Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΥΔΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΘΩΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Το τουρκικό Πεντάγωνο μεταφέρεται σε νέο κτίριο υψίστης ασφαλείας σε σχήμα ημισέληνου!

 http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/07/blog-post_44.html

ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΣΤΗΝ ΓΑΥΔΟ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

 Χάρτης του/της Γαύδος

 

Το καλοκαίρι, σε χρόνο - ρεκόρ, μέσα σε μία εβδομάδα, ο Στρατός απέκτησε για πρώτη φορά παρουσία στη Γαύδο, στο νοτιότερο μέρος της Ελλάδας, ιδρύοντας φυλάκιο, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει σύντομα και τη λειτουργία στρατιωτικού φυλακίου στο δυτικότερο άκρο της χώρας, στο νησάκι των Οθωνών. 

 

 ΑΛΛΗ - ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ  ΤΩΝ  "ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ"

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/04/to.html

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

TO ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΥΘΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ, ΔΥΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.


ΛΟΓΟΙ  ΥΨΗΛΟΥ  ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ  ΑΛΛΑ  ΚΑΙ  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ:  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΓΙΝΕΙ  ΕΝΑ  ΑΤΡΩΤΟ  ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ  ΤΩΝ  ΕΝΟΠΛΩΝ  ΔΥΝΑΜΕΩΝ  ΣΤΑ  ΣΠΛΑΧΝΑ  ΤΟΥ  ΟΛΥΜΠΟΥ,  ΚΑΤΩ  ΑΠΟ  3.000  ΜΕΤΡΑ  ΒΡΑΧΟΥ.  ΕΙΝΑΙ  ΔΥΝΑΤΟΝ  ΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  ΕΝΟΠΛΩΝ  ΔΥΝΑΜΕΩΝ  ΝΑ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΜΕΣΑ  ΣΤΗΝ  ΑΘΗΝΑ,  ΣΕ  ΕΝΑ  ΜΕΡΟΣ  ΤΟΣΟ  ΕΥΑΛΩΤΟ  ΚΑΙ  ΕΥΠΡΟΣΒΛΗΤΟ  ΜΕ  ΤΑ  ΣΥΓΧΡΟΝΑ  ΜΕΣΑ;  

Το τουρκικό Πεντάγωνο μεταφέρεται σε νέο κτίριο υψίστης ασφαλείας σε σχήμα ημισέληνου!

  ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ  ΣΤΗΝ  ΣΠΑΡΤΗ.  

 

 

Στόχος των επιτελών είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν πλέον ισχυρή παρουσία σε όλα τα νευραλγικά και στρατηγικά σημεία της επικράτειας. Η δημιουργία του στρατιωτικού φυλακίου στη Γαύδο, δίπλα από τον φάρο του νησιού, στα δυτικά, φανερώνει την πρόθεση του «Πενταγώνου» να αυξηθεί κι άλλο η επιχειρησιακή δυνατότητα του Στρατού στη Νότια και Ανατολική Μεσόγειο, και μάλιστα σε μια περίοδο που οι εξελίξεις είναι πυκνές και η τουρκική προκλητικότητα κλιμακώνεται. Και είναι πρόδηλο ότι επιδιώκεται η αποτελεσματικότερη επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής.

Δεν είναι τυχαίο ότι το στρατιωτικό φυλάκιο δυναμικότητας 9 ατόμων στη Γαύδο στήθηκε σε χρόνο - ρεκόρ, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, και μάλιστα εν μέσω της πρώτης ελληνοτουρκικής κρίσης. Μόλις το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως, στα τέλη Ιουλίου, παραχωρώντας κτίριο δίπλα στον φάρο, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης έδωσε εντολή για τάχιστες και αθόρυβες διαδικασίες δημιουργίας του φυλακίου. Οπως κι έγινε.

Το μεγάλο πλεονέκτημα για τις Ενοπλες Δυνάμεις δεν είναι απλώς ότι αποκτούν στη Γαύδο στρατιωτική δύναμη, που έως τώρα δεν υπήρχε. Πλέον θα ελέγχουν την ευρύτερη περιοχή της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου από ένα στρατηγικό σημείο, και μάλιστα σε μια περίοδο που η Αγκυρα προαναγγέλλει έρευνες και στα νότια της Κρήτης. Η Γαύδος είναι το νοτιότερο σημείο της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το φυλάκιο - όπως συμβαίνει σε όλα τα φυλάκια - είναι εξοπλισμένο με ραντάρ και θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει σε βάθος 30 χλμ. την περιοχή. Δεν αποκλείεται όμως στο μέλλον, αν απαιτηθεί, να εξοπλιστεί και με ακόμη πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα.

 

Φυλάκιο στους Οθωνούς

Πολύ σύντομα όμως, ο Στρατός Ξηράς θα έχει παρουσία και στο δυτικότερο άκρο της Ελλάδας, στο νησάκι Οθωνοί, αφού έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για εγκατάσταση φυλακίου και σ' αυτό το ακριτικό σημείο. Πρόκειται για παλαιό σχέδιο του «Πενταγώνου» που όμως δεν είχε υλοποιηθεί, ενώ αποτελεί και πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Μπορεί σε αυτή την περιοχή να μην υπάρχει ο κίνδυνος και η μόνιμη απειλή όπως στα ανατολικά μας σύνορα, όμως η παρουσία του Στρατού θα αποκτήσει ξεχωριστή σημασία. Κι αυτό διότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται το επόμενο διάστημα στην αύξηση της ελληνικής κυριαρχίας με την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο στα 12 μίλια.

 Οι Τούρκοι μόνο με την ιδέα πως η Ελλάδα ήδη από το καλοκαίρι έχει εγκαταστήσει στρατό στην Γαύδο καθώς και ραντάρ που θα ελέγχει τα πάντα σε περίμετρο 30 χλμ., φαίνεται πως έχουν "παγώσει" καθώς δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις από τουρκικά ΜΜΕ.

 

 Το τουρκικό Πεντάγωνο μεταφέρεται σε νέο κτίριο υψίστης ασφαλείας σε σχήμα ημισέληνου!

 
To σχήμα της ημισέληνου θα έχει το νέο κτίριο που θα στεγάσει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στην Άγκυρα και «θα συναγωνίζεται σε αίγλη και ασφάλεια το αμερικανικό Πεντάγωνο», όπως δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.
Το νέο εμβληματικό κτίριο που ετοιμάζεται για το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αποτελεί άλλο ένα «φαραωνικών» διαστάσεων και αίγλης έργο της κυβέρνησης Ερντογάν, το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται το 2016, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος, και σήμερα έχει φτάσει στο στάδιο της ολοκλήρωσής του, ενώ αναμένεται μέσα στο 2019 να γίνει και η μεταφορά των υπηρεσιών του υπουργείου.
Η αρχιτεκτονική του κτιρίου θα θυμίζει το έμβλημα της τουρκικής σημαίας, δηλαδή θα είναι στο σχήμα της ημισέληνου και του αστεριού που τη συνοδεύει.
«Έχουμε το έργο ‘Ayyıldız’ (Αστερόεσσα ημισέληνος). Κατασκευάσαμε ένα κτίριο που θα συναγωνίζεται το Πεντάγωνο. Πήραμε κατευθυντήριες από τον πρόεδρό μας, μας είπαν ‘συνεχίστε’. Θα μαζευτούμε με τις αρμόδιες ομάδες που εργάζονται για το έργο τις επόμενες ημέρες και μακάρι να το εξελίξουμε», δήλωσε χθες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας από τις ΗΠΑ.
Το έργο είχε ανακοινώσει το 2016 ο τότε υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ:
«Το υπουργείο Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τα αρχηγεία των τριών Δυνάμεων του Στρατού μας θα μεταφερθούν εκτός πόλης. Θα κατασκευαστεί ένα νέο κτίριο στο σχήμα της αστερόεσσας ημισελήνου στη συνοικία Ετιμεσγκούτ. Θα μεταφερθεί πρώτα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έπειτα το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τα αρχηγεία των Δυνάμεων του Στρατού, προκειμένου να είναι όλα κάτω από την ίδια στέγη».

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

1 σχόλιο :

  1. «Διαστημικό» το νέο αρχηγείο των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων: Θα ονομάζεται «οκτάγωνο».

    Το νέο στρατηγικό αρχηγείο των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων είναι ένα άκρως εντυπωσιακό σύμπλεγμα κτιρίων, που ονομάζεται ανεπίσημα «οκτάγωνο» και το οποίο θα βρίσκεται στη νέα διοκητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ (ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ) ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΑΡΧΗΓΕΙΑ. ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΝΑΘΛΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΙ …ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...