Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΕΧΝΗΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ. ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΧΝΗΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.

 Οι τούρκοι σκέφτονται να δημιουργήσουν τεχνητά νησιά στο Αιγαίο για την  ενίσχυση της άμυνας και όχι μόνο... | iEpikaira

Τα τεχνητά νησιά μπορούν να κατασκευαστούν στο Αιγαίο και την Μαύρη Θάλασσα για να προωθήσουν την άμυνα αλλά και άλλους τομείς αναφέρουν τα φιλοτουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το αεροδρόμιο Ordu-Giresun έχει ήδη χτιστεί σε ένα τεχνητό νησί. Επιπλέον, το έργο του αεροδρομίου Rize-Artvin πάνω σε τεχνητό νησί εξετάζεται.

Φυσικά, τα τεχνητά νησιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για στρατιωτικούς σκοπούς αλλά και για τουρισμό, γεωργία, κατασκευές, μεταφορές και πολιτιστικούς τομείς.

Υπάρχουν παραδείγματα τεχνητών νησιών στον κόσμο, στην Ολλανδία έως την Ιαπωνία, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έως την Κίνα.

Πηγή: bankingnews.gr

 

Από το 2013 η Κίνα κατασκευάζει σε αμφισβητούμενες θαλάσσιες εκτάσεις, λιμάνια, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και βάσεις πυραύλων. Ουσιαστικά κατασκευάζει τεχνητά νησιά, σε περιοχές με πλούσιους φυσικούς πόρους, χωρίς την παραμικρή μέριμνα για το περιβάλλον.

Άλλα ασιατικά κράτη, όπως το Βιετνάμ, η Μαλαισία και οι Φιλιππίνες βλέπουν μία προσπάθεια της Κίνας να υφαρπάξει την Νότια Σινική Θάλασσα, μια περιοχή καίριας γεωστρατηγικής σημασίας. Η Κίνα πραγματοποιεί παγίως έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο αμφισβητώντας τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες των έτερων ασιατικών κρατών. Οι αντιδράσεις τους στις πρακτικές του Πεκίνου δεν ακολουθούν πάντα την διπλωματική οδό.

Οι εντάσεις δεν λείπουν και με το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, σκάφη του οποίου αμφισβητούν την κινεζική κυριαρχία σε περιοχές που η Ουάσιγκτον θεωρεί ως «διεθνή ύδατα». Το Πεκίνο γνωρίζει πως σε περίπτωση πολέμου, τα τεχνητά νησιά που έχει στην Νότια Σινική Θάλασσα, θα θεωρηθούν στρατιωτικός στόχος για τις ΗΠΑ. Είναι ο λόγος που βελτιώνει συνεχώς την άμυνα τους, αναπτύσσοντας συστήματα ραντάρ, φοβούμενο και ασύμμετρες επιθέσεις, όπως επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...