Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ lockdown ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (διάρκειας άνω των επτά μηνών). ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ.

 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: «ΤΟ lockdown ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ lockdown ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ».

Τερματίστηκε σήμερα στην Αργεντινή, το μακρύτερο σε διάρκεια lockdown στον κόσμο (διάρκειας άνω των επτά μηνών),με πενιχρά αποτελέσματα.

Vlassis Vasilopoulos 

 αργεντινή σημαία της Αργεντινής Απεικόνιση αποθεμάτων - εικονογραφία από αργεντινής, της: 3409473

Τερματίστηκε σήμερα στην Αργεντινή, το μακρύτερο σε διάρκεια lockdown στον κόσμο (διάρκειας άνω των επτά μηνών), με πενιχρά αποτελέσματα.

Η χώρα παραμένει ένατη στη διεθνή κατάταξη,με πάνω από 1,2 εκατομμύρια ασθενείς από covid και κάτι περισσότερο από 33 χιλιάδες θανάτους.

Οι νοσηλευόμενοι σε MΕΘ είναι κάπου 4500, με το 60% των κλινών να καταλαμβάνουν θύματα της επιδημίας.

Το lockdown έδωσε και τη χαριστική βολή σε μια οικονομία, που βρισκόταν ήδη και προ covid στα πρόθυρα του default.

 

Μια στις τέσσερις οικογένειες πλέον δεν τα φέρνει βόλτα, επιβιώνοντας με "changas" (δουλειές του ποδαριού), το  45% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων είναι στα όρια του φαλιμέντου, το 35% των εχόντων σταθερή εργασία και μισθό στα όρια του πρεκαριάτου, η πτώση της παραγωγής στο 50% και πλήρης κατάρρευση των δημόσιων εσόδων,που στο Μπουένος Άιρες αγγίζει το 40%.

Eνω το μάντρωμα του πληθυσμού ξεκίνησε το Μάρτη, μαζικά τεστς σε ευαίσθητες περιοχές και κοινωνικές ομάδες άρχισαν μόλις το τελευταίο δίμηνο,για να διαπιστωθεί ότι το 50% ήταν φορείς του ιού (όταν ο λατινοαμερικάνικος μέσος όρος είναι στο 10%)!

Και θεωρητικά η Αργεντινή διαθέτει το καλύτερο σύστημα δημόσιας υγείας στη Νότια Αμερική.

Από κάποιο σημείο και μετά οι αρχές σταμάτησαν να επιβάλλουν πρόστιμα (τα οποία ούτως ή άλλως ήταν αντικειμενικά αδύνατο να εισπραχθούν)  και καταργήθηκε ουσιαστικά και η απαγόρευση μετάβασης από μια επαρχία στην άλλη.

Το 80% των θανάτων καταγράφεται στα υποβαθμισμένα barios του Μπουένος Άιρες (περίπου ο,τι συμβαίνει και στις βραζιλιάνικες παραγκουπόλεις).

Gustavo Carrara, επίσκοπος Μπουένος Άιρες:στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχει ψωμί, αλλά ούτε πόσιμο νερό! Πώς να πεις στα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους για να αποφύγουν τη μόλυνση;

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ14 σχόλια :

 1. Τράγκας: «Ο πολιτικά ηλίθιος του Μαξίμου» θα φύγει νύχτα.
  Ξέσπασε από το μικρόφωνο του Ελλάδα FM ο Γιώργος Τράγκας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την έκθεση του State Department που περιορίζει στα 6 μίλια τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας.
  Ο «πολιτικά ηλίθιος» του Μαξίμου κατάφερε να είναι εναντίον μας όλοι, ανέφερε ο Γ. Τράγκας, σημειώνοντας ότι "ο Γερμανόφιλος δεν έχει διαβάσει ποτέ του ιστορία. Ποτέ του δεν διάβασε εγκυκλοπαίδεια και βιβλίο. Κατάφερε ο εθνικός καταστροφέας, ο οποίος θα φύγει νύχτα, ενδεχομένως με ελικόπτερα κατάφερε να υπάρξει αντίδραση της Κομισιόν στην αναβάθμιση των δικών μας μαχητικών F – 16, ενώ οι απέναντι αποκτούν υπεροπλία".
  Αναφερόμενος στην εσωκομματική αντιπολίτευση στην Νέα Δημοκρατία, αναφέρθηκε σε πηγές που θέλουν τον πρωθυπουργό να είναι υπ’ ατμόν.
  Σύμφωνα με τον παλαίμαχο δημοσιογράφο, ο πρωθυπουργός σύντομα θα είναι αντιμέτωπος με εσωκομματική αντίδραση. Μιλώντας για Σαμαρικούς και Καραμανλικούς που είναι στα κάγκελα ο Γ. Τράγκας προέβλεψε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει την μήνι όλων των στελεχών.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι βουλευτές που «κλαίγονται» για τον... χαμηλό μισθό τους - Σε ποιον δεν φτάνουν... ούτε για καφέ.
  Για τις οικονοµικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν παραπονιούνται πολλοί βουλευτές καθώς όπως φαίνεται δεν τους φτάνει ο «παχουλός» μισθός τους.
  Κυρίως οι της συµπολίτευσης έχουν βρεθεί να λαµβάνουν λιγότερα από 5.000 ευρώ τον µήνα (που ακούστηκε), διατηρώντας -όπως υποστηρίζουν- γραφεία και έχοντας µεγάλες δαπάνες σε µετακινήσεις και άλλα έξοδα.
  Αρκετοί εκπρόσωποι του έθνους, ακόµα και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα άλλα κόµµατα, έχουν θέσει το ζήτηµα, αναγνωρίζοντας µεν πως ο λαός απαίτησε περικοπές, θεωρώντας όµως πως πλέον η αποζηµίωση δεν αρκεί για βασικές ανάγκες.
  Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγµα βουλευτή από την Πελοπόννησο ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν µπορεί ούτε καφέ να αγοράσει, λόγω δανείου, αλλά και άλλων συναδέλφων του, που αναγκάζονται να περικόπτουν µετακινήσεις λόγω προβληµάτων στο budget τους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρόκληση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση: «Θα κατέβουμε στην πορεία του Πολυτεχνείου - Μάθημα δημοκρατίας στην εποχή που ζούμε».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παράνομοι μετανάστες κυκλοφορούν κανονικά και ανοίγουν τα μαγαζιά τους.
  Η κυβέρνηση έβαλε την Ελλάδα σε lockdown για δεύτερη φορά, αναγκάζοντας χιλιάδες Έλληνες να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.
  Τα μέτρα τα οποία οδηγούν τον Έλληνα πολίτη στην φτώχια και στην ανεργία φαίνεται πως ισχύουν... μόνο για Έλληνες, καθώς παράνομοι μετανάστες κυκλοφορούν κανονικά χωρίς να στείλουν κανένα μήνυμα στο 13033, μάλιστα οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν φορούν μάσκες.
  Την ίδια ώρα τα μαγαζιά τους στο κέντρο της Αθήνας παραμένουν κανονικά ανοιχτά. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση στέλνει τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν ελέγχους σε Έλληνες να να δίνουν πρόστιμα σε ηλικιωμένους που δεν έχουν συμπληρώσει σωστά τα χαρτιά τους και δεν έχουν βάλει σωστά τη μάσκα τους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ έγραψε:
  «ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, διότι, ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΝ, διέλυσες την Ελλάδα! Ωδήγησες στον αργό θάνατο τον Έλληνα με το δεύτερο καθολικό lockdown! Εξαγόρασες τα ΜΜΕ με τα εκατομμύρια, που έδωσε ο κ. Πέτσας, ώστε αυτά να αποκοιμίζουν τον ‘Ελληνα με την επιστημονική παραπληροφόρηση, που προσφέρουν! Ωδήγησες στην ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και τούς εκκλησιαστικούς της Ηγέτες! ‘Εκτισες όμως Τζαμιά για τους Μουσουλμάνους! Έδωσες στέγη και χρήμα στις οικογένειες Τζιχαντιστών! «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΙΣΛΑΜΙΖΕΤΑΙ», Εβύθισες στο σκοτάδι την Ελληνική Κοινωνία Έδωσες μυστικά δε και αθόρυβα- ως δώρο στον κ. Ερντογκάν ένα μέρος της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο;
  Τ Ι Π Ο Τ Α ΔΕΝ Ε Μ Ε Ι Ν Ε ΟΡΘΙΟ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!
  Σου εύχομαι ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ!»
  Ζ.Π.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η Τουρκία παρουσιάζει το πρώτο μη επανδρωμένο πολεμικό πλοίο της χώρας
  Οι τουρκικές αμυντικές εταιρείες Meteksan Defense Inc. και Ares Shipyard συνεργάστηκαν για την κατασκευή του πρώτου οπλισμένου μη επανδρωμένου επιφανειακού σκάφους της Άγκυρας (AUSV), εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη.
  Η Ares Shipyard με έδρα την Αττάλεια και η Meteksan Defense Inc. με έδρα την Άγκυρα ανακοίνωσαν σε δελτίο τύπου στις 28 Οκτωβρίου ότι η Τουρκία θα έχει το πρώτο πρωτότυπο AUSV τον Δεκέμβριο.
  Το πρωτότυπο του προγράμματος AUSV, που ονομάζεται ULAQ, έχει εμβέλεια 400 χιλιομέτρων και θα μπορεί να ταξιδεύει έως και 65 χιλιόμετρα την ώρα.
  Το πλοίο θα είναι επίσης εξοπλισμένο με τεχνολογία νυχτερινής όρασης και «κρυπτογραφημένη υποδομή επικοινωνίας που επιτρέπει την πλατφόρμα να χρησιμοποιείται από κινητά οχήματα και κεντρικά γραφεία ή από θαλάσσιες πλατφόρμες όπως αεροπλανοφόρο ή φρεγάτες».
  «Το φάσμα των αποστολών θα περιλαμβάνει πληροφορίες, επιτήρηση και αναγνώριση (ISR), επιφανειακό πόλεμο, ασύμμετρο πόλεμο, αποστολές συνοδείας και στρατηγική προστασία υποδομών», ανέφερε το δελτίο τύπου.
  Ένα πρωτότυπο βίντεο AUSV κυκλοφόρησε από το Defense Public στις 29 Οκτωβρίου, το οποίο δείχνει μια εικονογραφημένη έκδοση του ULAQ.
  Το ULAQ θα είναι εξοπλισμένο με συστήματα καθοδήγησης λέιζερ Cirit και αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα L-UMTAS, καθώς και δυνατότητες τηλεχειριστηρίου και τεχνητής νοημοσύνης.
  «Είμαστε απερίγραπτα χαρούμενοι και περήφανοι που ανακοινώνουμε την έναρξη του πρώτου προγράμματος Armed Unmanned Surface Vehicle μετά από χρόνια εντατικής μηχανικής και επενδύσεων μετά το όνειρό μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ares Shipyard Utku Alanc σε κοινή συνέντευξη τύπου του 28 Οκτωβρίου.
  «Έχουμε πετύχει αυτήν την επιτυχία και είμαστε περήφανοι για τις συμμετοχές των ιδιοκτητών μας, δίνοντας προτεραιότητα στα εθνικά μας συμφέροντα όπως πάντα. Παρουσιάζουμε το AUSV μας ως την πρώτη πλατφόρμα στη γραμμή ULAQ που θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο».
  «Καταλάβαμε για άλλη μια φορά τη σημασία της υπεράσπισης της Γαλάζιας Πατρίδας, της προστασίας της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, της προστασίας των θαλάσσιων συνόρων Τουρκίας, ειδικά με πρόσφατα αναδυόμενες διαφορές», πρόσθεσε ο Σελτζούκ Αλπαρσλάν, Διευθύνων Σύμβουλος της Meteksan Defense, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου.
  Η Γαλάζια Πατρίδα
  Η υπεράσπιση της «Γαλάζιας Πατρίδας» αναφέρεται στην προστασία των θαλάσσιων αξιώσεων της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.
  Σύμφωνα με το Reuters, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Τουρκία ότι πραγματοποίησε «μεγάλη κλιμάκωση» με την ανάπτυξη του τουρκικού σεισμικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis σε μια περιοχή ακριβώς νότια του ελληνικού νησιού Καστελλόριζο, σύμφωνα με το Reuters.
  Η ΕΕ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία εάν συνεχίσει τις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.
  «Κάνουν τα πάντα για να αυξήσουν τις εντάσεις», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.
  «Το Ναυτικό θα παρέχει την απαραίτητη συνοδεία και προστασία για τα πλοία μας, εάν χρειαστεί».--
  The Hellenic Information Team
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο διεφθαρμένος ανίκανος Κούλης που δεν τίμησε τη 28η Οκτωβρίου είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε ομαδικές τελετές για το «Πολυτεχνείο»!
  Η χώρα που δεν γιόρτασε το "Όχι" στους Ιταλούς ετοιμάζεται να εορτάσει το... Πολυτεχνείο!
  Να συμφωνήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση σε μία μικρή τελετή κατάθεσης στεφάνου για το Πολυτεχνείο, πρότεινε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της κυβέρνησης που δεν έστειλε εκπροσώπους στις δοξολογίες για την 28η Οκτωβρίου, επικαλούμενος την πανδημία, και μάλιστα με λόγια περίτεχνα καλούσε τους Έλληνες να γιορτάσουν την εθνική επέτειο από το σπίτι τους, είναι έτοιμος να "συνεορτάσει" με τα κόμματα της Αριστεράς την επέτειο του Πολυτεχνείου συμμετέχοντας σε κατάθεση στεφάνου.
  Θα ήταν αστείο, εάν δεν απεδείκνυε το πώς η αριστερά συνεχίζει να κάνει "κουμάντο" στην χώρα αυτή, όποια και εάν είναι η κυβέρνηση.
  Αναρωτιέται κανείς πώς στο εσωτερικό της ΝΔ, αυτοί οι οποίοι επί ημέρες τώρα καλούσαν να μην γίνουν εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο θα υποδεχθούν την πρόταση Μητσοτάκη. Είτε αυτοί είναι οργανώσεις του κόμματος, είτε βουλευτές που προσπαθούσαν να επιτύχουν μία κάποια νίκη για να πουλήσουν στους ψηφοφόρους τους.
  Πολύ ωραία και βολική "καραντίνα" αυτή που βιώνουμε. Κλείνουν οι Εκκλησίες αλλά το ΠΑΜΕ κάνει πορείες. Δεν πάει η κυβέρνηση σε δοξολογίες για την 28η Οκτωβρίου αλλά θα πάει να καταθέσει στεφάνι για το Πολυτεχνείο. Δεν έγιναν παρελάσεις αλλά - στοιχηματίζουμε - ότι τελικά θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο.

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Χιλιάδες Πολωνοί έσπασαν το lockdown για να γιορτάσουν την επέτειο ανεξαρτησίας της χώρας τους!
  Χιλιάδες Πολωνοί βρέθηκαν χθές στους δρόμους της Βαρσοβίας προκειμένου να εορτάσουν την ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας τους. Άλλοι με τα πόδια και άλλοι με τα αυτοκινητά τους αψήφισαν το lockdown, θέτοντας ως προτεραιότητα τον εορτασμό της ανεξαρτησίας.
  Υπήρξαν μάλιστα και επεισόδια, καθώς αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα προσπαθώντας να εμποδίσουν την πορεία να περάσει από συγκεκριμένες περιοχές της πρωτεύουσας.
  «Αυτό που απομένει από την σημερινή πορεία ανεξαρτησίας, είναι η επιθυμία να δείξουμε ότι είμαστε μια κοινωνία που διατηρεί αυτές τις παραδοσιακές, συντηρητικές, χριστιανικές, καθολικές αξίες» δήλωσε εις εκ των διοργανωτών στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό.
  Πρόκειται για μια απάντηση στις φωνές που το τελευταίο διάστημα θέλουν να αμφισβητήσουν τον χαρακτήρα της χώρας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ουκρανία.

  Η Ουκρανία ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 12.524 νέων κρουσμάτων COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, συγκριτικά με 11.787 περιστατικά που καταγράφηκαν χθες.
  Ο Μαξίμ Στεπάνοφ ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 525.176, με 9.508 θανάτους. «Πρόκειται για πόλεμο», δήλωσε ο Στεπάνοφ, σε ενημέρωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
  Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων άρχισε να αυξάνεται τον Σεπτέμβριο, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να επιβάλει εθνικό lockdown τα σαββατοκύριακα προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του ιού.
  Ωστόσο οι αρχές σε κάποιες πόλεις έχουν αγνοήσει τις εντολές της κυβέρνησης καθώς θέλουν να αποφύγουν την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στις περιοχές τους.
  Ο πρωθυπουργός Ντένις Σμίγκαλ είπε χθες ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι δεσμευτική και ο Στεπάνοφ δήλωσε ότι τα νέα μέτρα θα βοηθήσουν να στηριχτεί το σύστημα υγείας της χώρας.
  «Εάν μειώσουμε την εξάπλωση της ασθένειας σε αυτές τις δύο ημέρες (τα σαββατοκύριακα), θα μειώσουμε σημαντικά το βάρος στο σύστημα υγείας μας», δήλωσε ο Στεπάνοφ.
  Τα περιοριστικά μέτρα για τα σαββατοκύριακα θα είναι σε ισχύ από τις 14 έως τις 30 Νοεμβρίου. Βάσει των μέτρων αυτών, κλείνουν ή περιορίζεται η δραστηριότητα των περισσότερων επιχειρήσεων, με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία.
  Πηγή: ΑΠΕ
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Κίνα: Εντοπίστηκαν ίχνη κορωνοϊού σε συσκευασίες με γαρίδες.
  H δυτική κινεζική πόλη Λαντζού ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν ίχνη κορωνοϊού στη συσκευασία μιας παρτίδας γαρίδων που εισήχθησαν από τη Σαουδική Αραβία.
  Η Δημοτική Υγειονομική Επιτροπή της Λαντζού ανέφερε σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ότι χθες βρέθηκε θετικό ένα δείγμα στο εσωτερικό τμήμα της συσκευασίας εισαγόμενων κατεψυγμένων γαρίδων από τη Σαουδική Αραβία και ότι η συσκευασία αυτή είχε περάσει από τον τελωνειακό έλεγχο στην παράκτια πόλη Τιανζίν.
  Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης κατεψυγμένων προϊόντων στην Λαντζού, όπου εντοπίστηκε το θετικό δείγμα, έκλεισαν προσωρινά, όλοι οι υπάλληλοι του εργοστασίου υποβλήθηκαν σε τεστ για κορωνοϊό, όλες οι συσκευασίες τροφίμων σφραγίστηκαν και εντοπίστηκαν όλες εκείνες που είχαν διατεθεί στην αγορά, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
  Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι γαρίδες είχαν αγοραστεί από την εταιρεία Zhanjiang Guolian Aquatic Products Co Ltd, είχαν εισέλθει στη χώρα στις 21 Οκτωβρίου και είχαν φθάσει στην Λαντζού στις 8 Νοεμβρίου.
  To θετικό δείγμα στην Λαντζού έρχεται μετά τον εντοπισμό του ιού, χθες, στη συσκευασία μιας παρτίδας κατεψυγμένου μοσχαρίσιου κρέατος από την Βραζιλία στην Ουχάν και στη συσκευασία μοσχαρίσιου κρέατος από την Αργεντινή στις επαρχίες Σαντόνγκ και Τσιανγκσού αυτή την εβδομάδα.
  Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη εισαγωγός χώρα μοσχαρίσιου κρέατος και οι χώρες από τις οποίες το προμηθεύεται είναι συνήθως η Βραζιλία και η Αργεντινή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος να μολυνθεί κάποιος από κορονοϊό σε κατεψυγμένα τρόφιμα είναι μικρός, αλλά η Κίνα έχει επανειλημμένως σημάνει συναγερμό έχοντας εντοπίσει τον ιό σε εισαγόμενα κατεψυγμένα τρόφιμα και έχει επιβάλει απαγορεύσεις στις εισαγωγές.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ρωσία: Αύξηση ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού παρ’ όλο το «εμβόλιο» του Πούτιν.

  Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού, καταγράφοντας 22.702 νέα περιστατικά covid-19, με τον συνολικό τους αριθμό σε όλη τη χώρα να φθάνει τα 1.903.253.
  Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης 391 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, με τον επίσημο απολογισμό νεκρών να φθάνει τους 32.834.
  Στη Μόσχα, καταγράφηκαν 6.427 νέα κρούσματα.
  Πηγή: ΑΠΕ
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Επτακόσια πενήντα κρούσματα κορωνοϊού και ένας θάνατος έχουν διαπιστωθεί μέχρι σήμερα στους περίπου 75.000 αιτούντες άσυλο σε όλη τη χώρα, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
  Συνοψίζοντας το σχέδιο "Αγνοδίκη" του υπουργείου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού το υπουργείο υπενθυμίζει ότι περιλαμβάνει την άμεση μεταφορά νέων αφίξεων στη χώρα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους υγειονομικής απομόνωσης, τη λήψη μέτρων περιορισμού πρόσβασης από και προς στις δομές, τη λειτουργία υγειονομικών μονάδων στις περιμέτρους των δομών, την ενημέρωση των διαμενόντων και τη μεταφορά ευάλωτων πολιτών τρίτων χωρών από δομές νήσων σε ξενοδοχεία. Επίσης, πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση η θερμομέτρηση του προσωπικού κατά την είσοδο και έξοδο του από τις δομές. Παράλληλα, ιχνηλατούνται διαμένοντες που εμφανίζουν ύποπτες επιπλοκές υγείας και υποβάλλονται σε τεστ για την ανίχνευση του COVID-19.
  Στις δομές επιχειρούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με ιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, πολιτιστικούς διαμεσολαβητές, τα οποία, όπως τονίζεται, πραγματοποιούν, πέρα από την πρωτοβάθμια ιατρική-ψυχοκοινωνική κάλυψη και σε συνεργασία και με τις διοικήσεις, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, καθώς και αξιολόγηση των πιθανών ευάλωτων που χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης.
  Τέλος, σημειώνεται ότι στην προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, έχει εγκατασταθεί κινητό εργαστήριο του γερμανικού ιατρικού ινστιτούτου Bernhard Nocht, με την οικονομική υποστήριξη του Περιφερειακού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη. Εξειδικευμένο προσωπικό θα υποστηρίξει τις ελληνικές αρχές έτσι ώστε να αυξήσουν τον έλεγχο των ασθενών και των επαφών τους για COVID-19, καθώς και να συμβάλλουν στη διαχείριση άλλων ασθενειών. Με βάση τον προγραμματισμό του ΠΟΥ οι ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης αλλάζουν κάθε δύο μήνες. Είχε προηγηθεί η αποστολή ιατρικής ομάδας έκτακτης ανάγκης από τη Νορβηγία με τη συμμετοχή 24 επαγγελματιών υγείας (ιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων), ενώ μετά τους Γερμανούς θα ακολουθήσει αποστολή με Βέλγους.
  Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης, από την εγκατάστασή της η ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης έχει εξετάσει 3.419 ασθενείς.
  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Παρατηρείστε ότι ένα σωρό ψεκασμένοι που παριστάνουν τους επιστήμονες, μόνον και μόνον επειδή διαθέτουν ένα πτυχίο, δεν αναλύουν τα συγκριτικά αποτελέσματα των παρατεταμένων lockdowns σε άλλες χώρες όπως η Αργεντινή και το Βέλγιο, αλλά μας αραδιάζουν το τί λέει το μαθηματικό μοντέλο που έφτιαξαν στον υπολογιστή τους!
  Δηλαδή το κάθε σούργελο δεν ενδιαφέρεται για την πραγματικότητα, αλλά για το τί δείχνει ο υπολογιστής του...
  Και φυσικά τα μαθηματικά μοντέλα των τσαρλατάνων, ποτέ μα ποτέ δεν περιλαμβάνουν προβλέψεις για νεκρούς εξ αιτίας της μαζικής καραντίνας.
  Οι παρανοϊκοί και διεστραμμένοι "ειδικοί" απαιτούν να εξολοθρευτεί όλη η κοινωνία, εκατομμύρια άνθρωποι, από την πείνα και την εξαθλίωση, για να γλυτώσουν μερικές χιλιάδες από τον κορωνοϊό.
  ....................................................................................................................................
  Σύμφωνα με το υπολογιστικό μοντέλο του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη προβλέπεται αποκλιμάκωση των κρουσμάτων μετά τις 10 Νοέμβριου, αγγίζοντας τα 500 κρούσματα ημερησίως στις 30 Νοεμβρίου. Προτείνει μάλιστα συνεχή lockdown μέχρι και τον Μάρτιο, δηλαδή τρία με τέσσερα. «14 μέρες θα ανοίγουμε, 21 θα κλείνουμε». ΙΦ. ΑΜΥΡΑΣ
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. «Στην Ελβετία καλούν τους πολίτες να διαλέξουν πώς θα πεθάνουν».
  Η Ελβετική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (SGI), αφού ενημέρωσε τους πολίτες ότι οι 876 ΜΕΘ που υπάρχουν στη χώρα έχουν πλέον γεμίσει, και καθώς δεν αναμένεται να αδειάσουν σύντομα, τους ζήτησε να δηλώσουν σε διαθήκη τους, αν επιθυμούν να νοσηλευθούν σε περίπτωση βαριάς νόσησης.
  (Δηλαδή ο κορωνοϊός έχει γεμίσει, υποτίθεται, τις ΜΕΘ και όλοι οι άλλοι θα πεθάνουν; Δεν μπορούν να δημιουργηθούν άλλες ΜΕΘ;)
  «Όλα τα άτομα – ειδικά εκείνα που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από το νέο κορωνοϊό – καλούνται να δηλώσουν εκ των προτέρων την επιθυμία τους, γραπτά ή τηλεφωνικά, για το αν θα ήθελαν ή όχι να ληφθούν μέτρα που παρατείνουν την ζωή σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας. Η δήλωση υποστηρίζει τους συγγενείς σας καθώς και τις ομάδες των μονάδων εντατικής θεραπείας στη λήψη αποφάσεών τους, και συνεπώς στην παροχή κατάλληλης θεραπείας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...