Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

BusinessInsider: ΠΩΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ. Η ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΪΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΟΥ. Η Ρωσία του Πούτιν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τουρκίας – Πλοίο της ψάχνει τα Ελληνικά υποβρύχια.

 Πούτιν: «Η Τουρκία είναι καλός εταίρος. Ευέλικτος ο Ερντογάν».

Τζον Μουρ, ειδικός ερευνητής ιών  στο Weill Cornell Medical College της Νέας Υόρκης.   ΤΟ "ΕΜΒΟΛΙΟ" ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ . «Ο Πούτιν δεν έχει κανένα εμβόλιο. Απλώς κάνει πολιτική κίνηση».

 

 Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για τη Συρία - ΤΑ ΝΕΑ

 «AN  O  ΠOYTIN  ΘΕΛΕΙ  ΝΑ  ΖΗΣΕΙ,  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΚΑΝΕΙ  ΟΤΙ  ΤΟΥ  ΛΕΕΙ  ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ».

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/10/blog-post_54.html

Η ΙΟΥΔΑΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΓΙΑΛΕΤ ΣΑΚΕΝΤ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.

 

Ένα  άρθρο γνώμης στο BusinessInsider αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτίθεται συνεχώς σε χώρες συμμάχους της Ρωσίας και στο πώς η επιτυχία του στις συγκεκριμένες περιοχές, εξευτελίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Συγκεκριμένα στο άρθρο γνώμης του Mitch Prothero ξεκινάει με την τελευταία εμπλοκή της Τουρκίας στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου η Τουρκία υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν, ενώ η Ρωσία την Αρμενία, όπου διαθέτει και βάση.

Ο αυτόνομος θύλακας του Ναγκόρνο Καρμπάχ, βρίσκεται στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν αλλά η πλειοψηφία των κατοίκων καθώς και η ηγεσία είναι Αρμένιοι.

 

Περισσότερο Πούτιν από τον Πούτιν

Στρατιωτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι το αυξανόμενο θράσος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θυμίζει περισσότερο τον τρόπο δράσης του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ο Ερντογάν έχει γίνει πλέον περισσότερο Πούτιν από τον Πούτιν», ανέφερε ένας στρατιωτικός αναλυτής του ΝΑΤΟ, με ειδικότητα στα θέματα της Μέσης Ανατολής στο Business Insider, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι ο Ερντογάν πήρε θάρρος από τη χαλαρή αντίδραση της Ευρώπης στις κινήσεις του Πούτιν να εγκαταστήσει και να ενισχύσει τη μακροχρόνια παρουσία στη Συρία και τη Λιβύη αλλά και να απορροφήσει μεγάλα κομμάτια της Ουκρανίας.

Τον περασμένο χρόνο η Τουρκία εισήλθε στις συγκρούσεις στη Συρία και στη Λιβύη.

«Ο Ερντογάν στηρίζεται στο φθηνό αλλά αποτελεσματικό πρόγραμμα των drone του και λέει γιατί να μην δοκιμάσω το ίδιο;

Τελικά οι τακτικές του φαίνεται να λειτουργούν καλύτερα στις περιοχές που θέλει να χρησιμοποιήσει ο Πούτιν», προσθέτει ο αναλυτής.

Η πηγή αναφέρεται στην ανάπτυξη εγχώριας παραγωγής φθηνών οπλισμένων ντρον, τα οποία είναι σε θέση να καταστρέψουν μεγάλους αριθμούς ακριβών τεθωρακισμένων. Τουρκικά ντρον έχουν χρησιμοποιηθεί και στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Νωρίτερα φέτος, η Ρωσία έστειλε μισθοφόρους, όπλα και αεροπορία για να υποτρίξει τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαφτάρ στην προσπάθεια του να καταλάβει την Τρίπολη και ν’ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην περιοχή.

Εκείνη την εποχή ο Πούτιν και οι σύμμαχοι του, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πίστευαν ότι θα φθάσουν σε μία εύκολη νίκη, η οποία θα είχε σαν αποτέλεσμα προσοδοφόρες συμφωνίες για τα κοιτάσματα πετρελαίου της περιοχής, μία μακρόχρονη στρατιωτική παρουσία και μία φιλικά προσκείμενη κυβέρνηση.

Ωστόσο η Τουρκία, είδε την ευκαιρία να στείλει στρατό στην περιοχή και να υποστηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία σταμάτησε την προέλαση του Χαφτάρ κάτι που οδήγησε σε κατάπαυση του πυρός και διαπραγματεύσεις.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο τουρκικός στρατός εισήλθε στην επαρχία Ιντίλμπ στη Συρία και για πρώτη φορά ήρθαν σε αντιπαράθεση με το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ που υποστηρίζεται από τη Ρωσία.

Μετά από αρκετές εβδομάδες ανταλλαγής πυρών, η οποία υποστηρίχθηκε από drone, η Τουρκία σταμάτησε την επέλαση του συριακού στρατού.

Ακόμα ο αναλυτής του ΝΑΤΟ επεσήμανε ότι «είναι τα drone που του κάνουν τόσο φθηνό και εύκολο. Ο Ερντογάν μπορεί ν’ αντέξει το ρίσκο της χρήσης μερικών ντρον και κάποιων μισθοφόρων που μαζεύει από διάφορες πολιτοφυλακές στη Συρία, κάτι το οποίο κάθε φορά λειτουργεί.

Υπάρχει κάποια κριτική από το ΝΑΤΟ και κάποια τηλεφωνήματα αλλά όπως φάνηκε και στην περίπτωση του Πούτιν στην Κριμαία, κανείς δεν πρόκειται να κάνει τίποτα».

Μία κατάσταση στην οποία δεν έχει να χάσει κάτι

Οι επιτυχίες της Τουρκίας στη Λιβύη και στη Συρία, με αυτόν τον φθηνό τρόπο, έκαναν πιο εύκολη την εμπλοκή της και στη σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Οι Τούρκοι είδαν ότι όλο αυτό λειτούργησε στη Μέση Ανατολή και το είδαν σαν μία κατάσταση στην οποία δεν έχουν να χάσουν κάτι.

Βοηθούν τα “ξαδέρφια” τους στη Λιβύη εναντίον της Αρμενίας, κάτι το οποίο πάντα βοηθάει στις δημοσκοπήσεις, το στρατιωτικό κόστος είναι κάποια αναλώσιμα drone και Σύροι μισθοφόροι και έχεις ξεκινήσει έναν πόλεμο με μία χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με σχεδόν κανένα κόστος να τρελάνει τον Πούτιν».

Επιπλέον η Ρωσία έχει περιορίσει την εμπλοκή της στη σύγκρουση, καθώς παρότι τεχνικά υποστηρίζει την Αρμενία με την οποία έχει υπογράψει αμυντική συμφωνία, από την άλλη πλευρά δεν έχει κακές σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν.

Όπως ανέφερε σε tweet του, ο Νέιτ Σενκάν, διευθυντής και ειδικός ερευνητή της ΜΚΟ, Freedom House, η Τουρκία με την εμπλοκή της στη σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να αγνοήσει τη διεθνή κριτική που θα δεχθεί, όπως και την πιθανότητα βραχυπρόθεσμων κυρώσεων, ένα ρίσκο που έχει επαναλάβει κατά το παρελθόν πολλές φορές και ο Πούτιν.

Ωστόσο οι μακροπρόθεσμες συνέπειες για μία τέτοια επιθετική στάση από την Τουρκία παραμένουν ασαφείς, οι βραχυπρόθεσμες συνέπειες όμως εξαρτώνται από τα σχέδια του Πούτιν στη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο.

«Μέχρι η Ρωσία να μπορέσει να σταματήσει την Τουρκία να αναπτύσσει τα φθηνά drone της. Ο Πούτιν θα έχει πρόβλημα», καταλήγει ο αναλυτής, ενώ αναφερόμενος στον Ερντογάν δήλωσε: «εδώ υπάρχει ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται τόσο λίγο για το τι θα πει ο κόσμος όσο ο Πούτιν και τουλάχιστον προς το παρόν έχει πάει πίσω τα σχέδια του Πούτιν για το 2020».

 

 

Η ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΪΣΛΑΜΙΣΤΕΣ  ΤΟΥ  ΕΡΝΤΟΓΑΝ  ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΟΥ.

 

  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια σύσκεψης με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και αξιωματούχους του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος  όλοι  εβραίοι  βλέπε  ‘Αυτόχθοες  Έλληνες  , δήλωσε ότι ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ του υποσχέθηκε ότι θα διεξαχθεί λεπτομερής έρευνα και θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της κατάρριψης του ρωσικού ελικοπτέρου κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο μέλη του πληρώματος και να τραυματισθεί ένα ακόμη μέλος του πληρώματος.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέθεσε στον υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου να παρασχεθεί η κάθε δυνατή βοήθεια στις οικογένειες των πιλότων του ρωσικού ελικοπτέρου ΜΙ-24, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των δύο Ρώσων πιλότων.
Euronews

 

 

Η Ρωσία   του Πούτιν  ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τουρκίας – Πλοίο της ψάχνει τα Ελληνικά υποβρύχια.
Το τηλεφώνημα Πούτιν – Ερντογάν δεν έφερε συνεννόηση στο θέμα της Λιβύης, αλλά ο Ρώσος Πρόεδρος δίνει την βοήθεια του στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η Τούρκος Πρόεδρος έχει έρθει σε δύσκολη θέση στο εσωτερικό, από την μια η οικονομία και από την άλλη η αντίδραση της Αθήνας, φέρνει αντιδράσεις ακόμα και δημόσια. Θέλοντας να παρουσιάσει μια νίκη στην Ανατολική Μεσόγειο, το τουρκικό υπουργείο άμυνας ζήτησε την βοήθεια των Ρώσων για τις κινήσεις του Ελληνικού στόλου και ειδικά των υποβρυχίων 214
Οι Ρώσοι έχουν στην περιοχή ένα πολεμικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και έχουν αρκετές πληροφορίες για όσα έχουν συμβεί τις προηγούμενες ημέρες, ακόμα και για το επεισόδιο ανάμεσα στις δύο φρεγάτες. Γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει συμβεί, ασχέτως τι έχει κυκλοφορήσει, και φρόντισαν ήδη με διαρροή επιλεγμένης πληροφορίας να πούνε στην Τουρκία ότι ξέρουν, κάτι που έφερε και την επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν.
Λίγο πριν το τηλεφώνημα των δύο ηγετών, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ανέφερε πως η Μόσχα δεν επεμβαίνει στις διαμάχες στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά αν κάποιο από τα εμπλεκόμενα μέρη το ζητήσει θα το κάνει.
Η κινήσεις αυτές της Μόσχας δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου έσπευσαν να στείλουν στην περιοχή το δικό τους πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου
ViaDiplomacy  ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

 

 

 

 Πούτιν: «Η Τουρκία είναι καλός εταίρος. Ευέλικτος ο Ερντογάν».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα πιστεύει ότι σχεδόν 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις μάχες μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και των εθνικών αρμενικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Επιπροσθέτως ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως η Τουρκία είναι ένας καλός εταίρος της Ρωσίας και δεν χρειάζεται τη διαμεσολάβηση της Μόσχας στη διαφωνία της με το Παρίσι  για τον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Υπάρχουν πολλά θύματα και από τις δύο πλευρές, περισσότερα από 2.000 από την κάθε πλευρά», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση του Valdai Discussion Club.

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει ανακοινώσει ότι 874 στρατιωτικοί του έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες που μαίνονται από τις 27 Σεπτεμβρίου, επιπλέον 37 αμάχων. Το Αζερμπαϊτζάν αναφέρει ότι 61 Αζέροι άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 291 τραυματιστεί, αλλά δεν έχει αποκαλύψει τα θύματα στις τάξεις των ενόπλων του δυνάμεων.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βοηθήσουν τη Ρωσία να μεσολαβήσει για μια λύση στη σύγκρουση.

Για την Τουρκία ο Ρώσος Πρόεδρος είπε: «Ποτέ δεν εκμεταλλευτήκαμε τη διαμάχη μεταξύ άλλων κρατών. Έχουμε μια σταθερή και καλή - δεν θα έλεγα ολοκληρωμένη, αλλά πολλά υποσχόμενη σχέση που έχει καλή ιστορία. Η συνεργασία μας με την Τουρκία αυξάνεται, είναι ο γείτονάς μας», δήλωσε ο Πούτιν.

«Δεν νομίζω ότι κανένας χρειάζεται τη διαμεσολάβηση μας εκεί - η Τουρκία και η Γαλλία είναι σε θέση να προσαρμόσουν οι ίδιοι τις διμερείς σχέσεις τους. Παρόλο που η στάση του προέδρου (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν φαίνεται σκληρή, ξέρω ότι, ωστόσο, είναι ένας ευέλικτος άνθρωπος και είναι δυνατόν να βρεθεί κοινό έδαφος μαζί του. Επομένως, περιμένω να βελτιωθεί και η κατάσταση εκεί», είπε ο πρόεδρος.

(…) Γνωρίζω ότι το εμπόριο μας (με την Τουρκία) υπερβαίνει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια και ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται πραγματικά να συνεχίσει αυτήν τη συνεργασία. Γνωρίζω ότι ο πρόεδρος Ερντογάν ακολουθεί μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική παρά όλες τις πιέσεις», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο πρόεδρος παρατήρησε ότι οι δύο χώρες ήταν σε θέση να προχωρήσουν το έργο TurkStream γρήγορα.

«Ο Ερντογάν είπε ότι θα το εφαρμόσουμε και κάναμε, όπως σε πολλούς άλλους τομείς, όπως, για παράδειγμα, τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας. Η Τουρκία αποφάσισε ότι χρειάζεται ένα σύγχρονο σύστημα αεροπορικής άμυνας και το S-400 είναι το καλύτερο σύστημα στον κόσμο, ο θρίαμβος της ρωσικής βιομηχανίας. Το αγόρασε, όπως είπε. Δεν είναι μόνο ευχάριστο να δουλεύεις με έναν τέτοιο συνεργάτη. Είναι επίσης ασφαλές», είπε ο Πούτιν.

 

 

Τζον Μουρ, ειδικός ερευνητής ιών  στο Weill Cornell Medical College της Νέας Υόρκης.   ΤΟ "ΕΜΒΟΛΙΟ" ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ . «Ο Πούτιν δεν έχει κανένα εμβόλιο. Απλώς κάνει πολιτική κίνηση».

 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι αναμένει «με ανυπομονησία» να αναλύσει τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές του Sputnik-V.
«Ο ΠΟΥ είναι σε επαφή με τους επιστήμονες και τις ρωσικές αρχές και περιμένει ανυπόμονα να μελετήσει τις λεπτομέρειες των δοκιμών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός. «Η επιτάχυνση της έρευνας για ένα εμβόλιο θα πρέπει να γίνεται ακολουθώντας τις προκαθορισμένες διαδικασίες για κάθε στάδιο, ώστε να διασφαλιστεί πως κάθε εμβόλιο που θα παραχθεί τελικά θα είναι ταυτόχρονα ασφαλές και αποτελεσματικό», συνέχισε ωστόσο ο ΠΟΥ.
Μέχρι τώρα, η Ρωσία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα λεπτομερείς μελέτες για τα αποτελέσματα των ερευνών της, που να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Ειδικοί από το χώρο της επιδημιολογίας αυτοί που κατήγγειλαν την ρωσική βιασύνη. «Είναι κάτι που ξεπερνά τα όρια της βλακείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζον Μουρ, ειδικός ερευνητής ιών όπως ο SARS-CoV-2 στο Weill Cornell Medical College της Νέας Υόρκης. Και ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «ο Πούτιν δεν έχει κανένα εμβόλιο. Απλώς κάνει πολιτική κίνηση».
Σε παρόμοιο πνεύμα εκφράστηκε ο Σκοτ Γκότλιμπ, πρώην επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ: «Εγώ δεν θα έκανα εμβόλιο που, όπως φαίνεται, έχει δοκιμαστεί μόνο σε μερικές εκατοντάδες ασθενών -στην καλύτερη περίπτωση».
Η αμερικανική πλευρά αμφισβητεί έντονα την αξιοπιστία των ρωσικών ανακοινώσεων, θεωρώντας ως δεδομένο ότι το «Sputnik V» δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένο. «Θεωρώ ότι είναι παρακινδυνευμένο, εξαιρετικά παρακινδυνευμένο» σχολίασε ο Ντάνιελ Σάλμον, διευθυντής στο Ινστιτούτο για την Ασφάλεια των Εμβολίων του πανεπιστημίου John Hopkins.
Ο δρ. Σάλμον, όπως και άλλοι Αμερικανοί επιστήμονες προβληματίζονται από την ταχύτητα αλλά και την παραδοσιακή ρωσική κρυψίνοια. Θεωρούν ότι οι Ρώσοι εξάγουν βεβιασμένα συμπεράσματα από τις πρώτες δοκιμές του εμβολίου. Και ενώ δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα για τις κλινικές δοκιμές των Σταδίων 1 και 2, ανακοίνωσαν ότι το Sputnik V είναι έτοιμο για μαζική χορήγηση και ότι, επιπλέον, το Ινστιτούτο Επιδημιολογικών και Μικροβιολογικών Ερευνών Γκαμαλέγια της Μόσχας έχει δεχθεί παραγγελίες για το εμβόλιό της από 20 χώρες του κόσμου.

 

Πούτιν: Ισως οι Εβραίοι πίσω από τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικάνικες εκλογές.

 Την οργή των εβραϊκών οργανώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει προκαλέσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με τα λεγόμενα του ότι οι Εβραίοι, οι Τατάροι ή άλλες μειονότητες του ρωσικού κράτους βρίσκονται πίσω από την πιθανή ρωσική εμπλοκή στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο NBC News, o Ρώσος πρόεδρος δέχτηκε έναν καταιγισμό ερωτήσεων από τη δημοσιογράφο Μέγκιν Κέλι, σχετικά με την ενδεχόμενη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές. Σε ένα σημείο της συνομιλίας τους, ο Πούτιν δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να ευθύνονται για αυτή άλλες εθνοτικές ομάδες και όχι Ρώσοι, κάνοντας λόγο για Ουκρανούς, Εβραίους και Τατάρους. 

«Πιθανόν δεν είναι καν Ρώσοι», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «πιθανόν είναι Ουκρανοί, Τατάροι, Εβραίοι, οι οποίοι έχουν ρωσική υπηκόοτητα». «Ακόμη και αυτό πρέπει να ελεγχθεί. Ίσως έχουν διπλή υπηκόοτητα. Ίσως έχουν πράσινη κάρτα. Ίσως οι Αμερικάνοι τους πλήρωσαν για αυτή τη δουλειά», προσέθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Στην τελευταία σημαντική εξέλιξη της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, η οποία έχει ρίξει βαριά τη σκιά της στους πρώτους δεκατέσσερις μήνες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τις αμερικανικές αρχές κατά 13 Ρώσων και τριών ρωσικών εταιρειών για ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016. 

Τα σχόλια του Ρώσου προέδρου ήταν αναμενόμενο να τραβήξουν την προσοχή της διεθνούς οργάνωσης κατά του αντισημιτισμού, Anti-Defamation League. O διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης, Τζόναθαν Γκρίνμπλατ, τόνισε με ανακοίνωση του, πως «ο πρόεδρος Πούτιν περιέργως κατέφυγε στο παιχνίδι των κατηγοριών, δείχνοντας με το δάχτυλο τους Εβραίους και άλλες μειονότητες της χώρας του», χαρακτηρίζοντας «βαθιά ενοχλητικό» το γεγονός ότι με τις δηλώσεις του, δίνει νέα ζωή στα κλασικά αντισημιτικά στερεότυπα, «τα οποία πλήττουν τη χώρα του έδω και εκατοντάδες χρόνια». Οι Εβραίοι της Ρωσίας υπέστησαν μεγάλη κατάπιεση τα προσοβιετικά και τα σοβιετικά χρόνια, η οποία τέλειωσε σε μεγάλο βαθμό μετά την πτώση της Ε.Σ.Σ.Δ., αναφέρει το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο.

Επιπλέον, στις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου απάντησε και η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή, η οποία με κοινοποίηση της στο Τwitter, υπογράμμισε ότι οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου «είναι ανατριχιαστικά όμοιοι με τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», την περίφημη «βίβλο του αντισημιτισμού», η οποία έχει λειτουργήσει ως βάση για τις περισσότερες σημερινές θεωρίες συνωμοσίας, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν στο επίκεντρο τους τους Εβραίους και το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, το διαβόητο αυτό βιβλίο παρουσιάζει ορισμένα ντοκουμέντα, τα οποία υποτίθεται ότι συνιστούν αποδεικτικά στοιχεία μίας παγκόσμιας εβραϊκής συνωμοσίας με σκοπό τον έλεγχο ολόκληρου του κόσμου. Πλήθος ερευνών έχει δείξει ότι το βιβλίο αποτελεί απάτη και προϊόν πλαστογραφίας, με αποτέλεσμα με τα χρόνια το κοινό του να έχει περιοριστεί σε περιθωριακούς ακροδεξιούς κύκλους. Ωστόσο, η επιρροή του πρόλαβε να προκαλέσει τεράστια ζημιά, επηρεάζοντας τον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος το χρησιμοποίησε αποτελεσματικά ως μέσο προπαγάνδας κατά των Εβραίων.

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 
Διαβάστε  και  τα  άρθρα:

https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/08/blog-post_49.html

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΣΑΝ ΑΣΤΑΚΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΡΙΣΕΙ), ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ ΡΩΣΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΓΚΙΝΤΣΜΠΟΥΡΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΠΟΥΤΙΝ, Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ. ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΛΑΟ.

Ο  ΠΟΥΤΙΝ  ΘΕΛΕΙ  ΝΑ  ΠΑΡΟΥΜΕ  ΤΟ  ΕΜΒΟΛΙΟ  ΤΟΥ,  ΠΟΥ  ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ  ΜΟΝΟ  ΣΕ  38  ΑΤΟΜΑ.

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/09/blog-post_42.html

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ;

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/08/blog-post_15.html

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΗ" ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/08/s-400.html

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ" ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ; ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ S-400, ΡΩΣΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ, (ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ. ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/07/blog-post_73.html

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥΤΙΝ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΑ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Ή ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΙΝΑ. «ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΗ».

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/05/blog-post_88.html

Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ; Ο ΓΡΑΦΩΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/10/blog-post_13.html

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;

 

 

 

 

3 σχόλια :

 1. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π.

  Η ανάπτυξη ενός εμβολίου είναι μία δαπανηρή, μακρόχρονη, δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Πολλές φορές δοκιμάζονται εμβόλια ακόμη και στην φάση τρία σε χιλιάδες άτομα με απογοητευτικά αποτελέσματα.
  Ο Πούτιν θέλει να χορηγήσει στον ρωσικό λαό, για πολιτικούς λόγους, ένα εμβόλιο που δοκιμάστηκε στην φάση δύο σε μόνο 38 άτομα. Αν είναι δυνατόν. Και μάλιστα από μία σχολή ιατρικής, την ρωσική, που δεν θεωρείται στην Δύση αξιόπιστη. Είναι γνωστόν ότι οι ιατρικές σχολές στην Ρωσία, τουλάχιστον επί κομμουνιστικού καθεστώτος, ήταν χαμηλού επιπέδου, οι σπουδές διαρκούσαν μόνο 5 χρόνια, και το ένα πέμπτο των μαθημάτων ήταν κομμουνιστική φιλοσοφία και προπαγάνδα. Ετοίμαζαν ουσιαστικά ιατρούς με γνώσεις εξειδικευμένων νοσοκόμων, γιατρούς μειωμένων προσόντων. Πολύ λίγα έχουν αλλάξει από τότε. Στα διεθνή ιατρικά συνέδρια η επιστημονική συμμετοχή της Ρωσίας και γενικά των ανατολικών χωρών είναι πολύ πιο κάτω από την επιστημονική συνεισφορά της Ελληνικής ιατρικής και της Ισραηλινής.
  Τα εμβόλια μπορεί να είναι άχρηστα ή επικίνδυνα. Αχρηστα αν δεν παράγουν εξουδετερωτικά αντισώματα ή παράγουν σε χαμηλό τίτλο ή σε μικρό ποσοστό πληθυσμού.
  Επικίνδυνα αν προκαλούν γενικευμένες άμεσες ή απώτερες επιπλοκές. Επειδή επιδρούν στο ανοσιακό σύστημα του οργανισμού μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρές διαταραχές, (πιθανολογείται ακόμη και η ανάπτυξη Λεμφώματος, δηλαδή καρκίνου του λεμφικού ιστού)... Άρα η έγκριση και η κυκλοφορία ενός εμβολίου δεν είναι υπόθεση πολιτικού. Δεν μπορούμε να εκβιάσουμε την φύση. Μπορεί να το πληρώσουμε ακριβά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καθηγητής Μανωλόπουλος: «Η πιθανότητα να είναι αποτελεσματικό το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι 20% με 30%».
   Την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που ανέπτυξε η Ρωσία σχολίασε ο αναπληρωτής καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.
   Όπως εκτίμησε, η πιθανότητα να είναι αποτελεσματικό το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για τον κορωνοϊό κυμαίνεται μεταξύ 20% και 30%, η Ρωσία παίρνει μεγάλο ρίσκο, το εμβόλιο δεν έχει περάσει από τη «φάση 3». Ο κ. Μανωλόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε ότι ποτέ δεν θα έκανε στον εαυτό του ένα τέτοιο εμβόλιο, δεν θα πόνταρε δηλαδή στο Sputnik V, και πως δεν έχει χορηγηθεί σε άτομα υψηλού κινδύνου για κάποιο διάστημα, για να φανεί ότι αυτοί δεν ανέπτυξαν λοίμωξη από τον ιό.
   Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είπε ακόμη ότι η «φάση 3» της δοκιμής δεν μπορεί να συμπιεστεί χρονικά, ότι απαιτούνται τουλάχιστον 2 με 3 μήνες για να φανούν τα αποτελέσματα, ενώ έχει ανακοινωθεί δοκιμή σε μόλις 55 άτομα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το εμβόλιο να αποδειχθεί αναποτελεσματικό και στη συνέχεια να υπάρξει μια γενικότερη αμφισβήτηση και καχυποψία από τον πληθυσμό γενικά για τα εμβόλια, τόνισε.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Πούτιν: «Εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας η αποστολή Τούρκων στρατιωτών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ»!
  Έτσι θα πει ο Πούτιν όταν οι τούρκοι επιτεθούν στην νότια Κύπρο, στο Καστελόριζο και στην Θράκη.
  Ως «εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας» περιέγραψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου την αποστολή Τούρκων στρατιωτών στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, αλλά σε εδάφη που κατέλαβε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, προκειμένου να επιβλέπουν την… εκεχειρία.
  Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε την εντολή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για αποστολή Τούρκων στρατιωτικών στο Αζερμπαϊτζάν.
  «Εκεί όπως γνωρίζετε θα δημιουργηθεί κέντρο επίβλεψης [της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ] στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, στο οποίο χρειάζεται να σταλούν Τούρκοι στρατιωτικοί» εξήγησε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.
  «Πρόκειται για ενεργοποίηση εσωτερικών διαδικασιών που προβλέπονται από την νομοθεσία της Τουρκικής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας την εισήγηση του Ερντογάν προς το κοινοβούλιο της χώρας να εγκρίνει την αποστολή Τούρκων στρατιωτών στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ υπογράμμισε ότι «αυτό είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας», σχολίασε επίσης ο Πεσκόφ.
  Συμφωνία Ρωσίας-Τουρκία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ
  «Όσον αφορά στις συμφωνίες για την δημιουργία κοινού κέντρου επίβλεψης στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, αυτό είναι προϊόν των διμερών συμφωνιών Ρωσίας και Τουρκίας» προσέθεσε ο Πεσκόφ.
  Πάνω από 4.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 8.000.
  Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι οι πρόσφυγες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, ότι έχουν καταστραφεί πολλά πολιτιστικά μνημεία και αστικές υποδομές και ότι οι κάτοικοί του θα χρειασθούν πρόσθετη βοήθεια.
  Πούτιν: «Να μη χρησιμοποιείται η λέξη διένεξη»
  Ο Πούτιν ανέφερε ότι οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έχουν σταματήσει πλήρως, όπως και ότι η τριμερής ανακοίνωση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, του πρωθυπουργού της Αρμενίας και του Ρώσου προέδρου, που έγινε στις 9 Νοεμβρίου, «επέτρεψε να σταματήσει η αιματοχυσία και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση».
  Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι η λέξη «διένεξη» δεν θα χρησιμοποιείται πλέον για την περιγραφή της κατάστασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και ότι σύντομα, όπως είπε, «θα συζητάμε άλλα ζητήματα, ένα εκ των οποίων, φυσικά και το πιο επίκαιρο, είναι το ανθρωπιστικό ζήτημα».
  Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε ότι τα ανθρωπιστικά προβλήματα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ εντείνονται καθημερινά, καθώς ανακύπτουν προβλήματα με την επιστροφή των προσφύγων. Είπε επίσης ότι σε διάστημα τριών ημερών έχουν μεταφερθεί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ 1.100 στρατιωτικοί της ειρηνευτικής δύναμης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...