Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΟΙ ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ (μία ασήμαντη μίζα τύπου Κλεφτοπασόκ - Τσοχατζόπουλου) ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΤΟΡΠΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ. ΤΑ ΑΦΗΝΑΝ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΣΤΙΣ ΤΟΡΠΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. Η Τουρκική εταιρεία ASELSAN έχει εδώ και καιρό ολοκληρώσει την ανάπτυξη δύο συστημάτων αντιμέτρων (soft kill) τορπιλών.

 

ΡΩΣΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ – ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ - ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΜΟΝΟ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

 Τουρκικά υποβρύχια: Οι θανάσιμες παγίδες που έχουν στήσει οι Έλληνες στο Αιγαίο.

 

Έβρος: Οι Τούρκοι έφτιαξαν κινητές γέφυρες για να περάσουν στην Ελλάδα;

Έβρος: Οι Τούρκοι έφτιαξαν κινητές γέφυρες για να περάσουν στην Ελλάδα;

Νέο παραλήρημα Τούρκων: «Θα δώσουμε στα νησιά του Αιγαίου τα τουρκικά τους ονόματα»! ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑ, ΑΥΤΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ. ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ, ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

  Εικόνα

Ακάρ: «Πήραμε τους S-400 για να τους χρησιμοποιήσουμε και όχι για να τους έχουμε σε αποθήκες».

 

Αντίμετρα για τις τορπίλες επιτέλους για τα υποβρύχια, δεν είχαν 10 εκατ. ευρώ μια 10ετία, ενώ η Τουρκία…

 

 

Μετά από χρόνια ανεξήγητης και απαράδεκτης καθυστέρησης, ανάθεση σύμβασης προμήθειας αντιμέτρων τορπιλών για τα ελληνικά υποβρύχια στην Leonardo S.p.A. Με καθυστέρηση πολλών ετών η ΓΔΑΕΕ με σχετική ανακοίνωσή της με ημερομηνία 14 Δεκεμβρίου 2020, γνωστοποίησε τελικά την ανάθεση του προγράμματος προμήθειας αντιμέτρων τορπιλών για το στόλο των υποβρυχίων του ΠΝ, στην ιταλική Leonardo S.p.A. στο πλαίσιο του διαγωνισμού 07/20.

Στο πρόγραμμα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει την προμήθεια ολοκληρωμένων συστημάτων αντιμέτρων τορπιλών C303/S που με τη σειρά τους απαρτίζονται από αριθμό δολωμάτων (decoy) τύπου MTE 103B και παρεμβολέων (jammer) JAM 102, περιλαμβάνονται και υπηρεσίες παροχής ανταλλακτικών και τεχνικής υποστήριξης (FOS).

 

Τα δολώματα (ΜΤΕ- Mobile Target Emulators) εκτοξεύονται πρώτα από τις ειδικές βάσεις τους οι οποίες είναι εγκατεστημένες εκτός του ανθεκτικού σκάφους του υποβρυχίου, (στις ίδιες περιλαμβάνονται και οι μεγαλύτερης διαμέτρου παρεμβολείς), με σκοπό να παρασύρουν τις εισερχόμενες τορπίλες μακρυά από το υποβρύχιο.

Τα δολώματα εκπέμπουν ηχητικά κύματα που προσομοιώνουν αυτά του υποβρυχίου-στόχου με μεγάλη ακρίβεια, ενώ ταυτόχρονα εκπέμπουν και θόρυβο, προσομοιώνοντας την κίνησή του. Η πορεία τους καθορίζεται από τον χειριστή του συστήματος αντιμέτρων μέσω της μονάδας ελέγχου, ή μέσω του συστήματος διαχείρισης μάχης του υποβρυχίου, ακόμη και δευτερόλεπτα πριν από την εκτόξευσή τους.

Οι παρεμβολείς κατόπιν αναλαμβάνουν να καλύψουν το θόρυβο του υποβρυχίου, μαζί με τις επιστροφές των τορπιλών, παρασύροντάς τις συνεχώς επάνω τους, μέχρι να εξαντληθούν οι μπαταρίες τους (των τορπιλών) και να αδρανοποιηθούν.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα παρέχεται η δυνατότητα στο υποβρύχιο να απομακρυνθεί από την περιοχή της επίθεσης και εκτός της ακτίνας εντοπισμού των ηχοβολιστικών συστημάτων των σκαφών επιφανείας ή των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων του αντιπάλου.

Οι σωλήνες εκτόξευσης δολωμάτων και παρεμβολέων (στα οποία μπορεί να τοποθετηθεί και μονάδα ηχητικού εντοπισμού, προκειμένου να επανασυλλεγούν και να επαναχρησιμοποιηθούν) συνήθως τοποθετούνται στις δύο πλευρές του σκάφους (ανά 12) και επαρκούν για την αντιμετώπιση επιθέσεων έξι συνολικά τορπιλών. Οι βάσεις τους όμως μπορούν, ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο να εξοπλιστούν με περισσότερους σωλήνες, για την αντιμετώπιση μεγαλύτερου αριθμού επιθέσεων.

Το σύστημα C303/S είναι όμοιο με το CIRCΕ που αναπτύχθηκε από την WASS σε συνεργασία με τη HDW για τα υποβρύχια Type 214 και Type 212, όπως και με το C310 που εξοπλίζει μονάδες επιφανείας. Μέχρι σήμερα η Leonardo έχει υπογράψει συμβάσεις εγκατάστασης του συστήματος σε υποβρύχια Type 209/212/214, Scorpene και κλάσης KILO.

Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη σχετικά με το αξιόμαχο των ελληνικών υποβρυχίων από τη στιγμή που αυξάνει την επιβιωσιμότητά τους στις σύγχρονες ναυτικές επιχειρήσεις. Το ερώτημα που φυσικά προκύπτει, είναι το για ποιους λόγους ένα τόσο σημαντικό και ταυτόχρονα χαμηλού κόστους πρόγραμμα καθυστέρησε τόσα χρόνια να φτάσει στη φάση της υλοποίησης.

Για να δώσουμε μία εικόνα του τι συμβαίνει στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου και το πώς αντιμετωπίζεται η επιβιωσιμότητα του στόλου των υποβρυχίων και των σκαφών επιφανείας του Τουρκικού Ναυτικού, υπενθυμίζουμε ότι η ASELSAN έχει εδώ και καιρό ολοκληρώσει την ανάπτυξη δύο συστημάτων αντιμέτρων (soft kill) τορπιλών.

Του Zargana που προορίζεται για τον εξοπλισμό υποβρυχίων και του Hizir που σχεδιάστηκε για σκάφη επιφανείας. Επιπρόσθετα δε υπό ανάπτυξη βρίσκεται και το σύστημα καταστροφής τορπιλών (hard kill) TORK.

 

 

 

 

Όπλισαν με τορπίλες οι Τούρκοι τα αεροσκάφη τους ναυτικής περιπολίας P-72 – Θέλουν να βυθίσουν τα «αόρατα» Ελληνικά υποβρύχια 214.

Toυρκικά υποβρύχια: Το μοιραίο λάθος των Τούρκων με τα έξι γερμανικά υποβρύχια 214, σαν τα δικά μας, που όμως θα τους κοστίσει.

 

 

Τα γερμανικά «Πάντσερ» που διαθέτει η Ελλάδα στον Έβρο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Τούρκους. Τα Ελληνικά Πάντσερ του Έβρου σκορπούν τον τρόμο. Κατασκευάζουν 500 FIRTINA-II – Θέλουν να διαλύσουν τα ελληνικά πάντσερ.

 

Τουρκικά drone: Το σχέδιο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για την καταστροφή τους.

 

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (Jerusalem Institute for Strategy and Security): Πώς τα UAV, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, θα επισκιάσουν τους πολέμους – To πλεονέκτημα της Τουρκίας στην Μεσόγειο.

 

Κατά εκατοντάδες περνούν οι παράνομοι μετανάστες από τον «θωρακισμένο» Έβρο. Η χαρά του Κούλη και του Προδότη. Γιατί οι τούρκοι περνάνε όπλα στην Θράκη; Όπλα τουρκικής κατασκευής εντοπίζουν οι αρχές στον Έβρο. ΤΟ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ.


 

ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ» ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: 14χρονος και 12χρονος ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 86χρονο στην Θεσσαλονίκη για 200 ευρώ. Τον χτυπούσαν αλύπητα στο κεφάλι και στο σώμα, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία και να πεθάνει στο νοσοκομείο. Τσιλιαδόροι οι παππούδες τους 40 και 45 ετών. Δεν μας λένε την εθνικότητα των δολοφόνων. 

  

3 σχόλια :

 1. Εγκύκλιος του Κούλη: Τέλος στο «ΠΓΔΜ»: Θα αναγράφεται ως «Βόρεια Μακεδονία» στα βιβλία του Δημοτικού. Η μάχη για την επιβίωση του Ελληνισμού χάνεται στις σχολικές αίθουσες.
  Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που όσο ήταν στην αντιπολίτευση έκανε «πόλεμο» για τη Συμφωνία των Πρεσπών απέστειλε εγκύκλιο με την οποία αλλάζει το «ΠΓΔΜ» από τα βιβλία του Δημοτικού και γίνεται... «Βόρεια Μακεδονία». Την εγκύκλιο την υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη.
  Η εγκύκλιος αναφέρεται σε διορθώσεις σχετικά με την αναγραφή του όρου «ΠΓΔΜ» στα διδακτικά βιβλία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την οποία είχε αποδέκτες το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
  Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι διορθώσεις αφορούν τις αναφορές του του όρου «ΠΓΔΜ» στις έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις των διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο υπ’ αρ. 9382/15-2-2019 έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών με θέμα: «Σχέσεις Ελλάδας-Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Εφαρμογή Συμφωνίας των Πρεσπών ως προς το όνομα και τις ορολογίες της γειτονικής χώρας».
  Αναλυτικά οι διορθώσεις:
  α) χάρτης με τον όρο Π.Γ.Δ.Μ. στο ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΛΕΞΙΚΟ Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού (σελ. 124)
  β) στα ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Α’ & Β’ Δημοτικού (Βιβλίο Μαθητή, σελ. 39)
  γ) στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤ’ Δημοτικού (Βιβλίο Μαθητή, σελ. 42)
  δ) στη ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Ε’ Δημοτικού:
  βιβλία αμβλυώπων (Βιβλίο Μαθητή, Τετράδιο Εργασιών)
  Βιβλίο Δασκάλου, σελ. 40
  ε) στη ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤ’ Δημοτικού:
  Βιβλίο Μαθητή, χάρτες (σελ. 84 και 88), Πίνακας (σελ. 100), σελ. 103
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μεταφορά οπλισμού από Τουρκία προς Δ.Θράκη - 18 αυτόματα πιστόλια σε 20 ημέρες - Τι ετοιμάζεται; ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΡΟΣ.
  Δύο επιχειρήσεις μεταφοράς παράνομου οπλισμού από την Τουρκία στην Ελλάδα, στην περιοχή της Θράκης ματαιώθηκαν από τις ελληνικές αρχές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο, αν όχι πρωτοφανές.
  Επρόκειτο για 18 πιστόλια, στην μία περίπτωση, μάλιστα, τουρκικής κατασκευής (η Τουρκία διαθέτει αναπτυγμένη βιομηχανία φορητού οπλισμού εδώ και 60 χρόνια με αρκετές μάρκες «μεσαίας» ποιότητας).
  Ένα περίεργο δεδομένο είναι ότι δεν βρέθηκαν πυρομαχικά. Μήπως έχουν ήδη μεταφερθεί; Γιατί δεν είναι εύκολο να προμηθευτεί κάποιος με «μαύρο» οπλισμό, σφαίρες των 9 χλστ,. στην Θράκη.
  Στην επιχείρηση της 15ης Δεκεμβρίου κατασχέθηκαν 10 πιστόλια διαμετρήματος 9 χιλιοστών μάρκας Zoraki, τα οποία κατασκευάζονται στην Τουρκία, και 8.000 χάπια μεθαμφεταμίνης (ecstasy).
  Ο 22χρονος Σύρος, που δήλωσε ότι ζει στην Τουρκία ήδη από το 2014, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.
  Αντίθετα, διαφεύγει τη σύλληψη ο αλλοδαπός που φέρεται να διαπραγματεύθηκε –μέσω τηλεφώνου– την αγοραπωλησία των όπλων και των ναρκωτικών με τον μυστικό αστυνομικό.
  Αναφορικά με την πρόσφατη υπόθεση στον Εβρο, Ελληνες αξιωματικοί σημειώνουν ότι «τα όπλα ήταν πλήρως λειτουργικά».
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΡΟΣ. Μεταφορά οπλισμού από Τουρκία προς Δ.Θράκη - 18 αυτόματα πιστόλια σε 20 ημέρες - Τι ετοιμάζεται;

   Εχει προηγηθεί, την 25η Νοεμβρίου, η κατάσχεση, στην παρέβρια περιοχή του Φυλακτού, ακόμη 8 πιστολιών ελβετικής κατασκευής που μετέφερε στην Θράκη... ένας 35χρονος υπήκοος Ισραήλ.
   Ο 35χρονος Ισραηλινός μετέφερε στο ελληνικό έδαφος στο Φυλακτό Εβρου, 8 πιστόλια της ελβετικής μάρκας Sig Sauer (που θεωρείται ως η "Mercedes" στον χώρο του φορητού οπλισμού: Εξαιρετικής ποιότητας και συγκριτικά ακριβά).
   Οι πληροφορίες που έφτασαν στην Ασφάλεια Κομοτηνής επέτρεψε μια γρήγορη και συντονισμένη επιχείρηση που απέφερε άμεσα αποτελέσματα. Μαζί με τα όπλα βρέθηκαν στο «πακέτο» του Ισραηλινού και 470 χάπια ecstasy.
   Η σύλληψη έγινε πάλι με τον ίδιο τρόπο: Ο Ισραηλινός διέσχισε ανενόχλητος το ποτάμι και παρέδωσε τα πιστόλια και τα ναρκωτικά χάπια στον αγοραστή που ήταν όμως αστυνομικός. Συνελήφθη μόλις παρέλαβε 6.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
   Για την σύλληψή του Ισραηλινού ενημερώθηκε η ισραηλινή πρεσβεία και πλέον την υπόθεση την διερευνά και η Mοssad, τουλάχιστον σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε.
   Από ΕΥΠ και Κρατική Ασφάλεια διατυπώνεται η εκτίμηση ότι «τα εν λόγω όπλα θα κατέληγαν σε χέρια ποινικών και όχι άλλων» εννοώντας τους εξτρεμιστές της μειονότητας.
   Είναι όμως μόνο αυτά τα όπλα που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα από Τουρκία;
   Οι συνοριακές διαβάσεις Τουρκίας-Βουλγαρίας και Βουλγαρίας-Ελλάδας είναι ουσιαστικά αφύλακτες για τέτοιου είδους επιχειρήσεις.
   Ο ορεινός όγκος της Ροδόπης διευκολύνει «μαύρες επιχειρήσεις» μεταφοράς όπλων σε εξτρεμιστικούς κύκλους.
   Ο συνδυασμός όπλων και παραισθησιογόνων «ενεργειακών» χαπιών, χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην Συρία από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες προς τους ισλαμιστές τρομοκράτες πριν ξεκινήσει ο πόλεμος.
   Ρωσικές και συριακές δυνάμεις έχουν κατασχέσει μεγάλες ποσότητες χαπιών ecstasy και έχουν μαρτυρίες ότι ελαμβάνονταν από ισλαμιστές μαχητές πριν τις μάχες στις μάχες 2011-2019.
   Επίσης υπάρχει και μία λεπτομέρεια στις φωτό που δημοσίευσε η ασφάλεια: Φαίνεται ότι τα τουρκικής κατασκευής πιστόλια Zoraki που βρέθηκε διαθέτουν μεγάλους 15άρηδες ή 18άρηδες γεμιστήρες, παραπέμποντας σε επιχειρησιακή δράση. Με τέτοιους γεμιστήρες τα πιστόλια δεν χρησιμοποιούνται για αυτοάμυνα.
   Το ερώτημα είναι πόσες παρτίδες όπλων έχουν περάσει; Γιατί οι Τούρκοι ξεκίνησαν να «σπρώχνουν» όπλα στην Θράκη και να δοκιμάζουν τα ανακλαστικά των ελληνικών αρχών;
   Γιατί δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι οι τουρκικές υπηρεσίες ξέρουν αυτό που γίνεται. Ούτε κουνούπι δεν περνά από την ανατολική ακτή του Έβρου προς την δυτική χωρίς να το γνωρίζουν.
   Ένα άλλο ερώτημα είναι αν και κατά πόσον ελέγχονται τα ορεινά περάσματα της Ροδόπης από την Βουλγαρία, Μιλάμε για μια περιοχή με 1,4 εκατομμυρίων τουρκικής καταγωγής μουσουλμάνων στην Βουλγαρία και γενικώς μουσουλμάνων επί ελληνικού εδάφους στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Κάθε άλλο παρά «εχθρικό περιβάλλον», δηλαδή για τις «μαύρες» επιχειρήσεις της MIT.
   Ζ.Π.


   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...