάξαμε από τα παράθυρα και είδαμε τους ενόπλους να πυροβολούν αδιακρίτως σε παμπ, εστιατόρια και μπαρ τους θαμώνες. Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί ακριβώς. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα γιατί η πόλη είναι σε Lockdown από τα μεσάνυχτα λόγω του κορωνοϊου. Είδα τουλάχιστον 2 ενόπλους. Δεν είδα σε πόσους έχουν επιτεθεί γιατί ο κόσμος έτρεχε να μπει στα μπαρ για να γλιτώσει και εκείνοι τους κυνηγούσαν και πυροβολούσαν. Λίγα λεπτά μετά έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Ακόμα δεν έχουν φτάσει ασθενοφόρα, αλλά η αστυνομία έχει αποκλείσει όλη την περιοχή. Είδαμε ένα άτομο να μεταφέρετε από την αστυνομία έξω από ένα μπαρ. Ακούγαμε πυροβολισμούς για σχεδόν μια ώρα. Κανένας δεν ξέρει ακόμα τι έχει συμβεί. Ούτε ο δήμαρχος ούτε ο πρωθυπουργός έχουν βγει στις ειδήσεις να πουν κάτι».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Πάνω από το 60% των Ισραηλινών επιθυμεί την επανεκλογή του Ν.Τραμπ - «Πάτος» ο Τ.Μπάιντεν του Σόρος με 17%.
  Μια δεύτερη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ θα προτιμούσε τουλάχιστον το 60% των Ισραηλινών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
  Σύμφωνα με το βαρόμετρο του Δημοκρατικού Ινστιτούτου του Ισραήλ (IDI), ένα κέντρο αναλύσεων στην Ιερουσαλήμ, το 63% των Ισραηλινών, εκ των οποίων το 70% εβραίοι, εκτιμά πως μια νίκη του Ρεπουμπλικανού προέδρου είναι πιο επιθυμητή για το εβραϊκό κράτος.
  Αντιθέτως, ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν λαμβάνει ποσοστό μόλις 17% στη στήριξη από τους Ισραηλινούς, ενώ το 20% των ερωτηθέντων λέει ότι δεν γνωρίζει, βάσει της δημοσκόπησης του IDI.
  Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που είχε διεξαχθεί για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου I24 News, με έδρα το Τελ Αβίβ, και είχε δημοσιευτεί στα μέσα Οκτωβρίου, περίπου το 63% των Ισραηλινών εκτιμούσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν ένας πρόεδρος πιο ευνοϊκά διακείμενος προς το Ισραήλ.
  Η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ στο εβραϊκό εκλογικό σώμα φαίνεται πως βασίζεται «σε μεγάλο μέρος στην αντίληψη ότι η εκλογή του Μπάιντεν θα αποδυνάμωνε τις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ και θα ενίσχυε τις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Παλαιστινίων», σημειώνει το Δημοκρατικό Ινστιτούτο του Ισραήλ.
  Αναγνώριση της προσάρτησης των υψιπέδων του Γκολάν από το Ισραήλ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του εβραϊκού κράτους και μεσολάβηση για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και των αραβικών χωρών: ο Ντόναλντ Τραμπ αποδείχθηκε πολύτιμος σύμμαχος των Ισραηλινών.
  Σε τέτοιο βαθμό που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ισχυρίζεται πως ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου είναι «ο μεγαλύτερος φίλος» που είχε ποτέ η χώρα του.
  Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης, ο κεντρώος Γιαϊρ Λαπίντ είπε σήμερα ότι «ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι ένας φίλος του Ισραήλ», ανεξαρτήτως ποιος θα κερδίσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
  «Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν είναι και οι δύο φίλοι του Ισραήλ με μια βαθιά δέσμευση προς το Ισραήλ και τον σιωνισμό», συμπλήρωσε ο Λαπίντ σε ένα δελτίο Τύπου, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι έχει επίσης διαπιστώσει «την ανάδυση ακραίων φωνών», εχθρικών προς το Ισραήλ, στους κόλπος του Δημοκρατικού Κόμματος.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έχουμε ξεχάσει πια την ιατρική που διδαχτήκαμε
  Από ανάρτηση της ιατρού Νεκταρίας Ασημακοπούλου
  astakos-news.gr

  Έχουμε ξεχάσει πια την ιατρική που διδαχτήκαμε.
  • Παγκόσμια ξεπαστρεύει την υφήλιο ο διαβήτης, αλλά δεν είδα να απαγορευτεί η ζάχαρη.
  • Παγκόσμια ξεπαστρεύει ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά, αλλά δεν είδα να απαγορευτούν τα συντηρητικά και οι επικίνδυνες ουσίες στις τροφές.
  • Παγκόσμια ξεπαστρεύει η ελονοσία, αλλά δεν είδα να χρηματοδοτηθούν προγράμματα μείωσης των κουνουπιών.
  • Παγκόσμια ξεπαστρεύουν τα stress related diseases, αλλά ο κόσμος δουλεύει όλο και περισσότερο και είναι όλο και πιο χρεωμένος.
  Αφήστε τους αγαπητοί σοφοί συνάδελφοι και ειδήμονες άρρωστους, ψυχί τε και σώματι.
  Μη μιλάτε για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, μη μιλάτε για το ρόλο της διατροφής, μη μιλάτε για τίποτα θετικό και ρεαλιστικό και έμπρακτο.
  Τρομοκρατήστε τους όλους μέχρι θανάτου. Μέχρι οριστικής απεμπόλισης κάθε κατοχυρωμένου συνταγματικού δικαιώματος. Μέχρι zombification.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. «ΒΡΑΖΕΙ» Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ.
  Προφανώς δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται… Στον κόσμο τους οι υποτακτικοί της κυβέρνησης, τη στιγμή που «βράζει» η Ευρώπη για τους ισλαμιστές τρομοκράτες που δολοφονούν πολίτες σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

  Από χθες λειτουργεί κανονικά το τζαμί στον Βοτανικό. Εδώ ο δυτικός κόσμος αρχίζει να λαμβάνει μέτρα περιορισμού της μουσουλμανοποίησης και εδώ τους στρώνουμε και το χαλί… Απίστευτη κατάντια της ελληνικής κυβέρνησης του ξενόδουλου Κούλη.

  Ανοιχτές θα είναι για δεύτερη ημέρα, σήμερα, οι πόρτες του πρώτου επίσημου τεμένους της Αθήνας. Το τζαμί μπορεί να δέχεται σήμερα από 9 άτομα στις πέντε προσευχές που θα πραγματοποιηθούν, καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ατόμων για την αποφυγή συγχρωτισμού. Για τον λόγο αυτό, ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν όταν αυτό «καταστεί δυνατό σύμφωνα με τις εξελίξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας».

  Δεκαέξι χρόνια μετά τον νόμο της Μαριέττας Γιαννάκου ως υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και ύστερα από σκεπτικισμό, επιφυλάξεις και αντιδράσεις έγινε χθες η πρώτη προσευχή στο επίσημο τέμενος της Αθήνας, στο Βοτανικό.

  Χθες, ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας για το τζαμί της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκαν προσευχές για τους μουσουλμάνους που ζουν στην Αττική. Πλέον ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και δόθηκε προς χρήση το ισλαμικό τέμενος στον Βοτανικό, για όλες τις μουσουλμανικές κοινότητες που ζουν στην Αττική.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο πρώτος ιμάμης της Αθήνας

   Ο 49χρονος σουνίτης διερμηνέας Μοχάμεντ Ζακί, που ήρθε πριν από περίπου 25 χρόνια από το Μαρόκο ως οικονομικός μετανάστης, είναι ο πρώτος ιμάμης της Αθήνας. Μιλά άπταιστα αραβικά και γαλλικά. Ο Μοχάμεντ Ζακί είναι Ελληνας πολίτης. Είναι έγγαμος, και έχει πτυχίο Φυσικής και Μαθηματικών και ειδικές σπουδές Μουσουλμανικής Θεολογίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώτης Ιμάμης της Αθήνας φαίνεται οτι χαίρει της αποδοχής μεγάλης μερίδας Αράβων. Το Δ.Σ. του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, σύμφωνα με τον νόμο, προκήρυξε τη θέση του ιμάμη, αξιολόγησε τις υποψηφιότητες και κατέληξε ότι ο καταλληλότερος είναι ο Μοχάμεντ Ζακί.

   Σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό χώρο, η «μιχράμπ» (ιερή κόγχη προς τη Μέκκα) κατασκευάστηκε από Αιγύπτιο μουσουλμάνο τεχνίτη που έχει ειδικές γνώσεις και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ το χαλί προσευχής, λόγω των ειδικών προδιαγραφών που πρέπει να έχει, κατασκευάστηκε στο Ιράν. Το τζαμί δεν έχει μιναρέ.

   Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι «εμείς δεν συμμετέχουμε στην προσβολή καμίας θρησκείας» ενώ το τέμενος κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού δημοσίου. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές «σεβόμαστε και στηρίζουμε την κάθε θρησκεία με τους όρους μας» καθώς το ελληνικό δημόσιο δεν δέχθηκε καμία ανάμιξη άλλων φορέων στην κατασκευή του τεμένους. Το γεγονός της λειτουργίας του τεμένους δεν συσχετίζεται με την απόφαση της Τουρκίας για αλλαγή στο καθεστώτος της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δείχνουν πως ακριβώς αντιλαμβάνονται οι δύο χώρες στα θέματα σεβασμού θρησκειών.

   Το κήρυγμα θα επιτρέπεται να γίνεται μόνο στα ελληνικά ή κατά παραχώρηση στα αγγλικά ενώ η προσευχή θα γίνεται πάντα στα αραβικά.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 6. Iατρός Ντεκλάν Μπαρύ (Declan Barry), τών Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο περιοδικό Newsweek κι όχι κανένας Έλληνας φασίστας ή ξενοφοβικός:

  "Οι παράνομοι μετανάστες της Μόριας είναι κυρίως Αφγανοί νέοι άνδρες εκ των οποίων αρκετοί δεν διστάζουν να βιάσουν παιδιά, γυναίκες αλλά και άνδρες με συχνότητα ένα περιστατικό την εβδομάδα. Τα θύματα είναι κατά 50% αγόρια και κορίτσια κάτω των 18 ετών, εκ των οποίων αρκετά κάτω των πέντε ετών. Όλοι οι δράστες έχουν υποβάλλει αίτηση ασύλου και επιδοτούνται με προπληρωμένη κάρτα με τόσα χρήματα, όσα δεν κερδίζουν μηνιαίως οι νόμιμοι Έλληνες πολίτες και δεν προβλέπεται να φύγουν ποτέ από τη χώρα μας, παρά μόνο εάν ο λαός πάρει τη κατάσταση στα χέρια του".
  Z.P.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καθηγητής Στάθης Καλύβας που είναι μέλος της περίφημης Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση, έγραψε σε πρόσφατο άρθρο του στην «Καθημερινή»:

  «Η Ελλάδα αποτελεί προνομιακό τόπο και στο κοντινό μέλλον θα τραβήξει ανθρώπους τόσο από πλούσιες χώρες που θα θέλουν να ζήσουν σ’ αυτή για την ποιότητα ζωής που μπορεί να προσφέρει, όσο και από φτωχές χώρες, οι οποίοι αναζητούν ασφάλεια και ελευθερία. Είναι, δηλαδή, εντελώς απίθανο η Ελλάδα να αδειάσει από ανθρώπους. Θεωρώ επομένως πως εμείς, οι σημερινοί Έλληνες, έχουμε την ιστορική αποστολή, ως ένας κρίκος σε μια μακρά ανθρώπινη αλυσίδα που έζησε στον τόπο αυτόν, να μεταδώσουμε κάποιες πολύ σημαντικές αξίες μας στους ανθρώπους που θα μας διαδεχθούν στον τόπο αυτό, είτε συνδεόμαστε γονιδιακά μαζί τους είτε όχι».
  Δηλαδή εν ολίγοις, αυτό που μας λέει ο καθηγητής είναι πως δεν έχει καμία σημασία ΠΟΙΟΙ θα κατοικούν στην Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες και αιώνες, αρκεί να υπάρχουν άνθρωποι που να είναι πρόθυμοι να έρθουν και να μείνουν εδώ απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχονται! Και μάλιστα αυτή η αντικατάσταση πληθυσμού να συμβεί σε καιρό ειρήνης, χωρίς καμία χρήση βίας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γράμμα από τη φυλακή του Ηλία Κασιδιάρη. «ΔΕΝ ΜΕ ΛΥΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ». Α.
  Το πρώτο ιδιόγραφο ημερολόγιο του έγκλειστου Ηλία Κασιδιάρη,
  από τα μπουντρούμια υψίστης ασφαλείας Δομοκού.
  «Θα ξαναβγώ βουλευτής μέσα απ’ τα κάτεργα που μ’ έριξε ο Μητσοτάκης»

  Γράφει ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης

  12 ημέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού κλείνω σήμερα...

  Τρίτη 3 Νοεμβρίου το 2014, έμεινα 12 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού, για ένα αδίκημα που τελικά δεν υπήρχε, για μία καραμπίνα που κατείχα με άδεια και το δικαστήριο απεφάνθη πως η κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής σε βαθμό κακουργήματος ήταν άκυρη.

  Άρα παραδέχτηκε πως έχασα άδικα ένα χρόνο από τη ζωή μου στον Κορυδαλλό και αμέσως μετά με καταδίκασαν στην εξοντωτική ποινή των 13 ετών κάθειρξης, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, για ένα αδίκημα που επίσης δεν υπάρχει και αυτό, σύμφωνα με την οκτάωρη αγόρευση και πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, είμαι αθώος για όλα όσα αναφέρει εις βάρος μου το κατηγορητήριο.

  Για ποιο λόγο τότε βρίσκομαι και πάλι στη φυλακή; η απάντηση είναι απλή: το ξενόδουλο καθεστώς της ΝΔ φοβάται τη φωνή μου, όπως και κάθε γνήσια φωνή αντίστασης στα εθνομηδενιστικά του σχέδια. Ο Μητσοτάκης ανέλαβε εργολαβικά το (μπόλιασμα) την ισλαμοποίηση της Ελλάδος, τη μετατροπή της χώρας σε πολυπολιτισμική μπανανία.

  Αυτή τη στιγμή ολόκληρες συνοικίες της Αθήνας έχουν καταληφθεί 100% από αλλοδαπούς, οι Τούρκοι αλωνίζουν ανενόχλητοι στις ελληνικές θάλασσες, η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και διασύρεται συνεχώς από τους φιλότουρκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο εσωτερικό της χώρας, η άθλια διαχείριση του κορονοιου οδηγεί σε απόλυτη καταστροφή την οικονομία.

  Εκατοντάδες επιχειρήσεις ετοιμάζονται να κλείσουν.

  Λεφτά υπάρχουν μόνο για τα κανάλια που έχουν μετατραπεί στους πιο επικίνδυνους φορείς φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας και ψευδολογίας

  Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα, ο Έλληνας αναζητά μία φωνή, για να εκφράσει την οργή του και να διεκδικήσει ένα καλύτερο Ελληνικό μέλλον.
  Όσες καταδίκες και να στήσει το καθεστώς, όσες φυλακές και να υψώσει η φωνή μου, όπως και ο εθνικός πατριωτικός λόγος, θα είναι πάντα ελεύθεροι και κυρίαρχοι.
  Ηλίας Κασιδιάρης φυλακές Δομοκού Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γράμμα από τη φυλακή του Ηλία Κασιδιάρη. «ΔΕΝ ΜΕ ΛΥΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ». Β.


   Το βρώμικο παρασκήνιο και οι πολιτικές εντολές που οδήγησαν στην εκτρωματική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου ήδη αποκαλύπτονται.
   Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης είχαν αναγγείλει την καταδίκη μου με αρθρα και παράνομες δηλώσεις τους που είναι δεδομένο πώς θα με δικαιώσουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

   Ο μετρ της κυβίστησης Άδωνις Σπύρος Γεωργιάδης δεν δίστασε να αυτοεξεφτιλιστεί λέγοντας πως, οι ανθελληνισμένοι αναρχοκομμουνιστές που γαβγίζαν σα λυσσασμένα σκυλιά έξω από το εφετείο είχαν «ευγενή» σκοπό.

   Για μία ακόμα φορά η ανθελληνική νουδου αγκαλιάζετε σφιχτά με αναρχικούς και κομμουνιστές και ο κωλοτούμπας Άδωνις θεωρεί «ευγενείς» αυτούς που κάθε τόσο καίνε Ελληνικές σημαίες.
   Αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δίνει γη και ύδωρ στον αριστερισμό, προσκυνά τους κομμουνιστές και πολεμάει, παράνομα, κάθε τι εθνικό.

   Οι «Έλληνες για την πατρίδα», το κόμμα που ιδρύσαμε πριν από πέντε μόλις μήνες, εμφανίζει αλματώδη άνοδο σε ολόκληρη την Ελλάδα.
   Με μαζικές συγκεντρώσεις χιλιάδων Ελλήνων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δείξαμε τη δυναμική μας και την προοπτική καθιέρωσής μας στην πολιτική σκηνή της χώρας.

   Είναι τέτοιος ο τρόμος και ο πανικός του διεφθαρμένου καθεστώτος που η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη, που αφήνει ανενόχλητους τους αναρχικούς να διαλύουν τα πάντα, έφτασε στο σημείο να συλλάβει αθώους πολίτες στο κοιμητήριο του Ν. Ηρακλειου την 1η Νοεμβρίου. Οδηγήθηκαν στα κρατητήρια πολίτες που δεν ξεχνούν την θυσία του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη, ενώ παραλληλα τραυματίστηκε από χτύπημα γκλομπ των ματ της Νέας Δημοκρατίας ακόμα και μια γυναίκα στενή συγγενής του Γιώργου Φουντούλη.

   Αυτό αποδεικνύει ότι το καθεστώς Μητσοτάκη βρίσκεται κυριολεκτικά σε παροξυσμό.
   Με την άδικη και πολιτικά κατευθυνόμενη καταδίκη νόμιζαν πως θα σταματήσουν αυτό το κύμα, κάνουν μεγάλο λάθος, τις τελευταίες μέρες δεχόμαστε χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης, από όλη την Ελλάδα και οι εγγραφές νέων μελών στο κόμμα συνεχώς αυξάνονται.

   Τα πολιτικά μου δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα από το σύνταγμα των Ελλήνων και κάνεις δε μπορεί να τα περιορίσει. Έχω ξαναβγεί βουλευτής μέσα από τη φυλακή το 2015 και είμαι έτοιμος να το ξανακάνω.

   Οι Έλληνες, που οργίζονται και αγανακτούν με την καταστροφική πολιτική του συστήματος, είναι δεδομένο πως θα στηρίξουν αυτούς που διώκονται παράνομα από το σύστημα. Όποτε και να γίνουν εκλογές, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα τιμωρήσουν με την ψήφο τους το καθεστώς Μητσοτάκη και τις αριστερές παραφυάδες τους (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ).

   Ότι και να γίνει οι Έλληνες για την πατρίδα θα είναι στην επόμενη Βουλή.

   Οι διώξεις και οι φυλακίσεις δεν λυγίζουν τον πατριωτισμό των Ελλήνων

   Ηλίας Κασιδιάρης φυλακές Δομοκού Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 9. Α. Η ΠΛΗΡΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2018 ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (nativism).
  Διατεθειμένος να πολεμήσει τον «νατιβισμό» (nativism), δηλαδή τους αυτόχθονες, τους ντόπιους Έλληνες, είχε δηλώσει έμμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 11 Ιουνίου του 2018, έναν περίπου χρόνο πριν ο ελληνικός λαός τον εκλέξει πρωθυπουργό της χώρας!
  Ευρισκόμενος στο Ισραήλ και μιλώντας στο Ιουδαϊκό Συνέδριο, είχε ευθέως τοποθετηθεί, πως είναι αναγκαίο να ληφθούν δραστικά μέτρα για την εξάλειψη της εντοπιότητας, του γηγενισμού (nativism) και όχι εθνικισμού (nationalism) όπως μεταφράζεται από τον ΑΝΤ1 στο βίντεο που ακολουθεί.
  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός πρωθυπουργός στις 11/6/2018, είχε συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), ενώ στη συνέχεια είχε μιλήσει στο Global Forum το οποίο τίμησε την σημαντική προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος- Ισραήλ. Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

  «Πρόεδρε Χάρις,

  Κυρίες και κύριοι,

  Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή που τίμησε τη συμβολή του αείμνηστου πατέρα μου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εμβάθυνση της σχέσης Ελλάδος - Ισραήλ. Είναι μία μεγάλη τιμή για την οικογένεια μας.

  Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέθανε πριν από ένα χρόνο σε ηλικία 99 ετών. Αφήνει πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη έχοντας υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό. Ένας άνθρωπος με όραμα, ακεραιότητα και αρχές, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν ήταν μόνο ένας πολιτικός ισχυρών πεποιθήσεων, αλλά ένας άνθρωπος που ηγούνταν με πείσμα και αποφασιστικότητα.

  Μόλις δέκα μέρες αφού έγινε πρωθυπουργός, τον Μάιο του 1990, η Ελληνική Δημοκρατία αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ. Η Ελλάδα ήταν μέχρι τότε το μόνο μέλος της τότε Ε.Ο.Κ. που δεν το είχε κάνει. Ένα μήνα αργότερα, πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψη ως πρωθυπουργός στο Ισραήλ. Όσο προφανής και αν φαίνεται αυτή του η απόφαση τώρα, δεν ήταν καθόλου αυτονόητη πριν από 28 χρόνια. Η ελληνική κοινή γνώμη τότε ήταν σταθερά φιλοαραβική και αντι-ισραηλινή. Όμως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πήγε κόντρα στο ρεύμα και έκανε ό,τι ήταν σωστό για το συμφέρον της χώρας. Ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρές πεποιθήσεις, ένας άνθρωπος που κρατούσε τον λόγο του. Είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογική του εκστρατείας ότι η πρώτη του απόφαση εξωτερικής πολιτικής μετά την εκλογή του θα ήταν η αναγνώριση του Ισραήλ. Και αυτό ακριβώς έκανε.

  Από τότε, η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει ωριμάσει προοδευτικά και σταθερά σε κάθε επίπεδο: πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό, πολιτιστικό και γεωπολιτικό. Είχα σήμερα την ευκαιρία να συζητήσω για όλα αυτά με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου. Κατά τη συνάντηση μας επαναβεβαιώσαμε τη σημασία που έχει η εμβάθυνση της στρατηγικής μας σχέσης.

  Η στρατηγική φύση και η σημασία της σχέσης μεταξύ των δύο κρατών αναγνωρίστηκε άλλωστε μετά το 1990 από κάθε ελληνική κυβέρνηση. Υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων, αλλά κυρίως από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και είναι προσωπική μου δέσμευση να την ενισχύσω περαιτέρω στο μέλλον, εάν ο ελληνικός λαός μου δώσει την ευκαιρία να ηγηθώ της χώρας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Β. Η ΠΛΗΡΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2018 ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (nativism).


   Ο Ελληνικός και ο Ισραηλινός λαός έχουν τόσο πολλά κοινά, που κάτι τέτοιο πραγματικά δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Και οι δύο λαοί έχουν σημαντικότατη Ιστορία, που ορίζεται από τη θρησκεία, τη γλώσσα και την εγγύτητα μας στη Μεσόγειο. Οι ισχυρές οικογενειακές δομές μας βρίσκονται στον πυρήνα των δύο λαών αλλά και οι κοινότητες που ζουν στο εξωτερικό έχουν συνδιαμορφώσει τον χαρακτήρα των εθνών μας.

   Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καταλάβαινε πολύ καλά ότι έχουμε τόσα πολλά να μοιραστούμε και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και τόσα πολλά να προσφέρουμε ο ένας στον άλλο. Ο πατέρας μου είπε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του στο Ισραήλ το 1988: ”Οι μοίρες των δύο λαών μας έχει συναντηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της υπερχιλιετούς ιστορίας τους. Έχουμε ζήσει χρόνους δόξας και εποχές καταστροφής”.

   "Αλλά η πρόσφατη ιστορία μας χαρακτηρίστηκε από μια κοινή καταστροφή για την οποία και οι δύο θρηνούν. Την καταστροφή της ευημερούσας εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης από τις ναζιστικές δυνάμεις κατά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο." Ο πατέρας μου θα ήταν πολύ περήφανος που πριν από λίγες ημέρες, στις 7 Ιουνίου, το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε μια τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. Μια τροπολογία που η Νέα Δημoκρατία, το κόμμα του οποίου ηγήθηκε κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και που σήμερα έχω το προνόμιο να είμαι Πρόεδρός του, υποστήριξε ασμένως.

   Πάρα πολλοί, μεταξύ των οποίων και πολλοί Έλληνες, δεν γνωρίζουν ότι το ποσοστό των Ελλήνων Εβραίων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης εξοντώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου. Είμαι περήφανος που οι νεότερες γενιές Ελλήνων αλλά και πολλοί επισκέπτες της Θεσσαλονίκης σύντομα θα μπορέσουν να επισκεφθούν ένα μουσείο που θα αποτελέσει το ιστορικό σημείο αναφοράς της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας. Είναι ένας φόρος τιμής σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στο μεγαλύτερο έγκλημα που ο κόσμος έχει δει ποτέ. Αλλά, επίσης, και ένας χώρος μάθησης και προβληματισμού για τα παιδιά μας όσον αφορά τους κινδύνους που τα αυταρχικά καθεστώτα μπορούν να επιβάλλουν στις κοινωνίες.

   Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, καθώς οι αυταρχικές και λαϊκιστικές δυνάμεις γίνονται όλο και πιο ισχυρές σε όλη την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο. Η άνοδος της ξενοφοβίας, του νατιβισμού και του ρατσισμού είναι δυστυχώς μία πραγματικότητα στην Ευρώπη την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Καθώς μια γενιά ηγετών -στην οποία ανήκει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης- που γνώρισαν την οδύνη και τα δεινά του πολέμου φεύγει, η ευθύνη για τη διατήρηση της κληρονομιάς τους περνά σε εμάς.

   Δεν έχουμε πλέον το περιθώριο να είμαστε άτολμοι. Πρέπει να πούμε την αλήθεια, ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Πρέπει να αγωνιστούμε για τις αξίες μας. Ελευθερία, ισότητα, ανοχή, κράτος δικαίου. Αυτά είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομούνται οι κοινωνίες μας. Είναι καθήκον μας, το καθήκον και των δύο λαών, όχι μόνο να τα προστατεύσουμε αλλά και να τα ενισχύσουμε.

   Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξήγησε καλύτερα το γιατί: "Οι δύο μας λαοί έχουν το προνόμιο και την ευθύνη να είναι οι συνεχιστές δύο εκ των αρχαιότερων πολιτισμών του κόσμου. Ενώ ισχυρές αυτοκρατορίες και πολυπληθή έθνη στην περιοχή μας κατέρρευσαν και εξαφανίστηκαν από την ιστορία, οι δύο λαοί μας κατόρθωσαν να επιβιώσουν επειδή η ύπαρξή τους βασιζόταν σε κοινές αρχές και ιδεώδη: την ανύψωση του ανθρώπου ως απόλυτης αξίας, την εγκαθίδρυση και υπεράσπιση της δημοκρατίας καθώς και τον συνεχή αγώνα για την ελευθερία”.

   Εκ μέρους της οικογένειάς μου, σας ευχαριστώ για αυτή τη μεγάλη τιμή».

   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 10. Aγία Σοφία: Χωρίς αποτέλεσμα η καταγγελία της Ελλάδας στην (ΜΑΣ)ΟUNESCΟ- «Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου».
  Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, δήλωσε ότι η Ελλάδα μετέτρεψε την αλλαγή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σε πεδίο καταγγελιών και αντιπαράθεσης, αλλά χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
  Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών στην ειδική επιτροπή για τον προϋπολογισμό στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού ισχυρίστηκε ότι μετά την επιστολή της Λίνας Μενδώνη και της Ελλάδας προς την UNESCO, εκπρόσωποι του διεθνούς οργανισμού επισκέφτηκαν την Αγία Σοφία, αλλά τελικά αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη μετατροπή της σε τζαμί.
  «Ο αντιπρόεδρος της UNESCO που ήρθε ειδικά για να ελέγξει την Αγία Σοφία, μετά τις καταγγελίες της Ελλάδας, μου είπε ότι έγινε έλεγχος από εκπροσώπους της UNESCO και δεν τους απασχολεί καθόλου που έγινε τζαμί», δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής ο Νουρί Ερσόι.
  «Μου είπε ότι τηρούνται τα κριτήρια λειτουργίας της (ως τζαμί) και προστασίας της (ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς)», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού.
  Πηγές του αρμόδιου τουρκικού υπουργείου αναφέρουν ότι στην έκθεση που συνέταξε η UNESCO η συσκότιση που πραγματοποιείται τις ώρες της προσευχής δεν βλάπτει τα μωσαϊκά και τις νωπογραφίες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. 4 Νοεμβρίου 1944. Η σφαγή στο Κιλκίς των 7.000 Ελλήνων πατριωτών από τους κομμουνιστές, του Σπυρίδωνα Χατζάρα Α.
  Στις 26 Σεπτεμβρίου 1944 υπογράφηκε η Συμφωνία της Καζέρτας και ο ΕΛΑΣ τέθηκε υπό την διοίκηση των Συμμάχων. Στις 26 Οκτωβρίου αποχώρησαν οι Γερμανοί από τη Θεσσαλονίκη. Μετά από διαπραγματεύσεις με τους Άγγλους και τους εκπρόσωπους της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας οι Ένοπλοι Εθνικόφρονες των Ταγμάτων Ασφαλείας αποχώρησαν από την Θεσσαλονίκη στις 30 Οκτωβρίου και κατευθυνθήκαν στο Κιλκίς περιμένοντας να παραδοθούν στους Άγγλους και την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Μαζί τους συγκεντρώθηκαν και οι άνδρες των ταγμάτων από την υπόλοιπη περιοχή καθώς και άμαχοι και γυναικόπαιδα από χωριά που χαρακτηρίζονταν «αντιδραστικά» από το ΚΚΕ, για να προστατευθούν.
  Στην πόλη του Κιλκίς, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 8000 ένοπλοι, στην πλειοψηφία τους Πόντιοι πρόσφυγες, και 9.000 άμαχοι, κυρίως γυναικόπαιδα.
  Οι αντικομουνιστές Πόντιοι, όπως ο Κισά Μπατζάκ έλεγαν ότι "οι μπολσεβίκοι υπήρξαν οι βασικοί σύμμαχοι του Κεμαλικού εθνικισμού, προμήθευαν τους κεμαλικούς με όπλα, χρήματα, και συμβούλους. Οι μπολσεβίκοι όχι μόνο δώσανε όπλα στον Κεμάλ για να χτυπήσει τους Έλληνες αλλά απελευθέρωσαν όλους τους Τούρκους στρατιώτες που είχαν συλλάβει αιχμαλώτους όταν μπήκαν στην Τραπεζούντα», και κατέδιδαν στους Τούρκους του Πόντιους Αντάρτες που προσπαθούσαν να αγοράσουν όπλα από τη Ρωσία".
  Οι κομμουνιστές άλλωστε είχαν εκτελέσει τη γυναίκα του Κισά Μπατζάκ το 1943.
  Οι Άγγλοι διέταξαν τα Τάγματα Ασφαλείας να παραδοθούν στην ΧΙ Μεραρχία του ΕΛΑΣ, που ήταν «κυβερνητική στρατιωτική δύναμη», και είχε περικυκλώσει το Κιλκίς με 6000 άνδρες. Ο ΕΛΑΣ και η Συμμαχική Στρατιωτική Αποστολή είχαν εγγυηθεί για την ασφάλεια τους.
  Ο νομάρχης Δ. Αμπατζόγλου, που μεσολαβούσε ενημέρωσε τον ΕΛΑΣ πως μέσα στο Κιλκίς δεν βρίσκεται ο Παπαδόπουλος, αλλά ένα Σύνταγμα ΕΔΕΣιτών, μαζί με πολλά τμήματα του Κισσάμπατζακ, , πως οι συμμαχικές σημαίες κυμάτιζαν στους δρόμους και κατέληγε :«Δια ταύτα εκφράζομεν ομόθυμον θέλησιν του λαού του Κιλκίς και την ευχήν της Εκκλησίας, όπως με κάθε θυσίαν επέλθει μία συνεννόησις και αποφευχθεί πάσα νέα αιματοχυσία αυτήν μάλιστα την στιγμήν όπου άπασα η μητέρα Ελλάς ελευθερώθη και ουδαμού επί ελληνικού εδάφους υπάρχει ίχνος κατακτητού» .
  Οι κομμουνιστές με το πρόσχημα ότι δέχθηκαν πυροβολισμούς, διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις, και επιτέθηκαν στους εγκλωβισμένους, τα ξημερώματα της 4ης Νοεμβρίου. Οι μάχες κράτησαν 9 ώρες και μετά οι ταγματασφαλίτες παραδόθηκαν Σύμφωνα με τον ΕΛΑΣ ,οι νεκροί Ελασίτες ήταν 120 και από τους ταγματασφαλίτες σκοτώθηκαν 1500. Στην πραγματικότητα και με το δεδομένο ότι οι Ελασίτες έριχναν στον γάμο του Καραγκιόζη, στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται οι εκτελεσθέντες αιχμάλωτοι.
  Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (1884-1944), γνωστός ως Κισάμπατζάκ, επικεφαλής 800 περίπου ανδρών του, κατάφερε να απεγκλωβιστεί αλλά περικυκλώθηκε από την ελασίτικη Ταξιαρχία Ιππικού του Μπουκουβάλα, και εξοντώθηκαν όλοι.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 4 Νοεμβρίου 1944. Η σφαγή στο Κιλκίς των 7.000 Ελλήνων πατριωτών από τους κομμουνιστές, του Σπυρίδωνα Χατζάρα Β.
   Μετά τη παράδοση των «αντιδραστικών» εκδηλώθηκε ο «αμείλικτος ταξικός αγώνας». Στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια και έγιναν «πράξεις προσωπικής αντεκδίκησης». Οι 7.500 αιχμάλωτοι οδηγήθηκαν σε 3 αποθήκες μέσα στο Κιλκίς. Κατά το πρότυπο του Μελιγαλά, στο Κιλκίς ακολούθησαν μαζικές εκτελέσεις των παραδοθέντων.
   Σύμφωνα με μη εαμικές πηγές οι εκτελεσθέντες αιχμάλωτοι μέσα στο Κιλκίς ήταν περίπου 2.100. Στον Προμαχώνα των Σερρών και στην Τριάδα, μεταφέρθηκαν και εκτελέστηκαν περίπου 800 αιχμάλωτοι .
   Σύμφωνα με την αναφορά του τότε νομάρχη Κιλκίς, Δ. Αμπατζόπουλου, πλέον των 300 αιχμαλώτων ταγματασφαλιτών (μεταξύ αυτών και ο διευθυντής Χωροφυλακής, μοίραρχος Λειβαδίτης), μεταφέρθηκαν στο χωριό Μεταλλικό, όπου οι ΕΛΑΣίτες τους εκτέλεσαν με τσεκούρια, «ίνα ικανοποιήσουν τους εκεί παλαιμάχους κομμουνιστάς».
   Πάνω από 1900 αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν σε διάφορες άλλες τοποθεσίες. 840 αιχμάλωτοι που επέζησαν οδηγήθηκαν στη συνέχεια στο στρατόπεδο του «Παύλου Μελά». Εκτελέσεις αιχμαλώτων και πράξεις αντεκδίκησης, υπήρξαν σε πιο περιορισμένο βαθμό και στη Θεσσαλονίκη.
   Ανάμεσα στους μεταφερθέντες στην Θεσσαλονίκη ήταν ο γεννημένος στην Αρτάκη, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, Αντώνιος Δάγκουλας. Ο αιχμάλωτος Δάγκουλας πέθανε στις 21 Νοεμβρίου σε Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη «λόγω ουραιμίας», που προκλήθηκε από τον «ακρωτηριασμό», που τους έκαναν οι κομμουνιστές. Μετά το θάνατό του, το πτώμα του διαπομπεύτηκε από τους κομμουνιστές.
   Αν προσθέσουμε τα επιμέρους στοιχεία ο αριθμός των σφαγιασθέντων στο Κιλκίς ξεπερνάει τις 6500. Ο αριθμός των θυμάτων του σκληρού ταξικού αγώνα μέσα και έξω από το Κιλκίς σύμφωνα με τη δίκη μου εκτίμηση ήταν 7.342.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 12. Ιταλία: Ο δήμος της Νεάπολης αφιέρωσε οδό στην μαθηματικό και φιλόσοφο Υπατία.

  Στην περιοχή Σπανιόλι ο δήμος της Νάπολης έδωσε σε δρόμο το όνομα της φιλοσόφου Υπατίας της Αλεξανδρινής «ως σύμβολο της γυναικείας αναζήτησης της γνώσης και της ελεύθερης σκέψης».

  Ο δήμαρχος της Νάπολης Luigi de Magistris μιλώντας για την Υπατία είπε ότι με την κίνηση αυτή αναδεικνύουμε την ιστορία και δυναμική των γυναικών όχι μόνο στην Νάπολη αλλά και σε περιοχές έξω από τα όρια της πόλης μας. Και συνέχισε λέγοντας, γράφουμε την ιστορία της Νάπολης-Νεαπόλεως, και μέσω της τοπωνυμίας και ειδικά της γυναικείας. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι μαθητές του Λυκείου ‘Pansini’ και του Λυκείου ‘Calamandrei’, αντιπρόσωποι του Δήμου, καθώς και αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου L’Orientale.

  Και η υπεύθυνη του Δήμου για θέματα τοπωνυμίας Alessandra Clemente πρόσθεσε στην διάρκεια της τελετής ονομασίας της οδού: Σε αυτόν τον μήνα που διανύουμε, θελήσαμε να ταυτίσουμε σημαντικούς χώρους με ονόματα γυναικών. Σήμερα αφιερώνουμε αυτήν την οδό σε μία γυναίκα με μεγάλα χαρίσματα, την Υπατία, που με έναν σκληρό και απάνθρωπο τρόπο δολοφονήθηκε και κατακρεουργήθηκε στην προσπάθεια της να διαδώσει την γνώση και την επιστήμη.
  Πηγή:
  estia.tv
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Η ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Ο Κούλης ξεκίνησε το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, με τη δημοσίευση της πρώτης πρόσκλησης.
  Ο δεύτερος διαγωνισμός θα αφορά κυρίως τη μακροχρόνια παραχώρηση του Μεταλλευτικού Συγκροτήματος Λάρυμνας.
  Μέχρι και τρεις όμιλοι εμφανίζονται ως ενδιαφερόμενοι για τα περιουσιακά στοιχεία της βιομηχανίας σιδηρονικελίου ΛΑΡΚΟ, χωρίς να είναι γνωστό αν τελικά θα καταθέσουν όλοι προσφορές στη διαδικασία που άρχισε τη Δευτέρα και περιλαμβάνει δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς.
  Τη Δευτέρα δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ειδικού διαχειριστή της ΛΑΡΚΟ για τμήμα των περιουσιακών της στοιχείων, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και ο δεύτερος διαγωνισμός, που αφορά κυρίως τη μακροχρόνια παραχώρηση του Μεταλλευτικού Συγκροτήματος Λάρυμνας.
  Οι δύο διαγωνισμοί προωθούνται εν μέσω αντιδράσεων από το προσωπικό της ΛΑΡΚΟ και τοπικούς φορείς.
  Ο πρώτος διαγωνισμός που προκήρυξε ο ειδικός διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ αφορά:
  • Παραχωρήσεις Μεταλλευτικών Δικαιωμάτων επί των Μεταλλείων Εύβοιας, Φθιώτιδας (περιοχή Άγιος Ιωάννης) και Καστοριάς.
  • Αποθέματα μεταλλευμάτων, υποπροϊόντων και ανακυκλώσιμων υλικών.
  • Κινητό και λοιπό εξοπλισμό.
  • Αγροτεμάχια στην περιοχή του Μεταλλείου Λάρυμνας (Φθιώτιδα), στον Άγιο Ιωάννη και στη Λιάβδα Λάρυμνας, καθώς και στην Εύβοια.
  Η προθεσμία για την υποβολή Αιτήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εκπνέει στις 8 Ιανουαρίου 2021.
  Δεσμευτικές προσφορές
  Σε αυτή την πρώτη φάση του διαγωνισμού ο σκοπός είναι να προεπιλεγούν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί, με γνώμονα τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων αξιόπιστων επενδυτικών σχημάτων. Κατόπιν οι προεπιλεγέντες ενδιαφερόμενοι που θα προκριθούν στη δεύτερη φάση θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές, σύμφωνα με τη διαδικασία και τους όρους που θα προσδιορίζονται και θα εξειδικεύονται στη Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών.
  Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να αρχίσει από το ΤΑΙΠΕΔ -λειτουργεί για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου- και ο διαγωνισμός για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, με βασικό αντικείμενο τη μακροχρόνια παραχώρηση του Μεταλλευτικού Συγκροτήματος Λάρυμνας.
  Τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών, το ΤΑΙΠΕΔ και ο Ειδικός Διαχειριστής βρίσκονται σε στενή συνεργασία, ώστε να διεξαχθούν παράλληλα οι δύο διαγωνισμοί, με στόχο η όλη διαδικασία να συντελέσει σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και στη συνέχιση της δραστηριότητας.
  Επιδίωξη είναι η διαδικασία να προχωρήσει γρήγορα και οι δεσμευτικές προσφορές να έχουν υποβληθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2021.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...