Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ PFIZER ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΪΟΥΔΑΙΟΥ ΑΛΒΕΡΤΟΥ ΜΠΟΥΡΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ BIONTECH, ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.

Η  ΓΕΡΜΑΝΙΑ  ΤΩΝ  ΒΑΛΚΥΡΙΩΝ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΚΑΙΤΕ  ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ  ΚΑΙ  ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ  ΚΑΙ  ΑΠΟ  ΜΕΣΑ  ΤΗΣ  ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ  ΤΟ ΤΕΡΑΣ  ΤΗΣ  ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ  ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑΣ.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,  ΤΟΥΣ  ΔΥΟ  ΤΟΥΡΚΟΥΣ,  (οι  Prussian Turk,  όπως  τους  αναφέρει  χθες  με  υπερηφάνεια  η Gardian),  ΤΟΝ  ΣΑΧΙΝ  ΚΑΙ  ΤHΝ  ΤΟΥΡΕΣΙ  ΣΤΗΝ  ΓΕΡΜΑΝΙΑ,  ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ  ΤΗΣ  BIONTECH,  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ  ΤΗΛΕΦΩΝΟ.   ΑΥΤΟΙ  ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ  ΤΟ  ΕΜΒΟΛΙΟ.  OXI  O  ΙΟΥΔΑΙΟΣ.

O Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον CEO της Pfizer, ελληνοϊουδαίο  Αλβέρτο Μπουρλά για την ιστορική επιτυχία της ανακάλυψης του εμβολίου.  (Ο  Κούλης  να  μην  ακούσει  για ιουδαίο.  Πρέπει  πάντα  να  τον  πάρει  στην  αγκαλιά  του).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Ο  Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Μπουρλά για την ιστορική επιτυχία της ανακάλυψης του εμβολίου στη μάχη κατά του κορωνοϊού και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια του εμβολίου.

 Dr Özlem Türeci and Dr Uğur Şahin

 Η  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΤΩΝ  ΤΟΥΡΚΩΝ  ΑΞΙΖΕΙ  ΤΕΣΣΕΡΙΣ  ΦΟΡΕΣ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  LUFTHANSA.

 Μία γερμανική εταιρεία τουρκικών συμφερόντων, που πήρε χρηματοδότηση – μαμούθ από την Γερμανία και το ίδρυμα Γκέιτς, μαζί με την Novartis θα πλουτίσουν λόγω του εμβολίου. Που να τολμήσουν οι δικοί μας να ψάξουν για εναλλακτικές…

Η Γερμανική, τουρκικών συμφερόντων, BioNTech, ένας από τους κορυφαίους διεκδικητές στον αγώνα για την ανάπτυξη εμβολίου κορανοϊού, δήλωσε την Πέμπτη ότι αγοράζει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής για να αυξήσει γρήγορα την παραγωγή μόλις το εμβόλιο της πάρει το πράσινο φως.

Η BioNTech ιδρύθηκε το 2008 από το ζευγάρι Τούρκων επιστημόνων Özlem Türeci (53)και Ugur Sahin (55) και τον Αυστριακό ογκολόγο Christoph Huber. Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates έχει επενδύσει 41,8 εκατομμύρια λίρες στην εταιρεία, η οποία εργάζεται επίσης σε προγράμματα HIV και φυματίωσης!

Δηλαδή το εμβόλιο που διαφημίζεται από εχθές σε παγκόσμιο επίπεδο, θα αποφέρει ιλιγγιώδη κέρδη στους τούρκους επιχειρηματίες, στην Γερμανία που χρηματοδότησε την εταιρεία, στο ίδρυμα Γκέιτς που επίσης χρηματοδοτήσει την εταιρεία και επαγωγικά στην γνωστή μας Novartis.  


Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Οι συνιδρυτές της Biontech είναι ήδη από τους 100 πλουσιότερους Τουρκογερμανούς.


Μπορεί κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού οι περισσότεροι άνθρωποι να έχουν δει το εισόδημα τους να μειώνεται, όμως κάποιοι έχουν καταφέρει να «αυγατίσουν» τις περιουσίες τους, ανάμεσα τους και ο Ουγκούρ Σαχίν, συνιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας Biontech, ο οποίος είναι από τον Σεπτέμβριο ένας από τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στη Γερμανία.
Εάν το εμβόλιο επικρατήσει, αυτό θα ήταν επίσης ένα καλό νέο και για πολλές χιλιάδες μετόχους της Biontech. Η τιμή της μετοχής της έχει ήδη τριπλασιαστεί από τον Μάρτιο. 

Η κεφαλαιοποίηση της νεαρής εταιρείας έχει ξεπεράσει το όριο των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων κι έτσι η Biontech αξίζει πλέον τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερο από τη Lufthansa ή την Commerzbank.

 
Αυτό, με τη σειρά του, θα πρέπει επίσης να ευχαριστήσει τους Ουγκούρ Σαχίν και τον έταιρο ιδρυτή της εταιρείας, την  Οζλεμ Τουρεσί , αφού και οι δύο δεν είναι μόνο εξαιρετικά επιτυχημένοι ερευνητές στην ιατρική, αλλά είναι πλέον επίσης και δισεκατομμυριούχοι. Οι δύο ιδρυτές της Biontech κατέχουν ακόμη το 18% του μετοχικού κεφαλαίου. Με τη θεαματική επιτυχία της εταιρείας τους, αναδείχθηκαν ξαφνικά στους 100 πλουσιότερους Γερμανούς.
Η επιτυχία δεν είναι μόνο εμφανής στο χρηματιστήριο, αφού πολλές χώρες θέλουν επίσης να προμηθευτούν το εμβόλιο σε επαρκείς ποσότητες για τους πολίτες τους. Το πολλά υποσχόμενο εμβόλιο της Biontech και της αμερικανικής Pfizer θα διατεθεί επίσης σύντομα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 


Σε ηλικία τεσσάρων ετών, ο Σαχίν και η μητέρα του πήγαν από την Τουρκία στον πατέρα του, ο οποίος εργαζόταν στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, όπου έκανε και το διδακτορικό του. Η ειδικότητά του είναι στην ανοσολογία και την έρευνα για τον καρκίνο. Το 2008, ο Σαχίν ίδρυσε στο Μάιντς μαζί με την Οζλεμ Τουρεσί την εταιρεία βιοτεχνολογίας BionTech, της οποίας έκτοτε είναι ο διευθύνων σύμβουλος.

 

Η Dr. Tureci, επικεφαλής γιατρός της εταιρείας, γεννήθηκε στη Γερμανία και είναι κόρη ενός Τούρκου γιατρού που μετανάστευσε στη χώρα από την Κωνσταντινούπολη.

Το ζευγάρι ερωτεύθηκε μέσα στα εργαστήρια, ενώ η Οζλέμ Τουρέτσι είχε πει κάποτε σε συνέντευξή της ότι ακόμη και την ημέρα του γάμου τους, και οι δύο αφιέρωσαν χρόνο σε μια εργαστηριακή εργασία.

 Ως εκπαιδευμένη ιατρός και ανοσολόγος, η ΔρTüreci ηγήθηκε της δικής της ερευνητικής ομάδας με τον καθηγητή Ουγούρ Σαχίν στο Πανεπιστήμιο του Μάιντς της Γερμανίας, από το 2000.

Η εταιρία πουλήθηκε το 2016 στην ιαπωνική Astellas για 1,4 εκατ. δολάρια. Όταν το 2008 έφτιαξαν την BioNTech, το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς επένδυσε αμέσως 55 εκατ. δολάρια, όπως αναφέρει το skynews.

Η ζωή ως επιχειρηματίες ξεκίνησε το 2001, όταν ίδρυσαν την Ganymed Pharmaceuticals για την ανάπτυξη αντισωμάτων κατά του καρκίνου, αλλά ο Σαχίν -τότε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μάιντς- δεν εγκατέλειψε ποτέ την ακαδημαϊκή έρευνα και διδασκαλία.

Σε συνέντευξή της στο Labiotech.eu, το 2017, η Türeci είχε μιλήσει για την απόφαση να κάνουν στροφή στο επιχειρείν. «Η μετάβαση ήταν σίγουρα δύσκολη, αλλά νομίζω ότι αυτό αντιμετωπίζει κάθε επιστήμονας όταν αποφασίζει να κάνει αυτά τα βήματα για την ίδρυση μιας εταιρείας. Πρέπει, βασικά, να μάθει ένα σύνολο δεξιοτήτων που χρειάζεται στη δουλειά. Τα πρώτα βήματα ήταν σίγουρα λίγο ανώμαλα. Ιδρύσαμε την εταιρεία το 2001, σε μια εποχή όπου οι ιδιωτικές αγορές μετοχών απέτρεπαν τον κίνδυνο, πράγμα που σήμαινε ότι δεν ήταν τόσο εύκολο να κερδίσουμε επιχειρηματικά κεφάλαια και να προσλάβουμε άτομα για την εταιρεία κ.ο.κ.», είχε δηλώσει.

Κέρδισαν χρηματοδότηση από τη MIG AG, καθώς και από τους Thomas και Andreas Struengmann, οι οποίοι πούλησαν την εταιρεία γενόσημων Hexal στη Novartis το 2005. Αυτά τα κεφάλαια πωλήθηκαν στην Astellas της Ιαπωνίας το 2016 προς 1,4 δισ. δολάρια. Μέχρι τότε, η ομάδα πίσω από την Ganymed ήταν ήδη απασχολημένη με τη δημιουργία της BioNTech, που ιδρύθηκε το 2008, για να αναζητήσει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα εργαλείων ανοσοθεραπείας κατά του καρκίνου.
Για τον Kromayer της MIG, η Tuereci και ο Σαχίν είναι μια «dream team», καθώς συμφιλίωσαν τα οράματά τους με τους περιορισμούς της πραγματικότητας. Η ιστορία της BioNTech πήρε μια διαφορετική τροπή, όταν τον περασμένο Ιανουάριο ο Σαχίν βρήκε ένα επιστημονικό έγγραφο σχετικά με το ξέσπασμα κορωνοϊού στην κινεζική πόλη Ουχάν.

Τότε, είχε δηλώσει στο Manager Magazin ότι όταν διάβασε για το ξέσπασμα Covid-19 στην Ουχάν τον Ιανουάριο, είπε στη σύζυγό του ότι «τον Απρίλιο θα πρέπει να κλείσουν τα σχολεία εδώ». Η Γερμανία μπήκε στο πρώτο lockdown τον Μάρτιο, νωρίτερα από ό,τι είχε προβλέψει ο Σαχίν, αλλά μέχρι τότε η εταιρεία του είχε ήδη αναπτύξει 20 υποψήφια εμβόλια, εκ των οποίων θα δοκίμαζε τα πέντε για ανοσολογικές αντιδράσεις σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα συνοδευόμενο από 500 επιστήμονες, που ονομάστηκε Lightspeed.

Οι κινήσεις της BioNTech κέρδισαν τον φαρμακευτικό γίγαντα Pfizer και την κινεζική εταιρεία Fosun ως συνεργάτες τον Μάρτιο. Περίπου 8 μήνες μετά, Pfizer και BioNTech ανακοινώνουν ότι εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό. Μετά την είδηση για το εμβόλιο, η εφημερίδα του Βερολίνου «Tagesspiegel» έγραψε ότι η επιτυχία τους ήταν «βάλσαμο για την ψυχή» Γερμανών με τουρκικές ρίζες μετά από δεκαετίες που κυριαρχούσε το στερεότυπο περί χαμηλού μορφωτικού επιπέδου.

Türeci και Σαχίν παραμένουν εδώ και χρόνια πιστοί στο όραμά τους. Αλλωστε, η Türeci στη συνέντευξή της είχε μιλήσει για το πόσο σημαντικό είναι το κυνήγι των ονείρων. «Ένα βασικό πράγμα που έχω μάθει είναι ότι είναι σημαντικό να έχουμε ένα όραμα και να μην το αφήνουμε. Όταν ξεκινήσαμε, η ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου δεν ήταν αποδεκτή φαρμακευτική ιδέα. Αλλά κολλήσαμε σε αυτό και τοποθετήσαμε τον εαυτό μας σε ένα σημείο, όπου, χρόνια αργότερα, η μπάλα έπεσε στο έδαφος. Μην παραιτηθείτε, προσκολληθείτε στο όραμα. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχω μάθει τα τελευταία χρόνια», ήταν το μήνυμά της.


Από τον Απρίλιο του 2020 αυτός και η ομάδα του κάνουν έρευνα για την δημιουργία ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού και φαίνεται πως βρίσκονται στην τελική ευθεία. Η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρόσφατα ανεπτυγμένο εμβόλιο BNT162b2 είναι τόσο επιτυχημένο ώστε θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή αφενός και αφετέρου υπέβαλε αίτηση για την τελική διαδικασία έγκρισής του. Βρίσκεται δηλαδή λίγο πριν «τεθέι ένα τέλος στην πανδημία του κορωνοϊού».


Το γεγονός ότι ένα εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο λίγους μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας είναι ένα επιστημονικό επίτευγμα. Συνήθως η ανάπτυξη και έγκριση εμβολίων διαρκούν αρκετά χρόνια. Ωστόσο, το κατά πόσον θα χορηγηθούν πραγματικά εκατομμύρια δόσεις εμβολίων φέτος, εξαρτάται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων EMA (European Medicines Agency) και από την ταχεία έγκρισή του. «Σε κάθε περίπτωση, θα υποβάλουμε τα δεδομένα μας και θα παρουσιάσουμε με διαφάνεια τη δράση και τις παρενέργειες. Δόσεις εμβολίων θα είναι επίσης διαθέσιμες», δήλωσε ο προϊστάμενος της Biontech και συνιδρυτής της Ουγκούρ Σαχίν / Ugur Sahin στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung».


Πράγματι, η Biontech αγόρασε τις εγκαταστάσεις παραγωγής της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis με τους 300 εργαζόμενους υψηλής ειδίκευσης στην πόλη Μάρμπουργκ της Έσσης, προκειμένου να μπορέσει να αυξήσει τη μαζική παραγωγή γρήγορα. Σύντομα θα μπορούσε να κατασκευαστεί εκεί μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής εμβολίων κορωνοϊού στον κόσμο. Η Biontech σχεδιάζει 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων φέτος και 250 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του 2021. Τα επόμενα χρόνια, η παραγωγή θα αυξηθεί σε 750 εκατομμύρια ετησίως.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

21 σχόλια :

 1. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΚΑΙΤΕ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑΣ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ζ.Μπολσονάρου: «Μην είμαστε χώρα πούστηδων για τον κορωνοϊό - Όλοι θα πεθάνουμε κάποτε».
  Στις πραγματικές του διαστάσεις έθεσε το ζήτημα του κορωνοϊού ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος, Ζαϊρ Μπολσονάρου, ο οποίος πρέπει να σημειωθεί ότι είχε κολλήσει και αυτός όπως και ο Ντόναλντ Τράμπ τον ιό.
  Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα έχουμε αποφασίσει να αποτεφρώσουμε ό,τι έχει απομείνει από την οικονομία μας και να βάλουμε σε πάγο ακόμη και το σύστημα Υγείας, ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος είπε τα αυτονόητα.
  Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια ομιλίας του για τον τουρισμό από την έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης τόνισε : «Σήμερα συζητάμε μόνο για την πανδημία, πρέπει να σταματήσει αυτό. Λυπάμαι για τους νεκρούς, λυπάμαι. Αλλά μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε, όλος ο κόσμος εδώ θα πεθάνει. Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από αυτό, να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε μια χώρα π…δων. Πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πολεμήσουμε».
  Όπως είναι φυσικό αυτή η στάση του Μπολσονάρο απετέλεσε αφορμή για μαζική επίθεση των συστημικών ΜΜΕ εναντίον του.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλη την Λέρο, σήμερα, Τετάρτη, για την αποτροπή κατασκευής νέας «δομής προσφύγων – μεταναστών»
  Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας εκτελώντας σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, καλεί τους πολίτες και τους φορείς του νησιού σε ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για την κατασκευή νέας δομής Προσφύγων - Μεταναστών, την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 και ώρα 12.00, στον Ξηρόκαμπο.
  Πιο συγκεκριμένα:
  Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, πολίτες του νησιού θα μεριμνήσουν για το κλείσιμο όλων των δημοσίων υπηρεσιών και όσων καταστημάτων λειτουργούν (με ευθύνη του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Καφεζυθεστιατόρων) ενώ στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο όπου έχει χωροθετηθεί η νέα δομή Προσφύγων - Μεταναστών, στον Ξηρόκαμπο (πλησίον της οικίας του εφημέριου του Ι.Ν. Αγ. Φανουρίου).
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΛΕΡΟ, ΕΔΩ.
  Επισημαίνουμε ότι η έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας δομής Προσφύγων – Μεταναστών ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ συνέπεσε με την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών λόγω της πανδημίας του COVID-19, γεγονός που ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ τόσο στη Δημοτική Αρχή Λέρου, όσο και στους κατοίκους του νησιού.
  ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΣΤΙΣ 12.00
  ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑ Νο 6 στο 13033
  ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
  ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ:
  1) ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ, ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 800 ΑΤΟΜΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΛΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΡΟΕΣ.
  2) ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΔΟΜΗΣ
  3) ΟΧΙ ΣΤΙΣ "ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ - ΦΥΛΑΚΕΣ" ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΩΣ "ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ" ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.
  ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ, 9.11.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 9.11.2020.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Του έχει μείνει «αμανάτι» η Ν. Κεραμέως.

  Και να ήθελε να αντικαταστήσει την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετά το φιάσκο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν φαίνεται να μπορεί να το κάνει, καθώς από ό,τι φαίνεται είναι όμηρος των εσωκομματικών ισορροπιών της ΝΔ.
  Τόσο η κ. Κεραμέως, όσο και άλλοι υπουργοί – πέραν των στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ – είναι επιλογές άλλων τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να ακουμπήσει.
  Όχι απλά να αποτύχει στην τηλεκπαίδευση, αλλά να μην ξανανοίξει σχολείο στον αιώνα τον άπαντα, εάν δεν υπάρξει έγκριση από «αλλού» δεν θα την αντικαταστήσει. Και εδώ δεν είναι μόνον τα εσωκομματικά αλλά και οι «διεθνείς διασυνδέσεις» του κάθε υπουργού. Και απ’ αυτές έχει αρκετές και η κ. Κεραμέως καθότι αποτελεί ένα ακόμη από τα «πουλέν» διαφόρων υπερεθνικών κέντρων.
  Οπότε στο Μαξίμου κάνουν την ανάγκη φιλότιμο και την υπερασπίζονται…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η οικονομία «αιμορραγεί» – Τον Οκτώβριο «χάθηκαν» πάνω από 33.000 θέσεις εργασίας.
  Τον μήνα Οκτώβριο, καταγράφηκε μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προέκυψε αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 33.356 θέσεις εργασίας.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εργάνη, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν τον Οκτώβριο σε 196.284, ενώ οι αποχωρήσεις σε 229.640.
  Από τις 229.640 συνολικά αποχωρήσεις, οι 70.462 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 159.178 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Από τις προσλήψεις, οι 92.982 αφορούν σε πλήρη απασχόληση ενώ οι 88.404 αφορούν σε μερική απασχόληση και 14.898 σε εκ περιτροπής απασχόληση.
  Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Οκτώβριος 2020 και Οκτώβριος 2019, προκύπτει αυξημένη επίδοση κατά 86.731 περισσότερων θέσεων εργασίας για τον Οκτώβριο 2020 (αρνητικό ισοζύγιο -33.356 θέσεων εργασίας) έναντι αρνητικού ισοζυγίου (-120.087) τον Οκτώβριο του 2019.
  Να σημειωθεί ότι ο μήνας Οκτώβριος όπως συνέβη και σ’ όλα τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχαν καταγεγραμμένα στοιχεία, παρουσιάζει πάντοτε αρνητικό ισοζύγιο.
  Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2020, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.773.497 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.652.677, εκ των οποίων οι 980.639 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 672.038 οικειοθελείς αποχωρήσεις.
  Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου δεκάμηνου του έτους 2020 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 120.820 νέες θέσεις εργασίας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Αλβέρτος Μπουρλά γεννήθηκε πριν από περίπου 60 χρόνια στη Θεσσαλονίκη από μια εβραϊκή οικογένεια. Σπούδασε Κτηνιατρική στο ΑΠΘ από όπου αποφοίτησε το 1986. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 1991 στην ίδια Σχολή, στο αντικείμενο της Βιοτεχνολογίας της Αναπαραγωγής, υπό την καθοδήγηση του καθηγητού Παύλου Τσακάλωφ και στη συνέχεια, το 1993 άρχισε να εργάζεται στη Pfizer Hellas, στην Αθήνα, η οποία μόλις είχε ανοίξει γραφεία στην πρωτεύουσα. Ανέβηκε όλα τα σκαλιά της διοικητικής πυραμίδας της Pfizer για να γίνει διευθύνων σύμβουλος. Εδώ και χρόνια ζει με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκονται τα γραφεία της ανώτατης διοίκησης της εταιρείας. Ωστόσο, έχει κρατήσει τους δεσμούς του με την Ελλάδα και κάθε καλοκαίρι, όπως και φέτος, περνάει τις καλοκαιρινές διακοπές του στη Χαλκιδική, όπου έχει και σπίτι.
  Ο Μπουρλάς ανήκει στην εβραϊκή υποομάδα των Σεφαρδιτών, η οποία προσδιορίζεται σε αντιδιαστολή με τους Ασκεναζίτες ή και τους Μιζραχίτες Εβραίους. Ουσιαστικά έτσι ονομάζονται οι Εβραίοι που κατάγονται από την Ιβηρική Χερσόνησο. Οι περισσότεροι εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου ευημερούσαν επί αιώνες, γι’ αυτό, άλλωστε, η πόλη αποκλήθηκε «Μητέρα του Ισραήλ».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.
  Την οργή και τον αποτροπιασμό του για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό», εκφράζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ), τονίζοντας ότι το περιεχόμενό του που διαιωνίζει το μίσος και τις δεισιδαιμονίες κατά των Εβραίων και για ακόμη μια φορά γίνεται φορέας της πιο χυδαίας αντιεβραϊκής προπαγάνδας.
  «Η ταύτιση του επικεφαλής της εταιρείας Pfizer με τον Μένγκελε, τον επονομαζόμενο χασάπη του Άουσβιτς, είναι μια χυδαία και ανήθικη επίθεση εναντίον του Αλμπέρ Μπουρλά επειδή ακριβώς είναι Εβραίος», υπογραμμίζει το ΚΙΣΕ, προσθέτοντας ότι «ο δε πηχυαίος τίτλος “Εβραίος κτηνίατρος θα μας μπήξει τη βελόνα! Εφιαλτικές προσαγωγές σε θαλάμους στρατόπεδα σαν τα κοπάδια”, δεν είναι παρά μια σαφής πρόκληση σε βία εναντίον των Εβραίων».
  Όπως τονίζει η ανακοίνωση, «το εμβόλιο μιας εταιρείας γίνεται ξαφνικά “δηλητήριο” λόγω του εβραϊκού θρησκεύματος του διευθυντή της, και η παραγωγή του παραλληλίζεται με τα ναζιστικά πειράματα στο Άουσβιτς, προσπαθώντας να αποτρέψει τη χρήση του όταν αποδειχθεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού που πλήττει την ανθρωπότητα. Ντροπή!».
  Καταλήγοντας, το ΚΙΣΕ καλεί «τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να παρέμβουν άμεσα και αποφασιστικά διότι το μένος και το μίσος κατά των Εβραίων, που εξέπεμψε σήμερα η φυλλάδα «Μακελειό», ξεπέρασε πλέον κάθε όριο ανοχής που θα μπορούσε να διαθέτει η Δημοκρατία στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης και της διακίνησης ιδεών.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στο Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα μετά τα αποτελέσματα των rapid τεστ στα οποία υποβλήθηκαν σπουδαστές, στελέχη και προσωπικό.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού είναι πολύ περισσότερα από 100 (!!!) σε σύνολο άνω των 500 τεστ που διενεργήθηκαν, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν επιβεβαιωθεί άλλα 10-15 μέσω μοριακού ελέγχου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 είναι ασυμπτωματικά, ίσως και λόγω του νεαρού της ηλικίας των. Το παρήγορο είναι ότι σπουδαστές και σπουδάστριες βρίσκονται όλοι σε προληπτική καραντίνα από πριν την 28η Οκτωβρίου, οπότε έχει αποφευχθεί κατά το δυνατόν η ακόμη μεγαλύτερη διασπορά.

  Τέλος και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ από τη Διοίκηση στης ΣΜΥ έχουν ακολουθηθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία και το ΓΕΕΘΑ το οποίο αναλαμβάνει πια τον συντονισμό των ενεργειών.

  trikalavoice.gr
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η Pfizer: Δικόγραφο του Αμερικανικού Δικαστηρίου της Περιφέρειας της Κολούμπια αναφέρεται σε δωροδοκίες ή ακατάλληλες πληρωμές που έγιναν σε ξένους αξιωματούχους σε πολλές χώρες από τους υπαλλήλους και τους αντιπροσώπους των θυγατρικών της Pfizer, προκειμένου να βοηθήσουν την εταιρεία στην απόκτηση ή τη διατήρηση των δραστηριοτήτων της. Η φαρμακευτική εταιρεία αποδέχθηκε ότι έχει δωροδοκήσει πλήθος κυβερνητικών αξιωματούχων ανά την υφήλιο τους οποίους ως έξτρα «δώρα» φρόντιζε να τους στέλνει για ντόλτσε βίτα στην Ελλάδα.

  Πρόστιμο 2,3 δισ. δολάρια για «off label» προώθηση φαρμάκων

  Όταν τον Σεπτέμβριο του 2009 ανακοινώθηκε το πρόστιμο που επέβαλε το αμερικανικό δημόσιο στη φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, ήταν δύσκολο να γίνει πιστευτό ότι επρόκειτο για 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Τι έκανε αυτή η εταιρεία για να σπάσει το ρεκόρ προστίμων στο χώρον της υγείας; Προωθούσε τα φάρμακά «off label», δηλαδή για μη εγκεκριμένες χρήσεις.

  Η ιστορία ξεκίνησε το 2001, όταν η Pfizer πήρε έγκριση για να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα παυσίπονο, ονόματι Bextra, που περιείχε τη δραστική ουσία βαλντεκοξίμπη.

  Το φάρμακο ήταν μέρος μιας νέας κατηγορίας παυσίπονων γνωστών ως αναστολέων Cox-2 που υποτίθεται πως ήταν πιο ασφαλή από τα αντίστοιχα γενόσημα. Ως καινοτόμο φάρμακο το Bextra ήταν 20 φορές ακριβότερο από την ιβουπροφαίνη και η Pfizer μαζί με την εταιρεία Pharmacia (που αργότερα εξαγόρασε) σχεδίαζαν να το πουλήσουν ως θεραπεία για τον οξύ πόνο, σαν κι αυτόν που εμφανίζεται ύστερα από ένα χειρουργείο.

  Ωστόσο, τον Νοέμβριο του 2001, ο FDA (η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) αποφάσισε ότι το Bextra δεν ήταν ασφαλές για τα άτομα με υψηλό κίνδυνο καρδιακού εμφράγματος ή εγκεφαλικού και το ενέκρινε μόνο για την οστεοαρθρίτιδα, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα των ενηλίκων και την πρωτογενή δυσμηνόρροια, απορρίπτοντας τη χρήση του για τον οξύ χειρουργικό πόνο.

  Το Bextra είχε μια σύντομη… καριέρα στην αγορά, καθώς αποσύρθηκε κατόπιν απαίτησης του FDA. Αλλά για όσο διάστημα κυκλοφόρησε, απέφερε κέρδη 1,7 δισ. δολ. εκ των οποίων τα μισά τουλάχιστον προέρχονταν από συνταγογράφηση για χρήσεις που ο FDA είχε απορρίψει.

  Η Pfizer το προωθούσε για μη εγκεκριμένες χρήσεις και δοσολογίες δωροδοκώντας χιλιάδες γιατρούς, όπως έδειξε η έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι γιατροί φάνηκε πως δεν ήταν τόσο δύσκολο να πεισθούν -λαμβάνοντας βέβαια τα κατάλληλα δωράκια τους- καθώς αρκετοί δεν γνωρίζουν ακριβώς ποιες είναι οι εγκεκριμένες χρήσεις και ποιες δεν είναι. Υπολογίζεται ότι το 15% όλων των πωλήσεων φαρμάκων στις ΗΠΑ είναι για μη εγκεκριμένες χρήσεις χωρίς επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

  Τελικά, η Pfizer πλήρωσε 1,2 δισ. δολ. πρόστιμο για το Bextra και 1,1 δισ. δολ. για αστικές αγωγές σχετικά με «off label» προωθήσεις άλλων 12 φαρμάκων. Επρόκειτο για πρόστιμο-ρεκόρ αλλά η εταιρεία έχασε απλώς τα κέρδη ενός τριμήνου. Όσο για το ρεκόρ, ξεπεράστηκε γρήγορα, το 2012, όταν το αμερικανικό δημόσιο επέβαλε 3 δισ. δολ. στη βρετανική εταιρεία GlaxoSmithKline για ένα επίσης παρόμοιο σκάνδαλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΠΟΥ: «Ενθαρρυντικά τα νέα από την Pfizer αλλά υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει».
  Ένα εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 ενδέχεται να κυκλοφορήσει έως τον Μάρτιο του 2021 για τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς, το οποίο μαζί με άλλες προόδους θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς την πορεία της πανδημίας, δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
  Ο Μπρους Έιλγουορντ είπε επίσης, ενώπιον της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΠΟΥ, ότι τα προσωρινά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Pfizer Inc σχετικά με τις τελευταίου σταδίου δοκιμές ενός εμβολίου είναι «πολύ θετικά». «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, πρόκειται για προσωρινά αποτελέσματα… όμως πρόκειται για πολύ θετικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα οποία αναμένεται να είναι πολλά υποσχόμενα, να δώσουν πολλές ελπίδες, σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς θα προχωράμε μπροστά», είπε ο Έιλγουορντ, ενώπιον των 194 μελών του ΠΟΥ. Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους έκρινε «ενθαρρυντική» την ανακοίνωση που έκαναν σήμερα τα εργαστήρια Pfizer και BioNTech σχετικά με ένα «αποτελεσματικό σε ποσοστό 90%» εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19.
  «Χαιρετίζουμε τα ενθαρρυντικά νέα σχετικά με το εμβόλιο που προέρχεται από τις @pfizer και @BioNTech_Group και χαιρετίζουμε όλους τους επιστήμονες και εταίρους σε ολόκληρο τον κόσμο που αναπτύσσουν νέα εργαλεία, χρήσιμα και αποτελεσματικά, για να νικήσουμε την Covid-19», ήταν το tweet που έγραψε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.
  «Ο κόσμος γνωρίζει μια καινοτομία και μια επιστημονική συνεργασία χωρίς προηγούμενο για να μπει ένα τέλος στην πανδημία», συμπλήρωσε. Από την πλευρά της, η Σουμίγια Σουαμινατάν, επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, υπογράμμισε σε ένα tweet ότι «αυτό το νέο αναμένεται να ενθαρρύνει όλους εκείνους που αναπτύσσουν εμβόλια #COVID19 να συνεχίσουν τις κλινικές δοκιμές».
  «Ο κόσμος έχει ανάγκη πολλά ασφαλή, αποτελεσματικά και προσιτά εμβόλια για να βάλει τέλος σε αυτήν την επιδημία», σημείωσε η ίδια, επισημαίνοντας τον «ρόλο κλειδί» που διαδραματίζει ο ΠΟΥ σε όρους κυρίως «εναρμόνισης των πολιτικών και των κανονισμών».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αδωνις Γεωργιάδης: «Πέσαμε τελείως έξω ως προς το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού - Γι' αυτό ανοίξαμε τον τουρισμό»
  Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται σε λάθος εκτιμήσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και πως έγινε με λάθος βάση το άνοιγμα το τουρισμού.
  Μιλώντας στο OPEN TV και αφού επέμενε για τα περί ατομικής ευθύνης των πολιτών που θα ευθύνονται αν παραταθεί το lockdown, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους:
  Ερώτηση: Κάτι που δεν διαχειριστήκατε σωστά πέρα από την ατομική ευθύνη, μπορείτε να μου πείτε; Γιατί μέχρι τώρα λέτε για την ατομική ευθύνη;
  Απάντηση: Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι.
  Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.
  Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε.
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» από τον Φεβρουάριο του 2020 σε δεκάδες άρθρα και εκατοντάδες σχόλια έγραφε ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αντώναρος: Ένας εισαγγελέας μετά την παραδοχή του Άδωνη Γεωργιάδη;
   Ο Ευάγγελος Αντώναρος αναρωτιέται μήπως πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά την παραδοχή του Άδωνη Γεωργιάδη πως έπεσαν έξω ανοίγοντας τον τουρισμό.
   «Να διερευνήσει κατά πόσον υπάρχουν ΚΑΙ ποινικές ευθύνες γιατί κάποιοι εξέθεσαν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των Ελλήνων» σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook.
   Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:
   «Μετά την δημόσια κυνική παραδοχή-ομολογία του υπουργού και αντιπροέδρου της ΝΔημοκρατίας Αδωνη Γεωργιάδη ότι "πέσαμε έξω" κι ανοίξαμε τη χώρα στον τουρισμό μήπως πρέπει να παρέμβει χωρίς άλλη χρονοτριβή ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και να διερευνήσει κατά πόσον υπάρχουν ΚΑΙ ποινικές ευθύνες γιατί καποιοι εξέθεσαν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των Ελλήνων;»
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελενα Ακρίτα, που συχνά αντιπαρατίθεται με τον Αδωνι Γεωργιάδη, ξεσπάθωσε:
   “Ο πρώην τηλεπωλητης νανογιλέκων και νυν υπουργός παραδεχεται ότι κακώς λέει ανοίξανε τον τουρισμό. Τόσους μήνες που το γράφουμε, είμαστε εμπαθείς, ψεύτες και κακοί αθρώποι γενικώς. Τώρα που Θεσσαλονίκη κι Αθήνα γίνονται Μπεργκαμο τώρα θυμήθηκαν τα ανοιχτά σύνορα οι τύποι.
   Θα κάνουν κι επιλογή στις ΜΕΘ ποιος ζει ποιος πεθαίνει, φύγε ‘συ έλα ‘συ στη ζωη και τον θάνατο. Και θα μάς μιλάει ο Μητσοτάκης για ατομική ευθύνη. Ποιος; Ο Μητσοτάκης. Που δεν ανέλαβε πολιτική ευθύνη ποτέ και για τίποτα.
   Καμιά λίστα Πέτσα και καμία ζαρντινιέρα στο Σύνταγμα του Μπακογιάννη δεν σάς σώζει. Ο Μεγάλος Περίπατος για σάς μόλις αρχίζει».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 12. ΗΠΑ - Biontech: «Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα διανεμηθεί ομοιόμορφα και δίκαια».
  Δεν θα διανεμηθεί κατά προτίμηση στις ΗΠΑ το εμβόλιο που ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία Pfizer μαζί με την γερμανική Biontech, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας με έδρα από το Μάιντς, Ζιρκ Πέτινγκ.
  «Συμφωνήσαμε με την Pfizer ότι θα διανείμουμε το εμβόλιο ομοιόμορφα και δίκαια. Η εταιρεία μας σίγουρα δεν θέλει να υπάρχει άδικη αύξηση των φαρμακευτικών παρτίδων για μεμονωμένες περιοχές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Biontech έδωσε έμφαση στην παραγωγή ενός μεγάλου μέρους του εμβολίου στην Ευρώπη. Για τη διανομή του θα αποφασίσουμε μαζί με την Pfizer», τόνισε ο οικονομικός διευθυντής της Biontech Ζιρκ Πέτινγκ σε κοινή συνέντευξή του προς τις εφημερίδες «Stuttgarter Nachrichten» και «Stuttgarter Zeitung» η οποία δημοσιεύεται σήμερα.
  Οι δύο εφημερίδες σημειώνουν επίσης ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) πρέπει να διενεργήσει περαιτέρω δοκιμές σχετικά με τη δραστική ουσία των Biontech και Pfizer, σύμφωνα με κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, η έγκριση του εμβολίου στην Ευρώπη είναι ρεαλιστικό να αναμένεται το νωρίτερο στις αρχές του 2021. Πάντως, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τόνισε ότι υπάρχουν δυνατότητες για επιτάχυνση της έγκρισης και στην Ευρώπη και τα κριτήρια της έγκρισης, όπως λ.χ. για πιθανές παρενέργειες του εμβολίων, δεν θα χαλαρώσουν σε αυτήν την περίπτωση.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ: 11χρονος απείλησε την δασκάλα του πως θα την αποκεφαλίσει όπως τον Γάλλο καθηγητή.
  Σοκάρει η είδηση πως ένας 11χρονος μουσουλμάνος από τη Γερμανία απείλησε την καθηγήτρια του πως θα την αποκεφαλίσει όπως έγινε με τον Γάλλο καθηγητή στο Παρίσι.
  Ο μαθητής σε δημοτικό σχολείο στο προάστιο του Βερολίνου, Σπαντάου, εξαπέλυσε την απειλή του, απαντώντας στην καθηγήτριά του, πως «θα υπήρχαν συνέπειες αν οι γονείς του δεν κατάφερναν να παρευρεθούν σε μια ζωτικής σημασίας συνάντηση με τους καθηγητές», σύμφωνα με πληροφορίες του Tagesspiegel. «Αν αυτό συμβεί σε περίπτωση που οι γονείς μου δεν εμφανιστούν, τότε θα σου κάνω το ίδιο με αυτό που έκανε το αγόρι στον καθηγητή στο Παρίσι» είπε ο 11χρονος, σκορπίζοντας τρόμο και προβληματισμό.
  Προηγουμένως, ο ίδιος μαθητής είχε αναφέρει, στη διάρκεια της τήρησης ενός λεπτού σιγής για τον Πατί, πως «επιτρέπεται να σκοτώσεις κάποιον που προσβάλει τον Προφήτη, είναι κάτι φυσιολογικό».
  Στη συνέχεια, όταν ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε τους γονείς του παιδιού για να τους ενημερώσει για τις απειλές, η μητέρα του ανέφερε πως ούτε εκείνη, αλλά ούτε κι ο πατέρας του, έχουν εξτρεμιστικές απόψεις, τις οποίες επιχείρησαν να του μεταδώσουν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ο Ζ.Π. έγραφε στις 9 Απριλίου 2020 (http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/04/blog-post_9.html)
  Αληθεύει ότι ο Οκτώβριος θα μας βρει πιο έτοιμους;
  Σε τι θα είμαστε έτοιμοι;
  Στην υλικοτεχνική υποδομή; Αμφιβάλλω.
  Στο ανοσολογικό σύστημα των Ελλήνων;
  Οι δυνατοί οργανισμοί με την αναγκαστική ανοιξιάτικη καραντίνα τους αποτράπηκε να έρθουν σε επαφή με τον κορωνοϊό και να δημιουργήσουν έτσι ισχυρό τείχος ανοσίας.
  Μετά την ψυχοσωματική κόπωση με δύο ανοιξιάτικους μήνες εγκλεισμού στα σπίτια, με φανερά πεσμένη ψυχολογία, με μειωμένες ελπίδες για το μέλλον, φτωχοί, ταλαιπωρημένοι, άνεργοι, οι Έλληνες θα καταρρεύσουν ψυχικά και σωματικά αμέσως, αν ο ιός έρθει επιθετικός το Φθινόπωρο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ο Aλμπερτ Μπουρλά εξαργύρωσε το 60% των μετοχών του μετά την ανακοίνωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου
  Οι μετοχές του πωλήθηκαν στην υψηλότερη αξία που έπιασαν κατά τον τελευταίο χρόνο.
  Ο CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, φέρεται να εξαργύρωσε το 62% των μετοχών του τη Δευτέρα, δηλαδή την ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό έχει αποτελεσματικότητα 90%.
  Ο επικεφαλής της Pfizer, με βάση το ρεπορτάζ, πούλησε 132,508 μετοχές, με μια μέση τιμή στα 41.94 δολάρια ανά μετοχή, ή αλλιώς, για 5,6 εκατατομμύρια δολάρια.
  Αναφέρεται επίσης πως μετά την ανακοίνωση για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, η εταιρεία ανέβασε τη μετοχή της κατά 15% τη Δευτέρα 09.11.2020, παρόλο που το υψηλό 52 εβδομάδων της εταιρείας ήταν στα 41.99 δολάδια ανά μετοχή.
  Αυτό σημαίνει πως οι μετοχές του πωλήθηκαν στην υψηλότερη αξία που έπιασαν κατά τον τελευταίο χρόνο.
  Ο κύριος Μπουρλά δεν απάντησε στο αίτημα του ομίλου να κάνει κάποιο σχόλιο για την πώληση των μετοχών του.
  Τη Δευτέρα, η Pfizer και ο Γερμανός συνεργάτης της BioNTech δήλωσαν ότι το εμβόλιο για τον Covid-19 βρέθηκε να είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό.
  Σημειώνεται πως ο κ. Μπουρλά εξακολουθεί να έχει 81,812 μετοχές της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Εμβόλιο CureVac: «36.000 άτομα θα εγγραφούν στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών».
  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής βιοφαρμακευτικής εταιρείας CureVac Φραντ Βέρνερ Χάας, δήλωσε πως περίπου 36.000 άτομα θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές φάσης 3 του υποψήφιου εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
  «Συνολικά, 36.000 άτομα θα εγγραφούν στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, τις οποίες ξεκινάμε με βάση τα θετικά αποτελέσματα της πρώτης φάσης», δήλωσε ο ίδιος.
  Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε επίσης ότι η φάση 2b / 3 θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα, προσθέτοντας ότι το CureVac βρίσκεται σε συνομιλίες σχετικά με την ημερομηνία έναρξης νέων δοκιμών με τον αρμόδιο.
  Οι δοκιμές φάσης 3 θα διαρκέσουν τρεις μήνες, πρόσθεσε ο Χάας.
  Σύμφωνα με την εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επί του παρόντος υπάρχουν 47 υποψήφια εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων 10 που βρίσκονται ήδη σε κλινικές δοκιμές φάσης 3.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ρωσία: Ακόμη ένας εθελοντής γιατρός που «εμβολιάστηκε» με το Sputnik V βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
  Η αναπληρώτρια επικεφαλής του Περιφερειακού υπουργείου Υγείας του Κουζμπάς, Έλενα Ζελένινα, γνωστοποίησε πως ακόμη ένας γιατρός ο οποίος συμμετείχε εθελοντικά στις δοκιμές του ρωσικού εμβολίου Sputnik V βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
  Σημειώνεται πως προ ημερών είχαν επιβεβαιωθεί ακόμη τρία κρούσματα μεταξύ υγειονομικών που εμβολιάστηκαν στην περιοχή Αλτάι της δυτικής Σιβηρίας.
  Ο γιατρός, όπως ανακοίνωσε η Ζελένινα, μολύνθηκε μετά την πρώτη δόση του εμβολίου Sputnik V.
  «Η ασθένεια εντοπίστηκε στην έκτη ή έβδομα ημέρα μετά τον εμβολιασμό, έτσι, είναι αδύνατο να πούμε εάν συνδέεται με το εμβόλιο, δεδομένης της περιόδου επώασης, μπορεί να είναι απλά σύμπτωση».
  Ο ασθενής θεωρείται ότι έχει εμβολιαστεί και ότι είναι προστατευμένος από τον κορωνοϊό τρεις εβδομάδες αφότου λάβει τη δεύτερη δόση, καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα συντελείται η διαδικασία διαμόρφωσης ανοσίας.
  Η εξήγηση του υπουργείου Υγείας
  Μετά την επιβεβαίωση των προηγούμενων τριών κρουσμάτων, ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας της Ρωσίας, Αλεξέι Κουζνετσόφ, παρείχε εξηγήσεις σχετικά με το γιατί μπορεί να βρέθηκαν θετικοί.
  Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ενδέχεται να σχετίζεται με το ότι ο οργανισμός τους δεν πρόφτασε να δημιουργήσει ανοσία μετά τον εμβολιασμό με το Sputnik V.
  «Περιστατικά θετικού αποτελέσματος μετά το τεστ κορωνοϊού σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί, κατά κανόνα σχετίζονται με το ότι τη στιγμή που προσβλήθηκαν από την COVID-19, δεν είχε διαμορφωθεί στον οργανισμό τους ανοσία, επειδή δεν είχε περάσει επαρκής χρόνος από τη στιγμή του εμβολιασμού».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ευκαιρία δεν αφήνουν κάποιοι να πέσει κάτω, προκειμένου να προωθήσουν την ατζέντα τους. Έτσι καθόλου έκπληξη δεν προκάλεσε το γεγονός ότι στον «ΣΚΑΪ» έφτασαν στο σημείο να παρουσιάζουν ως «ελληνο-τουρκική» επιτυχία το εμβόλιο της Pfizer.
  Όπου μπορέσουν να χωρέσουν ένα «ελληνο-τουρκικό» θα το κάνουν! Έτσι πιστεύουν ότι θα εντυπωθεί η λέξη στο μυαλό του ελληνικού λαού. Και θα υπάρχουν λιγότερες αντιρρήσεις όταν φθάσουμε στο σημείο να μας μιλάνε για «ελληνο-τουρκικό» Αιγαίο, ελληνο-τουρκική συνεκμετάλλευση και όλα τα λοιπά.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Nice blog. I loved to read your blogs. It was a very informative blog I must say. You shared such quality key points with us. Thank you for sharing.
  Norton.com/setup
  Norton.com/setup
  Norton.com/setup

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...