Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΚΕΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ. ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟ Prochloraz, σε αναλογία 1,846 mg/kg, όταν το όριο μέγιστου υπολείμματος (MRL) είναι 0,03 mg/kg. Δηλαδή 60 φορές παραπάνω. ΦΑΤΕ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΤΕ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ.

 ΑΡΑΓΕ  ΠΟΣΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΘΑ  ΠΕΘΑΝΟΥΝ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΚΟΡΩΝΟΪΟ  ΚΑΙ  ΠΟΣΟΙ  ΑΠΟ  ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΕΣ  ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΕΣ  ΤΡΟΦΕΣ;

1200px-Madarines_white_bg

Στο RASFF (σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές) καταγράφηκε η απόρριψη μανταρινιών από την Τουρκία κατά την είσοδό τους στην Ε.Ε. λόγω υψηλής παρουσίας σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Ο λόγος της απόρριψης ήταν η παρουσία του φυτοφαρμάκου Prochloraz, σε αναλογία 1,846 mg/kg, όταν το όριο μέγιστου υπολείμματος (MRL) είναι 0,03 mg/kg.

Η παρουσία αυτού του φυτοφαρμάκου στα μανταρίνια έχει χαρακτηριστεί από το RASFF ως σοβαρό γεγονός. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, το φορτίο πιάστηκε από Βούλγαρους στα σύνορα με την Τουρκία.  (Στην  Ελλάδα  εισέρχονται  ελεύθερα).

 

Στη βουλή το θέμα των κλοπών και των ελληνοποιήσεων λεμονιών. (ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ)

05/11/2020

 

"Ανάστατοι οι αγρότες στην Κορινθία, που υποφέρουν από τις κλοπές, ενώ τώρα δυσκολεύονται να πουλήσουν το προϊόν τους, λόγω των αθρόων εισαγωγών.

Λεμονοπαραγωγοί από την περιοχή του Κιάτου και του Βέλου Κορινθίας, με τους οποίος μιλήσαμε ζητούν επιτέλους σοβαρούς ελέγχους για την πάταξη των ελληνοποιήσεων λεμονιών, τα οποία όπως καταγγέλλουν έρχονται από Τουρκία σε εξευτελιστικές τιμές, αλλά σπάνια ο καταναλωτής βλέπει στο ράφι, τούρκικο προϊόν, να πωλείται ως τέτοιο.  (Δηλαδή  το  βλέπει  σαν  Ελληνικό).

Παράλληλα, όπως μας είπαν οι παραγωγοί και γράψαμε και στο Περιοδικό Γεωργία Κτηνοτροφία, που κυκλοφορεί στα περίπτερα, η κατάσταση έχει ξεφύγει και σε σχέση με τις κλοπές, αφού όπως λένε, δεν επαρκεί η αστυνόμευση".

 

Το Prochloraz, εμπορικό σήμα Sportak, είναι ένα μυκητοκτόνο ιμιδαζόλης που κυκλοφόρησε το 1978 και χρησιμοποιείται ευρέως στην Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ασία και τη Νότια Αμερική στον τομέα της κηπουρικής και της γεωργίας για τον έλεγχο της ανάπτυξης μυκήτων. Δεν έχει καταχωρηθεί για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  η  "ελληνκή"  δικαιοσύνη  βέβαια  κοιμάται.  Το μόνο  που  την  απασχολεί  είναι  να  κλείσει  στις  φυλακές  τους  Έλληνες  πατριώτες.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...