Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «(ΑΝΤ)ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕ.

  ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  Ο  ΣΟΡΟΣ  ΚΑΙ  Ο  ΡΟΤΣΙΛΝΤ;

Νέα κόμματα προβλέπει ο Γ. Τράγκας: «Θα αντικαταστήσουν οξειδωμένους πολιτικούς φορείς & καρβουνιασμένα πολιτικά τζάκια».


http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/03/blog-post_14.html

ΜΑΓΕΙΡΟΙ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΤΟΝΜΕΔΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.

 Την στιγμή που η κυβέρνηση καθησυχάζει τους πολίτες ότι ελέγχει την κατάσταση με την πανδημία, στο παρασκήνιο οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.
Πολύ σύντομα, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκύψει συγκυβέρνηση ΝΔ με τη συμμετοχή υπόλοιπων… προθύμων κομμάτων μπροστά στο νέο μνημόνιο που θα μας επιβάλλουν λόγω της οικονομικής κατάρρευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» θα έχει και ως στόχο το να περάσει από τη Βουλή και η προδοτική συμφωνία με την Τουρκία για το ξεπούλημα του Αιγαίου και του εθνικής μας πλούτου με βάση τον σχεδιασμό του Βερολίνου.

 


Χθες ο Κούλης επέλεξε να εισάγει στον πολιτικό διάλογο το ζήτημα του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Απευθυνόμενος ο πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα του είπε: «Φαντάζομαι όμως ότι σε λίγο -δεν θα σας πάρει πολύ καιρό- θα ζητήσετε να παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Φαντάζομαι είναι το επόμενο το οποίο θα ακούσουμε από τα στόματά σας». Φυσικά κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά, καθώς ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα και σίγουρα δεν θα επιβίωναν μια συμμετοχή σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με την ΝΔ.


Γιατί όμως επέλεξε ο πρωθυπουργός να βάλει αυτά τα λόγια στο στόμα του Αλέξη Τσίπρα; Προφανώς γιατί αυτό είναι το πλάνο «β», σε περίπτωση που οι εξελίξεις είτε στα εθνικά θέματα, είτε στο μέτωπο της πανδημίας είναι δυσάρεστες.  

Η «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» είναι η λύση του Κυριάκου για να περάσει την επώδυνη και εθνοπροδοτική συμφωνία με τους Τούρκους. 

Είναι και η λύση σε περίπτωση που παρά την καταστροφή στην οικονομία υπάρξει ο αναπόφευκτος αριθμός θυμάτων από τον Covid.
Εκεί υπολογίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, ενώ όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στην συγκυβέρνηση, θα επικαλούνται ότι μας έσωσαν για ακόμα μία φορά!

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕ.

Πολιτικό κενό διαπιστώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και αναμένουν την δημιουργία νέου κόμματος στην "άκρα δεξιά".
Όπως αναφέρει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ - Α. Κοτσακάς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα "οι συστημικές δυνάμεις που βρίσκονται πέρα και πάνω από τον κ. Μητσοτάκη και έχουν σχέδιο με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, σύντομα θα αναλάβουν πρωτοβουλίες. 

Θα επιχειρήσουν να διαμορφώσουν δύο παράπλευρα σχήματα, ένα προς το Κέντρο και ένα προς την άκρα Δεξιά. 

Με δεδομένο ότι οι εκλογές όποτε και αν γίνουν, θα γίνουν με απλή αναλογική, φαντάζονται ότι έτσι θα διαμορφώσουν την επόμενη Κοινοβουλευτική πλειοψηφία."
Η αλήθεια είναι ότι το μεγάλο κενό που εντοπίζουν αναλυτές βρίσκεται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικά εάν υπάρξουν εξελίξεις, δυσάρεστες εξελίξεις παρά το όποιο αμπαλάρισμα τους γίνει από τα επιδοτούμενα συστημικά ΜΜΕ - στα εθνικά ζητήματα είναι δυνατόν ένα τέτοιο κόμμα να ανατρέψει την πολιτική ισορροπία που έχει διαμορφωθεί αυτή την στιγμή. 

 

 

Νέα κόμματα προβλέπει ο Γ. Τράγκας: «Θα
αντικαταστήσουν οξειδωμένους πολιτικούς φορείς & καρβουνιασμένα πολιτικά τζάκια»

Η συζήτηση για την δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων, που θα έλθουν να καλύψουν πολιτικά κενά, φουντώνει καθώς από όλα τα σημεία του πολιτικού φάσματος σημειώνεται ότι διαπιστώνεται σχετική ανάγκη στην κοινωνία.
Αυτό ακριβώς έθιξε και από την εκπομπή του στον Ελλάδα FM ο Γιώργος Τράγκας, τονίζοντας σχετικά: 

Θα αντικαταστήσουν οξειδωμένους πολιτικούς φορείς και κατάμαυρα καρβουνιασμένα πολιτικά τζάκια. «Έχει μπουκώσει από ανθρακίλα το μπουρί τους, δεν κυκλοφορεί καθόλου αέρας».
Η «Νέα Δημοκρατία» του Κ. Μητσοτάκη θα φτάσει τα επίπεδα του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Τα δύο αυτά κόμματα που λειτούργησαν ως πυλώνες από το ’74 και μετά, θα εξαυλωθούν, θα φύγουν από την ελληνική κοινωνία. Είναι αναγκαίο, η φύση πληρώνει τα κενά.
Επειδή κατέβαλλαν τίμημα πολιτικής λειτουργίας στον γερμανικό παράγοντα, θα κατέλθει η ΝΔ με ταχύτητα ανελκυστήρος, ο δε ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει εκεί που είναι.

Σύμφωνα με τα σενάρια που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, ένα κόμμα εξ' αυτών θα αυτοπροσδιορίζεται στο κέντρο, ενώ ένα άλλο στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. 
Ένας από τους λόγους που η συζήτηση πάντως συνεχίζεται είναι η ολοένα και πιο φανερή αποστασιοποίηση συγκεκριμένων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας από την "γραμμή Μητσοτάκη".

 

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...