Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Ο Κούλης θα αγοράσει νέες αμερικανικές «φρεγάτες» ΜΜSC (πλοιάρια ακτοφυλακής - αλουμινένια ποταμόπλοια – παράκτια περιπολικά) με τα ίδια όπλα που φέρουν οι ηλικίας 30 ετών γερμανικές ΜΕΚΟ-200ΗΝ;

 Αδιανόητο: Θα αγοράσουν νέες «φρεγάτες» με τα ίδια όπλα που φέρουν οι ηλικίας  30 ετών ΜΕΚΟ-200ΗΝ; (upd) | Pronews

Αυτές  οι  γερμανικές  φρεγάτες  που  έχουμε,  ηλικίας  30  ετών,  οι  MEKO-200HN, μετά ένα  φθηνό   εκσυγχρονισμό τους, μπορεί να γίνουν καλύτερα και  ισχυρότερα  πολεμικά  πλοία από τις αμερικανικά  πλοιάρια  ακτοφυλακής  ΜΜSC  (αλουμινένια  ποταμόπλοια – παράκτια  περιπολικά)  που θέλουν  να  αγοράσουν.  Με 3 δις παίρνεις 6 κορβέτες γερμανικές  Saar 6,  που  αγόρασε  το  Ισραήλ,  που είναι οπλισμένες σαν αστακοί και σου μένει κι 1 δις για να φτιάξεις στόλο από οπλισμένα Drones. Ποιος ξέρει τι αστρονομικές προμήθειες θα πάρουν οι αλήτες και προδότες πολιτικοί, από τα τα αλουμινένια σαπιοκάραβα που πετούν στα σκουπίδια τους οι Αμερικανοί. Φαίνεται οι Γάλλοι δεν θα τους έδιναν πολλά μαύρα από τις Μπελχάρα. Σπαταλούν τα χρήματα του εξαθλιωμένου μας Λαού, λες και είναι δικά τους, για να αγοράσουν σκυλοπνίχτες και να πάνε τσάμπα στον θάνατο εκατοντάδες Ελληνόπουλα.  Αν πρότεινε στον  Κούλη η  αμερικανική Πρεσβεία καγιάκ με οπλισμό μια σφενδόνα και ένα καμάκι για φώκιες, καγιάκ και σφενδόνα  θα  αγοράζανε.

 

PRONEWS

Προβληματισμό μέχρι επιπέδου... υποψίας πρόθεσης υπονόμευσης της εθνικής άμυνας προκαλεί η διαφαινόμενη παραγγελία των Παράκτιων Σκαφών Μάχης (LCS ή ΜΜSC-(Multi-Mission Surface Combatant) έναντι ενός δισεκατομμυρίου $ ανά σκάφος,  (4,322 δισ.$ συνολικά) από την αμερικανική Lockheed Martin, καθώς αποκαλύπτεται από τα στοιχεία Τιμής και Διαθεσιμότητας (P&A: Price and Availability) που είχαν στείλει οι Αμερικανοί ότι το πλοίο έχει τις δυνατότητες, σε ότι αφορά το οπλικό του φορτίο που έχουν οι φρεγάτες ΜΕΚΟ-200ΗΝ και τίποτα παραπάνω!

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, τα στελέχη του ΠΝ, κατόπιν παρέμβασης της πολιτικής ηγεσίας, έστω και της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ, να «δέσουν» την ελληνική ναυτική ισχύ με ικανότητες δεκαετίας... '90 (!) σε ότι αφορά τα όπλα που θα μεταφέρει.

Και αυτό δεν αφορά μόνο το «σβήσιμο» των βλημάτων cruise SCALP Naval των φρεγατών Belharra που θα έφερναν την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας σε άλλο επίπεδο, αλλά «σβήνουν» ακόμα και την αντιαεροπορική άμυνα περιοχής από τις δυνατότητες του νέου πλοίου του ΠΝ!

Η ΜΜSC δεν θα μεταφέρει τίποτα περισσότερο από βλήματα επιφανείας – αέρος RIM-162 ESSM (Evolved Seasparrow Missile)! Και μόνο! Βλήματα με ακτίνα δράσης μόλις 50 χλμ. έναντι των 120 χλμ. που έχουν οι ASTER 30 των γαλλικών Behh@rra ή και των FREMM!

Δηλαδή πάνε πάλι να φτιάξουν «Ναυτικό Αιγαίου» και όχι «Ναυτικό Ανατολικής Μεσογείου», με μικρές δυνατότητες επιβίωσης έναντι των βλημάτων ναυτικής κρούσης αέρος-επιφανείας AGM-84K SLAM-ER με ακτίνα δράσης 250 χλμ. ή ακόμα και το εγχώριας κατασκευής τουρκικό SOM-Α ακτίνας δράσης 250 χλμ.!

Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν από τους φόρους τους για να λαμβάνονται αποφάσεις που προάγουν την εθνική άμυνα, όχι που προάγουν τα προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα ορισμένων. Αυτό το πληρώσαμε επί κυβερνήσεων Σημίτη και το πληρώνουμε πολύ ακριβά...

Η ουσία είναι ότι «για πολιτικούς λόγους» (μόνο;) η Ελλάδα θα δεσμευθεί σε αντιαεροπορική άμυνα του Στόλου για τα επόμενα 40 χρόνια με πλοία που μεταφέρουν όπλα της δεκαετία του '90!

Είναι απίστευτο αλλά η κάθε ΜΜSC θα είναι εξοπλισμένο ακριβώς με τα όπλα της... ΜΕΚΟ-200ΗΝ! 

>8  βλήματα επιφανείας – επιφανείας Harpoon RGM-84L Block II 
>32 κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας – αέρος RIM-162 ESSM (Evolved Seasparrow Missile)

ή 16 ESSM και 4 ASROC εάν δεν εφοδιασστεί το σκάφος με τορπιλοσωλήνες(!)
>1 συστήματα εγγύς αντιβληματικής προστασίας SeaRAM (τώρα υπάρχουν ανά ΜΕΚΟ-200ΗΝ δύο Phanalx Block 1Β)

Ενώ δεν έχει καν... τορπιλοσωλήνες!

Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 4,2 δις δολάρια ΗΠΑ (3,54 δις ευρώ με βάση την τρέχουσα ισοτιμία).

Ανόητοι σίγουρα δεν είναι στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. «Προδότες» δεν πιστεύουμε ότι έγιναν μέσα σε τέσσερις μήνες, όταν από τις «τούμπανο» με αντιαεροπορική άμυνα περιοχής και πλατφόρμες πυραύλων cruise, Belh@rra, έφτασαν να ζητούν φρεγάτες με τα ίδια όπλα με τις MEKO-200HN, οι οποίες μετά τον εσκυγχρονισμό τους μπορεί να γίνουν και καλύτερα πλοία από τις ΜΜSC.

Τότε τι συμβαίνει;

Ένα  σχόλιο: 

Tα πραγματικά προβλήματα του αμερικανικού  πλοιαρίου  είναι τα εξής.

1) Είναι παράκτιο περιπολικό και όχι φρεγάτα.
2) Έχει επιβιωσιμότητα Level 1, δηλαδή κατώτερη μιας φρεγάτας. Δεν είναι πλοίο πρώτης γραμμής.
3) Δεν έχει αρκετά στεγανά και αν δηχθεί εχθρικά πυρά θα πάει στον πάτο
4) Έχει υπερκατασκευή από αλουμίνιο που μπορεί να καταστραφεί εύκολα και να λιώσει εάν υπάρξει φωτιά
5)
ΔΕΝ  ΕΧΕΙ ΣΟΝΑΡ γάστρας, επομένως δεν μπορεί να εντοπίσει τα εχθρικά υποβρύχια στο πρόσθιο τόξο, ούτε να εντοπίσει τις τορπίλες που θα έρχονται καταπάνω του. Έχει μόνο συρόμενο σόναρ που περιορίζει την ταχύτητα στους 15 κόμβους, και μπορεί να απλωθεί μόνο όταν υπάρχει καλός καιρός. Το ελικόπτερο δεν μπορεί να πετάξει συνέχεια, το πολύ μερικές ώρες την ημέρα.
6) Δεν έχει τορπιλοσωλήνες για να  αντιμετωπίσει εχθρικά υποβρύχια.
7) Έχει ημι-επίπεδη γάστρα σαν ποταμόπλοιο, και δεν έχει καλή συμπεριφορά σε κυματισμό η με άσχημο καιρό, η εάν υπάρχουν άνεμοι.
8) Για να τοποθετηθούν οι 2 εκτοξευτές ΜΚ-41 θα πρέπει να μπουν πίσω από το ελικοδρόμιο, οπότε θα ανέβει το κέντρο βάρους του πλοίου, που θα το κάνει να έχει ακόμη χειρότερη συμπεριφορά σε κυματισμό και άσχημες καιρικές συνθήκες.
9) Έχει περιστρεφόμενο ραντάρ όταν όλοι βάζουν σταθερό ραντάρ με 4 πάνελ.
10) Το σύστημα πρόωσης έχει εμφανίσει τεράστιο πρόβλημα μέχρι σήμερα. Πριν μερικές εβδομάδες ένα απο τα πλοία έμεινε χωρίς κινητήρες και χωρίς ρεύμα στη Λατινική Αμερική και έστειλαν ρυμουλκό για να το μεταφέρει στις ΗΠΑ.

Άρα, το MMSC/LCS είναι μια αλουμίνια ψαρόοτρατα που δεν έχει σόναρ κήτους και τορπιλοσωλήνες, επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Αιγαίο καθώς δεν έχει ανθυποβρυχιακή δυνατότητα. Είναι πλοίο για το Ιόνιο και για καλό καιρό.

Η απόκτησή του είναι εθνικό έγκλημα.

 

 ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...