Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Χειμερινό ηλιοστάσιο: Σήμερα, 21 Δεκεμβρίου 2020, η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου -Συμπίπτει με σπάνια αστρονομικά φαινόμενα. Ξεκινά και τυπικά ο χειμώνας στην Ελλάδα- Βροχή διαττόντων αστέρων το βράδυ.

                                 

 

  


Σήμερα στις 12:02 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, ο Ήλιος θα βρεθεί στο χειμερινό ηλιοστάσιο, και έτσι θα ξεκινήσει τυπικά ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο το βόρειο ημισφαίριο.  Φέτος το χειμερινό ηλιοστάσιο θα συμπέσει για πρώτη φορά με ένα ιδιαίτερα σπάνιο «πάντρεμα» των πλανητικών γιγάντων Δία και Κρόνου στον ουρανό της Γης, όσο και με την κορύφωση της τελευταίας βροχής διαττόντων του έτους, των Αρκτίδων.

 

 

Στις 21 Δεκεμβρίου, τη μέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, οι μεγάλοι πλανήτες Δίας και Κρόνος, θα πλησιάσουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλο, που φαίνονται σχεδόν να αγγίζονται και να «φιλιούνται», μοιάζοντας με διπλό πλανήτη, σύμφωνα με τη NASA.

Το θεαματικό αυτό αστρονομικό φαινόμενο, που ονομάσθηκε και «Μεγάλη Σύζευξη», είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί στο γήινο νυχτερινό ουρανό εδώ και αιώνες. Στην πραγματικότητα βέβαια ο Κρόνος θα βρίσκεται τουλάχιστον 730 εκατομμύρια χιλιόμετρα πίσω από τον Δία, ο οποίος θα απέχει 890 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη.

Σύμφωνα με το Sky & Telescope, ο Κρόνος θα φαίνεται με κιάλια ή και με γυμνά μάτια πάνω δεξιά από τον φωτεινότερο Δία, ενώ ορατοί θα είναι επίσης με ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο τέσσερις μεγάλοι δορυφόροι του Δία και τουλάχιστον ένας του Κρόνου, συνολικά επτά ουράνια σώματα, σε κατεύθυνση νοτιοδυτική.

Οι προσεγγίσεις των δύο πλανητών -όπως φαίνονται από το δικό μας πλανήτη - είναι σχετικά αραιές, καθώς συμβαίνουν κάθε 20 περίπου χρόνια. Όμως η φετινή σύζευξη είναι ξεχωριστή, επειδή Δίας και Κρόνος θα φαίνονται ότι έρχονται τόσο κοντά. Σύμφωνα με μία εκτίμηση, την τελευταία φορά που μπορούσαν οι άνθρωποι να δουν κάτι παρόμοιο, ήταν το 1623, όταν ακόμη ζούσε ο Γαλιλαίος, ενώ η προηγούμενη φορά ήταν το 1226 εν μέσω Μεσαίωνα. 

Τα σπάνια περιοδικά «ραντεβού» των δύο μεγάλων αέριων πλανητών οφείλονται στις αταίριαστες τροχιές τους. Ο Δίας, ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος, χρειάζεται σχεδόν 12 γήινα χρόνια για μια πλήρη περιφορά περί τον Ήλιο, ενώ ο Κρόνος σχεδόν 30. Επιπλέον, οι δύο γίγαντες κινούνται σε τροχιές με διαφορετική κλίση πέριξ του μητρικού μας άστρου, κάτι που επίσης καθιστά πιο δύσκολη τη σύζευξη τους.

Οι δύο πλανήτες προσεγγίζουν ο ένας τον άλλο στον ουρανό της Γης ήδη από φέτος το καλοκαίρι και στις 21 Δεκεμβρίου θα τους χωρίζει φαινομενικά μόνο το ένα πέμπτο της διαμέτρου της Σελήνης. Για περίπου πέντε μέρες πριν και μετά την 21η Δεκεμβρίου οι δύο πλανήτες θα φαίνονται να απέχουν μεταξύ τους μια απόσταση το πολύ όσο η διάμετρος της Σελήνης. Όσοι προτιμούν να περιμένουν, θα ξαναδούν το κοντινό ζευγάρι Δία και Κρόνου το Μάρτιο του 2080, ενώ αυτό δεν θα ξανασυμβεί έως το 2400.

 «Ο Δίας και ο Κρόνος θα βρεθούν πάρα πολύ κοντά σε μια απόσταση μόλις 6 πρώτων λεπτών, δηλαδή το 1/10 της μοίρας. Είναι το 1/10 του πάχους του δαχτύλου μας, όταν έχουμε τεντωμένο το χέρι. Στον ουρανό είναι μία μοίρα. Δηλαδή οι πλανήτες θα βρεθούν σε απόσταση όσο το πάχος του νυχιού μας, μόλις θα ξεχωρίζουν μεταξύ τους», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Παρατηρησιακής Αστρονομίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Σταύρος Αυγολούπης, εξηγώντας πως δεν πρόκειται για ένα παράξενο φαινόμενο, όμως, φέτος την ίδια μέρα «έχουμε και ένα άλλο σημαντικό αστρονομικό γεγονός, ότι βρίσκεται ο Ήλιος στο χειμερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή τη μικρότερη μέρα τον χρόνο, που είναι 9 ώρες 16 λεπτά», ενώ «πολύ κοντά τους δύο πλανήτες, σε μια γωνία 90 μοιρών, ακολουθεί και ο Άρης».

Το χειμερινό ηλιοστάσιο δεν «πέφτει» πάντα την ίδια ημερομηνία, αλλά κυμαίνεται μεταξύ της 20ής και της 23ης Δεκεμβρίου, με πιο πιθανές ημερομηνίες την 21η και την 22α. Οι ημερολογιακές αυτές διακυμάνσεις οφείλονται στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο.

«Ποιες ώρες θα είναι ορατό το φαινόμενο»

Το ουράνιο φαινόμενο, όπως διευκρινίζει ο καθηγητής, θα είναι ορατό από όλον τον κόσμο, αρκεί να είναι νύχτα και να μην έχει σύννεφα. «Θα φαίνονται με γυμνό μάτι και οι τρεις πλανήτες. Θα πρέπει, όμως, να βιαστούμε για να δούμε τον Δία και τον Κρόνο, γιατί δύουν σε 2,5 ώρες μετά τη δύση του Ήλιου. Τον Άρη μπορούμε να τον κοιτάξουμε μέχρι τα μεσάνυχτα, γιατί την ώρα που δύει ο Ήλιος, αυτός μεσουρανεί. Όλα αυτά κοιτάζοντας προς νότο», εξηγεί, προσθέτοντας ότι «οι Σύνοδοι των Πλανητών δεν είναι σπάνιο φαινόμενο» και «στις 12 Νοεμβρίου είχαμε τον Πλούτωνα πάρα πολύ κοντά στον Δία, αλλά δε μας έκανε εντύπωση γιατί ο Πλούτωνας δε φαίνεται με γυμνό μάτι».

Γιατί όμως η Σύνοδος του Δία με τον Κρόνο επικράτησε να λέγεται αστέρι της Βηθλεέμ; Ήταν αυτό το αστέρι των Χριστουγέννων, που οδήγησε τους μάγους να βρουν τον Χριστό; Ο κ. Αυγολούπης μιλά για τις υποθέσεις που εξετάστηκαν από την πλευρά της Θεολογίας, όσο και από την πλευρά της Αστρονομίας, σημειώνοντας ότι «από την εμφάνιση του αστέρα αυτού μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί αρκετές απόψεις για την ερμηνεία του, τόσο από θεολόγους ερμηνευτές των γραφών, αλλά και από αστρονόμους»..

 

 

Και «βροχή» Αρκτίδων

Παράλληλα, το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου θα κορυφωθεί η σχετικά μικρή βροχή διαττόντων αστέρων Αρκτίδες, τα τελευταία «πεφταστέρια» του έτους. Οι Αρκτίδες, που συμβαίνουν μεταξύ 17-25 Δεκεμβρίου και παράγουν πέντε έως δέκα μετέωρα την ώρα, προέρχονται από τη σκόνη που άφησε πίσω του ο κομήτης Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1790.

Οι διάττοντες φαίνεται να έρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού της Μικρής 'Αρκτου, εξ ου και το όνομα τους. Ο ουρανός θα είναι αρκετά σκοτεινός για παρατήρηση, καθώς η επόμενη πανσέληνος θα συμβεί στις 30 Δεκεμβρίου.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

4 σχόλια :

 1. Σαν σήμερα το ΚΚΕ πριν από 76 χρόνια δολοφόνησε την ηθοποιό Ελένη Παπαδάκη. Ο Κούλης και η Σακελλαροπούλου θα το θυμηθούν άραγε;

  Σαν σήμερα, πριν από 76 χρόνια, η πολιτοφυλακή του ΚΚΕ συλλάμβανε την Ελένη Παπαδάκη και μετά από λίγο την δολοφονούσε. Τα γεγονότα είναι γνωστά και αποτέλεσαν στίγμα τότε για την ακτινοβολία του Κόμματος, ώστε ο Ν. Ζαχαριάδης αναγκάσθηκε στην 12η Ολομέλεια του ΚΚΕ να τα αποδοκιμάσει, όχι γιατί διαπράχθηκαν, αλλά γιατί δεν οργανώθηκαν σωστά.
  Βέβαια το ζήτημα δεν ήταν η δολοφονία της μεγάλης τραγωδού ούτε η τύχη των φυσικών αυτουργών που όλοι εκτελέστηκαν, ούτε των ηθικών αυτουργών, οι περισσότεροι των οποίων συνέχισαν την καλλιτεχνική σταδιοδρομία τους σαν να μην συνέβη τίποτα.
  Αν θέλουμε να κατανοήσουμε την κόκκινη βία των Δεκεμβριανών, θα πρέπει να ανατρέξουμε στα όσα έγιναν σε όλη την Ελλάδα από την άνοιξη του 1943, όταν ο στρατός του ΚΚΕ διέλυε, άνευ δισταγμού, όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις που δεν ήλεγχε. Βρεττάκος, Καραχάλιος, Ψαρρός ήταν οι ηγέτες που δολοφονήθηκαν από τον ΕΛΑΣ. Μοιραία λοιπόν φτάσαμε στον Δεκέμβριο του 1944 όπου έγινε το αναπόφευκτο. Λύθηκε με τα όπλα στους δρόμους της Αθήνας το ζήτημα της εξουσίας στην Ελλάδα.
  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ξετυλίχθηκε ένα πρωτοφανές όργιο βίας από τους τρείς μηχανισμούς καταστολής του ΚΚΕ, την ΟΠΛΑ, την Πολιτοφυλακή και την σπουδάζουσα της Αθήνας– που αποτελείτο από φοιτητές αστικών οικογενειών και οι οποίοι διέπραξαν εξίσου αποτρόπαια εγκλήματα με αυτά των λούμπεν στοιχείων της ΟΠΛΑ και της Πολιτοφυλακής.
  Ήταν μια βία καλά οργανωμένη και δεν οφειλόταν, όπως υποστηρίζουν οι αριστεροί ιστορικοί, στην δράση ακραίων στοιχείων. Η βία των Δεκεμβριανών και όχι μόνον, οφειλόταν στην τριτοδιεθνιστική φυσιογνωμία του ΚΚΕ και δεν ήταν τοπικό φαινόμενο. Τα ίδια και ακόμα χειρότερα έγινα από τους κομμουνιστές στην Ισπανία όχι εναντίον των φαλαγγιτών, αλλά εναντίον των αναρχικών και των τροτσκιστών, υπό την καθοδήγηση ολόκληρου επιτελείου της NKVD.
  Στην Αθήνα στους καταλόγους προγραφών που είχαν συντάξει τα φρουραρχεία του ΕΛΑΣ, δεν βρισκόταν μόνον ταξικοί εχθροί. Οι περισσότεροι που δολοφονήθηκαν από τις τρείς οργανώσεις του ΚΚΕ που προαναφέρθηκαν ήταν «φουκαράδες», όπως παραδέχτηκαν τα ίδια τα κομματικά στελέχη αργότερα και όταν βέβαια είχαν βιώσει τις συνέπειες των πράξεων τους.
  Σε θεωρητικό επίπεδο δεν υπήρχε τότε στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα επεξεργασμένος άλλος δρόμος κατάληψης της εξουσίας παρά μόνον ο μπολσεβίκικος, δηλαδή του πραξικοπήματος και της εν συνεχεία εξόντωσης όλων αυτών που το νέο καθεστώς θεωρούσε εχθρούς. Μάλιστα της φυσικής εξόντωσης προηγείτο η ηθική εξόντωση – όπως ακριβώς έγινε και με την Ε. Παπαδάκη – που την καθιστούσε αναγκαία και δικαιολογημένη.
  Η ηγεσία του ΚΚΕ επιχείρησε να καταλάβει την εξουσία με τα όπλα, τον Δεκέμβριο του 1944, όταν διαπίστωσε πως ο εθνικοενωτικός δρόμος που είχε ακολουθήσει από το συνέδριο του Λιβάνου (17-20 Μαϊου 1944) και μετά, οδηγούσε σε λύσεις που δεν θα ήλεγχε. Ο προβλεπόμενος αφοπλισμός όλων των ανταρτικών σωμάτων θα στερούσε από το ΚΚΕ την μόνη δύναμη επιβολής που είχε. Τα όπλα του ΕΛΑΣ. Όλα όσα επακολούθησαν βρισκόταν στην αλυσίδα του αιτίου με το αποτέλεσμα. Από μια εγκληματογόνο θεωρία μόνον εγκλήματα μπορεί να προκύψουν.
  Η δολοφονία της Παπαδάκη, οι δολοφονίες χιλιάδων φουκαράδων και η ομηρία, έπληξαν καίρια την εικόνα του ΚΚΕ και προσέδωσαν στην στρατιωτική ήττα του και την ηθική διάσταση της.
  Σημείωση: Τον Καπετάν—Ορέστη δεν τον εκτέλεσε ο ΕΛΑΣ για την δολοφονία της Παπαδάκη, αλλά γιατί δεν απέδιδε στο ΚΚΕ αυτά που έκλεβε από τα θύματα του, ως όφειλε.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ισόβια κάθειρξη για τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης στη συναγωγή του Χάλε.
  Ο δράστης της επίθεσης κατά της συναγωγής του Χάλε στην Γερμανία καταδικάστηκε σε ισόβια, με ελάχιστο όριο ποινής ασφαλείας 15 ετών.
  Ο Στέφαν Μπαλιέ, 28χρονος Γερμανός, αντισημίτης και μισογύνης, κρίθηκε ένοχος «για δύο δολοφονίες» και για πολλές απόπειρες δολοφονίας κατά την επίθεση της 9ης Οκτωβρίου 2019, ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου του Μαγδεμβούργου (Σαξωνία-Ανχαλτ).
  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός επιχείρησε να εισβάλει στη συναγωγή, που ήταν γεμάτη κόσμο λόγω της ιερής ημέρας του Yom Kippur, αλλά δεν τα κατάφερε. Πέταξε τουλάχιστον μία χειροβομβίδα και πυροβόλησε έναν τυχαίο περαστικό, πριν κατευθυνθεί στο κοντινό κατάστημα, το οποίο ανήκει σε τουρκική οικογένεια. Εκεί σκότωσε ένα άτομο ακόμη.
  Αρχικά, είχε καταφέρει να διαφύγει, χρησιμοποιώντας ταξί. Αργότερα όμως συνελήφθη, καθώς το ταξί τράκαρε με φορτηγό.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέβαλε 1.3 δισ. ευρώ στην Τουρκία.
  Η Σύνοδος Κορυφής όχι μόνο δεν επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία για την συμπεριφορά της, αλλά έδωσε το «πράσινο» για την αποπληρωμή του ποσού που είχε συμφωνηθεί κατά το 2016 για την συμφωνία που αφορούσε το προσφυγικό.
  Η εν λόγω συμφωνία μπορεί να μην τηρήθηκε ποτέ από την Άγκυρα, όμως η Ευρώπη αποφάσισε να κρατήσει τον λόγο της και να καταβάλλει τα 1.3 δισεκατομμύρια ευρώ που απέμεναν.
  Το σύμφωνο μετανάστευσης που είχε προσυπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Τουρκία, προέβλεπε την καταβολή του συνόλου των 6 δισ. ευρώ στην Άγκυρα και το ποσό αυτό είχε αποπληρωθεί κατά 4,7 δισ. ευρώ, την ώρα μάλιστα που η Άγκυρα είχε εργαλειοποιήσει το προσφυγικό εκβιάζοντας πολιτικά την Ένωση.
  Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Edouard de Mareschal της εφημερίδας Le Figaro, η πληρωμή της εκκρεμούς «δόσης» από την ΕΕ προς την Τουρκία, πραγματοποιήθηκε σε ένα τεταμένο πλαίσιο, την ίδια ώρα που οι 27 «αποφάσιζαν» για τις κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας.
  Μάλιστα ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την πλευρά του διαβεβαίωσε την περασμένη Παρασκευή, ότι ήθελε να ανοίξει μια «νέα σελίδα» με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Νέα σελίδα, που θα πρέπει φυσικά να οδηγήσει στην επανεγγραφή της συμφωνίας του 2016.
  Πέντε χρόνια μετά την προσφυγική κρίση του 2015, η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι εξίσου ευάλωτη στο ζήτημα της μετανάστευσης έναντι της Τουρκίας. Τα ζητήματα της Συρίας, της Λιβύης και της Κύπρου τα επικαλείται τακτικά ο Ερντογάν, απειλώντας να ρίξει στους δρόμους της Ευρώπης τους περίπου 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες, που ζουν επί του παρόντος στο έδαφος του.
  Η Ευρώπη είναι επίσης ευάλωτη, επειδή δεν είναι ενωμένη ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς το ισχύον πλαίσιο απορρίπτεται από τα κράτη μέλη της Ανατολικής Ευρώπης, τα οποία βλέπουν σε αυτήν την ουσιαστικά μουσουλμανική μετανάστευση, μία απειλή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τη χριστιανική του ταυτότητα, τονίζει ο Edouard de Mareschal, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη στάση της Ουγγαρίας και στην καταδίκη της από Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
  Ως προς το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο, που παρουσίασε η Επιτροπή τον περασμένο Σεπτέμβριο, το οποίο υποτίθεται, ότι θα βγάλει την Ευρώπη από το αδιέξοδο, εκτιμά, ότι το πνεύμα του κειμένου θυμίζει έντονα ένα προηγούμενο σύμφωνο με το ίδιο όνομα, το οποίο υπεγράφη το 2008, το οποίο είχε ήδη υποσχεθεί ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων και αποτελεσματικών μετακινήσεων.
  Κατά την άποψή του, η Ευρώπη ολισθαίνει και έχει ήδη ανοίξει ένα νέο μεταναστευτικό μέτωπο στη νότια Ευρώπη, στις Καναρίους Νήσους, εξ ου και η αλλαγή πολιτικής ως προς το μεταναστευτικό της Ισπανίας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γράφουν όλες οι σημερινές ελληνικές εφημερίδες για ένα απλό και κατανοητό φυσικό φαινόμενο (και όχι κάποια μαγεία της ανατολής): ΦΟΒΕΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ! Σαφέστατο μήνυμα να επιστρέψουμε στις ρίζες μας: «Αστέρι της Βηθλεέμ» – Ορατό μετά από 800 χρόνια!
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΠΡΑΓΜΑΤΙ το φυσικό φαινόμενο μας καλεί ειδικά εμάς τους έλληνες ορθόδοξους ρωμιούς ή αλλιώς «πνευματικούς ισραηλίτες» που πιστεύουμε στην «Νέα Σιών» και στην «Ουράνια Ιερουσαλήμ», που ουρλιάζουμε στις εκκλησίες «Άγιος Σαβαώθ» και «Αλληλούια» δηλαδή «δόξα στον Ιεχωβά», που πατέρα έχουμε τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τον Ιακώβ, να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και να πιστέψουμε στον αληθινό θεό, τον Ιεχωβά και τον μονογενή υιό του, τον Ναζίρ Γιαχσούα. ΑΜΗΝ.

  Το «Αστέρι της Βηθλεέμ» εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά από 800 χρόνια και το Αστεροσκοπείο Αθηνών μεταδίδει live το μαγευτικό αστρονομικό γεγονός.
  Το «Αστέρι της Βηθλεέμ» θα είναι ορατό στο νυχτερινό ουρανό μετά από 800 χρόνια και το Αστεροσκοπείο Αθηνών δείχνει live εικόνα.
  Συγκεκριμένα, το Αστεροσκοπείο Αθηνών καλεί σε μια διαδικτυακή βραδιά από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη, στον λόφο της Πνύκας, προσφέροντας μαγικές εικόνες.

  Τι είναι το «Αστέρι της Βηθλεέμ»
  Εδώ και αιώνες, θεολόγοι και αστρονόμοι αναρωτιούνται εάν το αστέρι αυτό δεν είναι άλλο από το «Αστέρι της Βηθλεέμ», το φωτεινό αστέρι που ακολούθησαν οι τρεις σοφοί για να φτάσουν στη φάτνη, όπου γεννήθηκε ο Ιησούς.
  Το εν λόγω φαινόμενο είναι γνωστό ως Σύνοδος και «οι πλανήτες θα βρεθούν σε απόσταση όσο το πάχος του νυχιού μας, μόλις θα ξεχωρίζουν μεταξύ τους», όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Παρατηρησιακής Αστρονομίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Σταύρος Αυγολούπης.
  Το «Αστέρι της Βηθλεέμ», θα γίνει εμφανές κατά τη διάρκεια ενός επίσης σημαντικού αστρονομικού γεγονότος: του χειμερινού ηλιοστασίου.
  Μπορεί για τους μετεωρολόγους ο χειμώνας να ξεκινάει την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου, αλλά για την επιστήμη της αστρονομίας, το χειμερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί την έναρξη του χειμώνα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...