Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΕΙ; ΧΘΕΣ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΠΑΪΑΤ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ F35 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ Ο (ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ) ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ (ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ) Su57 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ  Ο  ΠΑΪΑΤ  ΛΕΓΟΝΤΑΣ:  "ΘΑ  ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ  F35  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΤΟ...2027  ΑΛΛΑ  ΝΑ  ΜΑΣ  ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ  ΓΙ  ΑΥΤΑ  ΤΟ  2021…

Το ρωσικό Su-57  ανακοινώθηκε ότι προμηθεύεται στην εξαγωγική του έκδοση η Αεροπορία  της  ισλαμικής  Αλγερίας.

F-35 is performing far better than critics would have you think | Intelligent Aerospace 

Από το 1960 κυκλοφορεί επίμονα η φήμη ότι οι αμερικανοί σύμμαχοί μας, μας εφοδιάζουν πυρομαχικά για ένα πόλεμο τριών ημερών. Οι Αμερικάνοι π.χ. που μας δίνουν δωρεάν οχήματα, δεν μας δίνουν πυρομαχικά, μας δίνουν παλιά οχήματα αλλά όχι ανταλλακτικά. Και βέβαια οι υποτελείς πράκτορες πολιτικοί της μπανανίας το δέχονται. Άρα δεν φταίνε οι «σύμμαχοί μας» αλλά οι δικοί μας πράκτορες. Ακόμη και οι σύμμαχοι μας πουλήσουν κάποια στιγμή για τον Α ή τον Β λόγο, οι εγχώριοι προδότες από όπου κι αν προέρχονται, παίζουν πάντα καταλυτικό ρόλο για την τελική καταστροφή μιας κρατικής οντότητας. 

Ο «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ» ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΡΩΣΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΕΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ 20 ΡΩΣΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ 5.000 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ (= ΔΟΞΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ). 

 

O Aρχηγός του αρμενικού Στρατού εξηγεί πώς έφτασαν στην ήττα: «Τελείωναν τα πυρομαχικά από την 3η ημέρα»!


«Ήταν περιορισμένες οι δυνατότητές μας για μακροχρόνιο αγώνα».
Ο Ονικ Γκασπαριάν – αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Αρμενίας, έκανε δηλώσεις σχετικά με αυτά που συνέβησαν στον πόλεμο του Καραμπάχ : “Από την τρίτη μέρα του πολέμου είχαμε αρχίσει να έχουμε προβλήματα με τα πυρομαχικά μας.
Είχα προτείνει να αποφύγουμε έναν μακροχρόνιο πόλεμο. Είχαμε πολύ βαριές απώλειες. Υποχρεωθήκαμε να αποδεχτούμε τη συμφωνία.
Η ειρήνη αυτή έγινε αποδεκτή μετά από εξέταση όλων των δυνατοτήτων του αρμενικού στρατού και του κράτους και μία ευρεία αξιολόγηση της κατάστασης. Υποχρεωθήκαμε να την επιλέξουμε αντί μιας τρομερής τραγωδίας. Εμείς απλά επιλέξαμε το πολύ κακό. Εκείνη ήταν η πιο άσχημη μέρα της ζωής μου και μία προσωπική μου τραγωδία”.

O ηλίθιος πράκτορας πρωθυπουργός της Αρμενίας το έπαιζε σε δύο ταμπλώ. Δεν δεχόταν τις προτάσεις της Μόσχας για το Αρτσάχ γιατί μιλούσε ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ. Και βέβαια το Ισραήλ υπερεξόπλιζε το ισλαμικό Αζερμπαϊτζάν.  Tο Ισραήλ είναι με το μέρος των …MOYSOYM;ANVN  tτουρκΑζέρων. Uavs και LORA (long range attack missles) -και όχι μόνο φυσικά- εστάλησαν κατά κόρον. 

 

ΠΑΪΑΤ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ F35 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Su57 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 
Ο Τ.Πάιατ πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα αναφορικά με το χθεσινό ρεπορτάζ του defencenet.gr, για την μη πώληση των F-35 στην Ελλάδα, αναφέρει σε απάντησή του ότι «διαψεύδει πως οι ΗΠΑ δεν θέλουν να πουλήσουν F-35 στην Ελλάδα από το φόβο μήπως η Τουρκία στραφεί για αγορά νέων μαχητικών -όπως για παράδειγμα Su-57- στη Ρωσία»
Το ρεπορτάζ, όμως του defencenet.gr γράφει ότι οι ΗΠΑ δέχονται να πουλήσουν F-35 στην Ελλάδα, αλλά δεν δέχονται να τα πουλήσουν άμεσα, όπως ζήτησε η χώρα μας, έστω ελαφρά μεταχειρισμένα ή με ημερομηνίες παράδοσης το 2021 ή το 2022 μαχητικά F-35!
Και διευκρινίζει με σαφήνεια ότι:
«Για την ακρίβεια οι ΗΠΑ δεν αρνούνται την πώληση F-35 στην Ελλάδα, αφού ήδη άλλωστε έχουν εκδώσει LoA στο παλαιότερο αίτημα επί υπουργίας Π.Καμμένου για 24 μαχητικά F-35.
Αυτό που αρνούνται είναι να παραδώσουν μαχητικά το 2021 ή το αργότερο το πρώτο εξάμηνο του 2022, ακόμα και ελαφρά μεταχειρισμένα ή τα μαχητικά της τουρκικής παραγγελίας.
Θα παραμείνει σε ισχύ η αμερικανική προσφορά για έναρξη παραδόσεων το... 2027 με την προϋπόθεση καταβολής προκαταβολής από την Ελλάδα το 2021!»
Όπως είναι γνωστό ζητήθηκε από τις ΗΠΑ η εσπευσμένη παράδοση 6 τουλάχιστον μαχητικών εντός του 2021 ή έστω στις αρχές του 2022 και τα υπόλοιπα από την γραμμή παραγωγής.
Ο Τ.Πάιατ αναφέρει ότι «διαψεύδει πως οι ΗΠΑ δεν θέλουν να πουλήσουν F-35 στην Ελλάδα από το φόβο μήπως η Τουρκία στραφεί για αγορά νέων μαχητικών -όπως για παράδειγμα Su-57- στη Ρωσία», αλλά ουδέποτε το ρεπορτάζ ανέφερε κάτι τέτοιο. Το ακριβώς αντίθετο!
Μήπως τον «πόνεσε» η αποκάλυψη ότι η βασική αιτία είναι η ταυτόχρονη προώθηση των παράκτιων σκαφών MMSC που προσπαθούν να μας πουλήσουν ως «φρεγάτες» οι ΗΠΑ από τον ίδιο; Μήπως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση αυτή;
Όλο το δημοσίευμα του defencenet.gr, το οποίο ΔΕΝ διαψεύδει ο Αμερικανός πρέσβης, προφανώς γιατί ανταποκρίνεται 100% στην πραγματικότητα:
«Κόκκινο» από τις ΗΠΑ στο ελληνικό αίτημα άμεσης απόκτησης των F-35, έστω από μεταχειρισμένα αεροσκάφη της USAF.
Πηγές από την Ουάσικτον και το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφεραν ότι «Μία τέτοια προμήθεια θα υπονόμευε την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, ειδικά από την στιγμή που η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την Γαλλία για τα γαλλικά Rafale»!
Για την ακρίβεια οι ΗΠΑ δεν αρνούνται την πώληση F-35 στην Ελλάδα, αφού ήδη άλλωστε έχουν εκδώσει LoA στο παλαιότερο αίτημα επί υπουργίας Π.Καμμένου για 24 μαχητικά F-35.
Αυτό που αρνούνται είναι να παραδώσουν μαχητικά το 2021 ή το αργότερο το πρώτο εξάμηνο του 2022, ακόμα και ελαφρά μεταχειρισμένα ή τα μαχητικά της τουρκικής παραγγελίας.
Θα παραμείνει σε ισχύ η αμερικανική προσφορά για έναρξη παραδόσεων το... 2027 με την προϋπόθεση καταβολής προκαταβολής από την Ελλάδα το 2021!
H αρνητική στάση των ΗΠΑ έχει να κάνει, όμως και με μία άλλη παράμετρο: Την επικράτηση του «ναυτικού κλάδου» της Lockheed Martin στην ενδοεταιρική σύγκρουση για τα F-35 και τα σκάφη παράκτιας περιπολίας MMSC που εμφανίζονται ως «φρεγάτες» και προωθούνται στην Ελλάδα με την βοήθεια ανώτατου στρατιωτικού στελέχους των ελληνικών Επιτελείων.
Και την απόφαση της Lochheed Martin να προωθηθούν «εδώ και τώρα» οι MMSC, αφού έτσι ή αλλιώς τα F-35 θα αποκτηθούν από την Ελλάδα και την ΠΑ, σε μελλοντική προμήθεια.
Όταν και η Τουρκία θα έχει προμηθευτεί μαχητικά 5ης γενιάς. Είτε το εγχώριας κατασκευής TF-X, είτε τα F-35.
Από την Ουάσιγκτον διαρρέεται επίσης ότι υπήρξε τουρκική έμμεση αλλά σαφής «προειδοποίηση» ότι «οπωσδήποτε θα προχωρήσει στην απόκτηση μαχητικών 5ης γενιάς αν οι ΗΠΑ παραδώσουν F-35 στην Ελλάδα».
Εννοώντας... το ρωσικό Su-57, το οποίο ήδη ανακοινώθηκε ότι προμηθεύεται στην εξαγωγική του έκδοση η Αεροπορία της Αλγερίας!
Σε αυτή την περίπτωση η Τουρκία ουσιαστικά διαρρήγνυε πλήρως τις σχέσεις της με την ατλαντική συμμαχία και το ΝΑΤΟ. Κάτι που οι ΗΠΑ δεν το θέλουν, καθώς η αμερικανική γραφειοκρατία και το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ (που ευνόησε αυτό που εμφανίζεται τώρα ως «εκλογή Τ.Μπάιντεν») είναι φανατικά φιλότουρκο...»
ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ  Ο  ΠΑΪΑΤ  ΛΕΓΟΝΤΑΣ:  ΘΑ  ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ  F35  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΤΟ  2027  ΑΛΛΑ  ΝΑ  ΜΑΣ  ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ  ΓΙ  ΑΥΤΑ  ΤΟ  2021… 

Με...."διπλωματικό" τρόπο σε εξαναγκάζουν να μη προβείς στην αγορά , λόγω δημοσιονομικής στενότητας , από την στιγμή που τρέχουν και άλλα προγράμματα, και να μη δυσαρεστηθεί η καλή τους σύμμαχος Τουρκία...

 

Ο Τ.Πάιατ πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα αναφορικά με το χθεσινό ρεπορτάζ του defencenet.gr, για την μη πώληση των F-35 στην Ελλάδα, αναφέρει σε απάντησή του ότι «διαψεύδει πως οι ΗΠΑ δεν θέλουν να πουλήσουν F-35 στην Ελλάδα από το φόβο μήπως η Τουρκία στραφεί για αγορά νέων μαχητικών -όπως για παράδειγμα Su-57- στη Ρωσία».

Το ρεπορτάζ, όμως του defencenet.gr γράφει ότι οι ΗΠΑ δέχονται να πουλήσουν F-35 στην Ελλάδα, αλλά δεν δέχονται να τα πουλήσουν άμεσα, όπως ζήτησε η χώρα μας, έστω ελαφρά μεταχειρισμένα ή με ημερομηνίες παράδοσης το 2021 ή το 2022 μαχητικά F-35!

Και διευκρινίζει με σαφήνεια ότι: 

«Για την ακρίβεια οι ΗΠΑ δεν αρνούνται την πώληση F-35 στην Ελλάδα, αφού ήδη άλλωστε έχουν εκδώσει LoA στο παλαιότερο αίτημα επί υπουργίας Π.Καμμένου για 24 μαχητικά F-35.

Αυτό που αρνούνται είναι να παραδώσουν μαχητικά το 2021 ή το αργότερο το πρώτο εξάμηνο του 2022, ακόμα και ελαφρά μεταχειρισμένα ή τα μαχητικά της τουρκικής παραγγελίας. 

Θα παραμείνει σε ισχύ η αμερικανική προσφορά για έναρξη παραδόσεων το... 2027 με την προϋπόθεση καταβολής προκαταβολής από την Ελλάδα το 2021!»

Όπως είναι γνωστό ζητήθηκε από τις ΗΠΑ η εσπευσμένη παράδοση 6 τουλάχιστον μαχητικών εντός του 2021 ή έστω στις αρχές του 2022 και τα υπόλοιπα από την γραμμή παραγωγής.

Ο Τ.Πάιατ αναφέρει ότι «διαψεύδει πως οι ΗΠΑ δεν θέλουν να πουλήσουν F-35 στην Ελλάδα από το φόβο μήπως η Τουρκία στραφεί για αγορά νέων μαχητικών -όπως για παράδειγμα Su-57- στη Ρωσία», αλλά ουδέποτε το ρεπορτάζ ανέφερε κάτι τέτοιο. Το ακριβώς αντίθετο!

Μήπως τον «πόνεσε» η αποκάλυψη ότι η βασική αιτία είναι η ταυτόχρονη προώθηση των παράκτιων σκαφών MMSC που προσπαθούν να μας πουλήσουν ως «φρεγάτες» οι ΗΠΑ από τον ίδιο; Μήπως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση αυτή;

Όλο το δημοσίευμα του defencenet.gr, το οποίο ΔΕΝ διαψεύδει ο Αμερικανός πρέσβης, προφανώς γιατί ανταποκρίνεται 100% στην πραγματικότητα:

«Κόκκινο» από τις ΗΠΑ στο ελληνικό αίτημα άμεσης απόκτησης των F-35, έστω από μεταχειρισμένα αεροσκάφη της USAF.

Πηγές από την Ουάσικτον και το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφεραν ότι «Μία τέτοια προμήθεια θα υπονόμευε την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, ειδικά από την στιγμή που η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την Γαλλία για τα γαλλικά Rafale»!

Για την ακρίβεια οι ΗΠΑ δεν αρνούνται την πώληση F-35 στην Ελλάδα, αφού ήδη άλλωστε έχουν εκδώσει LoA στο παλαιότερο αίτημα επί υπουργίας Π.Καμμένου για 24 μαχητικά F-35.

Αυτό που αρνούνται είναι να παραδώσουν μαχητικά το 2021 ή το αργότερο το πρώτο εξάμηνο του 2022, ακόμα και ελαφρά μεταχειρισμένα ή τα μαχητικά της τουρκικής παραγγελίας. 

Θα παραμείνει σε ισχύ η αμερικανική προσφορά για έναρξη παραδόσεων το... 2027 με την προϋπόθεση καταβολής προκαταβολής από την Ελλάδα το 2021!

H αρνητική στάση των ΗΠΑ έχει να κάνει, όμως και με μία άλλη παράμετρο: Την επικράτηση του «ναυτικού κλάδου» της Lockheed Martin στην ενδοεταιρική σύγκρουση για τα F-35 και τα σκάφη παράκτιας περιπολίας MMSC που εμφανίζονται ως «φρεγάτες» και προωθούνται στην Ελλάδα με την βοήθεια ανώτατου στρατιωτικού στελέχους των ελληνικών Επιτελείων.

Και την απόφαση της Lochheed Martin να προωθηθούν «εδώ και τώρα» οι MMSC, αφού έτσι ή αλλιώς τα F-35 θα αποκτηθούν από την Ελλάδα και την ΠΑ, σε μελλοντική προμήθεια.

Όταν και η Τουρκία θα έχει προμηθευτεί μαχητικά 5ης γενιάς. Είτε το εγχώριας κατασκευής TF-X, είτε τα F-35. 

Από την Ουάσιγκτον διαρρέεται επίσης ότι υπήρξε τουρκική έμμεση αλλά σαφής «προειδοποίηση» ότι «οπωσδήποτε θα προχωρήσει στην απόκτηση μαχητικών 5ης γενιάς αν οι ΗΠΑ παραδώσουν F-35 στην Ελλάδα».

Εννοώντας... το ρωσικό Su-57, το οποίο ήδη ανακοινώθηκε ότι προμηθεύεται στην εξαγωγική του έκδοση η Αεροπορία της Αλγερίας!

 

 

Το ρωσικό Su-57  ανακοινώθηκε ότι προμηθεύεται στην εξαγωγική του έκδοση η Αεροπορία  της  ισλαμικής  Αλγερίας.

Το πιο επικίνδυνο όπλο της Αφρικής παρουσιάζει για πρώτη φορά η Αλγερία.  Το  έδωσε  κι  αυτό  ο  Πούτιν  σε  μουσουλμανική  χώρα.

 Sputnik.

Το ρωσικό σύστημα υπερηχητικών βαλλιστικών πυραύλων Iskander E που διαθέτει εδώ και χρόνια, «συστήνει» για πρώτη φορά η Αλγερία.

Ο στρατός της Αλγερίας παρουσίασε για πρώτη φορά τη λειτουργία του ρωσικού συστήματος υπερηχητικών βαλλιστικών πυραύλων Iskander E, όπως δείχνει με βίντεο που δημοσίευσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Αν και η αφρικανική χώρα απέκτησε το σύστημα το 2013, είναι η πρώτη φορά που ο στρατός της το δείχνει εν δράσει. Το ρωσικό σύστημα χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης κλίμακας άσκησης στις 13 Νοεμβρίου 2020.

Αυτή η αποκάλυψη έγινε μετά την κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ του Μαροκινού Στρατού και διαφόρων ομάδων ανταρτών στη Δυτική Σαχάρα. Πρόκειται για μια μη αυτόνομη επικράτεια που βρίσκεται στη Βόρεια Αφρική και αμφισβητείται από το Μαρόκο και την Αραβική Λαϊκή Δημοκρατία της Σαχάρας, ένα από τα κράτη στον κόσμο με περιορισμένη αναγνώριση, όπως αναφέρει το πόρταλ Military Watch.

«Για πρώτη φορά ... η επίσημη τηλεόραση της Αλγερίας έδειξε κάτι που φαίνεται να είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος Ισκαντέρ ο οποίος χτυπά έναν στόχο με υψηλή ακρίβεια ... Πιστεύω ότι η Αλγερία στέλνει μια σαφή προειδοποίηση στο Μαρόκο», έγραψε μπλόγκερ και σε στρατιωτικά θέματα της Αλγερίας στο Twitter.

Αν και η έκδοση προς εξαγωγή του συγκεκριμένου συστήματος έχει περιορισμένη απόδοση σε σύγκριση με τα συστήματα που παρέχονται στον ρωσικό στρατό, το Iskander-E εξακολουθεί να είναι ένα πολύ αποτελεσματικό πυραυλικό σύστημα. Σχεδιάστηκε για να καταστρέφει στόχους όπως:

 • θέσεις διοικητικών μονάδων
 • μεγάλες ένοπλες ομάδες
 • εγκαταστάσεις πυραύλων και αεράμυνας
 • αποθήκες όπλων

Τα συστήματα Iskander έχουν ορισμένες τεχνικές ιδιαιτερότητες. Συγκεκριμένα, έχουν αυτοματοποιημένο έλεγχο μάχης, υψηλή τακτική ευελιξία και ικανότητα επίθεσης σε στόχους όταν ο εχθρός χρησιμοποιεί αντίμετρα. Επιπλέον, παρά το σχετικά μικρό εύρος, μπορούν να αναπτύξουν υπερηχητικές ταχύτητες έως και 7.500 χλμ/ώρα.

Σήμερα αντιπροσωπεύουν την κατηγορία των πιο ικανών τακτικών βαλλιστικών πυραύλων Iskander στον κόσμο, και έχουν εξαχθεί μόνο σε δύο χώρες: την Αρμενία και την Αλγερία, επισημαίνει το Military Watch.

 

 

 


 

Οι ρωσικοί πύραυλοι Iskander έχουν εύρος 500 χλμ, ενώ στην έκδοση προς εξαγωγή το εύρος μειώθηκε στα 280 χλμ. Διαθέτουν εξαιρετικά ακριβή και εξαιρετικά ευέλικτα βλήματα, τα οποία τα καθιστούν να ξεχωρίζουν από τους ειδικούς σε στρατιωτικά θέματα. Η ικανότητά τους να ακολουθούν ασυνήθιστες τροχιές και να πετούν με υψηλές ταχύτητες κάνει την αναχαίτισή τους σχεδόν αδύνατη.

Επίσης, το Iskander θεωρείται ότι είναι τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα συστήματα που χρησιμοποιούνται στην Αφρική ή τον αραβικό κόσμο, γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Αλλά τα Iskander δεν είναι τα μόνα προηγμένα όπλα στην υπηρεσία της Αλγερίας. Η χώρα διαθέτει επίσης S-400 και αρκετές εκατοντάδες τανκς T-90, συστήματα μικρής και μεσαίας εμβέλειας Pantsir-SM και βελτιωμένα υποβρύχια κατηγορίας Kilo.

Κυκλοφορούν επίσης φήμες ότι η Αλγερία έχει υπογράψει συμβόλαιο για την αγορά ρωσικών μαχητικών νέας γενιάς Su-57, αν και όπως συνηθίζεται στη μεγαλύτερη χώρα της Αφρικής, αυτή η αγορά δεν θα επιβεβαιωθεί επίσημα μέχρι την παράδοση.

Η Αλγερία αποφάσισε να αυξήσει το στρατιωτικό της οπλοστάσιο το 2011 μετά την επίθεση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, η οποία είχε παραμελήσει να εκσυγχρονίσει την Πολεμική Αεροπορία της. Οι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον της χώρας της Βόρειας Αφρικής ώθησαν τόσο την Αλγερία όσο και την Αίγυπτο να επενδύσουν σημαντικά στην αεροπορική τους άμυνα με σκοπό να αποτρέψουν οποιαδήποτε δυτική χώρα σε ενδεχόμενη επίθεση.

 

 

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: πόσα πυρομαχικά διαθέτει σήμερα η Ελλάδα. 

Ο Μεταξάς είχε πυρομαχικά για δύο χρόνια και πουλούσε και στην Ισπανία  φέροντας  συνάλλαγμα.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια :

 1. Έντονη φημολογία: Με Eurofighter Tuphoon θα επιχειρήσει να απαντήσει η Τουρκία στα ελληνικά Rafale;

  Αυξάνεται η φημολογία στο τουρκικό διαδίκτυο αναφορικά με το ενδεχόμενο προμήθειας μαχητικών Εurofighter Typhoon από την τουρκική Αεροπορία.
  Η αποστολή 5 βρετανικών Τyphoon στην αεροπορική βάση στο Ικόνιο έχει σταθεί η αιτία για τις φήμες αυτές. Όπως αναφέρεται Τούρκοι και Βρετανοί πιλότοι θα πραγματοποιήσουν σειρά σεναρίων εναέριων εμπλοκών, σε μικρές και μεγάλες αποστάσεις, προκειμένου να αξιολογηθεί το ευρωπαϊκό μαχητικό.
  Βέβαια όπως σημειώνεται το Eurofighter Typhoon έχει αξιολογηθεί και στο παρελθόν από την ΤΗΚ, αλλά εάν υπήρχε περίπτωση προμήθειας ενός νέου μαχητικού ως «ενδιάμεση» λύση και ως απάντηση στην αγορά των Rafale από την Ελλάδα εκτός των ρωσικών αυτά θα ήταν τα Eurofighter, καθώς είναι γνωστό το επίπεδο των σχέσεων της Τουρκίας τόσο με τη Γαλλία όσο και με τις ΗΠΑ, το παρόν διάστημα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Αρμενία δεν χρησιμοποίησε τα Su-30 στο Ναγκόρνο Καραμπάχ γιατί δεν είχαν αγοραστεί οι απαραίτητοι πύραυλοι!
  Αίσθηση προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Αρμένιου στρατηγού Μόζες Χαγκομπιάν, ο οποίος παραιτήθηκε προ ολίγων ημερών από την θέση του στο Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ο οποίος αποκάλυψε ότι όντως εκτοξεύτηκαν πύραυλοι Iskander κατά του Αζερμπαϊτζάν και ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν τα αρμενικά μαχητικά Su-30 επειδή δεν είχε προνοήσει το αρμενικό ΥΠΑΜ να αγοράσει τα απαραίτητα όπλα για το αεροσκάφος!
  Ο Χαγκομπιάν προχώρησε σε βαρυσήμαντες δηλώσεις, καθώς αποκάλυψε ότι η Αρμενία εκτόξευσε ρωσικούς πυραύλους τύπου Iskander στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, αν και δεν θα πω πού. Η Ρωσία παρέδωσε επίσης στρατιωτικές προμήθειες στην Αρμενία κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, στο βαθμό που το επέτρεπε η συνείδησή τους».
  Ωστόσο, ο Αρμένιος στρατιωτικός αναφέρθηκε στα παρωχημένα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας και στα «περίφημα» μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30SM που είχε αποκτήσει η χώρα του από την Ρωσία, με τον ίδιο εξηγεί ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν στις συγκρούσεις, διότι δεν είχαν διαθέσιμους πυραύλους, αφού οι αρμόδιοι δεν είχαν φροντίσει για την απόκτησή τους.
  Ο Στρατηγός αναφέρθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμενικών στρατιωτικών δυνάμεων, λέγοντας πως «η κινητοποίηση δεν εξελίχθηκε αποτελεσματικά στη διάρκεια των εχθροπραξιών, καθώς μέχρι τις 30 Οκτωβρίου είχε γίνει πραγματοποιηθεί σε ποσοστό 70% η κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων στη δημοκρατία του Αρτσάχ και σε ποσοστό 52% στην Αρμενία, μια διαδικασία που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα στις πρώτες 48 ώρες από την έναρξη των εχθροπραξιών».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όλα έχουν μείνει ίδια: Η έκθεση του 1947 στον πρόεδρο των ΗΠΑ Χ.Τρούμαν για την Ελλάδα και την πολιτική της ηγεσία.
  Μια έκθεση του 1947 για την Ελλάδα της εποχής και το πολιτικό της σύστημα, δείχνει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε.
  Αρχές του 1947 η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει την ενίσχυση της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά της κομμουνιστικής επικράτησης στην Ελλάδα.
  Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν προκειμένου να έχει ιδία άποψη , στέλνει το 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής.
  Μετά από έναν περίπου μήνα, ο Porter στέλνει επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, γράφοντας μεταξύ των άλλων:
  «Εδώ δεν υπάρχει κράτος ! Υπάρχει μόνο μία ιεραρχία πολιτικών, ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Μοναδική τους έννοια , η κατάκτηση της εξουσίας.
  Σε ολόκληρη τη χώρα οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν προμήθειες. Η δημόσια διοίκηση είναι υπερβολικά εκτεταμένη.
  Οι χαμηλοί μισθοί προσαυξάνονται βάσει ενός συστήματος επιδομάτων. Μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν μέχρι και τέσσερις φορές περισσότερο από τον βασικό μισθό τους!.
  Η δημόσια διοίκηση δεν είναι σε θέση να προβεί ούτε στην είσπραξη φόρων, ή την επισκευή δρόμων. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική εκτός από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος...
  Στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια για τη διαιώνιση των προνομιών μιας μικρής κλίκας που έχει την έδρα της στην πλατεία Κολωνακίου...».
  Υπενθυμίζουμε ότι το 1947 γράφτηκε η έκθεση. Οχι το 2020...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...